Paheksuttu kookosöljy tappaa syövän ja parantaa Alzheimerin taudin

Kookosöljy päätyi ravintoaineiden mustalle listalle aikana, jolloin tyydyttyneitä rasvoja, mukaanlukien voita, pidettiin haitallisena terveydelle. Epäterveelliset, käsitellyt transrasvahapot, kuten margariini, nousivat pinnalle. Tyydyttyneet rasvat ovat tehneet paluun jääkaappeihin kuluneen vuosikymmenen aikana, todistettujen terveysvaikutteisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Nyt, kun pseudotieteen leima on saatu karistettua pois, yhä useampi terveystietoinen kansalainen ymmärtää tyydyttyneiden rasvojen olevan paitsi turvallisia, myös terveellisiä ja lääkitseviä. Useat julkaistut, mutta huonosti tunnetut tutkimukset ovat todistaneet palmu- ja kookosöljyn lääkinnälliset ominaisuudet.

Yksi perusteellisimmista tutkimuksista, mistä et ole varmaan kuullutkaan, käsittelee syöpää. Australialaiset tutkijat julkaisivat tiedeartikkelin tammikuussa 2014 Chemotherapy -julkaisussa, aiheena ”kokeellinen kemoterapia”. Koeputkissa kasvatettiin ihmisen paksusuolensyöpäsoluja.

Paksusuolensyöpä on kolmanneksi diagnosoiduin syöpä. Sairastuneilla on toiseksi korkein kuolleisuus kaikista syöpätyypeistä.

Tietysti tutkijat olivat enemmän huolissaan siitä, voidaanko hoito sovittaa yhteen kemoterapian kanssa, täysin vaihtoehtoisen hoitomuodon sijaan. Suolistossa muodostuvaa butyraattia (lyhytketjuinen rasvahappo) verrattiin lauriinihappoon (keskipituinen rasvahappo), mitä on palmu- ja kookosöljyssä. Noin puolet palmu- ja kookosöljyn keskipituisista rasvahapoista on lauriinihappoa.

Lauriinihappo lisäsi syöpäsolujen oksidatiivista stressiä ja solukuolemien määrää kaikkein tehokkaimmin. 90 % syöpäsoluista kuoli tunnin sisällä hoidon aloittamisesta. Muistakaa, syöpäsolut eivät kestä happea. Tämänkin vuoksi kookosöljyn tulisi kuulua päivittäiseen ruokavalioosi.

Kookosöljy päihittää lääkkeet Alzheimerin hoitamisessa

Tohtori Mary Newportin aviomiehen, Steven, Alzheimer pahentui lääkkeiden käytöllä. Lääkkeet aiheuttivat myös ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Steven tauti oli edennyt varsin pitkälle. Hän ei muistanut ystäviään tai sukulaisiaan. Lisäksi hän askelsi oudosti kävellessään.

Hän ei osannut piirtää edes kelloa ulkomuistista. Kuva ei näyttänyt yhtään kellolta, eikä sitä voitu laittaa taiteellisen vapauden piikkiin.

Näin ollen tri Newport laittoi toivonsa lääketeollisuuden varaan. Uusia ihmiskokeita tarvittiin Alzheimerin etenemistä ehkäisevien lääkkeiden testaamiseen. Yhdysvalloissa yli viisi miljoonaa kärsii Alzheimerin taudista, mikä on seitsemänneksi yleisin sairausperäinen kuolinsyy. Oli onni Stevelle ja Marylle, että he eivät ehtineet ilmoittautua lääketestaukseen. Seuraukset olisivat olleet samankaltaiset kuin muilla, lääkkeet olisivat osoittautuneet tehottomiksi tai kuolettaviksi.

Mary ei luovuttanut. Hän etsi ja löysi lääketutkimuksen, joka testasi ihmisillä synteettisiä, keskipitkiä triglyseridejä (MCT, medium chain triglyseride) syövän hoitoon. Yhdisteistä käytetään yleisnimitystä MCFA (medium chain fat acid). Lauriinihappo kuuluu näihin yhdisteisiin ja sitä esiintyy luonnostaan kookosöljyssä. Pitkäketjuiset triglyseridit voivat aiheuttaa terveyshaittoja suuria määriä nautittaessa.

Maksa pilkkoo keskipitkät triglyseridit energiaksi helposti ja nopeasti. Rasvaksi varastoitumisen sijaan elimistö käyttää muodostuvat ketonit aivojen energianlähteenä. Ketonit läpäisevät veri-aivoesteen vaivatta. Osa terveysasiantuntijoista on alkanut pitämään dementiaa tyypin 3 diabeteksena.

Mary lisäsi yhden tai kaksi ruokalusikallista raakaa kookosöljyä Steven jokaiseen ateriaan. Hän parani silmissä. Hänen tilansa koheni niin hyvin, että hän muisti ystävänsä ja perheenjäsenensä sekä kykeni keskustelemaan heidän kanssaan vaivatta. Hän ei enää askeltanut oudosti ja aloitti pitkät kävelylenkit. Hän kykeni viimeistelemään projektit, mitä hän ei kyennyt tekemään aikaisemmin.

Tri Mary Campbell kirjoitti kirjan heidän kokemuksistaan kookosöljystä: ”Alzheimerin tauti, entä jos hoitokeino on jo olemassa? Näin ketonit auttavat”. Muiden ihmisten kookosöljystä saamien hyvien kokemusten perusteella keskipitkiä triglyseridejä kannattaa nauttia jo ensimmäisten dementian tai Alzheimerin oireiden ilmetessä.

Kaikki, joiden tauti on edennyt yhtä pitkälle kuin Stevenillä, eivät vastaa hoitoon yhtä hyvin.

Sitä paitsi, erottelemattomalla, kylmäpuristetulla kookosöljyllä on useita muita terveysetuja. Se tappaa luonnollisesti useat eri virukset, bakteerit, sienet sekä parasiitit, vahingoittamatta hyödyllisiä suolistobakteereita. Kookosöljy edistää ruoansulatusta, maksan aineenvaihduntaa sekä lievittää tulehdusta.

Paikallisesti levitettynä sillä on ihoa ja hiuksia tervehdyttävä vaikutus. Se auttaa myös painonpudotuksessa ja tyypin 2 diabeteksen parantamisessa. Korkean savupisteensä (lämpötila, missä öljy syttyy palamaan, menee pilalle ja muuttuu myrkylliseksi) ansiosta se soveltuu hyvin paistamiseen ja friteeraamiseen.

Artikkeli on julkaistu alunperin englanniksi lähteineen Realfarmacy.com -verkkolehdessä.

Aiheesta lisää:
Kookosöljy ja Alzheimerin tauti: rasvaton dieetti ja kolesterolilääkkeet osa ongelmaa?
Neljä syytä rakastua kookosöljyyn
Kookosöljy auttaa keskushermostosairauksiin
Kookosöljy palautti muistin

16 kommenttia

 1. Kookosöljy on myös erinomaista flunssan ehkäisyyn, koska se nostaa tehokkaasti immuniteettiä sen sisältämän lauriinihapon avulla. Kookosöljy toimii voimakkaasti bakteereja, viruksia, sieniä ja parasiittejä vastaan.

  Plusääni(32)Miinusääni(14)
 2. Kun näissä Magneettimedian artikkeleissa tykätään niin älyttömästi viitata kaikennäköisiin tutkimuksiin, niin olisiko mahdollista myös laittaa ihan oikeat lähdeviitteet esim. Vancouver-järjestelmän formaatissa. Vielä kun laittaisi linkitkin tutkimuksiin tai niiden abstrakteihin, niin lukijat voisivat itsenäisesti arvioida tutkimusten luotettavuutta. Nyt tämä toiminta on ”eräs tutkimus sanoi niin, täytyy siis olla totta” -tasolla. Se ei riitä tieteessä.

  Plusääni(40)Miinusääni(10)
 3. Ongelmana saattaa olla annostelu: kuinka paljon kerralla ja kuinka usein kookosrasvaa, jotta aivoilla olisi jatkuvasti riittävä määrä ketoneja käytettäväna polttoaineeksi. Jos mennään esim. satoihin grammoihin vuorokaudessa (turhaan?), voi syntyä mm. hivenaine-vajausta.

  Plusääni(6)Miinusääni(5)
 4. Kyllä kookosoljy on hyväksi, niin ihmiselle kuin eläimelle.

  Plusääni(20)Miinusääni(5)
 5. Tässä kirja aiheesta Jussi Ylipanulan kääntämänä; Williams: Muistikato – dementia – Alzheimerin tauti
  Uusi painos löytyy kustantajalta: Valmiiksi

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Magneettimedian ”tutkijoille” Nobelin palkinto syövän kukistamisesta!

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 7. Kakkeen nettitietoon tulee suhtautua varautuen, ei koskaan innostuen. Aivoista 60% on rasvaa ja se on uusittava parin viikon välein. Terveelliset rasvat ovat siksi tarpeellisia aivojen toiminnan säilyttämiseksi. Kohu lauriinihaposta voi olla markkinoijien luoma rahastuskeino. Maitorasvat lienevät terveellisimpiä, koska nuori eläinsikiö tarvitsee niitä aivojen rakentamiseen. Tämän voi sanoa ilman tutkimusviitteitäkin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat