Kaleva julkaisi vasemmiston Magneettimedia-valituksen – muttei Kärkkäisen vastinetta

Oululainen sanomalehti Kaleva uutisoi 24.9. Magneettimedian edelliselle päätoimittaja Juha Kärkkäiselle myönnetystä Pro Ylivieska –palkinnosta. Uutinen sisälsi muutamia valheita Magneettimedian kirjoituksista, minkä vuoksi Kalevalle laadittiin vastine.

Vastinetta ei kuitenkaan koskaan julkaistu, sillä Kalevan päätoimittaja Markku Mantilan mielestä sionismikritiikki on ”roskaa”, jonka perusteluita ei tule julkisesti käsitellä. Kaleva lähetti toimittajansa Susanna Kemppaisen Magneettimedian hovioikeudenkäyntiin, mutta Kemppainen ei suostunut kirjoittamaan lehteen puolustuksen puheenvuoroista tai siitä, että toinen todistajista oli Ilta-Sanomien entinen päätoimittaja. Samoihin virheisiin sortui myös sanomalehti Kalajokilaakso uutisissaan. Myöskään Kalajokilaakson päätoimittaja Seppo Kankaan itsetunto ei kestänyt kriittisen vastineen julkaisemista.

Yllättävä käänne tapahtui, kun Kaleva julkaisi Kärkkäisen vastineen sijaan Pohjois-Pohjanmaan Vasemmistonuorten naiivin ”julkilausuman”, jossa tuntematon nuorisopoliittinen suuruus Jari-Pekka Kanniainen tuuletti tunteitaan. Kaleva antoi kernaasti palstatilaa Kanniaiselle, joka vaati, että poliittisista syistä Ylivieskan kunnan tulisi perua Kärkkäiselle myönnetty palkinto. Kanniainen on osa ”uutta vasemmistoa” , jonka ajattelun keskiössä ovat työkysymysten sijaan monikulttuurisuus, sukupuolivähemmistöt ja kädenlämpöinen liberalismi. Eräässä kannanotossaan hän esimerkiksi syyttää suomalaisia [!] siitä, etteivät Suomen romanit viihdy korkeakouluissa. Kanniainen tähtää eduskuntavaaleihin, joten tunteenpurkaus Kalevassa saattoikin käynnistää poliittisesti äärikorrektin vaalikampanjan. Julkisella sormenheristelyllä voitetaan varmasti ainakin muutama punavihreä ääni.

Sanomalehti Kaleva antaa säännöllisesti palstatilaa vasemmistonuorille, joiden tärkein mediatemppu onkin satunnaisten ilmiöiden ”tuomitseminen” julkisesti tai suorastaan todellisuuspakoiset yhteiskunnalliset uudistusvaatimukset. Välillä valitetaan konserteissa myytävistä ”natsimerkeistä”, välillä taas vaaditaan lisää etuuksia pienemmällä työmäärällä. Toki kritisoidaan myös presidentti-instituutiota, sillä se edustaa feminiiniin maailmankuvaan sopimatonta ”vahvaa johtajuutta”. Kaleva ei vedä kulttuurimarxilaista linjaa yksin; aiheesta on kirjoitettu kattavasti Magneettimedian artikkelissa ”Vasemmistoaatteen valta suomalaismediassa”. Kalevan kommenttiosiossa uutinen on synnyttänyt ilahduttavan paljon maanläheistä keskustelua. Kommentoijat muun muassa ihmettelevät, mitä konkreettisia toimia vasemmisto on tehnyt työllisyyden tai työntekijöiden hyvinvoinnin eteen esimerkiksi Ylivieskan alueella. Onko tilanne Pohjois-Pohjanmaalla jo niin hyvä, että vasemmisto voi ottaa lokoisan asennon ja keskittyä ”väärinajattelijoiden” vainoamiseen?

Pro Ylivieska –palkinnon ympärille syntynyt mediamyllytys alkoi ylivieskalaislähtöisen vasemmistolaisnäyttelijä Minttu Mustakallion palkintotilaisuudessa päästämästä sammakosta. Kärkkäiselle avoimesti irvaillut Mustakallio sai tapahtuman päätyttyä paljon mediahuomiota Pohjois-Suomessa, ja esimerkiksi Kalajokilaakso-lehdessä Mustakallio oli Pro Ylivieska –palkintouutisen pääteema. Kalajokilaakson mukaan ”Mustakallio ei ymmärrä mitalin luovuttamista Kärkkäiselle”. Omien sanojensa mukaan ”nuhteeton ja suvaitsevainen” näyttelijätär avautui lehdelle juutalaisia ”räikeästi vihaavasta” Kärkkäisestä. Suuri osa uutisesta käsitteli Magneettimedia-lehdessä julkaistuja artikkeleita, joiden sisältöä Rovaniemen hovioikeus parhaillaan tutkii. Vihantäyteisellä puheenvuorollaan Mustakallio osoitti, kuinka suhteellinen käsite ”suvaitsevaisuus” lopulta on. Vaikuttaa siltä, että nyky-Suomessa se tarkoittaa vain suvaitsevaisuutta vasemmistolaista maailmankatsomusta ja avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Ei olisi kovin yllättävää, vaikka koko kuvio olisi ennalta harkittu mediatemppu.

Julkaisemme Juha Kärkkäisen Kalevalle lähettämän vastinetekstin Magneettimediassa, sillä valtamedia ei suostu hänen ajatuksistaan kertomaan. Olemme myös ladanneet sivuille liitteet KalajokilaaksonKalevan ja Keskipohjanmaan aihetta koskevista uutisista.

 

Vastine Pro Ylivieska –palkintouutiseen

Kaleva uutisoi 24.9 Pro Ylivieska –palkintotilaisuudesta. Olin itse yksi neljästä mitalilla palkitusta, mitä pidän suurena kunniana. Tahdonkin kiittää lämpimästi koko yhtiöni henkilökuntaa, sillä menestys on ollut heidän tunnollisen työnsä tulosta.

Kuten asiaan kuuluu, Kaleva taustoitti mitalilla palkittujen elämäntyötä ja ansioita, joista Ylivieskan kunta päätti kiittää. Kaupungin kukoistuksen eteen on tehty työtä niin tieteen, liike-elämän kuin kulttuurinkin aloilla.

Merkittävä osa Kalevan uutisesta käsittelee Magneettimedian ympärillä vellonutta kohua. Kaleva muun muassa toteaa, että Ylivieskan kaupunginhallituksen puheenjohtaja irtisanoutuu henkilökohtaisesta toiminnastani. Lisäksi Kaleva kuvaa Magneettimedian julkaisuja ”juutalaisvastaisiksi”, mikä ei ole totta. Hovioikeus vasta selvittää artikkeleiden luonnetta, mutta suomalaismedia on jo ehättänyt tuomitsemaan Magneettimedian toiminnan rikolliseksi. Kun vaikutusvaltaiset tiedotusvälineet tuomitsevat syytetyn jo ennen aikojaan, luovat ne kovan julkisen paineen todelliselle tuomioistuimelle. Menettely on omiaan kaventamaan suomalaisten sananvapautta yleensäkin.

Magneettimedia ei koskaan ole julistanut vihaa mitään ihmisryhmää kohtaan. Sen aihetta sivuavat julkaisut ovat selkeillä lähdeviitteillä merkittyjä kannanottoja Israelin, sionistien ja tiettyjen äärijuutalaisten ryhmien rasismia ja väkivaltaa vastaan. Missään hovioikeuden käsittelemässä artikkelissa ei puhuta juutalaisista yhtenä kansanryhmänä, kuten valtamedian on antanut lukijoidensa ymmärtää.

17.9 Kaleva julkaisi hovioikeudenkäyntiä käsittelevän uutisen, joka oli otsikoitu ”Uusnatsijärjestön johtaja todistajana”. Paikalla ollut Kalevan toimittaja ei kuitenkaan kertonut lukijoille mitään todistajan puheenvuoron sisällöstä, vaan tuomitsi tämän jo otsikossa. Kaleva ei myöskään maininnut, että toinen todistajista oli Ilta-Sanomien entinen päätoimittaja Martti Huhtamäki, jolla on vuosikymmenien kokemus alalta. Monien mielestä Huhtamäen jättäminen mainitsematta oli pyrkimys marginalisoida sionismikritiikki ja syödä puolustuksen uskottavuutta.

Israelin kesäinen hyökkäys Gazaan muistuttaa meitä osaltaan siitä kuinka tärkeää poliittinen sananvapaus on. The Jerusalem Postin kaltaiset israelilaissanomalehdet ovat leimanneet jopa YK:n ihmisoikeuslinjaukset ”juutalaisvihaksi”. Mitä tästä mahtavat ajatella kymmenien Gazassa kesällä murhattujen palestiinalaislasten vanhemmat? Israel pommitti sairaaloita ja se on The Guardian –lehden mukaan kontrolloinut saarretun Gazan elintarviketuontia, rajoittaen ruoan määrän niin, että palestiinalaiset saavat juuri ja juuri tarpeeksi kaloreita pysyäkseen hengissä.

Mielestäni on epäasiallista tuomita Magneettimedia tai sen toimittajat ”juutalaisvastaisiksi” kuulopuheiden perusteella. Leimakirveen heiluttelu ei ole hyvää journalismia, vaan todellisuuspakoa. Toivottavasti poliittisen keskustelun ilmapiiri vapautuu tulevaisuudessa, sillä ilman rehellistä puhetta esimerkiksi Israelin sotarikoksista emme voi ikinä ehkäistä viattomien kärsimystä.

 

Juha Kärkkäinen
Ylivieska

5 kommenttia

 1. Juha Kärkkäinen tullaan muistamaan suoraselkäisenä suomalaisena, joka ei taipunut edes pahimpina aikoina. Juuri Juhan kaltaisia kansallissankareita Suomi ja suomalainen kansa tarvitsevat.

  Kunnioitettavaa toimintaa.

  Plusääni(4)Miinusääni(2)
 2. Juutalaisvastaisuus on käsitteenä vaarallinen. Miksi juutalaisia ei saisi tai tulisi vastustaa? Mistä lähtien heitä ei ole saanut vastustaa, vaan tämä olisi paheksuttavaa tai ”rasismia”? Kautta historian juutalaiset ovat olleet hyökkääjiä. Juutalaisvastaiset eli n.s antisemiitit ovat vain ihmisiä, jotka puolustautuvat esim. juuri levittämällä tietoa juutalaisten metkuista ja aggressiosta, juutalaisuudesta ja juutalaisvaarasta.

  Saksassa oli joskus 1800-luvulla ja 1900-luvunb alussa antisemiittipuolue. Se ajoi tietääkseni lähinnä juutalaisvallan havaitsemisen ja vastustamisen asiaa. Miksi ei voisi kiinnittää huomiota juutalaisten vaikutusvaltaan ja pyrkiä sen rajoittamiseen?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Juutalaiset toimivat kaikista kuppikunnita kirkkaasti vahvimmin yhtenäisesti, yhtenä ryhmänä. Esim. holohoax-asiassa on hyvin harvoja vastaääniä. Miksi tämän kansanryhmän johtajien ja siis tätä kautta kansanryhmän mitään politiikkaa ei muka saisi vastustaa? Miksi heidän opeistaan ei saisi kertoa? No tiedänhän minä_ He eivät pidä siitä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. En tiedä, pitäisikö harkita sanavalinta kun tuon sana ”juutalainen” on niin pyhä, sionismi on se todellinen uhka ja se ryhmää joka lietsoo myös aivan syyttömiä juutalaisia ei juutalisia vastaan.
  Silloin kun kritisoidaan sionismin poliittinen kanta ja ideologia sen voisi rinnaista yhtä hyvin jos kritisoidan DPRK’n Juche, näin olleen ei voi sanoa että lietsotaan vain juutalaisia koska sionismi sallii kuka tahnsa vaan olla sionisti, ei tarvitse olla juutalainen, katso video.

  Joe Biden: ”I Am A Zionist. You Don’t Have To (Be) A Jew To Be A Zionist”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat