Magnesiumkloridi

Magnesiumkloridi tunnetaan yleisesti magnesiumöljynä (meriveden magnesiumpitoisuus kondensoidaan 35 prosenttiin), jota esim. iholle siveltäessä saadaan lähes välitön terapeuttinen vaikutus kivun ja tulehdusten lieventäjänä ja monissa muissa reaktioissa, kuten ATP-molekyylien tuotanto ja hapenkuljetuksen kapasiteetti.

Kirjassani Transdermal Magnesium Therapy olen kuvaillut, miksi magnesiumkloridi on yksi maailman parhaista lääkkeistä useisiin vaivoihin, mukaan lukien syöpä. Magnesiumkloridilla voi parantaa mahdollisuuksiaan välttää syöpä jopa kymmenkertaisesti. Se myös vahvistaa immuunijärjestelmää ja estää kalsiumin karkaamisen käsistä ja kaikenlaisten ongelmien aiheuttamisen.

Nautittuna sisäisesti jodin ja natriumbikarbonaatin kanssa magnesiumkloridi tarjoaa erinomaisen taistelukeinon infektioita vastaan, jopa antibiooteille vastustuskykyisiä supertappajia vastaan. Itse asiassa maailman paras lääke on magnesiumbikarbonaatti, jota löytyy ainoastaan vesiliuoksena merivedestä, poikkeuksena kivennäisvedet, joista löytyy vaihtelevia määriä magnesiumia. Sairaaloiden tulisi ostaa parhaita kivennäisvesiä säiliöittäin, sillä juomalla huippulaatuista vettä, jossa on runsaasti magnesiumbikarbonaattia eikä lainkaan epäpuhtauksia, olisi käytössämme kaikkein paras ja samalla yksinkertaisin lääke.

Paul Masonin mukaan magnesiumin puute aiheutti Yhdysvalloissa kahdeksan miljoonaa sydämen häiriöistä johtuvaa äkkikuolemaa (SCD) vuosien 1940 ja 1994 välillä.

Jo vuosien ajan magnesiumkloridi on pysynyt haastamattomana kuninkaana luontaisten hoitojen joukossa, sillä se on lääkkeenä yliveto monipuolisuutensa vuoksi. Sitä voi annostella injektiona (teho-osastolla ja ensiavussa), suonensisäisesti tavallisissa sairaalaoloissa, ihon kautta hierottuna öljynä sekä kylpyvedessä. Magnesiumkloridia voi ottaa myös suun kautta mehuun tai veteen sekoitettuna nesteenä tai pillerinä. Tällä tavoin käytettynä se auttaa nopeasti ummetukseen ja tuo hyvän lisän ihon kautta hoitoon. Sitä voi myös sumuttaa hengitysilman kautta suoraan keuhkoihin tai käyttää runsaasti laimennettuna silmähuuhtelussa. Voimakkaana liuoksena kurlattuna se vahvistaa hampaita ja ikeniä. Sisäisesti käytettynä kannattaa käyttää ainoastaan kaikkein puhtaimpia magnesiumöljyjä.

Magnesiumkloridin kilpailijaksi on viime aikoina noussut ruokasooda (natriumbikarbonaatti) huippuvahvoilla kyvyillään, jotka ovat tuttuja ihmishenkiä pelastavilta teho-osastoilta. Ruokasooda kykenee nostamaan solun jännitettä, pH:ta, happitasoja ja hiilidioksidia, mutta magnesium vie edelleen voiton, sillä sadat entsyymit ja biologiset prosessit ovat riippuvaisia optimaalisesta magnesiumin saannista.

Kaikkein korkeimmalla korokkeella ihmeellisistä magnesiumin yhdisteistä on kuitenkin luonnollisesti merivedessä esiintyvä magnesiumbikarbonaatti. Sen lisäksi keho tarvitsee em. natriumbikarbonaattia, joten luontaisista lääkeaineista paras on ehdottomasti lähdevesi, jossa natrium- ja magnesiumbikarbonaatit ovat runsaina ja sopivassa suhteessa. Tällainen vesi on Paul Masonin omistama Adobe Springs Kaliforniassa. Lähde pulppuaa runsaalla vauhdilla ja sitä pullotetaan useilla tuotemerkeillä myytäväksi. Sitä voi tilata jopa rekkalasteittain suoraan lähteeltä. Kauempana Kaliforniasta asuville veden kuskaaminen saattaa käydä kalliiksi, mutta onneksi vastaavaa vettä voi tehdä itsekin. Tarvitaan vain suodatettua vettä ja laadukkainta magnesiumkloridia ja ruokasoodaa. Kokonaisuus ei tietenkään ole aivan yhtä hyvä, mutta lähellä.

Elämä ilman magnesiumia on kuin auto ilman öljyä. Maapallolla tuskin olisi elämää ilman magnesiumia, sillä se on keskeisessä roolissa klorofyllissä ja kasvien yhteyttämisessä. Ihmisissä magnesiumin puutos tuntuu ensimmäisenä stressin sietokyvyssä. Magnesium auttaa rauhoittumaan ja siksi kuuma magnesiumkylpy ennen nukkumaan menoa tuntuu taivaalliselta ja terveelliseltä.

Tutkimuksessa vuodelta 2002 havaittiin 2566 lapsen ruokavalioita tarkkailemalla, että näistä 11 – 19 –vuotiaista lapsista vain 14 % pojista ja 12 % tytöistä sai tarpeeksi magnesiumia. Magnesiumin puutos aiheuttaa syöpää, jota voidaan estää magensiumlisäravinteilla. Magnesiumionit vakauttavat proteiinien, nukleiinihappojen ja solujen rakenteita kiinnittymällä makromolekyylien pintaan sekä edistävät tiettyjä katalyyttisiä ominaisuuksia proteiineissa, entsyymeissä ja ribotsyymeissä.

Mikä on täydellinen lääke?

Maailman täydellisimmät lääkkeet ovat niitä, joita ilman elämä ei olisi mahdollista. On olemassa tiettyjä ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä solujen toiminnalle ja hyvinvoinnille. Vaikka nykyinen lääketiede ei halua tunnustaa sairauksien syitä ja aiheuttajia, on selvää, että ravintotieteen luonnon lait pitävät sisällään vastauksen useimpiin sairauksiin, eivät lääkkeet, jotka ovat usein solutasolla myrkyllisiä.

Kaikki mikä alentaa magnesiumin tasoja elimistössämme, vahingoittaa meitä. Useat lääkkeet alentavat magnesiumpitoisuutta vaaralliselle tasolle ja kirurgiset leikkaukset ilman magnesiumtasojen nostoa ennen leikkausta ovat varmasti vaarallisempia ja haitallisempia kuin tehtynä kunnollisella magnesiumhoidolla ennen, jälkeen ja leikkauksen aikana. Tri Matthias Rath valaisee: ”Lähes kaikki miljoonien ihmisten käyttämät reseptilääkkeet johtavat asteittaiseen vitamiinien ja kehon soluille välttämättömien ravintoaineiden hupenemiseen.”

Alkuperäinen artikkeli: http://drsircus.com/medicine/magnesium/magnesium-chloride-benefits

10 kommenttia

 1. Voisiko ostaa kaupasta magnesiumkloridia tai -karbonaattia ja sekoittaa vain vesijohtoveteen?

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 2. Huomasin juuri että 123:n ja monen muun viestejä on poistettu joistain ketjuista. Esim. tuosta Isorokko artikkelin yhteydestä Liekö päästy vihdoin eroon koko 123:sta.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 3. No hienoa, hyvä huomata että magneettimediakin pystyy tarvittaessa poistamaan häiriköt.

  Minulla on tapana joskus valella ihooni magnesiumöljyä, jota yleensä laitan sellaiset 40 millilitraa kerralla,siinä on 4 grammaa magnesiumia, tein sen viimeksi vielä peräkkäisinä päivinä joten kahdessa päivässä tankkasin noin 7-8 grammaa magnesiumia, nopea keino korjata puutos, ja jos vastaavan määrän yrittäisi saada oraalisti niin siinä menisi aikaa aikalailla, ja ainakin minun vatsani menee magnesiumista helposti ripulille sitäpaitsi.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Mitä sanotte magnesiumsitraatista? Olen luullut, että se on parempaa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 5. Se on juuri tuo sitraatti muoto joka saa vatsan kuralle jos yhtään liikaa ottaa, vaikka paremmin imeytyy kuin halvin ja eniten tarjolla oleva oksidi muoto jolla silläkin taitaa olla löysentävä vaikutus. Sinänsä harmitonta, mutta ei se pidemmän päälle ole hyväksi. Sitä käytetään kai ihan tarkoituksella laksatiivina joissain tilanteissa allopaattisella puolella. Kun taas magnesium malaatti(malate) esimerkiksi ei aiheuta samanlaista reaktiota ja voi otta reilumpiakin annoksia tarvittaessa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Itse olen käyttänyt magnesiumsitraattia sisäisesti ja magnesiumloridiöljyä iholle kipupisteisiin. Magnesium imeytyy tehokkaasti ihon läpi kudokseen ja neutraloi kramppeja ja muita kipuja aiheuttavvia happamia jäteaineita kehon nesteistä kiitettävästi.

  Tehokkainta kuuluu olevan magnesiumbikarbonaatti, jota valmistan itse magnesiumsulfaatista ja natriumbikarbonaatista. Markkinoilla on olemassa ph-tuotteita, joissa on mangesiumia, kaliumia, kalsiumia ym bikarbonaattimuodossa.

  Emästen aiheuttama ripuli johtuu yleensä siitä, että emäs imee suolen seinämän läpi eliimistöstä happopitoisia jäteaineita, joilla on farmakodynaaminen vaikutus suolen lihaksiin. Kun suolistoon pääsee runsaasti happoperäisiä jätteitä yhdessä niitä neutraloivien emästen kanssa, alkaa kaasunmuodostus, aivan samoin, kun leivonnassa taikinan happamat aineet muodstavat kaasua leivinjauheen kanssa, ja saavat taikinan nousemaan.

  Jos käytät emäksisiä suoloja ja kofeiinia yhtä aikaa, ota huomioon, että ne muodstavat yhdessä sappikiviä, koska kofeiinin pääasiallinen metaboliitti, dimetyylivirtsahappo, ei poistu munuaisten kautta vaan sitoutuu osaksi emäksiin ja rikastuu kudoksiin virtshappokiteinä. Sappirakossa virtsahapot ja emäksiset mineraakit rikastuvat ja muodostavat kiviä.

  Plusääni(4)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat