Säästä sappirakkosi! Luonnolliset vaihtoehdot leikkaukselle

Sappikivet on sappirakkovaivoista yleisin, ja useimmiten vaiva ratkaistaan sappirakon poistoleikkauksella eli kolekystektomialla. Sappirakko on pieni, päärynänmuotoinen elin, joka sijaitsee maksan yläosassa oikealla puolella vatsaa. Se on erottamaton osa ruoansulatusjärjestelmää, ei turha elin, jonka voi vain leikata pois.

Tri David Williamsin mukaan:

”… [sappirakon] tehtävä on kerätä ja väkevöidä maksan erittämä sappi ja sekoittaa siihen hivenainesuoloja ja entsyymejä ja sitten vapauttaa se ohutsuoleen. Sappirakon lisäämät entsyymit ovat välttämättömiä, jotta rasvat imeytyvät kunnolla. Jos sappirakko reistailee jollain tapaa, on rasvojen imeytyminen häiriintyy varmasti.”

Yleensä sappirakon ongelmat johtuvat maksan heikosta kunnosta, joka useimmiten oireilee sappikivinä. Maksan heikko kunto ei ole järin harvinainen vaiva myrkkyjen ja stressin täyteisessä kulttuurissamme, näin kauniisti sanottuna. Onneksi sappikiviä voi hoitaa muillakin tavoin kuin vain leikkauksella.

Kuinka sappikivet diagnosoidaan

Jos vatsasi kuvataan tietokonekerroskuvauksella tai magneettiresonassikuvauksella tai ultraäänellä mistä syystä tahansa ja havaitaan sappikiviä, radiologi tai lääkäri kertoo niistä. Tällä tavalla saadaan varmuus sappikivistä. He tietenkin kehottavat olemaan syövättä rasvoja kokonaisuudessaan sen sijaan että välttäisit vain ongelmallisia, prosessoituja rasvoja. Yleensä he myös suosittelevat leikkausta.

Kuten yleensä, oireet voivat olla harhaanjohtavia. Sappikivien kivuttomia ja yleisiä oireita ovat väsymys ruokailun jälkeen, rasvojen heikko sulaminen, vatsan turvotus, ilmavaivat, ripuli, ummetus ja jatkuva röyhtäily. Tilapäinen terävä kipu sappirakon kohdalla (vatsan yläosassa oikealla puolella) on selkeämpi merkki sappikivistä.

Sappirakon poistoleikkauksen jälkeen täytyy noudattaa tiukan rasvatonta ruokavaliota ja käyttää lopunikää häränsappea sapen korvikkeena, ilman tarpeellisia entsyymejä jotka avustavat ruoansulatuksessa, ja lääkkeitä jotta sivuvaikutuksen pysyisivät kurissa.

Kiistanalainen sappirakkohuuhtelu

Sen kiistanalaisuus johtuu vain siitä, että joidenkin mielestä elimistöstä poistuu jähmettynyt oliiviöljy, jota käytetään huuhtelussa, eivätkä sappikivet. Vuosia sitten allekirjoittanut suoritti sappirakkohuuhtelun homeopaatin suosituksesta ja ohjeistuksella. Noudatettuani ohjeistusta, aamulla ulostettuaan pytyssä oli pieniä vihertäviä kappaleita.

Kerrottuani havainnosta homeopaatille, tämä selitti: ”Ne ovat sappikiviä!” Tämä yllätti, sillä oletin sappikivien olevan valkoisia. Muut sappirakkohuuhtelua suosittelevat käyttävät siitä toisinaan nimitystä maksahuuhtelu, joka saatetaan sekoittaa kehonpuhdistukseen kahvisuolihuuhtelulla.

Sappikivet estävät maksaa puhdistamasta verta ja muodostamasta glutationia, tärkeintä antioksidanttia. Ne myös estävät maksaa muodostamalla ketoneita kookosöljyn keskipitkistä triglyserideistä, jotka lisäävät aivojen vireyttä ja ehkäisevät dementiaa. (Lähde)

Alla keskeiset toimenpiteet, jotka suoritetaan sappirakkohuuhtelussa sappikivien poistamiseksi. Menetelmästä on olemasta erilaisia hieman toisistaan eroavia variaatioita, mutta esittelen tavanomaisimman version. Keskeiset ainesosat on lihavoitu, jotta voisit helpommin hankkia ainekset jos päätät kokeilla menetelmää.

(1) Luovu prosessoiduista rasvoista ja nauti hyviä rasvoja mahdollisimman vähän sekä syö vähemmän muutamaa päivää ennen varsinaista huuhtelua. Syö päivittäin neljä tai viisi luomuomenaa ja juo luonnonmukaisesti tuotettua, pastöroimatonta ja suodattamatonta omenamehua.

Voit myös lisätä muutaman ruokalusikallisen suodattamatonta luomuomenaviinietikkaa sekä ”emää” puhdistettuun veteen. Niiden tulee olla luomua, sillä tavallisten omenien kasvatuksessa käytetään runsaasti torjunta-aineita. Omenien ja omenavalmisteiden korkea omenahappopitoisuus auttaa pehmittämään sappikiviä. (Lähde)

(2) Ensimmäinen vaihe kestää yleensä neljästä viiteen päivää. Neljäntenä tai viidentenä päivänä valmistaudu huuhteluun iltapäivällä tai alkuillasta olemalla nauttimatta mitään muuta kuin puhdistettua vettä ja omenamehua. Hanki karvassuolaa tai magnesiumsulfaattia. (Lähde)

(3) Nauti ruokalusikallinen karvassuolaa lämpimään veteen tai omenamehuun sekoitettuna, tai kaksi teelusikallista kahdella kertaa pitäen välillä muutaman tunnin tauon. Magnesiumsulfaatin väitetään avaavan sappitiehyitä ja toimivan laksatiivina. Tarkoitus on puhdistaa suolisto niin tyhjäksi kuin vain mahdollista.

(4) Juuri ennen nukkumaanmenoa sekoita 1,2 desilitraa vastapuristettua sitruuna- tai greippimehua 1,2 desilitraan kylmäpuristettua luomuneitsytoliiviöljyä, seesamöljyä tai pellavansiemenöljyä. Sekoita kunnes pintaan muodostuu vaahtoa. Juo niin nopeasti kuin kykenet. Koita nukkua oikealla kyljelläsi sikiöasennossa. Toisen samankaltaisen ohjeen löydät täältä.

Äkillinen öljyn sisäänvirtaus saa sappirakon kouristelemaan ja poistamaan pehmenneet kivet samalla kun muut ainesosat laajentavat sappitiehyitä. Yleensä herätessä tai aiemmin syntyy pakottava tarve päästä tyhjentämään.

Toivottavasti ulosteen mukana poistuu pieniä vihertäviä tai rusehtavia kalkin ja rasvan muodostamia sappikiviä. Huuhtelun voi toistaa niin monta kertaa kuin tarve vaatii. Monet suosittelevat vähintään kahdesti vuodessa.

Sappikiviä poistavat yrtit

Parhaiten tunnettua sappikivien poistamisessa käytettyä yrttiä kutsutaan kivenrikkojaksi tai kivenmurtajaksi. Tarkalleen ottaen kyse on eteläamerikkalainen amatsonin yrtti Chanca Piedra. Monet valmistajat myyvät kivenrikkojaa, pääasiassa verkossa. Kivenrikkoja soveltuu myös muihin maksaan liittyviin vaivoihin. (Lähde)

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sappikiviä liuotetaan yrtillä nimeltä Lysimachia, joka tunnetaan myös nimellä jin qian cao ja kultakolikko. Tinktuurasta tai jauheesta valmistettua teetä pidetään lysimachian tehokkaimpana muotona. Molemmat yrtit ovat turvallisia suurimmalle osalle. (Lähde)

Kaikkia sappirakkorohtoja kannattaa käyttää samanaikaisesti muiden maksan terveyttä tukevien yrttien, kuten maarianohdakkeen ja voikukan, kanssa. Myös liikuntaa ja runsasta puhtaan veden juomista suositellaan. Jos alueeltasi löytyy perinteisen kiinalaisen yrttilääkinnän asiantuntija, hän osaa neuvoa juuri sinun sappirakkovaivoihin ja sappikivien poistoon soveltuvan yrttiyhdistelmän.

 

Lähde: Health Impact News

Lue myös:

Aliarvostettu mutta tärkeä elin – sappirakko
Minullako sappikiviä?
Maksanpuhdistus

2 kommenttia

  1. Itse tämän moneen kertaan tehneenä, ja sappirakon poistoleikkauksen näin välttäneenä voin todeta, että tämä puhdistus toimii!

    Plusääni(5)Miinusääni(0)
  2. Ohjelmasta on tosiaan monia muunnelmia. En itse ole käyttänyt omenamehu -ohjelmaa ennen varsinaista puhdistusta ja hyvin on kuitenkin toiminut. Puhdistuspäivänä olen syönyt aamiaisen ja lounaan. Niissä ei kuitenkaan saa olla lainkaan rasvaa, jolloin sappitiehyeisiin muodostuu painetta kivien poistumiseksi illalla greippimehu-oliiviöljysekoituksen juomisen jälkeen.
    Raporttien mukaan riittävä määrä maksanpuhdistuksia, jolloin kaikki kivet on saatu poistettua maksasta, on poistanut monien sairauksien oireita kuten: allergiat, ruusufinni ja reuma. Hyvä kirja aiheesta on Andreas Moritz’in kirjoittama ”The Amazing Liver and Gallbladder Flush”.

    Plusääni(5)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat