Uusi Alzheimer-lääke tulossa markkinoille?

Ovatko aivojen toimintaa edistävät lisäravinteet tämän vuoksi viranomaistoimenpiteiden kohteena?

Haluaako FDA raivata uuden lääkkeen kilpailijat pois tieltä?

Ei olisi ensimmäinen kerta. Aivan kuten SSRI-antidepressanttien saapuessa markkinoille, virasto kielsi aminohappo tryptofaanin. SSRI-lääkkeet estävät serotoniinia takaisinoton. Elimistö tuottaa serotoniinia tryptofaanista, joten luonnollinen lähde on ei-toivottu kilpailija lääkevalmisteelle. Virasto käytti Japanissa valmistettua huonolaatuista testierää eli kyseessä oli varsin hatara tekosyy. Vuosia myöhemmin kun SSRI-lääkkeet olivat tuottaneet miljardeja lääkeyhtiöille, virasto salli tryptofaanin, mutta vain osana huomattavasti kalliimpaa valmistetta.

Tällä kertaa kyseessä on Eli Lillyn mahdollinen menestyslääke Alzheimerin tautiin, joka on FDA:n lääketestauksen kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa. Lääkettä kutsutaan solanetsumabiksi. Mikäli se hyväksytään, sen myynti voi tuottaa jopa 7,6 miljardia dollaria vuoteen 2024 mennessä, mikä on vasta varovainen arvio. Tämä siitäkin huolimatta ettei lääke ole kovinkaan tehokas, ainakaan pitkälle edennyttä tautia vastaan. Mutta mikäli sen havaitaan auttavan varhaisessa vaiheessa olevan taudin hoidossa, se voi tuottaa Eli Lillylle huomattavia summia. Osakekurssit ovat nousseet jo ennen päätöstä. Myös Biogenin Alzheimer-lääke on testivaiheessa. Lääkeyhtiöt pitävät Alzheimerin tautia vastaan suunnattuja lääkkeitä yhtenä kaikkein potentiaalisimmista kasvualueista.

Samaan aikaan luonnonmukaiset hoitomuodot ovat osoittaneet lupaavia merkkejä Alzheimerin taudin hoidossa. Kalifornian yliopiston Center for Alzheimer’s Disease Research –yksikön lääkäri Dale Bredesen julkaisi paperin, jossa luonnonmukaisten hoitokeinojen havaittiin toimivan yhdeksällä potilaalla kymmenestä. Bredesenin tutkimuksen teesi on, niin tehokkaita kuin luonnonmukaiset hoidot ovatkin, ne ovat vieläkin tehokkaampia kun ne räätälöidään yksilökohtaisesti, mikä on täysin päinvastainen lähestymistapa kuin lääkeyhtiöillä ja heidän liittolaisellaan FDA:lla. Ja mikä oleellisempaa, luonnonmukaiset hoitokeinot voisivat vähentää lääkeaineen myynnistä saatuja voittoja.

Pidämme tätä tärkeänä taustatietona kun mietitään syitä toimenpiteille, jotka on suunnattu aivojen toimintaa edistäviä lisäravinteita vastaan. Oregonin oikeusministeri Ellen Rosenblum ja senaattori Claire McCaskill ajavat kannetta, mutta kuten tulette huomaamaan, on olemassa selkeät todisteet sen puolesta, että FDA on kanteen takana. On epätodennäköistä, että senaattori toimisi ilman FDA:n suostumusta.

Valitettavasti yksikään näistä henkilöistä ei tunnu olevan perillä tosiasioista. Aloitetaan Oregonin oikeusministeristä.

Muistanette kun New Yorkin oikeusministeri oli joidenkin yrttivalmisteiden kimpussa, väittäen ettei niissä ollut selosteessa mainittua tuotetta. Hän sai mukavan näpäytyksen kun osoitettiin että hän oli käyttänyt väärää testiä lisäravinteiden luokittelussa ja tieteilijät olivat lähes yksimielisiä siitä, että hänen johtopäätöksensä olivat kertakaikkisen vääriä.

Oregonin oikeusministeri ei ilmeisesti oppinut mitään tapauksesta. USA Today –lehden mukaan hän on nostanut kanteen, jossa väitetään että “GNC, yksi maailman suurimmista mukamas täysin luonnollisten lisäravinnevalmisteiden jälleenmyyjistä, on tietoisesti myynyt tuotteita, joita on terästetty kahdella synteettisellä lääkeaineella.” Oikeusministeri viittaa FDA:n toimittamaan lausuntoon.

Mainitut yhdisteet ovat BMPEA ja pikamiloni. Ne ovat kaksi eri yhdistettä eikä niitä tulisi sekoittaa keskenään. FDA lähetti aiemmin varoituskirjeet viidelle eri yritykselle koskien BMPEA:ta, mutta ei GNC:lle. Kyseessä on voimakas synteettinen stimulantti.

Pikamiloni taas ei ole lainkaan synteettinen yhdiste. Se on GABA:n (täysin luonnollinen yhdiste, jota valmistetaan aminohappo glutamiinista) ja niasiinin (B3-vitamiini) yhdistelmä. Yhdistelmä läpäisee veri-aivoesteen paljon tehokkaammin kuin pelkkä GABA. Vaikka kahta luonnollista yhdistettä, GABA:a ja B3-vitamiinia, on myyty pikamilonin nimellä, sitä on myyty myös kahdella eri nimellä.

Elimistömme tuottaa GABA:a, kyseessä on kehon luontainen tapa rauhoittaa itsensä. Se on ylivoimaisesti paras apu ahdistukseen, mutta tavalliset lääkärit käyttävät sitä vain harvoin. He suosivat myrkyllisiä ja yleensä tehottomia lääkkeitä, joilla on usein traagisia seurauksia, kuten olemme kirjoittaneet.

FDA:n toimet Oregonin oikeusministerin välityksellä ovat erityiset outoja. Mikäli virasto arvelisi pikamilonin olevan terveydelle haitallinen, tai siinä olisi jotain muuta vikaa, se olisi pyrkinyt itse poistamaan tuotteen markkinoilta. Heillä on siihen täydet valtuudet. Mikäli kyseessä oli ongelma jonkun tietyn ainesosan kanssa, miksi se olisi vedetty pois markkinoilta vain Oregonissa eikä missään muualla? Todellinen syy sille, että juttu käsiteltäisiin Oregonin oikeusministerin välityksellä, on tunnustella tilannetta ja pitää matalaa profiilia. On kyseenalaista, onko Oregonin oikeusministeri perillä tästä.

Oikeusministerin kanne on jatkoa senaattori McCaskillin vetoomukselle poistaa pikamiloni ja vinposetiini (eräs toinen aivojen toimintaa stimuloiva yhdiste, edistää aivojen verenkiertoa) kauppojen hyllyiltä. He haluavat tutkia myydäänkö reseptilääkkeitä ravinnelisinä. Kuten huomautimme, uskomme että FDA on tämänkin takana.

 

Lähde: The Alliance for Natural Health

Lue myös:

Kookosöljy ja Alzheimerin tauti: rasvaton dieetti ja kolesterolilääkkeet osa ongelmaa?
Kookosöljy voi olla ihmelääke Alzheimeriin

7 kommenttia

 1. Ei-juutalaisille ei tulla sallimaan mitään kunnon lääkkeitä. Vain myrkkyjä. Tästä muistuu mieleen, kuinka espanjan sodassa kuoli taistelussa vain mutama sata amerikkalaista, mutta big bisnekseltä ostettuun pilalliseen ruokaan lähes 5000 amerikkalaista reilu sata vuotta sitten

  Plusääni(11)Miinusääni(1)
 2. Yllattavaako etta juuri hermostosairaus, kasvu on kovaa kun chemtrailia vedetaan ympari palloa hullunkiilto silmissa altsi dememtia als lisaantyy voimakkaasti juuri chemtrailin vedoista, kun ressukat ovat niin pihalla mita tehda strastosfaarin sateilyn voimakkaasta lisaantymisesta, ydinvoima tekee lopullisen depulaation ja se on varma juttu.
  Chemtrailauksella pudotetaan alas keraantynyt sateily ilmassa ettei vetykerros rajahda palamaan.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 3. Suomalaiset sairastavat ja kuolevat moninkertaisesti enemmän hermostosairauksiin kuten alzheimerin tautiin, kuin esim. virolaiset ja muuta eurooppalaiset. Luvut ovat todella hälyttäviä ja viittaavat siihen, että suomalaisiin on istutettu taudinaiheuttaja/t jossain yhteydessä.

  http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=15825.0

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 4. Poliotakaan ei ollut Euroopassa kuin vasta 1900-luvulla!!!!!. Kuin sattumalta juutalainen ”kehitti” rokotteen. Hilleman, syöpää aiheuttavan SV40viruksen rokotteisiin istuttanut terroristi niinikään juutalainen.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 5. On täysin selvää että ”virallistieteelliset” tahot eivät hyväksy mitään luontaisia hoitoja. Syy 1 he eivät halua luopua rahavirroista joita kemialliset ”tuotokset” mahdollistavat. 2 virallistieellisen katsantokannan omaavan manipulaation uhreina he luottavat vain lääketeollisuuden suuriin valheisiin ja markkinoivat lääkkeitä sokeasti sairaille, uskoen lääketeollisuuden yleensä valheellisiin manipuloituihin tutkimuksiin ja satuihin lääkkeiden vaikutuksista. Lääkäri ei yleensä edes vaivaudu tutkimaan määräämänsä lääkkeen pakkausselostetta, tai kertomaan melkoisistakaan haittavaikutuksista potilaalle. Todella välinpitämätöntä potilaan ”hoitamista”. Lääketeollisuushan pelottelee vielä potilaat kertomalla että luontaislääkkeet saattavat aiheuttaa yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Tottakai kun on omista bisneksistään kysymys. Herää vain epäilys kun niitä yhteisvaikutustutkimuksia ei näy missään. Se on mielestäni vain lääketeollisuuden manipulointikikka, ettei bisnekset kärsi. Näkeehän sen jo ylläolevasta artikkelistakin ja monesta muusta.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat