Miksi Venäjä auttaa Syyriaa?

Venäjän laivaston lentotukialus Admiral Kuznetsov pääsi 12.11.2016 perille Syyrian rannikon edustalle, tiedottivat Venäjän sotilasviranomaiset. Lentotukialus matkasi neljä viikkoa.

Lentotukialuksella olevat lentokoneet tekivät ajankohtaan liittyen tiedustelulentoja Syyrian yllä. Hävittäjien on suunniteltu iskevän kapinalliskohteisiin Aleppon seudulla.

Admiral Kuznetsovin johtaman laivueen arvioidaan myös ampuvan tukemansa Syyrian hallinnon vastaisiin kohteisiin esimerkiksi Kalibr-risteilyohjuksia.

 

Venäjällä ilmeisen aito auttamisen halu

Kyllä Venäjällä on aidon tuntuinen Syyrian hallinnon auttamisen halu. Tähän saadaan viitteitä siitäkin, että Venäjän hävittäjät aloittivat tehokkaat ilmaiskunsa Isis-terroristeja vastaan viime vuonna Homsin kaupungin tuntumassa. Siellä raivosi taisteluita Syyrian hallituksen ja lähinnä länsimaisten tukemien militanttien välillä jo vuodesta 2011 alkaen.1

Tulee huomata, että Venäjän aloittamat ilmaiskut alkoivat Venäjän parlamentin ylähuoneen suostumuksella Vladimir Putinille sotilaallisesta operaatiosta Syyriassa. Lisäksi presidentti Bashar al-Assadin hallitus oli pyytänyt Venäjältä sotilaallista vahvistusta taistelussa Daesh-Isis-terroristeja vastaan. Venäjä on operoinut koordinoidusti yhteistyössä Syyrian kanssa.1

Luonnollisesti Venäjän Syyrian tukemiseen liittyy Venäjän intressien mukainen ulkopolitiikka. Siitä enemmän jäljempänä.

 

Putin sionistien kelkassa, vaikka Venäjä tukee Syyriaa?

Putinin hallinto ei muodosta aitoa oppositiota sionistien globaalille hegemonialle ja Uudelle maailmanjärjestykselle. Miksi sitten Putinin Venäjä auttaa vilpittömän oloisesti Syyrian hallintoa?

Ensinnäkin siksi, että Venäjän turvallisuusneuvostoon kuuluvat maan vaikutusvaltaisimmat ministerit, tiedusteluviranomaiset ja kenraalit. Näistä viimeksi mainitut tuskin ovat lyöttäytyneet läntisen globalisaation sionistiseen kelkkaan yhtä jämäkästi kuin Putin ja hänen lähipiirinsä. Tämä voi vaikuttaa osaltaan, että Venäjä auttaa Syyrian hallintoa.

Muistettava on vielä sekin, että Venäjällä neuvosto vaikuttaa voimakkaasti Venäjän ulkopolitiikkaan.

Toisaalta Syyria, kuten myös Iran ovat Venäjän tärkeitä kauppakumppaneita. Tämä taloudellinen kuvio kytkeytyy myös Kiinan nousevaan talousmahtiin maailmassa. Venäjä ja Kiina tukevat Bashar al-Assadia, osittain juuri taloudellisista syistä2, ja myös siksi, että esimerkiksi Venäjä, Iran, Syyria ja Kiina kuuluvat Shanghai-yhteistyön verkostoon, joka on orientoituminen Naton kilpailijaksi muodostaen näennäisen vastapuolen läntiselle USA:n edustamalle blokille.

Yhtäältä Venäjän ja Syyrian lämpimät suhteet juontuvat jo Neuvostoliiton ajoilta; tuolloin Syyria oli Venäjän tärkeä liittolainen Lähi-idässä. Venäjälle liittolaisuus Syyrian kanssa on tärkeää, myös Syyrian mahdollisen vallanvaihdoksen myötä, sillä siten suurvalta turvaa edelleen liittolaisuuden jatkumisen Iranin kanssa. Muuten vuonna 2011 asekauppa Venäjän ja Syyrian välillä oli yli miljardi euroa.2

Alan Salehzadeh esittää osuvasti sen kuinka:

Suurvalloilla on ylin valta YK:n turvallisuusneuvostossa ja monimutkaisten poliittis-taloudellisten asetelmien kautta tietyt mahtivaltiot pystyvätkin päättämään monen muun maan kohtalosta. Tämä asetelma näkyy erityisen hyvin Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, jossa harva konflikti on aidosti alueellinen. Niissä on lähes poikkeuksetta suurvaltojen sormet pelissä.2

Niinpä myös Syyrian nykyinen konflikti kytkeytyy tiiviisti sionistijuutalaisten ohjailemaan suurvalta politiikkaan. Jo vuosia sitten Jerusalem Postissa paljastettiin Amerikan Yhdysvaltojen mykistetty ulkopoliittinen pyrkimys Syyrian jakamiseksi erillisiin itsenäisiin kansallisvaltioihin etnisten ja uskonnollisten rajojen mukaan.  Artikkelissa vahvistettiin Israelin hektinen rooli Syyrian poliittisen tasapainottomuuden prosessissa.3 Joten suuren sodan kaipaaminen Lähi-itään, ja sen jatkuminen näyttääkin olevan Yhdysvaltojen sekä Israelin intresseissä.

isis-israelin-ja-usan-luomus

Tässä sionistisen länsiliittoutuman Lähi-idän hajota ja hallitse sortopolitiikassa on näkyvää roolia näytellyt myös ISIS-terroristit. Tätä taustaa vasten länsimaisen, kuten myös Israelilaisen valtamedian uutisointi on naurettavaa. Puhutaan kuin ISIS olisi todellinen uhka Israelille ja läntiselle liittoutumalle, vaikka tilanne on päinvastoin.

Niinpä Haaretz myös loruilee: Chemi Shalev vakuuttaa artikkelissaan The Moment Trump Is elected, America Will Stop Being Haaretz –lehdessä sitä kuinka yhdysvallat on suuri, jonka tietää Venäjä, Kiina, EU ja jopa Israel. Shalevin mukaan sen tietää erikoisesti ISIS, vaikka mainittu terroristijärjestö on juuri Israelin ja USA:n luomus.

Markku Juutinen

 

Lähteet

 1. Prees-TV (1.10.2015). Russia defending Syria from US-led terrorist invasion: American journalist.
 2. Salehzadeh, Alan (24.8.2016). Suurvaltojen harjoittamalla hajota ja hallitse –politiikalla on suuri rooli Lähi-idän konfliktin syventämisessä. Saatavilla: http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/08/24/suurvaltojen-harjoittamalla-hajota-ja-hallitse-politiikalla-on-suuri-rooli-lahi-idan-konfliktin-syventamisessa/
 3. Chossudovsky, Michel (11.01.2013). Global Research: http://www.globalresearch.ca/hidden-us-israeli-military-agenda-break-syria-into-pieces/31454

7 kommenttia

 1. laivaston lentotukialus Admiral Kuznetsovin debyytti Syyrian sisällissodassa alkoi kehnosti. Teknisestä viasta johtuen yksi lentotukialuksen huippumoderneista (Mig-29 KR) hävittäjistä syöksyi mereen Syyrian edustalla.

  http://www.thedrive.com/the-war-zone/6009/mig-29kr-crashes-off-syria-during-maiden-cruise-aboard-russian-carrier

  Venäjän laivaston ylpeys Admiral Kuznetsov

  http://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Ven%C3%A4j%C3%A4n-lentotukialus-Admiral-Kuznetsov-ker%C3%A4si-nauruja-ja-nettihuumoria/860519

  Plusääni(1)Miinusääni(7)
  1. Kehnoa tuuria tosiaan. Hyppyrinokasta on sekä haittaa että hyötyä. Jenkeilläkin putoilee koneita lentotukialukselta silloin tällöin, olipa siitä ihan videoklippikin. Se vain on sen verran monimutkaista touhua ja kaiken pitää toimia kitkattomasti yhteen.

   Plusääni(1)Miinusääni(1)
   1. kun on kyse venäläisestä legendaarisesta MIG-29 moniongelmahävittäjästä ,huonosta tuurista ei ole kyse ja teknisestä viasta johtuva onnettomuus ei yllätä ketään.

    Esim. Intian laivaston operoimat vastaavat (Mig-29 K:t) kärsivät jatkuvista teknisistä vioista. Erityisesti hävittäjän moottorit, koneen runko sekä fly-by-wire järjestelmä aiheuttavat ongelmia. Intialaisten mukaan (MIG-29K:n) venäläisen valmistajan tuotannon laadunvarmistuksessa on pahoja ongelmia eikä venäläiset suhtaudu koneiden huoltoon tarpeeksi vakavasti.

    http://www.defensenews.com/story/defense/naval/naval-aviation/2016/08/10/india-mig-29k-aircraft-navy-defects/88510782/

    Algeria tilasi Venäjältä Mig-29 hävittäjiä mutta palautti ne, perusteena hävittäjäkoneiden heikko laatu.

    https://warisboring.com/russias-fearsome-new-migs-could-be-lemons-3629dd50871c#.83xs76ads

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Hyvä ja ytimekäs artikkeli jossa totuus tuodaan esiin: ”Tässä sionistisen länsiliittoutuman Lähi-idän hajota ja hallitse sortopolitiikassa on näkyvää roolia näytellyt myös ISIS-terroristit. Tätä taustaa vasten länsimaisen, kuten myös Israelilaisen valtamedian uutisointi on naurettavaa. Puhutaan kuin ISIS olisi todellinen uhka Israelille ja läntiselle liittoutumalle, vaikka tilanne on päinvastoin.”
  Juuri näin.

  Plusääni(14)Miinusääni(0)
 3. ISIS, Al-Qaeda, Muslim Brotherhood ja radikaali islamismi ovat Israelin ja ’lännen’ luomuksia. Luultavasti osa messiaanista talmudistista maailmanherrus agendaa ? Se toteuttava osa. Juutalaiset käyttävät lähes aina proxyja toteuttamaan raa-at suunnitelmansa. Esimerkkinä Nato, ja Syyrian ’kapinalliset’, arabikevät ….

  Dr. Mahathir Mohamad – ”Jews rule the world by proxy” – YouTube

  https://youtu.be/-PJ9u8h3Gzw

  He harvoin tarttuvat miekkaan itse – vaan haluavat lymyillä taustalla näkymättömissä ja tulla esiin, vasta kun kaikki on valmista. Esimerkkinä 2. ms. jälkiselvittelyt.

  When Israel Is Mighty
  https://youtu.be/AvTgCChdlDo

  Tarkoitus on siis vähääkään kansallismielisen aineksen tuhoaminen pois vallasta arabivaltioista, ns. kansanousujen ja vallankumouksien avulla. Ilmeisesti homma on jo valmista. Irak ja Libya on tuhottu.

  Huomatkaa, että ISIS ei ja ’kapinalliset’ eivät riehu tietyissä länsimielisissä arabivaltioissa ollenkaan, kuten Saudi – arabia, Kuwait, jne.

  Venäjän valtaa pitävä eliitti on juutalaisia, ja ne ovat tuolla vain auttavinaan, mutta todelisuudessa tuhoamassa paikallista infraa pommituksillaan ja hankaloittamassa puolustautumista. Minä en ainakaan usko mihinkään hyviin aikeisiin, kun ottaa huomioon oligarkkivallan Venäjällä joka ’auttamista’ viime kädessä tuolla johtaa.

  Kannattaa kuunnella tämä Hour 3:

  Hour 3 – Invasion of Libya with guests: James and JoAnne Moriarty : Hour 3
  Guest Host Nick Spero interviews James and JoAnne Moriarty, Invasion of Libya

  [archiveorg ITELRadioFullShow11.19.16 width=640 height=140 frameborder=0 webkitallowfullscreen=true mozallowfullscreen=true]

  http://grizzom.blogspot.fi/2016/11/dennis-fetcho-inside-eye-live-20161119.html

  [audio src="https://archive.org/download/ITELRadioFullShow11.19.16/ITEL%20Radio%20Full%20Show%20-%2011.19.16.mp3" /]

  Plusääni(6)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat