Hamas pyytää Hizbollahilta apua Israelia vastaan

Hamas on pyytänyt Hizbollahia osallistumaan sotaan Israelia vastaan. Israelin maaoperaatio Gazassa on kestänyt jo kolmatta viikkoa. Selkeästi suurin osa juutalaisten uhreista on siviilejä, useat heistä pieniä lapsia. Israel on pommittanut myös kouluja ja kymmeniä sairaaloita pahentaakseen ihmisoikeuskatastrofia.

Hamas-johtaja Mousa Abu Marzouk kertoi venäläiselle uutistoimistolle, että palestiinalaisjärjestö toivoo ”Libanonin rintaman” liittyvän yhteiseen taisteluun Israelia vastaan. Abu Marzoukin mukaan Hizbollahista olisi suuri apu Palestiinalle. Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah ilmoitti viime viikolla, että hänen järjestönsä seisoo järkkymättä Palestiinan rinnalla.

Eteläisessä Libanonissa on ollut melko rauhallista sen jälkeen, kun Hizbollah torjui juutalaisvaltion hyökkäyksen kesällä 2006. Israelin iskettyä Gazaan tänä kesänä Libanonista on kuitenkin ammuttu raketteja sionistivaltioon solidaarisuuden osoituksena palestiinalaisille.

Iranin vallankumouskaartin Quds-eliittijoukkojen komentaja Qassem Suleimani on myös ilmoittanut tuestaan palestiinalaisille. Juutalaiset ovat tappaneet jo yli 1 360 palestiinalaista, mutta Lähi-idässä paine Israelia vastaan kasvaa koko ajan. Gazan kriisi on myös parantanut Hamasin ja Vastarinnan akselin välejä, jotka ovat tulehtuneet Syyrian konfliktin aikana.

Electronic Resistance

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat