Ryytineidon siemenistä hyötyä C-hepatiittipotilaille

Lähinnä mausteena tunnettu pieni, musta siemen on lääkinnälliseltä vaikutukseltaan niin voimakas, että sen hyödyntämistä joidenkin tappavimpien sairauksien hoidossa tutkitaan.

Nigella sativa (tunnetaan myös nimellä ryytineito) on mauste ja lääke, jota kutsutaan Lähi-Idässä ”parannuskeinoksi kaikkeen paitsi kuolemaan”. Muutaman viime vuoden aikana tieteellinen mielenkiinto sitä kohtaan on herännyt uudelleen. Aiemmin kansanlääkintää pidettiin esitieteellisen ajan ”maagisen ajattelun” sivutuotteena. Nyt moderni biolääketieteen tutkimus on herättämässä ”vanhan viisauden” jälleen henkiin ja tuomassa ruoka- ja maustepohjaisen lääkinnän osaksi tavanomaista lääketiedettä.

Voit perehtyä asiaan syvällisemmin tutustumalla GreenMedInfo.comin tutkimusportaaliin, jonka hakemistosta löydät yli 10 000 luonnontuotetta ja sairautta. Ryytineidon käyttöä on tutkittu 100 erilaisen terveysongelman yhteydessä.

Sen legendaarinen maine on vahvistunut, sillä sen kuolemaa uhmaavista terveyseduista on nyt näyttöä. Yksi mielenkiintoisimmista on tuore tapausseloste, jossa ryytineidon siemenet saivat aikaan remission HIV-potilaalla: Black Seed Extract ’Cures’ HIV Patient Naturally.

Toinen tutkimus – mutta tällä kertaa ihmisillä toteutettu kliininen tutkimus – paljastaa, että se voi olla turvallinen, edullinen ja tehokas vaihtoehto lääkehoidolle virusinfektioon, joka voi johtaa kuolemaan. Nimittäin C-hepatiittiin.

Tutkimus julkaistiin World Journal of Gastroenterology -lehdessä vuonna 2013 otsikolla ”Effects of Nigella sativa on outcome of hepatitis C in Egypt”. Tutkijat arvioivat Nigella sativan turvallisuutta, tehoa ja siedettävyyttä potilailla, joilla on C-hepatiitti-infektio, ja jotka eivät soveltuneet tavanomaiseen interferoni (IFN)-a-hoitoon, heikentävien sivuvaikutusten tai taloudellisten rajoitteiden vuoksi.

C-hepatiitti-infektio on yksi yleisimmistä maksasyövän riskitekijöistä. Uskotaan, että niinkin suurelle osalle kuin 23 prosentille C-hepatiitti-infektion saaneista kehittyy maksasyöpä.1 Aivan liian usein tavanomainen standardihoito maksaa kohtuuttoman paljon tai aiheuttaa sivuvaikutuksia, joilla voi olla vakavia toimintakykyä heikentäviä seurauksia. Vaikka luonnontuotteilla on tehty paljon alustavia tutkimuksia, joista voi olla apua C-hepatiitti-infektioon tai maksasyöpään, kliinisiä ihmistutkimuksia on harmillisen vähän. Näin ollen uusi tutkimus tuo uutta valoa ja vahvistusta aiheeseen.

Uuteen tutkimukseen ei sisällytetty seuraavia potilaita:

”IFN-a-terapiaa saavat potilaat, B-hepatiitti- tai I-hepatiitti-virusinfektion saaneet, potilaat joilla on hepatosellulaarinen karsinooma, muita eteneviä sairauksia, vakavia sairauksia tai jotka ovat sitoutumattomia hoitoon.”

Tutkimus kesti kolmen kuukauden ajan, tutkimuksessa seurattiin seuraavia parametrejä:

”Kliiniset parametrit, täydellinen verenkuva, maksan toiminta, munuaisten toiminta, plasman glukoosi, kokonaisantioksidanttikapasiteetti (TAC) ja polymeraasiketjureaktio, kaikki arvot mitattiin ennen tutkimusta ja sen jälkeen. Kliinisessä tutkimuksessa arvioitiin: maksan ja/tai pernan laajentuma, keltaisuus, verenpurkaumat kämmenissä, tahaton käsien vapina, hämähäkkiluomet, alaraajojen turvotus ja askiitti. N. sativaa annettiin kolmen kuukauden ajan (450 mg kolme kertaa päivässä). Kliininen vaste ja lääkkeiden sivuvaikutukset arvioitiin ennen tutkimusta, tutkimuksen aikana ja tutkimuksen lopussa.”

Potilaille annettiin seuraavanlaista hoitoa:

”Kaikki potilaat saivat yhden kapselin mustasiemenöljyä (450 mg), joka oli pakattu pehmeään gelatiinikapseliin (Baraka; Pharco Pharmaceuticals). Kapseleita annettiin kolme kertaa päivässä aterioiden jälkeen kolmen kuukauden ajan. Potilaita seurattiin kahden viikon välein koko tutkimuksen ajan, jotta havaittaisiin hoidon teho, siedettävyys ja haittavaikutusten esiintyvyys.”

Positiiviset tulokset olivat seuraavanlaiset:

”N. sativan käyttö aiheutti huomattavan muutoksen C-hepatiittivirusten (380808.7 ± 610937 vs 147028.2 ± 475225.6, P = 0.001) ja kokonaisantioksidanttikapasiteetin (1.35 ± 0.5 vs 1.612 ± 0.56, P = 0.001) määrässä. N. sativan antamisen jälkeen seuraavan laboratorioarvot paranivat: kokonaisproteiini (7.1 ± 0.7 vs 7.5 ± 0.8, P = 0.001), albumiini (3.5 ± 0.87 vs 3.69 ± 0.91, P = 0.008), punasolujen määrä (4.13 ± 0.9 vs 4.3 ± 0.9, P = 0.001), ja verihiutaleiden määrä (167.7 ± 91.2 vs 198.5 ± 103, P = 0.004). Paastoverensokeri (104.03 ± 43.42 vs 92.1 ± 31.34, P = 0.001) ja aterian jälkeinen verensokeri (143.67 ± 72.56 vs 112.1 ± 42.9, P = 0.001) laskivat huomattavasti sekä diabeettisilla että ei-diabeettisilla C-hepatiittipotilailla. Potilaat, joilla oli alaraajan turvotusta, turvotus laski hoidon aikana huomattavasti verrattuna aloitusarvoihin [16 (53.30%) vs 7 (23.30%), P = 0.004]. Sivuoireita ei juuri esiintynyt, lukuunottamatta kipua keskivatsassa ja matalaa verensokeria, jotka eivät vaikuttaneet potilaan hoitoon sitoutuvuuteen.”

Tutkimuksen johtopäätös:

”Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että N. sativan antaminen C-hepatiittipotilaille on turvallista ja sitä siedetään hyvin, ja se parantaa merkittävästi virusrasitusta, hapetusstressiä ja laboratoriomarkkereita. Vielä lisäksi diabetesta sairastavien potilaiden tilan koheneminen ja parempi verensokerin hallinta viittaa siihen, että N. sativa voi parantaa C-hepatiittia sairastavien potilaiden ennustetta. Suosittelemme suurempia, kontrolloituja, moninapaisia, satunnaistettuja tutkimuksia, jotka kestävät kauemmin, jotta voidaan arvioida N. sativan mahdollinen suotuisa vaikutus C-hepatiittipotilailla INF-hoidon kanssa ja ilman sitä.”

Tämä tutkimus selkeästi paljastaa, kuinka lupaava ruokalähtöinen lähestymistapa tautien hoitoon on. Ruokien, kuten ryytineidon siementen käyttö lääkkenä on paitsi turvallisempaa, mutta lääkehoidoilla on myös vakavia sivuvaikutuksia, ja ne voivat maksaa 15-20 000 dollaria per hoitojakso, minkä vuoksi monilla ei ole niihin varaa.

 

Lähde: GreenMedInfo

2 kommenttia

 1. Eikös tuo C-hepatiittu parane kokonaan antihistamiinilla muutamassa kuukaudessa.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. Siis allergialääkkeelläkö?
   Kaveri joutu vetäsemään vuoden satsin jotain myrkkyjä eikä ollu enää oma itsensä mistään kohin.. Ja ennen sitä kuuria oli joskus sanottu ettei siihen ole mitään hoitoa… Mitä lie veti, mut en usko että oli mitään antihistamiinia (wikin mukaan käytetään allergian hoidossa) ainakaan pelkästään..

   Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat