Ex-puoluesihteeri: kokoomus piilotti kahdessa vuodessa vaalirahaa 1,5 miljoonaa euroa

Kohutun Maan tapa –kirjansa hiljattain julkaisseen keskustan entisen puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan hallituspuolue kokoomus salailee rahoituksensa lähteitä.

Lauantaina Akateemisessa kirjakaupassa Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa Korhonen totesi, että Stubbin puolue on piilotellut vaalirahojaan jopa 1,5 miljoonan euron edestä. Valtiovarainministeri Stubbin avokätisin julkisesti toimiva vaalirahoittaja on juutalainen asekauppiaiden sukuun syntynyt Chaim ”Poju” Zabludowicz.

Korhonen tutki kirjaansa varten kokoomuksen tilinpäätöksiä useiden vuosien ajalta. Piilotetut voitot käärittiin vuosina 2005–2007. Rahoitussotku liittyy presidentti Sauli Niinistön 2006-vuoden vaalikampanjaan sekä vuoden 2007 eduskuntavaaleihin.

Korhosen mukaan esimerkiksi Jyrki Katainen on korviaan myöten mukana vaalirahasotkussa. Katainen ei kutsuista huolimatta ole suostunut kommentoimaan aihetta julkisuudessa, vaikka hän oli tuohon aikaan puolueen puheenjohtaja.

alexhattu

Korhosen syytöksistä säikähtänyt presidentti Niinistö ilmoitti haluavansa saada selvityksen puolueensa rahoituksesta – aivan kuin hän ei itse olisi aiheesta perillä. Stubb valitsi sen sijaan hyökkäävämmän taktiikan ja ilmoitti, ettei ole kiinnostunut asian selvittämisestä. Korhonen vastasi Stubbin ylimieliseen käytökseen toteamalla, että tämän tuoreet hallintarekisterivalheet ovat ”lillukanvarsia” verrattuna puolueen rahoituskähmintään.

Vaikka Niinistö on ”pyytänyt” selvitystä, ei puolue ole tarttunut tuumasta toimeen. 2006 puolueen varainhankinnasta vastannut juutalainen Ben Zyskowicz on esimerkiksi väittänyt, että rahoituslähteiden paljastaminen olisi laitonta. Puolueen johtavien poliitikkojen lausuntojen täydellinen ristiriitaisuus on herättänyt keskustelua seuraavissa ihmisissä kummastusta.

Kukaan kokoomuksen rahoittajista ei ole tahtonut tulla julkisuuteen. Wikileaks-tietovuoto paljasti jo 2009, että kokoomus lupasi Yhdysvalloille vievänsä Suomen sionistiseen sotilasliitto Natoon. Suurvaltapolitiikan uskolliselle pelinappulapuolueelle avokätinen rahoitus on aina taattu.

 

Lue myös: Video: Alexander Stubbin kootut valheet

4 kommenttia

  1. Magneettimedia voisi julkaista artikkeleitaan myös englanniksi, tiedonvälityksen/tiedonsaannin kannalta olisi hyvä asia, voisi muutama asia selvitä jonkun ulkomaalaisen lukijan avulla. Ja ainakin koko mailma saisi tietää korruptoituneesta hallituksestamme.

    Plusääni(2)Miinusääni(1)
  2. Onko ministeri Anne Bernerin sukujuurista tietoa, ehkä joku sveitsiläinen voisi auttaa.

    Plusääni(5)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat