Näin valmistat neljän varkaan öljyä – käytä joka päivä

Suurin osa teistä tuntee tarinan neljän varkaan öljystä, mutta jos et, kerron sen. Nimellä ja reseptillä on mielenkiintoinen tarina, ja se selittää, miksi sitä kannattaa käyttää.

Resepti vaihtelee ja sen juuret juontavat keskiajalle, jolloin neljän varkaan öljy suojasi kauppiaita mustalta surmalta. Antiseptisten, antibakteeristen ja antimikrobisten ominaisuuksien yhdistelmä piti ruton loitolla ja kauppiaat turvassa.

 

Varkaiden tarina

Varhaisessa vaiheessa 1990-lukua Gary Young tutki eteerisiä öljyjä ja loi uudelleen sekoituksen, jota hän oli tutkinut. Garyn mukaan “Neljän varkaan legendasta” on 17 erilaista versiota, joista jokaisessa käytetään eri öljyjä. Tämä herätti Garyn mielenkiinnon eteerisiä öljyjä kohtaan sekä synnytti halun luoda täydellinen sekoitus jokapäiväiseen käyttöön.

Hän tutki monien listalta löytyneiden ainesosien eri öljyjen ominaisuuksia. Hänen tutkimustyönsä johti patentoidun Young Living Neljän varkaan öljyn syntyyn. Hänen tutkimuksensa johdatti hänet historiallisen “varkaiden” legendan jäljille, jonka mukaan öljysekoitus on nimetty.

Oikeastaan mausteiden maahantuojat ja kauppiaat, varsinaiset “varkaat”, elivät 15. vuosisadalla ja toivat kanelin ja neilikan kaltaisia tuotteita Intiasta Eurooppaan. Kun rottoepidemia puhkesi, kansainvälinen rahtaus- ja liiketoiminta pysähtyi. Maustekauppiaiden täytyi löytää keino itsensä elättämiseen.

 

Pimeä aika

Kun kuolleita ruumiita lojui kaikkialla, varkaat päättivät ryövätä ruton kalvamia ruumiita myydäkseen löytämänsä vaatteet, kengät, korut, astiat ja pannut – kaiken, mikä vain menee kaupaksi. He tunsivat mausteet ja niiden lääkinnälliset ominaisuudet sekä uskoivat, etteivät he saisi tartuntaa kuolleista ruumiista jos he hyödyntäisivät heidän tietotaitoaan mausteista, etikasta ja öljyistä.

Kun kuningas huomasi, kuinka vaurastuttavaa heidän toimintansa olikaan, hän tahtoi tietää heidän salaisuutensa. Kuinka he välttivät sairastumisen? Neljä varasta otettiin kiinni ja heidät tuotiin kuninkaan eteen. Hän antoi heille kaksi vaihtoehtoa: he kertovat salaisuutensa tai heidät poltetaan elävältä.

 

Majesteettinen mittakaava

He jakoivat salaisuutensa ja loppu on historiaa. Kuningas levitti sanaa kylällä ja tiedon “lääkkeestä” sen mukana. Muutamat reseptit ovat säilyneet, joten voit valmistaa neljän varkaan etikkaa itse, tai ostaa valmista sekoitusta sieltä, mistä ostat eteeriset öljysi.

 

Neljän varkaan öljy #1

 • 40 tippaa neilikkaöljyä
 • 35 tippaa sitruunaöljyä
 • 20 tippaa kaneliöljyä
 • 15 tippaa eukalyptusöljyä
 • 10 tippaa rosmariiniöljyä

Neljän varkaan öljy #2

 • 200 tippaa neilikkaöljyä
 • 175 tippaa sitruunaöljyä
 • 100 tippaa kanelinkaarnaöljyä
 • 75 tippaa eukalyptusöljyä
 • 50 tippaa rosmariiniöljyä

Neljän varkaan öljy #3

 • 1 ruokalusikallinen neilikkaöljyä
 • 1 ruokalusikallinen sitruunaöljyä
 • 2½ ruokalusikallista kanelinkaarnaöljyä
 • 2 ruokalusikallista eukalyptusöljyä
 • 2 ruokalusikallista rosmariiniöljyä

Neljän varkaan öljy #4

 • 2 ruokalusikallista neilikkaöljyä
 • 1½ ruokalusikallista sitruunaöljyä
 • 1 ruokalusikallinen kanelinkaarnaöljyä
 • 3/4 ruokalusikallista eukalyptusöljyä
 • ½ ruokalusikallista rosmariiniöljyä

Huomautus: Yhdessä 15 ml pullollisessa eteeristä öljyä on noin 255 pisaraa. Yhdessä 5 ml pullossa on noin 85 pisaraa.

Säilytä öljy tummassa pullossa, viileässä paikassa poissa auringonvalosta. Neljän varkaan öljyä tulisi käyttää päivittäin, sillä on monia käyttötarkoituksia – sen ihanan kanelisesta tuoksusta puhumattakaan. Voit käyttää öljyä tuoksudiffuusorissa, paikallisesti, puhdistaa käyttötavaroita sen avulla tai niellä sitä, sillä se edistää ruoansulatusta sekä tukee immuunijärjestelmää.

 

Neljän varkaan öljyn diffusointi

Voit puhdistaa kotisi ilmaa, poistaa hajuja, tai aromaattisesti vahvistaa keuhkojasi ja poskionteloitasi. Diffusoi 15-20 pisaraa neljän varkaan öljyä 15 minuutin ajan kolmesta neljään kertaa päivässä tuoksudiffuusorin avulla. Kun hengität sisään, öljy vahvistaa keuhkojasi, postionteloitasi ja koko hengityselimistöäsi.

 

Monikäyttöinen sumute

Voit valmistaa helposti neljän varkaan öljystä ja vedestä monikäyttöistä sumutetta spray-pulloon, puhdistaaksesi ja desifioidaksesi käytännössä mitä tahansa. Poista hajut lemmikkien nukkumasijoilta, puhdista pinnat bakteereista, pidä vauvasi huone siistinä neljän varkaan öljyn avulla.

Huomautus: Kissojen elimistö ei voi prosessoida eteerisiä öljyjä, voit käyttää öljyä hiekkalaatikon puhdistamiseen, mutta älä suihkuta liuosta kissan makuupaikalle tai käytä ilman diffuusoria jos olet kissaihminen.

Lisää yksi tippa öljyä jokaista puolta unssia vettä kohden. Tämä liuos on väkevä ja se kannattaa laimentaa lisäämällä yksi tippa yhtä unssia kohden, jos tuoksu on ĺiian voimakas. Pulloa pitää ravistaa voimakkaasti.

 

Käyttö paikallisesti

Lisää 1 tippa neljän varkaan öljyä 4 tippaan kantajaöljyä. (Greipinsiemen, Jojoba, Kookos, Avokado – mikä tahansa terveellinen öljy toimii kantajaöljynä)

Tällä tavoin voit käyttää neljän varkaan öljyä paikallisesti. Jotkut kykenevät käyttämään öljyä sellaisenaan, mutta osalle syntyy iho-oireita. Voit hieroa öljyä jalkoihisi, alaselkääsi, kaulaasi tai korvien taakse. Öljysekoituksen hierominen jalkoihin päivittäin edistää immuunijärjestelmän toimintaa.

 

Jokapäiväinen käyttö

Antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi neljän varkaan öljy on loistava yleispuhdistaja. Lisää sitä pyykkiin, astianpesukoneeseen, lattioille ja kodin pinnoille poistaaksesi kaikki pinttyneet kertymät, tai vaikkapa vain täydellistä, syvää puhdistusta varten.

Voit raikastaa lastesi pehmolelut tai koirasi makuusijan, puhdistaa matkapuhelimesi ja muut laitteet, tai vain pitää kasvit puhtaana tuholaisista ja hyvinvoivana. Lisäämällä pumpulituppoihin öljyä, jotka asetetaan kotiin, autoon tai toimiston ilmanvaihtokanaviin, voit poistaa ikävät hajut. Neljän varkaan öljy jopa auttaa häätämään luteet.

 

Hierontaterapia

Laimetta 15 tippaa neljän varkaan öljyä 15 tippaan kantajaöljyä. Hiero keuhkojen, rinnan ja selän alueelle edistääksesi hengityselimistösi toimintaa. Hierottuna selkään, reisiin ja kaulaan auttaa lievittämään pientä särkyä ja kipua, jotka syntyvät päivittäisissä askareissa. Voit myös käyttää öljyä lievittämään hyönteisten puremien aiheuttamaa kutinaa.

Sisäinen käyttö

Lisää 1 tippa öljyä pullolliseen vettä ja juo päivän mittaan. Tämä auttaa puhdistamaan ruoansulatuskanavasi ja tukee tervettä immuunijärjestelmää. Lisää öljyä kupilliseen lämmintä vettä ja juo kuten joisit teetä. Odota 15 minuuttia ennen syömistä, jotta saat kaiken irti öljyn puhdistavasta vaikutuksesta.

Lisää 2-3 tippaa kahteen ruokalusikalliseen vettä ja kurlaa. Näin voit helpottaa kivun tai kuivuuden tunnetta kurkussa. Voit jopa lisätä yhden tipan öljyä unssilliseen vettä, ja käyttäen spray-pulloa, sumuttaa kurkun perälle.

 

Sekalaisia vinkkejä

Laimenna lisäämällä 1 tippa öljyä 4 tippaan kantajaöljyä ja levitä vahingoittuneelle alueelle. Voit levittää öljyn suoraan tai käyttäen sideharsoa tai käärettä.

Helpottaaksesi päänsärkyä, laita tippa öljyä peukalollesi ja levitä kitalakeesi. Älä nuole huuliasi, sillä se voi poltella.

Lisää muutama tippa vatiin, jossa on höyryävän kuumaa vettä. Aseta pääsi vadin yläpuolelle ja peitä pyyhkeellä. Hengittämällä höyryjä edistät keuhkojesi ja onteloidesi terveyttä.

Öljyn paikallinen käyttö edistää ihon terveyttä, auttaa aknea ja muita ihosairauksia vastaan. Neljän varkaan öljyä voidaan myös käyttää hampaiden puhdistukseen tai suuvetenä. Lisää 1 tippa unssiin valmistaaksesi suuvettä, ja 2 tippaa 4 ruokalusikalliseen ruokasoodaa. Ravista hyvin.

Onko mitään, mihin neljän varkaan öljy ei taipuisi?

 

Alkuperäinen artikkeli

Lue myös:

Terveysvaikutteinen neljän varkaan etikka

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat