Nationalistipuolueen jäsen olikin juutalainen – täyskäännös politiikassa

Unkarilaisen Jobbik-puolueen europarlamentaarikko ja varapuheenjohtaja Csanád Szegedi paljastui vuonna 2012 juutalaiseksi. Paljastuksen ja puolueesta erottamisen myötä Szegedi alkoi kannattaa israelilaista nationalismia sekä monikulttuurista Eurooppaa.

Jobbik tunnetaan tiukasta sionismin ja esimerkiksi maahanmuuton vastaisuudestaan. Se on myös ainut suuri unkarilaispuolue, joka puhuu suoraan maata vaivaavasta romanirikollisuudesta. Kun kansallismieliset puolueet saivat kesän eurovaaleissa ympäri Eurooppaa uusia paikkoja parlamenttiin, suurin osa puolueista ilmoitti vastustavansa yhteistyötä ”antisemitistisen” Jobbikin kanssa. Juutalaiset ovat jopa yrittäneet estää Unkarissa Jobbikin kokouksia.

Nykyään Szegedi syö kosher-ruokaa, opiskelee hepreaa, käyttää juutalaista etunimeä ja on käynyt jopa ympärileikkauksessa. Uskonnollisella tiellä tuoretta juutalaista opastaa Chabad Lubavich -lahkon rabbi Boruch Oberlander. Erityisen Chabad Lubavichista tekee sen poliittinen vaikutusvalta ja avoin rasismi. David Duke kirjoittaa aiheesta kirjassaan Juutalainen ylivalta:

Valkoinen talo kutsuu säännöllisesti Chabad-rabbeja juhliinsa ja sallii heidän jopa opettaa monia siellä työskenteleviä juutalaisia aktivisteja. Chabad Lubavitchin rabbit pitävät usein rukouksen muodollisissa hallituksen kokouksissa Valkoisessa talossa.

lubabush

Chabadin hengellinen johtaja, edesmennyt Menachem Schneerson on kertonut rotuopistaan kirjassa Gatherings of Conversations:

Vieläkin suurempi ero on siinä, mitä tulee sieluun. On olemassa kahta toisilleen vastakkaista tyyppiä sieluja, ei-juutalainen sielu tulee kolmesta saatanallisesta sfääristä, kun taas juutalainen sielu juontaa pyhyydestä.

Näin ollen kysymme: Miksi ei-juutalaista tulisi rangaista, jos hän tappaa edes ei-juutalaisen sikiön, kun taas juutalaista ei tulisi rangaista jos hän tappaa juutalaisen sikiön? Vastaus voidaan ymmärtää [ottamalla huomioon] juutalaisten ja ei-juutalaisten välinen yleinen ero: juutalaista ei luotu keinoksi jonkin [toisen] tarkoituksen saavuttamiseen; hän itsessään on tarkoitus, koska kaikkien [jumalallisten] ulosvirtausten sisältö oli luotu vain palvelemaan juutalaisia.

Uskonnollista ”heräämistä” tärkeämpää on kuitenkin juutalaisuuden vaikutus entisen nationalistin poliittisiin kantoihin. Puolueesta eroamisensa jälkeen Szegedi jäi europarlamenttiin. Hän kuitenkin lopetti unkarilaisten edun ajamisen ja alkoi vaatia suurempia avustuksia Israelille sekä Euroopassa asuville romaneille. Lisäksi hän on tuominnut kovaäänisesti kansallismielisten puolueiden kasvaneen kannatuksen. Szegedin poliittinen muodonmuutos tukee viimeistä piirtoa myöten psykologian professori Kevin MacDonaldin teoriaa juutalaisten kaksijakoisesta poliittisesta strategiasta:

Diasporassa eli Israelin ulkopuolella asuvat juutalaiset kannattavat ’monikulttuurisuutta’ asuinmaassaan, mutta Israelissa juutalaiset kohtelevat palestiinalaisia erittäin huonosti ja ajavat afrikkalaiset pakolaiset pois. Diaspora-maissa juutalaiset suojelevat itseään heikentämällä isäntäkansan kansallistunnetta, kun taas Israelissa jyrkkä nationalismi on hyväksi juutalaisuuden selviytymisen kannalta.

Mielenkiintoinen Szegedin linjanmuutos on myös siksi, että monet väittävät juutalaisuutta pelkäksi uskonnoksi. Mikäli asia olisi näin, ei Szegedi olisi tietenkään voinut olla juutalainen ”tietämättään”, sillä juutalaisuus olisi ollut hänen tietoinen hengellinen valintansa. Tosiasia kuitenkin on, että Israel ja länsimaat ovat täynnä juutalaiseen verilinjaan syntyneitä ateisteja, jotka pitävät itseään juutalaisina biologisista syistä. He myös kannattavat Israelin rasistista politiikkaa. Löydettyään juutalaisuutensa Szegedi alkoi ajaa tyypillistä politiikkaa, joka heikentää unkarilaisten kansallistuntoa, mutta vahvistaa sionismin asemaa Euroopassa ja maailmalla.

National Post

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat