Tätä et tiennyt sipulista

Sipuli on luonnollinen apu moneen vaivaan. Se on paras hoitokeino, mikäli kärsit oksentelusta. Sipuli on myös eräänlainen yleisantibiootti, jonka nauttiminen vahvistaa immuunijärjestelmää.

Sipuli on yksi Allium–suvun kasveista. Se sisältää runsaasti rikkiyhdisteitä, jotka ehkäisevät bakteerien kasvua. Sipuli sisältää runsaasti antioksidantti kversetiiniä, joka auttaa elimistöä torjumaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita.

Sipulista puristettu mehu auttaa irroittamaan limaa. Sipulilla on suotuisa vaikutus kolesterolitasoihin, se on hyväksi sydämelle, ja siitä on apua niveltulehduksesta ja diabeteksesta kärsiville, sillä se sisältää flavonoideja ja rikkiyhdisteitä. Sipulia on käytetty lääkinnällisesti tuhansien vuosien ajan.

Sipulista on moneksi

Hengitysteiden tukkoisuus Valmista murskatusta sipulista ja kookosöljystä tahnaa ja levitä rintakehälle. Aseta tahnan päälle astiapyyhe ja pue paita päällesi.

Koliikki Cherokee-intiaanien resepti: Lisää pieni määrä kuutioituja keltasipulin palasia kiehuvaan veteen. Anna nesteen jäähtyä ja suodata. Juota vauvalle teelusikallinen sipuliteetä tunnin välein kunnes vauvan itkuisuus helpottaa.

Korvakipu tai -infektiot Pilko sipuli, lisää palaset sukkaan ja solmi kiinni. Aseta sukka kipeää korvaa vasten ja peitä päähineellä, joka pitää sukan paikallaan. Poista sukka kun kipu hellittää.

Haavat Sipulin pinnan läpinäkyvä kalvo toimii laastarin tavoin; se tyrehdyttää lievän verenvuodon. Sillä on myös antiseptinen vaikutus.

Yskä Kuori isokokoinen sipuli ja halkaise kahtia. Ripottele kummankin puolikkaan pinnalle ruokalusikallinen tummaa sokeria, peitä ja anna tekeytyä tunnin ajan. Sipulisokeri nautittuna kahdesti päivässä auttaa yskään.

Kuume Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Hiero kookosöljyä jalkapohjiin. Aseta ohuita siivuja kummankin jalan jalkaholvia vasten ja kääri muovikelmua jalan ympäri. Laita sukat jalkoihin ja anna kääreiden olla yön yli, jolloin sipuli imee myrkyt ja sairauden pois kehosta.

Puhdistaa ilmaa Asettele sipulisiivuja lautasille ympäri asuntoa, jolloin ilma puhdistuu viruksista ja bakteereista.

Oksentelu Raasta yksi valkoinen tai keltainen sipuli. Kääri raaste harsonkankaaseen ja purista mehut. Keitä kupillinen piparminttuteetä ja anna jäähtyä. Juo kaksi teelusikallista jäähtynyttä piparminttuteetä ja odota viisi minuuttia. Toista kunnes oireet kaikkoavat. Oksentelun tulisi loppua heti, ja pahoinvoinnin tulisi kaikota 15 minuutin sisällä.

Muut käyttötarkoitukset

 • Iholle hierottu sipuli toimii hyönteiskarkotteena
 • Hiuksiin hierottuna sipulimehu edistää niiden kasvua
 • Sipulimehu karkottaa koit
 • Keitettyä ja jäähtynyttä sipulimehua voi ruiskuttaa kasvien päälle, mikä pitää tuholaiset loitolla
 • Pintaan hierottuna sipuli ehkäisee metallin ruostumista
 • Voit kiillottaa kuparipinnat ja lasiesineet sipuliviipaleen avulla
 • Iholle hierottuna sipuli estää pisamia muodostumasta

Amerikan alkuperäisväestö on käyttänyt sipulia nuhan ja flunssan hoidossa vuosisatojen ajan. Jopa Maailman terveysjärjestö WHO on myöntänyt että sipuli auttaa yskään ja tukkoisuuden sekä helpottaa keuhkoputkentulehduksen ja hengitystieinfektioiden oireita.

 

Lähde: Living Traditionally

Lue myös:

Edistä sydänterveyttä valkosipulin avulla
Raa’an valkosipulin syöminen kahdesti viikossa vähentää syövän riskiä 44 %
Sipulikääre avuksi sitkeään yskään
Sipuli antaa flunssalle kyytiä
Sillä sipuli!

2 kommenttia

 1. ”Saksalaisessa kasvatuksessa on tyystin unohdettu, että terve sielu voi ajan
  pitkään asustaa ainoastaan terveessä ruumiissa. ”

  Hitler – Taisteluni

  Plusääni(15)Miinusääni(0)
 2. Koskahan löytyy juuri tai kasvi joka karkottais juutalaiset ja muslimit

  Plusääni(9)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat