Venäläishävittäjän pudotus ja siihen liittyvä poliittinen tilanne

Noin kuukausi sitten turkkilaishävittäjä ampui alas pommitustoimenpiteessä olleen venäläishävittäjän Pohjois-Latakiassa. Venäläiskone putosi Syyrian puolelle rajan tuntumassa olevalle Jamadin kylän alueelle, jota turkkilaiset kutsuvat ”Turkmeenin vuori” nimellä. Venäjä reagoi tapahtumaan boikotoimalla esimerkiksi turkkilaisia tuontitavaroita ja jäädyttämällä maiden välisen sotilasyhteistyön toistaiseksi.

Tapaus virvoitti myös verbaalisen taistelun Tayyip Recep Erdoganin ja Vladimir Putinin välille. Lisäksi Reutersin mukaan sotilasliitto Naton pääsihteeri Jeans Stoltenberg ilmoitti Naton tukevan jäsenmaataan Turkkia, kaikesta sen kyseisestä väkivaltaisuudesta huolimatta.

 

Miksi Turkki pudotti venäläishävittäjän?

Venäjän puolustusministeriön mukaan venäläishävittäjä oli ampumishetkellä Syyrian puolella kilometrin päässä Turkin rajasta, eivätkä venäläislentäjät uhanneet ketään. Joka tapauksessa venäläishävittäjä putosi Syyrian puolelle, joten ei voida pitää relevanttina, että se olisi muodostanut vaaraa Turkille.1

Onko Presidentti Erdoganilla ja Isis-terroristeilla taloudellisia kytköksiä?
Onko Presidentti Erdoganilla ja Isis-terroristeilla taloudellisia kytköksiä?

Kuinka sitten suhtautua Putinin väitteisiin, joiden mukaan Turkki ostaa ISIS:n (Islamic State of Iraq and Syria) Syyriasta anastamaansa öljyä?2 Lisäksi Putin lausui Pariisin ilmastokonferenssissa Turkin tuhonneen venäläishävittäjän turvatakseen ISIS:n öljyreittien toimivuuden.3 Toisaalta Turkin Erdogan on vastaavasti väittänyt, että venäjä ja ISIS myyvät öljyä Syyrian hallitukselle.4

Näyttää todellakin siltä, että Turkki on tuhonnut venäläishävittäjän motiivinaan suojella ISIS-terroristien varastaman öljyn kuljetusreittiä.

Yllä olevaan lauseeseen löytyy mielenkiintoisia perusteluita entisen CIA/NSA-virkailijan Steven D. Kelleyn lausunnossa. Siinä Kelley korostaa sitä, että Isis ei omista Syyrian öljyä, vaan maan öljyrikkaudet kuuluvat Syyrian kansalle, joka on nämä öljykentät rakentanut ja on siten niiden todellinen omistaja. Kelley painotti Turkin ja Israelin olevan Daesh-terroristien tärkeimpiä öljyasiakkaita sekä totesi suurimman osan terroristien varastamasta öljystä kuljetettavan Turkkiin ja Israeliin ja edelleen muihin maihin. Nämä ovat myös ne syyt, joiden takia Yhdysvallat empivät käydä näiden kohteiden kimppuun.5

 

Suurin osa Isiksen myymästä öljystä päätyy Israeliin

Talouslehti Financial Times kirjoittaa öljyrekkojen jonosta Al-Omarin öljykentillä, joka muodostaa Isisin hallitseman alueen Syyrian itäosassa Irakin vastaisen rajan tuntumassa. Talouslehden arvion mukaan terrorijärjestö Isis ansaitsee 1,5 miljoonaa dollaria päivässä varastamansa öljyn myynnillä.6 Israelin öljytuonnista jopa 77 prosenttia tuodaan Irakin Kurdistanista.8

Lontoosta käsin toimitetun Al-Araby al-Jadeed -verkkolehden mukaan valtaosa öljystä kuljetetaan Ashdodin satamaan Israeliin. Kuitenkin julkisesti ilmoitetaan öljyn olevan peräisin Irakin Kurdistanista.7 Israelista öljy jatkaa lyhyen jalostuksen jälkeen matkaa hollantilaisyhtiöiden tankkereilla8 öljynjalostamoon Italiaan.7

Turkkilaiskylän asukkaat asentamassa kotitekoisia öljyputkia.
Turkkilaiskylän asukkaat asentamassa kotitekoisia öljyputkia.

Yhdysvaltain valtionvarainministeriön terrorismi- ja taloustiedustelupäällikkö David S. Cohen on myös lähestynyt aihetta 23.10.2014 pitämässään puheessaan:

Meidän ymmärryksemme mukaan Isis käyttää hyväkseen syvälle juurtunutta pimeää markkinaa, mikä alueelle on muodostunut pitkällä aikavälillä. Öljyn poraamisen jälkeen Isis myy öljyn salakuljettajille, jotka siirtävät sen Isiksen hallitsemien alueiden ulkopuolelle. […] Vaikuttaa myös siltä, että Isiksen hallitsemilta alueilta myyty öljy päätyy Irakin kurdeille, ja se myydään eteenpäin Turkkiin.9

 

Johtopäätökset

Koska Turkki hyötyy taloudellisesti ja sotilaallisesti Isis-terroristien laittomasta öljyn myynnistä, on selvää silloin, että se myös suojelee Isisin öljyn kuljetusreittejä venäläisiltä hävittäjäkoneilta. Sotilaallisesti Turkki on hyötynyt siksi, että se on esimerkiksi käyttänyt sekavassa sotatilanteessa ISIS-terroristeja välikappaleenaan nujertaakseen vanhan vainoojansa, Kurdistanin työväenpuolueen, PKK:n.10

Koska juutalaisvaltio hyötyy Isis-terroristien öljyn kauppaamisesta, tarkoittaa se silloin sionistisen eli juutalaisen eliitin tiiviistä yhteistyötä Islamilaisen valtion kanssa. Siten myös juutalaiseliitin vaikutuspiiriin kuuluva läntinen maailma tukee salaa Isis-terroristien toimintaa, vaikka näennäisesti sotii heitä vastaan.

Liittouman sotatoimien alkamisen jälkeen Isis on laajentanut hallitsemiaan alueita huomattavasti.
Liittouman sotatoimien alkamisen jälkeen Isis on laajentanut hallitsemiaan alueita huomattavasti.

USA ja tietyt EU-maat eivät muodosta ristiriitaa Israelin Lähi-idän pyrkimyksille, sillä länsivaltiot ovat sionistien ohjaksissa. Israel, USA, Turkki ja eräät muut Nato-maat toimivat Syyrian hallintoa vastaan, toivoen Isisin muodostavan al-Assadin hallinnolle mahdollisimman suuren vastustuksen.

Eihän esimerkiksi Yhdysvallat ole estäneet Isisin laitonta öljybisnestä, mutta onneksi Venäjä on taistellut Isis-terroristeja vastaan menestyksellisesti.

Konfliktitilanteen lietsominen Lähi-idän alueella, jossa Venäjä ja sen liittolaiset muodostavat vastavoiman Israelille ja tietyille Nato-maille on hyvin vaarallista peliä maailman rauhaa ajatellen. Tämän kaiken taustalla on juutalainen eliitti, joka pyrkii vahvistamaan Israelin asemaa Lähi-idän uusjaon11 välityksellä ja toisaalta vahvistaakseen kansainvälistä hegemoniaansa, globaalia talouttaan ja ylikansallista pankkitoimintaansa. Täten eliitti ei epäröi hetkeäkään suursodan sytyttämiseksi, mikäli se palvelee sionistien pyrkimyksiä.

Michel Chossudovsky ihmettelee, että miksi muslimeja kohtaan lietsotaan vihaa? Hän on oikeassa siinä, että tämän takana ovat myös taloudelliset intressit, sillä asuvathan muslimit maissa joissa on öljyä. Hän toteaa Amerikan tavoitteena olevan ottaa haltuun ja hallinnoida maailman öljyvaroja.12 Näinhän asialaita on paitsi, että Yhdysvaltain tavoitteisiin vaikuttaa sionistisen eliitin massiivinen läsnäolo.

Muslimien demonisointi on todellakin käynnissä. Tällä sionistinen eli juutalainen eliitti pyrkii kristityn maailman ja muslimien vastakkainasetteluun. Tätä kontrastin muodostamista palvelee myös hirvittävä pakolaisvyörytys Eurooppaan.

Onkin muistettava, että muslimit eivät ole meidän vihollisiamme, vaan osa heistä toimii, tiedostaen tai tiedostamattaan, sionistisen eliitin ja heidän lakeijoidensa pelinappuloina. Maailman ongelmat ratkeaisivat, jos juutalaisen ylimystön kansainvälinen hegemonia ja Israelin valtion oikeus olemassa oloonsa saataisiin purettua.

Mutta on aivan turhaa kuvitella, että USA ja Venäjä aloittaisivat sotatoimet toisiaan vastaan. Molempia supervaltoja hallitsee sionistinen eliitti,13 joten mitään todellisia eturistiriitoja ei näiden jättiläisten välillä ole olemassa. Mutta Yhdysvalloissa juutalaisen eliitin valta-asema on voimakkaampaa kuin Venäjällä. Putin toimii oppoturnistin tavoin ja joskus jopa uhmaa sionisteja.

Tosin juutalainen ylimystö voi aiheuttaa konflikteja Yhdysvaltojen ja Venäjän välille niin kutsuttujen välikäsien kautta, kuten esim. Nato-maa Turkin ja Venäjän välille.

 

Markku Juutinen

 

Lähteet

1. http://syria.mil.ru/news/more.htm?id=12066609@egNews

2. Taloussanomat (24.11.2015): Putin: Isis tienaa myymällä öljyä Turkkiin. http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/11/24/putin-isis-tienaa-myymalla-oljya-turkkiin/201515521/12

3. Pariisin ilmastokonferenssissa Putin taas sanoi Turkin ampuneen venäläishävittäjän puolustaakseen ISISin öljyreittejä. http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/11/30/putin-turkki-ampui-koneemme-puolustaakseen-isisin-oljyreitteja/201515855/12

4. http://yle.fi/uutiset/turkin_erdogan_venaja_ja_isis_myyvat_oljya_syyrian_hallitukselle/8487183

5. http://www.presstv.ir/Detail/2015/11/13/437479/Syria-US-Russia-oil-fields-Daesh

6. Isis Inc: how oil fuels the jihadi terrorists (14.10.2015).

7. The New Arab (26.11.2015).

8. Financial Times (23.8.2015). Israel turns to Kurds for three-quarters of its oil supplies.

9. David S. Cohen (23.10.2015). https://www.treasury.gov/press-center/press-releases/Pages/jl2672.aspx

10. Erdoganin valtapelissä on vaaralliset panokset (30.7.2015).

11. Hidden US-Israeli Military Agenda: “Break Syria into Pieces”.

12. Why is a Hate Campaign being Waged against Muslims? (10.12.2015).

13. Benson, Ivor (1992). The Jewish Impact on Twentieth Century Historia (USA); Brzezinski, Zbigniew (1970). Between Two Ages (USA); Cincinnatus (1984). War! War! War! (USA); Knupfer, georg (1986). The Struggle For World power (USA); Ostrovsky, Victor Hoy Claire (1990). By way of deception (On ilmestynyt myös suomeksi: Petoksen kautta, Hyvinkää 1991); Wilton, Robert (2000). ROMANOVIEN VIIMEISET PÄIVÄT Kuinka tsaari Nikolai II ja hänen perheensä murhattiin. Tabernaculum Dei ry; Solsjenitsyn, Alexander (1974). Gulag-arkipelagen Fängelseindustrin. Del 1 och 2. Wahlström & Widsrand Stockholm.

5 kommenttia

 1. Onhan aivanselvää miksi juutalaiset ja turkkilaiset ovat ystäviä.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kasaarit

  Amerikka, jota juutalaiset taitavat johtaa, turvasi ooppiumintuotannon aikoinaan turkkilaisten heroiinimafialle, sotimalla Afganistanissa. Onko sitten turkkilaisten mafian heroiinirahoja investoitu Eurooppaan, esimerkiksi ravintolatoimintaan, on kysymyksen arvoinen asia. Ainakin Italian mafia toimiin näin.
  http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/152004/Kaukaa+haettu

  Plusääni(10)Miinusääni(0)
 2. ”Mutta on aivan turhaa kuvitella, että USA ja Venäjä aloittaisivat sotatoimet toisiaan vastaan. Molempia supervaltoja hallitsee sionistinen eliitti,13 joten mitään todellisia eturistiriitoja ei näiden jättiläisten välillä ole olemassa.”

  Tuota tässä kun olen mielessäni pyöritellyt näitä asioita. Eikö sodan saattaminen näiden välille ja eurooppaankin edistäisi näiden sekopäiden pyrkimyksiä maailmanherruuteen?

  Jos jollain teatterilla saisivat kiihotettua toisensa kansat sotimaan aseellisesti toisiaan vastaan, nämä vetäytyisivät bunkkereihinsa ja seuraisivat näytöistään kun kansaa harvennetaan.
  Sitten kun ovat katsoneet että on riittävästi porukkaa vähennetty niin keskenään sopimalla päättäisivät masinoimansa murhaorgiat.

  Plusääni(12)Miinusääni(0)
 3. Markku Juutinen:

  ”Mutta on aivan turhaa kuvitella, että USA ja Venäjä aloittaisivat sotatoimet toisiaan vastaan. Molempia supervaltoja hallitsee sionistinen eliitti,13 joten mitään todellisia eturistiriitoja ei näiden jättiläisten välillä ole olemassa. Mutta Yhdysvalloissa juutalaisen eliitin valta-asema on voimakkaampaa kuin Venäjällä. Putin toimii oppoturnistin tavoin ja joskus jopa uhmaa sionisteja.
  Tosin juutalainen ylimystö voi aiheuttaa konflikteja Yhdysvaltojen ja Venäjän välille niin kutsuttujen välikäsien kautta, kuten esim. Nato-maa Turkin ja Venäjän välille.”

  Jos ajatellaan maailma, jossa ei ole ollenkaan juutalaisia – käytetään lähteenä vanhaa tai uutta testamenttia, tai vallinnutta historiaa -, on aina hävitys ja tuho tullut – adolfhitlereitä on pitkältikin historiassa.

  Kysymys on: miten elämme näennäisessä ”sovussa”, eli ilman ”vale-juutalaisten” harhaanjohtamista.

  Suomi pystyy tähän parhaiten ajamalla omia itressejänsä. Silloin kaikki hoituu kuin taikaiskusta.

  Meidän näkökulmasta.

  Plusääni(0)Miinusääni(5)
 4. Huh huh olipa tekstiä!Neuvostoliittoa ymmärrettiin, muslimeja hoivattiin mutta onneksi sentään juutalaisia ei hyssytelty.Kenenköhän asiaa artikkeli ajoi? Kansallismielisenä en ymmärrä Neuvostoliiton ja muslimien nuolemista!

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 5. ”Vapahtaja”, Neuvostoliittoa ei ole ollut olemassa 26.12.1991 jälkeen. On ymmärrettävää, että Suomen lähihistorian takia termit menevät sekaisin, kun pelolla reagoi. Täytyy muistaa, että tuhansia vuosia ollaan oltu venäläisten kanssa hyvissä väleissä (tietenkin 1939-45 meni vähän toisin), jo suomensukuisten kansojenkin takia. Historia on paljon syvempi kuin yleensä tunnetaan.

  Ja tämän hetken Venäjällä EU on yleisessä sanankäytössä Eurostoliitto – niin kuin alkaa olla yleisessä sanankäytössä täälläkin.

  Plusääni(3)Miinusääni(3)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat