Homeopaattisista rokotteista vaihtoehto tavanomaisille rokotteille?

Oletko kuullut homeopaattisista rokotteista, joita nimitetään nosodeiksi? Tästä vaihtoehdosta perinteisille rokotteille puhutaan paljon vaihtoehtohoitoyhteisössä ja kauempanakin.

Monet ihmiset kehoittavat olemaan käyttämättä nosodeja, sillä he eivät usko niiden toimivuuteen, että niistä on käyttäjille enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä ne luovat väärää turvallisuudentunnetta. Kaikesta huolimatta osa valitsee ne, sillä he eivät luota perinteisiin rokotteisiin ja uskovat että homeopatia suojaa sairauksilta turvallisemmin.

Vilkaistaan ja katsotaan ovatko homeopaattiset rokotteet harkitsemisen arvoisia…

Mitä on homeopatia?

Ennen kuin puhun yhtään enempää rokotteista, haluan selventää käsitteitä ‘holistinen’ ja ‘homeopaattinen’, joita käytetään virheellisesti ristiin.

Kuten nimi holistinen antaa ymmärtää, se keskittyy ihmisen koko persoonaan. Holistinen lääkäri ei halua ainoastaan tietää potilaan kokemia oireita vaan myös ongelmien perimmäiset syyt sekä kaikki muut oireet, jotka saattavat vaikuttaa henkilön tilaan. Holistisen lääketieteen perimmäinen tavoite on hoitaa henkilöä kokonaisvaltaisesti ja saattaa hänen terveytensä todellisen tasapainon tilaan.

Tässä kohtaa kuvioihin astuu – yksi monista holistisista hoitomenetelmistä – homeopaattinen lääketiede. Homeopatiassa kuulee usein sanonnan ’samanlainen parantaa samanlaisen’. Perusteorian mukaan ”mikä tahansa yhdiste, joka aiheuttaa oireita terveellä henkilöllä, voi parantaa sairaan henkilön vastaavanlaiset oireet.” Esimerkiksi ”myrkkymuratti aiheuttaa punoitusta, kovaa kutinaa, polttelua, rakkuloita ja joskus lihasjäykkyyttä. Sitä on käytetty homeopaattisesti kaikkeen herpeksestä ja palovammoista ihottumaan ja niveltulehdukseen.”(lähde)

Homeopaattiset lääkärit määräävät hyvin pienen annoksen tiettyä yhdistettä oireilevalle potilaalle. Itse asiassa mitä laimeampaa rohto on, sitä voimakkaammin se parantaa kun käytetään oikeaa rohtoa.

Vaikka pikkiriikkiset annokset saattavat luoda hokkuspokkusmaisen vaikutelman, olen nähnyt kuinka homeopatia toimii kerta toisensa jälkeen sekä akuuteissa että pitkäaikaisemmissakin hoidoissa. Temppu on siinä, että löytää tilanteesen sopivan rohdon. Jos rohto on väärä, se ei tehoa lainkaan.

Mikä on nosodi?

Homeopaattiset rohdot jaetaan kahteen luokkaan, ensimmäiseen kuuluvat valmistetaan materiaaleista, jotka ovat peräisin terveistä kasvi-, eläin- ja hivenainetuotteista. Toiseen luokkaan eli nosodeihin (kreikankielinen sana ’noso’ tarkoittaa sairautta) kuuluvat yhdisteet ovat peräisin sairaasta kudoksesta, limasta, mädästä tai patologisten mikro-organismien puhtaista viljelmistä.

Nosodit saattavat kuulostaa ällöltä ja pelottavalta, mutta valmistusprosessissa elävät organismit inaktivoidaan ja laimennetaan siten ettei homeopaattisesta rohdosta voi sairastua.

Tuhkarokko on yksi sairauksista, johon on vastaava nosodi. Lähestulkoon hävinnyt lastentauti nousi kuumaksi puheenaiheeksi. CNN uutisoi, että Yhdysvalloissa 2013 ilmenneiden tapausten määrä on korkein 17 vuoteen. Voimme keskustella myöhemmin siitä kuinka naurettava median ja lääkeyhtiöiden käyttämä peloittelutaktiikka on, mutta tämä on hyvä syy varustaa lapsesi homeopaattisella morbillinumilla – tuhkarokkoonko on olemassa nosodi? Otetaan selvää.

Kuinka homeopaattiset rokotteet siis toimivat?

Toisin kuin tavanomaiset lääkeinjektiot, homeopaattiset rohdot nautitaan suun kautta ja siirtyvät kehoon suun limakalvojen kautta. Tämän jälkeen nosodi (tavanomaisen rokotteen tavoin) estää sitä varten kohdennetun sairauden stimuloimalla immuunijärjestelmää suojautumaan hyökkääviltä yhdisteiltä. Mutta toisin kuin tavanomaiset rokotteet, nosodi otetaan yleensä sen jälkeen kun potilas on saanut tartunnan ja eteneminen halutaan pysäyttää.

Monet klassiset homeopaatit pitävät nosodien käyttöä tautien ennaltaehkäisyssä ongelmallisena, koska he uskovat, että on parempi auttaa kehoa hoitamaan itse omat ongelmansa sen sijaan että yritetään ennaltaehkäistä tietyt sairaudet.

Aidan toisella puolella nosodien kannattajat ajattelevat, että ovat siistein keksintö sitten stetoskoopin. Suuri hyöty on se, että ”nosodit eivät sisällä elohopeaa, alumiinia, formaldehydiä, polysorbaatti 80:ta, triton X-100:a (spermisidi) tai mitään muuta haitallista ainesosaa, jota on [tavanomaisissa] rokotteissa.” (lähde) Toinen syy on se, että ne näyttävät toimivan.

Toimivatko homeopaattiset rokotteet?

Jos teet Googlella haun ’are nosodes effective’ (suom. toimivatko nosodit), törmäät sivuihin jotka ovat omistautuneet homeopaattisten rohtojen mustamaalaamiselle. Sivuilla väitetään, etteivät ne suojaa tartuntataudeilta, että ne asettavat yhteisöt vaaraan, eikä niillä ole tieteellistä perustaa. Tämä saa hälytyskelloni soimaan, mutta päinvastaisesta syystä mitä nämä sivustot haluavat.

On jälleen kerran syytä muistaa, että sikarikkaat lääkeyhtiöt tai muut taloudellisesti motivoituneet tahot ovat useimpien tieteellisten tutkimusten takana. Suuren mittakaavan tutkimusten suorittaminen on kallista, minkä vuoksi ei ole tieteellistä todistusaineistoa homeopatiasta, akupunktiosta, edullisista ravintolisistä tai mistään mikä ei lihota suuryritysten kukkaroita.

On olemassa lukuisia tapauksia, joissa nosodit ovat suojanneet suuria ihmisryhmiä kaikelta aina leptospiroosista koleraan, polioon, Japanin aivotulehdukseen ja kurkkumätään.(lähde) Niille, jotka nojaavat pääasiassa tieteellisiin tutkimuksiin, nämä eivät välttämättä riitä todisteeksi nosodien toimivuudesta.

Mutta tarkastellaan ihan huvin vuoksi muutamia tavanomaisia rokotteita…

Olen kirjoittanut aiemmin miksi mielestäni flunssarokotetta ei kannata ottaa. Vuodesta riippuen mahdollisuus on 1/100:sta (yksi prosentti) että sinut on rokotettu oikeaa viruskantaa vastaan. Ei järin korkea todennäköisyys. Kokeilisin onneani ennemmin homeopaattisella oscillococcinumilla. Sitä voi hankkia täältä.

Kalifornian hinkuyskätartuntojen aikaan 2010 81 % alle 18-vuotiaiden hinkuyskätapauksista ilmeni kaikki rokotteet saaneilla lapsilla. Teksasin hinkuyskätartuntojen aikaan CDC:n tilastot osoittivat, että 81,5 prosenttia tapauksista oli saanut kaikki rokotteet. (Lue lisää täältä). Jos todennäköisyys on tätä luokkaa, homeopaattinen Pertussin vaikuttaa fiksulta vaihtoehdolta.

Tulisiko sinun käyttää homeopaattisia rokotteita?

Tavanomaiset rokotteet tai homeopaattiset nosodit eivät takaa täydellistä suojaa tartuntataudeilta – mutta kuitenkin – homeopaattisia rokotteita käyttämällä vältyt mahdollisilta haitoilta, joita kaikilla tavanomaisten pistosten myrkyllisillä ainesosilla on.

Uskon henkilökohtaisesti että nosodeista on hyötyä holistisessa lääkinnässä, kunhan niitä käytetään oikeassa yhteydessä.

Tällä hetkellä en anna lapsilleni nosodeja, mutta mieleni voi muuttua jos tuhkarokko leviää valtoimenaan kylillä. Käytän oscillococcinumia ensimmäisten nuhan oireiden ilmaantuessa, ja aion lievittää lapseni oireita ja helpottaa oloa parantumisen aikana jos lapseni sairastuu tuhkarokkoon tai mihin tahansa sairauteen, johon on olemassa nosodi.

Mutta mikä tärkeintä, holistisena hoitohenkilönän ja äitinä keskityn siihen, että lasteni immuunijärjestelmät ovat niin hyvässä kunnossa että kun he sairastuvat, heidän pienet kehonsa kykenevät kamppailemaan pahiksia vastaan ja hyvinvointi voittaa. Ruokavalio, hyvät yöunet, terveellinen elämäntapa ja tietyt täsmäravintolisät tukevat terveyttä paremmin kuin yksikään rokote, olipa kyseessä sitten tavanomainen tai homeopaattinen rokote.

Yhteenveto: Nykyään voi vielä (onneksi) valita annetaanko lapselle tavanomaisia rokotteita, homeopaattisia nosodeja tai kumpaakaan. Valitsitpa miten tahansa, kehotan asettamaan lasten terveyden etusijalle eikä vain pitää peukkuja pystyssä ja toivoa että rokotteet (tavanomaiset tai homeopaattiset) estävät lastasi sairastumasta.

Voit lukea tarvitsemistasi vastustuskykyä tehostavista ruoista täältä, ja tämä nuharohtoja käsittelevä kirjoitus pätee myös yleisesti vastustuskykyyn.

 

Lähde: Holistic Squid

Lue myös:

Miksi turvallisia rokotteita ei ole saatavilla

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat