Valkoiset britit vastustavat juutalaisten ja muslimien teurastuskäytäntöjä

Brittiläinen Animal Aid –järjestö (AA) on tehnyt loistavaa ja arvokasta työtä filmatessaan salaa teurastamoita Isossa-Britanniassa. Väite, että niin sanotut Halal-teurastamot tainnuttavat eläimet ennen teurastusta, on osoitettu petokseksi kammottavissa ja traumaattisissa videoissa.

Tapahtumapaikka on Bowood Yorkshire Lamb Halal –teurastamo Thirsk-nimisellä paikkakunnalla Pohjois-Englannissa. Tämä on kymmenes paikkakunta, jossa AA:n aktiivit ovat filmanneet salaa teurastamojen toimintaa vuodesta 2009 lähtien.

Kyseessä oli ensimmäinen halal-teurastamo, jota AA filmasi, joten järjestö ei tiennyt mitä oli odotettavissa. Järjestö ei edes tiennyt, että rakennus oli nimenomaan halal-lihaa valmistava teurastamo. Yllätys yllätys, nyt valtamedia väittää, että AA sattui kuvaamaan yhtä niistä äärimmäisen harvinaisista muslimien teurastamoista, joissa eläimiä ei tainnuteta ennen tappamista. Kuinka sattuikaan.

Ison-Britannian laki edellyttää teurastettavien eläinten tainnuttamista, jotta kärsimykset minimoitaisiin. Juutalaisille ja muslimeille sallitaan kuitenkin poikkeuksia ”uskonnollisista” syistä. Jotta liha on kosher juutalaisille ja halal muslimeille, eläimen täytyy olla teurastettaessa täysin tajuissaan. Nyt juutalaiset ja muslimit ovat liittoutuneet puolustamaan ikivanhoja ja julmia tapojaan. Heitä vastassa on länsimainen perinne, jossa eläinten rääkkäämistä pidetään tuomittavana.

halalkosher2

Muslimien ja juutalaisten teurastusmenetelmät ovat uskonnollisia uhrauksia. Monet uskonnot uhraavat rituaaleissaan eläimiä, kuten esimerkiksi hindut. Kristinuskoon tämä ei poikkeuksellisesti kuulu.

Monissa uskonnoissa eläimen (tai ihmisen) uhraaminen oli ”välttämätöntä”, jotta päästäisiin lähelle jumalaa tai jumalia. Kristityt näkevät kuitenkin asian toisin. Kristityille Jeesus vuodatti omaa vertaan ja teki täydellisen uhrauksen. Kristinuskossa eläinuhreja ei tarvita, sillä ovi Jumalan luokse on jo avoinna. Jeesuksen tekemän uhrauksen jälkeen kristityt ovat kieltäytyneet eläinuhrauksista. Monien juutalaisten ja muslimien mielestä rituaaliteurastuksen kieltävässä lainsäädännössä on kyse uskontojen kamppailusta. Kristityt ”syrjivät” juutalaisia ja maahanmuuttajia kieltämällä näitä rääkkäämästä viattomia luontokappaleita.

Usein kuulee puhuttavan ”juutalais-kristillisestä kulttuuriperimästä”. Esimerkiksi suhtautuminen eläinten uhraamiseen osoittaa kuitenkin, että perinteet eroavat ratkaisevasti toisistaan. On kaksi aivan erilaista traditiota, jotka kulkevat täysin eri suuntiin. Tämä käy hyvin selville, jos tutkii Vanhan testamentin ja Uuden testamentin täysin eriäviä näkemyksiä asiaan.

Lukuisat juutalaiset ja islamistiset painostusjärjestöt tahtovat, että länsimaiset valtiot hyväksyvät käytäntöjä, jotka eläinsuojelulakimme nykyään kieltävät eettisistä syistä. Muutamia poikkeuksia (kuten Sveitsiä ja Skandinaviaa) lukuunottamatta painostusjärjestöt ovat olleetkin hyvin menestyksekkäitä.

Hollanti antautui vuonna 2012 kovan painostuksen jälkeen. Maan parlamentin alahuone äänesti luvuin 116–30 voimaan lain, joka kielsi rituaaliteurastukset. Laki oli eläinten oikeuksia ajavan ryhmittymän aloite. Geert Wildersin Vapauspuolue kannatti lakia. Mitä tapahtui seuraavaksi? Israelilainen Haaretz-sanomalehti raportoi: ”Israelin johtava rabbi on varoittanut hollantilaista populistista poliitikkoa, Geert Wildersiä, että hänen puolueensa rituaaliteurastuksia vastustava kanta on ”antisemiittinen” ja voi karkottaa juutalaisyhteisön maasta.”

Parlamentin ylähuone hylkäsi tämän jälkeen eläimiä suojelevan lain. ”Antisemitismi” on taikasana, jolla voidaan voittaa kaikki keskustelut.

Erityisen kammottavaa tässä kaikessa on, että läntisen maailman ei-juutalaiset ja ei-muslimit joutuvat tietämättään syömään julmasti rituaaliteurastettuja tuotteita.

halalkosher1

Palatkaamme takaisin videoon, jonka AA on julkaissut (varoitamme kaikkia lukijoita erittäin julmasta materiaalista). Videolla näemme teurastajien viiltelevän ja hakkavaan tajuissaan olevia eläimiä useaan otteeseen julmasti. Julkisuudessa muslimi- ja juutalaisjärjestöt valehtelevat alituiseen teurastustekniikan olevan kivuton, koska se suoritetaan ”kirurginomaisesti yhdellä terävän veitsen viillolla”. AA toteaa:

”Kameroillamme on tallennettu todistusaineistoa, joka osoittaa kuinka hirvittävillä tavoilla eläimiä kohdellaan jatkuvasti monissa teurastamoissa. Eläimille huudetaan loukkaavasti samalla, kun niitä pahoinpidellään surkeissa olosuhteissa. Kärsimys on sanoinkuvaamatonta…

Lisäksi lampaita ei suinkaan teurasteta yhdellä viillolla, vaan niiden kurkkuja hakataan tylsillä veitsillä, ja teurastajat ovat selvästi ammattitaidottomia…

Eräänkin eläimen kohdalla tarvittiin viisi viiltoa ennen kuin veri alkoi vuotaa…

Tutkimustemme aikana huomasimme merkillisen porsaanreiän laissa. Lakihan kieltää eläinten teurastuksen ennen tainnutusta, jos liha on tarkoitettu muille kuin juutalaisille ja muslimeille. Valvova elin, Food Standards Agency, myönsikin, että mikä tahansa teurastamo voi toimia näin ilman, että sen tarvitsee todistaa lihan menevän vain muslimeille ja juutalaisille.”

Pähkinänkuoressa: Jos syöt lihaa maassa, jossa on järjestäytynyt juutalais- tai muslimiyhteisö, syöt todennäköisesti aina välillä myös tuotteita, jotka on teurastettu kivuliaasti painajaismaisissa olosuhteissa.

Britannian halal-lihan markkinat ovat noin kaksi miljardia puntaa vuodessa ja noin 100 miljoonaa eläintä teurastetaan näin vuosittain. On arvioitu, että halal-lihaa teurastetaan vuosittain noin viisi kertaa aidon tarpeen verran ja näin varmistetaan, että ”gojim” syövät varmuudella rituaalimenoin teurastettua lihaa. AA jatkaa:

”Juutalais- ja muslimiyhteisöt antavat julkilausumia, joissa he vakuuttavat, että kuolema tulee halal- ja shechita-metodeilla välittömästi ja kivuttomasti. Todistusaineistomme osoittaa kuitenkin täysin kiistattomasti, että tämä on valhetta.

Eläimiä ei kohdella huomaavaisesti. Tuskaa ei suinkaan lievitetä ennen tappavaa viiltoa vaan eläimiä käytännössä kidutetaan.”

Halal kuuluu niihin harvoihin ilmiöihin, jotka voivat yhdistää valkoisen kantaväestön vastustamaan avoimesti muslimien massamaahanmuuttoa. Yleensä maahanmuuton vastustamista pidetään ”poliittisesti epäkorrektina”.

halalkosher4Muslimijärjestöt ovatkin kielteisen reaktion vuoksi alkaneet väittää, että halal-teurastamot tainnuttavat eläimet ennen tappamista. On vaikea sanoa, onko tämä totta vai ei. Varmuudella kuitenkin tiedämme, että vaikka tainnutusta käytettäisiinkin, niin se on kevyt ja tehoton, jotta tainnuttamalla ei rikottaisi uskonnollista vaatimusta siitä, että eläimen on oltava elossa teurastettaessa. Esimerkiksi tainnuttimen teho voi olla tarkoituksella alhainen.

Britanniassa ilman tainnutusta tehtyjen teurastusten määrä onkin noussut 60 prosentilla, koska monet muslimijärjestöt pelkäävät, että tainnutus tappaa eläimen.

Juuri julki tullut tapaus kertookin siitä, kuinka vähän monet järjestöt välittävät eläinten hyvinvoinnista, jos eläinten suojelu uhkaa muslimien perinteitä. Viime kesänä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan useat Isossa-Britanniassa kasvatetut kanat ovat tajuissaan ja kärsivät suuria tuskia teurastettaessa, koska tainnuttimien teho säädetään tarkoituksella liian pieneksi. EU joutuikin säätämään uusia lakeja, jotta teurastamot säätäisivät tainnuttimet oikein.

Britanniassa uusien lakien voimaantuloa kuitenkin lykättiin, kun muslimiyhteisö valitti, että lisääntynyt volttimäärä voi tappaa eläimet ennen teurastusta ja näin liha ei ole enää halal. Britannian Eläinlääkärien järjestön puheenjohtaja Robin Hargreaves totesi tähän: ”Lakien voimaantulon lykkääminen lisää riskiä, että tietty prosentti eläimistä ei ole tajuttomana teurastettaessa, jolloin eläinsuojelulaki ei toteudu.”

AA:n helmikuussa julkaisema videomateriaali ja siitä syntynyt vilkas keskustelu Britannian lehdistössä on lisännyt painetta ja vaatimuksia luopua eläinten rituaaliteurastuksista.

Britannian Eläinlääkäreiden järjestön kansalaisaloitteeseen saatiinkin kerättyä lyhyessä ajassa yli 100 000 allekirjoitusta, ja näin ollen parlamentin oli keskusteltava aiheesta. Keskustelu käytiin 23.2. Keskustelua seurasivat innokkaasti juutalaisten tiedotusvälineet. Kuinka ollakaan, pian julkisuudessa alettiin kuulla jälleen kerran kiihkeitä antisemitismisyytöksiä.

halalkosher3

Britannian Eläinlääkäreiden järjestö ja Universities Federation for Animal Welfare ovat tiedemaailman vaikuttajia, jotka ovat aina korostaneet, että rituaaliteurastukset aiheuttavat eläimille tarpeetonta kärsimyksiä ja ne pitäisi kieltää. Eläinlääkäreiden järjestö on todennut ministereille, että ”yleistä mielipidettä ei pidä vähätellä tässä asiassa”.

Samaan aikaan AA on jo kerännyt 100 000 allekirjoitusta aloitteeseen, jossa kaikkiin teurastamoihin vaaditaan CCTV-videointi.

Mikään teurastustapa ei ole kivuton ja täysin humaani. AA:n aikaisemmat filmit ovat dokumentoineet julmuuksia myös niissä teurastamoissa, joissa eläimet tainnutetaan. Eläimiä on esimerkiksi isketty päähän, poltettu tupakoilla, lyöty kepeillä, kiusattu tainnutusaseilla ja potkittu. Kate Fowler, AA:n kampanjavastaava kertoo:

”Kaikki neljä kuljetusalustan käsittelijää pahoinpitelivät (Bowoodin halal-teurastamossa) kolmen filmatun päivän aikana eläimiä ilman, että teurastajat olisivat reagoineet siihen millään lailla.

Tämä on kymmenes teurastamo, jossa olemme filmanneet ja yhdeksäs, jossa eläimiä on kohdeltu eläinsuojelulakien vastaisesti.

Yksikään näistä laittomuuksista ei olisi tullut julkisuuteen ilman videointiamme, vaikka jokaiseen teurastamoon on valtion määräyksellä nimetty eläinlääkäri.”

Nyt Britanniassa on laaja yhteiskunnallinen liike, joka haluaa kieltää juutalaisten ja muslimien teurastustavat ja tätä liikettä johtaa Eläinlääkäreiden järjestö, joka on osa yhteiskunnallista valtavirtaa. Jopa maltillinen RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty against Animals) vaatii juutalaisten ja muslimien teurastustapojen kieltämistä. Kyseessä on maailman vanhin eläinsuojelujärjestö, joka perustettiin 1800-luvulla kuningatar Viktorian avustuksella.

Britannian hallitus on useaan otteeseen toistanut, että sillä ei ole aikomusta kieltää näitä teurastustapoja, koska se haluaa kunnioittaa juutalaisten ja muslimien ”oikeutta” syödä sellaista lihaa, jota heidän perinteensä vaativat. Samaa mantraa pääministeri Cameron on toistanut Israelin-vierailullaan.

Ei olekaan mikään ihme, että hallitus ei halua säätää lakia, ottaen huomioon juutalaislobbyn voiman Isossa-Britanniassa. Channel 4 –kanava teki muutama vuosi sitten dokumentin englantilaisesta juutalaislobbysta, joka Channel 4:n mukaan hallitsee Ison-Britannian poliittista elämää. Juutalaislobbya kutsuttiin jopa ”kaikkein vaikutusvaltaisimmaksi painostusryhmäksi”. Dokumentin voi katsoa kokonaisuudessaan yllä.

 

Alkuperäinen artikkeli julkaistu lähteineen englanniksi The Occidental Observer –verkkosivuilla.

 

Lue myös: Menettävätkö juutalaiset otteensa Euroopasta?

2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat