Kolumni: Täydellisen huolenpidon laitos

Median tehtävä on paitsi tiedottaa maailmaa mullistavista tapahtumista kuten pankki-, talous-, velka- ja finanssikriisit, myös muistuttaa vuosittain toistuvista asioista kuten kesä, joulu ja uusi vuosi – siltä varalta, että joku olisi unohtanut. Tarkemmin ajatellen, kyllähän pankki-, velka- talous- ja finanssikriisitkin tuntuvat toistuvan syklisesti joka vuosi.

Mutta nyt suoraan toistuvien asioiden sesongin kimppuun: flunssakausi 2011–2012.

Vuonna 2009 julkaistun Euroopan unionin neuvoston suosituksen mukaan 65 vuotta täyttäneiden kausi-influenssarokotuskattavuuden tulisi kautena 2014–2015 olla 75 prosenttia. Suomessa keskimäärin vain joka toinen tähän ikäryhmään kuuluvista on ottanut rokotteen. Heikosti menee. Asialle on tehtävä jotain.

Täydellisen huolenpidon laitos (THL) tarjoaa työkalut journalistin avuksi. THL:n sivuilta löytyy otsikon ”Ideoita influenssarokote-kampanjan suunnitteluun” neuvoja, jossa opastetaan paitsi rokotekampanjan laatijoita, myös toimittajia jutun teossa: ”Tarjotaan toimittajille juttuideaa tai haastateltavaa, esimerkiksi henkilöä, joka on ottamassa influenssarokotusta. Jutussa influenssan sairastanut yli 65-vuotias kertoo taudin rajuudesta ja suosittelee rokotusta.”

Myös johtavan lääkärin haastattelu asian tiimoilta paikallislehdessä mainitaan potentiaalisena keinona innostaa nuhanenät piikille. Lehti voi myös ”tarjota influenssapotilaita hoitavan lääkärin artikkelille tilaa lehdessä tai julkaista lääkärin tai terveydenhoitajan kirjoittaman infon paikallislehdessä.” Jutuissa pitää perustella, miksi influenssarokotus täytyy ottaa joka ainoa vuosi hamaan maailman tappiin, THL huomauttaa.

Jos tämäkään ei vielä tehoa kovakorvaisiin, ”rokotuspäivinä yhteistyö paikallisradion kanssa esimerkiksi siten, että radio tiedottaa jonoista” on toimiva keino, evästää THL.
Avainsanoja ovat ”useus ja toisto”, joten päivittäin on muistutettava rokotusajoista ja – paikoista, rokotusten tarpeellisuudesta, tehokkuudesta ja turvallisuudesta, sekä mielellään kerrottava jonojen pituudesta. Kampanjoinnin apuna voi käyttää myös julkisuuden henkilöitä, suosittaa THL.

Keskisuomalainen -lehti kertoi 22.1 2010: ”Risikko halusi näyttää mallia julkisella piikityksellä”, ja kertoi kuvien kera, kuinka peruspalveluministeri Risikko otti sikainfluenssarokotteen. Kuvaajan ikuistaman sikainfluenssarokotteen ottaessaan ministeri Risikko oli kuitenkin jo sairastanut sikainfluenssan. Ministeri kertoo sairastumisestaan syyskuussa 2011 ilmestyneeseen Mediaplanetin Flunssa -ilmoitusliitteeseen kirjoittamassaan kolumnissa. Rokotusinfo ry:n tiedusteltua asiaa, ministeri Risikko vahvisti sairastuneensa marras-joulukuun vaihteessa 2009. Ministerin mukaan tieto tästä on ollut julkisuudessa aiemminkin.

54 kommenttia

 1. Peukaloa alaspäin näyttäville persläville toivon tuskallista loppua syöpänne kanssa,
  kun olette hylänneet lääketieteen ja hurahtaneet ”luontaislääkkeiden” harhaiseen
  huijarimaailmaan (se on h…tin iso business!).

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Miten se voi olla h…n iso pisnes, jos kasveja ei voi patentoida ja on täysi kilpailu? Ja samoja yrttejä on käytetty tuhansia vuosia, kuten pakurikääpää. Joka on parantanut kaverin isän syövästä, tai sitten tapahtui ihme, mutta loppu tulos on tärkeintä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Äskettäin minun piti ostaa lääkärin määräämä antibioottirasia profylaksiaa varten, muistaakseni about 1,57 euroa.
      Ei varmaan löydy luontaiskauppaa josta sais ”muka-luontais”vitamiinipurkin 1,57 eurolla.. Pikavilkaisulla kun katselin niin saapi 10x hintoja maksella..

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Täysin samaa mieltä Spectatorin kanssa. Helppoa on ”valistaa” muita luontaistuotteiden käyttöön ja leimata lääketiedettä huuhaaksi tai jonkin tahon voiton tavoitteluksi. Odottakaa että joku lähisukulaisenne sairastuu vakavasti ja menkää heille syöttämään kuusenkerkkäuutteitanne – veikkaan että ei riitä pokka. Niille jotka lääketieteen osalta uskovat puhtaaseen rahastukseen sairauksien varjolla, eikö luontaistuotteet sitten maksa mitään ja kukahan näistä saatavat voitot käärii taskuun?

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Olipas todella hyvä kolumni. Kummallista puusilmäisyyttä ylläolevilla kommentaattoreilla. Tottakai on puhdasta lääketieteellista tutkimusta, osaammista ja ihmisiä auttavaa toimintaa olemassa. Tottakai on olemassa luontaishuijareita ja muuta sontaa. Pitäisi vaan osata nähdä metsä puilta ja käyttää tervettä harkintaa. Mutta totta helvetissä lääketieteen nimissa rahastetaan niin härskisti kuin se vain on mahdollista. Keinoja kaihtamatta. Luontaishoidot, luonnonlääketiede ovat antaneet monelle avun. Heidän äänitorvensa on huomattavasti heikompi kuin maailmanlaajuinen media lääketieteen ja -bisneksen äänitorvena. Voisin suoraan valelääkärin-, puoskarin- ja minkä tahansa tittelin alla tai siitä huolimatta väittää, että suomalaisissa on niin saatanan paljon loisia, että kunnon matokuurilla paranisi koko kansa sekä henkisesti, että fyysisesti. Yksi ilmenemismuoto niiden olemassaolosta on juuri täysin mustavalkoinen maaninen ajattelu. Toinen on viinanhimo ja muita ei kannata edes mainita, kun se menisi jo farssin puolelle.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Väärin arvattu, mutta otapa skeptaattori matokuuri niin tuo loiskihinäkin voisi hieman laantua. Hallaa sinä eniten itsellesi teet kun noissa myrkkyliemissäsi itseäsi marinoit.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. En tiedä,toimittaako tätä kirjoittaa,mutta yritetään nyt kuitenkin.

  Oikeat lääkkeet on tutkittu oikea tieteen testein ja eläinkokein10 vuoden aikana ennen markkinoille päästämistä. ”Luontaislääkkeet” ovat tutkimattomia uskomuslääkkeitä, jotka parhaimmillaan ovat harmittomia (paitsi lompakolle) ja pahimmillaan vaarallisia, usein esim. Kiinasta tulevissa on vaikkapa raskasmetalleja pelottavassa määrin. Ja kun uhri luopuu oikeista lääkkeistä ja tutkimuksista,hän vaarantaa terveytensä
  ja henkensä (ellei ole luulosairas). Uskomuslääkkeillä rikastuvat tulisi viedä oikeuteen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. ”mahdollisesti luonnon talidomidi” … joo ja varsinainen talidomidi oli lääketieteen huippukeksintö joka tavan mukaan jo tuolloin tungettiin markkinoille, ennen testaustuloksia ihan kuten Pandemrix. Mikäs siniun uskosi talidomidin hoitotuloksiin käänsi. Suositteletko edelleen lääketieteen markkinointipäällikön ominaisuudessa ihan kaikkea, mitä sieltä tulee. Entäs miten poliorokotetta sokerinpalassa – maistuisiko. Entä miten on rokotetestausten laita, kun kokeillaan paljonko ihmisiä kuolee, kun maksetaan rutiköyhille kaukana eteläamerikassa naurettava summa siitä, että asettavat itsensä huijattuna hengeenvaaraan. Ja kun puolet testiryhmästä kuolee, ei siitä huudella. Suuri ongelma lääketieteessä on valetutkimukset, joiden perusteella pyörii miljardibisnes. Niihin pitäisi kohdista huomio. Se on se mätäpaise ilman että vedetään foliohattuja tai huuhaapalkintoja aiheettomasti kenenkään päähän. Miksi muuten asiaan ei ole kenelläkään hampaita puuttua, eikä skeptikot sitä epäile? Onko sana tiede sellainen mantra ja tabu, ettei munattomat uskalla kyseenalaistaa.

    Magneettimedia on hyvä syntipukki ja sitä on helppo pilkata porukalla. Sattuu vain olemaan valitettavasti ainoa tiedotuskanava verkkomedian ohella jolla on selkärankaa epäillä viralisia totuuksia. Huomaatteko talousasioissa ja EU:n tilanteessa. Vasta eilisissä uutisissa puhuttiin EU:n loukkaavan suomen perustuslakia. Turha siitä on enää vaahdota, kun perustuslain muutos tehtiin jo tarkoituksella ja päätösvalta annettiin pois. Nyt nähdään kuinka sitä muut käyttävät ja sinunkin veroeurosi menee holtittoman yksityisen ulkomaisen pankin pystyssäpitämiseen. Revi siitä.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. ”..valetutkimukset, joiden perusteella pyörii miljardibisnes. Niihin pitäisi kohdista huomio.”

     Selevä, jos se olisi johdonmukaista mutta näytä Magneettimedian artikkeli jossa se olisi arvostellut luontaislääkinnän 34 miljardin dollarin bisnestä tai ravintolisien 60 miljardin dollarin bisnestä (pelkästään USAn luvut nuo!) sairailla hyväuskoisille potilailla jossa he itse toimivat suuren testaamattoman bisneksen koekaniineina !

     Nyt näyttää olevan pikemminkin päinvastoin ! Täällä tehdään lisää bisnestä potilailla ->lisää uhreja !

     .
     .

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Joka vuosi 90 miljoonaa pikkulasta saa influenssan, heistä influenssan aiheuttamaan keuhkokuumeeseen menehtyy vuosittain arviolta 28 000 – 111 000 alle viisivuotiasta.[1][2]

  Tätäkin jatkuu haamaan maailman tappiin (rajusta auringonpaisteesta ja D-yliannoksista riippumattomasti), jos MM saa päättää.

  Onneksi tänään eikun eilen Magneettimedian isäntä on saanut Magneettimedian huuhaan takia
  Vuoden 2011 Huuhaa-palkinnon !

  Onneksi olkoon ! 😀

  [1]Lähde: Tiede,
  [2] alkulähde: Lancet
  http://www.tiede.fi/uutiset/4493/joka_vuosi_90_miljoonaa_pikkulasta_saa_influenssan

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Mitä väliä koko skepsiksellä? Magneetti ja Verkko-medialla paljon hyviä juttuja mistä ei hesarit uskalla kirjoittaa. Söyring kumppaneineen tiesi mm. ettei possulunsarokotetta kande ottaa koska täysin turha ja helvetin vaarallinen, ihan 1esim. Muutenkin valtamedian ylistämillä influenssarokotteilla ei mitään virkaa, enemmän haittaa kuin hyötyä.
  Samoin THL:n ”terveelliset” lautasmallit, 9/11-show, ilmastonmuutos jne. niitä ei varmasti koskaan kritisoida valtamediassa vaik mätää löytyis (ja on löytynyt) kuinka??

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. https://magneettimedia.com/?p=4615
  Tässä on skepsis pähkinänkuoressa niin hyvin, että on vaikea paremmaksi pistää. Skepsujen epätoivo ei jää suurelta yleisöltä huomaamatta, ja laajempaakin mielenkiintoa herättää luonnollisesti ortodoksi”tiede”yhteisön paniikinomainen tarve mollata Magneettimediaa alituisesti huuhaan levittämisestä. Asia saa mukavan perspektiivin kun Skepsis voitonriemuissaan ei huomaa järjestävänsä mitä parhainta mainontaa Magneettimedialle, hupsis. Ihan samoin kun kidnappaja Juha Turunen vaahtoaa vankilasta haastavansa koko vankilan oikeuteen kun pitävät häntä vankina ja saa helvetisti palstatilaa iltiksessä. Vankila saa kaikki pisteet.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. ”Ilmastonmuutos” on aivan oma lukunsa, se ei ole tiedettä, vaan viheruskontoa. Sillä on kolme
  kivijalkaa:

  1. Tutkijat,jotka erehtyivät Hansenin, Mann´in jne, humppaan ja eivät enää voi perääntyä menettämättä
  täysin mainettaan tiedemiehinä. Useimmat näistä ovat aatemaailmaaltaan vihreitä, hilluuhan mm. NASA:n
  Hansen Greenpeacen hörhöjen mielenosoituksissa ja on jo kolmesti joutunut pidätetyksikin. Meillä
  mm. Ilmatieteen laitoksen ”uskovan” tutkijan väikkäristä on esitetty yliopistopiireissä epäily,ettei sitä
  vastaväittäjä hyväksynyt, ”tiedekunta vain jotenkin sai sen läpi”. Vihreiden ”tohtoreiden” nippuväikkärit
  tunnetaan.

  2. Vihreille isänmaan partureille ”ilmastonmuutos” on taivaan lahja,nyt voidaan sabotoida länsimaista
  yhteiskuntaa globaalisti säälittävän liito-oravanäpertelyn sijaan.

  3. Hallitukset menivät uskoon mukaan, kun tajusivat mikä verotusautomaatti ”ilmastonmuutos” on ”energiaverojen” muodossa, me kaikki maksamme täälläkin Kataisen hallituksen ensimmäistä 700 miljonan erää veroissamme ja sen on vasta alkua.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Nobelisti Bertrand Russelkin keikkui atomisodan vastaisissa rauhanmielenosoituksissa ja arvostettu radiokemistimme Jorma K. Miettinen kuului Pugwash järjestöön. Näillä perusteilla ei kuitenkaan milläään saa atomisodasta edes suhteellisen terveellista tai kaikkia radioaktiivisuusesta laskeumasta varoittajia leimattua hihhuleiksi.

   Toinen pointti. Poliittisilla tai taloudellisilla toivottavilla/epätoivottavilla seurauksilla ei voi perustella tai kumota luonnontieteellisiä faktoja.
   ”Jos meteori olisi tulossa, niin tulisi kaaos, joten meteori ei voi olla tulossa” on typerää päättelyä.
   Kuitenkin jostain syystä ” Jos ilmastonmuutos olisi totta niin typerät vihreät olisi oikeassa ja joutuisimme lamaan ja sen on oltava salaliitto, joten ilmastonmuutos on humbuugia” näyttää joillekin uppoovan ihan kuin se olisi muka järkevä lause.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. @MrrKAT

    Russel oli vasemmistointellektuelli ja sekoili C-vitamiinin kanssa, Miettisen poliittisia sympatioita en tiedä.
    Myös Oppenheimer esitti sellaisia mielipiteitä, että FBI piti tarkkaan silmällä Manhattan-projektissa. Silti
    Klaus Fuchs ja Rosenbergin punikkipariskunta myivät kaikki ydinpommin salaisuudet Stalinille ja senaattori McCarthy´a pidettiin vainoharhaisena kommarien jahtaajana.

    ”Ilmaston lämpenemisessä” ei tiede ole alarmistien vaan skeptikkojen puolella, ”usko” on alarmistileirissä,
    jota eivät mitkään tutkimusfaktat hetkauta. Yleensä nämä erilaiset ”rauhanjärjestöt” ovat vasemmistolai-
    sia, juuri eilen Sadankomitea vaati tutkimusta siitä, että sääasemia (!) Vaisala myy Israeliin. Ulkoministeri
    (pidin painajaisunena, että puna-Eki uudelleen ulkoministeriksi tulisi,jos tuo uni jatkuu, Haavistosta tulee
    presidentti ja minä lähden maasta) Tuomiojahan muistaakseni roikottaa tuon käpykaartin merkkiä ruttui-
    sen takkinsa rintapielessä. Maamme ulkosuhteiden hoidossa meille erittäin tärkeisiin maihin, USA:aan ja
    Israliin Tuomioja on todellinen neutronipommi.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Tässä Russel esittää metkan kommentin bolshevismista. Myös linkki toiseen kirjoitukseen, jossa hän ilmaisee käsityksenään 1945, että miljoonat saksalaiset siviilit tapetaan ja toiminta on juuri aloitettu. Asioista perillä olevat ihmiset tajusivat ulkomailla kaiken.

     http://winstonsmithministryoftruth.blogspot.com/2011/12/bertrand-russell-another-antisemitie.html

     Russel oli niin sikamainen, että kun eräs saksalainen kenraali sanoi, että Dachaussa ei ollut kaasukammiota, hän vaati miehelle rangaistusta suureen ääneen. Nykyisin voisi tullakin, mutta 1950-luvulla asia ei ollut niin yksinkertainen, sillä Dachaussa ei ollut kaasukammiota ja muutenkin asiasta kiisteltiin, Nykyisin totuudella ei ole senkään vertaa merjkitystä kuin tuolloin (1960-luvun alussa).

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
    2. S:”“Ilmaston lämpenemisessä” ei tiede ole alarmistien vaan skeptikkojen puolella, “usko” on alarmistileirissä,”

     Olen seurannut vähän, mutta minusta mittauksia ja tiedettä tekee ilmatieteen laitokset ja tiedemiehet eikä sivulta räksyttävät ja kolumneja jauhavat poliittisesti motivoituneemat ilmastodenialistit.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. @MrrKAT

      Tiede ei ole ”konsensusta”,itse asiassa se on tieteen pahin vihollinen. Siitä että Maa on pannukakku,
      oli aikoinaan vuosisatoja erinomainen konsensus. Siitä, että toiset rodut ovat alempia, eli eugeniikasta
      oli vain sata vuotta sitten täydellinen konsensus ajan tiedemiesten ja poliitikkojen parissa. Siitä, että
      homous on synti, oli konsensus meillä aina vuoteen 1958, se oli jopa laissa rikos. Skeptiset blogistit
      eivät keksi itse juttujaan,vaan tuovat esiin kriittisiä tutkimuksia, aivan vertaisarvioitujakin löytyy helposti
      toista tuhatta, mutta uskoon hurahtanut valtamedia ei niitä julkituo. Katsopa nyt median uutisointia
      Durbanin ”konsensuksesta”, itse asiassa mitäänhän ei saavutettu, sovittiin vaan, että mukava tavata
      taas ensi vuonna jossain lämpimässä paikassa.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     2. Pannukakkumaa ei ole koskaan ollut tieteen konsensus, (tuskin edes kr.kirkkokunnan konsensus).

      Tupakan hyödyllisyydestäkin kertovia tutkimuksia kuulemma löytyy ja moni ilmastodenialisti (Michael Crichton, Chistopher Booker,..) sattumoisin kieltää passiivisen tupakoinnin haitat. Silti minusta on lääketieteellinen ”konsensus” (tai ”fakta”, sillä jotainhan sanaahan tässä on käytettävä, sillä olen nähnyt virolaisen lääkärin kieltävän tupakan haitallisuuden jne) on, että tupakointi on terveydelle haitallista ja vaarallista, myös passiivisesti (esim. lapsiperheissä korvatulehduksia, astmaa ym) .

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
    3. S:”Russel oli vasemmistointellektuelli ja sekoili C-vitamiinin kanssa”
     Tietääkseni ei ole koskaan sekoillut vitamiinin kanssa. (Linus Pauling on).
     Mitä pahaa vasemmistointellektuellissa on luonnontieteiden suhteen ?
     Albert Einstein juoksi kommunistien kerhoissa ja kehui 1937 Stalinia kunnon mieheksi. Siis sinisilmäisemp kuin Bertrand Russell joka poltti siltansa vasemmistotovereihin kun silmät aukesi NL:ssä ja raportoi Leninin olevan säälimättömän julma mies. Siitä huolimatta Einsteinin suhteellisuusteoriat ovat tämän päivän ”faktaa” (=paras toimivin pätevin makromaailman teoria).

     Vai haluatko McCartyismiä/Horowitzismiä Suomeen ? Mittalaitteiden äärelle ja yliopistoon on lupa lähestyä vain tietyn puolukirjan omaavat..?

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Ja mainetta, mainettahan MM:lle varmaan tulee, sanotaanhan sitä julkimopiireissäkin, että
  sama mitä puhutaan, kunhan puhutaan ;=).

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. Jep! Toivottavasti jengi alkaa nyt lukea MM:ää enemmän ja kelaa että mitäs se hesari kertoikaan.. 😉

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 12. @MrrKAT

  Missä SciFi-kirjailija ja Harvardin lääkäri ja antropologi Crichton kieltää tupakoinnin haitat? Minulla on hyllyssäni kaikki Crichtonin suomennetut ja mm. ”Pelon ilmaston” alkukielelläkin ( ”State of Fear”), enkä muista tuollaista väitettä? Tiesit kai, että Crichton menehtyi vuoden alussa syöpään 69 vuoden ikäisenä?

  Sorry, Pauling sekoili askorbiinihapon kanssa, ei Russell. McCarty´ismihan voi hyvin suomalaisessa
  yliopistomaailmassa 180 astetta käännettynä, vihervasemmisto saa nippuväikkärinsä läpi ilman vastaväittä-
  jän hyväksyntää. Kun elinkeinoelämä rahoitti Osmo A. Wiiolle professuurin Tampereen (punikki)yliopistoon,
  vasemmistonuoret kävivät heittelemässä kiviä Wiion ikkunaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 13. Sorry. Inhoan syvästi video-argumentteja, mutta nyt tällä hetkellä ainoa kunnollinen mitä löysin on tämä (oikeastaan paras koska hän itse äänessä ilman välikäsiä):

  ”Michael Crichton on the Unproven Dangers of Secondhand Smoke”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 14. Vielä henk. koht. kysymys:
  Pidät(te)kö minua epäluotettavampana luonnontieteessä, jos kerron että nuoruudessani meille tuli kotiin NL:n kommunistipuolueen käsityksiä myötäilevä Neuvosto-Karjala-lehti ?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 15. @MrrKAT

  Minä helposti uskon,että sinulle tulee edelleen Neuvosto-Karjala -lehti ja puuseesi seinät on päällystetty Neuvostoliitto tänään (1952) lehdillä;=) !

  Sorry, en koskaan katso juutuubia, sieltä saa asiantuntijan mukaan viruksia.

  Edesmennyt isäni joka eli 89-vuotiaaksi ja oli viimeiset vuotensa Kustaankartanon vanhainkodissa ainoa,
  joka ei koskaan tarvinnut mitään lääkitystä, poltti lapsuudessani kuin korsteeni, samoin ryyppykaverinsa
  ja minä kasvoin sinisen savun keskellä,. Olen nyt 70 ja terve kuin pukki. Kaikki raittiit, tupakoimattomat ja
  urheilua hulluna harrastavat kaverini ovat kuolleet aikaa sitten sairauksiinsa., minä en kävele kuin autolle ja raitista ilmaa saan sivuikkunaa raottamalla. Pieni säteilykin vahvistaa, korkean luonnollisen säteilyn alueilla elävät ihmiset ovat terveempiä, tupakka nuorena karaisee elämää varten,jossa joutuu hengittämään jos jonkinlaista paskaa.

  Eivät rehuja skruudaavat vihreät elä pidempään, se vain tylsänä tuntuu pidemmältä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. S:”Minä helposti uskon,että sinulle tulee edelleen Neuvosto-Karjala -lehti ja puuseesi seinät on päällystetty Neuvostoliitto tänään (1952) lehdillä;=) !”

   Niin, sinä uskot tiedonsirpaleista mitä vain. Ja erehdyt pahasti ennakkoluuloihin ! Isäni tilasi kerran lyhyeksi ajaksi ko. lehden saadakseen nauraa kommunisteille (ilkkui paperilaatua WC-paperin tasoiseksi jne). Samaan aikaan meille tuli porvarillis-oikeistolainen Uusi Suomi ja kepulainen Savon Sanomat.

   S:”tupakka nuorena karaisee elämää varten”
   Jollain toisella foorumilla luulisin sinua trolliksi. Tieteellinen tieto ei markkaa sulle mitään?
   Minun ympärillä voinsyöjät on sydänlääkärin tuttuja ja tupakoijia kuollut keuhkosyöpään.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 16. Mitä tuloja? Maksaako nää rosvot edes veroja? Sinne tuskin pääsee kohta enää suomalainen edes töihin, kun kaikkialle roudataan halpikset ja nyt pitäisi jo työnantajienmielestä saada tuoda ETAn ulkopuolelta massoittain töihin sentillä päivä ja sosiaaliturvahan maksetaan täytenä niille ainakin EU:n alueelta tulleille, jos joku menee mönkään.

  Ymmärtäisin, jos valtio pistäisi itse teollisuuden ja saisi tulot.

  Nyt saastuu järvet ja maksaako yhtiö edes siitä?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 17. @Repe

  Kyllä niistä tuloista (työpaikkoina, veroina yms.) jää Suomeen laskelmien mukaan n. 80%.
  Ja kaivosta ei voida viedä Kiinaan, kuten muu teollisuus. Tässä ovat Suomen tulevat öljylähteet. Litiumia löytyy ja tulevaisuuden autoissa se korvaa bensiinin, samoin uraania, voimme olla sekä uraanin
  että energia viejiä, kunhan viherväki on ”six feet under” (siis nk. luonnollisista syistä, kuihtuu pois).

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 18. Miksi Suomi ei itse hyödynnä lähteitään Norjan lailla, vaan antaa ilmaiseksi pois? Onko Venäjä uhka, jolla kaikki kiristetään Suomelta pois vai onko kyseessä jo maanpetturien joukko vallassa yksinomaan?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 19. Terve! Jos joku tosissaan on munannut suomen mahdollisuudet menestyä, on se maan kulloinenkin hallitus ja eduskunta. Siinä viherpiipertäjien pulinat ole mitään painaneet. Maa ja kansallisomaisuus on ryöstetty ja teollisuus annettu ilmaiseksi ulkomaille. Autokatsastuksetkin hoitaa englantilaiset ja Lapin turismin myös. Suomalaisten ehtymätön luonnonvara on typeryys ja kateus. Sen kun saisi valjastettua tai myytyä niin valtionvelatkin olisi pian saatavia. Armeija on ajettu alas, jotta puolustuskyvytön maa saadaan liitettyä niin ihanaan Natoon. Pääasia näyttäisi olevan se, että kenellekään ei jää mitään. Se on pääasia. Ja kouralliselle psykopaattisia johtajia lankee sitten miljardiomaisuudet ja oma palkka-armeija suojaamaan köyhiltä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 20. @Hmm

  On tuossa paljon tottakin. Jopa ruumiskuljetukset hoitaa jonkun murjaanin firma ja raadot heitetään pakun lattialle ilman sen suurempia seremonioita. Joku omainen tästä itkien kertoi äskettäin
  tv:n ajankohtaisohjelmassa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 21. @MrrKAT

  ”Jollain toisella foorumilla luulisin sinua trolliksi. Tieteellinen tieto ei markkaa sulle mitään?
  Minun ympärillä voinsyöjät on sydänlääkärin tuttuja ja tupakoijia kuollut keuhkosyöpään”

  Eikö olisi parempi laittaa kommentit aina ketjun loppuun, näin ne löytää vain sattumalta?

  Onko täällä muitakin kuin trolleja? Tieteellinen tieto nimenomaan ”markkaa”, ei uskomustieto. Kaikki voinsyöjät ovat kuolleet, se on totta ja tupakoijiakin on voinut kuolla keuhkosyöpään, toinen asia on, mikä on syy, mikä seuraus. Noin yleisesti ottaen ja koska en ole tupakkamiehiä. minusta kaikki siihen liittyvät rajoitukset ovat o.k., muodostaahan tupakointi jopa merkittävän tulipaloriskin.

  Mutta meille tuputetaan paljon vääräksi osoittautuvaa tietoa, jota ei media päivitä. Tuo rasvakeskustelu on hyvä esimerkki, Pekka Puskan Pohjois-Karjala-tutkimuksessa osoitettiin merkittäviä virheitä. Toinen on Antarktisen otsoniaukko, uusi tutkimus epäilee, ettei ihmisellä ja freoneilla ollut siihen mitään vaikutusta, tiedämmehän koko aukosta vasta satellittimittausten alettua 1970-luvun alussa. Tuosta saadut nobelit pohjautuivat laboratoriotutkimuksiin ja freoneiden korvaajilla mennään ojasta allikkoon, ne ovat paljon voimakkaampia ”kasvihuonekaasuja”, jos nyt näilläkään on merkitystä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 22. Median pitäisi kertoa, että kun voin käyttö räjähti sodan jälkeen niin sydänkuolemat räjähti nousuun. Puskan projektin ja median hehkutuksen jälkeen koko Suomi siirtyi 80-luvulla pois maitorasvasta ja voista ja työläisten sydänkuolleisuus romahti murto-osaan kevytlevitteiden jne ansiosta.
  Puskan projektin saavuttama sydänkuolleisuuden lasku on maailmanennätys. Oliko ihmisten eliinjääminen muka virhe !!??

  Nyt sydänkuolleisuus on kääntyvä nousuun koska Puskaa ei kuunnella vaan kuunnella kovia rasvateollisuuden markkinamiehiä..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Uusi Suomi kertoi 2008 [viite 1], että
   -Sydäntautien vuoksi menetettyjen työvuosien määrä laskenut selvästi
   -1972 ->1992 Kansanterveyslaitoksen tekemien laskelmien mukaan sydänsairauksien vuoksi menetettyjen työvuosien määrä on laskenut vuodesta 1972 vuoteen 1992 noin 40 000:lla.
   -Työkyvyttömyyseläketilastojen mukaan sydänsairauksien vuoksi työkyvyttömyyseläkettä saavien määrä on vähentynyt 14 000:lla vuodesta 1996 vuoteen 2006. Heidän osuutensa työikäisestä väestöstä on lähes puolittunut

   Media voisi katsoa siten myös itseään muutama vuosi taapäin, mitä on saavutettu kansanterveystyöllä johon kuuluu rasvaton maito ja voin vähentäminen, kuten tässä 2006 raportissa[2] todetaan:
   ”Ruokatottumukset ovat pitkällä aikavälillä muuttuneet ravintosuositusten mukaiseen suuntaan. Rasvaisen maidon ja voin käyttö ovat jatkuvasti vähentyneet, ja kasviöljyn käyttö ruoan valmistuksessa on yleistynyt. ” Näin siis vuonna 2006.

   Sydämmet ovat siis voineet paremmin kun voi ja kova maitorasva ovat pysyneet kauempana päivittäisestä ruokapöydästä.

   [1] http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/10011-sydantautien-vuoksi-menetettyjen-tyovuosien-maara-laskenut-selvasti
   [2] http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveys-lehti_2006/nro_1_2006/tyoikaisen_vaeston_terveyskayttaytyminen_ja_terveys/

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 23. @MrrKAT

  Tämän kielioppitunnin jälkeen taas aasiaan. TV:ssä oli ei kovin kauan sitten dokkari,jossa Puskan Pohjois-Karjala-projektin tulosten tulkinnassa todistettiin paha virhe, yritän etsiä tuon. Minä en tiedä taustoista,mutta mieleeni tuli,että tuossa tutkimuksessa kenties oli ”astian makua”, eli Puskan sota Valiota vastaan? Vähän vastaavasti kuin aikoinaan eräs ympäristäproffa kävi yksityissotaansa Kemiraa vastaan.
  Jenkeissä biologi Rachel Carson 70-luvulla otti hampaisiinsa kemian teollisuuden ja sai aikaan DDT:n kiellon, jonka seurauksena kehitysmaissa kuoli turhaan malariaan arviolta ainakin 20 miljoonaa lasta (näin totesi korkea USA:n terveysviranomainen). Carson tunnetaan myös ”viherliikkeen äitinä”. Varsinainen murhamamma, jonka rinnalla Aatu kuudella miljoonallaan jää harrastelijaluokkaan. Nykyisin WHO suosittaa DDT:n käyttöä kehitysmaissa.

  En tiedä,onko Puskan tutkimuksessa otettu huomioon muut muuttuneet tekijät,kuten ravinnon yleinen monipuolistuminen elinatason noustessa, tietyillä alueilla oli jopa puutetta muutamista elintärkeistä hivenaineista, kuten seleenistä, jonka puutteella on vahva korrelaatio sydänlihaksen rappeutumiseen jne. Nyt on esitetty uutta tutkimustietoa, joka kertookin tyydyttyneiden rasvojen olevan terveellisempiä ja kolesterolin suhteenkin ollaan tultu toisiin ajatuksiin, mm. kananmunat todettu terveellisiksi. Ja onhan se elämän laatua, että voi levittää leivälle aitoa voita, kyllä siinä on toinen maku kuin puunlatvarasvoissa.

  Jenkkilässä aikoinaan lapsemme maistoivat oikeaa maitoa ja kysyivät ihastuneena, mitä tämä on? Olivat raukat tottuneet täällä läpikuultavan siniseen kurriin, aiemmin vasikoille rehun kostukkeena syötettyyn, joka MTK:n loisto-oivalluksena markkinoitiin ja myytiin täyteen hintaan ”terveellisenä kevytmaitona”. ”Tuoremehukin” on meillä vedellä sotkettua limonadia, jenkeissä ”Tropic” on toista maata, hedelmälihaa ja maku jotain aivan muuta. Terveysfasismi maassa on yksi hyysäyhteiskunnan kirouksia. Mieluummin elän viisi vuotta lyhyemmin, jos nautin elämästä, heinät jätän jäniksille!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. @Repe

    Ainakin maukkaampaa. Lid´lin mehut vasta vitsi ovatkin, kansa ostaa hulluna, ”kun on niin halpaa”.
    Eihän niissä edes väitetä, että on kysymys täysmehusta, vaan ”mehujuomasta”, eli laimennus vedellä
    x % ? Ja maistuu huonolle limulle. No, nuuka niximanni osaa tämän puolen ;=) (makkarat ja olut ovat hyviä
    kyllä, se on myönnettävä:).

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 24. @MrrKAT

  En minä nyt oikein noiden pulinapalstojen ja Magneettimedian juttuihin luota.

  Mutta onhan se niin, että kaikki voita syöneet ovat kuolleet. Ennemmin tai myöhemmin.

  Ja se maku, se maku, mitä pienestä dementiasta, eipähän muista surujaan ;=)!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Makuasioist on paha kiistelläkään. Just äsken söin 10% Polar-juustoa. Ja oli niin makeaa että oli viedä kielen mennessän. Ihmettelen vaan kun jotkut haukkuu semmosia ”kumijuustoksi”. Onhan salmiakkiaakkoset jne vielä ”kumisempia” ja maistuu hyvälle. No ei salmiakitkaan kaikille maistu.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 25. @Sanon uudelleen jo aiemmin sanomani: On idioottimaista kommentoida jotain tuonne keskelle ketjua,
  nytkin näkyy uusi kommentti määrälaskurin mukaan tulleen jonnekin, mutta ala sitä nyt etsiä kahlaamalla koko ketju uudelleen läpi? Viite vain kirjoittajaan ja aiheeseen copy-pastena ja uusi kommentti ketjun loppuun,silloin tulee myös luetuksi!

  @MrrKAT

  Kyllä ne nämä ”terveyssafkat” maistuvat ihan ”sille”, vahvasti pitää itseään motivoida,jos muka maistuu!
  Olin kerran (viimeisen) työhygieenikkojen (kuuluin koplaan muutaman vuosikymmenen) vuosikokouksessa Nääsvillessä. Tarjoilija aloitti lounaalla minusta ja tilasin oluen. Koko kööri katsoi kauhistuneena ja tilasivat pikkusormi pystyssä mineraalivettä. Pääruoan paisti oli tekstin mukaan ”rasvatonta, laktoositonta, gluteenitonta etc. etc.”. Ja olihan se, nimi oli lihan,mutta vedessä keitettyä lauantaimakkaraa (=vihannes) se oli. Miksi kaiken pitää nykyisin mennä vammaisten ehdoilla, joille jo kraanavesi tekee näppyjä?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 26. ”Keskelle kommentointi” on ollut netissä ihan normaali tapa jo 90-luvun Usenetin foorumi ajoilta asti. Ainakin minulle se on kaikkein luontevin ja selvin. Ja ns. Knuthin puurakenteena järkevinkin jos on monta kirjoittajaa. Enkä luovu siitä.

  Faktoja maun jne ympäriltä:
  -10% vähärasvainen Polar-juusto on mulle ja vanhemmalle lähisukulaiselleni todella erinomaisen hyvää.
  -tykkäämme myös enemmän kasvirasvajäätelöstä ja olemme onnettomia ettei tahdo saada enää kuin yhtä merkkiä (Appetit tms)
  -Pienestä asti tätini juoneet kurria eli rasvatonta ja nyt on vielä pitkää ikää.. ja rasvaton maistuu.
  -kerma on suurin määrin vastenmielisen ällöä ja näin ollut monelle mm. MTK:n Hemilälle (muistaakseni) ja joillekin koulutovereilleni lapsesta asti.
  -Rallikuski Ari Vatanen ei voi edes juoda maitoa vaikka sitä mainosti Valion PR-miehenä (näin livenä maatalousnäyttelyssä ja kertoi rehellisesti, ja nauroimme)
  -Voi maistuu pahalle – jotenkin eltaantuneelle – minusta ja sen lisäksi epäkäytännöllisen kovaa..
  -Minulla on yliherkkä maku+hajuaisti, jo päivän vanha makkara tai kinkkusiivu jääkaapista jää syömättä koska aistin vastenmielisen pilaantuneen hajuisena. Olen haistanut (todistetusti !) pian homehtuvat tai jo homeiset leivät paljon muita aikaisemmin jne.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat