Piimaa tukee kehonpuhdistusta ja eheyttää kollageenia

Piimaa (käytetään myös nimitystä piilevämaa suom. huom.) on edullinen luonnontuote, jolla on useita käyttötarkoituksia. Elintarvikelaatuinen piimaa soveltuu kehon puhdistukseen raskasmetalleista, parasiiteista ja haitallisista mikrobeista. Se myös sisältää keholle tarpeellista piitä. Pii on tärkeä luuaineksen ainesosa. Niin on myös magnesium, jota on piimaassa vähemmässä määrin.

Ilman riittävää piitä ja magnesiumia pelkän kalsiumlisän nauttiminen on vaarallista. Kalsiumin sitoutuminen luuainekseen riippuu sekä piistä että magnesiumista, kuten myös D-vitamiinista. Jos kalsium ei sitoudu kunnolla luuainekseen, se pysyy verenkierrossa ja voi kirjaimellisesti kalkkeuttaa verisuonet, mikä johtaa valtimokovettumatautiin.

Piimaa tunnetaan kyvystä neutraloida turvallisesti kaikenlaisia pöpöjä, myös luteita, asunnoissa, puutarhoissa ja pienillä luomumaatiloilla. Sitä on turvallista käyttää, sillä se ei ole myrkyllinen ihmisille tai eläimille. Kemialliset tuholaismyrkyt ovat myrkyllisiä nisäkkäiden hermostojärjestelmälle. Siihen niiden vaikutus hyönteisillä perustuu, hermostojärjestelmän tuhoamiseen.

Piimaa vaikuttaa hyönteisiin ulkoisesti kuivattamalla niiden ulkoisen tukirangan tai kovan ulkokuoren, jota ne tarvitsevat selviytyäkseen. Tätä edullista ja yleistä ainetta voi siis käyttää turvallisesti moneen käyttötarkoitukseen, kunhan kyseessä on elintarvikelaatuinen piimaa.

Sisäisesti nautittu piimaa edistää terveyttä

Piilevät olivat alkujaan yksisoluisia merileviä, joista tuli osa merenpohjaa. Sen jälkeen kun vesi poistui, ne fossiloituivat ja niistä tuli osa maa-ainesta.

Ne absorboivat piitä meren pohjakerroksen kovasta aineksesta ja valmistivat siitä kuorensa, joka koostuu kovettuneesta hydratoituneesta piidioksidista. Kuorikerros säilyi, ja siitä muodostui fossiloitunutta piilevää, joka muuttui vuosien kuluessa kuivaksi maa-ainekseksi. Tämä kaksikerroksinen kuori suojasi piileviä viruksilta ja muilta mikroskooppisilta aineksilta.

Negatiivisesti varautuneen kuoriaineksen ulkopinta on juuri niin huokoinen, että se vetää raskasmetallimolekyylejä puoleensa ja tarttuu niihin sen verran napakasti, että ne poistuvat elimistöstä sen mukana. Piin tiedetään vetävän puoleensa alumiinia, jonka tiedetään edesauttavan Alzheimerin taudin kehitystä, ja poistaa sen virtsan ja ulosteiden mukana.

Kova kuoriaines koostuu yleisesti ottaen 33 prosenttisesti piistä, 19 prosenttisesti kalsiumista, 5 prosenttisesti natriumista, 3 prosenttisesti magnesiumista ja 2 prosenttisesti raudasta. Kuoriaineksessa on myös pienempiä määriä 15 muuta alkuainetta, booria, mangaania, titaania, kuparia ja zirkoniumia.

Piimaapartikkelit ovat varsin pieniä ja kovia. Elintarvikelaatuinen piimaa kuitenkin murskataan erittäin hienojakoiseksi jauheeksi, minkä vuoksi se sekoittuu hyvin veteen ja mehuun. Seos on tekstuuriltaan ja maultaan vain hieman kalkkimainen. Tästä huolimatta elintarvikelaatuinen piimaa on juuri riittävän karkeaa, jotta se ”hankaa hienovaraisesti” ruoansulatuskanavan sisäseinämiä alusta loppuun vahingoittamatta ruoansulatuskanavaa.

Yleisesti suositeltu annos: Yksi teelusikallinen hyvin sekoitettuna veteen tai mehuun muulloin kuin aterian yhteydessä. Tämän jälkeen kaksi teelusikallista muulloin kuin ruokailun yhteydessä silloin kun tuntuu sopivalta. Allekirjoittanut on nauttinut joskus ruokalusikallisia ilman minkäänlaisia ongelmia.

Huomautus: Vältä hengittämästä piimaata keuhkoihin ja vältä sen päätymistä silmiin. Nämä alueet eivät välttämättä kestä kovin hyvin piimaan lievän hankaavaa vaikutusta. Hienojakoinen jauhe voi päätyä noille alueille ja ajan kuluessa vahingoittaa niitä. Tosin ei ole tiedossa yhtään dokumentoitua tapausta, jossa piimaa olisi aiheuttanut silmä- tai keuhkovaurioita.

Prosessoidut ruoat, kypsennetyt ruoat ja osittain sulamattomat proteiinit tukkivat suolinukan suolten sisäpinnalla. Suolilisäkkeet ovat pieniä ulokkeita, joihin virtaa verta verenkierrosta ja jotka imevät ravinteita ruoansulatuskanavan ohutsuolessa olevasta ruoasta.

On arvioitu, että suoliston pinta-ala on lähes tenniskentän kokoinen, ja se sisältää näitä pieniä ravintokaappareita. Siinä on varsin paljon pinta-alaa ”hienovaraisesti hangattavaksi”, jotta paremman ruokavalion ruoka imeytyisi paremmin sen jälkeen, kun piimaata on käytetty päivittäin joidenkin viikkojen ajan.

Paksusuoli on laajempi ja lyhyempi kuin ohutsuoli. Peräsuoli on osa paksusuolta, ja paksusuolensyöpä johtuu usein kyvyttömyydestä hankkiutua eroon myrkyllisestä kuonasta ja poistaa niitä ulosteena. Ylimääräinen lima ja jopa kovettunut ulostemassa voi keskeyttää tämän tehtävän, minkä vuoksi myrkyt kertyvät ja voivat jopa siirtyä takaisin vereen.

Monet vaihtoehtoisen tai funktionaalisen lääkinnän harjoittajat pitävät valtavirtaisen lääketieteen näkemystä, jonka mukaan kahdesta kolmeen ulostuskertaa viikossa on normaalia, suolen toiminnasta täysin riittämättömänä. He sanovat, että jos et ulosta kahdesta kolmeen kertaa päivässä, terveydentilasi ei ole normaali.

Näin ollen piimaalla on tärkeä tehtävä sen hangatessa hienovaraisesti ruoansulatuskanavaa, mihin lukeutuu vatsa sekä ohut- että paksusuoli. Pieni osa modernin länsimaisen allopaattisen lääketieteen edustajista on hiljattain alkanut arvostaa perinteistä, itämaisen lääketieteen perusnäkemystä, jonka mukaan sekä hyvä että huono terveydentila johtuu suolistosta.

Piimaa poistaa raskasmetalleja sähköisellä vetovoimalla, joka tunnetaan adsorptiona (huomaa ”d” ”b” tilalla). Piimaa adsorptoi raskasmetalleja, koska piimaapartikkelien pinta on riittävän negatiivisesti varautunut, jotta ne kykenevät vetämään puoleensa raskasmetalleja ja joitain viruksia, jotka ovat positiivisesti varautuneita. Näin ne sitovat raskasmetallimolekyylit itseensä ja poistavat ne ulosteiden ja virtsan mukana.

Hevosista ihmisiin

Aivan kuten DMSO:ta käytettiin alun perin paikallisesti hevosten vammojen tai niveltulehduksen hoitoon ennen kuin tri Stanley Jacobs, M.D, teki menestyksekkäitä kokeita DMSO:lla ihmisillä 1960-luvulla, piimaata on käytetty pitkään sisäisesti hevosilla ja maatalouseläimillä, jotta parasiitit ja madot saataisiin poistettua. Vasta hiljattain piimaan käyttö on tavoittanut ihmiset.

Ihmiskäyttäjien kertomukset kielivät parantuneesta verenpaineesta, hiivan liikakasvusta johtuvien infektioiden vähenemisestä tai parantumisesta, paremmasta luuterveydestä, aineenvaihdunnasta ja kokonaisenergisyydestä. Osa kertoo helposta painonlaskusta ja parantuneesta ruoansulatuksesta sekä ilmavaivojen ja turvotuksen vähenemisestä. Niveltulehdusta potevat henkilöt ovat kertoneet tilansa parantuneen piimaan käytöllä.

Piimaan käyttäjät ovat myös kertoneet kosmeettisista muutoksista. Iho on sileämpi, kynnet ja karvat kasvavat paremmin. Pii, joka muodostaa suuren osan piimaasta, on elintärkeä kollageenin muodostuksen kannalta, erityisesti yhdessä C-vitamiinin kanssa. Kollageeni on pääproteiini, joka muodostaa tukikudosta kehon kaikissa osissa.

Elintarvikelaatuinen piimaa ja elintarvikelaatuinen aktiivihiili vertailussa

Molemmat on erittäin hienojakoisia jauheita, jotka sekoittuvat hyvin veteen, ja joita nautitaan sisäisiin tarpeisiin. Kun aktiivihiili on liian sotkuisa ja hyödytön tuholaistorjunnassa, piimaa erottuu edukseen. Vaikka aktiivihiili on loistava hampaidenvalkaisuaine, piimaata käytetään usein hammastahnassa, tai sitä voidaan käyttää myös ruokasoodan kanssa.

Ajan mittaan piimaa edesauttaa luuaineksen, rustojen ja jänteiden uusiutumista sekä nivelten korjautumista. Aktiivihiilellä ei ole tämänkaltaista vaikutusta, mutta se on kärkikastin vastamyrkky akuuttiin myrkytykseen ja loistava kokonaisvaltainen detoksifikantti.

Mitä tulee julkaistuihin tutkimuksiin, on tärkeää muistaa, että vaikka aktiivihiilestä ei ole julkaistu tutkimuksia, valtavirtainen lääketiede käyttää elintarvikelaatuista aktiivihiiltä myrkytystapauksissa vastamyrkkynä nieltyihin myrkkyihin, myrkyllisten hyönteisten ja käärmeiden puremiin ja lääkeyliannostuksiin. Tämä johtuu siitä, että se on tehonnut näihin jo kauan aikaa. Ei siis kannata olettaa, että piimaastakaan tehtäisiin tutkimuksia.

Myös hiilen toiminta perustuu adsorptiomekanismiin. Mutta toisin kuin piimaa, se viipyy suolistossa riittävän pitkään, jotta suolistonukka peittyy hienojakoisesta aktiivihiilestä. Tämä mahdollistaa sen, että veri kiertää nukkalisäkkeiden kautta ja altistuu hiilen adsorptioprosessille.(Lähde)

Toisin sanoen piimaa tai aktiivihiili ei kumpikaan siirry vereen. Mutta aktiivihiilen tapauksessa veri tulee sen luokse, kun sitä on ohutsuolen nukan pinnalla. Näin ollen se poistaa suuremman osan kehon myrkyistä.

Tämän vuoksi osa terveysasiantuntijoista, kuten Floridan West Palm Beachin tri Al Sears, M.D, suosittelee aktiivihiilijauheen käyttöä päivittäin kahden viikon jaksoissa kokonaisvaltaiseen kehonpuhdistukseen. Molemmat ovat turvallisia ja edullisia. Kumman valitset, riippuu tarpeistasi ja mukavuusalueestasi. Voi olla järkevää vuorotella käyttämällä molempia eri aikaan.

 

Lähde: Health Impact News

Lue myös:

3 mineraalivettä, joilla poistaa aivoihin kertynyt alumiini
Aktiivihiili – kuonanpoistoon ja hampaiden valkaisuun

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat