Maksan puhdistus kannattaa – 6 hyötyä

Maksa vastaa myrkkyjen käsittelystä, eli haluat sen toimivan täydellä teholla. Toisinaan muutokset ruokavaliossa tai elintavoissa voi laittaa elimistön koetukselle, minkä jälkeen maksan puhdistus on tarpeen. Puhdistuksen avulla pääset eroon kertyneestä kuonasta, mutta on muitakin syitä miksi puhdistus kannattaa.

Osa ihmisistä suhtautuu maksan puhdistukseen epäilevästi, mutta ohjelman noudattaminen on hyödyksi toisellakin tapaa. Sen lisäksi että saat ruokavaliosi kerralla kuntoon, puhdistuskuurin avulla voit pudottaa painoa.

Paino putoaa

Maksa tuottaa sappinestettä, jonka avulla ruoansulatuselimistö pilkkoo rasvaa. Koska maksanpuhdistus lisää sappinesteen tuotantoa, maksanpuhdistus on hyvä tapa aloittaa painonpudotus.

Immuunijärjestelmä vahvistuu

Koska maksa vastaa myrkkyjen neutraloinnista muiden tehtävien ohella, käy järkeen, että maksan terveys on elintärkeä vahvan immuunijärjestelmän kannalta. Maksan puhdistus voi antaa immuunijärjestelmällesi piristysruiskeen.

Estää sappikiviä muodostumasta

Sappikivet johtuvat ruokavaliosta. Ne muodostuvat liiallisen kolesterolin vuoksi. Ylimääräinen kolesteroli kovettaa sapen pieniksi kiviksi, jotka voivat tukkia maksan ja sappirakon. Maksassasi voi olla jopa 200 – 300 kiveä, jotka vaikuttavat maksan kykyyn neutraloida haitallisia yhdisteitä. On mahdollista että puhdistuskuurin yhteydessä elimistöstäsi poistuu 100 – 300 kiveä.

Tukee puhdistumista kokonaisvaltaisesti

Koska maksa poistaa myrkylliset yhdisteet ja muuttaa ne harmittomaan muotoon, maksassa on pieniä määriä myrkkyjä. Yleensä tästä ei ole haittaa. Ongelmat alkavat, mikäli myrkkyjä on liikaa. Puhdistuskuuri on tarpeellinen, jotta maksasi toimintakyky palaa ennalleen.

Kohottaa vireystilaa

Elimistö käyttää ravintona osan maksan tuottamista harmittomista sivutuotteista. Olipa kyse sitten sappikivistä tai myrkkykertymästä, ravinteista osa ei enää palaa verenkiertoon, eli todennäköisesti vireystilasi laskee. Maksan puhdistus auttaa voimaan paremmin, sillä ravinteet ja energia ovat jälleen käytettävissäsi.

Lisää elinvoimaisuutta

Muista, kun puhdistat maksasi, sen toimintakyky palaa huippuunsa. Myrkkyjen poistuminen saa ihon hehkumaan ja näyttämään terveemmältä. Ja koska sapen tuotanto edistää rasvan pilkkoutumista, voit paremmin ja näytät paremmalta ja ainakin viisi vuotta nuoremmalta!
 

Lähde: Global Healing Center

Lue myös:

Maksanpuhdistus
Minullako sappikiviä?
Vihreät vihannekset tukevat haiman ja maksan toimintaa
Myrkyistä eroon Suzanne Somersin neuvoin
Kelaatiohoito: näin vähennät raskasmetallien määrää luonnollisella tavalla

2 kommenttia

  1. No olisi voinut tässä ”artikkelissa” vielä kertoa edes lyhyesti mitä se maksan puhdistus on ja miten se tehdään.

    Plusääni(4)Miinusääni(2)
  2. Kuvan perusteella syödään puolikas kaali, popsitaan varsiselleriä, kimppu persiljaa, yksi omena ja päälle purkillinen jalopenoja murskattuna.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat