Ryvettyneen NSA:n mainoskampanja herättää kummastusta

Kansainväliseen rikolliseen vakoiluun ja salamurhiin erikoistunut amerikkalainen tiedustelujärjestö NSA oudoksuttaa rekrytointikampanjallaan. Kummallinen kampanja syrjii valkoisia miehiä.

NSA:n virallinen tehtävä on suojata Yhdysvaltojen kansalaisia. Viimeistään Edward Snowdenin paljastuksien jälkeen tästä on tullut yleinen vitsi. NSA on suurpääoman amerikkalainen puolisotilaallinen nyrkki, ei julkinen turvallisuuspalvelu. NSA:n rekrytointimainoksiin tutustunut The Occidental Observer -julkaisu selvitti, ettei ryvettynyt vakoilujärjestö enää edes yritä väittää edustavansa amerikkalaista enemmistöä.

NSA-advert-e1403886886929career3-e1403888401459

NSA rekrytoi työntekijöitä niin sanottuihin STEM-tehtäviin. STEM tulee sanoista tiede, teknologia, insinööritaito ja matematiikka. Valtaosa STEM-tehtävissä työskentelevistä amerikkalaisista on valkoisia miehiä, mutta tämä ei NSA:n mainoksissa näy. Itse asiassa valkoiset miehet on kokonaan jätetty kohderyhmän ulkopuolelle. Sen sijaan NSA kosiskelee alalle mustia, vaikka vain ani harva musta edes pyrkii STEM-aloille. Tärkeä syy tälle ovat perinnölliset älyyn vaikuttavat tekijät.

Yhdysvaltojen työelämässä ja koulumaailmassa toteutetaan niin sanottua positiivisen syrjinnän ohjelmaa. Kouluihin ja töihin hakevat mustat pääsevät kiintiöjärjestelmän vuoksi haluamaansa asemaan valkoisia helpommin, vaikka valkoiset hakijat menestyisivät esimerkiksi pääsykokeissa paremmin. NSA:n mainonta osoittaa, että ”poliittinen korrektius” pakottaa palkkaamaan alisuoriutujia jopa tehtäviin, joissa vastuuta kannetaan koko valtion sisäisestä turvallisuudesta. The Journal of Blacks in Higher Education -julkaisun mukaan mustien menestys on ollut erityisen huonoa matemaattisilla ja muilla luonnontieteellisillä aloilla. Silti NSA mainostaa mustille työpaikkoja, jotka tarjoavat ”monimutkaisia matemaattisia haasteita”.

Lue myös: Israel ja NSA:n skandaali

1 kommentti

  1. USA:n high tech yritykset kuten Cisco Systems, jätetään yhä useammin väliin, kun valitaan palvelujen tarjoajia eurooppalaisille yrityksille. Amerikkalaisyritykset ovatkin kokeneet taloudellisia menetyksiä Edward Showdenin NSA-paljastusten seurauksena. Tästä on etuna meille se, että nyt tietotekniikan yritykset USA:ssa vaativat NSA:n toiminnan rajoittamista kaupallisiin perusteisiin vetoamalla. Se on sanoma, jota suuri osa amerikkalaispolitiikoista ymmärtää. Suurten yritysten voitot on turvattava.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat