Israel iski Gazaan; Juutalaisvaltion terrorismin tarkastelua

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoo määränneensä Israelin joukot jatkamaan iskuja Gazan kaistan palestiinalaistaistelijoita vastaan, jotka ovat uutisoinnin mukaan ampuneet Gazan kaistalta raketteja Israelin puolelle.

Viikonlopun (viikko 18) yhteenotoissa on kuollut ainakin yhdeksän palestiinalaista ja kolme israelilaista. Israelin massiiviset iskut surmasivat yhden i-vuotiaan vauvan Gazassa.

Päättymätön sodan kierre ja humanitäärinen katastrofi

Israelin pelkurimainen armeija ei uskalla kohdistaa voimaansa tarkasti vastustajaan, vaan surmaa Yhdysvaltojen tukeman raskaantykistö tulen takaa silmittömästi palestiinalaista siviiliväestöä, käyttäen tekosyynä tehottomia raketti-iskuja.

Jatkuvat konfliktit

Israelin juutalaisvaltio perustettiin vuonna 1948, jonka seurauksena sangen suurimäärä Palestiinan arabeja karkotettiin pois kodeistaan.

Suurelta osin ongelmat ovat peräisin Israelin harjoittamasta miehityspolitiikasta – suoranaisesta terrorista. Konfliktit kulminoituvat, kun palestiinalaiset joutuvat puolustamaan oikeuttaan elämiseen USA:n aseistamaa miehittäjää vastaan.

Koska juutalainen terroristi valtio perustettiin palestiinalaisten asuttamalla alueelle – palestiinalaisten ja arabimaiden voimakkaasta vastustuksesta huolimatta, tarkoittaa tämä jatkuvaa sodan aloitusta Israelin puolelta palestiinalaisia kohtaan. Palestiinalaisten velvollisuus on taistella miehittäjiään vastaan, ja juutalaisvaltion velvollisuus on poistua tunkeutujana alueelta.

Sionistinen valtio perustettiin Palestiinaan siksi, että se on poliittisesti keskeisessä suhteessa Eurooppaan, Aasiaan ja Afrikkaan nähden. Siten Israel muodostaa myös sotilas-strategisen polttopisteen maailman valta-asemaa ajatellen (Rami 1988).

Israel pitää yllä humanitääristä kriisiä miehitetyillä alueilla

Kansainvälinen laki kieltää miehitysvaltaa siirtämästä omaa väestöään ja perustamasta tuotantoa miehitetyille alueille. Israel rikkoo kaikkia näitä säädöksiä ja valmistaa siirtokunnissa tuotteita palestiinalaisille kuuluvista raaka-aineista. Palestiinalaiset eivät saa korvausta raaka-aineista.

Siirtokuntien rakentaminen aloitettiin kuuden päivän sodan jälkeen, ja määrä lisääntyi 1990-luvulla. Siirtokunnissa asuu nykyisin yli 600 000 juutalaista.

Israel valvoo edelleen koko Länsirantaa tarkastusasemiensa, tiesulkujensa ja armeijansa avulla. Vuonna 2005 Israel vetäytyi Gazasta saartaen sen muurilla. Käytännössä Israel valvoo kaikkea liikennettä Gazasta sisään ja ulos. Saarto on vaikuttanut vaikeaan inhimilliseen kriisiin, jota on syventänyt jatkuvat sodat sekä jatkuvat sodat, Israelin ja Gazaa hallitsevan Hamasin välillä.

Palestiinalaisia viljelijöitä on ryöstetty. He ovat menettäneet maansa (Länsirannalla yli 40 %) laittomille siirtokunnille, joista monet tuotteet tulevat markkinoille. Myös lukuisat suomalaiset yritykset tukevat toiminnallaan laittomia siirtokunta (Finnwatchin raportti 2010).

Puhtaan veden puute tuhoaa elämän

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin raportin mukaan Israel pumppaa käyttöönsä suhteettomia määriä pohjavettä miehitetyllä Länsirannalla, minkä seurauksena palestiinalaiset ovat joutuneet epäinhimillisiin kärsimyksiin vesipulan tähden.

Sääntelyn takia useat palestiinalaiset kärsivät vesipulasta. Palestiinalaisalueilla on vettä käytettävissä alle maailman terveysjärjestö WHO:n  suositusten. Kuitenkin Israelissa vettä riittää moninkertaisesti enemmän. Lisäksi Israelin Länsirannalle rakentamien, kansainvälisen oikeuden vastaisten siirtokuntien asukkaat käyttävät selvästi paljon enemmän vettä kuin palestiinalaiset naapurinsa.


YK:n mukaan, riittävä veden saanti on ehto ihmisoikeuksien toteutumiselle, ja miehitettyjen alueiden luonnonvarojen haltuunotto on kansainvälisen oikeuden vastaista. Israel ei kuitenkaan välitä tippakaan näistä periaatteista ja käyttää pirullisen häikäilemättä palestiinalaisten vettä hyödykseen.

Palestiinalaiset haluavat YK:n täysjäseniksi

Palestiinalaiset pyrkivät sitovan päätöslauselman aikaansaamiseksi YK:n turvallisuusneuvostossa, mutta se ei näytä olevan mahdollista, sillä neuvoston pysyvällä jäsenellä, Israelia tukevalla Yhdysvalloilla, on neuvostossa veto-oikeus.

Lopuksi

Koska Israel aiheuttaa hirvittävää kärsimystä palestiinalaisten keskuudessa, ja suoranaisesti yrittää näännyttää heidät esimerkiksi veden puutteeseen, on Israel miehittäjänä tällöin aina sodan aloittaja, minkä seurauksena Hamasin pyhä velvollisuus on taistella kaikin keinoin Juutalaisvaltiota vastaa.

Markku Juutinen

Lähteet

https://yle.fi/uutiset/3-10768054

Rami, Ahmed (1988). Vad är Israel? Stockholm: Kultur förlag.

Finnwatch: YLE uutiset 11.4.2010, Finnwatchin selvitys – raportin 2. tarkistettu painos pdf-tiedostona)

https://www.globalis.fi/Konfliktit/Aasia/Palestiina https://www.pax.fi/2016-01/vetta-vahvemman-ehdoilla

2 kommenttia

 1. Tärkeä asia nostaa esille tämä Israelin psykopaattinen ja mielisairas käytös. Maailma ei saa unohtaa palestiinalaisten kansanmurhaa.
  Itse asiassa me kaikki olemme palestiinalaisia kuten Gilad Atzmon on sanonut. Sionistit haluavat koko maailman itselleen palvelemaan heitä.

  Artikkelin lopussa MJ toteaa: ”Koska Israel aiheuttaa hirvittävää kärsimystä palestiinalaisten keskuudessa, ja suoranaisesti yrittää näännyttää heidät esimerkiksi veden puutteeseen, on Israel miehittäjänä tällöin aina sodan aloittaja, minkä seurauksena Hamasin pyhä velvollisuus on taistella kaikin keinoin juutalaisvaltiota vastaa.”

  Harva ajattelee asiaa näin mutta jos ei siihen kykene niin kannattaa asettua palestiinalaisen asemaan ja miettiä mitä silloin itse tekisi. Monella heistä on vielä entisen sionistien ryöstämän kotinsa avaimet taskussaan.
  Miksi me taistelimme sotamme? Miksi emme alistuneet Talvisodassa ja antaneet sionisti bolsujen miehittää maa ja pystyttää kommunistinen hirmuhallinto NL:n malliin?
  Olimmeko jotenkin mielenvikaisia terroristeja kun emme niin tehneet?

  Plusääni(7)Miinusääni(4)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat