YK:n ilmastopaneelin johtaja tietämättömänä

YK:n COP16-ilmastokokous Meksinkon Cancunissa oli mielenkiintoinen.

Klimatologi Phil Jones East Anglian yliopistosta myönsi, ettei ilmasto ole lämmennyt 15 vuoteen. Tieto tuli yllätyksenä YK:n kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n (UN Intergovernmental Panel on Climate Change) johtajalle Rajendra Pachaurille.
Vuosi Climategaten jälkeen Pachauri pitää edelleen kiinni 4th Assessment Report-päätelmistä. Raportin tiedot perustuvat paljolti eri ympäristöjärjestöjen tiedonantoihin ja jopa patikoinnin harrastajien haastatteluihin. Kysymykseen hiilidioksidin lisääntymisen määrästä ilmakehässä viimeisen viidentoista vuoden aikana Pachauri ei osannut vastata.

Useat tutkijat ja tiedemiehet ympäri maailmaa ovat jyrkästi arvostelleet IPCC:n toimintaa ja epätieteellisiä menetelmiä.

Konferenssihallissa kierteli edustajien kesken huhuja siitä, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pyrkii tekemään takahuonesopimuksia Kiinan kanssa: Jos Kiina lakkaa vastustamasta hiilidioksidipäästöjensä mittaamista, Yhdysvallat rahoittaa puhtaan energian teknologioita Kiinassa tuhansilla miljardeilla dollareilla. Kiinan tulisi myös suostua EPAan, jotta amerikkalaiset voitaisiin pakottaa päästörajoituksiin ilman, että asia kävisi Yhdysvaltain senaatin kautta kuten Yhdysvaltain perustuslaki vaatii.

Asiasta kertoi ympäristöjärjestö CFACT.

Muualla netissä:

Daily Mail

You Tube

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat