Miksi Israelin pääministeri kielsi ministereitä puhumasta suoraan Trumpille?

Maailmalla arvuutellaan The Times of Israelin mukaan, miksi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on kieltänyt ministereitään puhumasta suoraan Donald Trumpille ja tämän avustajille.

Netanjahu antoi ministereille erittäin harvinaisen käskyn, jonka mukaan Trumpin kanssa on kommunikoitava vain joko Netanjahun tai Israelin Amerikan-suurlähetystön kautta.

Käsky annettiin sen jälkeen, kun Israelin maatalousministeri Uri Ariel otti yhteyttä Trumpin pääneuvonantajaan, maahanmuuttokriittisestä Breitbart-julkaisusta tunnettuun Stephen Bannoniin. Viestissään Ariel kiitti Bannonia tuesta ja ”ystävyydestä Israelin kanssa”.

Ariel oli erityisen iloinen siitä, että Bannon vastustaa Iranin ydinsopimusta sekä Israel-vastaista BDS-boikottiliikettä. Lisäksi Breitbartilla on oma sionistinen propagandaosio nimeltä ”Breitbart Jerusalem”.

Bannon on herättänyt juutalaisyhteisön sisällä kiistaa siksi, että hän on pitänyt yhteyttä valkoisiin maahanmuuttovastaisiin amerikkalaisiin.

Israelin maahanmuuttopoliittinen kaksinaismoralismi. Klikkaa kuva suuremmaksi!
Juutalaisryhmien maahanmuuttopoliittinen kaksinaismoralismi. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Maahanmuuttovastaisuus huolettaa

Israelilaislehti Haaretz kirjoitti hiljattain, että juutalaiset ovat perinteisesti turvanneet Amerikassa selustansa lobbaamalla avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikan puolesta.

Vaikka Bannon on vannoutunut sionisti, vaikutusvaltaiset juutalaisjärjestöt inhoavat hänen maahanmuuttovastaisuuttaan.

Bannoniin yhteyttä ottanut Ariel edustaa myös kovan linjan sionismia. Hän on vaatinut, että kaikkia ei-juutalaisia tulisi kannustaa häipymään Israelista.

Monet äärisionistiset poliitikot ovat olleet iloisia Trumpin valinnasta siksi, että hänen uskotaan suhtautuvan Barack Obamaa suotuisammin laittomaan siirtokuntahankkeeseen ja miehitetyn Palestiinan etniseen puhdistukseen.

Todennäköisesti Netanjahu yrittää suojella Israelin imagoa kansainvälisen yhteisön silmissä rauhoittelemalla Trumpin voitosta innostuneita kovan linjan siirtokuntakiihkoilijoita.

Israel vetoaa kansainvälisessä viestinnässä jatkuvasti ”holokaustiin” sekä juutalaisten kokemaan ”rasismiin”, minkä vuoksi liian läheinen veljeily Trumpin hallinnon kanssa sekä liian avoin palestiinalaisvastainen rasismi on pr-haitta juutalaisvaltiolle.

 

Lue myös: Tahtooko Amerikan seuraava ulkoministeri murhata Israelin nimissä?

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat