Torniaisen kuolemantuottamustuomio olisi oikeusmurha

Huomenna käräjäoikeus julkistaa Asema-aukion välikohtauksesta syytetyn Jesse Torniaisen tuomion (1, 2). Julkaisemme Kansallisen Vastarinnan ja MV-lehden uutiset, jotka osoittavat, millainen oikeusmurha kuolemantuottamustuomio olisi.

* * *

MV-lehti: onko ”rasisminvastustajilla” tästä lähtien erityisasema lain silmissä?

MV-lehti pani merkille, että syyttäjä lanseerasi aivan uuden juridisen termin: ”rasistista kiihottamista vastustava henkilö”.

Mikäli syyttäjän vaatimus menee läpi, ovat siis monikulttuurisuusfanaatikot lain silmissä maahanmuuttokriitikkojen yläpuolella. Alla MV-lehden uutinen.

 

”Syyttäjä ja ’rasistista kiihottamista vastustavan henkilön’ potkiminen”

Syyttäjän vaatima kovennus on askel kohti rasistista oikeudenkäyttöä, jossa henkilön oikeussuoja ja hänen saamansa rangaistus riippuvat kokonaan hänen ihonväristään ja aatteellisesta vakaumuksestaan.

Eilen keskiviikkona pidetyssä Asema-aukion jutun pääkäsittelyssä syyttäjä Anja-Riitta Rinkinen vaatii teosta epäillylle Jesse Torniaiselle ehdotonta 5,5-6 vuoden vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Lisäksi syyttäjä vaatii epäillylle tuomittavan rangaistuksen koventamista harvinaisella perusteella.

Syyttäjä: “Kyse on siitä, että teko on kohdistunut rasistista kiihottamista vastustavaan henkilöön.”

Syyttäjän mielestä teko on siis rasistinen, vaikka Torniaisen potkaisema Jimi Karttunen on aivan yhtä valkoinen kuin Torniainenkin.

Pahoinpitelyn Torniainen on myöntänyt ja siitä hänelle kuuluu rangaistus, mutta mikä ihme tämä rasistinen koventamisperuste on?

 

Ennakkotapaus tästä perusteesta

Suomen rikoslaki tuntee rikosnimikkeet ‘järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen’ ja ‘virkamiehen väkivaltainen vastustaminen’, ja niiden tarkoitus on helppo ymmärtää maalaisjärjelläkin, mutta mikä kumma on ‘rasistista kiihottamista vastustavan henkilön vastustaminen’?

Syyttäjän käyttämä rasistinen koventamisperuste perustuu kesäkuussa 2011 voimaan tulleisiin rasismi- ja viharikoksia koskeviin uusiin säännöksiin, jotka otettiin käyttöön EU:n vaatimuksesta. Syyttäjä tulkitsee niitä tässä hyvin laajasti.

Hallituksen esityksen (HE 317/2010) mukaan:

“[EU:n] Puitepäätös edellyttää ensisijaisesti, että rasistisia vaikuttimia on pidettävä raskauttavana asianhaarana rikoksen laatuun katsomatta ja riippumatta siitä, keneen tai mihin rikos kohdistuu. Rasistisesta vaikuttimesta tehty rikos voikin olla yhtä moitittavaa kohdistuessaan johonkin muuhun henkilöön kuten esimerkiksi rasistista kiihottamista ja väkivaltaa vastustavaan henkilöön tai rasistiseksi epäiltyä rikosta selvittävään viranomaiseen.”

“Mutta koventamisperustetta voitaisiin soveltaa myös esimerkiksi silloin, kun rikoksen kohteena on tehtäviään suorittava pakolaiskeskuksen henkilökuntaan kuuluva henkilö tai valtaväestöön kuuluva epäillyn rikoksen uhrin asiaa ajava asianajaja tai henkilö, joka ryhtyy puolustamaan väkivaltaisen rasistisen hyökkäyksen kohteena olevaa henkilöä.”

Syyttäjän mielestä Karttunen on siis Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lipunkantajia kohti räkiessään ja riitaa haastaessaan toiminut ‘rasistista kiihottamista vastustavana henkilönä’ (RaKiVa-henkilö), jonka virallisiin velvollisuuksiin ilmeisesti kuuluu rasisteja kohti räkiminen. Ja Torniaisella on siten ollut erityinen, rasistinen vihamotiivi hänen potkaistessaan Karttusta.

On vaikea tietää, ymmärsikö Torniainen, että Karttunen toimii RaKiVa-henkilön asemassa ja valtuuksin. Räkimisen tapahtuessa Torniainen oli lippurivistön toisessa päässä, joten hän tuskin kuuli Karttusen sanovan kansallissosialisteja ‘rasistipelleiksi’ tms.

On todennäköisempää, että Torniainen katsoi, että tuossa on räkivä henkilö ja suuttui siitä, ymmärtämättä, että kyseessä on RaKiVa-henkilö, jolla on (ilmeisesti syyttäjän mielestä) lakiin perustuva oikeus räkiä ‘rasisteina’ pitämiään ihmisiä.

Poliisin tunnistaa virka-asusta, portsarin ja järkkärin tunnistaa asianmukaisista merkeistä, mutta mistä tunnistaa RaKiVa-henkilön? Räkimisestä vai Antifan hihamerkistä?

 

Kohti rasistista oikeudenkäyttöä

Syyttäjän vaatima koventamisperuste on askel kohti rasistista oikeudenkäyttöä, jossa henkilön oikeussuoja ja hänen saamansa rangaistus riippuvat kokonaan hänen ihonväristään ja aatteellisesta vakaumuksestaan.

Rasistisessa oikeudessa tarkistetaan ensimmäiseksi osapuolten ihonväri ja hihamerkki. Jos naama on musta, et ole voinut syyllistyä mihinkään pahaan. Jos naama on ruskea, ei sinua silloinkaan voida mistään syyttää.

Jos naama on valkoinen ja hihamerkkiisi on leimattu hakaristi, olet automaattisesti syyllinen kaikkeen ja saat kovimman mahdollisen rangaistuksen. Valkonaama voi pelastua tuomiolta vain, jos hänellä on Antifan hihamerkki.

Tätäkö täällä oikeasti halutaan? EU-direktiivien ja syyttäjän vaatimusten mukainen oikeudenkäyttö on aivan selkeätä rotuerottelua ja rasismia, joka tuo mieleen Etelä-Afrikan apartheid-ajat. Tällä kertaa rasismi kohdistuu valkoisiin, mutta ei se silti oikein ole.

 

Kansallissosialistit häpeäpaaluun

Poliisihallitus on päättänyt nostaa kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi.

Orwellilaisen yhteiskunnan edistämiseksi samalla voitaisiin määrätä, että poliisin on otettava kiinni kaikki vastarintaliikkeen jäsenet ja kahlittava heidät Asema-aukiolle pystytettäviin häpeäpaaluihin, jotta kaikki Hyvät Ihmiset voisivat täyttää kansalaisvelvollisuutensa räkimällä rasisteja.

Häpeäpaalujen ympärille pitäisi värvätä useita RaKiVa-henkilöitä varmistamaan, että jokainen ohikulkija täyttää kansalaisvelvollisuutensa rasismin vastaisessa taistelussa – rangaistuksen uhalla: jos et räkäise rasistia, joudut itsekin häpeäpaaluun.

Näin Suomi pelastuisi ja kulkisimme kohti rauhaa ja yhteisymmärrystä.

Valtamedia levittää Karttusesta vain yli 10 vuotta vanhaa rippikuvaa.
Valtamedia levittää Karttusesta vain yli 10 vuotta vanhaa rippikuvaa.

Kansallinen Vastarinta: mitä oikeudenkäynnin aikana tuli todellisuudessa esiin?

Kansallinen Vastarinta seurasi aktiivisesti Jesse Torniaisen oikeudenkäyntiä.

Torniaisen puolustuksen mukaan huumeriippuvainen Jimi Karttunen kuoli päihteisiin sekä siihen, ettei hän sitoutunut asianmukaiseen sairaalahoitoon. Alla kuvaus oikeudenkäyntipäivän tapahtumista.

 

”Jimi Karttunen käytti huumeita sairaalassa ja karkasi sieltä!”

Julkaistu kello 13.05: Karttusen ”ystävä” varasti tämän huumeet Asema-aukiolla!

Kun aktivistimme Jesse Torniainen vangittiin syksyllä, kirjoitimme aiheesta artikkelin. Artikkelin yhteydessä kerroimme Karttusen ”kaverin” tyhjentäneen tajuttomana maanneen kaverinsa taskut. Kirjoitimme tuolloin:

”Monille valtamediaa lukeville voi tulla yllättävänä yksityiskohtana Asema-aukiolta, että Karttusen seurassa olleella ystävällä oli päällimmäisenä mielessä Karttusen taskujen tyhjentäminen. Sen sijaan Vastarintaliikkeen aktivisteja kävi tarkastamassa maassa maannen kuntoa.”

Internet-keskustelussa moni julistikin kertomamme valehteluksi. Tämä johtuu siitä, että heillä on periaatteellinen ongelma olla uskomatta mitään, mitä kerromme. Nyt julki tulleet paperit kuitenkin todistavat kertomamme oikeaksi Jimi Joonas Karttusen seurassa olleen Joona Johannes Jalmari Hartikaisen kertomana.

Joona Hartikainen.

Hartikainen tunnustaa kuulusteluissa varastaneensa Karttusen taskussa olleet Rivatrilit (bentsot): ”Päättelin, että paikalle tulevat kohta poliisit, ja tämän takia otin Jimin taskusta siellä olevat loput Rivatrilit, yhteensä noin kymmenen tablettia”, hän kertoo kuulustelussaan. Hieman myöhemmin hän vielä kertoo narkomaanille varsin tyypilliseen tapaan: ”Sitä paitsi pillerit olivat muutenkin minun.”

Hartikainen on itse tuomittu avopuolisonsa pahoinpitelystä, ryöstöstä, huumausaineen käyttörikoksista, vahingonteoista, varkauksista ja näpistyksistä.

Alla olevissa kuvissa on koko kuulustelu. Klikkaa suuremmiksi!

Julkaistu kello 12.20:

Jimi Karttusen taloyhtiön puheenjohtaja oli nähnyt hänet ennen kuolemaa kotikulmillaan kävelemässä. Puheenjohtaja oli myöhemmin lukenut Karttusen kuolemasta lehdistä ja päättänyt siksi ilmoittaa poliisille havainnoistaan. Hän kertoo kuulustelussaan nähneensä Karttusen kävelemässä kotiinsa päin ja oli pannut merkille, että Jimi oli enemmän sekaisin kuin yleensä.

”Olin nähnyt Karttusen samana aamupäivänä noin 1–2 tuntia aiemmin [ennen ambulanssin tuloa]. Tuolloin olin kävelemässä ostarin suuntaan, kun Karttunen käveli vastaan, kotiinsa päin menossa. Karttunen oli yksin liikkeellä.”

”Karttusen kohdatessa totesin, että onpa hän aivan ’pelti kiinni, aivan totaalisen kamoissa’ – näin ajattelin tuolloin. Olin nähnyt Karttusen kamoissa aiemminkin, mutta nyt hän oli aivan tokkurainen ja siksi kohtaaminen jäi mieleenikin. Kohdatessamme hän ei puhunut mitään ja oli siinä kunnossa, ettei reagoinut muuhun maailmaan. Hänellä oli niin sanotusti ’valot päällä, muttei ketään kotona’,” kertoo silminnäkijä kuulustelussaan.

Tämä tapahtui siis perjantaina 16.9., joka on Karttusen kuolinpäivä. Edellispäivän tapahtumista sen sijaan on kertonut Karttusen kaveri Joona Hartikainen, jonka mukaan Jimi olisi käyttänyt Subutexia ja Rivatrilia (bentsoja) tuolloin. Aivovammapotilailta kaikenlainen huumeiden käyttö on äärimmäisen kiellettyä.

Tänään puheenjohtaja kertoi oikeudessa, että Karttunen oli erittäin hankala ongelma-asukas. Kerran Karttunen esimerkiksi poltti kotonaan liinavaatteita ollessaan ilmeisesti aineissa. Lisäksi hän käyttäytyi aggressiivisesti naapureitaan kohtaan, ja muun muassa talon mummot pelkäsivät karjuvaa Karttusta. Tämä romuttaa tehokkaasti valtamedian luoman myytin ”rauhaa rakastavasta runopojasta”.

Katso taloyhtiön puheenjohtajan koko kuulustelu alta. Olemme sensuroineet puheenjohtajan nimen tästä, sillä emme usko hänen haluavan julkisuutta eikä hänen nimensä ole mielestämme relevantti tässä aiheessa.

Julkaistu kello 11.50:

Tapauksen esitutkintamateriaali tuli tänään julkiseksi.

Karttusen seurassa asema-aukiolla syyskuussa ollut Joona Hartikainen on kertonut omassa kuulustelussaan vierailuistaan sairaalaan, jossa Karttunen oli viisi päivää. Hartikainen kertoo käyneensä tapaamassa kaveriaan kolme kertaa tämän sairaalassaolon aikana. He olivat jokaisella kerralla käyneet ulkoilemassa sairaalan ulkopuolella.

Viimeisellä tapaamiskerralla, päivä ennen Karttusen kuolemaa, Hartikainen vei jälleen kaverinsa pihalle ”haukkaamaan happea”. Hän kertoo tarjonneensa Jimille ”pari Rivatrilia ja vähän Subutexia”. Hän jatkaa kertomalla vieneensä huumeet mukanaan sairaalaan, jossa ”Jimi halusi nauttia niitä, vaikka mielestäni se ei ollut hyvä idea”.

Kun he olivat palanneet huumeidenvetoreissultaan, oli Karttunen kirjattu Hartikaisen kertoman mukaan ulos, koska he olivat olleet niin pitkään ”ulkoilemassa”. Tähän Karttunen oli vain kohauttanut olkapäitään ja lähtenyt naispuolisen tuttavansa luokse Oulunkylään.

Tämä herättääkin epäilyksiä Karttusen omasta motivaatiosta hoitoon. Kaikenlaiset päihteet ovat äärimmäisen kiellettyjä aivovammapotilailta, mutta Karttunen ei selvästikään tästä ole välittänyt vaan on käyttänyt ainakin kahta eri huumetta samanaikaisesti sairaalassaoloaikanaan ja tähän päälle kohauttanut olkapäitään sairaalasta uloskirjaamiselle.

Eräs sairaalassa töissä oleva Kansallisen Vastarinnan lukija kertoo, että Suomessa on pakko ottaa aivovammapotilas sisään, mikäli potilas itse niin haluaa. Karttunen ei tätä korttia selvästikään siis ole edes yrittänyt käyttää.

Rivatril tunnetaan kansan keskuudessa bentsona, joka on narkomaanien suosima lääkeaine. Rivatril aiheuttaa hengityslamaa, mikä taas lisää veren hiilidioksidin määrää. Tämä puolestaan vaikuttaa aivojen paineeseen, mikä ei luonnollisesti ole aivoverenvuodosta toipuvalle ihmiselle lainkaan hyvä asia.

Voidaanko Torniainen tuomita kuolemasta, jollei potilas selvästi itse ole ollut motivoitunut hoitoon ja jos hän on rikkonut vallitsevia ohjeistuksia?

Alla on kuvina koko kuulustelu. Klikkaa suuremmiksi!

Julkaistu kello 11.35:

Julki tullut valvontakameranauha osoittaa, että valtamedia valehteli väittäessään, että Karttunen olisi sylkenyt vain ”maahan”, sillä yksi lipunkantajista tekee väistöeleen sylkemisen vuoksi. Karttunen käytti huumeita suonensisäisesti, joten esimerkiksi syljen mukana kantautuneen hepatiittitartunnan vaara oli ilmeinen. Lisäksi video osoittaa, ettei Torniainen ”juossut Karttusen perään” ja hyökännyt ”selän takaa” vaan reagoi sylkemiseen välittömästi.

Hartikainen on kertonut oikeuden edessä, kuinka hän kuljetti Karttuselle sairaalaan huumausaineita ja kuinka huumeidenkäyttö jatkui myös sairaalasta poistumisen jälkeen.

Julkaistu kello 10.30:

Ensimmäinen tauko on takana. Käräjillä on käsitelty paljon Karttusen huumeidenkäyttöä, ja puolustuksen mukaan kuolema johtuikin päihteistä sekä hoidosta kieltäytymisestä eikä suinkaan rintaan kohdistuneesta potkusta. Puolustuksen mukaan Karttunen jatkoi huumeiden käyttöä myös sairaalassa ollessaan.

Alla on muutamia kuvia käräjiltä. Epäsiisti mies ruskeissa housuissa on Karttusen ystävä Joona Hartikainen, joka ei jostain syystä tahtonut istua taukotiloissa Torniaisen vieressä. Myös Hartikaisella on ruma rikoshistoria, josta tulemme uutisoimaan myöhemmin lisää. Hartikainen on tuomittu muun muassa puolisonsa pahoinpitelystä.

Syyttäjä herätti hilpeyttä vaatimalla Torniaiselle kovennettua tuomiota ”rasistisen” motiivin vuoksi, vaikka Karttunen on valkoinen suomalainen. Kulttuurimarxistien mielestä ”Vastarintaliikkeen vastustajat” ovat oma rodullinen erityissuojelua tarvitseva ryhmänsä!

Julkaistu kello 8.30:

Suomen Kuvalehti (SK) julkaisi jo ennen tämän päivän oikeudenkäyntiä tietoja huumeriippuvaisen Jimi Karttusen kuolintapaukseen liittyvästä rikostutkinnasta.

Kuten olemme uutisoineet, Jimi Karttusella oli pitkä huumeidentäyteinen rikoshistoria. SK:n tuoreimman numeron artikkelissa ”Uusnatsi Jesse Torniainen potkaisi, Jimi Karttunen kuoli – Mitä tapahtui sitä ennen ja sen jälkeen?” valtamedia myönsi ensimmäistä kertaa, että Karttusella oli erittäin raju huumeriippuvuus.

SK:n mukaan Karttunen ei tahtonut jäädä sairaalaan saamaan asianmukaista hoitoa vaan päätti paeta sieltä:

”Karttusen vointi oli kohtuullinen. Hän oli toipumassa saamastaan vammasta. Puolenpäivän aikaan torstaina Karttunen päätti lähteä sairaalasta. Hän unohti sinne tavaroitaan, palasi sitten hakemaan niitä.

Sairaalassa sanottiin, ettei olisi viisasta lähteä vielä. Mutta Karttunen ei jäänyt. Vuorokautta myöhemmin hän soitti hätäkeskukseen. Hän oli kotonaan Pohjois-Haagassa. Olo oli huono.

Isä kertoi poikansa kuolemasta Facebookissa ja julkaisi kuvan.”

”Isä antoi haastatteluja. Hän sanoi, että Karttunen oli ollut kansainvälinen, rauhaa rakastava nuori mies. Herkkä ja ihmisläheinen. Hän oli kirjoitellut runoja ja asunut välillä ulkomailla.

Näissä jutuissa eivät näkyneet pojan ongelmat.”

Tämä herättääkin kysymyksiä, olisiko Karttunen elossa, jos hän ei olisi kieltäytynyt hoidosta. Entä voidaanko Torniaista syyttää tapauksesta, jossa potilas ei ollut itsekään sitoutunut asianmukaiseen hoitoon?

 

Lue myös: Tekopyhyyden esiinmarssi – poliittinen eliitti, väkivalta ja ”ääriliikkeet”

4 kommenttia

 1. Noh, Samassa paikassa missä Jimi Karttunen kaatui, tapettiin mies potkimalla vuonna 2003 ja tuomiot olivat ehdollista vankeutta.

  http://mvlehti.net/2016/09/22/paikassa-missa-jimi-karttunen-kaatui-tapettiin-mies-potkimalla-vuonna-2003/

  Tälläiseen ”epäoikeudenmukaisuuteen” on syy. Sattumaa tämä ei ole :

  ”OLEMME LUOPUNEET HERRASTA JA KIELTÄNEET HÄNET, VETÄYTYNEET POIS JUMALAAMME SEURAAMASTA, puhuneet sortoa ja kapinaa, kantaneet kohdussamme ja purkaneet sisimmästämme valheen sanoja.”

  SIKSI : ”Oikeus työnnetään meille takaperin” !!!

  ”Sentähden on oikeus meistä kaukana, eikä vanhurskaus saavuta meitä; me odotamme valoa, mutta katso, on pimeä, aamunkoittoa, mutta vaellamme yön synkeydessä. 10. Me haparoimme seinää pitkin niinkuin sokeat, haparoimme niinkuin silmiä vailla; me kompastelemme sydänpäivällä niinkuin hämärässä, me olemme terveitten keskellä niinkuin kuolleet. 11. Me murisemme kaikki kuin karhut ja kujerramme kuin kyyhkyset; me odotamme oikeutta, mutta sitä ei tule, pelastusta, mutta se on kaukana meistä. 12. Sillä meidän rikoksemme ovat monilukuiset sinun edessäsi, ja meidän syntimme todistavat meitä vastaan; sillä meidän rikoksemme seuraavat meitä, ja pahat tekomme me tunnemme: ”
  – Jesaja 59

  http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=luku&kaannos=fi-38&kirja=jes&kaannos=fi-38&kokoluku=1&luku=59

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 2. Järjestetään mielenosoitus oikeustalon edessä Jesse Torniaisen tueksi.

  Oikeusmurhakäräjät tekee Suomesta oikeusmurhavaltion.

  Petturi-Sipilän johtama Suomi on maanpettureiden ja mädättäjien ulostuslaitos.

  Sipilä, Orpo ym. maanpetturit vankilaan kavalasta maanpetturuudesta!

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 3. “[[…] tai henkilö, joka ryhtyy puolustamaan väkivaltaisen rasistisen hyökkäyksen kohteena olevaa henkilöä.”

  Tässä suljetaan pois Karttunen rasismia vastustavana henkilönä, koska tiettävästi Karttunen ei tehnyt ”vastustamistaan” (räkiminen) yksittäiseen henkilöön kohdistunutta hyökkäystä vastaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat