Kookosöljy voi olla ihmelääke Alzheimeriin

Kookosöljyä Alzheimeriin? Naturopaatit sekä muut luontaislääkinnän asiantuntijat ovat toistaneet vuosien ajan, että kookosöljy ei vain hidasta Alzheimerin etenemistä, se voi myös pysäyttää ja jopa kääntää kehityksen suunnan. Tällä hetkellä tiede ja käytännön kokemukset ovat vahvistaneet heidän kertomansa. Luomukookosöljyn kanssa voit olla huoleti Alzheimerin kanssa, sairastuminen ei enää tarkoita kuolemantuomiota.

 

Alzheimer ja dementia ovat lisääntyneet hälyttävällä vauhtilla, kiitos väestön ikääntymisen, laajamittaisen statiinien käytön, vähärasvaisen ruokavalion ja myrkkyjen, joita saamme ruoasta, hengitysilmasta ja vedestä. Arvioiden mukaan nykyinen luku, yli 5 miljoonaa Alzheimeria sairastavaa, tulee kolminkertaistumaan vuoteen 2050 mennessä. Optimistisista edistysaskelista huolimatta, valtavirtalääketiede on kykenemätön löytämään ratkaisua Alzheimerin tai dementian parantamiseen tai lievittämiseen. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että luonto on pitänyt hallussaan ratkaisua kaiken aikaa: kookosöljy.

Mikäli tarkastelemme Alzheimerin tautia “tyypin 3” diabeteksena ja insuliiniresistanssin ongelmaa, kookosöljyn vaikutus käy järkeen. Kookosöljyn uskotaan edesauttavan elimistöä tuottamaan orgaanista ainetta tuottaakseen energialähteen aivosoluille. Se on itse asiassa hyvä ketonipohjainen, vaihtoehtoinen energianlähde aivoille. Itse asiassa lääkeyhtiöt yrittävät juuri kehitellä uusia lääkkeitä, jotka matkivat “ketoosi” ilmiötä, johon voidaan päästä nauttimalla kookosöljyä ja noudattamalla runsasrasvaista ruokavaliota.

 

Tiede tukee

In vitro –tutkimus otsikolla “Coconut Oil Attenuates the Effects of Amyloid-B on Cortical Neurons In Vitro” julkaistiin hiljattain Journal of Alzheimer’s Disease –lehdessä. Tutkijat havaitsivat että kookosöljy voi lievittää ja/tai kääntää kognitiivistä rappeutumista, mikä liittyy ikääntymiseen ja neurodegeneratiivisiin sairauksiin kuten Alzheimerin tautiin ja Parkinsoniin.

Tutkijoiden mukaan, “Perustelut kookosöljyn käytölle potentiaalisena AT:n(Alzheimerin taudin) hoitomuotona liittyy mahdollisuuteen, että se muuttuisi aineenvaihdunnassa ketoneiksi, jotka tarjoaisivat vaihtoehtoisen energianlähteen neuroneille ja siten kompensoisivat häiriöitä mitokondrioiden toiminnassa.”

Tutkijat havaitsivat että kookosöljy suojasi amyloidiplakin kertymiseltä, ja tulivat johtopäätökseen että “Ottaen huomioon että kookospähkinöistä löytyvä keskipitkäketjuinen triglyseridi nimeltään kapryylihappo läpäisee veri-aivoesteen, ja sillä on äskettäin havaittu olevan antikonvulsiivisia vaikutuksia, ketogeenisen vaikutuksen lisäksi, kookosöljyllä on todennäköisesti hermostoa suojaavia vaikutuksia.”

In vivo (oikealla koehenkilöllä) suoritetuissa tutkimuksissa havaittiin että aivojen toiminta koheni jo yhden annoksen jälkeen ja tutkimukseen osallistuneet raportoivat merkittävistä edistysaskelista Alzheimerin taudin kanssa 45 ja 90 päivää kestäneen ajanjakson jälkeen, kun he alkoivat käyttää keskipitkäketjuisia triglyseridejä, jotka ovat peräisin kookosöljystä.

Toisessa tutkimuksessa kanadalainen tutkija, Stephen Cunnane käytti PET-kuvantamista vahvistaakseen havainnon, että aivot käyttävät ketoneita vaihtoehtoisena energianlähteenä.

 

Tosielämän kokemukset

Kova tiede ei anna merkittävää painoarvoa anekdotaaliselle todistusaineistolle, havainnot ovat keskeinen osa tieteellistä menetelmää. Todisteet kookosöljyn puolesta ovat niin mittavat, ettei niitä voida yksinkertaisesti sivuuttaa. Esimerkiksi:

 • Yhdessä laajimmin raportoidussa menestystapauksessa kookosöljyn kanssa, tri Mary Newport, MD, sai käännettyä miehensä Alzheimerin oireiden pahenemisen kahdessa viikossa, lisättyään kookosöljyä ruokavalioonsa.
 • Vuonna 2007 Englannissa miehen tila rapistui nopeasti vuoden aikana pisteeseen, ettei hän kyennyt tekemään lähes mitään itse, eikä hän enää tunnistanut omaa tytärtään. Kun hänen poikansa katsoi Youtubesta videon tri Mary Newportin onnistumisesta miehensä kanssa, he päättivät kokeilla antaa isälleen kuusi ruokalusikallista päivässä.

  “Kuukauden aikana hänen mielentilansa muuttui täysin,” hänen tyttärensä raportoi. ”Hänestä tuli tyynempi ja rentoutuneempi. Hän ajoi partansa itse, sen jälkeen hän kylpi itsekseen. Sitten yhtenä päivänä hän antoi halin ja sanoi nimeni.”

 • Ian Blair Hamilton ja hänen vaimonsa, lääketutkija Cassie Bond, tekivät Youtube-videon siitä, kuinka kookosöljy antoi Ianille hänen aivonsa takaisin ja kuinka hän selätti masennuksensa Alzheimerin laukaiseman syöksykierteen alettua.

Muista käyttäjäkokemuksista ja raporteista kuultua:

 • Naisen, jolla oli loppuvaiheen Alzheimer, tila koheni yhdessä viikossa aloitettuaan kookosöljyn käytön.
 • 65-vuotiaan naisen aivosumu ja muistikatkokset poistuivat kookosöljyn avulla.
 • Kookosöljy selätti 100-vuotiaan naisen dementian. Kookosöljy käänsi 50-vuotiaan naisen Alzheimerin taudin oireet.

Mainitut ovat vain muutama poiminta tuhansista lausunnoista ja anekdooteista, joita kookosöljyn menestyksekkäästä käytöstä on kerrottu.

 

Bruce Fife neuvoo – näin taistelet Alzheimeria vastaan

Naturopaattinen lääkäri, Bruce Fife, on kehittänyt äärimmäisen tehokkaan, moniosaisen taistelusuunnitelman Alzheimerin ja dementian päihittämiseksi, jonka hän muotoili kirjassaan “Stop Alzheimer’s Now”. Ensimmäinen askel Alzheimerin vastaisessa taistelusuunnitelmassa on nostaa ketonitasoja kuluttamalla vähintään viisi ruokalusikallista (74 millilitraa) kookosöljyä päivittäin. Fife suosittelee että öljy nautitaan ruoan yhteydessä ja sitä käytetään ruoan valmistuksessa tai nautitaan erikseen lusikoimalla kuten lisäravinnevalmisteita. Aamuisin aamupalan yhteydessä tulisi nauttia kaksi ruokalusikallista kookosöljyä, kun ketonitasot ovat alhaisimmillaan. Loput kolme tai useammat ruokalusikalliset tulisi jakaa lounaan ja päivällisen välille haluamallaan tavalla.

Muita tärkeitä osia ovat:

 • Vähähiilihydraattinen ruokavalio – Noudata vähähiilihydraattista ruokavaliota, joka vastaa paastoverensokeritasojasi
 • Suuterveys – Käy hammaslääkärillä (mieluiten holistisella) ja hoidata mahdolliset infektiot. 15 – 20 minuuttia kestävä öljyn purskuttelu ’oil pulling’ vähintään kerran päivässä mieluiten ennen aterioita.
 • Ravinnelisät – Käytä monivitamiinivalmisteita, joissa ei ole rautaa, sekä mineraalisiä päivittäin, jotta saat vähintään suositellun määrän kaikkia tarvittavia ravinteita, paitsi rautaa. Käytä lisäksi: 400 mg alfalinoleenihappoa, 100 mg CoQ10, 300 mg magnesiumia, 500 mg C-vitamiinia, 2 000 mg L-karnitiinia ja 450 mg kurkumiinia.
 • Punainen palmuöljy – Punainen palmuöljy on rikas luonnollisten suojaavien antioksidanttien lähde, jotka auttavat suojaamaan oksidatiiviselta stressiltä ja hillitsemään tulehdusta. Fife suosittelee käyttämään yhden ruokalusikallisen punaista palmuöljyä päivässä.
 • Kala – Syö yksi tai kaksi neljän unssin annosta kalaa viikossa tai 1 gramma krilliöljyä täyttääksesi välttämättömien rasvahappojen tarpeen.
 • D-vitamiini – Ole auringossa niin usein kuin mahdollista, jotta saat tarpeeksi D-vitamiinia. Kun talvella auringonvaloa on vähemmän tai et pääse aurinkoon päivittäin, ota päivittäin yksi ruokalusikallinen turskanmaksaöljyä tai nauti D3-vitamiinilisää, josta saat 2000 – 5000 IU/päivä.

Naturopatian PhD/MD Ken O’Neal kertoo kokemuksistaan:

Haastattelussaan The Best Years in Life –radio-ohjelmassa, naturopatian PhD ja MD Ken O’Neal raportoi konsultoineensa ihmisiä, jotka ovat noudattaneet Fifen suunnitelmaa ja menestyneet hyvin. Yksi ensimmäisistä suunnitelmaa noudattaneista oli keski-ikäinen mies, jonka kunto oli heikentynyt pisteeseen, jossa hän ei enää kyennyt kirjautumaan rakastamaansa internettiin, vielä vähemmän pitämään blogia tai kommunikoimaan älykkäästi.

Sen jälkeen kun hän noudatti suosituksia kookosöljyn ja muiden aineiden käytöstä, hänen tilansa koheni lähes välittömästi ja nykyään on jatkaa bloggaamista onnellisena näpytellen menemään.

Muut aineet, jotka voivat auttaa Alzheimerin hoidossa tai selättämisessä

Ashwaganda

Eläinkokeet ovat antaneet lupaavia tuloksia, mitä tulee Ashwagandan käytölle Alzhemerin ja kognitiivisten kykyjen heikentymiseen. Kuten Life Extension Foundation (LEF) –säätiö raportoi, eräässä jyrsijätutkimuksessa joukolle rottia annettiin joko plasebo-ainetta tai rohtokoision juurta 30 päivän ajan. 20 päivän jälkeen ne rotat, jotka saivat rohtokoisiota osoittivat merkkejä parantuneesta kognitiivisesta toimintakyvystä.

Ne kykenivät navigoimaan testilabyrintin läpi, missä ilmeni vaikeuksia ennen ravinnelisien antamista, mikä osoittaa edistystä avaruudellisessa hahmotuskyvyssä ja oppimisessa. Rotat kokivat myös amyloidiplakin määrän vähenemisen aivojen eri osissa, mukaanlukien aivokuoren ja hippokampuksen (alue, minne muistot varastoituvat).

Niasiini (B3-vitamiini)

Jyrsijätutkimuksessa, joka suoritettiin vuonna 2008 Kalifornian yliopistolla, hiirille, joilla oli Alzheimeria vastaava tauti, annettiin suuria määriä nikotiiniamidia (B3-vitamiini), joka oli 100 % tehokas palauttaen kognitiivisen suorituskyvyn. Tällä hetkellä on meneillään ihmistutkimus aineen kanssa. Nikotiiniamidia pidetään yhtenä turvallisimmista ravinnelisistä ja suuria annoksia siedetään hyvin.

Kolloidikulta

Kolloidikulta voi auttaa poistamaan aivosumun sekä parantamaan muistia, mielialaa ja keskittymiskykyä. Lisäksi tutkimus nimeltä “Effect of Colloidal Metallic Gold on Cognitive Functions: A Pilot Study” julkaistiin Journal of Frontier Sciences –lehdessä, koehenkilöiden tulokset kasvoivat keskimäärin huimat 24 pistettä standardisoiduissa ÄO-testeissä sen jälkeen, kun heille annettiin kolloidikultaa päivittäin neljän kuukauden ajan.

BDNF

Kalifornian yliopiston tutkijat San Diegossa tarjosivat maata mullistavaa todistusaineistoa siitä, että luonnollinen proteiini nimeltä Aivoperäinen hermokasvutekijä, BDNF, voi ehkäistä tai jopa selättää Alzheimerin. BDNF, jota on nyt saatavissa ravinnelisänä, määrää voidaan kasvattaa harjoittelun ja terveellisen ruokavalion avulla. Prebioottien ja suurten määrien A-vitamiinia sanotaan kasvattavan BDNF:n luonnollista tuotantoa.

 

Alkuperäinen artikkeli

Lue myös:

Kookosöljy ja Alzheimerin tauti: rasvaton dieetti ja kolesterolilääkkeet osa ongelmaa?
Kookosöljy auttaa keskushermostosairauksiin
Kookosöljy – 10 todistettua etua

3 kommenttia

 1. Olen antanut kookosöljyä alzia sairastavalle äidilleni,, ja totta tosiaan, ainakin sen eteneminen hidastui vuosila..

  Plusääni(8)Miinusääni(0)
 2. On syytä muistaa, että kookosöljy on myös erinomaista immuniteetin nostamiseen estäen näin myös esim. flunssaa. Kookosöljyn lauriinihappo ja kapryylihappo tuhoavat tehokkaasti sairauksia aiheuttavia bakteereja, viruksia ja sieniä.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat