Terrorismin ja pakolaistulvan todelliset syylliset

Artikkeliin tehty lisäyksiä 9.9.2015.

”Pommitatte muuria, joka aiemmin suojasi Eurooppaa afrikkalaiselta siirtolaistulvalta ja al-Qaidan terrorismilta. Muurin nimi oli Libya. Te tuhoatte sitä. Olette idiootteja! Tulette palamaan helvetissä afrikkalaisen siirtolaisuuden ja al-Qaidan vuoksi!”
Muammar Gaddafi, Naton murhaama Libyan entinen johtaja

Tulevina vuosikymmeninä sadatmiljoonat pakolaiset tulevat kansoittamaan Euroopan. Syntyvyyssota ja rasistinen valkoisiin kohdistuva väkivalta syrjäyttävät ikääntyvän valkoisen väestön, kuten kävi Etelä-Afrikassa. Sukupuutto uhkaa. Miten ihmeessä jouduimme tähän painajaiseen?

Olemme raportoineet viime viikkoina paljon Punaisen Ristin kontrolloimasta Suomen vastaanottokeskushankkeesta, joka sylkee demokratian kasvoille. Olemme kertoneet radikalisoituvista valtamedian toimittajista, jotka sensuroivat maahanmuuttouutisia ja yllyttävät ahdistelemaan kansalaisia, joita eliitin tarjoama monikulttuurinen utopia ei ole onnistunut vakuuttamaan.

Sisäministeri ja rajavartiolaitos ovat ilmoittaneet, että poliittinen korrektius on niille tärkeämpi arvo kuin Suomen rajaturvallisuus ja Dublin-menettelyn noudattaminen. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) totesi olevansa valmis ottamaan vastuun kulttuurimme tuhosta, kunhan pakolaisvirta vain jatkuu. Helsingissä poliisi kirjaa oma-aloitteisesti rikosilmoituksia julisteista, joissa varoitetaan pakolaisten korkeista rikostilastoista.

Valtiovarainministeri vokottelee julkisuudessa juutalaista medialemmikkiä, jonka ainut tehtävä on syyllistää valkoista kansaa ja halventaa eurooppalaista kulttuuria. Ulkoministeri on pettänyt puolueensa lupaukset maahanmuuttokriittiselle äänestäjäkunnalle.

 

Sipilä ja Suomen tauti

”Perskeko” on totisesti Suomen historian surkeimpia hallituksia. Moni naiivi äänestäjä luuli, että maahanmuuttopolitiikkaan saataisiin jotain rotia perussuomalaisen porvarihallituksen johdolla, joten suomalaisten paluu maanpinnalle on ollut tuskallinen. Soini on kutistunut hiirulaiseksi, jolta ei juuri kommentteja heru. Ehkä yllättäen Suomen ykkösmädättäjäksi on kuitenkin paljastunut vaatimattoman oloinen kempeleläinen insinööri.

”Juudas” Sipilä sai hallitukseen pettyneiden vihat niskoilleen viimeistään viikonloppuna, kun hän vaati liberaalia pakolaispolitiikkaa ja leimasi maahanmuuttokriittiset ”huutelijoiksi”. Tämän jälkeen hän ilmoitti vieläpä lahjoittavansa oman asuntonsa laittomien siirtolaisten käyttöön. Teko oli puhtaasti symbolinen, sillä Sipilällä on massia jolla mällätä. Hän tulee olemaan viimeisiä suomalaisia, joita monikulttuurinen tulevaisuus, rotumellakat ja köyhyys lyövät konkreettisesti.

Yhteiskunnan romahdusta ennen Sipilä tahtoo vielä tuhota suomalaisten viimeisetkin itsepuolustuskyvyn rippeet kieltämällä maahanmuuttovastaiset aktivistijärjestöt.

Toki puupäinen pääministeri ehti munata itsensä heti kampanjansa aluksi suostumalla yhteishaastatteluun iästään valehdelleen ja lähettämistään tappouhkauksista tunnetun Fahad Firas –nimisen elintasosurffarin kanssa. Kun totuus paljastui, sopulimainen valtamedia poisti kohtaamisesta kuvatun videon yleisön nähtäviltä. Video sisälsi mitä vaarallisinta vihatotuutta: maahanmuuttaja valehtelee lasikatseiselle pääministerille päin naamaa eikä kukaan uskalla sanoa vastaan.

Tahdon tässä artikkelissa valottaa pakolaisongelman historiallisia ja kansainvälisiä taustoja. Kansainvaellus Eurooppaan on ennennäkemätön katastrofi, jonka todelliset syylliset eivät ole opportunistiset pakolaiset vaan kansainvälinen rahanvalta, joka raiskaa Suomea siinä missä Afrikkaakin.

Pääministeri Sipilässä henkilöityvät kaikki poliittiset taudit, jotka ovat syösseet Euroopan kuolinvuoteeseen. Moni pakolaistulvaa vastustava suomalainen ei kuitenkaan vielä ymmärrä, että samat taudit ovat myrkyttäneet myös pakolaisten lähtömaat Afrikassa ja Lähi-idässä. Diagnoosi pakolaisten ongelmille on yksinkertainen: taloudellisen itsenäisyyden riisto ja juutalaisvaltio Israelin tappavan sotaisa ulkopolitiikka. 1900-luvulla länsimaat istuttivat Afrikkaan ja Lähi-itään nykyisten raakuuksien siemenet ryöväämällä Palestiinan juutalaisille sekä pakkolunastamalla paikalliset luonnonvarat israelinamerikkalaisille yksityispankeille.

perskeko

 

Pankit – itsenäisyyden viholliset

Miten luonnonvarojen ryövääminen ja yksityisten pankkien ylivalta liittyvät sitten Sipilään? Pääministeri on ilmoittanut julkisuudessa moneen otteeseen kannattavansa kansallisomaisuuden yksityistämispolitiikkaa, joka tekisi (ja on jo paljolti tehnyt) Suomesta Afrikan kaltaisen kansainvälisten pankkien siirtomaaorjan.

Uskollisina apureinaan ”Juudas” Sipilällä ovat hallituskumppanit kokoomus ja perussuomalaiset, joita kumpaakin riivaa vapaakauppasopimuskiima. Vapaakauppasopimus yksityistää suomalaiset palvelut ja kansallisvarallisuuden sekä alistaa hallituksemme monikansallisten megayhtiöiden lakimiesten armoille (1, 2).

Sekä työttömyys että pakolaisuus perustuvat lopulta keinotekoiseen rahan niukkuuteen, jota nykyinen pankkijärjestelmä pitää yllä. Yksityinen keskuspankkijärjestelmä, luonnonvarojen ryöstäminen ja paikallisen yrittäjyyden tuhoavat vapaakauppasopimukset riistävät kansakuntien varallisuuden ja siirtävät sen rikkaan vihamielisen eliitin saastaisiin kouriin. Kun kansalla ei ole tarpeeksi rahaa, se velkaantuu ja alistuu näin eliitin orjaksi.

Tulemme artikkelissamme kertomaan tarkemmin pankkien rikollisesta menettelystä sekä lukuisista tapausesimerkeistä. Onkin kuvaavaa, että Sipilä on täysin avoimesti puhunut niukkuuden puolesta! Helsingin yliopiston avajaisissa pääministeri julisti, että Suomen on alistuttava kansainvälisille velkojille, että pienempi rahamäärä on sinuaus ja että ”niukkuus luo luovuutta”. Sipilä olisi voinut samaan hengenvetoon siteerata Orwellia: ”Sota on rauhaa, vapaus orjuutta ja tietämättömyys voimaa!”

Teemme seuraavaksi tutkimusmatkan maailmanpolitiikan lähihistoriaan. Tulemme huomaamaan, että kansainväliset pankit, Israel-lobby ja monikansalliset yhtiöt ovat tuhonneet Afrikan ja Lähi-idän aivan samalla tavalla kuin ne ovat nyt tuhoamassa Suomea. Sipilä ei ole menneisyyden erheistä viisastunut. Sen sijaan hän juottaa Suomelle samaa pankkiirimyrkkyä ja hukuttaa maamme pakolaisiin, joiden kotimaat hänen kannattamansa politiikka on jo tuhonnut! Tämä on helvetillinen noidankehä.

Suomen hallitus osoittaa tukea Persianlahden sotahaukoille. Kuvassa irakilainen uhri.

 

Irak: sionistisen* terrorin, mediavalheiden ja pakolaiskriisin pienoismalli

Kaikki muistavat Irakin sodan. Yhdysvaltojen hyökkäys synnytti miljoonien pakolaisten aallon, josta Suomi kärsii tänäkin päivänä. Sodan syyt ovat kuitenkin alkaneet hämärtyä suomalaisten muistissa. Oliko Saddam Hussein Osama bin Ladenin liittolainen? Oliko Irak WTC-iskun takana? Oliko maalla joukkotuhoaseita? Mitä tapahtui sodan jälkeen?

Irak on kätketty lukemattomien muiden sotarikosten tavoin historialliseen unholaan.

Sen sijaan, että sodan syistä käytäisiin julkista keskustelua, Yle, Helsingin Sanomat ja muut roskajulkaisut polkevat suomalaiset Hitler- ja ”holokaustidokumenttien” pohjattomaan arvostelukyvyn turruttavaan suohon. Näin kansalaisten alitajunnasta poistetaan myös epäpuhtaat muistikuvat Israelin ja Israelia tukevien kansainvälisten juutalaisjärjestöjen roolista Irakin joukkotuhonnassa.

Irakin verilöyly ja sitä edeltänyt median propagandakampanja ovat kuin koulukirjaesimerkki siitä, miten Yhdysvallat liittolaisineen tuhoaa itsenäisiä valtioita ja synnyttää jatkuvasti uusia pakolaisvirtoja länsimaihin:

 1. Valitaan maa, jossa on vahva johtaja, joka ei nöyristele Israelin edessä ja joka päättää itse kansallisten luonnonvarojen sekä oman valuutan käytöstä.
 2. Yritetään lahjoa kohdemaan johtajat lupaamalla näille mittaamattomia länsimaisia rikkauksia vastineeksi luonnonvaroista ja Israel-alisteisesta politiikasta.
 3. Jos lahjonta ja korruptio eivät tuota tulosta, syytetään johtajia uusiksi ”hitlereiksi” ja Israel-vastaista politiikkaa ”uuden holokaustin” alkusoitoksi. Lavastetaan asekätköjä tai terrori-iskuja, joista valtioiden johtajia syytetään. Yhdysvallat esimerkiksi väärensi todisteita ”Irakin joukkotuhoaseista”, jotka ”uhkasivat” Israelin koko juutalaisväestön olemassaoloa.
 4. Aletaan tukea hallitusta vastaan taistelevia terroristijärjestöjä kouluttamalla sekä lahjoittamalla rahaa ja aseita. Mikäli terroristit eivät onnistu, tehdään perinteinen sotilaallinen hyökkäys EU:n ja Naton tuella. Hyökkäystä perustellaan yleensä Euroopan ja Yhdysvaltojen ”turvallisuuden takaamisella”, vaikka viime vuosikymmeninä tuhotut arabimaat ovat muodostaneet uskottavan sotilaallisen vastavoiman vain ja ainoastaan Israelille.
 5. Ryöstetään tuhotun valtion luonnonvarat, liitetään valtio kansainväliseen pankkijärjestelmään ja nimetään johtoon Israel-ystävällinen nukkehallitsija.
 6. Tuhotun valtion miljoonat pakolaiset ohjataan Yhdysvaltoihin, Eurooppaan ja muihin länsimaihin. Rotupuhtaan juutalaisvaltio Israelin ei tietenkään tarvitse ottaa vastaan lainkaan värillisiä pakolaisia. Kuten tiedetään, Israel on jopa steriloinut ”vääränvärisiä” turvapaikanhakijoita.
Sionistien Irak-vastaista propagandaa.
Sionistien Irak-vastaista propagandaa.

 

Juutalainen ”holokaustiselviytyjä” väärensi todisteita ”ihmisoikeusrikoksista”

Irakin sotaa edelsi vuosia jatkunut propagandakampanja. Saddam Hussein oltiin yritetty syrjäyttää jo aiemmin 1990–1991. Tätä ennen Irak oli ollut Yhdysvaltojen liittolaisvaltio sodassa Irania vastaan. Kuin sormennapsautuksesta entisestä liittolaisesta tuli kuitenkin ”terroristivaltio”, joka uhkasi maailmanrauhaa.

Törkeimmät Persianlahden sotaa edeltäneet Irakin-vastaiset valheet maailmalle kertoi ”holokaustiselviytyjä”, sionisti ja Amerikan politiikan raskassarjalainen Tom Lantos. Juutalainen Lantos janosi Husseinin verta ja Irakin kuolemaa, mutta saavuttaakseen sairaat tavoitteensa hänen täytyi väärentää todisteita, joita käyttää sodan tekosyynä.

Tunnetussa puheessaan kongressin ihmisoikeuskokouksessa lokakuussa 1990 Lantos valehteli lukuisista Husseinin hallinnon ”sotarikoksista” ja sanoi, että mitään yhtä kamalaa ei ole koettu sitten ”holokaustin”. Hän väitti, että irakilaiset raiskasivat ja kiduttivat järjestelmällisesti kuwaitilaisia.

Juutalainen Lantos väärensi todisteita Irakin "rikoksista", jotta "holokausti" ei toistuisi.
Juutalainen Lantos väärensi todisteita Irakin ”rikoksista”, jotta ”holokausti” ei toistuisi.

Lantosin merkittävin todistaja oli ”Nayirah”-peitenimellä esiintynyt kuwaitilainen tyttö, joka väitti työskennelleensä vapaaehtoisena sairaalassa, kun Saddamin sotilaat yllättäen hyökkäsivät sinne. Lantosin pyynnöstä ”Nayirah” valehteli nähneensä, kuinka irakilaissotilaat tappoivat vastasyntyneitä vauvoja repimällä nämä keskoskaapeista ja paiskaamalla ”kylmälle lattialle”.

Todistus vakuutti monet, sillä ”Nayirah” kertoi tarinaansa ääni väristen ja itkien. Suoritus oli täydellinen. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että todistus oli sionistien kehittämä valhe: ”Nayirah” olikin Kuwaitin Yhdysvaltojen suurlähettilään tytär!

Selvisi, ettei tyttö ollut koko sairaalassa silloin, kun hyökkäyksen väitettiin tapahtuneen. Mitään todisteita lasten murhista ei ollutkaan. ”Nayirahin” todellinen henkilöllisyys kuitenkin selvisi aivan liian myöhään. Juutalainen Lantos oli järjestänyt kokouksen ja ”Nayirahin” kuulemisen vain hieman ennen äänestystä, jossa hyökkäyksestä Irakiin päätettiin. Amerikan johtajat vetosivat ”Nayirahin” todistukseen useaan otteeseen, kun he joutuivat perustelemaan Persianlahden sotaa raivostuneille petetyille äänestäjille.

Sodassa sionistit syyllistyivät silmittömiin raakuuksiin siviiliväestöä kohtaan. Sotilaiden ampumissa luodeissa oli köyhdytettyä uraania, jonka vuoksi Irakissa on edelleen suuri määrä ihmisiä, jotka kärsivät erilaisista syövistä, kehityshäiriöistä ja epämuodostumista.

 

”Ihmisoikeusjärjestöt” ja valtamedia mukana levittämässä valheita

Hälyttävintä oli, ettei käytännössä kukaan kyseenalaistanut Lantosin ja tämän palkkaamien ”silminnäkijöiden” valheita vauvoja murhaavista irakilaisista. Esimerkiksi ”puolueeton ihmisoikeusjärjestö” Amnesty International levitti silmät loistaen sionistien valheita keskoskaappimurhista!

Myöskään valtamedia – tuo ”vallan vahtikoira” – ei uskaltanut epäillä Israel-lobbaajan ja holokaustimenneisyydellään jatkuvasti rehennelleen sotarikollisen suoltamaa saastaa. Totuus tuli julki vasta sodan jälkeen, kun oli jo liian myöhäistä.

YK:n "todisteet" Irakin joukkotuhoaseista.
Yhdysvaltojen ”todisteet” Irakin joukkotuhoaseista.
irak7
”Amerikkalaissotilaiden ampumissa luodeissa oli köyhdytettyä uraania, jonka vuoksi Irakissa on edelleen suuri määrä ihmisiä, jotka kärsivät erilaisista syövistä, kehityshäiriöistä ja epämuodostumista.”

irak12 irak10

Mikä hirveintä, Persianlahden hyökkäyksestä ei ehtinyt kulua kuin muutama vuosi, kun länsimaat huijattiin jälleen hyökkäämään Irakiin. Jälleen Israel-lobbaajat väärensivät todisteita ”Hitler–Husseinin” holokaustiaikeista ja niin sanotuista irakilaisista joukkotuhoaseista. Maailmalle jopa levitettiin tietokonemallinnettuja kuvia joukkotuhoaseiden säilytys- ja käyttökalusteista. Kuten tulemme myöhemmin tässä artikkelissa osoittamaan, olivat Irakin sodan merkittävimmät arkkitehdit Amerikassa asuvia juutalaistaustaisia sionisteja.

Tietenkään mitään joukkotuhoaseita ei ollut – mutta se myönnettiin vasta sitten, kun sota oli jo alkanut eikä valheille enää ollut poliittista tarvetta.

Saddam Husseinin uskonnollisesti suvaitsevainen valtio murskattiin keskenään sotivien ääri-islamistien sisällissotahelvetiksi. Elintaso romahti ja naiset menettivät kaikki Husseinin aikana saamansa yhteiskunnalliset oikeudet. Saddam Husseinin Irakin elintaso oli rakennettu taloudellisen nationalismin pohjalle; maan tuho oli kansainvälisten pankkien ja Israelin yhteinen etu, kuten tulemme myöhemmin artikkelissa osoittamaan.

 

World Trade Center, mikä ihana tekosyy

Myös World Trade Center –iskua käytettiin tekosyynä Irakin sodalle. Saddam Husseinia syytettiin al-Qaidan salaiseksi liittolaiseksi, joka täytyi tuhota ”terrorisminvastaisen sodan” nimissä.

Al-Qaida- ja joukkotuhoasevalheet oli helppo lakaista maton alle, sillä länsimaisen yleisön kannalta ne olivat hyvin kaukaisia ja abstrakteja tarinoita.

Sortuvat kaksoistornit ovat sen sijaan polttomerkitty mieliimme. Niillä perustellaan yhä amerikkalaisten sotarikoksia, kidutusta, lennokkisalamurhia, laittomia vankiloita, kansalaisten vakoilua ja valtioterrorismia maailmalla. Siksi arabimaailmaa syytetään edelleen syyskuun iskusta.

galloway_article

Kaksoistorneihin liittyy kuitenkin liuta erittäin kiusallisia kysymyksiä, jotka yhdistävät tragedian terroristivaltio Israeliin. Niistä muutamia merkittävimpiä ovat:

 • Juutalaistaustainen Larry Silverstein vuokrasi WTC-rakennuksen vain muutamia viikkoja ennen iskua. Silverstein oli Ariel Sharonin ja Benjamin Netanjahun henkilökohtainen ystävä.
 • Silverstein sai vuokraluvan juutalaisaktivisti Lewis Eisenbergiltä, joka oli New Yorkin satamalaitoksen johtaja.
 • Israelilainen sotarikollinen Frank Lowy hankki WTC-rakennuksen alla olevien myymälätilojen vuokraoikeudet keväällä 2001.
 • Maailman juutalaiskongressin (WJC) johtaja Ronald Lauder ajoi WTC-rakennusten yksityistämistä New Yorkin yksityistämiskomiteassa.
 • Kaikkien kolmen lentokonekaappauksiin liittyneen lentokentän turvallisuusjärjestelyistä vastasi ICTS International Huntleigh USA –niminen yritys, jonka omistivat israelinjuutalaiset Ezra Harel ja Menachem Atzmon.
 • WTC:n turvajärjestelyistä vastasi Kroll Associates –niminen yritys, jonka omisti juutalainen sionisti Jules Kroll.
 • Ilmapuolustuksen turvannut Yhdysvaltojen valtakunnallinen tietokoneistettu turvallisuusjärjestelmä toimi Ptech Softwaren järjestelmillä. Ptechin juutalainen markkinointijohtaja Michael S. Goff työskenteli myös israelilaiselle tietokantayhtiö Guardiumille.
 • Pari vuotta ennen iskuja Ptechillä oli ilmailuhallinnon rakennuksessa yhteinen toimisto MITRE Corporationin kanssa. Myös MITRE toimi puolustusalalla ja sen johtaja oli CIA:n entinen päällikkö, juutalainen James Schlesinger.
 • Juutalaisen Alan D. Ratnerin omistamat Metals Management ja SIMS-ryhmä myivät WTC-metalliromun – rikospaikan todisteet – kiinalaisille.
 • WTC-iskujen tutkintojen johtoon ylimmiksi tuomareiksi nimettiin juutalaisia, kuten Alvin K. Hellerstein. Juutalainen tuomari Michael B. Mukasey hoiti Larry Silversteinin ja vakuutusyhtiöiden välisen sovittelun 9/11 jälkeen.
 • Juutalainen Kenneth Feinberg perusti seitsemän miljardin dollarin rahaston uhrien korvauksille. Vastineeksi korvauksista uhrien omaisten täytyi luopua vaatimuksesta, että syyskuun 11. päivän tapahtumista tehtäisiin puolueeton julkinen tutkimus.
 • WTC-”loppuraportin” kirjoitti Israelin kaksoiskansalainen Philip Zelikow.
 • Israelilaisen sanomalehti Haaretzin mukaan israelilainen pikaviestinyritys Odigo myönsi kahden heidän työntekijänsä saaneen varoituksen hyökkäyksestä kaksi tuntia ennen ensimmäisen koneen iskeytymistä pohjoistorniin.
 • Hieman ennen syyskuun iskuja Yhdysvalloissa pidätettiin yli 140 israelilaista vakoilusta epäiltyinä.

WTC-iskut aloittivat uuden vakoilun ja ”terrorisminvastaisten operaatioiden” aikakauden, josta on hyötynyt vain kaksi tahoa: Israel ja kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden rikkain eliitti.

”Terrorismin vastainen sota” on nykyisen pakolaiskriisin perimmäisiä syitä; Israel on voittanut, Eurooppa hävinnyt. Kun asianajaja ja poliittinen aktivisti Horst Mahler epäili, etteivät arabit olleet WTC-iskun takana, retuutettiin hänet välittömästi oikeuden eteen Saksassa.

1967 Israel tuhosi amerikkalaisen USS Liberty –aluksen ja yritti lavastaa sen Egyptin hyökkäykseksi.
1967 Israel tuhosi amerikkalaisen USS Liberty –aluksen ja yritti lavastaa sen Egyptin hyökkäykseksi.

Irakin ja Afganistanin operaatiot eivät tuhonneet ääri-islamia, vaan al-Qaidan rinnalle syntyi muun muassa Islamic State. On mielenkiintoista, että al-Qaidan tiedottaja Adam Gadahn oli Oregonissa syntynyt juutalainen. Elokuussa valtavirtainen International Business Times uutisoi huhusta, jonka mukaan myös Islamic Staten johtaja Abu Bakr al-Baghdadi olisi juutalainen. YK on jo vahvistanut, että Islamic Staten (IS) terroristit ovat saaneet huomattavaa huoltotukea juutalaisvaltio Israelilta.

Tämä ei tietenkään ole vaikuttanut millään tavoin Israelin ja länsimaiden diplomaattisiin väleihin. Israelilla on erityislupa tukea IS-terrorismia; kiitokseksi avusta IS ei koskaan tee iskuja Israelia vastaan.

 

Petrodollari: pankkijärjestelmän murhamotiivi

Merkittävä syy Irakin sodalle oli se, että Saddam Hussein tahtoi alkaa myydä öljyä euroissa. Tämä olisi haastanut dollarin ylivallan, joka on israelinamerikkalaisen pankkimonopolin tärkeimpiä tukipylväitä.

Dollarin nykyinen asema perustuu sopimukseen, jossa öljynviejämaiden OPEC-järjestö lupautui käymään kansainvälistä öljykauppaa yksinoikeudella dollareissa. Dollarista tuli todellinen eliittivaluutta, jonka arvon öljy keinotekoisesti turvasi. Vastineeksi Yhdysvallat lupasi OPEC-maiden korruptoituneille hallituksille sotilaallista suojaa esimerkiksi kansannousuja vastaan.

Rahaeliitti hyötyi sopimuksesta, mutta tavallinen kansa kärsi. Inflaatio iski kipeästi öljymaiden palkansaajiin, kun amerikkalaiset ostivat öljyä dollareillaan polkuhintaan. Ääri-islam alkoi saada suosiota, kun arabieliitin ryöväämä tavallinen kansa ymmärsi, että heidän johtajansa olivat amerikkalaisten ja Israelin rahanahneita sätkynukkeja.

oilmoney

Öljymaiden korruptio teki dollarista maailman kiistattoman johtovaluutan. Tämä antoi puolestaan rajattoman vallan Yhdysvaltojen juutalaisjohtoiselle keskuspankille ja muille amerikkalaisille yksityisille luottolaitoksille, jotka voivat luoda uutta rahaa tyhjästä myöntämällä asiakkailleen lainaa. OPEC-sopimus on luonut dollarille kovan kansainvälisen kysynnän, mikä on entisestään voimistanut israelinamerikkalaisten pankkien poliittista vaikutusvaltaa.

2011 BBC:n haastattelema meklari Alessio Rastani totesikin, että maailmanpolitiikkaa eivät hallitse valtiot vaan juutalainen yksityispankki Goldman Sachs. Rastania kritisoitiin ankarin sanoin mediassa hänen esiintymisensä jälkeen. Samana vuonna New Scientist kuitenkin julkaisi arvostetun sveitsiläisen tutkimuksen, jossa osoitettiin, että muutamien pankkien kartelli todellakin omistaa noin 80 % maailman kokonaistuotannosta!

Koska pankit ja jättiyritykset omistavat toisensa ristiin, on suurimmilla monikansallisilla yhtiöillä lyömätön kilpailuetu: niillä on käytössään rajaton määrä rahaa! Rahan keinotekoinen niukkuus ei koske niitä.

Kun TTIP-vapaakauppasopimus lakkauttaa paikallisten yritysten juridisen suojan viimeisetkin rippeet, ei lopputulosta ole vaikea arvata: pankit hankkiutuvat kaikesta alueellisesta kilpailusta eroon sulattamalla paikalliset yritykset omistamiinsa monikansallisiin jätteihin. Kansainvälinen monopoli on valmis.

”Luottokuplat” eivät ole sattumaa vaan ne ovat tähtitieteellisiä tulonsiirtoja yrittäjiltä ja veronmaksajilta pankeille. 1990-luvun lama oli herkullinen tilaisuus luottolaitoksille, mutta katastrofi suomalaisille yrittäjille, jotka menettivät omaisuutensa ja suistuivat vuosien velkakurimukseen. Länsimaissa ohjauskorko on nyt ennätyksellisen matala, mikä kannustaa kotitalouksia velkaantumaan. Tilanne on samanlainen kuin ennen suurta finansskriisiä.

Mikäli TTIP on voimassa seuraavan suuren romahduksen tapahtuessa, on tilanne itsenäisten kansojen ja paikallisten yrittäjien kannalta pahin mahdollinen. Kun kaupan rajat on lopullisesti kaadettu, velkojat pilkkovat paikallisyritykset ja liittävät ne osaksi monikansallista kartelliaan. Suomalainen yrittäjyys hirtetään velkaan ja myydään pilkkahintaan ulkomaille. Tämä on modernia siirtomaapolitiikkaa.

Robber-Barons-cartoon-3000-3x2gty

 

Kyse ei ole ”lännen ja islamin välisestä taistelusta”

Dollarin ylivalta ja amerikkalaisen armeijan ylivertaisuus ovat olleet vaarallinen ase eliittipankkiirien käsissä. Finanssikapitalismia viedään pommikoneilla ”demokratian” nimissä eri puolille maailmaa, mikä heijastuu Eurooppaan alati kovenevana siirtolaisongelmana.

Mikäli dollarin asema horjuu, keskuspankit, Kansainvälinen valuuttarahasto, Maailmanpankki ja Kansainvälinen järjestelypankki rientävät apuun. Niiden ylivalta riippuu kokonaan Yhdysvaltojen asevoimien ylivallasta, ja armeijan varustelu puolestaan perustuu dollarin kansainvälisesti vahvaan ostovoimaan. Maailmantalouden tasapainoa onkin kuvattu osuvasti korttitaloksi.

Kun Saddam Hussein tahtoi alkaa käydä öljykauppaa euroilla, oli siis koko kansainvälisen rahaeliitin etujen mukaista murhata hänet ja lyödä Irak raunioiksi. Kyse ei siis ole ”lännen ja islamin” välisestä taistelusta vaan pankkieliitin sodasta itsenäisiä kansoja vastaan.

Yhdysvallat pitää yllä kauhun tasapainoa sitomalla kehittyvien talouksien tuonnin ja viennin dollariin. Itsenäisyys tuhotaan ja valtiot alistetaan julmaan riippuvuussuhteeseen. Näin Yhdysvallat on myös varmistanut sen, että lähes kaikki valtiot ovat uskollisia Amerikan ja Israelin edulle. Dollari velvoittaa.

Irakin, Libyan ja Syyrian kaltaiset itsenäiset valtiot olivat ja ovat Amerikan vihollisia paitsi siksi, etteivät ne tottele Israelia niin myös siksi, etteivät ne tahdo alistua dollarin ylivallalle. Niiden esimerkki olisi voinut rohkaista myös muita valtioita itsenäiseen talouspolitiikkaan, mikä olisi voinut lopulta johtaa dollarihegemonian tuhoon.

COV_Iraq11

 

Israel – ainut jatkuvista sodista hyötyvä kansakunta

”Vaikka terve järki sanoisi, että Israelin kansan (eli kansainvälisen juutalaisyhteisön) on hullua vastustaa koko muuta ihmiskuntaa… se voi olla absurdia, sekavaa ja hirviömäistä, mutta Israel taistelee kaikkia muita kansakuntia vastaan. Tämä sota on totaalista ja voi johtaa kansanmurhiin, sillä kyse on molempien osapuolten identiteetin elämästä ja kuolemasta.”
Yitzhak Attia Tel Avivin Yad Vashem –holokaustimuseosta

Kun Irakin sota alkoi, poliittisesti korrektit protestiliikkeet (niin sanottu kontrolloitu oppositio) väittivät, että Amerikka soti vain saadakseen haltuun öljyn, maakaasun ja muut tärkeät luonnonresurssit. Moni maallikko uskoo selitykseen edelleen, vaikka tutkijapiireissä teoria on menettänyt uskottavuutensa kauan sitten. Luonnonvaroja ei enää voi ”ottaa haltuun” vanhanaikaisella tavalla vaan niistä käydään kauppaa. Kauppojen ehdot määrittelevät, kumpi osapuoli voittaa ja kumpi häviää.

Kuten Amerikan sionistisesta lobbystä kirjoittaneet politiikan tutkimuksen professori John Mearsheimer ja kansainvälisten suhteiden professori Stephen Walt ovat todenneet, tärkein syy Irakin sodalle oli Israel.

Juutalaisvaltio piti Saddam Husseinin hallintoa Iraniakin vakavampana uhkana alueelliselle ylivallalleen. Israel usutti nuoret amerikkalaiset kuolemaan puolestaan ja maksatti viulut amerikkalaisilla veronmaksajilla. Pakolaisvirrat ohjattiin – ja ohjataan yhä – juutalaisvaltion ohi länteen.

Sudanilaispakolaiset yrittävät turhaan päästä Israeliin.
Sudanilaispakolaiset yrittävät turhaan päästä Israeliin.

Mearsheimer ja Walt totesivat The Stanford Review’n haastattelussa 2008, että itse asiassa sota vaikeutti öljykauppaa, joten siitä oli amerikkalaisten kannalta enemmän haittaa kuin hyötyä. Öljyn sijaan tärkein motiivi oli Israelin ja ennen kaikkea amerikanjuutalaisista liikemiehistä koostuvan Israel-lobbyn painostus.

Mearsheimer ja Walt uskovat, ettei sodan todellisesta motiivista uskalleta vieläkään puhua suoraan, koska juutalaiskysymyksen käsittely on lännessä ”poliittisesti epäkorrektia”. Koska Irakin teurastuksen todellisesta motiivista ei uskalleta puhua, emme pysty ehkäisemään myöskään tulevaisuuden sotia. Israel-lobby on sokaissut meidät.

 

Amerikka Israelin panttivankina

Irakin joukkotuho ei siis suinkaan helpottanut amerikkalaisten öljynsaantia vaan hankaloitti kauppaa. Lisäksi jatkuvat sionistiset sodat ovat tuhonneet Amerikan diplomaattiset suhteet lähes kaikkiin Lähi-idän maihin ja nostanut Yhdysvaltoihin kohdistuvien terrori-iskujen uhkaa. Kaikki Israelin vuoksi.

Kuten Mearsheimer ja Walt ovat todenneet, eivät esimerkiksi lännessä vihatut Hizbollah, Islamilainen Jihad ja Hamas ole olemassa Amerikan vuoksi tai ”levittääkseen islamia väkivalloin” (esimerkiksi Hizbollah kielsi uskonnolliset ”ristiretket” jo 1985 avoimessa kirjeessään). Ne ovat perinteisiä vastarintaliikkeitä, jotka puolustavat kansaansa Israelin sionistiselta kolonialismilta.

Lisäksi Amerikan vastuuton sionistinen väkivalta on ruokkinut todellisia äärijärjestöjä, kuten Islamic Statea. Toisin sanoen Amerikka ei itse ole hyötynyt lainkaan järjettömästä arabivastaisesta väkivallasta, johon se on pakotettu.

Amerikka sotii, koska Israel ja Israelin tukijat ovat tärkeimpiä valtapuolueiden rahoittajia Yhdysvalloissa. Esimerkiksi tulevissa presidentinvaaleissa Hillary Clintonin suurrahoittajista käytännössä kaikki ovat juutalaisia, kuten olemme uutisoineet. Rahan valta mahdollistaa sen, että valtio voi tehdä vuosikymmenten ajan kansan eduille haitallista politiikkaa joutumatta lainkaan edesvastuuseen.

Vaalirahoittamisen lisäksi Israel-lobby toimii myös poliittisen päätöksenteon ytimessä. Viime vuosisadan alussa Yhdysvalloissa käynnistyi perinne, jossa presidentti ympäröi itsensä juutalaistaustaisilla neuvonantajilla – eräänlaisilla moderneilla hovijuutalaisilla. William Gayley Simpson totesi kirjassaan Which Way Western Man? jo 1978:

”Bernard Baruch on linkki pitkässä juutalaisten presidentin kanssa työskennelleiden ’neuvonantajien’ ketjussa. He ovat palvelleet kaikkia Woodrow Wilsonista Richard Nixoniin.

Heitä ovat esimerkiksi Louis Brandeis, Felix Frankfurter, Edward Mandel House (jota Wilson kutsui ’toiseksi minäkseen’ ja joka edusti Kuhn, Loeb & Co. –jättipankin juutalaista johtajaa Jacob Schiffiä), Arthur Burns ja nyt Henry Kissinger. Myös Kissingeriä on kutsuttu usein ’epäviralliseksi presidentiksi’.”

Henry Kissinger on kiistatta syyllistynyt moniin viime vuosikymmenten hirveimpiin sotarikoksiin Vietnamista Lähi-itään ja Chileen sekä ajanut tuhansia pakolaisia länsimaihin. Hän on myös taivutellut Yhdysvallat hyväksymään Israelin laittoman ydinaseprojektin. Palkinnoksi hirmuteoistaan hän sai Nobelin rauhanpalkinnon.

Nobel-palkittu juutalaistaustainen terroristi Menachem Begin.
Nobel-palkittu juutalaistaustainen terroristi Menachem Begin.
Nobel-palkittu juutalaistaustainen sotarikollinen Henry Kissinger.
Nobel-palkittu juutalaistaustainen sotarikollinen Henry Kissinger.

Sama pysti on myönnetty myös sionistisen Irgun-terroristijärjestön johtaja Menachem Beginille. 1946 Irgun esimerkiksi räjäytti brittien mandaattihallinnon keskuksena toimineen King David –hotellin, murhaten samalla lähes sata ihmistä. Deir Yassinissa Beginin sotilaat teurastivat toistasataa aseetonta palestiinalaista, joista useat olivat naisia ja lapsia.

Sionisteja ei viedä koskaan sotarikostuomioistuinten eteen, olipa kyse sitten etnisistä puhdistuksista tai joukkotuhoaseista. Jos rikokset tehdään Israelin nimissä, rikollisista tulee kansainvälisesti juhlittuja ihmisoikeussankareita.

 

Israel on uhka myös arabikristityille

Suomessa Israelin politiikkaa tukevat juutalaisseurakunnat vaativat tapahtumissaan monikulttuurista Pohjolaa. Suomea vaaditaan avaamaan porttinsa pakolaisille, jotka maailman johtavien poliittisten tutkijoiden mukaan pakenevat Israelin hirmutekoja!

Maailmassa on nykyään noin 7 miljoonaa palestiinalaista pakolaista, jotka ovat menettäneet kotinsa sionismin vuoksi. He eivät saa palata koteihinsa, sillä heillä ei ole juutalaista geeniperimää. Sen sijaan hepreaa osaamaton ateisti saa automaattisesti muuttaa Israeliin, mikäli hän on rodullisesti ”puhdas”.

Suomessa toimii laillisesti israelilaislähtöisiä järjestöjä, jotka ovat kansainvälisten ihmisoikeusryhmien mukaan osallistuneet miehitetyssä Palestiinassa alkuperäiskansan vastaiseen terroriin ja etnisiin puhdistuksiin. YK:n mukaan Israel on jälleen aikeissa tuhota tuhansien palestiinalaisten kodit laittomasti miehitetyn Länsirannan alueella. Pakolaispaine kasvaa, mutta se ei ole Israelin huoli: ”Menkööt Eurooppaan!

israelleviaa

Ikävä kyllä monet länsimaissa ovat nielleet purematta sionistisen propagandan, jonka mukaan Israel taistelee vain ”ääri-islamisteja” vastaan. Todellisuudessa juutalaiset ryhmät ovat vainonneet arabitaustaisia kristittyjä siinä missä muslimeita. Vaino ei kaihda keinoja: jumalanpilkkaa, tuhopolttoja, uhkauksia ja suoraa väkivaltaa.

Lisäksi Israel noudattaa niin sanottua Yinon-suunnitelmaa, jonka perusteella se tukee Islamic Staten kaltaisia ääriryhmiä taistellakseen Irakin ja Syyrian kaltaisia vahvoja sekulaareja hallituksia vastaan. Aseistamalla ja huoltamalla IS:n verenhimoisia barbaareja Israel tukee välillisesti kristittyjen kansanmurhaa Lähi-idässä. Siksi yhä useammat kristityt liittyvät Hizbollahiin taistelemaan sekä ääri-islamisteja että sionisteja vastaan.

 

Miten rakentaa yhteisymmärrystä kristittyjen ja muslimien välille?

Vaikka kansainvälinen katastrofi ei siis olekaan oire ”kristityn ja islamilaisen maailman välisestä taistelusta”, voi nykypolitiikka lopulta johtaa siihen. Entistä aggressiivisempi monikulttuurisuusfanatismi, pakotettu ja suunnitelmallinen rotujen sekoitus sekä kansainvälinen köyhyyskierre tulevat kiristämään roturistiriitoja entisestään.

Tämä heijastuu myös uskonnollisiin suhteisiin; IS:n väkivalta kristittyjä vastaan on jo koventanut esimerkiksi Vatikaanin retoriikkaa. Vatikaani ei kuitenkaan kritisoi Israelin antamaa apua IS:lle vaan keskittyy muslimeiden ruoskimiseen.

Usein heikosti koulutetut ja valtamedian aivopesemät maahanmuuttajat suuntaavat pahoinvointinsa kantaväestöön. Uskonnolliset ja rodulliset jännitteet kasvavat kostonkierteen myötä: kristityt vastaan muslimit, itä vastaan länsi, kantaväestö vastaan maahanmuuttajat. Monikulttuurisen Euroopan sisällissota uhkaa, mutta ongelmien todelliset syylliset saavat nukkua yönsä rauhassa – he ovat turvanneet selustansa. Alkusoittoa nähtiin jo Jugoslavian hajoamissodissa, jolloin muslimit saivat sotilaallista tukea Lähi-idästä.

Amin al-Hussein toisessa maailmansodassa.
Amin al-Hussein toisessa maailmansodassa.

Ilmiö ei ole uusi, mutta nyt kaikki tapahtuu täysin uudessa mittakaavassa. 700-luvulla Espanjan juutalaiset auttoivat muslimiarmeijat tunkeutumaan kotimaahansa (1, 2). Juutalaiset kokivat, että muslimit olisivat heidän kannaltaan parempi isäntäkansa kuin eurooppalaisperäiset visigootit. Jopa valtavirtahistorioitsijat myöntävät, että keskiajalla ”antisemitismiä” ruokkivat näkemykset, että juutalaiset olivat muslimien liittolaisia.

Muslimien ja kristittyjen – idän ja lännen – välinen väkivallankierre voidaan katkaista vain rehellisellä valistustyöllä ja poliittisella vallankumouksella. Rauhanomainen vuoropuhelu ei onnistu, mikäli taustalla tikittää pakkomonikulttuurisuuden aikapommi ja riistävä talousjärjestelmä. Länsi ja arabimaat ovat kyenneet saumattomaan yhteistyöhön vain silloin, kun se on perustunut nationalististen valtioiden keskinäiseen kunnioitukseen.

Esimerkiksi Suomessa 2014 vieraillut lääkäri ja kirjailija Abdallah Melaouhi totesi, että tunisialaiset muistelevat edelleen Hitlerin ajan saksalaisia lämmöllä. Kansallissosialistit tunsivat oman arvonsa eikä heillä ollut siksi syytä kohdella afrikkalaisia alentavasti. Klassinen esimerkki tästä on myös Saksan yhteistyö palestiinalaisen vapaustaistelija Amin al-Husseinin kanssa.

Ruohonjuuritasolla työtä tehdään jo. Tunnetut eurooppalaiset kansallismieliset ja revisionistit ovat luoneet suhteita arabinationalisteihin sekä vastarinnan akseliin. Heitä ovat esimerkiksi Robert Faurisson, Horst Mahler ja Michèle Renouf. Kun pakolaistulva katkaistaan, kansainvälinen pankkijärjestelmä murretaan ja itsenäisten valtioiden alistamiseen käytetty holokaustimyytti kumotaan virallisesti, voivat länsi ja itä alkaa viimein rakentaa yhteistyötä terveelle ja tasavertaiselle pohjalle.

 

Miksi valtamedia ja viihdeteollisuus julkaisevat Israelin sotapropagandaa?

Totuus Israelin politiikasta hautautuu länsimaissa kuitenkin viihdeteollisuudeksi naamioidun propagandan alle. Pidämme edelleen arabimaailmaa fundamentalistisena ja teknisesti kehittymättömänä takapajulana, jossa punotaan jatkuvasti murhajuonia meidän eurooppalaisten varalle. Israel esiintyy tällaisessa karikatyyrissä edistyksen ja länsimaisten arvojen itäisenä linnakkeena.

Miksi viihdeteollisuuden maalaama kuva on niin vääristynyt? Los Angeles Times julkaisi 2008 juutalaistaustainen toimittaja Joel Steinin artikkelin ”Who runs Hollywood? C’mon”. Stein käy artikkelissa läpi Hollywoodin voimakkaimmat vaikuttajat ja studioiden omistajat – kaikki juutalaisia. Saman totesi The Times of Israel artikkelissaan ”Kyllä, juutalaiset hallitsevat mediaa”.

Onko siis ihmekään, että Hollywood ja koko länsimainen viihdeteollisuus on valjastettu Israelin sotapropagandadivisioonaksi? Huhtikuun 22. päivä Mondoweiss uutisoi Sonyn vuodetuista sähköposteista. Viesteistä selvisi, että Hollywoodin merkittävimmillä pomoilla on erittäin tiiviit ja lämpimät suhteet Israelin poliittiseen johtoon sekä Amerikassa vaikuttavaan Israel-lobbyyn. Sionistiset järjestöt lähettävät Hollywood-tähdille ja tuottajille jatkuvasti Lähi-idän tilanteeseen liittyvää propagandaa ja kosivat näitä mukaan poliittisiin kampanjoihin.

Näin Israel pitää huolen, että länsimainen nuoriso kasvaa poliittisesti ”oikeaoppisen” roskaviihteen parissa. Koska viihdeteollisuus ja valtamedia valehtelevat konfliktien todellisista syistä, eivät äänestäjät pysty ennaltaehkäisemään tuleviakaan sotia. Pakolaisvirta jatkuu.

hollywoodism

 

Rahan keinotekoinen niukkuus – tappavin alistuksen väline

Tähän mennessä olemme oppineet, että Israel ja kansainväliset suurpankit ovat riippuvaisia Yhdysvaltojen armeijan kyvystä alistaa itsenäiset valtiot käskyvaltaansa. Yhdysvaltojen armeija on puolestaan riippuvainen pankeista ja dollarin vahvuudesta, sillä ilman dollarin ylivaltaa Amerikka ei voi ylläpitää maailman mahtavinta arsenaalia.

Kaikki siis perustuu lopulta rahaan, jota nykyjärjestelmässä luovat yksityiset pankit. Nykyaikaisen pankkijärjestelmän perustivat hollanninjuutalaiset maahanmuuttajat Englannissa 1694. Tämän myötä länsimaat toisensa jälkeen alkoivat velkaantua yksityisille pankeille, mikä alisti poliitikot pankkiirien marioneteiksi.

Koronkiskontaan perustunut järjestelmä uudisti ilmettään 1900-luvulla, mutta mätä ydin on pysynyt samana. Kuten arvostettu amerikkalaistoimittaja Matt Taibbi on todennut, myös moderni arvopaperikauppa on pitkälti juutalainen keksintö.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, puhuttiinpa yksityisestä keskuspankkijärjestelmästä, finanssikapitalismista tai kansainvälisestä pankkimonopolista. Kyseessä on joka tapauksessa rahanlainaamiseen ja koronkiskontaan perustuva talousrikos, jossa eliitti varmistaa ylivalta-asemansa ylläpitämällä rahan keinotekoista niukkuutta.

Pankkiirit keskittävät varallisuuden itselleen, jotta valtioilla ja äänestäjillä ei olisi rahan tuomaa yhteiskunnallista vaikutusvaltaa. Juuri tästä syystä vaalirahoittajat ovat vaikutusvaltaisempia kuin hallitukset.

banker_pig

Sodat ja poliisiväkivalta ovat riskialttiita ja kalliita tapoja alistaa kansoja. Rahan keinotekoisen niukkuuden ylläpitäminen on paljon varmempi ja tehokkaampi keino pitää kansat kurissa. Ja juuri niukkuutta ”Juudas” Sipilä ylisti tuoreessa puheessaan Helsingin yliopistolle.

Antisemitismistä syytetty talousteoreetikko C. H. Douglas oli erityisen kiinnostunut rahan alkuperästä ja rahan keinotekoisesta niukkuudesta. Hän huomasi, että länsimaisilla valtioilla oli teoriassa valmiudet jakaa hyvinvointia oikeudenmukaisesti sekä luoda koko yhteiskuntaa hyödyttävää talouskasvua, mutta käytännössä rahaa oli aina liian vähän. Douglasin filosofiaa alettiin kutsua nimellä Social Credit, ’sosiaalinen osinko’.

Yhteiskuntaa vaivaa krooninen rahanpula, joka rajoittaa keinotekoisesti sekä tuotantoa että kulutusta. Tuotannon, teknologian ja raaka-aineiden saatavuuden rajojen luomat reaaliset niukkuustekijät on voitettu jo kauan sitten. Rahoitusjärjestelmän luoma keinotekoinen niukkuus kuitenkin kahlitsee myös reaalitaloutta ja keskittää suuren osan varallisuudesta pankeille ja suursijoittajille, mikä aiheuttaa tarpeetonta työttömyyttä ja puutetta.

Rahan niukkuus johtaa myös aina siihen, että rahasta tulee itseisarvo ja merkittävä kaupankäynnin kohde.

 

Raha vastaan talous

Douglas huomasi keinotekoisen niukkuuden, kun hän selvitti, että tuotteiden ja palveluiden hinnat nousevat kansalaisten palkkoja nopeammin. Yrittäjillä ja palkansaajilla ei ole Douglasin mukaan nykyisessä talousjärjestelmässä koskaan tarpeeksi rahaa tuottaa, kuluttaa ja työllistää niin paljon kuin he voisivat.

Parhaimmillaan tämä johtaa äärimmäisen absurdeihin tilanteisiin.

Sveitsiläinen paikallisvaluutta WIR jouduttiin perustamaan 1934 maan virallisen valuutan (frangi) rinnalle, koska ”oikeaa rahaa” ei juuri enää ollut tavallisen kansan käytössä. Deflaation vuoksi sadot mätänivät pelloille, koska työttömille ei voitu maksaa sadonkorjuusta. Työvoimaa, luonnonresursseja ja kysyntää siis oli, mutta virallista valuuttaa ei!

Rahan keinotekoisen niukkuuden ydin on koronkiskonta.

pankkiiri korko velkaYksityisessä keskuspankkijärjestelmässä ja keinotekoisen niukkuuden vallitessa maksamme kaikesta korkoa, vaikkemme omistaisi luottokorttia tai ottaisi asuntolainaa. Korko on epäoikeudenmukaista tulonsiirtoa yrittäjiltä ja veronmaksajilta pankkiireille.

Yritykset pakotetaan velkaantumaan pankeille, joten maksamme korkoa ostaessamme alati kalliimpia tuotteita ja palveluita. Korko on piilotettu niiden kiskurihintoihin. Korko pakottaa yrityksiä myös irtisanomaan työntekijöitään ja siirtämään tuotantonsa ulkomaille. Valtiot on alistettu pankeille, joten maksamme korkoa maksaessamme veroja tai kun julkisia palveluita leikataan ja kansallisomaisuutta yksityistetään.

Oleellista ei ole korkotaso; matalan ja korkean koron ainut ero on siinä, kuinka nopeasti velkoja voi moninkertaistaa omaisuutensa valtioiden ja yritysten kustannuksella. Kokonaiskuva on kuitenkin sama: pankit ja suursijoittajat riistävät koko muuta yhteiskuntaa, joka kärsii rahan keinotekoisesta niukkuudesta. Varallisuuden keskittyessä myös poliittinen valta keskittyy entistä pienemmän ja entistä rikkaamman eliitin käsiin.

 

Murhamiehet pankkien asialla

Päättämällä uuden rahan luomisesta ja lainojen ehdoista pankeilla oli paljon suurempi yhteiskunnallinen valta kuin millään muulla ryhmällä. Velkaorjuus on tehnyt kansakunnista pankkiirien panttivankeja. Mikäli panttivanki yrittää vapautua ja perustaa oman kansallisen rahajärjestelmän, joutuu hän kohtaamaan Yhdysvaltojen ja Naton pommikoneet.

Prosessia on parhaiten kuvannut ekonomisti John Perkins, joka työskenteli kymmeniä vuosia Yhdysvaltojen ”taloudellisena palkkatappajana”. Perkins oli itse osa koneistoa, joka ylläpiti taloudellista niukkuutta sotilaallisen voimankäytön uhalla. Koneiston polttoainetta on uutta rahaa luovat yksityispankit. Koneistoa ylläpitää Yhdysvallat, jonka johtajat ovat riippuvaisia Israel-lobbyn rahasta.

Ylintä johtoa Perkins kutsuu korpokraateiksi, jotka ovat suuryhtiöiden, pankkien ja hallitusten johtajia. Useat korpokraatit ehtivät olla näitä kaikkia jossain vaiheessa elämäänsä. Hyviä esimerkkejä ovat Goldman Sachs –pankin juutalaistaustainen johtaja Robert Rubin, josta tuli Yhdysvaltojen valtiovarainministeri. Goldman Sachsissa työskenteli myös New Yorkin osavaltion vakuutusyksikön johtaja Neil Levin, joka oli merkittävässä vastuussa vuoden 2007 finanssikriisin synnystä. Myös Levin on juutalainen.

Korpokraatti Robert Rubin.
Korpokraatti Robert Rubin.

Perkinsin mukaan koneisto toimii kaavamaisesti. Kun se haluaa riistää joltain valtiolta sen luonnonrikkaudet ja muun kansallisvarallisuuden, ottaa se kohteeseen yhteyttä ja myöntää sille suuren lainan esimerkiksi Maailmanpankin tai Kansainvälisen valuuttarahaston kautta.

Vaikka laina myönnetään virallisesti valtiolle, ohjataan rahat käytännössä monikansallisille suuryrityksille, jotka alkavat rakentaa kohdemaahan omaa uutta infrastruktuuria. Yritykset yksityistävät liiketoiminnan voitot, mutta kustannukset kansallistetaan veronmaksajien huoleksi. Kohdemaa sidotaan näin velkaorjuuteen.

Tämän jälkeen yksityiset konsultit, joita Perkins kutsuu ”taloudellisiksi palkkatappajiksi” matkustavat kohdemaahan sopimaan ”velkajärjestelyistä”. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi luonnonvarojen yksityistämistä, israelinamerikkalaisten sotilastukikohtien rakentamista ja muuta ”puolustusyhteistyötä” sekä koulutuksen, terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden ankaria leikkauksia. Hyvinvoinnin edellytykset tuhotaan ja samalla luodaan pohja uudelle länsimaihin suuntautuvalle pakolaiskriisille.

Perkinsin mukaan klassisia esimerkkejä ovat paitsi Saddam Husseinin Irakin tuho niin myös Mohammed Mossadeqin syrjäyttäminen Iranin johdosta. Mossadeq oli Iranin demokraattisesti valittu sekulaari pääministeri. Länsi päätti kuitenkin syrjäyttää hänet, sillä hän oli paitsi uhka Israelin hegemonialle niin myös siksi, että hän tahtoi kansallistaa Iranin öljyvarannot.

Tiedustelupalvelut CIA, MI6 ja Mossad saivat siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun he järjestivät vallankaappauksen. Tämä aloitti ketjureaktion, joka johti seuraavina vuosikymmeninä islamilaisen radikalismin valtavaan kasvuun Lähi-idässä ja pakolaiskriisin puhkeamiseen. Perkinsin mukaan Nato toimii perinteisten tiedustelupalveluiden rinnalla velkatalousjärjestelmän portinvartijana.

Länsimaat järjestivät Iranin vallankaappauksen syrjäyttääkseen nationalistisen johdon.
Länsimaat järjestivät Iranin vallankaappauksen syrjäyttääkseen nationalistisen johdon.

”Palkkatappajien” suurin saavutus Lähi-idässä oli Perkinsin mukaan Saudien kuningashuoneen lahjominen. Amerikka pitää korruptoitunutta hallitsijasukua vallassa ja saa vastineeksi niin paljon saudiöljyä kuin tahtoo. Saudit ovat maailman suurin ja vaarallisin islamistiterrorismin rahoittaja. Saudi-Arabiassa raiskauksien uhreiksi joutuneet naiset voivat saada kivityskuolemantuomion.

Koska saudit ovat kuitenkin ”hyvien” eli sionistisen Yhdysvaltojen puolella, katsotaan ihmisoikeusrikoksia, terrorismin rahoittamista ja kidutusta sormien läpi.

Nato ei tule hyökkäämään Saudi-Arabiaan eikä Israeliin, vaikka molemmat antavat tukea esimerkiksi Islamic Statelle ja al-Qaidalle. Riisto, korruptio ja epäoikeudenmukaisuus tekevät Afrikasta ja Lähi-idän maista entistä epäinhimillisempiä paikkoja elää. Tämä kanavoituu taas loputtomina pakolaisvirtoina Eurooppaan sekä kasvavana lännenvastaisen terrorismin uhkana.

 

Vastaus niukkuuden haasteelle: Libya!

Kuten uutisoimme torstaina, viimeisin Eurooppaan suuntautuva pakolaistulva on niin sanotun arabikevään satoa. Arabikevät oli 2010 alkanut kansannousujen ja provokaatioiden sarja, joka johti useisiin vallankaappauksiin ja sotiin. Sen ehkäpä maineikkaimpia uhreja ovat Muammar Gaddafin Libya sekä Bashar al-Assadin Syyria, vaikka Assad jatkaa edelleen taisteluaan.

Sotahaukka Bernard-Henri Lévyn kaltaiset juutalaiset sionistit ovat myöntäneet avoimesti, että arabikevät oli siunaus Israelille. Samaa mieltä ovat olleet myös Palestiinan vapauttamista vaativat. Tohtori Elias Akleh onkin muistuttanut, ettei arabikevät tuonut Lähi-itään lisää demokratiaa tai taloudellista itsenäisyyttä. Arabikevät yksinkertaisesti heikensi arabihallituksia ja Irania sekä sytytti lukuisia väkivaltaisuuksia, jotka jatkuvat edelleen. Tämä on vahvistanut Israelin asemaa, jonka niin sanottu vastarinnan akseli – Iran, Syyria ja Hizbollah – ovat haastaneet.

Aihe on poliittisesti tulenarka jopa Suomessa. Magneettimedia sai kymmenientuhansien eurojen tuomion, kun se julkaisi arabikevättä käsitelleen käännösartikkelin ”Maailmanmahti USA on sionistien sätkynukke”. Artikkelissa Salbuchi muun muassa ennusti Syyrian sodan ennen kuin se oli edes alkanut. ”Jostain syystä” Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvosto kuitenkin piti aiheen julkista käsittelyä kiusallisena, mikä johti lopulta vuosia kestäneeseen naurettavaan oikeudenkäyntirumbaan.

Lévy ja syyrialaisia hallituksenvastaisia terroristeja.
Lévy ja syyrialaisia hallituksenvastaisia terroristeja.
Gaddafi.
Gaddafi.

Vastarinnan akseli elää yhä, mutta Muammar Gaddafin Libya ei selvinnyt arabikeväästä.

Gaddafi oli itsenäisyystaistelija. Rahapoliittisesti itsenäinen valtio luo omaa valuuttaa kansallisen keskuspankin kautta, ylläpitää kelluvaa valuuttakurssia eikä se ole velkaantunut merkittävästi ulkomaisessa valuutassa. Se kuluttaa omaa valuuttaansa. Se ei siis voi koskaan joutua ulkomaalaisten velkaorjaksi. Tällainen oli Gaddafin Libya ja siksi se täytyi tappaa dollarin nimissä.

Gaddafi uhmasi kansainvälisiä pankkeja ja toteutti C. H. Douglasin sosiaalisen osingon periaatetta ohjaamalla kansallisomaisuuden tuotot yleishyödyllisiin julkisiin hankkeisiin. Öljyvarannot kansallistanut hallitus kykeni työllistämään kaikki kansalaiset ja kasvattamaan Libyan bruttokansantuotteen Afrikan suurimmaksi. Pian enää alle 5 % libyalaisista eli köyhyysrajan alapuolella, mikä oli afrikkalaisittain huikea saavutus. Elinajanodote nousi 75 vuoteen.

Primitiivisiä heimoja lukuunottamatta suurin osa libyalaisperheistä omisti auton ja asunnon. 82 % kansalaisista oli lukutaitoisia ja esimerkiksi terveyspalvelut olivat ilmaisia. Esimerkiksi 2010 Gaddafi jakoi 500 dollaria ”sosiaalista osinkoa” 6,5 miljoonalle kansalaiselle. Gaddafin Libya tuotti erityisen laadukasta öljyä, jonka tuotanto oli selvästi maailman edullisinta: vain dollari tynnyriltä!

Koronkiskonta oli Gaddafin Libyassa ankarasti kiellettyä, joten julkiset hankkeet rahoitettiin kansallisella ja korottomalla keskuspankkirahalla. Lisäksi Gaddafi oli päättänyt, että vastaisuudessa öljykauppaa alettaisiin käydä dollarin sijaan afrikkalaisilla kultadinaareilla. Lukuisat Afrikan ja Lähi-idän maat tahtoivat mukaan kultadinaarikauppaan, joka olisi romuttanut dollarin kansainvälisen ylivallan. Ranskan juutalainen presidentti Nicholas Sarkozy kutsui dinaarisuunnitelmaa ”uhkaksi ihmisten taloudelliselle turvallisuudelle”.

Loppu on historiaa. Nato ja lännen tukemat terroristit tuhosivat Libyan. Jo sodan aikana ”kapinalliset” perustivat Libyaan uuden yksityisen koronkiskontaan perustuneen keskuspankin, joka listattiin pian pörsseissä eri puolilla maailmaa. Gaddafia vihannut länsimainen valtamedia antoi oikeutuksen teurastukselle, joka johti koko libyalaisen yhteiskuntajärjestyksen romahtamiseen ja kansallisomaisuuden yksityistämiseen.

libyaennenjalkeen
2007 – Libya ennen kuin Nato toi ”demokratian”. 2011 – ”demokraattinen” Libya.

libyaennenjalkeen2

Kansainvälinen finanssikapitalismi onkin nollasummapeliä, jossa pieni eliitti nauttii hillittömistä voitoista ja koko muu ihmiskunta kärsii murskaavista tappioista. Rikkain 1 % omistaa jo pian enemmän kuin koko muu ihmiskunta. Eliitin varallisuus on paisunut suuren harppauksen kansainvälisen rahoituskriisin ja arabikevään vuoksi.

Kyse ei ole ”markkinataloudesta” tai kansojen ja yritysten välisestä ”vapaasta kilpailusta”. Kehitys ei myöskään ole ”lännen ja muslimimaailman välinen taistelu”. Esimerkkitapaukset osoittavat, että itse asiassa vain yksi valtio on hyötynyt kokonaisena kansakuntana pankkiirien sodista: Israel on niille velkaa koko olemassaolonsa.

 

Taloudellinen ja maahanmuuttopoliittinen ristiretki Euroopan itsenäisyyttä vastaan

”Euroopassa ei ole enää sijaa etnisesti puhtaille valtioille. Se oli todellisuutta ehkä 1800-luvulla, mutta nyt siirrymme 2000-luvulle. Tämä on monirotuisten valtioiden aikakausi.”
– Juutalainen Nato-komentaja Wesley Clark

Ennen raakaa kuolemaansa Muammar Gaddafi ehti ennustaa lännen tulevaisuuden. Keväällä 2011 hän totesi, että mikäli hän kaatuu, loputon afrikkalaisten pakolaisten tsunami tulee peittämään Euroopan: ”Miljoonat mustat tulevat Välimeren yli Ranskaan ja Italiaan. Libya on aiemmin kyennyt takaamaan Välimeren turvan. Nyt maastamme voi kuitenkin tulla Pohjois-Afrikan ja Välimeren Somalia!”

Varoitus ei kuitenkaan säikäyttänyt eliittipoliitikkoja ja pankkiireja, joilla on varaa ostaa itselleen turvallisuuta senkin jälkeen, kun suurin osa Euroopan kaupungeista on muuttunut Afrikan siirtokunniksi. Itse asiassa Euroopan unioni tekee nyt kaikkensa, jotta Gaddafin pahaenteinen profetia tulisi lihaksi. Politico-julkaisun mukaan EU pohtii tällä hetkellä kuinka rangaista jäsenmaita, jotka eivät tahdo vaihtaa kantaväestöään afrikkalaisiin.

Israelin maahanmuuttopoliittinen kaksinaismoralismi. Klikkaa kuva suuremmaksi!
Israelin maahanmuuttopoliittinen kaksinaismoralismi. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Kukaan ei kuitenkaan velvoita Israelia ottamaan pakolaisia. On perin outoa, että Israel ei suostu auttamaan afrikkalaisia, vaikka Israelia tukevat juutalaiset kansalaisjärjestöt ovat ajaneet vuosikymmenten ajan monikulttuurisuuspolitiikkaa esimerkiksi Yhdysvalloissa, Englannissa, Etelä-Afrikassa, Australiassa ja Ruotsissa. Mistä kaksinaismoralismi johtuu?

Esimerkiksi Australian juutalainen kansanedustaja Michael Danby joutui noloon tilanteeseen 2011, kun hänen keskustelunsa Israelin maahanmuuttopolitiikasta vuosi julkisuuteen. Danby oli tuolloin sopinut israelilaiskansanedustaja Danny Danonin kanssa, että Israeliin pyrkivät afrikkalaismaahanmuuttajat tulisi ohjata Australiaan. Keskustelu käytiin World Jewish Congressin järjestämässä tapahtumassa.

Danonin mukaan maahanmuuttajat uhkasivat Israelin ”juutalaista identiteettiä”. Koska Danby ei ilmeisesti pitänyt itseään australialaisena vaan juutalaisena, tarjoutui hän ottamaan maahanmuuttajat Australiaan!

 

Irakin ja Libyan kohtalo on myös Suomen kohtalo

Palaamme nyt maailmanympärimatkaltamme takaisin Suomeen vuonna 2015. Kuten John Perkins on todennut, eivät ”talouden palkkatappajat” ole vain kehitysmaiden ongelma. Myös Suomen luonnonresurssit ja muu kansallisomaisuus ollaan myymässä monikansallisille yhtiöille TTIP-vapaakauppasopimuksen myötä (1, 2, 3). Kukaan ei tunnu muistavan, että esimerkiksi Islannin romahdukseen johtanut kriisi alkoi juurikin yksityistämisriehasta.

Näkyvimpää tukea Suomen ryöstölle on antanut ”Juudas” Sipilä, niukkuususkonnon ja rajattoman siirtolaisuuden huomionkipeä tirehtööri (1, 2, 3).

Sipilä tahtoo panna ”valtion taseen töihin” ja myydä valtion lopunkin omaisuuden. Sipilän Perskeko-hallitus on salakavalasti tekemässä Suomelle saman, minkä Yhdysvallat, Nato ja pankit joutuivat tekemään Libyalle pakolla ja väkivalloin.

Parlamentaarista vastarintaa ei ole. Esimerkiksi kansallismielisiä kosiskelleet perussuomalaiset ovat pettäneet kaikki lupauksensa, sillä he ovat yrittäneet erottaa nationalistisen talouspolitiikan nationalistisesta maahanmuuttopolitiikasta. Perussuomalaiset on julkisionistinen ja julkisesti vapaakauppasopimusta lobbaava puolue, joten oli odotettavissa, että heidän hallituskaudestaan tulisi oksettava katastrofi.

Soini paasaa paljon pankeista, mutta teot puhuvat muuta. Nyt kun Islanti suunnittelee käänteentekevää pankkiuudistusta, olisi aidosti isänmaallisilla suomalaispuolueilla tuhannen taalan paikka tuoda keskustelu myös tänne. Mutta perussuomalaiset eivät sitä tee.

Euroopan merkittävimmät ongelmat taloudesta maahanmuuttoon johtuvat siis kansainvälisten pankkien ylivallasta sekä Israelin hegemonisesta asemasta Lähi-idässä.

Lontoon kaupunki vaati poistamaan pankkiirivastaisen seinämaalauksen 2012, koska sen epäiltiin sisältävän piiloantisemitismiä.
Lontoon kaupunki vaati poistamaan pankkiirivastaisen seinämaalauksen 2012, koska sen epäiltiin sisältävän piiloantisemitismiä.

 

Suomi tuhoutuu, mutta ongelmista ei saa puhua

Valtionvelka kasvaa, hallituspuolueet vaativat yksityistämistä ja edessä siintää painajainen, jota Adrian Salbuchi kuvasi artikkelissaan ”Valtiolle velkaa alueita vastaan: Globaalin eliitin uusi vaihtokauppastrategia”. Kansainvälinen valuuttarahasto sekä Foreign Affairsin, Financial Timesin, Wall Street Journalin ja The Economistin kaltaiset julkaisut ovat 2000-luvulla vaatineet useaan otteeseen, että valtiot voisivat lyhentää velkaansa luovuttamalla maa-alueita yksityisille pankeille.

TTIP:n myötä uhkakuva on entistä konkreettisempi.

Uhat ovat historiallisen suuria. Miksei niistä puhuta lainkaan julkisuudessa? Miksi valtamedia ei kirjoita dollarin hegemoniasta, suunnitelmista pakkolunastaa maa-alueita, siirtolaisongelman taustoista ja yksityisen keskuspankkijärjestelmän röyhkeästä riistosta?

Ongelman nimi on poliittinen korrektius. Toisen maailmansodan jälkeen koronkiskonnasta on tullut länsimainen valtionuskonto.

Ylen Ajantasan kaukoputki –ohjelma haastatteli huhtikuussa kehitysmaiden puolesta työskentelevää maailmanpolitiikan professori Teivo Teivaista. Teivainen on varmasti hyvin perillä Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin rikoksista esimerkiksi Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Ylellä häneltä kuitenkin kysyttiin suoraan, onko velka siunaus vai kirous. Vastaus kuului:

”Siunaus. Sen kiroukseksi julistaminen johtaa joskus ikäviin asioihin, kuten vaikka siihen et ku juutalaiset rahanlainaajat lainas keskiajalta eteenpäin rahaa ja ku kristityt ja muslimit oli sitä mieltä että ei saa ottaa korkoa ja se oli osittain pönkittämässä antisemitismiä. Et emmä sitä kyllä kiroukseksi lähtis julistamaan.”

Tätä kriittisempää keskustelua valtionvelasta ei Suomessa julkisuudessa käydä. Velka on siunaus, koska juutalaiset. Jos velkaorjuusjärjestelmä tuhoaa Euroopan kuten se tuhosi Irakin ja Libyan, sitten se tuhoaa.

Vastarintaan ei saa nousta, koska se olisi tulkittavissa antisemitismiksi. Hyvää yötä Eurooppa.

*”Sionisti” ei ole kiertoilmaus sanalle ”juutalainen”. Tämä artikkeli ei väitä, että tekstissä nimetyt juutalaiset edustaisivat koko juutalaista kansaa tai toimisivat tietyllä tavalla siksi, että he ovat juutalaisia. Sellaisen väittäminen olisi Suomessa rikollista.

 

Arvi Pihkala

 

Lue myös:

Israel – terrorismin ja salamurhien suurvalta
Holokausti on maailmanpoliittinen ase
Suomen tuhoamisohjelma
Mitä on nationalistinen talouspolitiikka?

47 kommenttia

 1. ”Alueellisen maanpuolustuskurssin maanantaina avannut Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen muistuttaa, että jokaisen organisaation nyt pohdittava turvallisuustilanteen muutosta.”

  ”Avin ylijohtajan mukaan suurin vaara aiheutuu niistä suomalaisista, jotka ”eivät sopeudu uuteen tilaisuuteen”.

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/316087-nama-suomalaiset-ovat-suurin-riski-viranomaiselta-varoitus-turvapaikkakriisissa

  Eli jos olet mamu kriittinen – olet rasisti ja jopa uhka. Jos olet erimieltä kuin vihervasemmisto, olet vaarallinen.

  Olemme hirvittävien rikollisten armoilla (ei enää epäselvää ) – ja niiden lakeijoita suorastaan vilisee täällä.

  Vai, lieneekö näillä agendana lietsoa kansaa rähinöimään, jotta voidaan ottaa käyttöön kovemmat otteet ? Esim. poikkeustila ?

  Tästä ei ole enää pitkä matka siihen, että meitä pistetään gulakkeihin tai otetaan käyttöön jotkin tätä vastaavat toimet. Siihen riittää myös joku sopiva falseflag.

  Plusääni(69)Miinusääni(3)
  1. Maanpuolustus ei siis laita tikkua ristiin, kun laittomat maahantulijat (turvapaikkahuijjarit eli petkuttajat) tunkevat sisään miehittämään Suomea. Sen sijaan aiotaan keskittää voimat tukahduttamaan tämän rajojen avaamisen vastustus. Jopa nettipuheenvuorot ovat tarkassa isovelivalvonnassa ja pian rangaistavia. Huijjar-Soini vaatii kiihkeimmin totaalista netivalvontaa. Maa tuhotaan pikavauhtia miljoonien uusien tulijoidne rynnätessä Jewrooppaan. Uudet kansainvaellukset runnovat valkoiset kansakunnat jalkoihinsa. Euroopassa koko poliittinen koneisto ja virkamiehet ovat 100 % rikollisia javiidenen kolonnan edustajia. Täydellisesti juutalaiseliitin käskyttämiä. Jos rajojen avaaminen onnistuu ja huijjarien asuttaminen ”avuntarvitsjoina”, suomalaisten tappaminen onnistuu kyllä silmää räpäyttämättä.

   Plusääni(42)Miinusääni(2)
  2. Onneksi itse lähden Suomalaisena pakolaisena muuhun maahan missä on vielä järkeä, tän on nähnyt ja nyt näkee selvemmin. Mitä nyt tapahtuu noudattaa tarkoin samaa agendaa mitä ajetaan vauhdilla voimaan USA ssa. Mamutus on vain keino ajauttaa Suomalaiset erilleen kahteen ryhmään ja luoda konflikti Suomen kansalaisille jolloin helpompi vallata Suomi ilman laukaustakaan. Nyt kaikki keskittyvät mamu buumiin niin kovaa etteivät näe tämän tilanten todellista agendaa. Olen sitten vissiin pelkuri kun lähden pois mutta olen myös varma että tää mamuhypetys on vasta alkusoittoa ennenkuin selviää mitä todellisuudessa tulee tapahtumaan. Hyvä artikkeli oli yllä oleva ja täyttä totta. Globalistit ottavat taas askeleen eteenpäin ja viimeisetkin kansallismieliset tuhotaan näinä hetkinä. En usko että tarvitsee vuoden edes vaihtua kun näkyy jo seuraava askel ja se on varmasti paljon kauheampi kuin tämä mamu hyysäys.

   Plusääni(30)Miinusääni(0)
   1. Mistä löydät sellaisen maan jonne voit paeta?

    Et sä pääse pakoon. Sehän tässä juuri pitäisi jokaisen tajuta.

    Eikä täältä perkele lähdetä pakoon näitä lähi-idän karva-apinoita ja hiekkaneekereitä.

    Suomalainen taistelee!

    Ja jos se tarkoittaa että myös suomalaisia maanpettureita vastaan on taisteltava, niin sitten taistellaan.

    Plusääni(30)Miinusääni(1)
 2. Loistava kirjoitus. Irak oli autarkia, joka valmisti itse kaiken ja osasi tehdä huipputekniikkaa. Saddamin valtiossa oli paljon samaa kuiin Hitlerin ja siis todellakin juuri kaikessa muussa kuin pahassa toisin kuin propaganda Lännessä aina väittää.

  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/irak-asiaa/

  Kaiken tämän vuoksi Saddam kaadettiin. Hän ei myöskään ollut mikään CIA:n kätyri koskaan. Tämä on Lännen toisinajattelijoille syötettyä valhetta. Saddam ei myöskään saanut joukkotuhoaseita eikä hirveästi muutakaan aseistusta. Itse asiassa Iran osti paljon aseita pimeästi, kuten muistamme Iran-contra-skandaalista. Koska Saddam kieltäytyi Rumsfeldin ehdotuksista talousasioissa ja arabien ja palestiinalaisten tukemisessa, häne tuhonsa lähestyi kai nopeammin vielä kuin muuten.

  Jo Iranin ja Irakin sota oli Saddamin kampittamista. Irak oli siis pelottavan vauras ja omapäinen ja rikas maa, jonka talous nousi kohisten ja elintaso/sivistystaso. Saddam ei aloittanut sotaa, vaan Khomeini, jolla on paljon enemmän omituisia kontakteja Länteen kuin Saddamilla.

  Vaikka Usrael nosti shaahi Pahlavin valtaan 50-luvulla, tämä oli vanhemmiten liian omapäinen. Hänen kaatamistaan valmisteltiin vuodesta 1973.

  http://www.thenewamerican.com/culture/history/item/4690-iran-and-the-shah-what-really-happened

  Tubessa on monia pätkiä, jossa shaahi paljastaa kv. juutalaisuuden vaikutusvallan USA:ssa ja Lännessä. Lopulta sjaaji alkoi rakentaa hyviä suhteita juuri Saddamin kanssa. Islamilainen vallankumous kaatoi tämän hankkeen ja myös saattoi armeijan kaaokseen. Silti siis Khomeini alkoi sodan, jossa kaksi suurta islamilaista valtiota tuhosivat toisiaan lähes 10 vuotta. Aseita oli ostettava kalliilla hinnalla ja äkkiä.

  Shaahin perhe tietääkseni omasi lämpimiä suhteita Saksan suuntaan sodan maailmansodan aikana.

  Plusääni(36)Miinusääni(3)
   1. Hei, Jussi, viittaan vielä kehotukseesi lukea kristillisiä tekstejä (mitä olen tehnytkin) ja tarjoan nyt minä puolestani sinulle luettavaksi erään kristillisen tekstin, jonka olen itse tänään kirjoittanut vastineeksi erään lehden erääseen yleisönosastokirjoitukseen.

    Ensin tuon erään henkilön (alla TK; en julkaise hänen oikeaa nimeään) yleisönosastokirjoitus:

    Miten pelastumme

    Sinä pelastut ja minä pelastun armosta uskon kautta ilman lain tekoja. Meidän tulee kuitenkin pitää Jumalan laki mielessä ja kunniassa, koska Vapahtajamme Jeesus näin teki. Myös hänen seuraajansa viettivät Sapatin hiljaisuudessa lain käskyn mukaan. Kaikkivaltias ei tehnyt lakia ihmislasten kiusaksi, vaan ihmisen suojelemiseksi elämää tuhoavilta voimilta. TK

    Sitten oma vastaukseni:

    Pelastusopista

    Täydennys TK:n kirjoitukseen ”Miten pelastumme” (12.9.2015). Ihmisen pelastumisen Jumalan edessä TK esitti hienosti aivan oikein (armosta uskon kautta ilman lain tekoja). Lain (= luonnollisen lain eli kymmenen käskyn) käytöstä hän esitti ns. kolmannen käytön, joka tarkoittaa sitä, että uudestisyntyneelle kristitylle laki on elämänohje.

    Lailla on kuitenkin kaksi muutakin käyttöä, joista toinen liittyy pelastumiseen läheisemmin kuin kolmas käyttö. Lain ensimmäinen käyttö on se, että sen avulla pidetään tottelemattomia ja hillittömiä ulkonaisesti kurissa. Lain toinen – ja pelastumisen kannalta tärkein – käyttö on se, että se synnyttää ihmissydämessä synnintunnon, kuten Room. 3:20 sanoo: ”Lain kautta tulee synnin tunto.”

    Lain toista käyttöä (synnintunnon synnyttämistä) selvitettäessä tulee muistaa, että Jumalan sanassa, niin laissa kuin evankeliumissa, vaikuttaa Pyhä Henki, joka on Jumala itse. Raamattu on näet Pyhän Hengen kirjoittama profeettojen ja apostolien välityksellä, 2. Tim. 3:16; 2. Piet. 1:21. Ihminen ei saa Pyhää Henkeä muualta kuin Raamatun sanasta.

    Otetaan esimerkki synnintunnon syntymisestä. Kun viides käsky sanoo: ”Älä tapa”, niin tuntonsa säilyttänyt (ei paatunut) ihmissydän sen kuullessaan kauhistuu, ellei ryhdy vastustamaan. Kauhistumisen vaikuttaa sanaan liittynyt ja sen kanssa sydämessä vaikuttava Pyhä Henki, ei ihminen itse.

    Tuo sydämen kauhistuminen, eli omantunnon hätä, on nimeltään katumus. Katumus ei kristinuskossa ole pelkkää ulkonaista parannuksentekoa vaan syvää omantunnon hätää syntien ja uhkaavan helvetin vuoksi. Tällaisessa sisäisessä hätä- ja luhistumistilassa oleva ihminen ymmärtää olevansa täysin kyvytön pelastamaan omin voimin itseään, ja hän voi vain tarttua sydämen uskolla Jeesuksen Kristuksen meille hankkimaan syntien anteeksiantamukseen. Tämän uskonkin synnyttää Pyhä Henki, nyt evankeliumin sanaan liittyneenä. Ihminen ei voi omin voimin synnyttää sydämessään uskoa. Kukaan ei tarvitse Jeesusta, jos ei ensin ole tullut synnintuntoon eli katumukseen.

    Kun Jumala sanoo ”Älä tapa”, hän sanoo sen kaikille ihmisille, myös kristityille, joilla uskostaan huolimatta on lihassa jäljellä vielä syntiä. Tuo käsky sanoo siis kaikille ihmisille suoraan: ”Sinä tapat”, eihän hän muutoin tuollaista käskyä kaikille julista. Ja tämä saa aikaan tuon sisäisen kauhistumisen. ”Sinä tapat” tarkoittaa suoraan: ”Olet menossa helvettiin”, ja mikä olisi kauhistuttavampaa! Käskyillään Jumala tarkoittaa ennen kaikkea sydäntä. Viidennen käskyn ”tappaminen” on siis sydämessä tappamista, vihaa. Käsky sanoo ennen kaikkea: ”Älä vihaa.”

    Laki osoittaa siis syylliseksi koko ihmiskunnan. Room. 3:19 sanoo: ”Kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä.”

    Kun laki näin synnyttää synnintunnon, se ohjaa ihmistä kohti pelastumista, kohti syntien anteeksiantamusta Kristuksessa: ”Niin muodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme”, Gal. 3:24.

    Kiitos TK:lle asian esiin nostamisesta!

    Vesa-Ilkka Laurio

    Plusääni(12)Miinusääni(6)
    1. Ei täällä oikein kukaan mistään synnintunnosta tajua, se on vain ”moraalista krapulaa” tai masennusta, josta selviää kuulemma ”posiitivisella ajattelulla”, eli ihminen korjatakseen tilanteen ylentää itsensä jumalaksi, ja se on 1. käskyn rikkomista, eli perisynti.
     http://www.voice.fi/terveysjahyvinvointi/moraalinen-krapula-on-paljon-pahempi-kuin-tavallinen-voi-kestaa-paivakausia/23/77298

     Tosin noilla vippaskonsteilla tulee niin helvetilliset sielun tuskat, että monet pureksivat kielensä rikki tuskissaan.

     Vihattu viha

     Plusääni(3)Miinusääni(9)
 3. Hyvä kirjoitus tosiaan. Euroopan kohtalo on sinetöity, jos mitään ei tehdä. Kuljemmeko kuin lampaat teuraalle ja vielä maksamme siitä?

  Plusääni(50)Miinusääni(3)
 4. Uskomaton kirjoitus taas arvilta! Uusiseelanti ym maat kannattaa ottaa huomioon jos varaa muuttaa pois! Tämän maan ihmiset herää ennenkuin heiltä on viety kaikki ja silloin he tekevät itsemurhan, vaikka heidän pitäisi napata pari tyyppiä tuolta päättäjistöstä!

  Harvoin lukee siitä maahanmuuton yksi tarkoitus myös se että saadaan kansan huomio pois talouden romuttamisesta ja suurin jytky vielä tulossa ku dollari menettää asemansa ja silloin nämä aivokuolleet ihmettelevät mitä juuri tapahtui! Silloin kuin massoille paljastuu mitä päättäjämme ovat tehneet, silloin kannattaa olla kaukana! He kirovat päivästä toiseen ongelmista, mutta kun eivät osaa kohdistaa vihaansa siihen ongelman ytimeen! Ipu on 11 v tehnyt vaali työtä ja vain 0,5 % kannatus! Varmasti ääni määriä muokattu ja vaikka pääsisivätkin läpi näillä jutkujen perseen nuolijoilla keinoja riittää!

  Plusääni(38)Miinusääni(3)
 5. `Tässä mittakaavassa ei ole todennäköisesti majoitettu ihmisiä kirkkoihinsitten toisen maailmansodan, toiminnanjohtaja Henrik Wikström Agrikolaliikkeestä sanoi kirkolla`.

  Kirkko avasi ovensa turvapaikan­hakijoille: kymmenet saivat majoituksen Agricolan kirkosta:
  http://www.hs.fi/kaupunki/a1441342525714

  `Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää` (Dante).

  Miksi juuri Suomen evankelisluterilainen kirkko, nämä ristiretkeläisten inhottavat perilliset, kaikkien miekkalähetysten äidit, uskonnolliset kolonialistit aloittavat turvapaikanhakijoiden majoituksen? Mutta näin siinä vain tapahtuu juuri nyt, myös pohjoisessa Suomessa. Luulisi olevan viimeinen instituutio, joka turmelee viattomien turvapaikanhakijoiden sielun, mutta he ovatkin ensimmäisiä.

  Tietävätkö esimerkiksi Islamin imaamit, minkälaiseen helvetin esikartanoon heidän sielultaan viattomia seuraajiaan lähetetään. Toki Islamissa on länsimaille vieraita ideoita, mutta siihen saatanallisuuteen verrattuna mitä länsimainen kirkko edustaa, he menevät vaikka oppeineen ennemmin taivaaseen kuin nämä.

  Imaameille on kerrottava mitä pikimmin kuinka kirkko on vieraantunut kaikella tavalla alkuperästään mm. edustamalla naispappeutta, siten tukemalla feministiliikettä, he hyväksyvät sateenkaariliikkeen, heillä on homo- ja transvestiittityöntekijöitä riveissään, heissä on juutalaisvaikutteisia vapaamuurareita työntekijöinään, edelleen he kannattavat kulttuurimarxismia, heissä on paljon filosemitistejä (Israelin ystäviä), he hyväksyvät abortin, heidän eksegetiikkonsa kieltävät elävän Jumalan, heillä on kolme jumalaa (isä, poika ja pyhä henki), heidän kirkkonsa ovat täynnä epäjumalankuvia jne. ,,, yksinkertaisesti sanottuna he ovat Sodoman ja Ghomorram väkeä.

  Kertokaa tämä imaameille, niin he lähettävät kyllä viestin seuraajilleen.

  Eroa kirkosta, mutta muista liittyä Jeshuaan, muuten se on pelkkä pellehyppy:
  https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

  `Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa` (Ilm 18:4).

  Kirjoitettu on: `Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: ’Katso, täällä se on’, tahi: ’Tuolla’; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä` (Luu 17:20-21).

  Jumalan valtakunta on `sisällisesti teissä itsessänne`. Se ei ole kirkossa, lahkossa, rukoushuoneessa eikä temppelissä, vaan teidän sielussanne. Mutta siihen vaaditaan uudestisyntyminen.

  Jokaisen uudestisyntyneen sielun tulee tulla oksastetuksi uudestisyntymän kautta `jaloon viinipuuhun` (siihen oikeaan viinipuuhun):

  Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri. Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän. Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa` (Joh 15:1-4).

  Ketään uudestisyntynyttä sielua ei tule oksastaa, eikä sitä itse asiassa voikaan oksastaa `jaloon öljypuuhun`:

  `Sillä jos sinä olet leikattu luonnollisesta metsäöljypuusta ja vasten luontoa oksastettu jaloon öljypuuhun, kuinka paljoa ennemmin nämä luonnolliset oksat tulevat oksastettaviksi omaan öljypuuhunsa` (Roo 11:24)!

  `Jalo viinipuu` ja `jalo öljypuu` ovat opeiltaan täysin yhteen sovittamattomia, itse asiassa, ne ovat sodassa toinen toisiaan vastaan! Jeshua oksastaa seuraajansa itsensä kautta Isään, mutta Saul Tarsolainen haluaa oksastaa seuraajansa itsensä (kirjoitustensa) kautta kansainväliseen juutalaiseen.

  Plusääni(7)Miinusääni(8)
 6. Hyvän aikaa sitten katsellessani Suur-Israelin karttoja ihmettelin, mihin valloitettujen maiden alkuperäisväestö siirretään, vai tapetaanko tuollaiset massat niille sijoillensa. En tuolloin vielä tullut ottaneeksi huomioon sitä yksinkertaista ratkaisua, että alkuasukkaille annetaan hatkat. Tällä iskulla on kaksi funktiota: 1. tyhjentää aiottu Suur-Israelin alue ja 2. tuhota länsimainen elintaso ja sen kulttuuri.

  Kuvassa kuningas Daavidin aikainen Suur-Israel, joka on jokaisen siionistin ihanne:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Davids-kingdom.jpg

  Seuraava kuva osoittaa, mistä maista, aivan lähitulevaisuudessa, tulevat suuret pakolaismassat Eurooppaan ja myös Suomeen. Pakolaisvirta on jo alkanut, mutta tämä on vasta alkujen soittoa. Katsokaa noita kartalla näkyviä maita ja verratkaa päiväuutisointiin, mistä maista he alkavat tulla. Juuri nyt kansainvälinen siionistiliike on aloittanut sodan noilla alueilla luodakseen Suur-Israelin, eikä se kaihda mitään keinoja.

  Kuvassa Suur-Israel:
  http://destination-yisrael.biblesearchers.com/.a/6a0120a610bec4970c017ee4f3a88c970d-pi

  Mutta todellisuudessa kansainvälisen siionistiliikkeen Suur-Israel-hankkeessa onkin käynyt näin:

  Kuvassa hupeneva Israel:
  https://www.google.com/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1097&bih=550&q=great+israel+map&oq=great+israel&gs_l=img.1.0.0i19l2j0i8i30i19l4.2230.5545.0.10626.12.12.0.0.0.0.807.1614.0j3j4-1j0j1.5.0….0…1.1.64.img..7.5.1609.gm-XDZnfwG8#imgrc=FbUWxM5Fbl-iaM%3A

  Suur-Israel-hanke ei tule päättymään edellisenkään linkin osoittamaan tilanteeseen, koska lopuksi Henry Kissingerin sanoin voidaan todeta:

  `IN TEN YEARS, THERE WILL BE NO MORE ISRAEL`!

  NOW-agendan kanssa ei käy leikkiminen, johon kuuluu yhtenä olennaisena osana myös Israelin kansallisvaltion lakkauttaminen ja siionistifinanssin tuhoaminen! Lopuksi NWO yllättää jokaisen, jopa sen kannattajankin. Tämä muinainen peto, joka nyt nousee kansojen merestä, on aivan liian vahva teille jokaiselle!

  Plusääni(10)Miinusääni(7)
 7. Suomessa sekä poliisi- että maanpuolustuslaitos ja yksityisen turvallisuusalan toimijat ovat varautuneet jo hyvissä ajoin tulevaan. Toimintaohjeet ovat selkeät ja tavoitteet tiedossa. Esimerkiksi maahanmuuttokriittisten piirien julkiset mielenilmaisut on tehty mahdollisimman hankalaksi. Liberaalin oikeiston ja radikaalin vasemmiston häiriköinti/nujakointi maahanmuuttoa vastaan suunnatuissa mielenosoituksissa käännetään sujuvasti maahanmuuttokriittisten piirien piikkiin.

  Kynnys `pamputtaa` maahanmuuttokriittisiä mielenosoittajia on huomattavasti matalampi kuin esimerkiksi kulttuurimarxilaisia äärivasemmistolaisia, jotka viimemainitut ovat yleensä kunnostautuneet aloittamaan häiriökäyttäytymisen maltillisissakin maahanmuuttokriittisten mielenosoituskulkueita vastaan.

  `Täydennyspoliisi on henkilö, jonka valtioneuvosto voi määrätä poliisin henkilöstöä täydentämään valtion turvallisuuden ollessa uhattuna valmiuslaissa tarkoitetuissa poikkeusoloissa`:
  `Täydennyspoliisihenkilöstöä koskeva asetus tuli voimaan 1. lokakuuta 1997 mutta se kumottiin 1. tammikuuta 2014. Asetuksen perusteella poliisin henkilöstöä voidaan täydentää noin 3000 henkilöllä`:
  Täydennyspoliisi:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/T%C3%A4ydennyspoliisi

  `Sisäministeriön työryhmä esittää poikkeusoloja varten perustetun täydennyspoliisijärjestelmän käytön laajentamista normaaliolojen liikenteenohjaukseen ja järjestyksenvalvontaan`:
  Työryhmä ehdottaa täydennyspoliisien käytön laajentamista poikkeusoloista myös normaalioloihin:
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1423019741936

  Täydennyspoliisien käytön laajentaminen liikenteenohjaukseen ja järjestyksenvalvontaan on vain ensi askel siihen suuntaan kun heidät kutsutaan reservistä mielenosoitusten ja kokousten valvontatehtäviin. Laajamittainenkin maahanmuuttovastainen mielenosoitus voidaan muitta mutkitta saada täydennyspoliisien pampun alle, jolloin valkoinen suomalainen pamputtaa ja kaasuttaa valkoista suomalaista.

  Tarvittaessa kentälle voidaan kutsua myös täydennyspoliisin nimikkeellä eläkkeelle jääneistä poliiseista, sotilaskoulutuksen saaneista henkilöistä, yksityisten turvallisuusalan koulutuksen saaneista työntekijöistä sekä aktiivisista reserviläisistä, joten isommankin maahanmuuttovastaisen mielenosoituksen kukistaminen lienee suhteellisen helppoa. Mellakkavarustuksilla varustettuja täydennyspoliiseja saataisiin paikalle nopeasti ja paljon.

  `Maanpuolustuskurssit` voidaan kääntää maahanmuuttoa vastustavia vastaan. Konsanaan ei Itä-Saksan aikainen STASI tai Neuvostoliiton TZEKA ole pystynyt tähän. Heidän toimintaverkostonsa on varsin kattava ja veronmaksajien rahoilla rahoitettu.

  `Aluehallintovirasto (AVI) järjestää ylijohtajan johdolla alueellisia maanpuolustuskursseja yhteistoiminnassa puolustusvoimien kanssa. Kurssi on viikon mittainen. Lisäksi järjestetään jatko- ja erikoiskursseja.
  Alueellisen maanpuolustuskurssin tavoitteena on
  – antaa yleiskuva Suomen turvallisuuspolitiikan perusteista, maanpuolustuksen järjestelyistä ja eri alojen varautumisesta
  – kehittää maanpuolustuksen ja muun yhteiskunnan eri alojen yhteistoimintaa ja valmiutta
  – esitellä turvallisuudelle keskeisten alueellisten ja paikallisten organisaatioita tehtäviä ja toimintavalmiutta erityisesti poikkeusoloissa
  – edistää alueen viranomaisten ja muiden johtavien henkilöiden yhteistoimintaa ja toimintavalmiutta normaali- ja poikkeusoloissa.
  Alueellisille maanpuolustuskursseille kutsutaan alueellisesti keskeisiä valtion, kuntien ja muun julkishallinnon sekä talouselämän, tiedotusvälineiden ja eri yhteisöjen edustajia`:
  Maanpuolustuskurssit:
  https://www.avi.fi/web/avi/maanpuolustuskurssit#.VfBCgf3ou74

  Valtioneuvosto voi määrätä mellakantorjujat paikalle lyhyellä varoitusajalla. Mellakaksi tulkitaan, mikäli tilanne eskaloituu, maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien mielenosoitukset. Tuossa tilanteessa mellakkapamppua heiluttaa käytännössä täydennyspoliisi, mutta todelliset huitojat ovat ,,, S, S ja S.

  Plusääni(20)Miinusääni(6)
 8. ”PS.

  Sarvamaa on Venäjältä paenneen poika, entinen Saharov. Hänen sukunsa päästettiin armosta Suomeen ja Petri-poika armosta kaksi kertaa europarlamenttiin, kun paikka ei kelvannut ensin Ville Itälälle ja sittemmin Alexander Stubbille. Itse hän ei omin avuin ole sinne päässyt kertaakaan; lieneekö kykenevä muuhunkaan itsenäisyyteen.”

  Tällainen löytyi Iltiksen nettikommenteista. Voi selittää paljon Sarvamaan touhuja. Liekkö edes venäläinen? Kuinkahan moni toimittaja on oikeasti suomalainen? Tällaisen muukalaisen voi helpommin ostaa Suomen syökäksi. Kuinka moni on juutalainen? Poliitikon ura viittaa vakavaan hyökkäykseen Suomea vastaan.

  Plusääni(17)Miinusääni(3)
  1. `Sarvamaan isä Boris Saharov syntyi vuonna 1908 Pietarissa ja muutti Venäjän vallankumouksen aikaan Terijoen kautta Joensuuhun. Perhe otti vuonna 1930 sukunimekseen Sarvamaan` (wiki).

   Kohtalot liittyvät jollakin tapaa Akonlahti, Kontokki, Vienan-Karjala, Venäjä alueelta Suomeen tulleisiin vienankarjalaisiin laukkukauppiaisiin (laukkuryssiin), joista jotkut nousivat uutteruudellaan kauppaneuvoksiksi kuten Dobrinin suku.

   Plusääni(4)Miinusääni(5)
 9. Esivallan ja kansan välisestä suhteesta taidollisille, osa 1

  Koska nimimerkki Jussi kirjoitti minulle täällä 8.9.2015 at 19.09: ”MM ei ole kristillinen julkaisu. Suosittelen, että tilaat Päivämiehen ja alat lukemaan sitä”, päädyin Raamatun ja sen oikean tulkitsijan Martti Lutherin tekstien lukemiseen, koska ne ovat ”kristillisiä julkaisuja.” Katsoin Googlesta, mikä tuo Päivämies on, ja paljastui, että se on yksi luopiokirkon (lestadiolaisten) julkaisuista, tuskin suositeltava siis. Mutta ymmärsin, että nimimerkki Jussi tarkoitti nimenomaan kristillisiä julkaisuja.

  Kysymyksessä on siis Jumalan osuus aikamme tapahtumissa (olin kirjoittanut: ”Jumalaa ei mainita lainkaan”). Jussin mukaan Jumalalla ja kristillisellä sanomalla ei ole sijaa Magneettimediassa. Koska Jumala on totuus ja (oikeat) kristilliset julkaisut totuuden julkaisuja, Jussi ilmoittaa, että Magneettimedia on perimmäisen perkeleen ja perimmäisen valheen julkaisu (sikäli kuin Jussista riippuu). Pitkälti Jussi onkin oikeassa, sillä tänne on lähestulkoon turha kirjoittaa perimmäistä totuutta, Jumalan sanaa (Joh. 17:17: ”Sinun sanasi on totuus”). Jussin kommentti onkin saanut 13 tykkäämistä ja vain kaksi ei-tykkäämistä. Jotkut kuitenkin ottavat vastaan totuuden, ja siksi kirjoitan.

  En kirjoita nyt jumalattomille Jumalan, Raamatun ja kaiken jumalallisen totuuden hylkääjille vaan ”taidollisille”, siis niille, jotka joko ovat oikeita kristittyjä tai jotka muuten haluavat toimia puhtaan omantunnon mukaan esivallan ja kansan (alamaisten) välisissä suhteissa. Jumalattomat voivat poistua kirjoituksestani, sillä tiedän, että he tietävät omassa voimassaan ja viisaudessaan, kuinka kulloinkin tulee toimia, ja myös toimivat niin ilman mitään jumalia, luthereita, raamatuita ja laurioita. Heille tällä kirjoituksellani ei ole mitään tarjottavaa. He tekevät, mitä haluavat ja miten haluavat.

  Mitä sitten Raamattu ja Luther sanovat esivallan ja kansan suhteista? Päädyin esittämään otteita kahdesta Lutherin kirjoituksesta, joissa hän samalla tuo esiin, mitä Raamattu sanoo. Nuo kirjoitukset ovat ”Voivatko sotilaatkin kuulua autuaalliseen säätyyn?” (tästä itse asiaamme koskeva pitkä ja perusteellinen ote ja lisäksi sen alkuun ja loppuun muutama irrallinen sitaatti lisäksi) ja ”Maallisesta esivallasta” (tästä vain muutama lyhyehkö sitaatti).

  Taustaksi vielä: kansamme on syntiensä vuoksi ansainnut kuolemantuomion. Lastenmurhalaki (aborttilaki), joka sallii lasten murhaamiset, koskee koko kansaa. Lastenmurhissa lähes koko kansa (ystävät, sukulaiset, maan päättäjät, lääkäri- ja sairaanhoitajakunta, terveysviranomaiset, oikeusviranomaiset jne.) on mukana. Vain se on vapaa syyllisyydestä, joka julkisesti ilmoittaa vastustavansa lastenmurhia. Jumalan sana sanoo: ”Joka ihmisen veren vuodattaa, hänen verensä on ihminen vuodattava” (1. Moos. 9:6). Kansamme jo viralliseksikin tulleesta homoseksuaalisuudesta Jumala myös langettaa kuolemantuomion. Se on hirvittävä kauhistus Jumalan edessä: ”Jos joku makaa miehenpuolen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset” (3. Moos. 20:13).

  Jos joku Kristuksessa pelastumaton (jumalaton) katsoo olevansa lastenmurhatuomioiden ja homoseksuaalisuustuomioiden ulkopuolelle, niin hänet palauttavat maan pinnalle seuraavat totuudet: ”Sillä synnin palkka on kuolema” (Room. 6:23) ja ”Kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä” (Room. 14:23). Kaikki, mitä Vapahtajassa pelastumaton ajattelee, sanoo ja tekee, on syntiä Jumalan edessä. Siitä seuraa kuolemantuomio.

  On hyvä muistaa, että fyysisessä kuolemassa, joka on vain sielun erkaantuminen ruumiista, kukaan ei todellisuudessa häviä mihinkään. Kaikki nousevat viimeisenä päivänä katoamattomina ylös (ruumiillisestikin; sama ruumis kuin täällä, mutta eri muodossa – kuten ylösnousseella Jeesuksella): ”Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen” (Joh. 5:28-29).

  Vielä esivaltaa koskevat tärkeimmät raamatunkohdat:

  ”Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat. Sen tähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion. Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä saat siltä kiitoksen; sillä se on Jumalan palvelija, sinulle hyväksi. Mutta jos pahaa teet, niin pelkää; sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee. Siksi tulee olla alamainen, ei ainoastaan rangaistuksen tähden, vaan myös omantunnon tähden” (Room. 13:1-5);

  ”Olkaa alamaiset kaikelle inhimilliselle järjestykselle Herran tähden, niin hyvin kuninkaalle, joka on ylin, kuin käskynhaltijoille, jotka hän on lähettänyt pahaa tekeville rangaistukseksi, mutta hyvää tekeville kiitokseksi” (1. Piet. 2:13-14).

  Tästä eteenpäin äänessä on Luther, ensin otteita kirjoituksesta ”Voivatko sotilaatkin kuulua autuaalliseen säätyyn?”, sitten otteita kirjoituksesta ”Maallisesta esivallasta.”

  A. Otteita kirjoituksesta ”Voivatko sotilaatkin kuulua autuaalliseen säätyyn?”

  Sillä tätä miekkaa (Room. 13:4) käyttävä ja surmaava käsi ei olekaan enää ihmiskäsi, vaan Jumalan käsi, ja Jumala, ei ihminen, hirttää, teilaa, mestaa, surmaa ja sotii. Nämä kaikki ovat hänen tekojaan ja tuomioitaan.

  [- -]

  Mutta Pietari ja Paavali ovat vastanneet tähän (onko kristittyjä käsketty taistelemaan, VL) kyllin selvästi; molemmathan käskevät myös Uudessa testamentissa kristittyjä tottelemaan inhimillistä järjestystä ja maallisen esivallan käskyjä. Aivan samoinhan kuulimme edellä, miten Johannes Kastaja kristillisenä opettajana opetti kristillisesti sotilaita ja antoi kuitenkin heidän pysyä sotilaina, vain sillä ehdolla, etteivät he käyttäisi ammattiaan väärin eivätkä tekisi kellekään väkivaltaa ja vääryyttä, vaan tyytyisivät palkkaansa.

  [- -]

  Kun rangaistaan varasta, murhaajaa tai avionrikkojaa, on se yksityiseen pahantekijään kohdistuva rangaistus, mutta oikeutetussa sodassa rangaistaan yhdellä kertaa kokonaista rikollislaumaa, joka tekee suuruntensa mukaista vahinkoa. Jos nyt joku miekan teko on hyvä ja oikea, ovat ne kaikki oikeita ja hyviä. Eihän se toki ole mikään ketunhäntä, vaan miekka ja nimeltään Jumalan viha, Room. 13:4.

  [- -]

  Laki ja oikeus sanoo siitä (alempiarvoisen sodasta ylempäänsä vastaan, VL) , ettei kukaan saa taistella eikä sotia ylempäänsä vastaan; sillä velvollisuutemme on totella, kunnioittaa ja pelätä esivaltaa, kuten sanotaan Room. 13:1. Sillä se, joka iskee päänsä yläpuolelle, saa lastuja silmiinsä, ja Salomo sanoo (Sananl. 26:27): ”Joka heittää kiviä ylöspäin, sen päälle ne putoavat.” Tämä on lyhyesti laki sellaisena kuin Jumala itse on sen asettanut ja ihmiset ottaneet sen vastaan. Sillä se ei sovellu yhteen, että on kuuliainen ja kuitenkin taistelee, on alamainen eikä siedä herraansa.

  Mutta kun nyt olemme sanoneet, että oikeuden ja kohtuuden tulee olla lain oppimestarina ja, milloin olosuhteet sitä vaativat, ohjata lakia ja menetellä sen vastaisestikin, voidaan nyt kysyä, saattaisiko olla oikeutettua, s.o. saattaisiko esiintyä sellaista tapausta, että tätä esivallan oikeutta kohtaan voisi olla tottelematon, taistella sitä vastaan, panna se viralta ja vangita se. Sillä meissä ihmisissä on pahe, joka on nimeltään fraus, so. viekkaus tai kavaluus. Kun se kuuluu, että oikeuden ja kohtuuden, kuten sanottu, tulee käydä lain edellä, niin se, ollen kokonaan lain vihollinen, miettii yötä päivää, miten se oikeuden ja kohtuuden nimellä ja varjolla voisi päästä tarjolle ja saada itsensä kaupaksi, jotta laki tuhoutuisi ja se itse olisi se rakas uskottu, joka on tehnyt kaiken hyväksi. Siitä johtuu sananlasku: Inventa lege inventa est fraus legis; kun laki lähestyy, saapuu myöskin neiti Fraus (petos) heti.

  Pakanat, jotka eivät tienneet mitään Jumalasta eivätkä olleet selvillä siitä, että esivalta on Jumalan säätämä – sillä he pitivät sitä onnen ja ihmisten järjestämänä – toimivat sen tähden reippaasti tässä asiassa. Heidän mielestään ei ollut ainoastaan oikeutettua vaan vieläpä kiitettävääkin panna viralta, surmata ja karkoittaa hyödytön ja paha esivalta. Sen tähden kreikkalaiset säätivät julkisissa laeissaan aarteita ja lahjoja ”tyrannicideille”, s.o. sellaisille, jotka pistäisivät kuoliaaksi tai muuten surmaisivat yksinvaltiaan. Tätä esimerkkiä roomalaiset noudattivat innokkaasti ja murhasivat itse melkeinpä suurimman osan keisareistaan, niin että vihollinen tuskin koskaan surmasi tämän mainehikkaan keisarikunnan valtiasta. Mutta roomalaiset itse antoivat vain harvojen heistä kuolla luonnollisen kuoleman vuoteessaan. Myöskin Israelin ja Juudan kansat tappoivat ja surmasivat sillä tavoin muutamia kuninkaistaan.

  Plusääni(10)Miinusääni(9)
  1. Esivallan ja kansan välisestä suhteesta taidollisille, osa 2

   Mutta sellaiset esimerkit eivät riitä meille. Sillä me emme tässä halua päästä selville siitä, mitä pakanat ja juutalaiset ovat tehneet, vaan siitä, miten oikeuden ja kohtuuden mukaan tulee menetellä, ei ainoastaan hengessä Jumalan edessä, vaan myöskin maallisen valtakunnan ulkonaisessa, Jumalan säätämässä järjestyksessä. Sillä jos joku kansa vielä tänään tai huomenna nousisi kapinaan ja erottaisi tai surmaisi hallitsijansa – no niin, tapahtuisi mitä tapahtuisi; hallitsijoiden täytyy vain odottaa, salliiko Jumala niin käydä. Mutta siitä ei vielä seuraa, että se olisi oikein ja kohtuullista. Minun tietooni ei vielä koskaan ole tullut sellaista tapausta, jossa se olisi ollut oikeutettua, enkä tälläkään kerralla voi keksiä mitään sellaista. Talonpojat selittivät kapinoidessaan, etteivät isännät antaneet saarnata evankeliumia ja että he nylkivät köyhiä ihmisiä, ja että heidät täytyi sen tähden kukistaa. Mutta minä vastasin tähän, että vaikkakin isännät tässä kohden menettelivät väärin, ei silti ollut oikein eikä kohtuullista, että alustalaisetkin tekivät vääryyttä, olivat tottelemattomia ja häiritsivät Jumalan säätämää järjestystä, joka ei ole meidän; heidän olisi pitänyt kärsiä vääryys. Ja jos ruhtinas tai hallitsija ei tahdo sietää evankeliumia, on mentävä toiseen ruhtinaskuntaan, jossa sitä saarnataan, kuten Kristus sanoo (Matt. 10:23): ”Kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen.”

   On tosin oikeutettua panna viralta ja telkien taakse sellainen ruhtinas, kuningas tai valtias, joka sattuu tulemaan hulluksi; sillä siitä alkaen, kun järki on paennut, ei häntä enää voi pitää ihmisenä. Niin, sanot, raivoavaa hirmuvaltiasta on varmasti myöskin pidettävä järjettömänä tai vielä mielipuoltakin pahempana, sillä hän tekee vielä paljon enemmän vahinkoa jne. Tähän vastatessaan joutuu jo pulaan, sillä sellaisissa esityksissä näyttää olevan paljon perää, ja ne tavoittelevat pelkästään oikeutta ja kohtuutta. Mutta siitä huolimatta selitän mielipiteeni olevan, että mielipuoli ja itsevaltias eivät ole sama asia. Sillä mielipuoli ei voi tehdä eikä sallia mitään järkevää; sen vuoksi järjen valon sammuttua ei myöskään enää ole mitään toivoa. Mutta yksinvaltias pystyy vielä tekemään paljonkin. Niinpä hän on tietoinen siitä, milloin tekee vääryyttä, hänellä on vielä tallella järki ja omatunto, ja on vielä toivoa siitä, että hän tekisi parannuksen, antaisi sanoa ja opettaa itselleen jotakin ja voisi noudattaa opetusta. Mutta mikään tästä kaikesta ei koske mielipuolta, joka on puupölkyn tai kiven kaltainen.

   Sitä paitsi tämä esimerkki vielä uhkaa levittää huonoa vaikutusta. Sillä jos yksinvaltiaiden surmaaminen ja karkottaminen hyväksytään, niin pian se tapa leviää ja käy yleiseksi, että niitäkin, jotka eivät ole mitään hirmuvaltiaita, mielivaltaisesti haukutaan sellaisiksi ja myöskin murhataan, jos se juolahtaa rahvaan mieleen. Tämän Rooman historia osoittaa meille; siellähän moni erinomainen keisari surmattiin vain sen tähden, ettei hän miellyttänyt kansaa, ei täyttänyt sen tahtoa, ei antanut sen vallita eikä itse jättäytynyt sen orjaksi ja narriksi; tällaisia olivat esim. Galba, Pertinax, Gordianus, Alexander ym. Rahvaalle ei pidä antaa paljon merkitystä, muutoin se hullaantuu pian, ja sellaisessa tapauksessa on kohtuuden mukaisempaa murskata sen rivit kymmenen kyynärän leveydeltä kuin väistyä niiden tieltä kämmenen, niin, sormenkaan leveyden vertaa. On parempi, että yksinvaltiaat sata kertaa tekevät vääryyttä rahvaalle, kuin että se kertaakaan tekee vääryyttä yksinvaltiaille. Sillä jos kerran vääryyttä täytyy kärsiä, on annettava etusija sille vääryydelle, jota esivalta tekee alaisiaan kohtaan, eikä esivallan pidä kärsiä sitä alaistensa taholta. Rahvaalla ei ole eikä se tunne mitään mittaa eikä määrää, ja jokaiseen yksilöön kätkeytyy enemmän kuin viisi hirmuvaltiasta. Nyt on parempi kärsiä yhden hirmuvaltiaan, s.o. esivallan, kuin lukemattomien hirmuvaltiaiden, s.o. rahvaan tekemää vääryyttä.

   Sanotaan, että sveitsiläiset aikoinaan ovat myöskin surmanneet valtiaansa ja vapauttaneet itsensä jne; tanskalaisetkin ovat äskettäin karkoittaneet kuninkaansa. Molemmat selittävät syyksi sen sietämättömän hirmuvallan, jota alamaisten täytyi kärsiä jne. Mutta olen jo edellä sanonut, että en tässä puhu siitä, mitä pakanat tekevät tai ovat tehneet tai mikä vastaa heidän esikuvaansa ja tekojaan, vaan siitä, miten tulee ja voidaan menetellä hyvällä omallatunnolla, voidaksemme olla varmoja siitä, että toimintamme sellaisenaan ei ole Jumalan edessä väärin. Sillä minä tiedän sangen hyvin ja olen lukenut monia selontekoja siitä, miten usein alamaiset ovat surmanneet tai karkoittaneet esivaltansa, kuten juutalaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset, ja Jumala on sallinut sen tapahtua ja heidän sen jälkeen kasvaa ja lisääntyä. Mutta lopuksi he kuitenkin aina joutuivat rikkaläjään. Sillä loppujen lopuksi assyrialaiset kukistivat ja tuhosivat juutalaiset, kuningas Filippus kreikkalaiset, gootit ja longobardit taas roomalaiset. Sveitsiläiset ovat myöskin tähän asti totisesti kalliisti maksaneet vapautensa verellään, maksavat edelleenkin, ja on helppo arvata, miten se päättyy. Eivät tanskalaisetkaan ole vielä päässeet selville vesille. Mutta missään en ole havainnut pysyväisempää valtiovaltaa kuin siellä, missä esivaltaa pidetään kunniassa, kuten persialaisten ja tataarien keskuudessa. Samanlaisia ovat monet niistä kansoista, jotka eivät ainoastaan ole pitäneet puoliaan Roomaa ja kaikkia valtoja vastaan, vaan vieläpä hävittäneetkin Rooman ja monia muita maita.

   Perusteena ja syynä tähän kaikkeen pidän sitä,että Jumala sanoo (Room. 12:19): ”Minun on kosto, minä olen maksava”, ja (Matt. 7:1): ”Älkää tuomitko”. Sen lisäksi Vanhassa testamentissa usein ja ankarasti kielletään edes kiroamasta ja panettelemastakaan esivaltaa; esim. 2. Moos. 22:28: ”Kansasi ruhtinasta älä kiroa”; ja Paavali opettaa 1. Tim. 2:1 ss. kristittyjä rukoilemaan esivallan puolesta jne. Salomokin opettaa Sananlaskuissaan (Sananl. 24:21) ja Saarnaajassa (Saarn. 10:20) kaikkialla tottelemaan kuningasta ja olemaan hänelle alamainen. Nyt ei kukaan voi kieltää sitä, että alamaiset esivaltaa vastustaessaan itse kostavat ja asettuvat tuomareiksi. Se ei ole ainoastaan vastoin Jumalan säätämystä ja käskyä, Jumalan, joka tahtoo tuomita ja kostaa vain itse, vaan myöskin vastoin kaikkea luonnollista oikeutta ja kohtuuden mukaisuutta. Sanotaanhan: ei kenenkään pidä tuomita omassa asiassaan; ja lisäksi: se, joka vastaa lyöntiin lyönnillä, on väärässä.

   Nyt tahdot ehkä sanoa: Niin, miten sitten voi sietää hirmuvaltiailta mitä tahansa? Sinä teet heille liian suuria myönnytyksiä, ja sellainen oppi vain lisää ja vahvistaa heidän pahuuttaan. Onko sitten siedettävä, että itse kunkin vaimo ja lapset, ruumis ja omaisuus joutuvat vaaraan ja häpeään? Kuka voi yrittää mitään kunnollista, jos on elettävä sillä tavoin? Vastaan: Minähän en opeta sinua, joka tahdot tehdä ja jättää tekemättä, mitä haluat. Menettele vain mielesi mukaan ja murhaa kaikki ylempäsi! Katso, miten se sinulle onnistuu! Minä opetan vain niitä, jotka mielellään haluavat menetellä oikein. Näille sanon, ettei esivaltaa voi estää rikoksen ja kapinan avulla, niin kuin roomalaiset, kreikkalaiset, sveitsiläiset ja tanskalaiset ovat tehneet, vaan on meneteltävä toisin. Ensinnäkin näin: Kun nähdään esivallan niin vähän välittävän oman sielunsa autuudesta, että se raivoaa ja tekee vääryyttä, niin mitä se haittaa sinua, jos se saattaa turmioon omaisuutesi, ruumiisi, vaimosi ja lapsesi? Eihän se kuitenkaan voi vahingoittaa sieluasi, ja se vahingoittaa itseään enemmän kuin sinua, sillä se tuomitsee oman sielunsa kadotukseen, josta täytyy seurata myöskin ruumiin ja omaisuuden turmion. Eikö mielestäsi siinä ole jo kostoa kylliksi?

   Toiseksi: Miten menettelisit, jos tämä esivaltasi kävisi sotaa, jossa hallitsijasi tähden ei ainoastaan omaisuutesi, vaimosi ja lapsesi, vaan myöskin sinun itsesi täytyisi tuhoutua, joutua vangiksi, poltetuksi ja murhatuksi? Surmaisitko sen vuoksi hallitsijasi? Kuinka paljon parhainta väkeään keisari Maximilian eläessään menettikään sodissa, eikä hänelle sen vuoksi kuitenkaan tehty mitään. Mutta jos hän olisi mielivaltaisesti surmannut heidät, ei totisesti olisi koskaan kuultu mitään hirvittävämpää. No niin, joka tapauksessa hän aiheutti heidän kuolemansa, sillä hänen tähtensä he joutuivat surman omiksi. Mitäpä muuta nyt raivoisa hirmuvaltias on kuin vaarallisen sodan kaltainen, jossa tuho tapaa monta erinomaista, rehellistä, viatonta miestä. Niin, onpa paha yksinvaltias siedettävämpi kuin paha sota, se sinun täytyy myöntää, jos kysyt neuvoa omalta järjeltäsi ja kokemukseltasi. Uskon kyllä, että sinä mielelläsi eläisit rauhassa ja viettäisit hyviä päiviä,mutta miten on, jos Jumala estää sen sodan tai yksinvaltiaan välityksellä? Valitse ja laskelmoi nyt, haluaisitko mieluummin sodan vai yksinvaltiaan, sillä sinä ansaitset hyvin molemmat; sellainen on syyllisyytesi Jumalan edessä. Mutta me olemme sellaista joukkoa, että tahdomme olla lurjuksia ja pysyä synneissämme; mutta synnin rangaistuksen tahdomme välttää ja sen lisäksi vielä vastustella ja puolustella syntiämme. Se onnistuu meille yhtä hyvin kuin piikkien pureminen koiralle.

   Kolmanneksi: Jos esivalta on paha, niin onhan Jumala olemassa; hänellä on tulta, vettä, rautaa, kiviä ja lukemattomia muita surmaamistapoja. Kuinka nopeasti hän tuhoaakaan yksinvaltiaan! Hän tekisikin sen, mutta meidän syntimme eivät salli sitä. Sillä näin hän sanoo Job. 34:30: ”Hän antaa lurjuksen hallita kansan syntien tähden.” Miten helposti me huomaammekaan lurjuksen hallitsevan! Mutta kukaan ei halua huomata sitä, että hän ei hallitse lurjusmaisuutensa vaan kansan syntien tähden. Kansa ei ota huomioon omaa syntiään, vaan luulee hänen hallitsevan oman pahuutensa tähden. Maailma on niin sokaistu, nurinkurinen ja mieletön. Sen tähden käykin sillä tavoin kuin kävi kapinoiville talonpojille, jotka halusivat rangaista esivallan syntiä, ikään kuin he itse olisivat olleet puhtaita ja nuhteettomia. Siksi Jumalan täytyi osoittaa heille heidän omassa silmässään oleva malka, jotta he unohtaisivat toisten silmissä olevan rikan.

   Plusääni(10)Miinusääni(9)
  2. Esivallan ja kansan välisestä suhteesta taidollisille, osa 3

   Neljänneksi: yksinvaltiaat ovat alttiina sille vaaralle, että, kuten sanottu, Jumala sallii alamaisten nousta kapinaan, murhata tai karkoittaa heidät. Sillä opetan tässä niitä, jotka haluavat tehdä oikein ja joita on sangen vähän. Heidän ohellaan jää kuitenkin olemaan tuo suuri pakanoiden, jumalattomien ja epäkristillisten ihmisten lauma, joka, jos Jumala niin sallii, asettuu epäoikeutetusti vastustamaan esivaltaa ja aiheuttaa onnettomuutta, niin kuin juutalaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset usein tekivät. Sen tähden sinun ei tarvitse valittaa, että minun opetukseni antaa esivaltojen ja hirmuvaltiaiden kaikessa rauhassa tehdä pahaa. Opetan tosin niin, että heidän pitäisi, sen Jumala suokoon, olla turvassa, tekivätpä pahaa tai hyvää; mutta en voi antaa heille tätä turvallisuutta enkä vastata siitä. Sillä en voi pakottaa ihmisiä noudattamaan opetustani, jollei Jumala anna armoa. Opetan mieleni mukaan, mutta maailma puolestaan tekee myöskin oman mielensä mukaan. Jumalan täytyy auttaa ja minun täytyy opettaa niitä, jotka mielellään menettelisivät oikein ja hyvin, jotta he mahdollisesti voisivat auttaa hillitsemään muita. Opetukseni avulla valtiaat ovat juuri yhtä hyvässä turvassa kuin olisivat ilman sitä. Sillä ikävä kyllä valituksesi on turha, koska ihmisten enemmistö ei tottele minua, ja esivallan turvaaminen kuuluu yksin Jumalalle ja on Jumalan kädessä, joka yksin on sen asettanutkin. Senkin olemme kokeneet talonpoikaiskapinan yhteydessä. Älä sentähden anna esivallan pahuuden erehdyttää itseäsi; rangaistus ja onnettomuus ovat lähempänä sitä kuin osaisit toivoakaan. Niinpä tyranni Dionysiis tunnusti elämänsä olevan sellaista, kuin paljastettu miekka riippuisi silkkilangan varassa hänen päänsä päällä ja kuin hehkuva tuli palaisi hänen allaan.

   Viidenneksi: Jumalalla on toinenkin tapa rangaista esivaltaa, niin ettei sinun tarvitse itse kostaa puolestasi. Hän voi nostaa vieraan vallan sitä vastaan, kuten gootit roomalaisia vastaan, assyrialaiset Israelia vastaan jne., niin että hirmuvaltiaille on kaikkialla kylliksi kostoa, rangaistusta ja vaaraa, eikä Jumala salli heidän olla pahoja kaikessa rauhassa ja ilomielin. Hän on aivan heidän kintereillään, niin, vieläpä heidän ympärilläänkin,ja hän hillitsee heitä kannuksin ja suitsin. Tämän kanssa sopusoinnussa on se luonnollinen oikeuskin, jota Kristus opettaa Matt. 7:12: ”Mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, se tehkää tekin heille.” Eihän omaisten toki varmastikaan pidä karkoittaa, murhata tai surmata ketään perheen isäntää talossaan hänen rikostensa tähden; varsinkaan jos he tekisivät sen ilkivaltaisesti ja väkivalloin omasta alotteestaan kostaakseen puolestaan ja asettuen itse tuomareiksi, valittamatta ensin toiselle, korkeammalle esivallalle. Yhtä väärin on kenenkään alamaisen menetellä sillä tavoin hirmuvaltiastaan kohtaan.

   Minun täytyy mainita pari esimerkkiä, jotka kannattaa huomioida ja joiden noudattaminen olisi hyödyllistä. Kerrotaan eräästä leskestä, joka rukoili mitä hartaimmin yksinvaltiaan puolesta pyytäen Jumalaa suomaan hänelle pitkää ikää jne. Hallitsija kuuli sen ja kummastui, koska hän hyvin tiesi tehneensä vaimolle paljon pahaa, ja koska sellainen rukous oli harvinainen; sillä tavallinen rukous yksinvaltiaiden puolesta ei kuulu sillä tavoin. Hän kysyi, mitä varten vaimo rukoili niin hänen puolestaan. Tämä vastasi: Isoisäsi eläessä minulla oli kymmenen lehmää; hän otti minulta kaksi niistä. Silloin rukoilin, että hän kuolisi ja että isästäsi tulisi hallitsija. Sen tapahduttua isäsi otti minulta kolme lehmää. Taas rukoilin, että hän kuolisi ja että sinusta tulisi hallitsija. Nyt sinä olet ottanut minulta neljä lehmää. Sen tähden rukoilen nyt sinun puolestasi: sillä pelkään seuraajasi ottavan minulta viimeisenkin lehmäni ja kaiken omaisuuteni. Oppineet esittävät toisenkin vertauksen; se kertoo kerjäläisestä, joka oli täynnä haavoja, ja niissä istui kärpäsiä, jotka söivät ja pistivät häntä. Silloin tuli laupias ihminen, joka tahtoi auttaa häntä ja karkoitti kaikki kärpäset. Mutta kerjäläinen huusi ja sanoi: Voi, mitä sinä teetkään! Nämä kärpäset olivat melkein täynnä ja kylläisiä, eivätkä kiusanneet minua paljoakaan. Nyt niiden tilalle tulee nälkäisiä kärpäsiä, jotka vaivaavat minua paljon pahemmin.

   Ymmärrätkö nämä tarinat? Esivallan muuttuminen ja esivallan parantuminen ovat kaksi asiaa, jotka ovat yhtä kaukana toisistaan kuin maa ja taivas. Muuttaminen on helppoa, parantaminen epätietoista ja vaarallista. Miksi? Se ei riipu meidän tahdostamme ja kyvyistämme, vaan yksinomaan Jumalan tahdosta ja kädestä. Mutta hullu rahvas ei välitä paljoakaan siitä, saadaanko aikaan parannus, kunhan vain saadaan aikaan muutos. Kun asiat muuttuvat pahemmiksi, tahtoo se taas jotakin muuta. Niinpä se saa kärpästen sijaan kimalaisia ja lopuksi kimalaisten sijaan herhiläisiä. Kun sammakot aikoinaan eivät voineet sietää pölkkyä hallitsijanaan, saivat ne sijaan haikaran, joka nokki niitä päähän ja söi ne. Rahvaan mielettömyys on toivoton ja kirottu juttu, eikä kukaan osaa hallita rahvasta niin hyvin kuin hirmuvaltiaat. He ovat ikään kuin koiran kaulaan sidottu kalikka. Jos ihmisiä voitaisiin hallita paremmalla tavalla, olisi Jumala myöskin säätänyt heille toisenlaisen järjestyksen kuin miekan ja hirmuvaltiaat. Miekka osoittaa, millaisia lapsia se hallitsee, nimittäin pelkästään toivottomia lurjuksia, jos he vain uskaltaisivat toimia mielensä mukaan.

   Sen tähden neuvon jokaista, joka haluaa tässä kohden säilyttää hyvän omantuntonsa ja menetellä oikein, tyytymään maalliseen esivaltaansa ja pidättäytymään hyökkäämästä sen kimppuun. On otettava huomioon, ettei maallinen esivalta voi mitenkäänvahingoittaa sielua niin kuin väärät hengelliset opettajat. On pidettävä esikuvana hurskasta Daavidia, jota kohtaan kuningas Saul oli menetellyt väkivaltaisemmin ja pahemmin kuin kukaan ikinä voi menetellä sinua kohtaan. Siitä huolimatta hän ei tahtonut satuttaa kättään kuninkaaseensa, minkä hän kyllä olisi usein voinut tehdä, vaan uskoi asiansa Jumalan haltuun, antoi tapahtumien jatkaa kulkuaan niin kauan kuin Jumala tahtoi ja kärsi kaiken loppuun saakka. Jos nyt syttyy sota tai taistelu hallitsijaasi vastaan, niin anna sitä haluavien taistella ja käydä sotaa. Sillä, kuten sanottu, jos Jumala ei hillitse ihmisjoukkoja, emme me siihen kykene. Mutta sinä, joka haluat tehdä hyvää ja säilyttää rauhallisen omantunnon, jätä koskematta aseisiin ja haarniskaan äläkä taistele hallitsijaasi tai hirmuvaltiastasi vastaan. Kärsi mieluummin kaikki, mitä sinulle saattaa tapahtua. Mutta ne, jotka tekevät toisin, saavat kyllä tuomionsa.

   Niin, sanot, mutta mitä sitten, jos kuningas tai valtias valallisesti lupaa alamaisilleen hallita määrättyjen perustuslakien mukaan, eikä sitten noudatakaan niitä ja on siten ansainnut valtansa menettämisen jne? Sanotaanhan, että Ranskan kuninkaan täytyy hallita valtakuntaansa parlamenttien mielen mukaan ja että Tanskan kuninkaan myöskin täytyy vannoa uskollisuutta määrätyille perustuslaeille. Tähän vastaan: On kaunista ja kohtuullista, että esivalta hallitsee lakien mukaisesti ja nojautuu niihin, eikä omaan mielivaltaansa. Mutta lisää tähän vielä se, että kuningas ei lupaa totella ainoastaan maansa lakeja ja perustuslakia, vaan että myöskin Jumala itse käskee häntä olemaan oikeamielinen, ja senkin hän lupaa. No niin, jos nyt tällainen kuningas ei noudata kumpaakaan, ei jumalallista oikeutta eikä maansa lakia, tahdotko sen vuoksi käydä hänen kimppuunsa, tuomita hänen menettelynsä ja kostaa? Kuka on käskenyt sinua tekemään niin? Tässähän teidän väliinne täytyisi tulla toisen esivallan, joka kuulustelisi teitä molempia ja tuomitsisi syyllisen. Muutoin sinä et vältä Jumalan tuomiota, sillä hän sanoo (Room. 12:19): ”Kosto on minun”; samoin Matt. 7:1: ”Älkää tuomitko.”

   Koska juuri tähän sopii esimerkki Tanskan kuninkaasta, jonka Lyypekin ja muiden merikaupunkien asukkaat yhdessä tanskalaisten kanssa karkoittivat, haluan sanoa mielipiteeni tästä asiasta. Teen sen niiden tähden, joiden omatunto tässä kohden saattaa olla väärällä tiellä, jotta muutamat ehkä tulisivat parempiin ajatuksiin ja oppisivat tuntemaan totuuden. No niin, asia on nyt joka suhteessa sillä tavoin, että kuningas on väärässä Jumalan ja maailman edessä ja oikeus on kokonaan tanskalaisten ja lyypekkiläisten puolella. Se on asia erikseen. Siihen tulee nyt lisäksi se toinen seikka, että tanskalaiset ja lyypekkiläiset ovat puuttuneet asioihin ikään kuin he olisivat kuninkaan esimiehiä ja tuomareita, rangaisten häntä vääryydestä ja siten rohjeten ottaa tuomion ja koston omiin käsiinsä. Tässä alkaa nyt omantunnon kysymys. Kun asia tulee Jumalan eteen, ei hän kysy, onko kuningas väärässä ja ovatko he oikeassa, vaan hän kysyy näin: Te Tanskan ja Lyypekin herrat, kuka on käskenyt teitä kostamaan ja rankaisemaan? Olenko minä antanut sellaisen käskyn, tai keisari tai teidän valtiaanne? Näyttäkää sitten kirje ja sinetti ja todistakaa se. Jos voitte tehdä sen, on asianne hyvällä kannalla. Jos ette sitä voi, tuomitsee Jumala näin: Te kapinalliset, jotka varastatte Jumalalta, jotka olette puuttuneet minun tehtäviini ja olleet kyllin julkeita käyttämään rikollisesti jumalallista kostoa – te olette syypäitä Jumalan majesteetin loukkaamiseen, s.o. te olette rikkoneet Jumalan kaikkivaltiutta vastaan ja menettäneet armon. Sillä vääryyden tunteminen ja vääryyden rankaiseminen, ius et executio iuris, iustitia et administatio iustitiae, ovat kaksi eri asiaa. Oikeuden ja vääryyden tajuaminen ei kuulu erityisesti kenellekään, mutta oikeuden ja vääryyden myöntäminen ja jakaminen kuuluu sille, joka on oikeuden ja vääryyden valtias, ja se on yksin Jumala, joka on uskonut oikeuden käytön sijaiselleen, esivallalle. Sen tähden ei kenenkään pidä uskaltautua siihen olematta varma, että on saanut käskyn Jumalalta tai hänen palvelijaltaan, esivallalta.

   Jos maailman meno olisi sellainen, että jokainen, joka on oikeassa, voisi itse rangaista jokaista, joka on väärässä, niin mitä siitä tulisi? Kävisi niin, että renki löisi isäntäänsä, palvelustyttö emäntäänsä, lapset vanhempiaan ja oppilaat opettajiaan. Siitä tulisi ihana järjestys! Mihin sitten vielä tarvittaisiin tuomareita ja Jumalan asettamaa maallista esivaltaa? Antaa tanskalaisten ja lyypekkiläisten itse harkita, pitäisivätkö he sitä oikeana ja kohtuullisena, että heidän palvelusväkensä, porvarinsa ja alamaisensa vastustaisivat heitä joka kerran kärsiessään vääryyttä? Miksi he eivät sitten tee toiselle sitä, minkä tahtoivat tehdä itselleen, ja miksi he eivät vapauta toista siitä, mistä itse haluavat olla vapaita, niin kuin Kristus ja luonnollinen oikeus opettavat? Tosin Lyypekin ja muiden kaupunkien asukkaat voisivat selviytyä sillä puheella, että he eivät ole toimineet kuninkaan alamaisina, vaan vihollisina vihollista vastaan ja vertaisina vertaista vastaan. Mutta tanskalaisraukat ovat toimineet alamaisina esivaltaansa vastaan saamatta siihen käskyä Jumalalta. Ja lyypekkiläiset neuvoivat ja auttoivat heitä siihen, kuormittivat itselleen heidän syntejään sekoittaen, kietoen ja liittäen itsensä kapinalliseen tottelemattomuuteen sekä Jumalan että kuninkaan majesteettia kohtaan. Tahdon vaieta siitä, että he myöskin jättävät keisarin käskyn huomioon ottamatta.

   Plusääni(8)Miinusääni(9)
  3. Esivallan ja kansan välisestä suhteesta taidollisille, osa 4

   Mainitsen tämän esimerkin tässä yhteydessä, koska koemme ja opimme siitä, ettei alempiarvoisen henkilön pidä vastustaa ylempäänsä. Sillä kuninkaan karkottaminen on huomion arvoinen asia, ja tässä on paikallaan kehottaa kaikkia muita varomaan tätä esimerkkiä ja herättää niiden omatunto, jotka ovat menetelleet sillä tavalla, jotta muutamat parantuisivat ja välttäisivät syntiä ennen kuin Jumala tulee kostamaan vihollisilleen ja niille, jotka ryöstävät häneltä. En tarkoita, että he kaikki tekisivät kääntymyksen sen vuoksi, sillä, kuten sanottu, ei Jumalan sana käännytä ihmisten enemmistöä; se on kadotettujen joukko, jota vain valmistetaan ottamaan vastaan Jumalan vihaa ja rangaistusta. Ei, minä olen tyytyväinen, jos vain muutamatkin ottavat tämän sydämelleen eivätkä osallistu tanskalaisten ja lyypekkiläisten tekoon. Jos he jo ovat tehneet sen, on heidän vapauduttava siitä, ettei heitä havaittaisi vieraisiin synteihin osallisiksi. Sillä meillä kaikilla on itsellemme enemmän kuin kylliksi omassa synnissämme.

   Tässä minun taas täytyy pysähtyä ja kuulla, miten tuomarini huutavat: Kas niin, tämä on minun mielestäni selvää ruhtinaiden ja hallitsijoiden imartelemista! Ryömitkö sinä nyt ristin luo pyytämään armoa? Pelkäätkö jne? No niin, minä annan näiden kimalaisten surista ja mennä ohi; tehköön paremmin ken osaa. En ole nyt ryhtynyt saarnaamaan ruhtinaille ja valtiaille. En myöskään luule tämän imarteluni hankkivan minulle suurtakaan suosiota, ja tuskinpa ruhtinaat erityisesti iloitsevat siitä, koska olen esittänyt heidän asemansa niin vaaralliseksi, kuten olemme kuulleet. Olen myös sanonut kyllin usein, ja on valitettavasti liiankin totta, että suurin osa ruhtinaista ja hallitsijoista on jumalattomia itsevaltiaita ja Jumalaan vihollisia; he vainoavat evankeliumia ja ovat sitä paitsi armottomia herrojani ja junkkereitani, mistä en myöskään paljoa välitä. Ei, vaan minä opetan sitä varten, että jokainen osaisi tässä kohden oikein menetellä ja suhtautua ylempiinsä sekä toimia Jumalan käskyjen mukaan, antaen ylempiensä itse valvoa ja vastata puolestaan. Jumala ei unohda yksinvaltiaita eikä hallitusmiehiä. Ja Jumala vetää kyllä mainiosti heille vertoja, kuten hän on maailman alusta saakka osoittanut.

   Sen lisäksi en tarkoita tällä kirjoituksellani ainoastaan talonpoikia, ikään kuin he yksin olisivat alamaisia eikä aateli lainkaan. Ei, vaan puhuessani alamaisista tarkoitan aivan samalla tavoin talonpoikaa, porvaria, ylimystä, aatelista, kreiviä ja ruhtinasta. Sillä kaikilla näillä on ylempänsä ja he ovat toisen alamaisia, ja samoin kuin kapinallisen talonpojan kaula katkaistaan, on katkaistava myöskin kapinallisen aatelismiehen, kreivin tai ruhtinaan kaula – toisen niin kuin toisenkin, niin ei kenellekään tapahdu vääryyttä.

   Keisari Maximilian olisi luullakseni voinut laulaa pienen laulun kapinallisista, tottelemattomista aatelismiehistä ja ruhtinaista, jotka mielellään liittoutuivat ja löivät tuumansa tukkoon häntä vastaan. Ja kuinka usein aateli onkaan valittanut, kironnut, sadatellut ja yrittänyt uhmata ruhtinaita ja liittoutua heitä vastaan! Millainen maine onkaan jo yksin frankkilaisella aatelilla: he eivät perusta sen enempää keisarista kuin piispoistaankaan. Näitä junkkereita ei saa nimittää kapinallisiksi eikä kapinoitsijoiksi, vaikka he sellaisia ovat. Talonpojan täytyy sietää se, hänen on kärsittävä. Mutta jollen erehdy, on tosiaankin niin, että Jumala on talonpoikien kapinalla rangaissut kapinallisia herroja ja aatelisia,toista lurjusta toisen avulla, koska Maximilianin täytyi sietää aatelistoaan eikä hän voinut rangaista sitä; kuitenkin hänen täytyi elinaikanaan kestää kaikkein pahinta. Ja haluaisinpa lyödä vetoa siitä, että jollei talonpoikien kapina olisi tullut väliin, olisi aateli tehnyt kapinan ruhtinaita, ehkäpä keisariakin vastaan; niin lähellä sortumistaan Saksa oli. Mutta kun talonpojat nyt tulivat väliin, joutuivat he yksin syyllisiksi, ja aateli ja ruhtinaat selviytyivät hienosti koko asiasta; he vain pyyhkivät suunsa, ovat viattomia eivätkä koskaan ole tehneet mitään pahaa. Mutta siten he eivät saa Jumalaa petetyksi, ja hän on varoittanut heitä, jotta tämä esimerkki opettaisi heitäkin tottelemaan esivaltaansa. Tämä on minun imarteluni ruhtinaille ja valtiaille.

   Nyt sanot: Onko sitten siedettävä sellaista konnaa hallitsijana ja annettava maan ja kansan joutua turmioon, tai – puhuakseni asiasta aatelisten tavoin: Perkele! Riivaajainen! Rutto! Pyhä Antonius! Pyhä Quirinus! Minä olen aatelinen; kuinka minä voisin sallia hirmuvaltiaan niin häpeällisesti tuhota vaimoni, lapseni, ruumiini ja omaisuuteni? Vastaan: Kuulehan toki; en opeta sinulle mitään! Jatka vain; sinähän olet täynnä viisautta, eikä kenenkään tarvitse kärsiä puutetta minun mielikseni. Minulle ei siitä koidu sen suurempaa vaivaa kuin katsella, miten sinä laulat julki tuon ylpeän laulusi. Mutta niille muille, jotka mielellään säilyttäisivät omantunnon rauhan, sanon seuraavaa: Jumala on alistanut meidät tässä maailmassa perkeleen valtaan sillä tavoin, ettei meillä suinkaan ole täällä paratiisia, vaan meidän tulee joka hetki olla valmistautuneita ruumista, vaimoa, lapsia, omaisuutta ja kunniaa kohtaaviin onnettomuuksiin. Jollei joka hetki tapahdu kymmentä onnettomuutta, niin, kun ylipäänsä voit elää hetkenkin, on sinun sanottava: Ah, miten suurta hyvyyttä Jumalani minulle osoittaa, kun kaikkinainen onnettomuus ei ole kohdannut minua tällä hetkellä. Miten se on mahdollista? Eihän minulla pitäisi paholaisen vallassa olla näin ihania hetkiä jne. Niin opetamme omiamme. Mutta sinä voit järjestää asiasi toisin; rakenna sinä itsellesi paratiisi, johon paholainen ei voi päästä, niin ettei sinun tarvitse pelätä kenenkään hirmuvaltiaan tekevän itsellesi sellaisia ilkitöitä! Katsokaamme! Ah, meidän asiamme ovat liiankin hyvin! Kaura pistelee meitä, Jumalan hyvyyttä me emme tunne emmekä usko, että hän varjelee meitä sillä tavoin ja että paholainen on niin vaarallinen. Me emme halua olla mitään muuta kuin pahoja lurjuksia, emmekä ottaa Jumalalta vastaan mitään muuta kuin hyvää.

   Tämä riittäköön ensimmäisestä väitteestäni, ettei mikään hyökkäys eikä taistelu esimiestä vastaan voi olla oikein. Vaikkakin sellaista on usein tapahtunut ja joka päivä uhkaa tapaitua, niin kuin myöskin tapahtuu kaikkia muita rikoksia ja oikeuden loukkauksia kun Jumala niin sallii eikä estä sitä, niin ei se lopuksi pääty hyvin eikä jää kostamatta, vaikka voikin onnistua jonkin aikaa.

   [Toinen kysymys Lutherin tekstissä koskee sitä, voiko vertainen hyökätä toista vertaista vastaan; jätän sen pois, koska käsittelen nyt esivallan ja alamaisten välistä suhdetta. VL].

   Kolmas kysymys koskee esimiehen oikeutta sotia alempaansa vastaan. Olemme tosin kuulleet, että alamaisten tulee olla kuuliaisia ja kärsiä yksinvaltiaansa tekemää vääryyttäkin. Jos siis asiat sujuvat oikein, ei esivallalla ole alamaistensa kanssa muuta tekemistä kuin laista, oikeudesta ja tuomioista huolehtiminen. Mutta jos alamaiset nousevat kapinaan, kuten talonpojat äskettäin, on heitä vastaan sotiminen oikeaa ja kohtuullista.

   [- -]

   Mutta Jumala on eristänyt alamaisen yksityisen asemaan, ottanut häneltä miekan ja vanginnut hänet. Jos hän tekee salaliittoja, kerää muita ympärilleen, lähtee liikkeelle ja tarttuu miekkaan, on hän Jumalan edessä ansainnut kuolemantuomion.

   [- -]

   Viime kädessä siis kaikkinainen hallitusvalta johtaa Jumalaan, jolle se yksin kuuluu. Sillä hän on keisari, ruhtinas, kreivi, aatelinen, tuomari ja kaikki, ja hän jakaa tahtonsa mukaan näitä arvoja alamaisten edessä ja kumoaa ne itsensä edessä. Nyt ei kenenkään yksityisen henkilön pidä asettua vastustamaan yhteisöä eikä myöskään kerätä yhteisöä ympärilleen. Sillä niin tehdessään hän suuntaa iskunsa itsensä yläpuolelle; lastut lentävät varmasti hänen silmiinsä. Ja tästä näet esivallan vastustajien vastustavan Jumalan säätämystä, niin kuin Paavali opettaa Room. 13. Saman hän sanoo 1. Kor. 15:24: ”sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman”.

   [- -]

   Ensinnäkin alamaisten velvollisuus on muutenkin avustaa esimiestään ruumiillaan ja omaisuudellaan ja seurata hänen kutsuaan.

   [- -]

   Sillä sen, että kaikkivaltias Jumala osoittaa meille suuren armon antamalla tahtonsa ulkonaiseksi osoitukseksi ja merkiksi esivallan, pitäisi olla koko maailmalle suuri lohdutus ja ilo, samoin kuin myös painava syy rakkauteen ja kunnioitukseen esivaltaa kohtaan. Sillä aina toimiessamme esivallan tahdon ja mielen mukaisesti voimme olla varmoja siitä, että toimimme oikein ja Jumalan tahdon mukaan. Sillä Jumala on liittänyt ja yhdistänyt taitonsa esivaltaan sanoessaan (Matt. 22:21): ”Antakaa keisarille, mikä keisarin on” ja Room. 13:1: ”Jokainen olkoon alamainen esivallalle.”

   Plusääni(6)Miinusääni(9)
  4. Esivallan ja kansan välisestä suhteesta taidollisille, osa 5

   B. Otteita kirjoituksesta ”Maallisesta esivallasta”

   Ensimmäiseksi meidän on perusteltava maallisen esivallan ja miekan olemassaolo niin hyvin, ettei kukaan voi epäillä niiden olevan olemassa Jumalan tahdosta ja säädöksestä. Sen voimme tehdä seuraavien sanojen avulla (Room. 13:1 ss.): ”Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat. Sen tähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion.” Edelleen (1. Piet. 2:13): ”Olkaa alamaiset kaikelle inhimilliselle järjestykselle Herran tähden, niin hyvin kuninkaalle, joka on ylin, kuin käskynhaltijoille, jotka hän on lähettänyt pahaa tekeville rangaistukseksi, mutta hyvää tekeville kiitokseksi.”

   Tämä lain miekan oikeus on myös ollut voimassa maailman alusta lähtien. Sillä kun Kain surmasi veljensä Aabelin, hän pelkäsi niin kovasti saavansa saman kohtalon, että Jumala antoi erityisen kiellon ja poisti miekan hänen tähtensä, niin ettei kukaan saanut tappaa häntä. Kain ei olisi voinut tuntea tätä pelkoa, jollei hän olisi nähnyt ja Aadamilta kuullut, että murhamiehet oli surmattava. Vedenpaisumuksen jälkeen Jumala nimenomaan taas asetti voimaan ja sääsi tämän sanoen 1. Moos. 9:6: ”Joka ihmisen veren vuodattaa, hänen verensä on ihminen vuodattava.” Tätä ei ole käsitettävä Jumalan murhaajille määräämäksi vaivaksi ja rangaistukseksi, sillä monet murhaajathan jäävät eloon katumuksensa tai armahduksen nojalla ja kuolevat muutoin kuin miekan surmaamina. Ei, vaan nämä sanat tarkoittavat miekan oikeutta, sitä, että murhaaja on vikapää kuolemaan ja että hänet oikeuden mukaan olisi surmattava miekalla. Jos nyt oikeuden kulku estyisi tai miekka laiminlöisi tehtävänsä niin, että murhaaja saisi luonnollisen kuoleman, ei Raamattu silti valehtele sanoessaan: ”Joka ihmisen veren vuodattaa, hänen verensä on ihminen vuodattava.” Sillä se, että Jumalan määräämää oikeutta ei panna täytäntöön, on ihmisen vika tai ansio, niin kuin muidenkin Jumalan käskyjen rikkominen.

   Myöhemmin säädetään myös Mooseksen laissa (2. Moos. 21:14): ”Jos joku menettelee niin rikollisesti lähimmäistänsä kohtaan, että tappaa hänet kavalasti, on sinun otettava hänet minun alttarinikin luota surmattavaksi.” Samassa luvussa sanotaan vielä: ”Henki hengestä, silmä silmästä, hammas hampaasta, käsi kädestä, jalka jalasta, palovamma palovammasta, haava haavasta, mustelma mustelmasta.” Sitä paitsi Kristuskin vahvistaa sen sanoessaan yrttitarhassa Pietarille (Matt. 26:52): ”Sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat.” Tämä on ymmärrettävä samalla tavoin kuin 1. Moos. 9:6 lausutut sanat: ”Joka ihmisen veren vuodattaa, hänen verensä on ihminen vuodattava.” Näitä sanoja Kristus tässä epäilemättä tarkoittaakin haluten mainita ja vahvistaa ne. Samalla tavalla Johannes Kastajakin opettaa; sotamiesten kysyessä häneltä, mitä heidän oli tehtävä, hän vastasi (Luuk. 3:14): ”Älkää kiskoko keneltäkään älkääkä kiristäkö, vaan tyytykää palkkaanne.” Jos ei miekka olisi Jumalan asettama, hän käskisi heittämään sen pois, sillä silloin hän tekisi ihmisistä täydellisiä ja antaisi heille kristillistä opetusta. On siis aivan selvää ja varmaa, että maallinen oikeus ja sen miekka ovat olemassa Jumalan tahdosta, rangaistakseen pahaa tekeviä ja suojellakseen hurskaita.

   [- -]

   Sillä he (kristityt) tekevät itsestään paljon enemmän kuin kaikki lait ja opit voivat vaatia, kuten Paavali sanoo 1. Tim. 1:9: ”Lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja syntisille.” – – Nyt sanon vain lyhyesti seuraavan: Paavali sanoo (Room. 13:3), että laki on annettu väärintekijöille, s.o. lain tulee ulkonaisella pakolla pidättää pahoista teoista niitä, jotka eivät ole kristittyjä. – – Kaikki, jotka eivät ole kristittyjä, kuuluvat tämän maailman valtakuntaan ja lain alaisuuteen. Sillä koska vain harvat uskovat ja pienempi osa ihmiskuntaa elää kristillisellä tavalla ja on vastustamatta pahaa eikä itse tee pahaa, on Jumala muita varten perustanut Jumalan valtakunnan ja kristikunnan rinnalle toisen valtakunnan ja pannut sen lain miekan alaisuuteen. Siten he eivät voi tehdä pahaa, vaikka mielellään sitä haluaisivatkin, eivätkä missään tapauksessa voi tehdä sitä pelkäämättä, rauhassa ja onnellisina.

   [- -]

   Nyt tulemme kysymyksen toiseen pääkohtaan, nimittäin siihen, että velvollisuutesi on palvella ja tukea miekkaa voimiesi mukaan, ruumiillasi, omaisuudellasi, kunniallasi ja sielullasi. Sillä se suorittaa tehtävää, jota sinä et tarvitse, mutta joka on koko maailmalle ja lähimmäisellesi sangen hyödyllinen ja tarpeellinen. Jos siis huomaat puuttuvan teloittajaa, oikeudenpalvelijaa, tuomaria, valtiasta tai ruhtinasta ja pidät itseäsi sopivana, on sinun tarjouduttava ja pyrittävä virkaan, ettei välttämättömän tarpeellinen virka heikkene tai joudu halveksituksi tai häviöön. Sillä maailma ei voi olla eikä kykene olemaan sitä vailla.

   [- -]

   Sillä tavoin (puolustaen lähimmäistä vääryyttä vastaan, vaikka omalla kohdalla kristityn tulee sietää vääryyttä, VL) kaikki pyhät maailman alusta alkaen ovat käyttäneet miekkaa, Aadam ja hänen jälkeläisensä. Sillä tavoin Aadam sitä käytti pelastaessaan Lootin, veljensä pojan ja voittaessaan neljä kuningasta (1. Moos. 14:15) ja kuitenkin hän oli täysin hurskas mies evankeliumin mukaisesti. Samalla tavalla Samuel, pyhä profeetta, surmasi kuningas Agagin (1. Sam. 15:33) ja Elias Baalin profeetat (1. Kun. 18:40). Sillä tavoin Mooses, Joosua, Israelin lapset, Simson, Daavid ja kaikki Vanhan testamentin kuninkaat ja ruhtinaat käyttivät sitä. Samoin tekivät Daniel ja hänen kumppaninsa Ananias, Asarias ja Mikael Babyloniassa, Joosef Egyptissä jne.

   [- -]

   Sitä paitsi ovat olemassa Paavalin selvät ja voimakkaat sanat (Room. 13:1): ”Esivalta on Jumalan asettama.” Samoin hän lausuu (Room. 13:4): ”Esivalta on Jumalan palvelija sinulle hyväksi. Mutta jos pahaa teet, niin pelkää, sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee.” Rakas ystävä, et kai ole kyllin ilkeä väittääksesi, ettei kristitty saa käyttää miekkaa, joka on Jumalan oma teko, säädös ja luomus. Silloinhan sinun myös pitäisi väittää, ettei kristityn sovi syödä, juoda eikä mennä avioliittoon, jotka myös ovat Jumalan säätämiä ja luomia tekoja. Mutta jos ne ovat Jumalan luomia ja hänen tekojaan, ovat ne hyviä ja niin hyviä, että jokainen voi tehdä niitä kristillisesti ja hurskaasti, kuten Paavali sanoo 1. Tim. 4:4: ”Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan.” ”Kaikkeen”, minkä Jumala on luonut, on luettava ruoan, juoman, vaatteiden ja jalkineiden lisäksi myös esivalta ja alamaisuus, oikeusturva ja rangaistus.

   Ja lyhyesti, koska Paavali sanoo esivaltaa Jumalan palvelijaksi, on sen käyttäminen sallittava kaikille ihmisille eikä vain pakanoille. Se, että ”esivalta on Jumalan palvelija”, tarkoittaa ainoastaan: Esivalta on olemukseltaan sellainen, että sen avulla voidaan palvella Jumalaa. Nyt olisi erittäin epäkristillistä väittää olevan olemassa sellaista Jumalan palvelemista, jota kristityn ei pidä tai jota hän ei saa tehdä. Sillä kristityillehän Jumalan palveleminen kuuluu enemmän kuin kellekään muille, ja olisihan hyvä ja tarpeellista, että kaikki ruhtinaat olisivat oikeita, hyviä kristittyjä. Sillä erityisenä Jumalan palvelemisena miekka ja esivalta kuuluvat kristityille ennen kaikkea muita ihmisiä maan päällä. Siksi esivaltaa ja miekkaa on pidettävä yhtä suuressa arvossa kuin aviosäätyä tai maanviljelystä ja muuta Jumalan säätämää työtä.

   [- -]

   Saat olla varma siitä, ettei tämä Kristuksen oppi ole mikään täydellisille tarkoitettu neuvo, niin kuin viisastelijat panettelevat ja valehtelevat. Ei, vaan se on ankara ja yleinen, kaikkia kristittyjä koskeva käsky, jotta tietäisit, että kaikki ne ovat kristityn nimellä kulkevia pakanoita, jotka kostavat tai käräjöivät ja riitelevät oikeuden edessä omaisuudestaan ja kunniastaan.

   [- -]

   Sillä he (ruhtinaat, esivalta) ovat Jumalan vanginvartijoita ja teloittajia, joita hänen jumalallinen vihansa käyttää pahojen rankaisemiseen ja ulkonaisen rauhan säilyttämiseen.

   [- -]

   Mutta minä haluaisin mielelläni antaa noille sokaistuneille ihmisille sen hyvää tarkoittavan neuvon, että he varoisivat erästä pienen pientä lausetta, joka on kirjoitettuna Ps. 107:40: ”Effundit contemptum super principes”, s.o. hän vuodattaa ylenkatsetta ruhtinaiden päälle. Vannon teille kautta Jumalan: Jos joudutte niin pitkälle, että nämä sanat koskevat teitä, niin olette hukassa, vaikka jokainen teistä olisi mahtava kuin turkkilainen, eikä kerskumisenne ja raivoamisenne auta teitä vähääkään. Suureksi osaksi tämä on jo alkanut. Sillä vain sangen harvoja ruhtinaita ei pidetä joko narreina tai lurjuksina. He osoittautuvat myöskin sellaisiksi. Tavallisen kansalaisen ymmärrys kasvaa, ja se ruhtinaiden vitsaus, jota Jumala nimittää sanalla comtemptus, ylenkatse, leviää voimakkaasti rahvaan ja yhteisen kansan keskuuteen. Minä luulen, ettei sitä voida torjua, ennen kuin ruhtinaat jälleen käyttäytyvät ruhtinaallisesti ja alkavat hallita järkevästi ja harkiten. Teidän yksinvaltiuttanne ja mielivaltaanne ei ajan pitkään voida eikä tahdota sietää, eikä sitä tulla sietämään. Rakkaat ruhtinaat ja valtiaat, kunpa ymmärtäisitte toimia siihen katsoen! Jumala ei tahdo kauemmin sallia tällaista. Maailma ei ole enää sellainen kuin se oli ennen aikaan, jolloin te ajoitte ja vainositte ihmisiä kuin metsänriistaa. Luopukaa sen tähden ilkitöistänne ja väkivallastanne ja pitäkää huoli siitä, että menettelette oikein.

   [- -]

   Sillä esivaltaa ei pidä vastustaa väkivalloin, vaan ainoastaan totuutta esittämällä; jos esivalta sen johdosta muuttaa mielensä, niin hyvä on; jos taas ei, niin sinä olet syytön ja kärsit vääryyttä Jumalan tähden.

   Plusääni(8)Miinusääni(9)
  5. Löysin tekstistä pari virhettä (ovat jo alkuperäisissä suomennoksissa, jotka kopioin), ja tässä korjaukset:

   Osa 1, toiseksi viimeinen kappale (alkaa ”Mutta kun”): Sana ”kuuluu” pitää olla ”kuulee” (”Kun se kuulee, että…).

   Osa 5, kuudes kappale ylhäältä (alkaa ”Sillä tavoin”): sana ”Aadam” pitää olla ”Aabraham” (”Sillä tavoin Aabraham sitä käytti…).

   Plusääni(1)Miinusääni(10)
  6. Ei sielu ole mikään erillinen osa ihmistä. Sinä olet elävä olento, ruumiin ja hengen kokonaisuus. Sama koskee eläimiä myös.

   1.Moos 2:7 ”Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.”

   Vanhassa testamentissa käytetty Hebrean sana nefes on käännetty usein suomeksi sanalla sielu. Sillä on monia muitakin käännösvastineita. Tavallisimpia ovat henki”,”elämä”,”mieli”,”halu”,”itse”.

   ”Perinteiseksi sieluksi käännetty hebrean sana nefes ei edellä mainitussa esimerkissä merkitse mitään sellaista, mikä ihmisellä olisi, mutta eläimiltä puuttuisi. Tavallisimmin nefes merkitsee elävää ja toimivaa olentoa, joko yksilöä tai yhteisöä. Sanaa nefes käytetään usein myös tunteiden ja emootioiden tyyssijana. ”Sieluni iloitsee” on meikäläisittäin sanoen-MINÄ ILOITSEN. Uudessa testamentissa vastaava Kreikan sana on psykhee, jolla Raamatussa useimmiten on sama perusmerkitys kuin hebrean nefes-sanalla. Se ei siis tarkoita Platonin filosofiasta tunnettua sielua, psyykeä, sitä ikuiseen ideamaailmaan kuuluvaa osaa ihmisestä, jolle kuolema merkitsee vapautumista ruumiin kahleista. ”Kuolemattoman sielun” käsite kuuluu kreikkalaiseen filosofiaan, ei Vanhaan eikä Uuteen testamenttiin”. (Heikki Palva, Raamatun tietosanasto, Wsoy,1995. s.940-942).

   Psykheen merkitys Uuden testamentin kielenkäytössä sisältyy johonkin seuraavista ryhmistä:

   1. Psykhee tarkoittaa elävää olentoa, elävää yksilöä. Paavali kirjoittaa: ”Ensimmäisestä ihmisestä, Aadamista, tuli elävä olento”(psykhee, 1 Kor.15:45). Ilmestyskirjassa sanotaan: ”kaikki meressä elävä (psykhee) kuoli” (ilm.16:3).

   2. Psykhee tarkoittaa ihmistä persoonana. ”Pelko levisi ihmisten (psykhee) keskuuteen”(Apt.t.2:43).

   3. Psykhee tarkoittaa ihmisen fyysistä elämää, ihmistä kokonaisuutena. ”Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Sen tähden minä sanon teille: älkää kantako huolta hengestänne (psykhee), siitä mitä söisitte–. Onhan henki (psykhee) enemmän kuin ruoka” (Luuk.12:22-23).

   4. Psykhee merkitsee myös sisäistä elämää. ”Puhdistakaa sielunne (psykhee) totuuden kuuliaisuudessa”(1 Piet.1:22).

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
 10. Hyvä kirjoitus!! ja Kiitos !

  Niinkuin sanottua tulevat tapahtumat ovat kirjoitettu! Luojamme ja Jumalamme on kaiken nähnyt ennalta ja uskon että raamatun ajat alkavat palata, tulla konkreetisemmiksi , Jeesuksen ristintie näkyy monilla tavoin tässä ajassa, totuutta ei haluta uskoa, niinkuin ei Jeesuksen aikanakaan, ihmiset eivät välitä Jumalan sanasta.

  Olemmeko syyllisiä vai emme..? Jumala sen tietää , silti jokaisen uskovan tulee pitää huolta kuuliaisuudestaan herralle eikä lopettaa sitä mitä sanassa kehoitetaan. Olemme kaikki vailla Herran täydellisyyttä, mutta rakastava Jumalamme on kuitenkin hyvä!Herra rakastaa ihmistä mutta vihaa syntiä helvetin tulella.
  Onhan vääryyden vaikutus maailmassa ollut koko ajan ja ihmiset ovat voimattomia sen edessä niinkuin Jeesuskin oli, siksi hänen täytyi mennä ristin kautta voittoon.

  Kaikki on siis kirjoitettu ennalta, me emme sitä voi muuttaa, emme Herran tahtoa, uskovat tämän ymmärtää, mutta suhteemme Herra Sebaotiin on meidän jokaisen omalla harteilla.

  Siunausta teille kaikille!

  Plusääni(13)Miinusääni(7)
 11. ”Tulevina vuosikymmeninä sadatmiljoonat pakolaiset tulevat kansoittamaan Euroopan. Syntyvyyssota ja rasistinen valkoisiin kohdistuva väkivalta syrjäyttävät ikääntyvän valkoisen väestön, kuten kävi Etelä-Afrikassa. Sukupuutto uhkaa. Miten ihmeessä jouduimme tähän painajaiseen?”

  Ihan mahtava teksti,nyt ei kaipais kun faktoja. Vai onko tämä taas tätä että näin on koska minä sanon ja magneettimedian riippumattomat asiantuntijat ovat tutkineet. hahaa

  Plusääni(3)Miinusääni(16)
 12. Aika paranoidisia nämä teidän Aatunpalvojien jutut…

  Plusääni(3)Miinusääni(22)
 13. Iskikö Jumalan miekka Mekan suurmoskeijan raunioiksi?

  Nosturi romahti suurmoskeijan päälle myrskyn seurauksena. Toista sataa kuollutta ja useita satoja haavoittuneita.

  Varsinainen Halal teurastus.

  Plusääni(12)Miinusääni(2)
 14. Soini on yksi saatanan leukojaan louskuttava virtahepo. Täydellinen pää hinttien ja siionistien porukalle!

  Plusääni(9)Miinusääni(6)
 15. Mahtaa suomalaista aitoidioottia vituttaa Suomen tuhoutuessa, kun on itse naurettu Venäjälle, Pohjois-Korealle, Kiinalle, Irakille, Libyalle etc. (mitä Jutku≈Sanomat ja Ilta-Paska milloinkin ovat käskeneet). Ja mitä YLEen tulee, sanon vain yhden asian: katsokaa Jungnerin nokkaa, korvia ja huulia!

  Plusääni(9)Miinusääni(3)
  1. Kansallisvaltiotamme tuhovat maanpetturit valehtelevat ja vetoavat laki-säädöksiin, joita ei ole olemassa:

   ”Tornion järjestelykeskuksesta
   Valtioneuvosto ei ole torstaina 17.9.2015 voinut päättää, että järjestelykeskus tulee Tornioon, koska Tornion kaupunki ei ole päättänyt että se järjestelykeskuksen kaupunkiin haluaa.

   Laki sanoo, että valtioneuvosto nimeää asetuksella ne kunnat, joilla on velvollisuus perustaa järjestelykeskus. Katsokaa tätä ja pöyristykää:

   Finlex
   Ei ole asetusta järjestelykeskuksesta, vaikka siitä sisäministeriön mukaan päätettiin torstaina (YLE 15.9.2015, YLE 17.9.2015). Ei näy tietoa valtioneuvostonkaan sivuilla.

   “Turvapaikanhakija voi olla keskuksessa korkeintaan viikon”
   Järjestelykeskus on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sinne on tarkoitus majoittaa Ruotsin kautta Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita, joiden henkilöllisyys tai maahantulon edellytykset ovat epäselvät. Keskuksessa heidät rekisteröidään ja heidän turvapaikanhakuprosessinsa aloitetaan. Lain mukaan turvapaikanhakija voi olla järjestelykeskuksessa korkeintaan viikon. Rekisteröinnin jälkeen turvapaikanhakija voi siirtyä vastaanottokeskukseen. (YLE 17.9.2015)

   Ei pidä paikkaansa. Jatkuva valehtelu viikon määräajasta perustuu SPR:n ja Terveystalo Oy:n rahoittamaan ohjeeseen, ei siis mihinkään lakiin. Sisäministeriö ja Maahanmuuttovirasto ovat luovasti soveltaneet voimassaolevaa lainsäädäntöä maanpetoksellisissa tarkoituksissa. Tutulta kuulostavia termejä, vai mitä mieltä olette?…”

   Koko artikkeli: http://samapatuo.blogspot.fi/2015/09/tornion-jarjestelykeskuksesta.html

   Mainitussa blogissa on joukko muitakin varsin lukemisen arvoisia artikkeleita.

   Plusääni(7)Miinusääni(3)
 16. Ovatko hakukonet sensuroineet tuloksiaan, kun ei enää tunnu löytyvän kuvia joissa François Mitterrand antaa kutakuinkin nk. ”kielaria” Saddam Husseinille. Helmut Kohl kaveerasi myös ”diktaattorin” kanssa.

  Plusääni(4)Miinusääni(3)
 17. Ovatko hakukoneet sensuroineet tuloksiaan, kun ei enää tunnu löytyvän kuvia joissa François Mitterrand antaa kutakuinkin nk. ”kielaria” Saddam Husseinille. Helmut Kohl kaveerasi myös ”diktaattorin” kanssa.

  Plusääni(1)Miinusääni(5)
 18. VASTINE TUOHON PA$KABLOGIIN…..KAT$OTAAN KUINKA KAUAN KESTÄÄ ENNENKUIN HU0RA $€N$UROI SEN

  http://www.lily.fi/blogit/matkalla-perille/yksi-tunti-yksi-mv-lehden-artikkeli-eika-yhtakaan-todenperaista-lausetta?viewpoint=613#comment-827491

  EnHora (Ei varmistettu) 26.9.2015 04:58

  HUVITTAVAA KUN JOKU $UO-HU0RA JOSTAIN U$A$AATANA$TA (MAAILMAN SUURIN MA$$AMURHAAJA) TUOMIT$€€ YHTÄ VERKKOLEHTEÄ JOKA USKALTAA mm JULKISTA MURHAAJI€N JA RAI$KAAJI€N NIMIÄ JA KUVIA….

  $ILLOIN KUIN JO(T)KU(T) ”NAI$” PUOLIN€N HU0RA(T) PUOLU$TAA RAI$KAAJIA NIIN ON KYLLÄ TODI$T€ $IITÄ €TTÄ MAAILMAN LOPPU ON LÄH€LLÄ !!!

  T€RV€ $UO-HUORA….MILTÄ TUNTUU A$UA NOITT€N LÄHI-IDÄN MA$$AMURHAAJI€N LUONA….VALUUKO $UNKIN U$A$AATANA-H0M0N KÄ$I$TÄ NÄITT€N LÄHI-IDÄN LA$T€N V€RTA ?????

  Madeleine Albright says 500,000 dead Iraqi Children was ”worth it” wins Medal of Freedom

  VAI PUOLU$TATKO $UO-HU0RA NÄÄKIN LA$T€NRAI$KAAJAT…?????

  http://www.infowars.com/us-military-investigator-confirms-women-and-children-were-raped-at-abu-ghraib/

  http://www.dailykos.com/story/2009/05/28/736242/-UPDATE-Children-raped-at-Abu-Ghraib-Gibbs-Pentagon-Deny

  http://www.salon.com/2004/07/15/hersh_7/

  http://www.globalresearch.ca/iraq-s-child-prisoners/858

  JOT€N KANNATTAA $UO-HU0RA $IIVOTA OMA $UU$I…P€RH€€$I P€RÄ-P€$Ä….€NN€NKUIN ALAT $YYTTÄMÄÄN MUITA….MI$TÄÄN A$IA$TA….KUT€N esm VAL€HT€LU$TA….!!!!!

  P$…KUINKA MONTA $YYTÖNTÄ IHMI$TÄ TUO U$A$AATANA ON MURHANNUT TÄNÄPÄIVÄNÄ…????

  http://www.globalresearch.ca/u-s-holds-the-world-record-of-killings-innocent-civilians/5393789

  https://www.amnesty.org/en/latest/news/2014/08/afghanistan-no-justice-thousands-civilians-killed-usnato-operations/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_from_US_drone_strikes

  http://www.theguardian.com/us-news/2014/nov/24/-sp-us-drone-strikes-kill-1147

  http://www.mintpressnews.com/us-drone-strikes-in-yemen-have-killed-more-civilians-than-al-qaeda/209555/

  NOH….AIOTKO $€N$UROIDA NÄÄ……… TOTUUD€T ……… $UO-HU0RA….????

  Plusääni(2)Miinusääni(4)
 19. Toisaaltaan aivan kauhistuttaa ja järkyttää kaikki viime vuosikymmenen sisällä tulleet paljastukset ja meno senkun vaan pahenee. Toisaaltaan näin vahvasti uskon omaavana katse nousee ylös, ei pelota mikään muu kuin se viimeinen tuomio. Ja siinäkin luottamus Sanaan on niin suuri että perille viedään.Rakkaudessa ei ole pelkoa.Vaan niin on maailma muuttunut, että mitään arvoa ei anneta isoisiemme taisteluille yksivastaasata itärajalla. Politikot myivät maamme jo muutamasta hopeakolikosta. Siihen tämä massamuutto liittyy, rahaan. Rikkaitten rikastumiseen, köyhien köyhtymiseen.Vaan. sama tuomioistuin meiiä kaikilla on edessä. Se tulee ajoittain mieleeni. Joka muuta uskoo, uskokoon mun puolesta. Itse olen vakuuttunut, etä näin on. Olen niin monen kuolinvuoteen vierellä tullut olleeksi. Siinä saa nähdä ja kuulla sellaista mitä on muille turhe selittää eikä ehkä ole tarkoituskaan.

  Plusääni(6)Miinusääni(4)
 20. Näihin todellisiin syyllisiin liittyen erittäin informatiivisia ja opettavaisia videoita kaikille ei-juutalaisille. Tunne vihollisesi:

  https://www.youtube.com/watch?v=NzkK8fd_yFc

  https://www.youtube.com/watch?v=gXwfs1983wM

  https://www.youtube.com/watch?v=utdDr9zxpOo

  https://www.youtube.com/watch?v=hodsQTPtmhM

  https://www.youtube.com/watch?v=KoRAYCxEPys

  Samaiselta kanavalta (https://www.youtube.com/channel/UCA6tXYyxM-S-gJ1pJw8nWpA/videos) löytyy myös paljon muitakin hyvin tehtyjä videoita. Suosittelen tutustumaan!

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 21. ”Muammar Gaddafi, Naton murhaama Libyan entinen johtaja”

  Pohja tippuu koko jutulta heti ensimmäisen valheen myötä.
  En lukenut enempää. Tuskin moni muukaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(8)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat