Britannian juutalaiset kiiruhtavat ymmärtämään iskun jälkeen

Käännös israelilaisen The Jerusalem Postin artikkelista osoittaa, miten juutalaisyhteisö on reagoinut Lontoon terroristimurhiin.

”Britannianjuutalaisten edustajainhuoneen puheenjohtaja on pyytänyt yhtenäisyyttä keskiviikon terrori-iskun jälkeen, Iskussa ainakin kaksi siviiliä ja poliisi saivat surmansa parlamenttirakennuksen ulkopuolella.

Lausunnossaan Jonathan Arkush vedonnut kaikkia brittiläisiä yhteisöjä osoittamaan solidaarisuutta ääriajattelun vastaiselle taistelulle:

’Tiedämme, että monet muslimiystävistämme ja naapureistamme, jotka eivät pidä islamismista, ovat tällä hetkellä pelokkaita. Viestimme on selvä: yhteisömme täytyy pysyä yhdessä ja vastustaa ääriaineksia, jotka haluavat erottaa meidät. Vihalle ei voi olla mitään tekosyytä. Seisomme yhdessä suuren niiden enemmistöön kuuluvien muslimien kanssa, jotka tuomitsevat jihadin.’

’Yhdessä me voimme ja meidän pitää rakentaa liitto, jolla taistelemme ja jolla voitamme ekstremismin. Puolustamme näin liberaalia, demokraattista ja suvaitsevaista yheiskuntaa. Aiomme moninkertaistaa pyrkimyksemme tähän seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana, ja aion jatkaa käyntejäni muslimiyhteisöissä ympäri maata ajaakseni yhteisiä brittiläisiä arvojamme.’

Britannian päärabbi Ephraim Mirvis totesi lausunnossa: ’Tämän päivän hyökkäys, joka iskee demokratian sydämeen Westminsterissä, ainoastaan yhdistää meidät väkivallan ja terrorismin vitsausta vastaan.’

Maailman juutalaiskongressi WJC kutsui iskuja ’paatuneeksi ja laskelmoivaksi iskuksi demokratiaa ja vapautta vastaan, iskuksi, joka ei tule onnistumaan’.

European Jewish Associationin ja Rabbinical Center of Europen rabbi Menachem Margolin kutsui iskuja ’harmiteltavaksi muistutukseksi’ lisäturvan tarpeesta mantereella. Hän jatkoi tuomitsemalla Euroopan kansallismieliset puolueet, jotka koettavat hyötyä iskuista. Margolin kutsui kaikkia hallituksia tuomitsemaan heidän puheensa, joka ’aiheuttaa suuren vaaran eurooppalaiselle yhteisölle’.”

Juutalaisjärjestöt kutsuivat uusia, systemaattisesti valkoisiin kohdistettuja murhia iskuiksi ”suvaitsevaisuutta” ja ”demokratiaa” vastaan ja tuomitsivat ympäripyöreästi ”ääriajattelun”. Rabbi Margolin oli haastatelluista suorapuheisin: systemaattiset värillisten suorittamat valkoisten murhat eivät ole ongelma, vaan suvaitsevaisuuden puute ja valkoisten kansallismielisyys.

Iskua edeltävänä päivänä Britannian valtamediassa oli todettu, että hallituksen ”terrorisminvastainen taistelu” on kaksijakoinen: jihadismia ja radikaalia kansallismielisyyttä vastaan. Mediassa lisättiin, että hallitus on epäonnistunut terrorisminvastaisessa työssä, koska National Actionin jäsenet ovat yhä aktiivisina liikkeessä mukana.

 

Julkaistu alunperin Kansallisessa Vastarinnassa.

5 kommenttia

 1. Juutalaiset on ihan pihalla. Eivät taida ymmärtää mitä eroa on demokratialla ja monarkialla. Monarkia on kuningaskunta, eli diktatuuri. Silloin isku Lontoon Westministeriin ei ollut isku demokratiaa vaan diktaturia vastaan. Täytyy aina muistaa että Iso-Britaniassa ei ole demokratiaa. Sielä on ylä- ja alahuone jossa pidetään älämölöä. Mutta päätöksen sanelee kuningatar ja ylähuone.

  No, mikäs se juutalaisilta kerralla onnistuisi…

  Plusääni(10)Miinusääni(1)
  1. Britannia ei ole monarkia eikä kuningattarella ole mitään päätösvaltaa. Vanha ruhtinassuku ja aatelisto on kyllästetty epäpyhällä juutalaisverellä. Heidän aikansa tapaa kulua saatananpalvonnan, pedofilian ja orgioiden parissa. Joskus heitetään jotain PR-keikkaa rahvaan mieliksi. He ovat siis täysin juutalaistuneita.

   Todellista valtaa Britanniassa, kuten muuallakin länsimaissa, pitävät juutalaiset. Britannia oli ensimmäinen nyky-Euroopan maista, joka joutui täydellisesti juutalaisten pauloihin. Jo vuonna 1694, Oliver Cromwellin päästettyä heidät takaisin valtakuntaan joitakin vuosikymmeniä aikaisemmin, he perustivat Yhdistyneen kuningaskunnan keskuspankin (Bank of England) ja siitä hetkestä alkaen juutalaiset ovat hallinneet Britannian talouselämää ja siten koko maata.

   Plusääni(19)Miinusääni(0)
  2. Ei monarkia välttämättä ole diktatuuri. Hyvä monarkia saattaa olla parempi kansalle kuin huono ”demokratia”. Monarkiassa/vastaava on mahdollista rakentaa maata paljon pidemmällä tähtäimellä kuin demokratiassa, missä poliitikoita ohjaa media ja gallupsuosio.

   Iso-Britannian monarkit eivät liiemmin käytä valtaansa, joten monarkia on näennäinen.

   Plusääni(6)Miinusääni(0)
 2. Jos/kun te joudutte oikeuteen, muistakaa aina ensimmäiseksi:

  Ette tunnusta oikeuden legitimiteettiä, päätösvaltaisuutta koska se on poliittinen oikeuslaitos ja poliittinen poliisi.

  ENSIMMÄISEKSI AINA!

  En tunnusta tämän oikeuden juridista päätösvaltaa koska se on poliittinen tuomioistuin kuten poliisilaitos.

  Tuomioistuimen ratkaisut ovat poliittisia. Tuomarit ovat poliittisia marionetteja. He suosivat maahantunkeutuvia lastenraiskaajia mutta vainoavat oman maan kansalaisia jotka tekevät kaikkensa suojellakseen kansakuntaansa.

  https://www.youtube.com/watch?v=epdCQqv5qZ4

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
 3. Sibelius was great man who freemason try give money and quit to do anything whit them!!!!! True patriot!!

  Jean Sibelius – Finlandia

  Ja kommentteja:

  Happy independence day Finland, you’re a glorious country <3 Greetings from the Netherlands 🙂

  Hartelijk bedankt! Groetjes uit Finland :)?

  Ennen meillä oli Sibelius ja Aleksis Kivi, nyt meillä on Cheek ja Alexander Stubb. Mitä vittua meni vikaan??

  David Thompson1 vuosi sitten
  Brilliant!x.?

  I'm from South Korea. I respect Finnish because your country had fought bravely against Soviet Union even Finns 100k people vs Soviet 500k people?

  Finland is the most beautiful country in Europe. Greetings from Hungary!?

  Just Norbert Ahh… our ugric brothers…isnt it nice being together??

  You hungarians are our brothers!?

  Just Norbert Yep, it is! I'm from Finland and Hungary too! 🙂 Magyarok!!?

  Evelyn Rodríguez Ramírez7 kuukautta sitten
  I'm from Costa Rica and I love Finlandia?

  89frisco10 kuukautta sitten
  Greetings to Finland from Mexico. I love this majestic symphony. Sibelius Forever.?

  Much love from Brasil my finnish brothers!?

  Ayahuaska Pop6 kuukautta sitten
  Excelent!, I want to visit Finland, land of a brave and strong people.?

  choccy01227 kuukautta sitten
  From Hong Kong!! Love this piece!! Respect to Finnish!!?

  what a beautiful country, respect from your brother sweden, thanks for kicking those reds out of the north back in the winter war?

  Storm Commando1 vuosi sitten
  Absolutely beautiful! Long live Finland!!!! Respect and love from the UK. Hail Europa!?

  potentialforanything10 kuukautta sitten
  Islam will not take this country as it has taken Germany and Britain. We shall remain strong.?

  Rakastan Suomea niin paljon!!! En osaa selittää sitä, se yhteys mikä ihmisellä on isänmaan kanssa, se on kaunista.. En voi ymmärtää ihmisiä jotka ei edes tunne pientä pistoa sydämmessä kun kuulee tämän. Suomi on maailman paras maa, ei siitä pääse mihinkään.?

  ricardo mungarro4 kuukautta sitten
  What a beautiful country Finland is greetings from Mexico my Finnish brothers ???????????

  We played this in Arkansas All Region Senior High in September, and though I was a second violin (4th, so close!!) I enjoyed this piece to the fullest. A true work of art.?

  Baltijas Vilks5 kuukautta sitten
  I love how this song starts. It starts with a dark, descending feel citing back to the awfullness oppression done by the Russian empire to Finland but then the tune changes into hopeful melody, referencing to Finland's independence. Then melody changes into suspicious time interwar period after that again dark when Finland is attacked by the Soviet Union..?

  LordVekten1 vuosi sitten
  Awesome!… How this country couldn't have had the best education in the world? Really really awesome.
  Greetings from Chile.?

  Charlotte7 kuukautta sitten
  Cheers from Poland, I love your country :)?

  Oskar Vikström11 kuukautta sitten
  Fantastic! Love from Stockholm.?

  Allen Smith3 kuukautta sitten
  We played this in Arkansas All Region Senior High in September, and though I was a second violin (4th, so close!!) I enjoyed this piece to the fullest. A true work of art.?

  Joosek Michael3 kuukautta sitten
  For such a small nation as we are, that deeply warm's many Finn's heart to hear, since this piece of symphony sums up everything about our tough little country <3?

  LordVekten1 vuosi sitten
  Awesome!… How this country couldn't have had the best education in the world? Really really awesome.
  Greetings from Chile.?

  White Wolf1 vuosi sitten
  +Balante Balante Finland is not a part of scandinavia. Finland is a part of fenno-scandinavia and the northern countries.

  Hardened Fists3 kuukautta sitten
  Tuli ihan itku silmään tätä kuunnellessa. Aivan mahtavaa itsenäisyyspäivää jokaiselle!?

  Talvituhkat1 vuosi sitten
  Respect and love from France to Finland and Finns. You are great and brave people, and it's a shame the history of your country is not better known outside of its borders. I've played this symphony once with some musicians fellows, and it was wonderful ! I'm looking forward to the day I'll pay you a visit.?

  Sirpa Paloaho3 kuukautta sitten
  This symphy tells all about Finnish people! Marvelous! Finnish: " Upea" .?

  Greetings to Finland from the U.S.A. Beautiful music and thanks for the backstory and great nature footage!?

  Brian B9 kuukautta sitten
  Every time I hear it, I wish i were Finnish and could call Jean my countryman.?

  Ascending Stargazer3 kuukautta sitten
  This is so beautiful! ??

  arttu huovinen2 vuotta sitten
  On surullista että nykyajan nuoriso ei kunnioita veteraaneja eikä heillä ole minkään laista isänmaallisuutta vaikka itse olen 14 ja kuulun nykynuorisoon niin olen erittäin isänmaallinen ja rakastan suomea ja sen luontoa?

  Louise Belcher3 kuukautta sitten
  Tere Suomi eestist! Palju õnne!?

  Jovany Agathe7 kuukautta sitten
  Breathtaking.?

  Tämä kappale saa aina mut tuntemaan itseni niin ylpeäksi siitä että oon suomalainen. Jokainen kansa on erillainen. Jokaisella kansalla on oma tunne isänmaallisuudestaan. Mutta en usko että missään muualla maailmassa, se korventaa sydäntä yhtä syvältä niinkuin täällä pohjoisessa. Tästä maasta on taisteltu, verisesti, ja se muistetaan. Siksi se on niin syvällä, meissä kaikissa. Yksi sydän. Yksi suomi. Ikuisesti.?

  Keith Williams2 kuukautta sitten
  Wonderful music, brilliant composer…gorgeous video from a beautiful country! Congratulations, dear Finland, on a century of freedom from tyranny; may many more follow.

  444suse2 vuotta sitten
  There have lots of talks among Finnish culture folks why that "Golden Era of Finnish Culture" suddenly ended before 1920's. There might be just one main reason: terrible and traumatic Finnish Civil War 1918 destroying all beautiful dreams and fantasies among culture folk in Finland. Sibelius lost his creativeness, so did tens of top writers, painters and other artists. It was a disaster for romantic nationalism, which has been the main agenda for rising middle class generation, those who were born in 1860's, 1870's and 1880's. They never really recovered.?

  clazigas1 vuosi sitten
  Awesome!! As an Englishman living in Spain I'm transported to Finland when listening to this

  David and Charlyne Cox1 vuosi sitten
  Absolutely beautiful! I've always loved this music, and I feel privileged to have visited lovely Finland three times. Thank you for sharing the pictures with the music. Well done!?

  Barbara Conlee1 vuosi sitten
  Beautiful and inspiring. It speaks for the courage of the people of Finland.?

  Nataliya Halas1 vuosi sitten
  Greetings from Ukraine:)
  Terveisiä Ukraina
  ????? ?? ??????? ????????.
  ?????? ?????????.
  ?????? ? ??????? ? ???????? ?????????.?

  Anna Ioannou1 vuosi sitten
  iam from Greece and i want very much to visit Finlandia!!!!!i like it?

  Kal Kan2 kuukautta sitten
  I just found this guy. Wow, hes good. He might be my favorite classical composer. Hello from Kentucky. We have alot of Finnish blood here.?

  100th anniversary. clearly something to celebrate, but there's still work to be done. Finland is ruled today by traitors, puppets to globalism. Much like in the rest of the world, movements has risen once more to create a new future. May the 200th anniversary be celebrated in an even more independent Finland.?

  ncpiedmontone2 kuukautta sitten
  one of the most beautiful forms of nationalism and pride of country I know of…….. Viva Finland!?

  Rene Alexis Penaloza Munoz3 vuotta sitten
  Are the images from
  Finland? Beautiful land.?

  Waldemar von Essen2 kuukautta sitten
  Kaunis maa Suomi! Ja vahva ja ylpeä ihmiset elävät sitä.?

  HelpMeIAm Dying3 kuukautta sitten
  Finland is a beautiful place. I love to live in Finland, its quite nice here.
  There's so much snow here too. And…I just love to live in Finland.?

  Kathryn Sutherland3 kuukautta sitten (muokattu)
  I'm a Finn on my mum's side and this piece of music always brings me to tears. I'm fiercely proud of my heritage. Kiitos, Tara.?
  3

  MrBoywonder19853 kuukautta sitten
  Just a glorious piece of music. WOW.?

  pebastian sebastian4 kuukautta sitten
  Muy hermosa, me gusto mucho?

  Harry Fowler1 vuosi sitten
  Stunning music from the Finnish master and very well performed. I can well understand how part of this became the Finlandia 'Hymn'. Love it. It's not just music, it's a statement about Finnish independence and freedom at a time of dire threat.?
  3

  Barbara Conlee1 vuosi sitten
  Beautiful and inspiring. It speaks for the courage of the people of Finland.?

  Gary Callahan11 kuukautta sitten
  Beautiful video to go with this wonderful, nationalistic and heroic piece of music.?

  MrPerfesser1 vuosi sitten
  Breathtaking. Awe inspiring. The video does justice to the music that stirs my soul.
  Much respect to Sibelius and the brave and proud Finnish people.?

  Alfredo Parodi1 vuosi sitten
  I love Finland and Sibelius his great guide toward freedom?

  Patty Amato1 vuosi sitten
  This will be my new go-to for feeling happy and positive. Thank you so much. Of course, always loved Finlandia, but the film is great. The loons 'walking on water', ducklings, bears and the eagle (?) at the end, the forests…beautiful.?

  Helluo Librorum1 vuosi sitten
  If this video was made by the Finnish Tourist Office, damn good job! Great music, wonderful images! Who wouldn't want to visit Finland after that??

  Joyce Regensburg1 vuosi sitten
  Beautiful!?

  VilleMinttu1 vuosi sitten
  Hyvää itsenäisyyspäivää ? Rakkaus omaa kotimaata kohtaan on sanoinkuvaamaton! Upeassa maassa saamme elää :3?

  Köln Nantes1 vuosi sitten
  I love Finland, Sibelius for thirty years ! thank you again : this video is fabulous ! we all love more deeply Finland , by the grace of Tarja !! 🙂
  my favorite Sibelius' piece is the 7th symphony; it s very nostalgic for me , it s so amazing and beautiful. I would live in Helsinki but finnish is very hard to learn !! :-))?

  ????1 vuosi sitten
  Tears of emotion from Japan.?

  yuliska n1 vuosi sitten
  Juu meni jo itsenäisyys. Seuraavaksi menee kulttuuri ja sen jälkeen suomalaisuus. Kepeitä multia finlandia.?

  Joseanelys Ferrer1 viikko sitten
  Oh, how much I love you Finland! <3 <3
  Hello, from Puerto Rico,in the distant Caribbean Islands.?

  Shalom Hobbitess1 kuukausi sitten
  So extraordinary. So beautiful. Such a perfect blend of music and visuals, and while it's a slightly different take than Sibelius intended, it shares his love of the country. I've lost track of how many times I've watched this. Thanks so much for posting it.?

  Na Cl1 kuukausi sitten
  This country was well worth fighting for.?

  ezehoffner1 kuukausi sitten
  Love and respect from Patagonia, Argentina!?
  3

  The English Eye2 kuukautta sitten
  Excellent movie with inspiring music. Thanks!

  tavisjäbä2 kuukautta sitten
  Ei voi olla itkemättä. Ei koskaan voi…. Kiitos Veteraanit…. Sanaton….?

  a spitz2 kuukautta sitten (muokattu)
  This is the most beautiful piece I have ever heard.

  Really. I just had to write a song based on Finlandia.?

  Thomas Williams2 kuukautta sitten
  A beautiful tribute to a beautiful country.?

  Anne Crossman2 kuukautta sitten
  What a glorious piece of music! And a great video.?

  Blacktimberw3 kuukautta sitten (muokattu)
  Superb video, one of the best I've seen on Youtube…….thankyou for 10 minutes of unadulterated pleasure Tarja M…..Bravo.?

  ÄLKÄÄ KOSKAA MENETTÄKÖ TOIVOANNE!! TÄMÄ ON EDELLEENKIN PUOLUSTAMISEN ARVOINEN MAA JA ÄLKÄÄ KOSKAAN MENETTÄKÖ TOIVOANNE!!!

  Plusääni(4)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat