Havainnot: Trumpin Jerusalem-päätöksellä lietsotaan sotaa!

Trumpin Jerusalem-päätös tuhoaa viimeisenkin mahdollisuuden rauhaan Lähi-idän ”rauhanprosessissa”. Vakaana tarkoituksena näyttää olevan villitseminen uuteen intifadaan, (palestiinalaisten kansannousu) jotta ”juutalaisvaltio”, saisi tekosyyn palestiinalaisiin kohdistuvalle holokaustille. Trump on pahimman luokan sionistisen eliitin lakeija.

 

Donald Trump ja Benjamin Netanyahu.
Donald Trump ja Benjamin Netanyahu.

Trumpin Jerusalem-päätös

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi nostatti myrskyn Lähi-idässä. Tällä päätöksellä Trump täytti ennakko-odotukset sekä vaalilupauksensa uutispommina Lähi-itään.

Trumpin mukaan rauhaa ei kannata koettaa saavuttaa vanhoilla menetelmillä, vaan tilanne vaatii uutta lähestymistapaa:

Emme voi ratkaista ongelmiamme tekemällä samoja epäonnistuneita olettamuksia ja toistamalla samoja vanhoja menneisyyden epäonnistuneita strategioita, sanoi Trump.

Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi on herättänyt kiivasta vastustamista Lähi-idässä, kuin myös Yhdysvaltojen liittolaisten keskuudessa.

Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbas pitää näitä päätöksiä valitettavina ja hyväksymättöminä. Ne tietoisesti romahduttavat kaikki rauhanpyrkimykset, sanoi Abbas.

Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n päärihteeri Saeb Erekat sanoi, että Trump tuhosi kaikki toiveet kahden valtion ratkaisusta. Islamilaisen Hamas-järjestön mukaan päätös avaa ”helvetin portit” amerikkalaisia vastaan.

Myös Yhdysvaltojen liittolaisena tunnettu Saudi-Arabia tuomitsi Trumpin päätöksen ja katsoi, että se on vastoin palestiinalaisten historiallisia oikeuksia.

Kuningaskunta on jo varoittanut tuollaisen epäoikeudenmukaisen ja vastuuttoman teon vakavista seurauksista, sanoi kuningashuoneen lausunto.

Myös Iran, Turkki, Syyria, Libanon, Jordania, Irak, Arabiemiirikunnat, Malesia ja Indonesia tuomitsivät Trumpin ratkaisun.

Lisäksi länsimaat sekä YK arvostelivat Trumpin päätöstä. YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu perjantaina hätäkokoukseen Bolivian, Egyptin, Ranskan, Italian, Senegalin, Ruotsin, Britannian ja Uruguayn sitä vaatiessa.

– Olemme eri mieltä Yhdysvaltain päätöksen kanssa siirtää lähetystö Jerusalemiin ja tunnustaa se Israelin pääkaupungiksi. Mielestämme se ei auta alueen rauhanpyrkimyksiä, sanoi Britannian pääministeri Theresa May lausunnossaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi tiedottajansa välityksellä, ettei hän anna tukeaan Trumpin päätökselle, joka muuttaa vuosikymmeniä vanhaa politiikkaa.

Jerusalemin asemasta voi neuvotella ainoastaan kahden valtion ratkaisun puitteissa, kirjoitti Merkelin tiedottaja Steffen Seibert Twitterissä

Israel riemuitsi päätöksen puolesta

Luonnollisesti juutalaisvaltio oli pakahtua onneensa päätöksen takia. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kutsui Trumpin päätöstä historialliseksi, rohkeaksi ja oikeudenmukaiseksi. Netanyahun mukaan se oli tärkeä askel kohti rauhaa. Myös Israelin oppositiojohtajat kiittelivät päätöstä.

Trump käski ulkoministeriön valmistautumaan myös Yhdysvaltain suurlähetystön siirtämiseen Tel Avivista Jerusalemiin.

Muut maat pitävät suurlähetystönsä yhä Tel Avivissa. Itä-Jerusalemin katsotaan olevan miehitettyä aluetta, jonka asuttaminen ja liittäminen Israeliin on neljännen Geneven sopimuksen vastaista. Myös YK:n päätöslauselmat, josta viimeisin on vuoden takaa, kieltää Israelia asuttamasta Itä-Jerusalemia.

 

Tarkoituksellinen provosointi

Trumpin Jerusalem-päätös on tehty sopusoinnussa Israelin johtajien tavoitteiden kanssa. Tällä nimenomaisella Jerusalem-päätöksellä Trump, tai hyväksikäytetty Trump, juutalaisvaltion johtajien manipuloimana, haluaa provosoida täydellisen sotatilan Israelin ja palestiinalaisten välille. Tähän palestiinalaisten kansannousu tarjoaisi täydellisen tekosyyn. Perimmäisenä pyrintönä saattaa olla konfliktin laajentaminen poliittisen Lähi-idän alueelle. Tällöin voisi toteutua Israelin unelma Syyrian ja kokonaisuudessaan Lähi-idän uusjaosta. Maailman tulisi olla todella huolissaan turvallisuudestaan: Israel, kuten Yhdysvallat ovat hampaisiin saakka aseistautuneita ydinasevaltioita, joita kontrolloi sionistien joukko.

Vuosikymmeniä kestänyt rauhanprosessi palestiinalaisten ja juutalaisvaltion välille on ollut pelkkää poliittista farssia: Sionistijohtajat eivät tahdo rauhaa, vaan toteuttaa etnisen puhdistuksen Palestiinassa.

 

Palestiinalaisten historia kytkeytyy Jerusalemiin

Jerusalem muodostaa ”pyhän” kaupungin kolmelle isolle uskontokunnalle: ”juutalaisille”, kristityille ja muslimeille.

Kalliomoskeija luo majesteettisen näkymän Vanhaankaupunkiin.
Kalliomoskeija luo majesteettisen näkymän Vanhaankaupunkiin.

Muslimien uskonnollisten perinteiden mukaan Jerusalemin Temppelivuorella sijaitseva Kalliomoskeija on paikka, josta profeetta Muhammad nousi taivaaseen tapaamaan Moosesta. Viereinen Al-Aqsan moskeija on muslimien kolmanneksi pyhin paikka Mekan ja Medinan jälkeen.

Palestiinalaishallinto pyrkii luomaan itsenäisen palestiinalaisvaltion, jonka pääkaupunki olisi Itä-Jerusalem.

 

Nykyisten juutalaisten historia ei aidosti liity Israeliin

Aikamme juutalaiset eivät ole muinaisten heprealaisten jälkeläisiä. Joskin juutalaisuuden eli uskonnon kautta syntyneitä yhteyksiä Israeliin ja sen pääkaupunkiin Jerusalemiin voidaan jotenkin perustella.

Nykyiset juutalaiset ovat suurimmaksi osaksi 700-luvulla juutalaisuuteen kääntyneiden turkkilais-mongolidisen kasaarikansan jälkeläisiä. Aikamme aškenasijuutalaiset polveutuvat kasaareista.

Lisäksi vuonna 2012 israelilainen perinnöllisyystutkija tri Eran Elhaik julkaisi tutkimuksensa The Missing Link of Jewish European Ancestry: Contrasting the Rhineland and the Khazarian Hypotheses (Euroopan juutalaisten kadonneet esivanhemmat: Reininmaa- ja Kasaari-hypoteesit vastakkain), jossa on tieteellisesti todistettu, että aškenasijuutalaiset, jotka muodostavat 90 prosenttia maailman juutalaisista, ovat kasaarien jälkeläisiä. Kasaarit olivat aikanaan mahtava valtakunta Mustan meren ja Kaspianmeren välissä, jonka pakanakuningas ja suurin osa pakanakansasta kääntyivät, kuten jo sanottiin, rabbiinijuutalaisuuteen 700-luvulla.1

Huomion arvoista on, Tri Elhaikin kommentit aikaisemmasta tutkimuksesta: siinä väitettiin todistaneen, etteivät aškenasijuutalaiset periytyneet kasaareista, vaan olivat kotoisin Levantista: Vaikuttaa siltä, että heidän tuloksensa oli kirjattu ennen tutkimuksen aloittamista. He ampuivat ensin nuolen ja piirsivät sitten osumakohdan ympärille napakympin.1

Niin muodoin selvää on, että tällaisella käännynnäisellä kasaarikansalla ei ole pitkälle ulottuvaa historiallista sidosta Israeliin ja sen pääkaupunkiin Jerusalemiin.

Ministeri Timo Soini suorittamassa nöyristelevää poliittista farssia Jerusalemissa, yad Vashem -holokaustin museossa 2016.
Täysverinen sionisti, ministeri Timo Soini suorittamassa nöyristelevää poliittista farssia Jerusalemissa, Yad Vashem -holokaustin museossa 2016.

Nykyiset kristityt kirkot, yhteisöt, hallitukset ja lukuisat itseään kristityiksi kutsuvat ihmiset nöyrästi palvelevat ”valittua kansaa” eli kasaarieliittiä. Tämän väitteen todenperäisyys nähdään selvästi siinä kuinka kristillinen maailma antaa sokean tukensa demoniselle Israelin valtiolle.2

 

Miksi Israel perustettiin?

Miksi kasaarikansa, jonka alkuperäinen kotimaa oli todellisuudessa jossain Keski-Aasiassa, innostui valloittamaan ja ryöväämään toisten kotimaan Palestiinasta itselleen? Yhtenä valheellisena propagandan rummutuksen aiheena on käytetty sitä, että Israelista ”natsien” vainot kokema kansaparka sai vihdoin turvapaikan.

Todellisuudessa sionistien tärkeimpänä tavoitteena on ollut voimakkaan sotilasvaltion luominen Lähi-itään. Nämä pyrkimykset ovat toteutuneet ja tästä johtuen saamme päivittäin kuulla uutisia Israelin harjoittamasta verisestä julmuudesta palestiinalaisia kohtaan. Israelin valtio siis synnytettiin sionistisen eliitin kansainvälistä hegemoniaa varten.

Sionistinen valtio perustettiin Palestiinaan siksi, että se on poliittisesti keskeisessä suhteessa Eurooppaan, Aasiaan ja Afrikkaan nähden. Siten Israel muodostaa myös sotilasstrategisen polttopisteen maailman valta-asemaa ajatellen.3 Tämä sotilasstrateginen valta-asema saavuttaa voimakkuutensa Yhdysvaltojen ylitsevuotavalla poliittisella, taloudellisella ja aseellisella tuella Israelille.

 

Israelin brutaali terrorismi ja ihmisoikeusrikkomukset

Israelin ja palestiinalaisten konfliktin vastakkainasettelun syiksi sopinevat kysymykset maanomistuksesta ja oikeudesta nauttia maansa hedelmällisyydestä, itsemääräämisoikeudesta, itsenäisyydestä, turvallisuudesta sekä etnisestä taustasta. Israelin ja palestiinalaisten selkkaus on perusolemukseltaan poliittinen, mutta tuskin uskonnollinen. Kysymys on toisten maan valloituksesta, joka on synnyttänyt ikuisen kiistakysymyksen palestiinalaisten ja Israelin välille.

Palestiinalaiset ovat joutuneet järjestelmällisen Israelin valtioterrorismin ja mielivallan uhreiksi, kuten jäljempänä muutamilla esimerkeillä selitetään:

Ongelmana sekä vääryytenä juutalaisvaltion perustamiselle oli alusta alkaen myös ollut se, että Palestiina oli jo asutettu. Jo vuonna 1936 alkaneen kapinan syitä tutkimaan asetettu Iso-Britannian Peelin komissio totesi, että Palestiinan jakaminen palestiinalaisten ja juutalaisten kesken edellyttäisi väestönsiirtoja. Vuoden 1948 sodan yhteydessä sionistien joukot pyrkivät ratkaisemaan ongelman etnisillä puhdistuksilla. Sionistien joukot karkottivat palestiinalaisia pois ja tuhosivat kyliä järjestelmällisesti. Iso-Britannian armeija poistui Palestiinasta toukokuun 14. päivänä 1948, jolloin sionistit julistivat Israelin valtion syntyneeksi, jolloin ympäröivät arabivaltiot liittyivät virallisesti sotaan. Tässä vaiheessa jo yli 200 palestiinalaista kylää oli puhdistettu etnisesti ja noin 250 000 palestiinalaista ajettu kodeistaan.

Sionistien joukot saivat valloitettua laajemman alueen kuin mitä juutalaisvaltiolle oli Yhdistyneiden Kansakuntien jakosuunnitelmassa luvattu. Vuoden 1949 tulitaukosopimusten myötä kaikkiaan 78 prosenttia Palestiinasta tuli Israelin haltuun. Vain Gazan kaistale Egyptin rajalla ja Jordan-joen länsirannan alue (Itä-Jerusalem mukaan lukien) jäivät valloittamatta.

palestiinan alueen muutoksen historiaaArabien kotimaahan väkivalloin ja laittomasti tungettu juutalaisvaltio on puristanut palestiinalaisten elinolosuhteet olemattomiin. Vuonna 2010 heidän asuinalueensa oli muodostunut tilkkutäkiksi.

Yhden ongelman muodostavat Israelin laittomat siirtokunnat.

Kansainvälinen laki kieltää miehitysvaltaa siirtämästä omaa väestöään ja perustamasta tuotantoa miehitetyille alueille. Israel rikkoo kaikkia näitä säädöksiä ja valmistaa siirtokunnissa tuotteita palestiinalaisille kuuluvista raaka-aineista. Kuitenkaan palestiinalaiset eivät saa korvausta raaka-aineista.

Palestiinalaisia viljelijöitä on ryöstetty. He ovat menettäneet maansa ja osittain vetensä (Länsirannalla yli 40 %) laittomille siirtokunnille, joista monet tuotteet tulevat markkinoille.4

Olemme usein kuulleet takavuosina sanottavan, joko Israelin ystävien tai valtamedian kautta esimerkiksi, että Pohjois-Israelin asutuskeskuksissa jatkuvana vaarana ovat olleet viime vuosinakin raketti-iskut, joita on tehnyt Libanonissa toimiva Hizbollah-liike..

Tässä ei kuitenkaan mainita sitä, että Israel on hyökännyt Libanoniin useammin kuin mitä Libanonista on hyökätty Israeliin. Yllä mainitun 1982 Libanonin valloituksen lisäksi merkittävä tapahtuma oli vuoden 2006 sota, jossa Israel tappoi yli 1100 libanonilaista, joista suurin osa oli siviilejä; libanonilaiset aseelliset ryhmät, pääasiassa Hizbollah, tappoivat vajaa 200 israelilaista, joista valtaosa oli sotilaita.

Israelin harjoittama teurastuspolitiikka on yleisesti tiedossa, joten kaikkia niihin liittyviä yksityiskohtia ei aina kannata penkoa, sillä ne ovat hyvin epämukavia tarkasteltavia.

 

Lopuksi

Kuten Trumpin Jerusalem-päätöksestä havaitaan, Kasaari- eli sionistieliitti ja heidän sotilasvaltio Israel, muodostavat uhan ihmiskunnan eloonjäämiselle. Israel tulee lakkauttaa juutalaisvaltiona ja palestiinalaisten oikeudet on palautettava. Israel on liittolaisensa USA:n kanssa planeettamme vakavin uhka.

Huomion arvoista on vielä sekin, että Kasaarieliitin rikosten paljastaminen on lähimmäisenrakkautta ja tärkeää, koska näillä rikoksilla on suuret ja kansainväliset vaikutukset.

 

Markku Juutinen

 

Lähteet

https://yle.fi/uutiset/3-9953820

http://www.khazaria.com/khazar-diaspora.html

http://www.icahd.fi/?page_id=8

 

 1. Winston Smith: I know the slander of those who say they are Jews but are Khazarians
  Danielle Venton: Highlight: Out of Khazaria—Evidence for “Jewish Genome” Lacking
  Eran Elhaik: The Missing Link of Jewish European Ancestry: Contrasting the Rhineland and the Khazarian Hypotheses
 2. Pyhä Maa (5.8.2014). http://www.pyhamaa.net/pyhauml-maa/israel-teologia; Siionin puolesta : Kristillinen Sionismi Suomen Kristillisessä Liitossa 1970-luvulla; HS (26.5.2015). ”Seisomme rinnallasi, Israel” – juutalaisvaltion tuki on Suomessa poikkeuksellisen vahvaa; HS (2.8.2014). Timo Soini puolustaa Israelin iskuja Gazaan; KD-lehti (9.2.2015). Juutalainen seurakunta saa 100 000 euroa turvallisuusjärjestelyihin.
 3. Rami, Ahmed (1988). Vad är Israel? Stockholm: Kultur förlag.
 4. Finnwatch: YLE uutiset 11.4.2010, Finnwatchin selvitys – raportin 2. tarkistettu painos pdf-tiedostona.

32 kommenttia

 1. Maailman kansojen tulisi hävetä. Minua hävettää olla sen Suomen kansalainen joka tunnustaa israelin olemassaolon nykyisessä muodossaan ja joka ei sano mitään kun Amerikan yhdysvallat hyväksyy sen että sionistit valtaava Palestiinaa pala palalta. Maa kuuluu Palestiinalaisille, ei sionisteille.

  Englanti vetäytyi Palestiinasta kun lopetti alusmaapolitiikkansa. Se antoi hallitsemansa maa-alueet sionisteille. Sillä ei ollut siihen mitään oikeutta, mutta se antoi. Tätäkin räikeää kansainvälistä epäkohtaa katsottiin sionistien uhriutumisen vuoksi hyvällä.

  Sitten, tuo syöpä, nuo elämet alkoivat ahdistelemaan ja murhaamaan palestiinalaisia. Maan omaa kansaa pahoinpidetiin, perheet hajoitettiin ja murhattiin julkisesti. Ihmisiä kiellettiin liikkumasta omilla maillaan ja heidät häädettiin vuosisatoja hallitsemiltaan mailta ja taloista. Ja koko maailmojen ytheisö katsoi vierestä ja taputti käsiään kun sionistit murhasivat kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin toisessa maailmansodassa kuoli kaikkiaan.

  Sionisteilla ei mikään ole pyhää. Ne ajavat agendaansa kuin raivotautiset eläimet jotka eivät näe muuta kuin sokeaa raivoa ja mielenterveytensä vuoksi ovat psykoosissa jossa kaikki muut kansatmuka uhkaavat niitä.

  Ja sama tapahtuu meillä kotisuomessakin. Sionistit ovat soluttaneet meille eri kansoja hajoitaakseen miedän isänmaamme. Asuttaakseen niillä maamme ja niiden avulla tappaakseen suomalaiset. Meidän on aika nusta vahvempaan vastarintaan.

  Oli väärin että raamatussa ajettiin juutalaiset neljään tuulensuuntaan. Ne olisi pitänyt teurastaa heti. Mutta siihen ei Jeesus laupeudessaan kyennyt. Nyt me maksamme hintaa siitä kun kasaarit ovat olevinaan silloisisa juutalaisia. Mutta sionisteja ei mikään muuta juutalaisiksi.

  Plusääni(28)Miinusääni(3)
  1. ..eipä käy teitä kateeksi…te olette kirottuja ihmisiä..älkää valittako kun tulee vaikeuksia elämäänne…Herra on valinnut Israelin,teidän mielipiteillä ei ole mitään merkitystä tai väliä,vaan se lupaus koskee Israelia ja kaikkia jotka siunaavat Israelia:hyvin yksinkertainen asia:pue kirous ja epäonni eläämääsi:hauku ja ilku juutalaista,peri siunaus:rukoile ja osoita laupeutta:jos on niin tyhmä ettei näkemällä ja kuulemalla usko,sitten ei mikään auta,,,Suomessa tulee aina olemaan Israel ystäviä

   Plusääni(1)Miinusääni(1)
 2. Raamatun mukaan Israel on juutalaisen kansan maa ja Jerusalem sen pääkaupunki. Ja sen juuret ulottuvat paljon pitemmälle historiaan kuin muslimien. Islam on suurin uhka maailmalle ja israel ja usa ovat tällä hetkellä suurimmat vastavoimat sille.

  Plusääni(3)Miinusääni(19)
  1. Raamattu ei puhu mitään nykyisestä Israelista ja Jerusalemista sen pääkaupunkina. Myöskään nykyinen juutalainen kansa ei ole mikään Jumalan valittu kansa, jolla olisi joitakin erikoisoikeuksia esim. maan suhteen. Sellaiset ajatukset kumpuavat lihallisesta mielestä ja väärästä opetuksesta.

   Ensinnäkin, Jumala antoi Aabrahamille lupauksen, että hän antaa hänen jälkeläisilleen oman maan (Kanaanin maan), ja Aabrahamin jälkeläisiä ovat ne, jotka perustautuvat uskoon ja ovat siten Kristuksen omia:

   ”Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia – – Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan” (Gal. 3:7, 29).

   Aabrahamin jälkeläisiä ovat siis sekä Vanhan että Uuden testamentin aikana kristityt (VT:n aikana ei tällä nimellä, mutta asiallisesti, ”Jumalan valittuna kansana” siis). Vanhan testamentin aikana uskottiin alkuevankeliumi, lupaus ”vaimon siemenestä” eli Jeesuksesta Kristuksesta (Gal. 3:16), joka polkee rikki käärmeen (perkeleen) pään:

   ”Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän” (1. Moos. 3:15).

   Aadam ja Eeva olivat tuon lupauksen sydämissään uskoessaan ensimmäiset kristityt, kristillinen kirkko. Vanhan testamentin ”Jumalan kansa” olivat juudalaiset ja israelilaiset, joiden keskuudessa uskottiin Jumalan lupaus Jeesuksesta eli syntien anteeksiantamuksesta hänessä. Vanhan testamentin aikana uskottiin luvattuun Jeesukseen ja Uuden testamentin aikana uskotaan jo tulleeseen Jeesukseen, ja kumpikin usko on aivan samaa pelastavaa uskoa (so. kristinuskoa), uskoa Jumalan lupaamaan syntien anteeksiantamukseen.

   Olen kirjoittanut tästä asiasta ja muista tähän kommenttiin liittyvistä asioista juuri toisaalla M-median toisen jutun kommenttiosastossa, ja pyydänkin ystävällisesti Santtu Pötsöstä (ja muita kiinnostuneita) katsomaan niitä täällä (en toista kaikkea siellä jo sanottua täällä):

   Näkökulma: Suomen todellisuudesta ja itsenäisyydestä

   Lupaus maasta löytyy mm. näistä raamatunkohdista:

   ”Ja siihen aikaan kanaanilaiset asuivat siinä maassa. Silloin Herra ilmestyi Abramille ja sanoi: ’Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan’” (1. Moos. 12:6-7) – – ”Sinä päivänä Herra teki Abramin kanssa liiton, sanoen: ’Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan, Egyptin virrasta aina suureen virtaan, Eufrat-virtaan saakka’” (1. Moos. 15:18) – – ”Katso, tämä on minun liittoni sinun kanssasi: sinusta tulee kansojen paljouden isä. Niin älköön sinua enää kutsuttako Abramiksi, vaan nimesi olkoon Aabraham, sillä minä teen sinusta kansojen paljouden isän. Minä teen sinut sangen hedelmälliseksi ja annan sinusta tulla kansoja, ja sinusta on polveutuva kuninkaita. Ja minä teen liiton sinun kanssasi ja sinun jälkeläistesi kanssa, sukupolvesta sukupolveen, iankaikkisen liiton, ollakseni sinun ja sinun jälkeläistesi Jumala, ja minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi sen maan, jossa sinä muukalaisena asut, koko Kanaanin maan, ikuiseksi omaisuudeksi; ja minä olen heidän Jumalansa” (1. Moos. 17:4-8).

   Kuten huomataan, ”Abramin” kanssa tehty liitto ja lupaus maasta olivat mainitun hengellisen perustan, uskon, lisäksi myös maallinen liitto ja lupaus. Sen sijaan ”Aabrahamin” kanssa tehty liitto ja maalupaus olivat hengellisiä, koska Jumala on heidän Jumalansa (ja näin on vain siellä, missä synnit on annettu anteeksi, ts. siellä, missä uskotaan Jeesukseen eli ”vaimon siemeneen”). Siksi ”Kanaanin maa”, ”luvattu maa”, tarkoittaa tuossa jälkimmäisessä raamatunkohdassa hengellistä Kanaanin maata, Kristuksen Kirkkoa ja Jumalan ikuista valtakuntaa (jo sana ”iankaikkinen” pakottaa hengelliseen tulkintaan, koska tämä maallinen maailma tuhoutuu ja Jumala luo tilalle uuden hengellisen maailman, Matt. 24:35; 2. Piet. 3:10-13). Vanhan testamentin ajan Kanaanin maa eli luvattu maa oli vertauskuva Jumalan ikuisesta autuuden valtakunnasta, jonne tie on Jeesus Kristus (Joh. 14:6; 1. Moos. 3:15). Raamatunkohdassa ei sanota, että maallinen Kanaanin maa (tai myöhemmin maallinen Israel) kuuluisi ikuisesti jollekin ”juutalaisiksi” itseään kutsuvien ihmisten joukolle.

   On myös huomattava, että Vanhassa testamentissa annetut Jumalan lupaukset olivat ehdollisia, niin että luvatut asiat toteutuivat vain sillä ehdolla, että kansa pysyi liitossa Jumalan kanssa ja noudatti Jumalan antamia käskyjä (ja tämä on mahdollisissa vain siellä, missä usko on sydämissä ja siten syntiinlankeemuksen peruina ihmisten sydämissä hallitseva perkele joutunut kaikkoamaan ja itse Jumala tullut sanansa myötä tilalle). Ehdollisuus näkyy mm. seuraavista raamatunkohdista:

   Jos Jumalan liitossa ei pysytä ja hänen käskyjään ja määräyksiään ei noudateta, so. jos uskosta luovutaan ja eletään epäuskossa, silloin ”peräti hukutte” (5. Moos. 8:19-20), ”totisesti hukutte ettekä elä kauan siinä maassa, johon te menette Jordanin yli” (5. Moos. 30:18), ”häviätte siitä maasta, jonka hän on teille antanut” (Joos. 23:16), ”Herra hävittää ja tuhoaa teidät, ja teidät temmataan irti siitä maasta, jota menette ottamaan omaksenne” (5. Moos. 28:63), ”teidät äkkiä hävitetään siitä maasta, johon te menette Jordanin yli; te ette saa kauan elää siellä vaan teidät tuhotaan kokonaan” (5. Moos. 4:26), ”häviätte siitä maasta, jonka Herra teille antaa” (5. Moos. 11:17), ”hajotan teidät kansojen sekaan ja teidän maanne tulee autioksi” (3. Moos. 26:33), ”hävitän Israelin siitä maasta, jonka olen antanut heille ja heitän heidät pois kasvojeni edestä” (1. Kun. 9:7), ”teidän huoneenne on jäävä hylätyksi” (Matt. 23:38).

   Kun israelilaiset hylkäsivät kaikki Herran käskyt, Herra hylkäsi heidät ja antoi heidät ryöstäjien käsiin ja heitti heidät pois kasvojensa edestä (heidät vietiin pakkosiirtolaisuuteen, 2. Kun. 17:20).

   Jakeista Joh. 5:46 ja Jer. 22:9 näkyy, että Israel hylkäsi Vanhan testamentin (liiton Jumalan kanssa). Yksikään juutalainen ei täytä lakia (sydämessään siis):

   ”Eikö Mooses ole antanut teille lakia? Ja kukaan teistä ei lakia täytä” (Joh. 7:19).

   Nykyiset juutalaiset ovat opillisesti Jeesuksen ajan juutalaisten fariseusten jälkeläisiä, oppikirjanaan Jeesuksen (sen ”vaimon siemenen”) kiroava ja Raamatun vesittävä Talmud. Koko heidän uskontonsa on Jumalan liittoa (Vanhaa testamenttia) vastaan nousemista, ja silloin heillä ei ole mitään oikeutta mihinkään ”luvattuun maahan” (Kanaanin maahan).

   Eikä mitään Vanhaa liittoa ja sen maallisia lupauksia enää ole olemassakaan, Hebr. 8:13. Nyt on Uusi liitto, Uusi testamentti. Vanhan testamentin maalliset lupaukset toteutuivat jo Vanhan testamentin aikana:

   Vanhan testamentin lupaus ”juudalaisten paluusta” toteutui jo Vanhan testamentin aikana. Paluu tarkoitti paluuta Baabelin pakkosiirtolaisuudesta, ja se tapahtui vuosina 521 e.Kr. ja 485 e.Kr. Tuo VT:n lupaus ei tarkoita mitään nykyjuutalaisten paluuta mihinkään nykyiseen Israeliin.

   Myös Jumalan Aabrahamille antama lupaus maasta toteutui jo Vanhan testamentin aikana, ja Israel saikin luvatun maan kokonaisuudessaan. Salomo hallitsi koko luvattua maata:

   ”Ja Salomo hallitsi kaikkia valtakuntia Eufrat-virrasta aina filistealaisten maahan ja Egyptin rajaan asti” (1. Kun. 4:21; 2. Aikak. 9:26).

   Koska Salomon aikaan koko luvattu maa oli saatu, silloin kansa eli oikeassa uskossa ”vaimon siemenessä” (Jeesuksessa) luvattuun syntien anteeksiantamukseen, jolloin – sydämissä vaikuttavan Jumalan vaikutuksesta – kyettiin elämään liitossa Jumalan kanssa ja noudattamaan hänen käskyjään.

   Neh. 9:8 (ks. myös Ap. t. 7:45) vahvistaa Jumalan toteuttaneen Aabrahamille antamansa maalupauksen:

   ”Ja lupauksesi (kyseisen maalupauksen Aabrahamille) sinä olet täyttänyt, sillä sinä olet vanhurskas.”

   Joosuan kirja vahvistaa, että KAIKKI Herran Israelille antamat lupaukset toteutuivat jo Vanhan testamentin aikana:

   ”Niin Herra antoi Israelille koko sen maan, jonka hän oli vannonut antavansa heidän isilleen; ja he ottivat sen omaksensa ja asettuivat siihen. Ja Herra soi heidän päästä rauhaan kaikkialla, aivan niin kuin hän valalla vannoen oli luvannut heidän isillensä; eikä yksikään heidän vihollisistaan kestänyt heidän edessään, vaan kaikki heidän vihollisensa Herra antoi heidän käsiinsä. Ei jäänyt täyttämättä ainoakaan kaikista niistä lupauksista, jotka Herra oli antanut Israelin heimolle, vaan kaikki toteutui” (Joos. 21:43-45).

   Israelin luopumuksen tähden maa-alue alkoi yllä mainittujen Jumalan uhkausten mukaisesti pienetä, ja lopulta suuri osa Israelin ja Juudan asukkaita vietiin pakkosiirtolaisuuteen Babyloniaan (Assyyriaan viedyt israelilaiset joutuivat hekin Babyloniaan Babylonian vallattua Assyyrian). Tähän loppui lopullisesti Israelin olemassaolo itsenäisenä valtiona. Syynä tottelemattomuus (2. Kun. 17. luku).

   Osa (42 000) pakkosiirtolaisuuteen viedystä väestä palasi Israeliin vuosina 521 ja 485 e.Kr., mutta Israel ei tullut enää itsenäiseksi vaan oli vieraiden vallan alainen. Vain lupauksen mukaan temppeli rakennettiin. Näin täyttyivät lupaukset paluusta ja temppelistä.

   Ei ole enää mitään maata (Joos. 23:13,16). ”Luvattu maa” on nyt – Jeesuksen tultua – Kristuksen Kirkko ja Jumalan ikuinen valtakunta. Nykyisessä Palestiinassa (Kanaanin maassa) asuvat, ”juutalaisiksi” itseään kutsuvat ihmiset ovat itse antaneet asuinalueelleen sillä joskus olleen nimen ”Israel”, mutta tuollainen nimen itselle omiminen ei tee heistä raamatullisessa mielessä ”israelilaisia” (tai ”juudalaisia”) tai heidän maastaan raamatullisessa mielessä ”Israelia”. He ovat etnisesti sekalainen joukko Raamatun tuhoavaa ja Jeesusta rienaavaa Talmudia pyhänä kirjanaan pitäviä pakanoita, jotka ovat tekeytyneet Jumalan kansaksi. Heidän pakanuutensa näkyy myös Raamatusta, sillä Jerusalem on vuonna 70 j.Kr tapahtuneen hävityksen jälkeen oleva pakanoiden hallussa maailman loppuun asti:

   ”ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät” (Luuk. 21:24). Nykyisessä Israelissa asuvat ovat Raamatun todistuksen mukaan pakanoita, eivät Jumalan valittua kansaa.

   Vanhan testamentin ajan kansallinen Israel kumottiin tuolloin v. 70 j.Kr., kun Jerusalem ja sen temppeli tuhottiin ja pappi- ja uhrijärjestelmän tilalle tuli Kristus ja hänen Kirkkonsa.

   Kristus on Vanhan testamentin lupausten täyttymys: ”Sillä niin monta kuin Jumalan lupausta on, kaikki ne ovat hänessä ’on’; sen tähden tulee hänen kauttaan myös niiden ’amen’” (2. Kor. 1:20).

   Niinpä alussa siteerattu raamatunkohta ”Ja minä teen liiton sinun (so. Aabrahamin) kanssasi ja sinun jälkeläistesi kanssa, sukupolvesta sukupolveen, iankaikkisen liiton, ollakseni sinun ja sinun jälkeläistesi Jumala, ja minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi sen maan, jossa sinä muukalaisena asut, koko Kanaanin maan, ikuiseksi omaisuudeksi; ja minä olen heidän Jumalansa” (1. Moos. 17:7-8) on Kristuksessa toteutunut. Tuo iankaikkinen Kanaanin maa, jossa Jumala on Aabrahamin jälkeläisten (so. kristittyjen, ks. yllä) Jumala, on hengellinen Kanaanin maa, hengellinen Israel, Kristuksen Kirkko ja Jumalan iankaikkinen valtakunta. Yksin uudestisyntyneiden kristittyjen sydämissä voi olla Jumala.

   Joissakin yhteyksissä Uusi testamentti puhuu silloisesta Jeesuksen ajan maallisesta Israelista (selviää asiayhteydestä tai suoraan mainittuna), mutta muuten sana ”Israel” tarkoittaa Raamatussa hengellistä Israelia, Kristuksen Kirkkoa, esim. Gal. 6:14-16, Ef. 2:12, Joh. 1:47. Samoin Uusitestamentti puhuu hengellisestä Jerusalemista, Gal. 4:26; Hebr. 12:22; Ilm. 3:12; 21, 2, 10.

   Nykyisin ei ole olemassa muita raamatunmukaisia israelilaisia eikä raamatunmukaista Israelia kuin oikeat sydämen kristityt ja oikea Kirkko. Nykyinen Israel ja sen israelilaiset ovat varastaneet nimensä. Yhdelläkään kansalla ei ole itsessään mitään pelastavaa laatua, sillä kaikki ihmiset ja kansat ovat luonnostaan, syntiinlankeemuksen peruina, synnin alla:

   ”se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä EI OLE YHTÄÄN EROTUSTA. SILLÄ KAIKKI OVAT SYNTIÄ TEHNEET JA OVAT JUMALAN KIRKKAUTTA VAILLA ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa” (Room. 3:22-24).

   Aabrahamille annettu maalupaus on siis ikuinen. Vanhan testamentin aikana se oli sekä hengellinen (lupauksia Jumala antaa vain omilleen, hengellisille) että maallinen, ja Uuden testamentin aikana, Jeesuksen tultua, se on hengellinen ja ikuinen. Oikea Jumalan ”Kanaanin maa” on hänen ikuinen valtakuntansa. Nykyiset juutalaiset voivat siis päästä todelliseen Israeliin, todelliseen Kanaanin maahan, vain uskossa Jeesuksen Kristuksen sijaissovitukseen. Silloin heistä tulee Jumalan valittua kansaa. Ei voi koskaan olla muuta Jumalan kansaa kuin uudestisyntyneet kristityt (vain heidän sydämissään asuu Kristuksen lunastustyön ansiosta Jumala):

   ”Mutta te (kristityt) olette ’valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja’, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa; te, jotka ennen ’ette olleet kansa’, mutta nyt olette ’Jumalan kansa’, jotka ennen ’ette olleet armahdetut’, mutta nyt ’olette armahdetut’” (1. Piet. 2:9-10).

   Juutalaisista pelastuu siis vain osa, ne, jotka uudestisyntyvät Kristuksessa ja tulevat kristityiksi (Room. 9:27; 11:7). Kuten Jesajan 49. luku ilmoittaa, tapahtuu vain hengellinen ennalleen asettaminen, se, että osa juutalaisia pelastuu uskossa Jeesukseen Kristukseen. Nyt on uusi liitto, Jer. 31:31, ja siinä uudestisynnytään – vanha ihminen kuolee ja uusi syntyy Jumalan sanan ja siinä vaikuttavan Pyhän Hengen vaikutuksesta, Joh. 3:3-5. Nykyjuutalaiset siis, jotka vain ulkonaisesti ovat juutalaisia, eivät ole ”oikeita juutalaisia” (Room. 2:28-29), sillä oikeita juutalaisia (oik. ”juudalaisia”, kristittyjä) ovat ne, joiden sydän on ympärileikattu Jumalan sanalla, joiden sydämissä siis on usko, Room. 4:11. Usko = sydämen ympärileikkaus. Nykyiset ulkonaisesti lihassa ympärileikatut juutalaiset ovat luopuneet Vanhan testamentin ympärileikkauksen merkityksestä, sydämen uskosta (eli ympärileikkauksesta), ja siksi Raamattu kutsuu heitä ”pilalleleikatuiksi” (Fil. 3:2).

   Juudalaiset ja israelilaiset olivat ulkonaisesti Jumalan kansaa (kyseessä teokratia) vain Jeesukseen asti, ja heidän tehtävänsä kansana oli vain tuoda Jeesus maailmaan. Kun Jeesus tuli, häntä ei otettu vastaan (Joh. 1:11; Matt. 13:57). Kuitenkin, kuolemalla puolestamme ja nousemalla ylös kuolleista, hän valmisti heillekin syntien anteeksiantamuksen Jumalan edessä ja pääsyn Kotiin ja Isänmaahan, Jumalan iankaikkiseen valtakuntaan. Joh. 14:2 kertoo, että hän on valmistanut omilleen Isän Jumalan kodissa asuinsijat.

   Täällä maailmassa oikeilla israelilaisilla ei ole maata eikä pääkaupunkia:

   Hebr. 11:13 ilmoittaa kristittyjen olevan ”vieraita ja muukalaisia maan päällä.”

   Ps. 119:19: ”Minä olen muukalainen maan päällä.”

   Santtu Pötsönen puhuu myös ”uhasta maailmalle”. Todellinen uhka maailmalle on perkele, siis esimerkiksi väärä opetus. Sitä täynnä on koko maailma.

   Plusääni(13)Miinusääni(5)
   1. Kirjoittamasi kohta on pelkkä hypoteesi, eräs näkemys tai mahdollisuus joskin hyvin epätodennäköinen:

    ”Juudalaiset ja israelilaiset olivat ulkonaisesti Jumalan kansaa (kyseessä teokratia) vain Jeesukseen asti, ja heidän tehtävänsä kansana oli vain tuoda Jeesus maailmaan. Kun Jeesus tuli, häntä ei otettu vastaan (Joh. 1:11; Matt. 13:57). Kuitenkin, kuolemalla puolestamme ja nousemalla ylös kuolleista, hän valmisti heillekin syntien anteeksiantamuksen Jumalan edessä ja pääsyn Kotiin ja Isänmaahan, Jumalan iankaikkiseen valtakuntaan. Joh. 14:2 kertoo, että hän on valmistanut omilleen Isän Jumalan kodissa asuinsijat.”

    Tuo perustuu vain uskoon tai kuten uskovaiset sanovat ’Jumalan suunnitelmaan’.
    Ja silloin pitää uskoa että on jokin erillinen Jumala joka suunnittelee ja antaa tehtäviä.
    Mutta sellaisesta ei ole mitään todisteita eli esität vain uskoon perustuvaa jolle haet tukea Raamatusta, joka taas on ihmisten kirjoittama kirja.
    Ei myöskään ole mitään todisteita siitä että Jeesus kuoli puolestamme ja sovitti kenenkään syntejä ja että hän olisi noussut ylös kuolleista.
    Päinvastoin on todisteita että hän taisteli farisealaisia vastaan ja joutui siksi ristille kuten oli ajan tapa.

    Jos nyt yrität kumota sanomani niin minulle ei riitä, että ’Raamattu on Jumalan sanaa jne.’ … ja että se on totuus.
    Totuus pitää pystyä osoittamaan niin että se on järjelläkin ymmärrettävissä ja perusteltavissa. Muuten ollaan satujen maailmassa.

    Plusääni(4)Miinusääni(6)
    1. Etkö sinä ymmärrä, että kaikki, mitä sinä päivästä toiseen täällä eri kommenttiosioissa kirjoitat, nousee perkeleestä: ”Kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä” (Room. 14:23)?

     Syntiinlankeemuksessa koko ihmiskunta joutui synnin ja perkeleen orjuuteen. Perkele, myrkkykäärme, makaa kerällä sinunkin sydämessäsi ja vaikuttaa sieltä kaiken sinussa. Jokaisen luonnollisen (= Kristuksessa pelastumattoman) ihmisen, sinunkin, oma minuus on perkele hänessä. Luonnollisen ihmisen järki, ymmärrys, voima, käsitys kaikesta jne. on perkeleen järki, ymmärrys, voima, käsitys kaikesta jne.

     Tuon orjuuden vuoksi, jolle ihminen itse ei voi mitään (perkele on sydämessä, eikä ihminen kykene mitenkään omin voimin karkottamaan perkelettä sydämestään, koska jokainen tahdontoimintokin on perkeleen säätelemä ja synnyttämä), Jeesus Kristus, Jumalan Poika, tuli hengellään lunastamaan meidät. Jumala itse meni kuolemaan (synnin palkkaan, Room. 6:23) puolestamme pelastaakseen meidät, ja sinä vain pilkkaat ja levität perkelettä ja hänen vaikuttamaansa tuhoa kaikkialla kuin kauheinkin idiootti tai riivaaja. Tuhoat myös Suomen. Vain Jeesus Kristus, tie Isän Jumalan yhteyteen (siis syntien anteeksiantamus), on ainoa apu, koska vain Isä Jumala voi poistaa maatamme ja kansaamme vaivaavat vitsaukset ja pelastaa ihmiset. Uskossa Jeesuksen Kristuksen ostotoimeen (hän osti meidät hengellään Jumalalle) Pyhä Henki (siis Jumala) tulee sydämiin asumaan ja perkele joutuu kaikkoamaan sieltä pois. Uskon vaikuttaa Jumalan evankeliumin sanassa vaikuttava Pyhä Henki (Raamattu on Pyhän Hengen apostolien ja profeettojen välityksellä kirjoittama), ja tultuaan sanan myötä sydämeen hän jää sinne asumaan. Ihminen uudestisyntyy sanasta ja siinä vaikuttavasta Pyhästä Hengestä. Tällaisten uudestisyntyneiden ihmisten (= sydämen kristittyjen) välityksellä ainoastaan mikään voi tulla hyväksi. Ainoastaan heidän rukouksiaan Jumala kuulee ja rientää auttamaan.

     Kun Jumala tulee sydämeen asumaan, ihminen tulee todellisesti (sydämestään) kyvykkääksi tekemään hyviä tekoja (perkeleen orjuudessa ihminen kykenee vain ulkonaisesti ulkokultailemaan, teeskentelemään, mutta Jumala katsoo sydämeen). Kaikki silloin hyödyttää ihmistä, myös vastoinkäymiset (Room. 8:28). Kuolemakin joutuu palvelemaan kristittyä, kun se haudassa mädättäessään kristityn lihan puhdistaa sen lopuistakin synneistä ja niin puhdistaa ruumiin puhtaaksi viimeisenä päivänä tapahtuvaan ruumiin ylösnousemukseen Jumalan eteen ja Jumalan luo – ikuiseen elämään ja autuuteen (sielun ylösnousemus on luonnollisesti sydämen usko, kun Jumala, Pyhä Henki, tulee sydämeen asumaan ja sielu siten liittyy Jumalaan).

     Eikä Jumala ole mikään ”hypoteesi”. Hän on kaiken Luoja ja Ylläpitäjä, joka on ilmoittanut itsensä lihaksi tulleessa Kristuksessa ja sanassaan. Eikä totuus ole ihmisen kuvittelema (siis perkeleen vaikuttama) ajatusrakennelma. Totuuteen ihminen pääsee vain uudestisyntymällä uskossa Poikaan, joka lunasti meidät, liittää meidät uskossa Jumalan (totuuden) yhteyteen ja pyhittää meitä läpi elämän (synnyttäen rakkautta, hyviä töitä ja Jeesuksen eli totuuden julistusta, jota nytkin teen), Joh. 8:31-32. Hylätessäsi totuuden suljet itsesi valheeseen, Joh. 8:44. Nykyinen totuutesi on siis kaikessa valhe, etkä muuta voikaan kuin elää valheessa ja levittää valhetta. Olet nykytilassasi perkeleen, synnin, valheen ja sisäisen väkivallan orja, Joh. 8:44, hyvin vahingollinen ja turmiota tuottava ihminen. Siksi kirjoitan, havahduttaakseni sisimpäsi katumukseen (= sydämen hätään Jumalan edessä syntiesi vuoksi ja helvettiin hukkumisen uhan vuoksi) ja siten ohjatakseni sinut Kristukseen, anteeksiantamukseen, pelastumiseen.

     En siis yritä kumota sanomaasi, totean sen, ja kaiken sinussa, valheeksi. KAIKKI elämäsi aikana sanomasi, tekemäsi ja ajattelemasi on silkkaa syntiä alusta loppuun, niin että elämäsi on yksi viheliäinen myrkkykäärmeen luikerrus. Nyt riehut täällä. Havahdu mies! Totuus on Raamattu, vaikka kuinka halveksit sitä. Siinä puhuu todellisesti Jumala! Etkö sinä, sydämesi, halua kuulla Jumalaa, kohtaloasi? Miksi hangoittelet vastaan, vieläpä julkisesti ja itseäsi koko ajan häpäisten ja alentaen. Luepa alkuun 1. Korinttolaiskirjeen 15. luku. En ole mikään ”hihhuli” vaan Jumalan mies, todellisesti Hänestä uudestisyntynyt, täynnä oikeaa järkeä ja totuutta, sikäli kuin tässä heikossa tomumajassa on mahdollista. Pilkata voit kaikkea, mutta se ei pysäytä jatkuvaa hukkumistasi suohon ja kammottavaa perikatoasi.

     Kuuntele, mitä sanon! Minä itse olen Jumalan sanasta uudestisyntynyt ja tiedän, mitä kirjoitan. Elävä Jumala on täyttä todellisuutta! Tie hänen yhteyteensä on parannuksenteko (sydämen katumus + sydämen usko Vapahtajaan). Kyseessä on ainoa tärkeä asia elämässäsi ja kaikkien muidenkin elämässä. Mikään muu ei ole tärkeää.

     Totuus EI ole järjen asia vaan sydämen asia (aivot ja järki ovat vain sydämen toimeenpanotoimisto). Jumalattoman ihmisen sydämessä asuu elävä perkele. Kuka on käskenyt sinun omia totuuden järjen asiaksi? Minäpä tiedän, kuka…

     Nimimerkkiä saat vielä käyttää, mutta tultuasi vähitellen järkiisi ala käyttää omaa nimeäsi.

     Plusääni(5)Miinusääni(5)
     1. Kova saarnamies olet mutta kaivataanko täällä sellaisia? Minuun ainakin saarna puree huonosti.
      Kun jokainen yrittää ajatella omilla aivoillaan ja olla mukana elämän todellisuudessa niin ei tarvi elää vain uskon ja utopian varassa.
      Historian Jeesus on hyvä esikuva.
      Hän varoitti ’teologeista’ (saarnamiehistä) ja hänen oppinsa ’taivaallistamisesta’. Joten pysytään maan pinnalla.
      Wasn’t it Jesus himself that said that people shouldn’t put their trust in these organised religions lead by ‘organisers’ and ‘wise’ men?

      Plusääni(5)Miinusääni(4)
 3. Kristittyjen näkökulmastahan tämä on oikea päätös. Trumphan on itsekin uskova, joten päätös on hänen mielestään ainoa oikea. Vaikka paljon puollankin Magneettimedian näkökulmia, kristittynä ja uskovana komppaan Trumppian tässä asiassa. Mistään sotakiihkoilusta ei tässä minun mielestä ole kysymys, vaan Jerusalemista, juutalaisten ja kristittyjen pyhästä kaupungista.

  Plusääni(0)Miinusääni(19)
  1. Trumpin usko on – kuten sionistienkin – uskoa Mammonaan. Sillä ei ole mitään tekemistä Jeesuksen opin kanssa. Ihmettelen ettet tiedä että Talmud mitätöi Uuden Testamentin ja halveksii Jeesusta eikä sillä ole paljon yhteistä edes juutalaisten ’sotahistoria VT:n’ kanssa vaan se on rabbien kirjoittama lakikirja jossa rabbien laki ohjaa.
   Mietihän mikseivät talmudistit edes piittaa Mooseksen antamista Kymmenestä käskystä vaikka sanovat uskovansa VT:iin. Aika erikoista, eikö?

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
  2. Sokeita kristittyjä sionisteja maa on tulvillaan. Erikoista uskoa joka sallii vääryyden.
   Sanot: ’Kristittyjen näkökulmastahan tämä on oikea päätös’.
   Jerusalem, YK ja Trump
   Kristitty sionisti unohtaa ne rikokset, joita jopa monet juutalaiset itse häpeävät liittyen Israelin perustamiseen.
   Esim. Tel Avivin ex-prof. Slomo Sand sanoo ettei halua asua Israelissa maan harjoittaman rikollisen politiikan takia. Myös Gilad Atzmon muutti pois samasta syystä.
   Shlomo Sand ”Jews Have No Historic Connection To The Holy Land. It’s A Myth.”
   Shlomo Sand: ‘I wish to resign and cease considering myself a Jew’
   https://www.theguardian.com/world/2014/oct/10/shlomo-sand-i-wish-to-cease-considering-myself-a-jew
   ”I am often even ashamed of Israel, particularly when I witness evidence of its cruel military colonisation, with its weak and defenceless victims who are not part of the “chosen people”.”

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
 4. Eiköhän tässä kuitenkin ennemmin ole kyse hieman kauaskantoisemmasta politiikasta kuin pelkästään palestiinalaisten lisäsorto.
  Tai siis kyllähän palestiinalaisia tullaankin sortamaan mutta vain työkalun roolissa. Palestiinalaiset ovat työkalu, jolla saadaan joku järjestö tai valtio hyökkäämään Israeliin ja hyvin oletettavaa on, että se tapahtuu Syyrian maaperän kautta. Tuo oikeuttaisi Israelin hyökkäämään ja miehittämään entistä enemmän Syyrian maaperää Golanin lisäksi. Sitähän Israel on kaiken aikaa hakenut, että saisi oikeutuksen isoon sotaan ja uusiin miehityksiin johon voisi pakkosiirrättää palestiinalaiset.
  Ei sekään mahdotonta ole, että Saudi-Barbariassa alkaisi sisällissota. Se sota vain olisi raa’in tähän saakka koetuista sodista, jokainen muslimivaltio nimittäin ottaisi osaa siihen jotta saisi Mekan ja Medinan suojelukseensa.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 5. Ensin Lähi-itä ja sitten loput, vai?
  Ei ole salaisuus että sionistien agenda on koko maailman haltuunotto, NWO ihan Pöytäkirjojen mukaan. NWO-hanke etenee koko ajan aivan kuten asia on kuvattu Pöytäkirjoissa. Ja sitähän tämä Jerusalem päätöskin on. Vielä ei ole syntynyt sellaista vastarintaa joka pysähdyttäisi sen.
  Mutta joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu. Niin käy sionistien miekalla rakennetun impeeriuminkin.
  “Greater Israel”: The Zionist Plan for the Middle East
  The Infamous ”Oded Yinon Plan”. Introduction by Michel Chossudovsky
  https://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 6. Israel Shamir: Yhdysvallat ei enää määrää valtioita maailmassa. ”Yhdistyneiden Kansakuntien äskettäinen äänestys on ollut valon pilkahdus ja auringon esiintulo. Maailman kansat hylkäsivät laajasti amerikkalaishallinnon Jerusalem päätöksen – mikä voisi olla parempi? He tekivät sen huolimatta siitä, että hullu lähettiläs Nikki Haley uhkasi maailman yhteisöä, toi esiin avoimia uhkia ja lupasi kirjoittaa kaikkien päätöstä vastustavien äänestäjien nimet ylös. (”Hänen on kirjoitettava ensimmäiseksi Bolivian nimi”, sanoi Bolivian YK: n suurlähettiläs.)
  Trump ehdotti myös, että Yhdysvallat voisi katkaista apunsa niille maille, jotka vastustivat sitä YK:n äänestyksessä. Tämä uhkailu oli hyödyllistä: vain yhdeksän valtiota, tavanomaiset epäillyt, mukaan lukien Tyynenmeren entiset Yhdysvaltojen alistamat, äänestivät sionistien puolesta. Jopa Kanada, joka on aina tukenut Israelia ja joka on voimakkaasti sionisoitunut, ei äänestänyt Yhdysvaltoja ja Israelia tukien, koska Trumpin uhkailut tekivät sen lähes mahdottomaksi itsenäiselle valtiolle.
  Jos sionistit ajattelivat jo hallitsevansa maailmaa, äänestys osoitti, että heidän voittoisa asenne oli jonkin verran ennenaikaista. ”Emme ole sionismin orjia”, maailman kansat sanoivat.
  Rakastan näitä Trumpin päätöksiä: ne heikentävät Imperiumin otetta maailmasta enemmän kuin mitä Putin voisi koskaan tehdä. Suunnitteliko hän sen? Suunniteltiinko sade helpottamaan vehnän kasvua? Se mikä on tärkeää on, että Trump tekee sen hyvin. Yhdysvaltojen rahoitusosuuden vähennys YK: n talousarvioon on myös hyvä, koska se vie meitä kohti siunattuja aikoja, jolloin
  Yhdysvallat ei määrää valtioita maailmassa.
  Christmas Gifts
  Good News from Around the World
  ISRAEL SHAMIR • DECEMBER 25, 2017
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=163325
  http://www.unz.com/ishamir/christmas-gifts/

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 7. NWO-sionisti Trumpin ainoa ideologia on hänen oma pahanlaatuinen narsisminsa.

  Donald Trump Is Forging an America as Greedy, Deceitful and Cruel as Its President
  With the Tax Cuts and Jobs Act, he has remade the country in his own repugnant image.

  Donald Trump muokkaa Amerikan ahneeksi, petolliseksi ja julmaksi presidenttinä
  Veronkevennysten ja työpaikkoja koskevien lakien avulla hän on remontoinut maan omaksi kuvaksen.
  Yhdentoista kuukauden jälkeen Donald Trump on edelleen jotain arvoituksellsta poliittisen lehdistön suurelle osalle.
  Onko hän valkoinen nationalisti, kuten hänen liittonsa Breitbartin toimitusjohtajan Steve Bannonin kanssa ja hänen kieltäytymisensä tuomitsemasta Charlottesvillen marsseja antavat odottaa?
  Voisiko hän olla Länsi-sovinisti, joka uskoo islamin olevan eksistentiaalinen uhka Amerikan selviytymiselle?
  Vai onko hän vain plutokraatti, jolla on suuri suu ja kultainen wc, vain vulgaari versio Sen. Mitch McConnellista (R-KY) ja senaattori Jeff Flake’sta (R-AZ)? Entä jos hän on näitä kaikkia?

  Ns. Verouudistuksen äskettäinen kulku, joka voisi potkaista jopa 13 miljoonaa ihmistä sairausvakuutuksestaan ja sammuttaa Amerikan keskiluokan viimeiset rahkeet, herättää vielä toisen mahdollisuuden: hän ei ole mitään näistä.
  Vaikka presidentti on epäilemättä petturi, misogynisti ja saalistava kapitalisti, yksi GOP-verolain osa tarjoaa vakuuttavia todisteita siitä, että hänen ainoa ideologiansa on hänen oma pahanlaatuinen narsisminsa, mitä Bafflerin David Roth kutsuu ”pelkäksi tyhjäksi mitättömyyden ja turhuuden ruokahaluksi.”
  https://www.alternet.org/news-amp-politics/donald-trump-forging-america-greedy-deceitful-and-cruel-its-president

  Trumpin narsistinen häiriö näkyy uskona, että materialla voisi korvata sen mikä sisältä puuttuu, että omistus tekee suureksi. Turhaan arvostetut tutkijat eivät ole luokitelleet häntä vaikeasti häiriintyneeksi persoonaksi ja jopa sosio- ja psykopaatiksi.
  Syitä hänen henkiseen pienuuteensa valaisee tämä linkin artikkeli.

  Donald Trump’s Mother Is the Key to Understanding His Towering Insecurity
  Donald Trumpin äiti on avain hänen horjuvan epävarmuutensa ymmärtämiseen
  Hänen poikansa Donald on perinyt hänen ’pakkomielteiset valjaansa’ luokasta ja ylellisyydestä – ja hänen epävarmuutensa siitä, ettei hän ole syntynyt siihen. Hän rakensi itselleen miniatyyrikuvan Versailles’ta, ja hänen kulta- ja marmorimainen ’kolmipyörä’ Trump Towerissa — suunnittelijanal toinen maahanmuuttaja, jolla oli ’queenly’ maku, ensimmäinen vaimo Ivana Trump
  https://www.alternet.org/donald-trumps-mother-key-understanding-his-towering-insecurity

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 8. Gilad Atzmonin kirja Being in Time on vahva hyökkäys länsimaiden poliittisen prosessin nykyistä korruptiota vastaan
  ”En välitä etnisestä taustasta, biologiasta tai rodusta, välitän ideologiasta …. Näen Jerusalemin kulttuuriset ja ideologiset vaikutukset lähes kaikkiin länsimaisen elämän osa-alueisiin. Mutta, toisin kuin useimmat kommentaattorit, sallin itseni ilmaista kritiikkini tästä tilanteesta, toteaa Gilad Atzmon best-seller kirjassaan Being in Time.

  Linkissä Atzmonin kirjan arvostelu, kirjan jonka jokin aika sitten luin ja jota voin suositella. Siitä muutama ote:
  Review of Gilad Atzmon’s “Being in Time”
  Atzmon cites Yuri Slezkine’s 2006 book The Jewish Century as a confirmation of ‘Jewish dominance’ in world politics. He writes: ‘I do not care about ethnicity, biology or race, but I do care about ideology…. I see the cultural and ideological impact of Jerusalem on pretty much every aspect of Western life. But, unlike most commentators, I allow myself to voice my criticism of that aspect.’
  Atzmon mainitsee Yuri Slezkinen 2006 -kirjan (juutalainen vuosisata) vahvistuksena ”juutalaisten dominanssista” maailmanpolitiikassa.

  Atzmon nimeää kapitalismin pahan ”kauppapoliittisen” puolen ”Mammonaksi: pankit, osakemarkkinat, investoinnit, valuuttamanipulaatiot jne.” Tämä, hän väittää, on syy, joka on johtanut tehdastyöväen valtavaan köyhtymiseen Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa Donald Trumpin valinnan jälkeen ja brittien äänestäessä Euroopan unionin jättämisen puolesta.
  ”Mammona … tekee rikkaasta rikkaamman mutta jättää heidät yhteiskunnan ulkopuolisiksi. Perinteisen tuotannon vaatiessa paljon työvoimaa, Mammona on huolissaan vain varallisuuden kertymisestä itselleen, ja sellaisena se on välinpitämätön sosiaalisten tai eettisten ja työntekijän kohtaloa koskevien asioiden edessä. …. Tällä hetkellä Mammona on maailmanlaajuisen kapitalismin liikkeellepaneva voima …. Sen seurauksena tuotanto ja valmistus on aina siirrettävä sinne, missä työvoima ja tuotantokustannukset ovat edullisimpia.”
  Atzmon ilmaisee ihailunsa Henry Fordin profeetalliselle kirjalle 1920-luvulla, jota kutsutaan myös Kansainväliseksi juutalaisksi (The International Jew). ”Ford ei viitannut juutalaisiin kokonaisuutena, hän ei arvostellut juutalaisia rotuna tai etnisen alkuperän mukaan …. Hän vastusti pientä segmenttiä maailman juutalaisuudessa. Hänelle ”kansainvälinen juutalainen” oli viittaus joukkoon oligarkeja ja mammonilaisia. ”Atzmon kirjoittaa uskollisena tälle perinteelle.
  Hänen analyysiensä erikoisuus juutalaisuuden näkökulman analyysissä on yksityiskohtainen selostus siitä, miten se on dominoinut kulttuurimarxismin, identiteettipolitiikan ja poliittisen oikeellisuuden diskursseja ihmisoikeuksien ja elinolosuhteiden suureksi haitaksi länsimaissa.
  Se ei ole, hän selittää, niinkään salaliittoa ja salaisuutta kuin vuosisatojen kehitystä asiaan liittyvien kognitiivisten taitojen ja käytännön markkinoinnin kykyä juutalaisessa eliitissä, jonka edustajat ovat olleet varsin avoimia saavuttamastaan menestyksestä.
  ”Siinä missä islam ja kristinusko ovat uskomusjärjestelmiä, juutalaisuus on kuuliaisuuden sääntelyjärjestelmä”, Atzmon toteaa. Totuus on, että kaikki kolme ”kirjan uskontoa” sisältävät sekä nämä järjestelmät että mystiset ja esoteeriset perinteet, jotka ylittävät ne.
  Being in Time on musertavan vahva hyökkäys länsimaiden poliittisen prosessin nykyistä korruptiota vastaan, kuten linkin seuraavat lainaukset osoittavat:
  http://www.theoccidentalobserver.net/2017/12/04/review-of-gilad-atzmons-being-in-time/#more-155226

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
 9. Nimimerkille Après l’empire (29.12.2017 at 15.49), osa 1

  No jos täällä ei kaivata saarnamiehiä vaan ”omilla aivoilla ajattelevia” ja ”maan pinnalla pysyviä” ihmisiä, niin ilmeisesti katsot itsesi sellaiseksi ja sellaisena kaipaisin mielipidettäsi. Olen parhaani mukaan toisaalla selvittänyt erästä eteeni tuodusta videosta ilmenevää asiaa, josta minulta kysyttiin mielipidettä. Mielipiteeseeni sain vastaukseksi joukon kommentteja, joiden perustaa en ymmärrä.

  Voisitko ottaa kantaa asiaan, aivan maanläheisyyden nimissä? Alla minulle esitetty pyyntö (A), siihen antamani vastaus (B) ja lopuksi vastaukseeni saamani kommentit (C). Jos ehdit tai viitsit katsoa myös videon, sen kesto on 10 min.

  Pyydän sinua lisäksi antamaan minulle sen raamatunkohdan, jossa Jeesus ”varoittaa ’teologeista’ (saarnamiehistä) ja hänen oppinsa ’taivaallistamisesta’”. Tunnen Raamattua varsin hyvin, mutta tuollaista raamatunkohtaa en muista koskaan nähneeni.

  No niin, tässä kohdat A – C:

  A. Kommentoija 1 kysyi mielipidettäni videosta, jota hän oli ensin etsinyt sivustolla kirjoittaen: ”Muistaako joku niitä videoita, joissa vanha gubbe kertoilee vintillään (?) mm. siitä että valkoiset eurooppalaiset ovat todellisia israelilaisia ja että ”juutalaiset” ovat edomiitteja jne. Rautaista kamaa oli.” Kommentoija 2 sitten toi esiin tuon kaivatun videon, joka on nimeltään ”Canaanite Jews 1.mov” ja joka löytyy täältä:

  https://www.youtube.com/watch?v=KI6e5j489a8

  Löydettyään videon kommetoija 1 kirjoitti minulle: ”Mitäpä lääk.tiet. lis. Laurion Vesku – suuri suomalainen revisionisti – sanoo Skip Bakerin videosta, jos ehtii kinkunsyömiseltä ja konvehdinmussuttamiseltaan häiriintyä?”

  B. Katsottuani videon kirjoitin seuraavan mielipiteeni vastaukseksi:

  https://totuusbloki.wordpress.com/2015/01/27/juutalaiset-uusnatsit/comment-page-2/#comment-4364

  SB:n video on kristinuskoa hyväksi käyttävä, lihallinen ja rasistinen video, ja sen voi vain kiroten hylätä. Jumalalla ja hänen sanallaan ei ole videon kanssa mitään tekemistä, eikä voi ollakaan:

  ”lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan” (Room. 8:7) – – ”luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti” (1. Kor. 2:14).

  ”Rautaista kamaa” tämä video on vain siinä mielessä, että se merkitsee raudankovaa ja raudankylmää helvetin tuomiota laatijoilleen ja kannattajille (koska siinä käytetään väärin Kristuksen lunastustyötä). Helvetin tuomiota kuvastaa myös videon puhujan SB:n selän taakse sijoitettu hirttokaapeli.

  Video edustaa ”Christian Identity”-liikettä, jonka mukaan nykyiset valkoiset eurooppalaiset kansat ovat todellinen Israel, Assyyriaan pakkosiirtolaisuuteen 700-luvulla e.Kr. vietyjen ja sitten muka ”kadonneiden” Israelin kymmenen heimon jälkeläisiä, joilla yksin on liitto Jumalan kanssa. Tällainen Jumalan liiton käsittäminen lihallisesti ja rodullisesti on perkeleestä, jonka valtaan ja orjuuteen koko ihmiskunta joutui syntiinlankeemuksessa. Video on perkeleestä, ja perkele puhuu siinä SB:n suun kautta (perkelehän asuu luonnollisten ihmisten sydämissä säädellen sieltä kaiken ihmisessä). Christian Identity väittää jopa, että Eeva harrasti seksiä saatanan kanssa, Aadam oli ”valkoinen” ja ei-kaukaasialaisilla ei ole sielua (he väittävät kaukaasialaisten olevan alkuperältään mainittuja Assyyriasta paenneita israelilaisia heimoja).

  Selvää on, että tällainen video vetoaa lihalliseen mieleen ja ohjaa sen selkeälle ja helposti omaksuttavalle seireenien saatanantielle (2. Kor. 11:14-15).

  Totuus ”kadonneista” Israelin heimoista on se, että Assyyriaan pakkosiirtolaisuuteen viedyt israelilaiset joutuivat Babylonian pakkosiirtolaisuuteen, kun Babylonia valloitti Assyyrian 612-608 e.Kr. (Aapeli Saarisalo: Raamatun sanakirja). Israelin heimot eivät siis ”kadonneet” eivätkä he vaeltaneet Eurooppaan. He palasivat pakkosiirtolaisuudesta Juudan heimojen mukana, ja pakkosiirtolaisuuden jälkeen juudalaisia ja israelilaisia (kaikkia 12 heimoa) kutsuttiin yhteisesti ”juudalaisiksi”, mutta israelilaiset olivat siis mukana, kuten Raamattu todistaa:

  Jeesus kutsuu luopumukseen tulleita juudalaisia ”Israelin huoneen kadonneiksi lampaiksi”, ja tässä tarkoitetaan siis hengellistä ”katoamista”, epäuskoa. Heidän luokseen Jeesus lähetti opetuslapsensa: ”vaan menkää ennemmin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö” (Matt. 10:6). ”Israelin huone” oli siis palannut pakkosiirtolaisuudesta.

  Jer. 3:18 sanoo: ”Niinä päivinä on Juudan heimo kulkeva Israelin heimon kanssa, ja he tulevat yhdessä pohjoisesta maasta siihen maahan, jonka minä annoin teidän isillenne perinnöksi.”

  Apostolien teoissa myös on monta kohtaa, jotka todistavat israelilaisten palanneen pakkosiirtolaisuudesta, esim. ”Te Israelin miehet, kuulkaa…” (Ap. t. 2:22; Pietari puhuu helluntaina) – – ”Pietari rupesi puhumaan kansalle ja sanoi: ’Israelin miehet, mitä…’” (Ap. t. 3:12) – – (Pietari Jerusalemissa) ”olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että” (Ap. t. 4:10) – – ”Sillä totisesti, tässä kaupungissa kokoontuivat sinun pyhää Poikaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olet voidellut, sekä Herodes että Pontius Pilatus pakanain ja ISRAELIN SUKUKUNTAIN kanssa” (Ap. t. 4:27) – – ”kutsuivat koolle neuvoston ja israelilaisten vanhinten kokouksen” (Ap. t. 5:21) – – ”Israelin miehet” (Ap. t. 21:28).

  SB sanoo videon aluksi, että juutalaiset (erotuksena siis oikeista ”juudalaisista ja israelilaisista”) olivat edomilaisia (Jaakobin veljen Eesaun jälkeläisiä), joiden SB muistaa mainita olleen ”kanaanilaisia” päästäkseen myöhemmin videolla sanomaan, että kanaanilaiset (ja siten myös edomilaiset) olivat muka ”pahan pojan” Kainin jälkeläisiä. Edomilaiset olivat siis todellisuudessa Iisakin (Aabrahamin ”lupauksen lapsen”) ja Rebekan pojan Eesaun jälkeläisiä. Heti ensimmäisessä lauseessaan SB osoittautuu valehtelijaksi.

  Myöhemmin SB selittää Kristuksen toimittamaa lunastusta: Jeremia ystävineen vei liitonarkin Jerusalemissa luolaansa, ja luola oli juuri sen paikan alapuolella, jossa Jeesus myöhemmin ristiinnaulittiin. Kun Jeesus ristiinnaulittiin, tapahtui maanjäristys ja silloin halkeamista valui Kristuksen verta liitonarkin päälle, ja näin lunastus tuli israelilaisille, koska Jumalalla oli liitto vain heidän kanssaan (jotka siis SB:n mukaan tuolloin olivat jo Kaukasuksen yläpuolella ja ehkä Euroopassakin). Raamattu ei tiedä mitään tuollaisesta luolasta, veren valumisesta halkeamaa pitkin tai lunastuksesta yksin silloisille israelilaisille Kristuksen veren valuessa liitonarkin päälle. Todellisuudessa Lunastus (Jeesus kantoi itsessään syntiemme rangaistuksen, kuoleman, ja niin osti hengellään meidät Jumalalle, lunasti meidät) koski koko ihmiskuntaa, ja se oli luvattu jo heti syntiinlankeemuksen jälkeen (1. Moos. 3:15). Raamattu sanoo:

  ”Sillä niin on Jumala MAAILMAA rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että MAAILMA hänen kauttansa pelastuisi” (Joh. 3:16-17) – – ”Isä on lähettänyt Poikansa maailman Vapahtajaksi” (1. Joh. 4:14) – – ”hän (Herra) ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen” (2. Piet. 3:9) – – Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. Sillä KAIKKI ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen LUNASTUKSEN kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa – – Vai onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin, koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta” (Room. 3:21-24, 29, 30) – – ”Hänessä meillä on LUNASTUS, syntien anteeksisaaminen – – että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa KAIKKI, HÄNEN KAUTTAAN KAIKKI SEKÄ MAAN PÄÄLLÄ ETTÄ TAIVAISSA” (Kol. 1:14, 20).

  SB viittaa myös jakeeseen Joh. 8:33, jossa Jeesuksen tappamista tavoittelevat (jae 37) juutalaiset – nuo SB:n ”edomilaiset” – sanovat, etteivät he koskaan ole olleet kenenkään orjia, joten he eivät siis ole voineet olla Babylonian vankeudessa. Kuitenkin 1000-luvulta n. vuoteen 850 e.Kr. Edom oli ollut Daavidin alaisuudessa, myöhemmin (n. 800-650 e.Kr.) Assyyrian alaisuudessa, sitten Babylonian ja Persian provinsseina 500- ja 400-luvuilla e.Kr. Lisäksi kyseiset juutalaiset unohtivat senkin, että he parhaillaan olivat roomalaisten alaisuudessa, orjia. Ja edeltävistä jakeista 31 ja 32 käy ilmi, että puhuessaan vapaudesta Jeesus tarkoitti hengellistä vapautta, ja syntiinlankeemuksen peruinahan kaikki ovat synnin orjia, Room. 6:17-20. Muita kohtia: ”kaikki, niin hyvin juutalaiset kuin kreikkalaiset, ovat synnin alla – – kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla – – jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja” (Room. 3:9, 23; Joh. 8:34).

  SB kertoo, että n. v. 125 e.Kr. Johannes Hyrkanos II valloitti Idumean (Edom kreikaksi) ja pakotti sen asukkaat – edomilaiset – liittymään juutalaiseen uskontoon. Oikeita israelilaisia ovat SB:n mukaan, kuten sanottu, pakkosiirtolaisuudesta yli Kaukasuksen Eurooppaan siirtyneet Euroopan valkoisten kansojen (lähinnä anglosaksien) esi-isät, oikeat israelilaiset. Juutalaiset olisivat siis edomilaisia, joiden kanssa SB:n mukaan Jeesuksella ei ollut liittoa. Juutalaisuus, siis nykyinenkin farisealaisuus, on SB:n mukaan edomilaisuutta. Todellisuudessa ”juutalaisuus”, joka on farisealaisuutta, syntyi pakkosiirtolaisuuteen joutuneiden epäuskoon langenneiden juudalaisten ja israelilaisten keskuudessa 500-luvulla e.Kr. Juutalaisuus on sotaa Jumalan sanaa vastaan, ja siksi nämä langenneet ja pakkosiirtolaisuuteen joutuneet Israelin ja Juudan valtakuntien jäsenet alkoivat koota itselleen omaa pyhää tekstiään, joka kiertää ja vesittää Raamatun. Kyseinen teksti (osin suullinen) tunnettiin Jeesuksen aikana nimellä ”perinnäissääntö”, ja Jeesus sanoi sen tekevän Jumalan sanan tyhjäksi (Matt. 15:6; Mark. 7:8, 9, 13). Myöhemmin (lopullisesti 500-luvulla j.Kr.) tuo perinnäissääntö saatettiin kirjalliseen muotoon nimellä Talmud, nykyistenkin juutalaisten pyhä kirja.

  SB erehtyy Hyrkanoksesta. Kyseessä ei ole Hyrkanos II vaan tämän isoisä Hyrkanos.

  SB:n mukaan Jeesus siis tuli pelastamaan vain anglosakseja. Muiden kanssa hänellä kuulemma ei ole liittoa. Kuitenkin Raamattu sanoo, että kristillinen usko tekee kaikki uskovat Jumalan lapsiksi:

  ”Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa. Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet. Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa” (Gal. 3:26-28) – – ”Ja tässä ei ole kreikkalaista eikä juutalaista, ei ympärileikkausta eikä ympärileikkaamattomuutta, ei barbaaria, ei skyyttalaista, ei orjaa, ei vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Kristus” (Kol. 3:11).

  Mikäli oikein kuulin, SB ennustaa videolla maailmanloppua vuonna 2012.

  Raamattu kumoaa SB:n perustuksen, sen, että Jumalan liitto koskisi lihallisia israelilaisia, SB:n mukaan nykyisiä anglosakseja:

  ”Sillä eivät kaikki ne, jotka ovat Israelista, ole silti Israel, eivät kaikki ole lapsia sen tähden, että ovat Aabrahamin siementä, vaan: ’Iisakista sinä saat nimellesi jälkeläiset’; se on: EIVÄT NE, JOTKA LIHAN PUOLESTA OVAT LAPSIA, OLE JUMALAN LAPSIA, vaan lupauksen lapset, ne luetaan siemeneksi. Sillä lupauksen sana oli tämä: ’Minä palaan tulevana vuonna tähän aikaan, ja silloin Saaralla on oleva poika’. Eikä ainoastaan hänelle näin käynyt, vaan samoin kävi Rebekallekin, joka oli tullut raskaaksi yhdestä, meidän isästämme Iisakista; ja ennen kuin kaksoset olivat syntyneetkään ja ennen kuin olivat tehneet mitään, hyvää tai pahaa, niin – että Jumalan valinnan mukainen aivoitus pysyisi, ei tekojen tähden, vaan kutsujan tähden – sanottiin hänelle: ’Vanhempi on palveleva nuorempaa’, niin kuin kirjoitettu on: ’Jaakobia minä rakastin, mutta Eesauta minä vihasin’. Mitä siis sanomme? Ei kaiketi Jumalassa ole vääryyttä? Pois se! Sillä Moosekselle hän sanoo: ’Minä olen armollinen, kenelle olen armollinen, ja armahdan, ketä armahdan’. Niin se ei siis ole sen vallassa, joka tahtoo, eikä sen, joka juoksee, vaan Jumalan, joka on armollinen” (Room. 9:6-16).

  Lihalliset anglosaksit tai mikään ”valkoinen rotu” tai ”valkoiset kansat” siis nimenomaan eivät sellaisinaan, lihan puolesta, ole Jumalan lapsia. Vain usko luvattuun ja jo tulleeseen Kristukseen, syntien anteeksiantamukseen, tekee Jumalan lapseksi, ja se tarkoittaa sitä, että sydämen kristityt yksin ovat Jumalan kansa:

  ”Mutta te (Jeesukseen Kristukseen uskovat) olette ’valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja’, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa; te, jotka ennen ’ette olleet kansa’, mutta nyt olette ’Jumalan kansa’, jotka ennen ’ette olleet armahdetut’, mutta nyt ’olette armahdetut’” (1. Piet. 2:9-10).

  Kaksosista etuoikeus – ansiona – olisi kuulunut ensiksi syntyneelle Eesaulle (Edomin kantaisälle) eikä Jaakobille, mutta Jumalan valinnan mukaisen aivoituksen mukaan – ei ansion mukaan, vaan kutsujan tähden (Room. 9:11) – Eesau oli palveleva nuorempaa (jae 12). Jumalan tahdosta Jaakob sai Jumalan lupauksen ja tuli messiaanisen (Kristusta koskevan) PROFETIAN KANTAJAKSI, mutta Eesau ei ollut Jumalan luvatun kansan jäsen. Jaakobin ja hänen kansansa tehtäväksi tuli SIIRTÄÄ PERINNÖN LUPAUSTA. Jumala siis lahjoitti Jaakobille ja hänen jälkeläisilleen JUMALAN ILMOITUKSEN ja Jumalan läsnäolon erikoisoikeuden. Kyseessä ei ole armonvalinta pelastusta koskien vaan vain israelilaisten ja edomilaisten asema pelastushistorian kulussa. Eesau on hyvin voinut pelastua uskossa luvattuun Jeesukseen eli luvattuun syntien anteeksiantamukseen (”vaimon siemeneen, joka polkee rikki käärmeen pään”, 1. Moos. 3:15). Raamatussa ei mainita mitään lopullista tuomiota Eesaulle. Eesau oli ulkona ainoastaan lupauksen perimisestä, ei pelastumisesta. Jaakob valittiin pelastushistoriaan armosta, ei omasta ansiosta.

  Malakian ”Jaakobia minä (Herra) rakastin, mutta Eesauta minä vihasin” (Mal. 1:2-3) on kirjoitettu ihmisen ymmärryksen tasolla. Jaakobin kohdalla kyse on armollinen rakkaus, Eesaun kohdalla siitä pidättyminen, kuten yllä on kuvattu. Kyseessä etuoikeuden menettäminen, ei kadotustuomio. Kaikki tämä on ”kutsujan tähden.”

  Edomilaisia oli vielä mukana kapinassa Roomaa vastaan, mutta sen jälkeen Edom tuhoutui lopullisesti Jerusalemin hävityksen aikoihin.

  Nykyjuutalaiset ovat hylänneet Jumalan Pojan, ja siksi heillä ei ole Jumalaakaan Isänä: ”Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään” (1. Joh. 2:23). Sama koskee Suomen nykyistä kansaa ja nykyistä valkoista Eurooppaa anglosakseineen. ”Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark. 16:16). Ne, jotka hylkäävät Jeesuksen, ovat perkeleestä (Joh. 8:37, 42-47). Muuten en voi vastata.

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
  1. Nimimerkille Après l’empire (29.12.2017 at 15.49), osa 2

   C. Mielipiteeseeni sain seuraavat vastaukset:

   a) Nimimerkki 1 kirjoitti: ”Vesku-hyvä, ’rasismi’ on JUUTALAISEN Lev Davidovich Bronsteinin eli ’Leon Trotskyn’ keksimä termi. Ole sinä pimeän, kuoleman, valheen ja tappion puolella sitten, jos niin haluat.”

   b) Nimimerkki 1 kirjoitti seuraavan jatkokommentin:

   (Nimimerkki 1 esittää alla ensin koko Matteuksen 23. luvun vuoden 1992 raamattusuomennoksesta),

   Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen:

   ”Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa. Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista. He köyttävät kokoon raskaita ja hankalia taakkoja ja sälyttävät ne ihmisten kannettaviksi, mutta itse he eivät halua niitä sormellaankaan liikauttaa. Kaiken minkä tekevät he tekevät vain siksi, että heidät huomattaisiin. He käyttävät leveitä raamatunlausekoteloita ja panevat viittaansa isot tupsut, he istuvat pidoissa mielellään kunniapaikalla ja synagogassa etumaisilla istuimilla ja ovat hyvillään, kun ihmiset toreilla tervehtivät heitä ja kutsuvat heitä rabbiksi*.

   ”Älkää te antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä. Älkää myöskään kutsuko isäksi ketään, joka on maan päällä, sillä vain yksi on teille isä, hän, joka on taivaissa. Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.

   Voi teitä!

   ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät. ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te viette leskiltä talot ja latelette pitkiä rukouksianne vain näön vuoksi. Sitä ankarampi tulee olemaan teidän tuomionne.

   ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te kierrätte maat ja meret hankkiaksenne edes yhden käännynnäisen, ja kun siinä onnistutte, teette hänestä helvetin oman, kahta vertaa pahemman kuin itse olette.

   ”Voi teitä, te sokeat oppaat! Te sanotte: ’Jos vannoo temppelin kautta, se ei merkitse mitään, mutta jos vannoo temppelin kullan kautta, vala on sitova.’ Te sokeat typerykset! Kumpi on tärkeämpi, kulta vai temppeli, joka sen kullan pyhittää? Te sanotte myös: ’Jos vannoo alttarin kautta, se ei merkitse mitään, mutta jos vannoo alttarille pannun uhrilahjan kautta, vala on sitova.’ Te sokeat! Kumpi on tärkeämpi, uhrilahja vai alttari, joka lahjan pyhittää? Se, joka vannoo alttarin kautta, vannoo sekä alttarin että kaiken sen päällä olevan kautta, ja se, joka vannoo temppelin kautta, vannoo samalla hänen kauttaan, jonka asuinpaikka se on. Niin myös se, joka vannoo taivaan kautta, vannoo Jumalan valtaistuimen kautta ja hänen kauttaan, joka sillä istuu.

   ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te maksatte kymmenykset jopa mintusta, tillistä ja kuminasta, mutta laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden. Näitä teidän pitäisi noudattaa, noita muitakaan unohtamatta. Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette kamelin!

   ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te puhdistatte maljanne ja vatinne ulkopuolelta, mutta mitä niissä on sisällä: riistoa ja hillittömyyttä! Sinä sokea fariseus, puhdista malja ensin sisältä, muuten sitä ei saada ulkopuoleltakaan puhtaaksi!

   ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te olette kuin kalkilla valkaistut haudat. Ulkopuolelta ne kyllä ovat kauniita mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa. Samalla tavoin tekin olette hurskaita ulkonaisesti, ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä ja vääryyttä.

   ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te rakennatte profeettojen haudoille muistomerkkejä, te koristelette vanhurskaiden hautakiviä ja sanotte: ’Jos me olisimme eläneet isiemme aikana, emme olisi heidän kanssaan tahranneet käsiämme profeettojen vereen.’ Näin te kuitenkin itse tunnustatte olevanne niiden jälkeläisiä, jotka murhasivat profeetat. Jatkakaa toki isienne tapaan, kunnes mitta on täysi! Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte välttää kadotustuomion?

   ”Kuulkaa siis: Minä lähetän teidän luoksenne profeettoja, viisaita miehiä ja lainopettajia. Toiset heistä te tapatte ja ristiinnaulitsette, toisia ruoskitte synagogissanne ja ajatte takaa kaupungista toiseen. Näin te tulette syypäiksi kaikkeen viattomaan vereen, joka maan päällä on vuodatettu, hurskaan Abelin verestä aina Sakarjan, Barakjan pojan, vereen asti, hänen, jonka te tapoitte temppelin ja alttarin välille. Totisesti: tämä sukupolvi joutuu vielä vastaamaan tästä kaikesta!

   ”Jerusalem, Jerusalem! Sinä tapat profeetat ja kivität ne, jotka on lähetetty sinun luoksesi. Miten monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan! Mutta te ette tahtoneet tulla. Kuulkaa siis: teidän temppelinne on jäävä asujaansa vaille. Sillä minä sanon teille, että te ette minua tästedes näe ennen kuin sanotte: ’Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!’”

   (sitten nimimerkki 1 kirjoittaa minulle),

   ”Kääntele sinä vain poskeasi maailman loppuun asti. Minä taistelen vastaan. Opetettiinko tuossa pc-kieltä, herkkänahkaisuutta ja kaiken sonnan nielemistä mielestäsi? Minä ainakin olen lihallinen olento. Oletko sinä astraaliolento, joka ei jätä edes varjoa? Varjon maailmassa sinä elät ja yrität sillä kätesi varjolla kirjaa selata, mutta eihän se onnistu, kuten itsekin olet huomannut. Astu pois pimeydestä, Vesku. Minä taatusti käytän raamattua aseenani talmudismia, sionismia, juutalaisuutta, islamismia ja muita vihollisiamme vastaan. Minä olen toiminnan mies ja teen konkreettisesti asioita, jotta Suomi voi olla vielä yhtenä päivänä vapaa muukalaisvallasta.”

   (sitten nimimerkki 1 siteeraa raamatunkohtaa Joh. 2:13-25),

   ”Juutalaisten pääsiäisjuhla oli tulossa, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. Hän näki temppelissä kauppiaita, jotka myivät härkiä, lampaita ja kyyhkysiä. Siellä istui myös rahanvaihtajia. Jeesus teki nuoranpätkistä ruoskan ja ajoi heidät kaikki temppelistä lampaineen ja härkineen. Hän paiskasi vaihtajien rahat maahan ja kaatoi heidän pöytänsä. Kyyhkysten myyjille hän sanoi: ’Viekää lintunne pois! Älkää tehkö Isäni talosta markkinapaikkaa!’ Silloin opetuslapset muistivat, mitä kirjoituksissa sanotaan: ’Kiivaus sinun temppelisi puolesta kuluttaa minut.’

   ”Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: ’Mikä oikeus sinulla on tehdä noin? Millä tunnusteolla todistat meille oikeutesi?’ Jeesus vastasi: ’Hajottakaa tämä temppeli, niin minä saan sen nousemaan kolmessa päivässä.’ Silloin juutalaiset sanoivat: ’Tätä temppeliä on rakennettu neljäkymmentäkuusi vuotta. Sinäkö pystyttäisit sen kolmessa päivässä?’ Jeesus tarkoitti kuitenkin temppelillä omaa ruumistaan. Kun hän sitten oli noussut kuolleista, opetuslapset muistivat nämä hänen sanansa, ja he uskoivat kirjoituksiin ja siihen, mitä Jeesus oli puhunut.

   ”Kun Jeesus oli pääsiäisjuhlan aikaan Jerusalemissa, monet uskoivat häneen nähdessään ne tunnusteot, jotka hän teki. Jeesus sitä vastoin ei uskoutunut heille, koska hän tunsi heidät kaikki. Hän ei tarvinnut kenenkään todistusta ihmisestä, sillä hän tiesi itse, mitä ihmisessä on.”

   (sitaatin jälkeen nimimerkki 1 kirjoittaa minulle),

   ”Siinä yllä suosikkipätkäni raamatusta. Sinulle tuo ei tietenkään merkitse mitään, vaan tulkitset sen niin kuin tahdot, sillä olet hihhuli – aivan kuten vaikkapa Päivi Räsänenkin. Vesa-Ilkka on nostanut itsensä Jumalankin yläpuolelle ja kertoo meille kuolevaisille miten raamattua tulee lukea oikein.”

   (sitten nimimerkki 1 siteeraa raamatunkohtaa Ps. 137:7-9),

   ”Muista, Herra, Jerusalemin tuhopäivä, kosta se Edomin lapsille [=juutalaisille], jotka sanoivat: ’Hajottakaa se, hajottakaa perustuksia myöten!’ Tytär Baabel, sinä häviön oma, autuas se, joka sinulle kostaa kaiken, minkä olet meille tehnyt! Autuas se, joka ottaa sinun pienet lapsesi ja murskaa ne kallioon!”

   (sitaatin jälkeen nimimerkki 1 kirjoittaa minulle),

   ”Mitenkäs tuon tulkitset, oi Vesku? Saako sinua, muuten, jo kutsua profeetaksi?”

   (esitettyään tuon toteamuksen nimimerkki 1 siteeraa jaetta Joh. 8:44),

   ”Te [juutalaiset] olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.”

   (nimimerkki 1 on lisännyt jakeeseen hakasuluissa ”juutalaiset”, vaikka asiayhteyden mukaan asia koskee yleensä kaikkia, jotka hylkäävät Jeesuksen ja hänen sanansa – siis kaikkia epäuskoisia),

   (siteerauksensa jälkeen nimimerkki 1 kysyi minulta),

   ”Mitäs tuosta kivapuheesta sanot? Sopiiko maailmankuvaasi?”

   c) Nimimerkki 2 kirjoitti nimimerkille 1:

   ”Mistä sen tietää ettei Laurio ole itse harhauttaja kaikille paikoille on jo valmiiksi aikoja sitten laitettu oma satu setänsä kuten esim natsi Siitoin tämä on hyvin voideltu järjestelmä jossa ei ole juuri mitään jätetty sattuman varaan myös laurio synniksi on laskettava lääkärin ura jossa lääkärin valaa ei ole ainakaan tehty jumalan nimeen ja monet lääkärit kuuluvat eliittiin ja salaseuroihin, Arto Laurillakin on ollut huono tuuri pitkää tikkua vedettäessä kun joutuu esittämään paikallista kylähullua vetääkseen uskottavuuden pois muiltakin virallisia totuuksia epäileviltä, sitä ihmettelen mitä pahaa separatismissa on kun juuri rotujen sekoitus on yksi vastapuolen päämääristä, myöskään Finkistä ei tiedetä kaikkea ja voihan kaikki olla loppujen lopuksi vedätystä josta keskiverto ihminen ei tule koskaan pääsemään kärryille.”

   d) Nimimerkki 1 kirjoitti nimimerkille 2:

   ”Hyvä vastaus, nimimerkki 2! Totuusblokissa on asiallista porukkaa. Se kommentti (oliko sinun?) siitä että Siitoin veti vapaamuurarien saunaillassa lyhyimmän tikun ja joutui esittämään Suomen hulluinta (uus)natsia oli kyllä osuva ja pisti ajattelemaan. Totuus voittaa lopulta – eihän unohdeta sitä, toverit!”

   e) nimimerkki 1 kirjoitti minulle (ja siteeraa raamatunkohtaa Matt. 28:9-15),

   Veskulle vielä ILOSANOMAA, kun on tuntunut kaikonneen ilo suuren suomalaisen revisionistin sydämestä (jälleen):

   ”Mutta yhtäkkiä Jeesus tuli heitä vastaan ja tervehti heitä. He menivät hänen luokseen, syleilivät hänen jalkojaan ja kumarsivat häntä. Silloin Jeesus sanoi heille: ’Älkää pelätkö! Menkää sanomaan veljilleni, että heidän pitää lähteä Galileaan. Siellä he näkevät minut.’

   ”Naisten ollessa matkalla muutamat vartiomiehistä menivät kaupunkiin ja kertoivat ylipapeille kaiken, mitä oli tapahtunut. Silloin nämä kokoontuivat neuvottelemaan yhdessä vanhimpien kanssa ja päättivät antaa sotilaille suuren summan rahaa. He sanoivat sotilaille: ’Sanokaa, että hänen opetuslapsensa tulivat yöllä, kun te nukuitte, ja varastivat hänet. Ja jos tämä tulee maaherran korviin, me kyllä lepytämme hänet ja järjestämme niin, ettei teille koidu ikävyyksiä.’ Sotilaat ottivat rahat ja tekivät niin kuin heille oli sanottu. Heidän kertomustaan on juutalaisten keskuudessa levitetty tähän päivään asti.”

   (siteerauksen jälkeen nimimerkki 1 kirjoittaa minulle),

   ”Kolahtaako tuo aivan viimeinen lause erityisesti siellä puolen ruudun? Oletko, Vesku, miettinyt että ehkä vaikkapa tuo Skip Baker tietää sinua enemmän asioi(s)ta? Että et ehkä olekaan maailman(kaikkeuden) älykkäin olento? Kaikki ei ehkä pyörikään sinun ympärilläsi? Sinä saatat olla väärässä. Onko käynyt koskaan mielessä?”

   f) nimimerkki 2 kirjoitti: The Gospel of Goddard? Or the Gospel of Christ?

   https://christogenea.org/podcasts/gospel-goddard-or-gospel-christ

   ”Tässä on 1:08:50 puhetta ihmisen itsensä luomasta todellisuudesta eli raamatun hengellistämisestä, tuota sopiikin pohtia.”

   [kohdan C kommentit päättyvät]

   Après l’empire, en mitenkään saa kiinni, miten saamani vastaukset (kohta C) liittyvät videoon ja siitä antamaani mielipiteeseen. Nimimerkit 1 ja 2 edustavat heidän kirjoituksistaan aiemmin saamani kokemuksen mukaan juuri ”omilla aivoilla ajattelevaa” ja ”maan pinnalla pysyvää” luonteenlaatua, mutta nyt minulta hukkui jutun juoni. Ovatko kommentoijat mielestäsi jostakin syystä hengellistäneet liikaa vai onko käsityskykyni vain jäässä? Miten heidän kommenttinsa liittyvät antamaani vastaukseen, jota nimimerkki 1 pyysi?

   Plusääni(3)Miinusääni(1)
   1. Teot puhuvat, teologit, joista Jeesus varoitti, kirjoittavat ja saarnaavat.
    Minulle tämä kristinusko on yksinkertainen asia: yrittää vain elää ja toimia kuten historian Jeesus ja vastustaa pahaa. Silloin pelastuu takuuvarmasti.
    En vaivaa asialla enempää päätäni.
    Joten en valitettavasti pysty auttamaan enempää.

    Plusääni(6)Miinusääni(0)
    1. Niin, pyysin sinua ilmoittamaan raamatunkohdan seuraavalle väittämällesi (kommenttisi 29.12.2017 at 15.49) Jeesuksen varoitukselle: ”Hän varoitti ’teologeista’ (saarnamiehistä) ja hänen oppinsa ’taivaallistamisesta’.”

     Missä se on Raamatussa? Tunnen hyvin Uuden testamentin, mutten ole havainnut siellä mitään likimainkaan tuollaista kohtaa.

     Määrittelet itsesi yllä seuraaviin puitteisiin: ”Minulle tämä kristinusko on yksinkertainen asia: yrittää vain elää ja toimia kuten historian Jeesus ja vastustaa pahaa. Silloin pelastuu takuuvarmasti.”

     Kuitenkin tuollainen yritys pelastua omien tekojen kautta on puhdasta pakanuutta eikä kristinuskoa. Etkö sinä ymmärrä, mitä kirjoitat? Pakanuus on yritystä omien tekojen kautta kiivetä jonkin kuvitellun Jumalan luokse ja niin pelastua huonosta omastatunnosta (jokaisen luonnollisen ihmisen sydämessähän asuu perkele ja synnin orjuus syntiinlankeemuksen peruina). Koko maailma on täynnä erilaisia tekojen uskontoja, mutta ne ovat täysin turhia, koska ihminen ei omin voimin voi vapautua sydämessä olevasta synnin ja perkeleen orjuudesta – ihminen kykenee omin voimin vain ulkonaisesti teeskentelemään hyvää, ulkokultailemaan, mutta sellainen petos ei pelasta ketään (Jumala katsoo sydämeen).

     Kristinuskossa pelastuminen on Jumalasta, ei turmeltuneesta ihmisestä. Jumala itse hankki meille pelastumisen edessään kärsimällä puolestamme syntiemme rangaistuksen, kuoleman, ja nousemalla ylös kuolleista meidän vanhurskauttamisemme sinetiksi;

     ”Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi” (2. Kor. 5:18-21);

     ”Sillä mikä laille (ja siis sen mukaisille omille teoille, VIL) oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sen tähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset. Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa” (Room. 8:3-9);

     ”Niinpä minä (so. apostoli Paavali) todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana – että voittaisin omakseni Kristuksen ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella” (Fil. 3:8-9).

     Tuo Roomalaiskirjeen kohta ilmoittaa, että sinulla on Kristuksessa pelastumattomana lihan mieli, joka on kuolema ja vihollisuus Jumalaa vastaan. Edelleen se ilmoittaa, että sydämesi ei voi alistua Jumalan lain alle, joten et sinä sydämessäsi kykene tekemään yhtäkään hyvää tekoa, kykenet vain ulkonaisesti teeskentelemään niitä. Vielä tuo raamatunkohta ilmoittaa, ettet voi olla Jumalalle otollinen etkä siis pelastua etkä olla kristitty (”jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa”). Kristinusko EI ole teoista pelastumista. Pelastuminen tapahtuu uskosta Jeesuksen Kristuksen lunastustekoon, kun uskon synnyttävä, Jumalan sanassa vaikuttava Pyhä Henki tulee uskovan sydämeen asumaan ja vaikuttaa sieltä uskovassa oikeat, sydämestä lähtevät hyvät teot. Pelastuminen on siis uskosta, ja hyvät teot (pyhitys) ovat vasta pelastumisen seuraus (ei syy).

     Tuolla toisaalla artikkelin ”Miksi Jumala inkarnoitui juutalaisena Jeesuksena? Huomiot” kommenteissa kirjoitat vielä:

     ”Kristitylle riittää kun elää Kymmenen Käskyn mukaan. Ihminen puhdistuu synneistään tunnustaessaan ne ja alkaessaan seurata Jeesuksen esimerkkiä. Pahasti erehtyvät ne ’kristilliset’ kirkot ja lahkot, jotka luulevat pelastuksen tulevan vain Jeesuksen nimeä toistamalla: ’Jeesus on verellään poistanut syntimme’. Se on mahdottomuus koska se ei johda sisäiseen muutokseen. – – Yleinen väärinkäsitys on, että ’ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja’. Sellainen ajatus on Jumalan vastainen.”

     ”Tärkeintä ovat teot ja hyvät teot johtavat automaattisesti Paratiisiin.”

     ”Kristittynä olo voi tarkoittaa pelkkää eettis-moraalista asennetta, sitä mikä ohjasi historian Jeesusta. Kun elää hyvyydessä ja tekee hyviä tekoja se riittää pelastukseen. Hyvä ihminen ei koskaan voi joutua kadotukseen. – – Mutta ei Jeesus kuitannut hänen kuten ei kenenkään muunkaan syntejä. Näytti vain meille miten tulee elää.”

     ”He (so. swedenborgilaiset) eivät myöskään usko sovitusteologiaan vaan painottavat jokaisen omaa vastuuta pelastumisessa. He ovatkin siksi kristinuskon kehittynein joukko.”

     ”Kristittynä jäin kummastelemaan kun Netanyahu toivottaa…”

     ”Maailma kuten omakin maamme on nyt suuren moraalisen haasteen edessä. Voittaako pahuus vai hyvyys, sota vai rauha, oikeudenmukaisuus vai vääryys, orjuus vai vapaus, satanismi vai humanismi, kaikki maailman ’goimit’ vai itsensä ’valituiksi’ nostaneet.”

     ”Kuka sen Raamatun sitten on kirjoittanut ellei ihminen?”

     Näistä lausumistasi käy ilmi, että pidät itseäsi kristittynä, vaikka yllä olevan Roomalaiskirjeen kohdan mukaan et ole kristitty vaan ei-otollinen. Pidät itseäsi kristittynä, koska mielestäsi teet, tai ainakin pyrit tekemään, hyviä tekoja. Määrittelet uudelleen käsitteen ”kristitty”: käsitteistössäsi se merkitsee hyvien tekojen tekijää, joka ajattelee kyseisillä teoillaan pelastuvansa. Kristinuskon sanastossa sellainen ihminen on pakana. Teet kristitystä pakanan ja pakanasta kristityn. Sanoistasi ilmeneekin, että olet swedenborgilainen ja siis sellaisen uskomusjärjestelmän edustaja, joka on sekoitus järkeisoppia (filosofiaa), mystiikkaa ja kristinuskoa (kristinuskon käsitteet uudelleen määriteltyinä – käänteistä kristinuskoa). Sanoistasi ilmenee myös, että tarkoitat ”kristinuskolla” humanismia, koska yllä toiseksi viimeisessä sitaatissasi luettelet taistelun vastakohdiksi ”satanismin” ja ”humanismin”. Humanismi on ajatussuunta, jonka mukaan ihminen on kaiken mitta, Jumala siis.

     Koska olet humanisti (kaiken Jumala), et luonnollisestikaan voi hyväksyä muuta Jumalaa tai Jumalan sanaa. Kirjoitatkin: ”Kuka sen Raamatun sitten on kirjoittanut ellei ihminen?” Raamatun mukaan Raamattu on Pyhän Hengen (Jumalan itsensä) kirjoittama profeettojen ja apostolien välityksellä:

     ”Koko Raamattu on Jumalan Hengen vaikutuksesta syntynyt (kr. pasa grafee theopneumatos)” (2. Tim. 3:16) – – ”Sydämissänne tietäkää ennen kaikkea, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä, sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta” (2. Piet. 1:20-21).

     Nuo kohdat ole ottanut aivan uudesta Suomen Tunnustuksellisen Luterilaisen Kirkon raamattukäännöksestä (ilmestynyt tänä vuonna; siinä on korjattu Kirkkoraamatun 1933/38 epätarkkuuksia).

     Ymmärrän siis, etteivät kristinuskon käsitteet ja opit liikuta sinua mitenkään. Sen, mitä alla vielä lyhyesti kirjoitan uskosta ja teoista, kirjoitankin muiden lukijoiden silmille, jos Magneettimedia sen sallii (M-mediassahan on swedenborgilaisuuden edustajia). Otan tähän uudestaan edellä olevat sanasi:

     ”Kristitylle riittää kun elää Kymmenen Käskyn mukaan. Ihminen puhdistuu synneistään tunnustaessaan ne ja alkaessaan seurata Jeesuksen esimerkkiä. Pahasti erehtyvät ne ’kristilliset’ kirkot ja lahkot, jotka luulevat pelastuksen tulevan vain Jeesuksen nimeä toistamalla: ’Jeesus on verellään poistanut syntimme’. Se on mahdottomuus koska se ei johda sisäiseen muutokseen. – – Yleinen väärinkäsitys on, että ’ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja’. Sellainen ajatus on Jumalan vastainen.”

     Ihminen pelastuu siis mielestäsi omin teoin, ja Jeesus on pelkkä moraalinen esikuva (ei Vapahtaja). Mitä ”Jeesuksen vereen” tulee, Raamattu sanoo:

     ”Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä” (1. Joh. 1:7).

     Mitä tulee kristikunnan uskoon ”ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja”, niin Raamattu sanoo siitä:

     ”tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen” (Gal. 2:16) – – ”Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska ’vanhurskas on elävä uskosta’. – – Niin muodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme” (Gal. 3:11, 24) – – ”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta” (Ef. 2:8-9) – – ”Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja” (Room. 3:28) – – ”Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi, pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan” (Tiit. 3:4-7) – – ”olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa” (Kol. 3:9) – – ”kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!” (Hebr. 9:14) – – Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia (Gal. 3:10).

     Ihminen pelastuu siis sydämen uskosta Jeesuksen Kristuksen sijaissovitukseen. Mainitsen edellisten lisäksi vielä nämä raamatunkohdat:

     ”Mutta Jeesus huusi ja sanoi: ’Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt. – – Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen’” (Joh. 12:44, 46) – – ”(Jeesus sanoi opetuslapsille) Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark. 16:16) – – ”Sen tähden minä (Jeesus) sanoin teille, että te kuolette synteihinne; sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne” (Joh. 8:24) – – ”että jokaisella, joka häneen (Ihmisen Poikaan) uskoo, olisi iankaikkinen elämä. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. – – Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä” (Joh. 3:15-18, 36) – – ”Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä – – Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä” (Joh. 6:40, 47) – – ”Jeesus sanoi hänelle: ’Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole’” (Joh. 11:25-26).

     Se on kyllä kummallista, että swedenborgilaisuus omaksuu itselleen kristinuskon termit mutta määrittelee ne kokonaan toisiksi kuin ne ovat kristinuskossa. Siitä tulee paljon sekaannusta, eikä se edistä kenenkään asiaa. Suurimmaksi osaksi sekaannuksen mahdollisuuden vuoksi jouduin tämänkin kommenttini kirjoittamaan. Haluaako swedenborgilaisuus tulla kristinuskoksi kristinuskon sijaan? Korvata kristinuskon Jumalan ja Vapahtajan?

     Kiitos kyllä Magneettimedialle siitä, että olen näissä selvittelyissä saanut esittää kristinuskon raamatunmukaisen kannan. Enkä nytkään ole tappelumielellä liikkeellä, tahdon vain esittää Raamatun kannan, sillä Raamattua ei ole vielä kielletty ja kuopattu.

     Plusääni(1)Miinusääni(0)
     1. Après l’empirelle (1.1.2018 at 13.51)

      Kovin olet vaisuksi ja lyhytsanaiseksi tullut. Etkä vastannut pyyntööni saada raamatunkohta väitteellesi. Tulkitsen, ettei sinulla raamatunkohtaa olekaan – olet vetänyt väitteesi hatusta huijataksesi (mikä on kyllä likaista täällä).

      Olen tehnyt oikeita (Jumalan sydämessäni vaikuttamia) tekoja jo n. 10 vuotta netissä. Jumala ei ole teoriaa, vaan hänen käsissään on kaikki valta, myös Suomen tilanne. Yhä teen oikeita, Jumalan vaikuttamia töitä, tätäkin kirjoittaessani ja sinua varoittaessani.

      Sinun tosimiehen (ja muiden jumalattomien) tekoja kyllä lienee hupaisa seurata, tai sitten ei. Jumalattomien sokea riehunta voi johtaa vain tuhoon (Room. 13:2), ja toisaalta se on koomista, toisaalta traagista (täydellistä tuhoa ei liene kovin mukava seurata). Lutherin aikanakin talonpojat Lutherin varoituksista huolimatta ryhtyivät kapinaan esivaltaa vastaan, ja liki kaikki kapinoijat tapettiin.

      Jos tekojasi tahdot tehdä, niin tee, mutta lopeta Raamatun sotkeminen riehuntaasi! Se vain lisää tuomiosi kammottavuutta ja tulet harhauttaneeksi lukuisia tuhoon.

      Minun taisteluni ja sota-aseeni on jatkuvassa parannuksessa pysyminen ja hiljainen rukous sopessani.

      (tuo viestini taisi vahingossa tulla kahteen kertaan; luulin, ettei sitä ei ole julkaistu, koska linkki uusien kommenttien listassa haukkasi tyhjää).

      Plusääni(1)Miinusääni(0)
     2. 2. julkaisuyritys

      Après l’empirelle (1.1.2018 at 13.51)

      Kovin olet vaisuksi ja lyhytsanaiseksi tullut. Etkä vastannut pyyntööni saada raamatunkohta väitteellesi. Tulkitsen, ettei sinulla raamatunkohtaa olekaan – olet vetänyt väitteesi hatusta huijataksesi (mikä on kyllä likaista täällä).

      Olen tehnyt oikeita (Jumalan sydämessäni vaikuttamia) tekoja jo n. 10 vuotta netissä. Jumala ei ole teoriaa, vaan hänen käsissään on kaikki valta, myös Suomen tilanne. Yhä teen oikeita, Jumalan vaikuttamia töitä, tätäkin kirjoittaessani ja sinua varoittaessani.

      Sinun tosimiehen (ja muiden jumalattomien) tekoja kyllä lienee hupaisa seurata, tai sitten ei. Jumalattomien sokea riehunta voi johtaa vain tuhoon (Room. 13:2), ja toisaalta se on koomista, toisaalta traagista (täydellistä tuhoa ei liene kovin mukava seurata). Lutherin aikanakin talonpojat Lutherin varoituksista huolimatta ryhtyivät kapinaan esivaltaa vastaan, ja liki kaikki kapinoijat tapettiin.

      Jos tekojasi tahdot tehdä, niin tee, mutta lopeta Raamatun sotkeminen riehuntaasi! Se vain lisää tuomiosi kammottavuutta ja tulet harhauttaneeksi lukuisia tuhoon.

      Minun taisteluni ja sota-aseeni on jatkuvassa parannuksessa pysyminen ja hiljainen rukous sopessani.

      (tuo viestini taisi vahingossa tulla kahteen kertaan; luulin, ettei sitä ei ole julkaistu, koska linkki uusien kommenttien listassa haukkasi tyhjää).

      Plusääni(1)Miinusääni(0)
    2. (Toinen yritykseni saada tämä läpi.)

     Niin, pyysin sinua ilmoittamaan raamatunkohdan seuraavalle väittämällesi (kommenttisi 29.12.2017 at 15.49) Jeesuksen varoitukselle: ”Hän varoitti ’teologeista’ (saarnamiehistä) ja hänen oppinsa ’taivaallistamisesta’.”

     Missä se on Raamatussa? Tunnen hyvin Uuden testamentin, mutten ole havainnut siellä mitään likimainkaan tuollaista kohtaa.

     Määrittelet itsesi yllä seuraaviin puitteisiin: ”Minulle tämä kristinusko on yksinkertainen asia: yrittää vain elää ja toimia kuten historian Jeesus ja vastustaa pahaa. Silloin pelastuu takuuvarmasti.”

     Kuitenkin tuollainen yritys pelastua omien tekojen kautta on puhdasta pakanuutta eikä kristinuskoa. Etkö sinä ymmärrä, mitä kirjoitat? Pakanuus on yritystä omien tekojen kautta kiivetä jonkin kuvitellun Jumalan luokse ja niin pelastua huonosta omastatunnosta (jokaisen luonnollisen ihmisen sydämessähän asuu perkele ja synnin orjuus syntiinlankeemuksen peruina). Koko maailma on täynnä erilaisia tekojen uskontoja, mutta ne ovat täysin turhia, koska ihminen ei omin voimin voi vapautua sydämessä olevasta synnin ja perkeleen orjuudesta – ihminen kykenee omin voimin vain ulkonaisesti teeskentelemään hyvää, ulkokultailemaan, mutta sellainen petos ei pelasta ketään (Jumala katsoo sydämeen).

     Kristinuskossa pelastuminen on Jumalasta, ei turmeltuneesta ihmisestä. Jumala itse hankki meille pelastumisen edessään kärsimällä puolestamme syntiemme rangaistuksen, kuoleman, ja nousemalla ylös kuolleista meidän vanhurskauttamisemme sinetiksi;

     ”Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi” (2. Kor. 5:18-21);

     ”Sillä mikä laille (ja siis sen mukaisille omille teoille, VIL) oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sen tähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset. Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa” (Room. 8:3-9);

     ”Niinpä minä (so. apostoli Paavali) todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana – että voittaisin omakseni Kristuksen ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella” (Fil. 3:8-9).

     Tuo Roomalaiskirjeen kohta ilmoittaa, että sinulla on Kristuksessa pelastumattomana lihan mieli, joka on kuolema ja vihollisuus Jumalaa vastaan. Edelleen se ilmoittaa, että sydämesi ei voi alistua Jumalan lain alle, joten et sinä sydämessäsi kykene tekemään yhtäkään hyvää tekoa, kykenet vain ulkonaisesti teeskentelemään niitä. Vielä tuo raamatunkohta ilmoittaa, ettet voi olla Jumalalle otollinen etkä siis pelastua etkä olla kristitty (”jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa”). Kristinusko EI ole teoista pelastumista. Pelastuminen tapahtuu uskosta Jeesuksen Kristuksen lunastustekoon, kun uskon synnyttävä, Jumalan sanassa vaikuttava Pyhä Henki tulee uskovan sydämeen asumaan ja vaikuttaa sieltä uskovassa oikeat, sydämestä lähtevät hyvät teot. Pelastuminen on siis uskosta, ja hyvät teot (pyhitys) ovat vasta pelastumisen seuraus (ei syy).

     Tuolla toisaalla artikkelin ”Miksi Jumala inkarnoitui juutalaisena Jeesuksena? Huomiot” kommenteissa kirjoitat vielä:

     ”Kristitylle riittää kun elää Kymmenen Käskyn mukaan. Ihminen puhdistuu synneistään tunnustaessaan ne ja alkaessaan seurata Jeesuksen esimerkkiä. Pahasti erehtyvät ne ’kristilliset’ kirkot ja lahkot, jotka luulevat pelastuksen tulevan vain Jeesuksen nimeä toistamalla: ’Jeesus on verellään poistanut syntimme’. Se on mahdottomuus koska se ei johda sisäiseen muutokseen. – – Yleinen väärinkäsitys on, että ’ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja’. Sellainen ajatus on Jumalan vastainen.”

     ”Tärkeintä ovat teot ja hyvät teot johtavat automaattisesti Paratiisiin.”

     ”Kristittynä olo voi tarkoittaa pelkkää eettis-moraalista asennetta, sitä mikä ohjasi historian Jeesusta. Kun elää hyvyydessä ja tekee hyviä tekoja se riittää pelastukseen. Hyvä ihminen ei koskaan voi joutua kadotukseen. – – Mutta ei Jeesus kuitannut hänen kuten ei kenenkään muunkaan syntejä. Näytti vain meille miten tulee elää.”

     ”He (so. swedenborgilaiset) eivät myöskään usko sovitusteologiaan vaan painottavat jokaisen omaa vastuuta pelastumisessa. He ovatkin siksi kristinuskon kehittynein joukko.”

     ”Kristittynä jäin kummastelemaan kun Netanyahu toivottaa…”

     ”Maailma kuten omakin maamme on nyt suuren moraalisen haasteen edessä. Voittaako pahuus vai hyvyys, sota vai rauha, oikeudenmukaisuus vai vääryys, orjuus vai vapaus, satanismi vai humanismi, kaikki maailman ’goimit’ vai itsensä ’valituiksi’ nostaneet.”

     ”Kuka sen Raamatun sitten on kirjoittanut ellei ihminen?”

     Näistä lausumistasi käy ilmi, että pidät itseäsi kristittynä, vaikka yllä olevan Roomalaiskirjeen kohdan mukaan et ole kristitty vaan ei-otollinen. Pidät itseäsi kristittynä, koska mielestäsi teet, tai ainakin pyrit tekemään, hyviä tekoja. Määrittelet uudelleen käsitteen ”kristitty”: käsitteistössäsi se merkitsee hyvien tekojen tekijää, joka ajattelee kyseisillä teoillaan pelastuvansa. Kristinuskon sanastossa sellainen ihminen on pakana. Teet kristitystä pakanan ja pakanasta kristityn. Sanoistasi ilmeneekin, että olet swedenborgilainen ja siis sellaisen uskomusjärjestelmän edustaja, joka on sekoitus järkeisoppia (filosofiaa), mystiikkaa ja kristinuskoa (kristinuskon käsitteet uudelleen määriteltyinä – käänteistä kristinuskoa). Sanoistasi ilmenee myös, että tarkoitat ”kristinuskolla” humanismia, koska yllä toiseksi viimeisessä sitaatissasi luettelet taistelun vastakohdiksi ”satanismin” ja ”humanismin”. Humanismi on ajatussuunta, jonka mukaan ihminen on kaiken mitta, Jumala siis.

     Koska olet humanisti (kaiken Jumala), et luonnollisestikaan voi hyväksyä muuta Jumalaa tai Jumalan sanaa. Kirjoitatkin: ”Kuka sen Raamatun sitten on kirjoittanut ellei ihminen?” Raamatun mukaan Raamattu on Pyhän Hengen (Jumalan itsensä) kirjoittama profeettojen ja apostolien välityksellä:

     ”Koko Raamattu on Jumalan Hengen vaikutuksesta syntynyt (kr. pasa grafee theopneumatos)” (2. Tim. 3:16) – – ”Sydämissänne tietäkää ennen kaikkea, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä, sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta” (2. Piet. 1:20-21).

     Nuo kohdat ole ottanut aivan uudesta Suomen Tunnustuksellisen Luterilaisen Kirkon raamattukäännöksestä (ilmestynyt tänä vuonna; siinä on korjattu Kirkkoraamatun 1933/38 epätarkkuuksia).

     Ymmärrän siis, etteivät kristinuskon käsitteet ja opit liikuta sinua mitenkään. Sen, mitä alla vielä lyhyesti kirjoitan uskosta ja teoista, kirjoitankin muiden lukijoiden silmille, jos Magneettimedia sen sallii (M-mediassahan on swedenborgilaisuuden edustajia). Otan tähän uudestaan edellä olevat sanasi:

     ”Kristitylle riittää kun elää Kymmenen Käskyn mukaan. Ihminen puhdistuu synneistään tunnustaessaan ne ja alkaessaan seurata Jeesuksen esimerkkiä. Pahasti erehtyvät ne ’kristilliset’ kirkot ja lahkot, jotka luulevat pelastuksen tulevan vain Jeesuksen nimeä toistamalla: ’Jeesus on verellään poistanut syntimme’. Se on mahdottomuus koska se ei johda sisäiseen muutokseen. – – Yleinen väärinkäsitys on, että ’ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja’. Sellainen ajatus on Jumalan vastainen.”

     Ihminen pelastuu siis mielestäsi omin teoin, ja Jeesus on pelkkä moraalinen esikuva (ei Vapahtaja). Mitä ”Jeesuksen vereen” tulee, Raamattu sanoo:

     ”Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä” (1. Joh. 1:7).

     Mitä tulee kristikunnan uskoon ”ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja”, niin Raamattu sanoo siitä:

     ”tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen” (Gal. 2:16) – – ”Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska ’vanhurskas on elävä uskosta’. – – Niin muodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme” (Gal. 3:11, 24) – – ”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta” (Ef. 2:8-9) – – ”Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja” (Room. 3:28) – – ”Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi, pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan” (Tiit. 3:4-7) – – ”olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa” (Kol. 3:9) – – ”kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!” (Hebr. 9:14) – – Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia (Gal. 3:10).

     Ihminen pelastuu siis sydämen uskosta Jeesuksen Kristuksen sijaissovitukseen. Mainitsen edellisten lisäksi vielä nämä raamatunkohdat:

     ”Mutta Jeesus huusi ja sanoi: ’Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt. – – Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen’” (Joh. 12:44, 46) – – ”(Jeesus sanoi opetuslapsille) Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark. 16:16) – – ”Sen tähden minä (Jeesus) sanoin teille, että te kuolette synteihinne; sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne” (Joh. 8:24) – – ”että jokaisella, joka häneen (Ihmisen Poikaan) uskoo, olisi iankaikkinen elämä. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. – – Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä” (Joh. 3:15-18, 36) – – ”Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä – – Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä” (Joh. 6:40, 47) – – ”Jeesus sanoi hänelle: ’Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole’” (Joh. 11:25-26).

     Se on kyllä kummallista, että swedenborgilaisuus omaksuu itselleen kristinuskon termit mutta määrittelee ne kokonaan toisiksi kuin ne ovat kristinuskossa. Siitä tulee paljon sekaannusta, eikä se edistä kenenkään asiaa. Suurimmaksi osaksi sekaannuksen mahdollisuuden vuoksi jouduin tämänkin kommenttini kirjoittamaan. Haluaako swedenborgilaisuus tulla kristinuskoksi kristinuskon sijaan? Korvata kristinuskon Jumalan ja Vapahtajan?

     Kiitos kyllä Magneettimedialle siitä, että olen näissä selvittelyissä saanut esittää kristinuskon raamatunmukaisen kannan. Enkä nytkään ole tappelumielellä liikkeellä, tahdon vain esittää Raamatun kannan, sillä Raamattua ei ole vielä kielletty ja kuopattu.

     Plusääni(1)Miinusääni(0)
    3. 3. julkaisuyritys

     Niin, pyysin sinua ilmoittamaan raamatunkohdan seuraavalle väittämällesi (kommenttisi 29.12.2017 at 15.49) Jeesuksen varoitukselle: ”Hän varoitti ’teologeista’ (saarnamiehistä) ja hänen oppinsa ’taivaallistamisesta’.”

     Missä se on Raamatussa? Tunnen hyvin Uuden testamentin, mutten ole havainnut siellä mitään likimainkaan tuollaista kohtaa.

     Määrittelet itsesi yllä seuraaviin puitteisiin: ”Minulle tämä kristinusko on yksinkertainen asia: yrittää vain elää ja toimia kuten historian Jeesus ja vastustaa pahaa. Silloin pelastuu takuuvarmasti.”

     Kuitenkin tuollainen yritys pelastua omien tekojen kautta on puhdasta pakanuutta eikä kristinuskoa. Etkö sinä ymmärrä, mitä kirjoitat? Pakanuus on yritystä omien tekojen kautta kiivetä jonkin kuvitellun Jumalan luokse ja niin pelastua huonosta omastatunnosta (jokaisen luonnollisen ihmisen sydämessähän asuu perkele ja synnin orjuus syntiinlankeemuksen peruina). Koko maailma on täynnä erilaisia tekojen uskontoja, mutta ne ovat täysin turhia, koska ihminen ei omin voimin voi vapautua sydämessä olevasta synnin ja perkeleen orjuudesta – ihminen kykenee omin voimin vain ulkonaisesti teeskentelemään hyvää, ulkokultailemaan, mutta sellainen petos ei pelasta ketään (Jumala katsoo sydämeen).

     Kristinuskossa pelastuminen on Jumalasta, ei turmeltuneesta ihmisestä. Jumala itse hankki meille pelastumisen edessään kärsimällä puolestamme syntiemme rangaistuksen, kuoleman, ja nousemalla ylös kuolleista meidän vanhurskauttamisemme sinetiksi;

     ”Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi” (2. Kor. 5:18-21);

     ”Sillä mikä laille (ja siis sen mukaisille omille teoille, VIL) oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sen tähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset. Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa” (Room. 8:3-9);

     ”Niinpä minä (so. apostoli Paavali) todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana – että voittaisin omakseni Kristuksen ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella” (Fil. 3:8-9).

     Tuo Roomalaiskirjeen kohta ilmoittaa, että sinulla on Kristuksessa pelastumattomana lihan mieli, joka on kuolema ja vihollisuus Jumalaa vastaan. Edelleen se ilmoittaa, että sydämesi ei voi alistua Jumalan lain alle, joten et sinä sydämessäsi kykene tekemään yhtäkään hyvää tekoa, kykenet vain ulkonaisesti teeskentelemään niitä. Vielä tuo raamatunkohta ilmoittaa, ettet voi olla Jumalalle otollinen etkä siis pelastua etkä olla kristitty (”jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa”). Kristinusko EI ole teoista pelastumista. Pelastuminen tapahtuu uskosta Jeesuksen Kristuksen lunastustekoon, kun uskon synnyttävä, Jumalan sanassa vaikuttava Pyhä Henki tulee uskovan sydämeen asumaan ja vaikuttaa sieltä uskovassa oikeat, sydämestä lähtevät hyvät teot. Pelastuminen on siis uskosta, ja hyvät teot (pyhitys) ovat vasta pelastumisen seuraus (ei syy).

     Tuolla toisaalla artikkelin ”Miksi Jumala inkarnoitui juutalaisena Jeesuksena? Huomiot” kommenteissa kirjoitat vielä:

     ”Kristitylle riittää kun elää Kymmenen Käskyn mukaan. Ihminen puhdistuu synneistään tunnustaessaan ne ja alkaessaan seurata Jeesuksen esimerkkiä. Pahasti erehtyvät ne ’kristilliset’ kirkot ja lahkot, jotka luulevat pelastuksen tulevan vain Jeesuksen nimeä toistamalla: ’Jeesus on verellään poistanut syntimme’. Se on mahdottomuus koska se ei johda sisäiseen muutokseen. – – Yleinen väärinkäsitys on, että ’ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja’. Sellainen ajatus on Jumalan vastainen.”

     ”Tärkeintä ovat teot ja hyvät teot johtavat automaattisesti Paratiisiin.”

     ”Kristittynä olo voi tarkoittaa pelkkää eettis-moraalista asennetta, sitä mikä ohjasi historian Jeesusta. Kun elää hyvyydessä ja tekee hyviä tekoja se riittää pelastukseen. Hyvä ihminen ei koskaan voi joutua kadotukseen. – – Mutta ei Jeesus kuitannut hänen kuten ei kenenkään muunkaan syntejä. Näytti vain meille miten tulee elää.”

     ”He (so. swedenborgilaiset) eivät myöskään usko sovitusteologiaan vaan painottavat jokaisen omaa vastuuta pelastumisessa. He ovatkin siksi kristinuskon kehittynein joukko.”

     ”Kristittynä jäin kummastelemaan kun Netanyahu toivottaa…”

     ”Maailma kuten omakin maamme on nyt suuren moraalisen haasteen edessä. Voittaako pahuus vai hyvyys, sota vai rauha, oikeudenmukaisuus vai vääryys, orjuus vai vapaus, satanismi vai humanismi, kaikki maailman ’goimit’ vai itsensä ’valituiksi’ nostaneet.”

     ”Kuka sen Raamatun sitten on kirjoittanut ellei ihminen?”

     Näistä lausumistasi käy ilmi, että pidät itseäsi kristittynä, vaikka yllä olevan Roomalaiskirjeen kohdan mukaan et ole kristitty vaan ei-otollinen. Pidät itseäsi kristittynä, koska mielestäsi teet, tai ainakin pyrit tekemään, hyviä tekoja. Määrittelet uudelleen käsitteen ”kristitty”: käsitteistössäsi se merkitsee hyvien tekojen tekijää, joka ajattelee kyseisillä teoillaan pelastuvansa. Kristinuskon sanastossa sellainen ihminen on pakana. Teet kristitystä pakanan ja pakanasta kristityn. Sanoistasi ilmeneekin, että olet swedenborgilainen ja siis sellaisen uskomusjärjestelmän edustaja, joka on sekoitus järkeisoppia (filosofiaa), mystiikkaa ja kristinuskoa (kristinuskon käsitteet uudelleen määriteltyinä – käänteistä kristinuskoa). Sanoistasi ilmenee myös, että tarkoitat ”kristinuskolla” humanismia, koska yllä toiseksi viimeisessä sitaatissasi luettelet taistelun vastakohdiksi ”satanismin” ja ”humanismin”. Humanismi on ajatussuunta, jonka mukaan ihminen on kaiken mitta, Jumala siis.

     Koska olet humanisti (kaiken Jumala), et luonnollisestikaan voi hyväksyä muuta Jumalaa tai Jumalan sanaa. Kirjoitatkin: ”Kuka sen Raamatun sitten on kirjoittanut ellei ihminen?” Raamatun mukaan Raamattu on Pyhän Hengen (Jumalan itsensä) kirjoittama profeettojen ja apostolien välityksellä:

     ”Koko Raamattu on Jumalan Hengen vaikutuksesta syntynyt (kr. pasa grafee theopneumatos)” (2. Tim. 3:16) – – ”Sydämissänne tietäkää ennen kaikkea, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä, sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta” (2. Piet. 1:20-21).

     Nuo kohdat ole ottanut aivan uudesta Suomen Tunnustuksellisen Luterilaisen Kirkon raamattukäännöksestä (ilmestynyt tänä vuonna; siinä on korjattu Kirkkoraamatun 1933/38 epätarkkuuksia).

     Ymmärrän siis, etteivät kristinuskon käsitteet ja opit liikuta sinua mitenkään. Sen, mitä alla vielä lyhyesti kirjoitan uskosta ja teoista, kirjoitankin muiden lukijoiden silmille, jos Magneettimedia sen sallii (M-mediassahan on swedenborgilaisuuden edustajia). Otan tähän uudestaan edellä olevat sanasi:

     ”Kristitylle riittää kun elää Kymmenen Käskyn mukaan. Ihminen puhdistuu synneistään tunnustaessaan ne ja alkaessaan seurata Jeesuksen esimerkkiä. Pahasti erehtyvät ne ’kristilliset’ kirkot ja lahkot, jotka luulevat pelastuksen tulevan vain Jeesuksen nimeä toistamalla: ’Jeesus on verellään poistanut syntimme’. Se on mahdottomuus koska se ei johda sisäiseen muutokseen. – – Yleinen väärinkäsitys on, että ’ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja’. Sellainen ajatus on Jumalan vastainen.”

     Ihminen pelastuu siis mielestäsi omin teoin, ja Jeesus on pelkkä moraalinen esikuva (ei Vapahtaja). Mitä ”Jeesuksen vereen” tulee, Raamattu sanoo:

     ”Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä” (1. Joh. 1:7).

     Mitä tulee kristikunnan uskoon ”ihminen pelastuu yksinomaan uskosta ilman lain tekoja”, niin Raamattu sanoo siitä:

     ”tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen” (Gal. 2:16) – – ”Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska ’vanhurskas on elävä uskosta’. – – Niin muodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme” (Gal. 3:11, 24) – – ”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta” (Ef. 2:8-9) – – ”Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja” (Room. 3:28) – – ”Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi, pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan” (Tiit. 3:4-7) – – ”olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa” (Kol. 3:9) – – ”kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!” (Hebr. 9:14) – – Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia (Gal. 3:10).

     Ihminen pelastuu siis sydämen uskosta Jeesuksen Kristuksen sijaissovitukseen. Mainitsen edellisten lisäksi vielä nämä raamatunkohdat:

     ”Mutta Jeesus huusi ja sanoi: ’Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt. – – Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen’” (Joh. 12:44, 46) – – ”(Jeesus sanoi opetuslapsille) Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark. 16:16) – – ”Sen tähden minä (Jeesus) sanoin teille, että te kuolette synteihinne; sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne” (Joh. 8:24) – – ”että jokaisella, joka häneen (Ihmisen Poikaan) uskoo, olisi iankaikkinen elämä. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. – – Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä” (Joh. 3:15-18, 36) – – ”Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä – – Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä” (Joh. 6:40, 47) – – ”Jeesus sanoi hänelle: ’Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole’” (Joh. 11:25-26).

     Se on kyllä kummallista, että swedenborgilaisuus omaksuu itselleen kristinuskon termit mutta määrittelee ne kokonaan toisiksi kuin ne ovat kristinuskossa. Siitä tulee paljon sekaannusta, eikä se edistä kenenkään asiaa. Suurimmaksi osaksi sekaannuksen mahdollisuuden vuoksi jouduin tämänkin kommenttini kirjoittamaan. Haluaako swedenborgilaisuus tulla kristinuskoksi kristinuskon sijaan? Korvata kristinuskon Jumalan ja Vapahtajan?

     Kiitos kyllä Magneettimedialle siitä, että olen näissä selvittelyissä saanut esittää kristinuskon raamatunmukaisen kannan. Enkä nytkään ole tappelumielellä liikkeellä, tahdon vain esittää Raamatun kannan, sillä Raamattua ei ole vielä kielletty ja kuopattu.

     Plusääni(2)Miinusääni(0)
 10. Uskomatonta toistuvaa totuuden vääristelyä Oikeamedian vieraskynäblogistilta joka puolustaa nyt Israelin armeijaa jota juuri Peled ja Atzmon, molemmat israelilaisia, vastustavat ja syyttävät julmuuksista siviiliväestöä kohtaan. Molemmat armeijassa palveltuaan tietävät asia varmasti paremmin kuin propagandaa tekevä sionisti-blogisti.
  Sionisti-Blogisti kirjoittaa: ”Johtopäätöksenä voimme todeta, että Israelin armeijaa on usein kuvattu erittäin negatiivisesti mediassamme. Tämä on suurelta osin seurausta ideologisesti ja poliittisesti motivoituneesta journalismista. Mutta logiikan avulla voidaan paljolti paljastaa tällaista epärehellistä ja arvotonta raportointia.” — ala-arvoista, propagandaa !

  Koko sionismin ja sionistien mädännäisyys näkyy suhteessa palestiinalaisiin: ’exit them all’! (karkoittakaa heidät!). Eli pois ’pyhästä’ maasta vaikka maa on kaikille pyhää, ei vain joillekin harvoille. Ja varsinkin palestiinalaisille jotka on verisesti ajettu pois asuinsijoiltaan ja omasta maastaan. Heiltä on kielletty oikeus vaatia takaisin itselleen varastettua omaisuutta.
  Minulla ei olisi mitään sionisteja vastaan jos he toimisivat sivistyneesti, ei vaikka loisivat tuon haluamansa NWO:n. Sehän olisi itse asiassa ihan hyvä juttu jos se perustuisi niihin arvoihin joita länsimaissa on rakennettu vuosisatojen ajan. Turha syyttää ketään antisemiksi jos vastustaa sionistien psykopatiaa, talmudismia, itsekkyyttä ja röyhkeyttä, muista piittaamattomuutta.
  Mutta he haluavat perustaa vain oman saatanallisen imperiuminsa, Diktatuurin, jossa kaikki muut kuin he ovat goimeja, käyttötavaraa jolla ei ole ihmisarvoa. Kyvyttömyys jakaa Palestiina sen alkuperäisväestön kanssa ja tuon kansan murha kertoo raakalaisuudesta, paljastaa sionistin pohjimmaisen psykopaattisen luonteen, kyvyttömyyden kunnioittaa muita ja ylemmyyden vailla vertaa. Sellaisen barbarian varaan ei maailmaa voida rakentaa.

  Interview with an Israeli General’s Son
  Miko Peled is an Israeli-American activist and author of the best-selling book The General’s Son: Journey of an Israeli in Palestine (Charlottesville, VA: Just World Books, 2016). He grew up in a Zionist family. His father fought in the 1948 war and served as a general in the war of 1967. Peled believes that “Israel has been on a mission to destroy the Palestinian people for over six decades.”
  Miko Peled on israelilais-amerikkalainen aktivisti ja bestseller-kirjan Kenraalin poika: Israelilaisen matka Palestiinassa (Charlottesville, VA: Just World Books, 2016) kirjoiitaja. Hän kasvoi sionistiseen perheeseen. Hänen isänsä taisteli 1948 sodassa ja palveli kenraalina vuoden 1967 sodassa.
  miko peled — https://www.goodreads.com/book/show/14649174-the-general-s-son
  Miko Peled ”The General’s Son” – YouTube
  ”If opposing Israel is anti-semitism then what do you call… supporting a state that has been engaged in brutal ethnic cleansing… for seven decades… What does that make you? ”
  Peled, jolta löytyy useita videoita, uskoo, että ”Israelin tarkoitus on ollut tuhota palestiinalaiset jo yli kuuden vuosikymmenen ajan.” Peled kirjoitti LA Timesissa vuonna 2012:
  ”Israelilla on kaksi vaihtoehtoa: jatkaa edelleen juutalaista valtiota valvomalla palestiinalaisia ​​sotilaallisen voiman ja rasististen lakien avulla tai ryhtyä tekemään syvällistä muutosta kohti todellista demokratiaa, jossa israelilaiset ja palestiinalaiset elävät tasa-arvoisina jaetun valtion, yhteisten kotimaidensa sisällä. Israelilaisille ja palestiinalaisillekin jälkimmäinen polku lupaa kirkasta tulevaisuutta. ”[1]
  MP: ”Ei ole mitään syytä odottaa vielä positiivisia muutoksia kentällä. Israel on voimakas ja sillä on selvä Yhdysvaltojen ja Britannian tuki. Israel on todellisuudessa voittamaton sotilaallisesti ja diplomaattisesti. Siksi BDS-liikkeen (https://bdsmovement.net/what-is-bds), joka on ruohonjuuritason kansalaisyhteiskuntaan perustuva vastarintaliike, suosio on nousussa ja tämä on ehkä ainoa myönteinen muutos, jolla voidaan saada aikaan tuloksia tällä hetkellä (Palestiinalaisten holokaustin/kansanmurhan estämiseksi/oma lisäys).
  https://www.veteranstoday.com/2018/01/01/interview-with-an-israeli-generals-son/
  Peledin viesti maailmalle on merkittävä sillä – kuten Gilad Atzmon sanoo – olemme kaikki Palestiinalaisia
  http://www.gilad.co.uk/writings/2016/12/18/we-are-all-palestinians

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Miko Peledin ajatuksia sionisteista:
   ”Jos vastustat Israelia olet antisemitismi, niin miksi sitten kutsutte valtiota, joka on harjoittanut julmaa etnistä puhdistusta seitsemänkymmentä vuotta?” Tämä on kysymys jonka Miko Peled nostaa esiin. Hän on Israelin juutalainen ja israelilaisen kenraalin poika ja nyt johtava ääni taistelussa palestiinalaisten vapauden puolesta.
   “If opposing Israel
   is anti-semitism then what do you call supporting a state that has been engaged in brutal ethnic cleansing for seven decades. What does that make you?” It’s a question posed by Miko Peled, an Israeli Jew and son of an Israeli general, former Israeli soldier and now a leading voice in the struggle for Palestinian freedom. You couldn’t find a more authentic insider.

   What else has Peled been saying about Israel?
   • “The name of the game: erasing Palestine, getting rid of the people and de-Arabizing the country…”
   • As for talk about Israel giving up the West Bank for a Palestinian state: “If it wasn’t so sad it would be funny. It shows a complete misunderstanding of the objective of Zionism and the Zionist state…. By 1993 the Israelis had achieved their mission to make the conquest of the West Bank irreversible.”
   • Peled also describes the Israeli army, in which he served, as “one of the best trained and best equipped and best fed terrorist organisations in the world.”
   So let’s repeat Peled’s question. What does supporting Israel make you when Israel has been busy ethnically cleansing the native Palestinians for seven decades? What should we call people who defend the indefensible?… who admire the despicable?… who applaud the expulsion at gunpoint of peaceable civilians and the confiscation of their homes and land?
   https://www.veteranstoday.com/2018/01/03/what-do-you-call-somebody-who-supports-israel/
   Peledin viesti maailmalle on merkittävä sillä – kuten Gilad Atzmon sanoo – olemme kaikki Palestiinalaisia
   http://www.gilad.co.uk/writings/2016/12/18/we-are-all-palestinians

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 11. Olisipa tällaisia juutalaisia enemmän. Tässä Henry Makowin analyysi itsestään ja perheestään:
  http://henrymakow.com/2016/07/jews-the-unloved-people.html
  http://henrymakow.com/001924.htm
  ”The lesson is that if you deny the primacy of an universal loving God, you will be unloved. And no amount of ”success” — money, sex or power — will compensate.”
  They say, ”You can choose your friends. You can’t choose your family.”

  ”Jews don’t know that Judaism is Luciferian. (This means inverting reality: making evil seem good; sick seem healthy (i.e. homosexuality); lies seem true; ugly seem beautiful etc.) Because of it, they have been both social and metaphysical outcasts. Their leadership has placed Jews in opposition to God.
  https://www.henrymakow.com/2016/07/jews-the-unloved-people.html

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 12. Yhteensä yli sata poikaa ja nuorta miestä, Palestiinan kukkia, on poimittu näissä armottomissa mielenosoituksissa huhti-toukokuussa. Tämän tappamisen tarkoituksena oli osoittaa, että väkivallaton vastarinta on turhaa.
  On hauskaa tappaa aseistettu vastustaja, jos olet itse paljon paremmin aseistettuna. Kun tapat aseettoman, se ei tietenkään ole krikettiä. Mutta tällainen käsitys ei ole koskaan hillinnyt juutalaisia.

  Altogether over a hundred boys and young men, the flower of Palestine, have been reaped in these unarmed demonstrations of April-May. A purpose of this killing spree was to show that non-violent resistance is futile. It is more fun to kill an armed opponent, if you are much better armed. When you kill an unarmed one, it is obviously not cricket. But such consideration has never stopped a Jew.

  How Jews Celebrate Murder
  http://www.realjewnews.com/?p=1293
  The Jew-owned media also ignores all the murderous rallies of the Jews in Israel that call for “Death To The Arabs!”
  Israel’s long-running practice of brutally killing Palestinians at every pretext, a people with no standing army of their own but an irregular people’s resistance with inferior, home-made weapons and under Israel’s high-tech military boot…
  Israelin pitkään harjoittama julma käytäntö raa’asti tappaa palestiinalaiset tekosyyllä, kansa, jolla ei ole omaa puolustusvoimaa, vaan ihmisten vastarinta huonommilla, kotitekoisilla aseilla ja Israelin huipputekniikan sotilasketjun alla …

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat