Myös Kalajokilaakso julkaisi juutalaisten painostuskirjeen

Ylivieskassa ja sen lähikunnissa ilmestyvä Kalajokilaakso-lehti julkaisi perjantaina Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvoston Magneettimediaa koskeneen ”avoimen kirjeen”.

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi sen.
Klikkaa kuvaa suurentaaksesi sen.

Aiemmin sama teksti julkaistiin jo oululaisessa sanomalehti Kalevassa, jolloin kirjettä käsiteltiin myös Magneettimediassa:

Sanomalehti Kaleva julkaisi tänään Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvoston avoimen kirjeen Ylivieskan kaupunginhallitukselle. Kuten arvata saattaa, vaadittiin Gideon Bolotowskyn ja Dan Kantorin kirjeessä kovia otteita Magneettimediaa vastaan.  

Suomen juutalaiset eivät ole tyytyväisiä siihen, että Ylivieskan kaupunki päätti luovuttaa Magneettimedian edelliselle päätoimittaja Juha Kärkkäiselle Pro Ylivieska  –palkinnon. Magneettimedian edustamiin arvoihin ei kuulu sionismi, joten neuvosto päätti ’osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun’. Käytännössä juutalaiset vaativat palkinnon perumista, vaikka suoraan he eivät tätä kirjeessään tohdikaan sanoa.

[…]

Kantor ja Bolotowsky eivät kyenneet kumoamaan Magneettimedian argumentteja sionistien tai äärijuutalaisten poliittisesta vallasta, vaan tyytyivät tapansa mukaan syyllistämiseen ja huonosti verhottuun uhkailuun. Mielenkiintoista on sen sijaan se, että sanomalehti Kaleva päätti mukisematta julkaista juutalaisneuvoston julistuksen kokonaisuudessaan. Kuten olemme uutisoineet, Kaleva on antanut äänen mitä kummallisemmille marginaaliryhmille, mikäli näiden viesti on vain ollut Magneettimedia-vastainen. Magneettimedialle ei kuitenkaan ole annettu mahdollisuutta vastata Kalevassa syytöksiin. Syksyllä Kaleva esimerkiksi julkaisi marxilaisen Pohjois-Pohjanmaan Vasemmistonuorten kannanoton, jossa niinikään vaadittiin Pro Ylivieska –palkinnon peruuttamista. Lausunnon takana oli täysin tuntematon nuorisopoliitikko, joten Kaleva teki vahvan arvokannanoton julkaisemalla tekstin.

Myös juutalainen HaKehila-lehti kirjoitti aiheesta numerossa 3/2014.
Myös juutalainen HaKehila-lehti kirjoitti aiheesta numerossa 3/2014.

Syksyn hovioikeudenkäynnin aikana useat pohjoissuomalaiset sanomalehdet hyökkäsivät valheellisin perustein Magneettimediaa vastaan. Kuten todettua, ne eivät kuitenkaan tarjonneet meille mahdollisuutta kunnollisen vastineen julkaisemiseksi.

Kun Magneettimedian edellinen päätoimittaja yritti ottaa yhteyttä Kalevaan, Kalajokilaaksoon ja Keskipohjanmaahan, jotta lehtien esittämät virheelliset väitteet oikaistaisiin, oli vastaus tyly. Kalevan päätoimittaja Markku Mantilan mielestä sionismikritiikki on ”roskaa”, jonka perusteluita ei tule julkisesti käsitellä. Samoilla linjoilla olivat myös Kalajokilaakson Seppo Kangas ja Keskipohjanmaan Kauko Palola. Vastoin lupauksiaan lehdet sensuroivat julkaisemastaan vastineesta kaikki osat, joissa perusteltiin Magneettimedian yhteiskunnallisia kannanottoja. Lukijoille jätettiin tarkoituksella siis mielikuva, ettei Magneettimedian sionismikritiikin taustalla ole mitään konkreettista yhteiskunnallista tietoa. Lyhennetyn vastineen taustalla oli Kangas, jonka versio vastineesta julkaistiin sekä Kalajokilaaksossa että Keskipohjanmaassa. Alkuperäinen vastine on alla:

 

Vastine Pro Ylivieska –palkintouutiseen

Kalajokilaakso uutisoi 24.9. Pro Ylivieska –palkintotilaisuudesta. Olin itse yksi neljästä mitalilla palkitusta, mitä pidän suurena kunniana. Tahdonkin kiittää lämpimästi koko yhtiöni henkilökuntaa, sillä menestys on ollut heidän tunnollisen työnsä tulosta.

Särön tilaisuuteen toi mitalilla palkittu näyttelijätär, joka koki velvollisuudekseen moittia kaupunginhallituksen arvostelukykyä, mitä tuli minun palkitsemiseeni. Omien sanojensa mukaan ”nuhteeton ja suvaitsevainen” Minttu Mustakallio puhui juutalaisia ”räikeästi vihaavasta” Kärkkäisestä ja osoitti käytöksellään kuinka suhteellinen käsite ”suvaitsevaisuus” lopulta on.

Magneettimedia ei koskaan ole julistanut vihaa mitään ihmisryhmää vastaan. Magneettimediaa vastaan nostetuilla syytteillä ei ole pohjaa todellisuudessa, sillä lehti ei koskaan ole kirjoittanut juutalaisista yhtenä kansanryhmänä. Magneettimedia on julkaissut myös juutalaistaustaisten ihmisten näkemyksiä, esimerkiksi Norman Finkelsteinin ja Gilad Atzmonin.

Käräjäoikeus tuomitsi artikkelin ”Maailmanmahti USA on sionistien sätkynukke”, sillä tuomarin mukaan artikkelissa sanalla ”sionisti” tarkoitettiin ”todellisuudessa” juutalaisia. Artikkelissa kuitenkin mainittiin sionisteja, kuten George Bush ja Barack Obama, jotka eivät ole juutalaistaustaisia. Lisäksi mainittiin kristityt sionistit, mikä todistaa, ettei artikkelin sisällöllä ollut mitään tekemistä juutalaisen kansanryhmän kanssa.

Toinen tuomion tuonut teksti oli Siionin viisaiden pöytäkirjat, joka julkaistiin, koska Suomen juutalaisjohtaja Gideon Bolotowsky toi kirjan mediakeskusteluun. Pertti Salolainen joutui mediaryöpytyksen uhriksi, kun hän totesi, että Yhdysvallat ei uskalla puuttua Israelin rikoksiin, sillä juutalaisilla on paljon valtaa taloudessa ja mediassa. Sen sijaan, että Bolotowsky olisi todistanut Salolaisen olevan väärässä, hyökkäsi hän Salolaisen persoonaa vastaan ja väitti tämän lukevan iltaisin Siionin viisaiden pöytäkirjoja.

Kohun synnytti myös artikkeli ”Suuri raiskaavien rabbien salailu”, jossa kerrottiin Yhdysvaltojen juutalaisyhteisössä esiintyvästä pedofiliasta sekä siitä, ettei juutalaisomisteinen valtamedia koskaan uutisoi siitä. Suomen valtamedia leimasi Magneettimedian artikkelin ”juutalaisvastaiseksi”, valheelliseksi ja rikolliseksi. Todellisuudessa kaikki artikkelissa mainitut rikostapaukset löytää helposti Google-haulla esimerkiksi israelilaisista julkaisuista.

On epäasiallista tuomita Magneettimedia tai sen toimittajat ”juutalaisvihamielisiksi” kuulopuheiden perusteella. Leimakirveen heiluttelu ei ole hyvää journalismia. Toivottavasti poliittisen keskustelun ilmapiiri vapautuu tulevaisuudessa, sillä ilman rehellistä puhetta esimerkiksi Israelin sotarikoksista Palestiinassa emme voi ikinä ehkäistä viattomien kärsimystä.

 

Juha Kärkkäinen
Ylivieska

9 kommenttia

 1. http://hofflandia.wordpress.com/jew-communism-is-a-religion-%e2%80%93-by-hoff/

  “Political Correctness is jew communism Where Political Correctness rule you can do or say anything you want – except talk about jew political power. Do whatever you want – but don’t mention the jews in any bad context.

  Under jew run political correctness, obey the jews and you will get everything you want. Go against the jews and they will do everthing to ruin your life. Just the same as the jews did in Soviet. Political correcness is a jew made religion.”


  “Whatever the jews do and whatever the jews calls the religion to the jews it’s all about the jews taking control of the state. And make you shut up about what the jews are doing. ln the jew run Soviet the jews just killed anyone that talked about jews that was in total control of the Soviet state.

  The jews can’t do that in America and all the western countries – yet. But the jews are working fulltime on that. ln Germany and a lot other countries in EU you will get five years in prison and heavy fines if you speak about the jews. Call a jew a lier – five year in prison and heavy fines.

  How the jews take control of us non-jews is that they write the laws. The first law the jews wrote when they took control of the russian state in 1917 was death penalty for all that said that the jews was in control of the state.”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Olenkin jo hetken aikaa katsellut tuon näyttelijättären kasvonpiirteitä. Mustaa käkkärää tukkaa ja poskipäitä sekä otsan ja poskipäiden muodostamaa kuviota yhdessä korvien kanssa. Ja miettinyt mahtaisiko hän olla luterilaisen seurakunnan jäsen. No, onneksi hän käytöksellään vahvisti epäilyni.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Ylivieska on kasvikohde jonne ei suvaita aaaa kaltaisdia judeo marxsisteja.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Etkö sinä tollo käsitä että vanha testamentti kuuluu eurooppalaisille eikä se koske identiteettivarkaita jotka käyttävät itsestään nimitystä juutalaiset,Samoin myös toora kuuluu eurooppalaisille koska ns juutalaiset ovat sen varastaneet itselleen,Ainoa kirja joka juutalaisille kuuluu on talmud.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Suomalaisten asiat eivät kuulu juutalaisille. Jos ei Suomi miellytä, niin muuttakaa Israeliin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat