Ruotsin vihreä kansanedustaja vertaa ääri-islamisteja talvisodan vapaaehtoisiin

Vihreän kansanedustaja Mehmet Kaplanin mielestä Syyriaan matkaavien jihadistien ja Suomea Neuvostoliitolta suojelleiden sotilaiden välillä ei ole mitään eroa.

Viime viikolla Gotlannissa järjestetyssä muun muassa maahanmuuttoa käsitelleessä keskustelutilaisuudessa kohtasivat integraatioministeri Erik Ullenhag sekä kansanedustaja Kaplan. Kaplan tulistui, kun Ullenhag totesi, että ISIL:n kaltaisten järjestöjen riveissä taistelevat ”ruotsalaiset” voivat olla turvallisuusuhka.

talvisotaruotsi1isilsionistit

Vihreiden Kaplanin mukaan ISIL:n taistelijoista ei tule olemaan mitään uhkaa Ruotsille. Hänen mukaansa tuhannet ruotsalaiset vapaaehtoiset ”tekivät aivan samaa”, kun he avustivat Suomea talvi- ja jatkosodissa. Jälkeenpäin Kaplan yritti pyörtää sanomisiaan ilman menestystä.

Gösta Hallberg-Cuula (keskellä) oli tunnetuimpia ruotsalaisvapaaehtoisia.
Gösta Hallberg-Cuula (keskellä) oli tunnetuimpia ruotsalaisvapaaehtoisia.

Ruotsissa vihreät ovat tunnettuja kummallisista ajatuksistaan. Kun julkisuudessa keskusteltiin maahanmuuttajien yliedustuksesta raiskaustilastoissa, vihreiden kansanedustaja Magda Rasmusson syyttikin kaikkia maailman miehiä raiskaajiksi. Rikollisten maahanmuuttajien sijaan Rasmusson vaati, että kaikki miehet häädettäisiin Ruotsista sukupuolensa vuoksi. Tilastojen mukaan maahanmuuttajat syyllistyvät noin 20 kertaa useammin raiskauksiin kuin valkoiset ruotsalaiset. Ruotsin vihreät ovat vaatineet myös moniavioisuuden laillistamista. He olivat myös mahdollistamassa sen, että lesbopariskunnat saavat valtiolta tukea hedelmöityshoitoihin.

The Local

1 kommentti

  1. Vitun pöllöt…. Miksi se armeijja jo ei mene ja hiljennä nuita kirottuja sveduja jotka kehtaa puhua paskaa.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat