Uusi luontoliikuttaja aloittaa leiritoiminnan ensi kesänä

Luonnossa liikkumisella on tutkimusten mukaan kiistattomasti positiivisia vaikutuksia ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Nykyisessä elämänrytmissä omaa luontosuhdetta ei kuitenkaan aina osata tai jakseta vaalia. Näistä lähtökohdista on perustettu Takaisin Luontoon ry.

Kesällä 2012 aloitamme toiminnan Pohjois-Suomen alueella. Leirejä ja tapahtumia järjestetään usealla eri paikkakunnalla, joista suurimmat leirit tulevat olemaan Hossan, Rovaniemen ja Puolangan upeissa maisemissa. Järjestämme myös erilaisia päiväretkiä ja – tapahtumia eri puolilla Pohjois-Suomea. Vuoden 2012 aikana pyrimme saamaan liikkeelle jo yli 1000 ihmistä eri tapahtumissa, toimintaa on kesä-syyskuun välisenä aikana lähes joka viikko. Vuonna 2013 toiminta tulee laajenemaan valtakunnalliseksi ja samalla ympärivuotiseksi.

Takaisin Luontoon ry. järjestää monipuolista liikuntaa ja harrastamista suomalaisessa luonnossa sekä pyrkii edistämään terveyttä ja hyvinvointia ja luontotuntemusta. Uusi yhdistys tuo luonnon ja luonnossa liikkumisen tutuksi kaikille ihmisille.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys tekee yhteistyötä olemassa olevien luontoliikuntatoimijoiden ja -paikkojen kanssa. Yhdistys järjestää luonto- ja luontoliikuntaleirejä sekä kursseja. Leirejä ja tapahtumia järjestetään yhteistyössä eri alojen huippuosaajien kanssa. Yhdistys ei tavoittele taloudellista voittoa toiminnallaan.

Osallistumiskynnys pidetään mahdollisimman matalana ja leirejä kohdennetaan teemoittain eri-ikäisille ja erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin. Leireillä otetaan huomioon myös erityisryhmien, esimerkiksi liikuntavammaisten, kehitysvammaisten ja syrjäytyneiden, tarpeet.

Leireillä edistetään suvaitsevaisuutta esimerkiksi siten, että samanaikaisesti eri leireille osallistuville järjestämme yhteistä ohjelmaa. Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon luonnonsuojelu- ja ympäristökysymykset.

Takaisin Luontoon ry on Suomen Ladun jäsenyhdistys.

Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta www.takaisinluontoon.fi, Kari Seppänen puh. 040 188 2885 sekä Antti Heikkinen puh. 040 595 8559.

Kirjoitus on Takaisin Luontoon ry:n lehdistötiedote.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat