Valkoinen valaisee joulun

Valkoinen on joulun teemaväri, joka muistuttaa meitä lumihiutaleista ja jouluenkeleistä.

Valkea joulu on valojen juhla. Ulkolyhdyt kutsuvat sisään lämpimään pesään, jossa kynttilät palavat ja lämmittävät. Valkoiset kruunukynttilät ovat ylväitä ja sopivat hyvin juhlapöytään. Tuikut ja kilokynttilät voi asetella ympäri asuntoa, niin että kodin jokaisesta huoneesta kajastaa valoa. Käytä talvisen tunnelman luomiseen kirkkaita, valkoisia tai hopeisia kynttilänjalkoja.
Valosarjat sopivat sisustuselementiksi. Kieputa sisävalosarjan ympäri valkoista tai hopeista kuusen koristenauhaa. Levitä valonauha kulkemaan pitkin huoneen jalkalistaa. Näin huoneen tunnelma muuttuu joulumieliseksi. Valosarjan voi myös sijoittaa verhotangon koristeeksi tai joulupöytään.

Valkean joulun elementtejä ovat valkoiset joulukukat, tekstiilit ja koristeet. Kirkas lasi ja välkkyvät kristallit sopivat myös teemaan.

Ikkunat ovat ohikulkijoiden kurkistusreikä koteihin. Askartele paperisia lumihiutaleita ja kiinnitä ne ikkunaan leijailemaan. Tai ripusta valkoisia joulupalloja ja kristalleja verhotankoon roikkumaan. Käytä siimaa pallojen pidikkeenä, silloin asetelma on kevyempi. Vaihda ikkunoihin valkoiset verhot ja anna niiden laskeutua maahan saakka. Kääriydy pehmeään, valkoiseen karvahuopaan nautiskelemaan vaaleaa glögiä ja katselemaan ohikulkijoita.

Joulukukat ja -kuusi tuovat kotiin joulun talvisen tuoksun. Osta valkoisia ritarinkukkia, tulppaaneja ja hyasintteja. Koristele vihreä kuusi valkoiseen koristehuntuun. Anna tähden hohtaa hopeisena. Voit käyttää joulupöydän tabletteina valkoisia kakkupapereita tai pitsiliinoja. Muodikas pitsi on kuin lumihiutale. Muista valkoiset lautasliinat ja hopeisina hohtavat ruokailuvälineet. Juhlatunnelma syntyy kuin taikaiskusta. Pöytäkoristeena voi käyttää kukkien sijaan maljakollista havuja, jotka tekolumispray on kuorruttanut. Lisää halutessasi joukkoon muutama valkoinen tulppaani.

Jouluruoat ovat perinneherkkuja. Koristele tarjottavat valkean joulun henkeen. Voit esimerkiksi sitoa kinkun potkaan paperisen kakkupaperin koristeeksi. Valkoisiksi sokerihuurretut hedelmät ovat herkkupöydän katseenvangitsija. Syötävät koristeet valmistuvat helposti, kun kierität kuorineen syötäviä hedelmiä munanvalkuaisen jälkeen sokerissa. Hedelmät tarvitsevat jäähtymisaikaa jääkaapissa. Kulhollinen jääkuningattaren herkkuja on kuitenkin odottamisen arvoinen.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat