Israel: Hizbollahin armeija maailman vahvimpia

Israelin armeijan esikuntapäällikkö Benny Gantzin mukaan Hizbollahin asevoimat kuuluvat maailman voimakkaimpiin.

Israelin ulkopolitiikkaa käsittelevässä Herzliya-konferenssissa puhunut Gantz sanoi, että ainoastaan neljällä tai viidellä valtiolla on parempi sotilaallinen kapasiteetti kuin Libanonin vastarintaliike Hizbollahilla. Gantzin mukaan Hizbollah teki viisaasti mennessään Syyriaan taistelemaan Bashar al-Assadin puolelle, sillä järjestö on oppinut paljon konfliktin aikana. Esikuntapäällikkö varoitti Israelia, että juutalaisvaltio joutuu vielä kohtaamaan entistä kehittyneemmän Hizbollahin taistelukentällä.

Israelilaismedian haastattelema nimettömänä pysytellyt tiedustelu-upseeri puolestaan totesi, että Syyrian sodan karaisema Hizbollah kykenee hyökkäämään sionistivaltiota vastaan aiempaa tehokkaammin. Israel pelkää, että mikäli Hizbollahia provosoidaan, tulee se puhdistamaan Galilean sionistien sotilaista.

Vaikka Syyrian sota on ollut erittäin kuluttava, on Hizbollah Israelin mukaan kasvanut koko konfliktin ajan sekä määrällisesti että laadullisesti. Syyrian konflikti ei siis heikentänyt sionistien vihollista, kuten he olivat toivoneet.

Lue myös: Syyria vahvistaa Israelin pelätyintä vihollista, Israel: Hizbollahilla käytössä uusia sotilastaktiikoita, Hizbollah ja Iran vahvoilla – USA joutui aloittamaan salaiset neuvottelut

5 kommenttia

 1. Hei! Jos Israel sanoo jotain, siinä on aina taka-ajatus ja tässä tuntuisi siltä, että taka-ajatus on saada USA:lta massiivisesti vielä lisää sotatarviketukea entisten massiivisten toimitusten lisäksi. Eli todellisuudessa Israel on se maailman mahtivaltio asevoimissaan. Kiero se on kuin korkkiruuvi, salakavala ja muistakaa että Talmudin mukaan ihmisarvoa ei ole muilla kuin juutalaisilla. He levittäytyvät kaikkiin maihin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tällä lausunnolla hetaan varmaan jonkinlaista oikeutusta aloittaa sota tai hyökätä taas siviilejä kohtaan. Kaikkihan tietävät että israelin armeija on maailman toimivimpia koska heillä on Amerikan yhdysvallat liittolaisinaan. Sen vuoksi, tällainen lausunto ei ole muuta kuin provokatiivinen ja antaa odottaa mikä sen todellinen tarkoitusperä on.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Jos nuo kolme liittoutuvat Iran, Israel ja Hizbollah ja miksei myös Turkkikin, niin onko Persian valtakunta taas voimissaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Milläköhän muulla keskustelupalstalla voi toivoa kuolemaa/murhaa toisen rodun edustajille ? No, ilmeisesti täällä on sananvapaus laajempi käsite. Jos Zyzkovitch on sionisti, niin hänen pitäisi nyt kiireenvilkkaa puuhata syytettä, ihan oman etunsa vuoksi. Vitsi. Muista ”hizbollah” että te seemiläiset olette samaa porukkaa kuin ”juutalaisetkin” ( ainakin osa ”juutalaisista” on seemiläisiä ) eikä teistä Pohjoismaalaiset välitä sen enempää kuin kaasutetuista juutalaisistakaan. Ollessani LÄNSI-SAKSASSA 80-luvulla siellä luki seinillä että ”ensin juutalaiset, nyt arabit/turkkilaiset”…sitä saa mitä tilaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat