Tutkimus: luottamus valtamediaan romahtanut ”historiallisen alas”

Maailman suurimman pr-yhtiön, Edelmanin, uuden tutkimuksen mukaan valtamedian kokema luottamus on romahtanut alemmas kuin koskaan ennen. Tutkimus esitellään tällä viikolla World Economic Forum –tapahtumassa.

Edelmanin mukaan yhä useampi ihminen luottaa mieluummin ystäviensä Internetissä välittämiin uutisiin kuin valtavirtaisen valemedian kertomuksiin. Tämä ei tietenkään ole ihme, sillä valtamedia valehtelee järjestelmällisesti poliittisin motiivein.

Tutkimuksen tuottaneen yhtiön johtaja Richard Edelman kertoo, että epäluottamus valtamediaan linkittyy voimakkaasti ”raivokkaaseen populismiin ja nationalismiin”. Tämäkään ei yllätä, sillä valtamedia on aggressiivinen monikulttuurisuuden ja globalismin propagandakanava.

Edelman tutki 28:aa eri maata, joista vain osa sijaitsi Euroopassa. Tutkimuksessa selvisi, että inho valtamediaa kohtaan on universaalia eikä rajoitu vain läntiseen pallonpuoliskoon – epäluottamus toimittajia kohtaan on kasvanut nopeasti niin Kolumbiassa kuin vaikkapa Irlannissa.

Edelmanin mukaan epäluottamus mediaan on osa suurempaa eliitinvastaista liikehdintää. Yhä useampi ihminen vihaa tiedotusvälineiden ohella hallitusta, suuryrityksiä ja vaikutusvaltaisia kansalaisjärjestöjä.

Myös Suomessa jaettiin sodan aikana Poundin epäusko valtamediaan.
Valtamediaa on kritisoitu jo kauan. Kuva 1930-luvulta.

Mediaan kohdistuva viha on kuitenkin kasvanut muihin instituutioihin verrattuna kaikista nopeimmin. Kansainvälinen luottamus mediaan on pudonnut jo 43 prosenttiin, mikä on historian matalin arvo. Edelman kertoo, että kansa pitää mediaa nykyään ”osana eliittiä”.

Valtamediaan pettynyt kansa etsii Edelmanin mukaan nykyään vaihtoehtoista tietoa Internetistä ja erilaisista sosiaalisista verkostoista. Vielä viisi vuotta sitten valtamediaa pidettiin Internetiä luotettavampana tietolähteenä, mutta nyt asetelma on kääntynyt päälaelleen.

Edelmania yllätti erityisesti se, ettei eliitinvastaisuus noudattele perinteisiä sosioekonomisia rajoja. Myös varakkaat ja korkeasti koulutetut ihmiset ovat alkaneet epäillä valtamediaa. Menestyvistä ihmisistä 51 prosenttia kokee, että yhteiskunta on pettänyt heidät.

Eliitti on reagoinut tähän päättämällä, että hyökkäys on paras puolustus. Esimerkiksi Saksassa johtavat poliitikot ovat vaatineet vankeusrangaistuksia valtamedian haastavien vaihtoehtomedioiden tukijoille.

 

Lue myös: Valtamedia varoittaa Magneettimediasta, Kansallisesta Vastarinnasta ja MV-lehdestä

6 kommenttia

 1. Richard Edelman on itse juutalainen ja johtaa juutalaisomisteista maailman isointa PR-firmaa. Hyvä Magneettimedia. Aplodit juutalaisten teettämän tutkimuksen tuloksien julkaisemisesta.

  ”Edelman is owned by Richard Edelman, a self-described proud Jew who supports Israel and is proud of the pro-bono work his firm has done for the Auschwitz-Birkenau Foundation.”

  http://www.frontpagemag.com/fpm/182604/jewish-owned-pr-firm-working-saudi-arabia-ronn-torossian

  http://www.edelman.com

  Plusääni(3)Miinusääni(2)
  1. Mitä yrität sanoa ?

   Esim. toisesta lähteestä: vain 4/10 amerikkalaisesta luottaa mediaan. Kansakunnan instituutioista ainoastaan monikansalliset yritykset ja eduskunta (kertonee jotain kansanedustajista) nauttivat pienempää luottamusta kuin valtamedia ja tv-uutiset. Jopa USAn pankkeihin ja terveydenhuoltojärjestelmään luotetaan enemmän.

   http://www.gallup.com/poll/1597/Confidence-Institutions.aspx
   http://www.gallup.com/poll/185927/americans-trust-media-remains-historical-low.aspx

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
 2. Tuo kuva on kuin tästä päivästä. Napakymppi.

  Miten on mahdollista, että nuo olivat 30-luvulla noin hyvin perillä tästä ?

  Plusääni(14)Miinusääni(0)
  1. Niin, ihmiset ovat näköjään tienneet silloinkin asian laidan.

   Ja nyt tietää tästä moninkertainen määrä ihmisiä, suurin kiitos ehkä internetin vaikka kovasti kakkaa tämä mafia yrittää dumpata sinne flat eartheineen yms. jarruttaakseen tietoisuuden kasvua. Mutta turhaan.

   Plusääni(11)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat