Avokado sisältää yhdistettä joka voi auttaa syöpään

Avokadolla on superruoan maine, sillä sen ravinnetiheys on huomattavan korkea verrattuna muihin ruoka-aineisiin. 50 vuotta vanha myytti rasvan vaarallisuudesta on hiljalleen pyyhkiytymässä pois.

Avokado on paitsi ravinteikas ja soveltuu loistavasti päivittäiseen käyttöön, mutta sillä on myös tiettyjä sairauksia ehkäisevä vaikutus, ja se voi jopa kääntää joidenkin sairauksien kehityskulun.

Sen lisäksi että kyseessä on superruoka, tutkimuksissa on löydetty lukuisia muita suotuisia vaikutuksia. Vuonna 2015 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että tietyntyyppisen verisyövän, AML:n (akuutti myelooinen leukemia), syöpäsolut kuolevat tekemällä apoptoosin vahingoittamatta tervettä biologista ja biokemiallista ympäristöä.

Asiaa sivuten, avokadot ovat itse asiassa hedelmiä, jotka sisältävät hyviä rasvoja, jotka eivät lihota ja joita aivosi tarvitsevat.

Mikä on AML?

Katkelma Kansallisen terveysinstituutti NIH:n sivuilta:

AML on kaikkein yleisin verisyöpätyyppi aikuisilla. Tämäntyyppinen syöpä pahenee yleensä nopeasti jos sitä ei hoideta. Syövälle altistavia tekijöitä ovat tupakointi, aiemmat kemoterapiahoidot ja altistus säteilylle.

Eli jopa NIH myöntää, että tavanomaiset syöpähoidot altistavat syövälle!

Terveet solut käyvät läpi apoptoosin tehdäkseen tilaa vastasyntyneille soluille. Syöpäsolujen apoptoosimekanismi ei toimi, ja ne jatkavat kasvuaan loputtomiin. Karrikoiden voidaan sanoa, että solut elävät ikuisesti.

Apoptoosin laukaiseminen syöpäsoluissa on ominaista suurimmalle osalle luonnollisista syöpähoidoista. Näin ollen vain syöpäsolut kuolevat. Terveet solut säilyvät hengissä ja vahingoittumattomina.

Kemoterapiaa voi verrata poltetun maan taktiikkaan, jossa taakse jäänyt alue tuhotaan vihollisen edestä. Oheisvahinkojen määrä on valtava. Syövän tapauksessa kuolee paljon terveitä soluja sekä jonkin verran syöpäsoluja.

Tutkimus, jossa avokadon yhdiste avokatiini B eristettiin ja sen vaikutuksia verisyöpäsolujen apoptoosiin tutkittiin, alkoi näillä sanoilla: ”Akuuttiin myelooiseen leukemiaan (AML) käytettyjen hoitojen kliininen vaste on heikko.” Toisin sanoen lääketeollisuudella ei ole yhtään tehokasta ja turvallista hoitomuotoa AML:an.

Ehkäpä lääketeollisuus aikoo valmistaa avokatiini B:sta synteettisen version? Vaikea sanoa, mutta tämä tutkimus tehtiin Waterloon yliopistossa Ontariossa, Kanadassa. He ovat keskittyneet lääkinnällisten elintarvikkeiden tai niistä valmistettujen tiivisteiden kehitykseen.

Esimerkkinä lääkinnällisestä elintarvikkeesta on laetriili, jota eristetään amygdaliinista aprikoosin siementen ytimistä. Se on niin tehokasta, että sen käyttö on kielletty Yhdysvalloissa, mutta sitä käytetään meksikolaisilla syöpäklinikoilla ja muualla. Rajan pohjoispuolella elävät joutuvat tyytymään internetistä tilattuihin aprikoosinsiemeniin.

Amygdaliiniyhdisteitä sisältäviä elintarvikkeita, joilla on ainutlaatuinen vaikutus syöpäsoluihin, ei kielletä kunhan niiden ei väitetä parantavan syöpää.

Koska Waterloon yliopiston tutkimuksessa keskityttiin vain ALM:an, se ei tarkoita etteikö avokatiini B aiheuttaisi apoptoosia muuntyyppisissä syöpäsoluissa.

Kuinka avokado kannattaa nauttia

Kun avokado on sopivan kypsä, sen pinta on hieman pehmeä ja kuori tumma. Halkaise hedelmä kahtia, irroita kivi lyömällä veitsen terä kiinni kiveen, väännä hieman ja vedä kivi ulos. Varo leikkaamasta kättä tai sormiasi.

Leikkaa puolikkaat vielä kerran kahtia ja poista kuori sormillasi, jotta kuorta vasten oleva liha pysyy ehjänä. Huomattava osa karotenoideista on tässä osassa. Aiemmin minulla oli tapana upottaa avokadon puolikkaat oliiviöljyyn ja etikkaan, kunnes eräs meksikolainen neuvoi nopeamman ja helpomman tavan.

Ensin hän nappasi suolapurkin ja sanoi ”ei avokadoa ilman suolaa”. Hän lisäsi puolikkaanseen suolaa ja kaivoi hedelmälihan kuoresta suoraan suuhunsa. Aluksi pidin tapaa ällönä. Myöhemmin kokeilin sitä ja huomasin pitäväni siitä.

Avokado sisältää terveellisiä öljyjä. Siihen ei tarvitse lisätä mitään. Kaupoissa jopa myydään avokadoöljyä. Ripaus käsittelemätöntä merisuolaa, ja nopea, helppo ja terveellinen välipala on valmis.

 

Lähde: Realfarmacy.com

Lue myös:

Avokadolla on syöpää ehkäiseviä vaikutuksia
Ruokanurkka: Avokadosta on moneksi – jopa suklaakakuksi!

1 kommentti

  1. Niimpä. Muttamistä saisi avokadojakin jotka olisivat kypsiä? Suomessa myytävät hedelmät on kerätty raakoina ja niitä on keinotekoisesti kypsennetty. Siksi niistä jäävät sokerit ja monet muut aineet pois. Avokadokaan täälä ei ole samanlainen kuin espanjassa. Tomaateista puhumattakaan tai kurkuisa.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat