George Soros ja Bill Gates rahoittavat Facebookin faktantarkistajia

Sosiaalisen median jätti Facebook antoi lausunnon, jossa he vakuuttavat taistelevansa valeuutisia vastaan palkkaamalla kolmannen osapuolen järjestöjä faktantarkistajiksi. Näiden ryhmien puolueettomuus on kyseenalaistettu, sillä George Soros ja Bill Gates sekä muut Clintonin kampanjaa rahoittaneet rahoittavat myös näitä ryhmiä.

Monet pitävät itsestäänselvyytenä että kyseiset faktantarkistajat ovat puolueettomia. No, voit vetää omat johtopäätöksesi.

Facebook julkaisi 15. joulukuuta lausunnon, jossa he kertoivat käyttäjille aloittaneensa ohjelman ”kolmannen osapuolen faktantarkistusjärjestöjen kanssa, jotka noudattavat Poynterin kansainvälisiä faktantarkistusperiaatteita”.

Seuraavaksi mielenkiintoinen seikka Poynterista, joka kutsuu itseään ”journalismin maailmanlaajuiseksi johtajaksi”. He saavat rahoituksensa George Sorosin Open Society –säätiöltä, Bill & Melinda Gates –säätiöltä, National Endowment for Democracylta (jolla on taloudellisia yhteyksiä Yhdysvaltain ulkoministeriöön), Ebayn Omidyar –säätiöltä ja Graig Newmarkilta, Craigslistin perustajalta joka lahjoitti huiman miljoona dollaria Poynterille, jotta nämä voisivat ryhtyä toimiin valeuutisia vastaan.

Eikä tässä kaikki.

Craig Newmark rahoitti myös Clintonin kampanjaa. Näin tekivät myös George Soros ja Bill Gates, joista molemmat ovat Clinton-säätiön ja Hillaryn vaalikampanjan pitkäaikaisia rahoittajia. Ja toinen Poynterin rahoittaja, Ebayn perustaja Pierre Omidyar, on myös Clintonin suuri tukija, joka on antanut miljoonia dollareita hänen säätiölleen.

Tanskalainen journalisti Iben Thranholm sanoi, että hän oli järkyttynyt siitä että moiset ilmeisen puolueelliset faktantarkistajat saisivat päättää Yhdysvaltain politiikan narratiivista.

”Kun kuulin nämä nimet, ihoni meni kananlihalle sillä heillä on erittäin vahva poliittinen agenda. Aivan kuin olisi paljon ihmisiä joiden mielestä median yksipuolisuus ei olisi ongelma, uutisten jakaminen oikeisiin uutisiin ja valeuutisiin on oikeastaan vain yksi tapa ohjata narratiivia. Eli jos vastustat näitä poliittisia tahoja, mielipiteesi sensuroidaan. Tottakai tämä on yksi sensuurin muoto.”

Tervetuloa 1984:n Totuusministeriöön, jossa vain valikoidut faktat ovat sallittuja, ja Washingtonin uusliberaalin narratiivin kanssa ristiriitaiset leimataan ”valeuutisiksi” ja vaietaan kuoliaaksi.

 

Lähde: Yournewswire.com

Lue myös:

Juutalaistaustainen stasilainen valvomaan Saksan Facebookin poliittista kirjoittelua
Facebook sensuroi kuvia Monsantoa vastaan mieltä osoittavista lapsista
Israel-kriittiset palestiinalaismediat Facebookin hampaissa

2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat