Voiko kuulonaleneman, tinnituksen ja huimauksen torjua luontaiskeinoin?

Voimmeko parantaa kuulonaleneman, tinnituksen ja huimauksen luontaiskeinoin? Tutkimukset osoittavat, että oikeilla ravinteilla voimme auttaa parantamaan heikentynyttä kuuloa ja poistaa korvien soinnin; jopa huimausta voidaan helpottaa yksinkertaisilla asennoilla tai ”manöövereillä”.

Kuulolla tarkoitetaan kykyä vastaanottaa ääntä tuntemalla värähtelyt ja muutokset ilmanpaineessa korvassa. Sisemmillä ja ulommilla karvasoluilla on erittäin keskeinen merkitys, ja jos ne vaurioituvat, siitä voi seurata kuulonmenetys. Wisconsinin yliopiston neurotieteiden laitoksen mukaan ”Kun altistut voimakkaalle musiikille tai melulle, ne ovat karvasolusi, jotka vahingoittuvat. Kuulon heikkeneminen johtuu siitä, että voimakkaat äänet ovat oikeastaan voimakkaita paineaaltoja (kuten jos seisot subwooferin vieressä, jossa voit ”tuntea” basson). Nämä voimakkaat paineaallot taivuttavat aistinkarvoja liikaa, joskus siihen pisteeseen, että syntyy vaurioita. Tämä tappaa karvasolut.”

Myös aspiriinin, tulehduskipulääkkeiden tai asetaminofeenin säännöllinen käyttö voi kasvattaa kuulonaleneman riskiä, kuten tässä tutkimuksessa mainittiin; muut lääkkeet, kuten morfiini, voivat myös aiheuttaa kuulovaurioita, kuten tässä tutkimuksessa on viitattu.

Kuulonaleneman voi jakaa neljään asteeseen: lievä, keskivaikea, vaikea ja erittäin vaikea. Lääkäri mittaa kuulonherkkyyttä audiometrillä.

Mikä mielenkiintoisinta, tutkimukset tukevat ajatusta, että vaurioituneet karvasolut voidaan elvyttää oikeilla ravinteilla, melun aiheuttama kuulonalenema parantaa, edistää korvien verenkiertoa, tehostaa kuulohermon toimintaa, ja jopa vaientaa korvien sointi ja humina.

Kuulonalenema ja N-asetyylikysteiini

Ryhmä hallituksen tutkijoita suoritti kuusi kuukautta kestäneen tutkimuksen, jossa tarkasteltiin kuinka luonnontuotteet auttavat kuulonalenemaan. He testasivat Camp Pendletonin sotilastukikohdassa 1000 merijalkaväen sotilasta, joilla oli meneillään kivääriharjoitukset. Tutkimuksen alussa tutkijat antoivat 600 sotilaalle aminohappoa nimeltä N-asetyylikysteiini. Lopuille 400 annettiin lumeyhdistettä. Sotilaat tekivät kuulokokeen ennen kivääriharjoituksia ja niiden jälkeen. 70 prosentilla N-asetyyliä saaneista kuulo heikkeni vähemmän. N-asetyylikysteiini auttaa korjaamaan kovien äänten korvalle aiheuttamia vaurioita ja tehostaa kehon antioksidantti glutationin tuotantoa. Tutkimukset osoittavat, että kuulo-ongelmaisilla ihmisillä on yleensä matalat glutationitasot, ja N-asetyyli nostaa glutationitasoja.

Taajuudet ja alfalipoiinihappo ja asetyyli-l-karnitiini

Tutkimuksen mukaan alfalipoiinihappo, antioksidantti, ja asetyyli-l-karnitiini, aminohappo, voivat myös parantaa ja korjata kuulovaurioita. Toisessa kuulotutkimuksessa tutkijat antoivat näitä kahta samaa ravinnetta ikääntyville rotille kuuden viikon ajan. Tutkijat jakoivat koe-eläimet kolmeen ryhmään. Ryhmä 1 sai alfalipoiinihappoa. Ryhmä 2 sai asetyyli-l-karnitiinia. Samaan aikaan verrokkiryhmälle, ryhmälle 3, ei annettu mitään ravintolisää. Tutkimuksen lopussa rotilla, jotka eivät saaneet mitään ravintolisää, kuulo oli heikentynyt normaaliin tapaan.

Alfalipoiinihappoa tai asetyyli-l-karnitiinia saaneet rotat välttivät kuulonmenetyksen, ja niiden kuulo itse asiassa parani. Tutkijat havaitsivat, että alfalipoiinihappo suojasi paremmin kuuloa matalilla taajuuksilla, ja asetyyli-l-karnitiini toimi paremmin korkeammilla taajuuksilla.

Korvien sointi ja neidonhiuspuu

Tässä tutkimuksessa neidonhiuspuu kykeni ehkäisemään hapetusstressiin liittyvää kuulonmenetystä. Toisessa tutkimuksessa, johon osallistui 103 potilasta jotka kärsivät korvien soinnista, osallistujille annettiin neidonhiuspuuta tai lumeyhdistettä. 13 kuukauden kuluttua jokainen neidonhiuspuuryhmään kuulunut ilmoitti kuulonsa parantuneen. Neidonhiuspuu on luontainen vasodilaattori, joka laajentaa verisuonia, ja siinä on myös flavoneita ja ginkgolideja. Ne ovat antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan korvan sisempiä karvasoluja ja korvakäytäviä.

Huimaus ja Half Somersault Maneuver

Mikäli kärsit huimauksesta, tiedät kuinka se hankaloittaa elämää. Tutkimuksessaan A Comparison of Two Home Exercises for Benign Positional Vertigo: Half Somersault versus Epley Maneuver tri Carol Foster tutki uutta tee-se-itse-harjoitetta, josta käytetään nimitystä Half Somersault Maneuver. Sitä käytetään huimauksen yleisimmän muodon hoidossa. Tri Foster, joka on Coloradon yliopiston lääketieteellisen tasapainoelimiin erikoistuneen yksikön johtaja, hoiti itseään tällä menetelmällä ja sanoo, että tämä harjoitus saa ”partikkelit poistumaan kaarikäytävistä.” Hän sanoo olleensa aivan ymmällään siitä, kuinka hyvin kyseinen menetelmä toimii suurimmalla osalla potilaista.

Näin tri Foster neuvoo tekemään jos haluat lievittää huimausta:

  1. Potilaat asettavat päänsä alassuin, kuin olisivat ottamassa somersault-asentoa.
  2. He odottavat kunnes huimaus loppuu, ja sen jälkeen nostavat päänsä selän korkeudelle.
  3. Sitten he odottavat uudestaan että huimaus loppuu ja menevät nopeasti istualteen.

kuva-tinnitusjuttu

Musiikki, kovat äänet, ikääntyminen, infektiot, sairaudet ja jopa tietyt lääkkeet edistävät kuulon heikkenemistä. Tiedämme ennestään, että on tärkeää pitää keho kunnossa, mutta nyt meillä on tutkimusnäyttöä tueksemme, joka osoittaa, ettei ole koskaan liian myöhäistä parantaa kuuloa.

 

Lähde: GreenMedInfo

Lue myös:

Yrtit ja kahvin välttäminen hillitsevät tinnitusta
Neidonhiuspuu – 17 terveyshyötyä

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat