Vapaa hopeakauppa

HOPEA.fi:n toimintaidea on olla kaikille osapuolille täysin avoin hopeadollarien markkinapaikka.

Kenellä tahansa on mahdollisuus tuoda hopeadollareita maahan ja myydä niitä palveluun. Vastaavasti ostaminen on sallittua kenelle tahansa. Ostajat ja myyjät pysyvät toisilleen nimettöminä, koska kaupan vastapuolena toimii palvelu. Fyysinen tavara vaihtaa aina omistajaa kauppahetkellä, mutta asiakkaan vallassa on, haluaako hän toimituksen kotiin vai jättääkö metallin palvelun järjestämään säilytykseen. Säilytyksen etuna on se, että metalli on myytävissä heti, ilman postinkulusta aiheutuvaa viivettä.

Hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan tasapainosta, mutta pörssikaupasta järjestelmä poikkeaa siten, että hinta täsmätään vain kolmesti viikossa. Tämä parantaa likviditeettiä, ja tuottaa tuloksena luotettavan referenssihinnan, joka julkaistaan palvelun nettisivulla.

Täsmäytyksiin tehtävät toimeksiannot ovat rajahintaisia, mutta kaikki kaupat tehdään toimeksiannoista määräytyvällä tasapainohinnalla, joka useimmiten on parempi kuin myyjän tai ostajan vaatima hintaraja. Osto- ja myyntikurssilla ei ole eroa.

Jälkitoimitukset ja muut toimitushäiriöt on eliminoitu siten, että toimeksiannot pääsevät pörssiin asti vasta, kun niitä vastaavat rahat tai hopeat on fyysisesti kirjattu sisään. Kukaan ei voi näin manipuloida kurssia tavaralla, jota hänellä ei ole.

Kauppojen välityspalkkiot on määritelty kokoluokittain ja niihin sisältyvät käsittelykulut. Suurista kaupoista välityspalkkio on 0,15 %. Pienissä taas jopa yhden kolikon myynti kannattaa, koska päivän kurssista saa hyväkseen 90%.

Lue lisää:

Vaihtopörssi helpottaa pulaa hopeasta

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat