Arkkipiispa Mäkinen: kirkon tehtävä ei ole puolustaa Suomen kansallista etua

Kulttuurimarxistisista kannanotoistaan tunnettu arkkipiispa Kari Mäkinen kirjoittaa paljon huomiota saaneessa artikkelissaan, ettei kirkon tehtävänä ole suojella isänmaan etua.

Mäkisen teksti on otsikoitu ”Olemme samassa veneessä, heikompien tueksi on asetuttava ehdoitta”. Arkkipiispa ottaa useassa kohdassa kantaa kansallisuusajattelua vastaan: ”On puhuttu paljon samassa veneessä kulkemisesta. Kirkolle vene on suomalaista yhteiskuntaa laajempi. Jumala ei ole erityisesti suomalaisten Jumala, eikä kirkko kansallisten etujen turvaamista…”

Mäkisen tekstissä ei ole kyse teologiasta vaan politiikasta: ”Välimeren yli henkensä kaupalla pyrkivät ihmiset ovat samassa veneessä kuin me. Siksi sanon lujasti ja selkeästi: kehitysyhteistyövarojen leikkaukset ja ankara maahanmuuttopolitiikka merkitsevät kaikkein heikoimpien pudottamista yhteisestä veneestä.”

Mäkinen on kuohuttanut suomalaista keskustelua ennenkin. Loppuvuodesta 2014 Mäkinen kirjoitti sosiaaliseen mediaan iloitsevansa ”täydestä sydämestään” homoavioliitot mahdollistavan lain vuoksi. Hän myös totesi, että kirkon tehtävänä on puolustaa homoperheitä. Magneettimedia julkaisi tuolloin Vieraskynä-osiossa avoimen kirjeen Mäkiselle ja kirkon jäsenille.

karimakinen

 

Rikolliset tervetulleita Suomeen?

Uusimmassa vuodatuksessaan Mäkinen puhuu kuitenkin siirtolaisuudesta ja laittomista maahanmuuttajista, jotka tunkeutuvat Eurooppaan esimerkiksi Välimeren kautta. Mäkinen sanoo olevansa ”samassa veneessä” kuin rikolliset siirtolaiset.

Välimeri on ollut kulttuurimarxistisen keskustelun kuuma peruna koko kevään ajan Euroopassa. Hiljattain Ruotsin varapääministeri Åsa Romson suututti juutalaiset vertaamalla Välimerta Auschwitziin, jossa pahat valkoiset eurooppalaiset suorittavat mustien siirtolaisten kansanmurhaa hukuttamalla.

Mäkisen resepti siirtolaisongelmaan on kuin äärivasemmistolaisesta manifestista: turvataan laittomille siirtolaisille turvallinen matka Välimeren yli ja hukutetaan Eurooppa ei-valkoisiin maahanmuuttajiin.

 

Kommunistiterroristeille turvapaikkoja

Useat suomalaiset seurakunnat ovat jo alkaneet noudattaa Mäkisen ehdottamaa linjaa ja piilottaa rikollisesti maassa oleskelevia siirtolaisia viranomaisilta.

Kansallinen Vastarinta on uutisoinut esimerkiksi tapauksesta, jossa Mikaelinseurakunta tarjosi piilopaikan Iranin poliisia paenneelle marxilaiselle terroristi Naze Aghaille. Aghai kuului Iranissa äärikommunistiseen Komala-terroristijärjestöön, joka muun muassa murhaa poliittisia vihollisiaan. Kansallinen Vastarinta jatkaa:

”Entä kuinka poliisi on reagoinut tähän? Kallaveden seurakunnan papin Kirsi Leinon mukaan Suomen poliisi paitsi tietää, että laittomien siirtolaisten piilottelu on yleistynyt maamme kirkoissa, niin se myös ’kunnioittaa’ ilmiötä. Toisin sanoen poliisi on päättänyt olla etsimättä ja kiinniottamatta karkuteillä olevia pakolaisia kirkoista. […]

Niin vasemmisto kuin liberaali kirkko ovat perustelleet julkisuudessa toimintaansa ’yleismaailmallisella rakkaudella’. Suomen ekumeenisen neuvoston julistuksen mukaan ’kirkkojen on tunnistettava tehtävänsä Jumalan ja lähimmäisten palvelijoina monikulttuurisessa Suomessa’. Ekumeeninen neuvosto on käskenyt kirkkoja vastustamaan piileskelevien pakolaisten karkotusta, sillä ’jumalanpalveluspaikka on pyhä, ja näin ollen maallisen esivallan käskyvalta ei ulotu sakraalitilaan’.”
Video: Dokumentti seurakunnan suojelemasta Komala-terroristijärjestöstä.

Mäkisen ja kulttuurimarxististen seurakuntien politiikka on kirjaimellisesti itsetuhoista. Maahanmuuttajien rikostilastot (1, 2) ovat täysin yksiselitteisiä, joten vapaiden rajojen siirtolaispolitiikka merkitsee painajaismaista tulevaisuutta Euroopalle.

Vielä kummallisempaa on tarjota turvapaikka väkivaltaa kannattaville marxisteille. Jopa valtavirtahistoria myöntää, että kommunistisissa maissa uskonnolliset instituutiot ja rakennukset ovat olleet aina ensimmäisinä tuhoamislistalla. Ainoan poikkeuksen tähän sääntöön ovat tehneet juutalaiset instituutiot ja synagogat. Kristittyjen kirkkojen kohtalossa ei sen sijaan ole epäselvyyttä. Millaisen Suomen Mäkinen oikein haluaa?

 

Lue myös: Kuinka kulttuurimarxismin henki täytti valtionkirkon

9 kommenttia

 1. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on jo aikaa ollut arvonsa menettänyt läpeensä mädätetty sionistien työrukkanen. Ensimmäisiä näykviä muutoksia oli naispappeuden hyväksyminen 1986. Pahalle kun antaa pikkusormen, niin se vie koko käden ja tässä tapauksessa myös sielun.

  Plusääni(34)Miinusääni(0)
 2. Uskomatonta, kuinka suuren vallan maanpetturit ovat saaneet Suomessa!

  Plusääni(15)Miinusääni(0)
 3. Raamattu antaa ohjeet kuinka ihmisen kuuluu olla, ja kertoo mikä on Jumalan silmissä oikein,ja mikä väärin. PISTE.

  Mutta tämä Mäkinen… Hän on korottanut itsensä Luojan ylitse, ja hän kertoo meille mitä meidän tulisi hyväksyä ja mitä ei!

  Jos hän ei itse pysty elämään raamatun oppien mukaan, niin hänen kuuluisi EROTA tehtävästään, ja päästää tehtävään joku sellainen ketä noudattaa ja kunnioittaa raamatun oppeja!

  Mäkinen kääntää raamatun sanomaa päin vastoin kuin se on, eli näin ollen hänen oppinsa ja sanomansa on saatanasta.

  Plusääni(23)Miinusääni(2)
 4. Jumalan Pojan uskovat! Hätääntykää Mäkisen ja muiden kulttuurimarxistien puolesta. Hätääntykää! He eivät tiedä, eivätkä monet nykykristitytkään, kuinka kova mies Kristus Jeesus todella on. Muun muassa leiviskävertauksen yhteydessä asiasta saa väläyksen.

  Muistakaa, että Jumala vihaa syntiä absoluuttisella vihalla. Vielä toistaiseksi elettävällä armotalouskaudella hän armahtaa syntisiä itsensä ja oman sovitus-/lunastustyönsä perusteella. Mutta valkoisen valtaistuimen tuomiolla armo on lakannut ja tuomiot annetaan Jumalan pyhyyden mittapuun mukaan. Armon myötä myös kaikki inhimillisyys, suhteellisuus ja kohtuullisuus katoavat täydellisyyden edestä.

  Jumalan Pojan uskovat! Hätääntykää Mäkisen ja muiden kulttuurimarxistien puolesta. Hätääntykää! He eivät tiedä, eivätkä kristitytkään, kuinka kova mies Kristus Jeesus todella on. Muun muassa leiviskävertauksen yhteydessä asia käy ilmi.

  Muistakaa, että Jumala vihaa syntiä absoluuttisella vihalla. Vielä toistaiseksi elettävällä armotalouskaudella hän armahtaa syntisiä itsensä ja oman sovitus-/lunastustyönsä perusteella. Mutta valkoisen valtaistuimen tuomiolla armo on lakannut ja tuomiot annetaan Jumalan pyhyyden mittapuun mukaan. Armon myötä myös kaikki inhimillisyys, suhteellisuus ja kohtuullisuus katoavat täydellisyyden edestä.

  Ajatelkaa, kun tuomiot ovat langetetut henkilön tekojen ja sanojen mukaan, jatko tapahtuu hyvin mekaanisesti. Jokainen kohtaa osansa ilman minkäänlaista sääliä tai empatiaa vanhurskasten taholta. Sen sijaan armahdetuilla on aihetta kiittää Jumalaa, että oikeus on voittanut.

  Kertokaa Mäkiselle, kertokaa kulttuurimarxisteille, kertokaa kaikille, mitä Jumalan Poika tekee, kun armotalouskausi päättyy. Millaisen tuomion saavatkaan miehimykset, lapsiin sekaantujat ja muut perversionistit. Luuletko, että Herra empii antaa yli-inhimillisiä tuomioitaan esimerkiksi Yhdysvalloissa tänä päivänä ihan pieniäkin lapsia uhraaville Molokin palvojille, pimeyden pojille.

  Älä luota kehenkään, paitsi Kristukseen. Älä luota siihen, että koska syntisi ovat kovin pieniä esim. Stalinin tekojen rinnalla, sinulla on siedettävät olot helvetissäkin, joka muuten on vedetön järvi. Järvi, joka palaa tulta ja tulikiveä Raamatun mukaan. Helvetti on helvetti. Kadotus Jumalan kasvoista. Lievinkään tuomio siellä ei ole siedettävä inhimillisestä näkökulmasta.

  Plusääni(8)Miinusääni(5)
  1. (Kommentti ”Truth Tellerin” tekstiin)

   Jaaha.

   Tässä meillä taas yksi raamattu- (Niceassa aikaan saatu) ja kirkkokristinuskoon (Rooman valtakunnan jatke/manttelin perijä) pesiytyneeseen kuolemankulttiin hurahtanut surullinen hörhö. Heille on niin ominaista tämä, että vaikka puhuu asiaa, niin ei sitten kuitenkaan.

   Tää on se syy miksi en tykkää, että puhutaan Jumalasta. Maailmankaikeudessa on kaksi voimaa jotka voidaan mieltää jumaluutena, ja joita voidaan kutsua nimillä Luoja ja Kuolema. Kun puhutaan vain Jumalasta, niin voi helposti sekoittua ymmärrys siitä, kumpaa näistä kahdesta kannatetaan. ”Truth Tellerille” on tainnut käydä juuri näin. (Ellei siis jo alkuaan ollut kuolemaa kannattava sekopää) Luulenpa, että Mäkinen on ihan samaa porukkaa, vaikka peitteleekin kyllä uskonsa huomattavasti paremmin kuin ”Truth Teller”

   Plusääni(0)Miinusääni(4)
  2. Aihe, josta kirjoitat järkyttää. Voit joutua kommenteistasi vankilaan, mutta mitä on helppo suomalainen vankilaelämä Helvetin järven yli-inhimillisten kärsimysten rinnalla. Minä tärisen, täriskää tekin, sillä Jumala on hylännyt Suomen rappiokansan oman onnensa nojaan tuomioita varten. Syynä Jumalasta ja oikeasta Kristuksesta luopuminen ja sen vanavedessä tullut sairaista sairain seksuaalinen kulttuuri. Ilman viimemainittuakin riittäisivät edellytykset kadotustuomion täytäntöön panemiseksi.

   Jos on vielä joitakin yksilöitä, jotka kaipaavat tervettä Jumala-yhteyttä, heidän tulee olla lujia ja seisoa Raamatun valossa, vaikka ympärillä ei olisi yhtäkään samanmielistä. Papit ja saarnaajat eivät ole luotettavia neuvojia, sillä he liituavat tukka putkella (elleivät ole muodikkaasti kaljuja) toisen evankeliumin perässä hengellinen huoruus johtotähtenään. Viimemainittua ilmausta ei kuitenkaan käytetä, vaan puhutaan ehdottomasta armosta ja rakkaudesta, jotka kuitenkin ovat vain valheversioita oikeista.

   Plusääni(1)Miinusääni(2)
 5. Pakko tuottaa pettymys mutta iranin johdon ja virallisen uutistoimiston mukaan avaruus natsit yhdessä vieraan avaruusmuukalaisrodun kanssa hallitsee Yhdysvaltoja ja lähes koko maailmaa. Joten Iran ei arvosta natseja eikä hitleriä. Oliko karvasta kalkkia juha kärkkäinen ja kumppanit? Ja iranin uutistoimisto kertoo myös että avaruus muukalaiset ovat pitkiä vaaleita jättiläisiä jotka ovat antaneet vallan natseille. Eli samoja langenneita enkeleitä joista jo nooan päiviltä riittää tarinaa. Tämä uutinen on nähtävissä internetin ihmeellisestä maailmasta jos jaksaa kaivaa. Yksi uutinen oli jopa FOX newsissä. HEHEHEHEHEHEEEEE Iran ei olekaan NATSIEN KAVERI! mitens nyt suut pannaan?

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat