Näin vastustuskykysi ja mielialasi kohoavat sikahalvalla

En tiedä, kuinka masennuslääkkeitä kehitetään, mutta eräs mikrobilaji, Mycobacterium vaccae, on tutkijoiden mielenkiinnon kohteena. Se vaikuttaa hermostoon samalla tavalla, kuin masennuslääkkeiden väitetään vaikuttavan. Se ei kuitenkaan aiheuta fysiologisia sivuvaikutuksia, eikä itsetuhoista tai väkivaltaista käyttäytymistä.

Mycobacterium vaccae edistää serotoniinin tuotantoa, mikä kohottaa mielialaa ja auttaa rentoutumaan. Sitä esiintyy kasvimaassa. Mycobacterium vaccae -bakteereja löydät helpoiten omasta puutarhastasi.

Tutkimuksissa testattiin, nostaisiko tapetuista Mycobacterium vaccae -bakteereista valmistettu SRL172-suspensio kemoterapiapotilaiden mielialaa ja ruokahalua. Kannabiksella on havaittu senkaltaisia ominaisuuksia. Ja kyllä, SRL172-suspension biokemiallinen vaikutus oli samankaltainen kuin Prozacilla, ilman sivuoireita.

Mycobacterium vaccae
Mycobacterium vaccae

He joutuivat käyttämään tapettuja Mycobacterium vaccae -bakteereita, sillä kemoterapiapotilaiden immuunijärjestelmät ovat stressitilassa ”hoidon” vuoksi.

Oletko koskaan miettinyt, miksi innokkaat puutarhurit ovat niin tyytyväisiä ja onnellisia työskennellessään puutarhoissaan? Toki, raikas ulkoilma, auringonpaiste sekä ruumiillinen työ ovat hyviä syitä. Ne eivät kuitenkaan selitä, miksi myös vähemmän aurinkoisissa maissa, kuten Isossa-Britanniassa, on niin monta onnellista puutarhuria.

Maaperässä itsessään voi piillä oikea syy. Pienet naarmut ja kosteat kädet voivat auttaa Mycobacterium vaccaeta siirtymään maaperästä verenkiertoon. Tämän vuoksi hanskoja tulisi pitää niin harvoin kuin mahdollista.

Ja näin serotoniinin tuotanto voi alkaa. Mikrobit voivat kulkeutua elimistöösi hengitysilman mukana työskennellessäsi puutarhassa tai maatilalla. Eläinkokeiden perusteella vaikutusaika on jopa kolme viikkoa.

Pohjoiseurooppalais- ja amerikkalaistutkimukset osoittavat, miksi maatilan lapsilla on parempi vastustuskyky

Kulttuurimme pyrkii luomaan steriilin elinympäristön, vaikka oikeasti suurin osa mikrobeista on hyödyllisiä. Jopa patogeeniset bakteerit voivat olla hyödyllisiä, sillä lievä altistuminen kasvattaa immuunipuolustusta. Kuten vanha espanjalainen sananlasku kertoo, ”Se mikä ei tapa, vahvistaa.”

Useammassa kuin yhdessä Pohjois-Euroopassa ja Amerikan mantereella tehdyssä epidemiologisessa tutkimuksessa havaittiin eroja lasten terveydessä. Pienillä maitotiloilla, ei tehotuotantotiloilla, kasvoi terveempiä lapsia kuin kaupungeissa tai maataloutta harjoittamattomilla syrjäseuduilla. Heidän terveydentilansa pysyi parempana jopa kaupunkiin muuttamisen jälkeenkin.

Suuret, geenimuunneltuja lajikkeita sekä torjunta-aineita käyttävät maatilat jätettiin pois tutkimuksesta, ilmeisistä syistä.

Kun lapset työskentelivät pelloilla, lypsivät lehmiä sekä hengittivät ilmaa maatilan eläinten ympärillä, heille kehittyi elinikäinen immuniteetti. Voidaan puhua eräänlaisesta luonnollisesta ”rokotuksesta”. Pitää ottaa huomioon myös se, että kaikki heidän syömänsä maitotuotteet ja kananmunat olivat täysin käsittelemättömiä.
lypsy2
Elintarvike- ja lääkevirasto vaatii kananmunien kemiallista puhdistamista ennen kuin ne voidaan myydä. Käsittely poistaa munien luonnollisen suojakalvon, minkä vuoksi munat täytyy pitää viileässä. Vieraillessani Meksikossa, ihmettelin miksei pienissä kaupoissa pidetty paikallisilta tiloilta tuotuja munia viileässä. Nyt tiedän syyn.

Lastentautiin, kuten tuhkarokkoon tai sikotautiin, sairastunut henkilö saa elinikäisen immuniteetin kyseistä tautia vastaan. Jopa oireeton altistuminen taudinaiheuttajalle voi auttaa immuniteetin kehittymisessä. Toimivat rokotteet, mikäli sellaisia edes on olemassa, eivät kykene samaan. Sen vuoksi on keksitty vahvistuspiikit.

Bakteerikammon vuoksi yhteiskuntamme on tullut entistä sairaampi. Myrkytämme itseämme prosessoidulla ruualla, teollisuuskemikaaleilla ja lääkkeillä. Tällaisessa yhteiskunnassa vallitseva ajatusmalli suosii hankkimaan vastustuskyvyn rokotteista.

Moderni lääketeollisuus investoi luonnontuotteisiin vain määrittääkseen niiden biokemiallisen parannusmekanismin. Tämän jälkeen kehitetään synteettinen, patentoitu versio vaikuttavasta aineesta. Patentti takaa muhkeat tulot kansainvälisiltä markkinoilta seuraavan 20 vuoden ajan.

Se on lääketeollisuuden ainoa motiivi. Ayurvedassa, perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sekä muissakin luontaislääkintämenetelmissä vaivoihin toimivat yrtit tiedettiin intuitiivisesti, tai ne selvitettiin yrityksen ja erehdyksen kautta. Laboratorio-olosuhteita, eläin- tai ihmiskokeita ei tarvittu myrkyllisten pitoisuuksien selvittämiseksi, sillä lähes kaikki heidän käyttämänsä rohdot tiedettiin vaarattomiksi.

Artikkeli julkaistu alunperin englanniksi Real Farmacy -verkkosivuilla.

Aiheesta lisää:
Bakteerit ovat välttämättömiä elämälle
Timo Isosaari: Hyvät, pahat ja rumat bakteerit
9 tapaa, joilla rokotteet heikentävät lasten immuniteettia

2 kommenttia

 1. Ayurveda on kyllä tietääkseni intialainen alkuperiltään.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 2. Asia oli tekstissä luettelon omaisesti ilmaistu. Ehkä pilkun paikalla tosin olisi voinut selkeyden vuoksi olla ”ja” tai sitten käyttää ”seka että” paria tyyliin:

  ”Ayurvedassa ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sekä muissakin luontaislääkintämenetelmissä…”

  tai:

  ”Ayurvedassa SEKÄ perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä, ETTÄ muissakin luontaislääkintämenetelmissä…”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat