Tutkimus vahvistaa: tulehdus sepelvaltimotaudin syy – ei kolesteroli

Jos olet lukenut Health Impact Newsia niin olet saattanut huomata, että mielestämme verisuonten tulehdus on syynä sepelvaltimotautiin, ei tyydyttyneiden rasvojen sisältämä kolesteroli.

New England Journal of Medicine –lehdessä hiljattain elokuussa 2017 julkaistu kliininen tutkimus saattaa saada usemman muun lääketieteilijät hyväksymään nykyisen käsityksen siitä, että tulehdukselliset vauriot ovat keskeinen sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttaja, ja kolesteroli pyrkii paikkaamaan vaurioita ennen kuin suonet alkavat vuotaa tai repeävät.

Itse asiassa kolesteroli on elintärkeä ”vahamainen” yhdiste monille kehomme osille, erityisesti aivoillemme. Kolesterolin alentaminen on virhe, ja yleensä siitä aiheutuu hirveitä sivuvaikutuksia.

Tuore Novartis Pharmaceuticalsin rahoittama tutkimus

Novartis Pharmaceuticals rahoitti alkuperäisen tutkimuksen.

Kanakinumabi on lääke, jota myydään nimellä Illaris, ja jonka Novartis on kehittänyt neutraloimaan interleukiini-1b:tä. Interleukiini-1 on proinflammatorinen sytokiini, joka on osa luontaista immuunijärjestelmää. Mutta jos sitä erittyy liikaa tai liian kauan, seurauksena on kohonnut tulehdustila kaikkialla kehossa.

Tämänhetkinen tulehduksen mittari on hs-CRP eli herkkä C-reaktiivinen proteiini, jota syntyy maksassa aina kun jossain päin kehoa on tulehdus. Se voidaan havaita mittaamalla veren CPR-arvo.

Center for Cardiovascular Disease Prevention suoritti 48 kuukautta kestäneen kaksoissokkoutetun plasebotutkimuksen, johon osallistui hieman yli 10 000 sydänpotilasta 37 maasta, jotka olivat kokeneet vähintään yhden sydänkohtauksen, teknisesti ilmaistuna myokardinen infarkti, joista jokaisella oli korkeat hs-CRP-lukemat.

Tulokset olivat Novartikselle suotuisia liittyen madaltuneisiin hs-CRP-tasoihin ja matalampaan sydän- ja verisuonitapahtumien määrään, tehden johtopäätöksen:

Kanakinumabi alenti huomattavasti herkän C-reaktiivisen proteiinin tasoja lähtöarvoista plaseboon verrattuna, laskematta LDL-kolesterolitasoja, ja 150 mg annos johti huomattavasti matalampaan uusiutuvien sydän- ja verisuonitapausten esiintyvyyteen kuin plasebo. (lähde)

Mutta Illaris on kanakinumabilääke, jota injektoidaan joka kolmas kuukausi ja joka tulisi maksamaan 64 000 dollaria vuodessa, johon sisältyy tautienvastustuskyvyn alenemisen riski.

Älä välitä lääkkeestä. Brigham and Women’s -sairaalan sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisykeskuksen tutkijat, joita johtaa lääketieteen tohtori Paul Ridker, ovat työskennelleet suuremman tehtävän parissa, mihin viittaa seuraava ote Novartiksen tutkimuksesta ja sitä seuraava tri Ridkerin lausunto. Tutkimuksesta:

Kokeellinen ja kliininen data viittaa siihen, että tulehduksen lievittäminen vaikuttamatta lipiditasoihin voi alentaa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Tästä huolimatta valtimokovettumataudin tulehdushypoteesia ei ole osoitettu todeksi. (lähde)

Tutkimusta julkaistaessa ja julkaisun jälkeen johtava tutkija lääketieteen tohtori Paul Ridker totesi:

”Nämä tulokset osoittavat mihin kahden vuosikymmenen tulokset ovat menossa, ja ne versovat kriittisestä havainnosta: puolet sydänkohtauksista ilmenee ihmisillä joilla ei ole korkeat kolesterolitasot. Ensimmäistä kertaa olemme kyenneet osoittamaan selkeästi että tulehduksen alentaminen kolesterolista riippumatta alentaa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. [lihavointi lisätty] (lähde)

Kommentaari: sepelvaltimotaudin lipiditeoria ei perustu tosiasioihin

Vaikka tämä tutkimus muistuttaa että tulehdus on vähintäänkin huomionarvoinen sydän- ja verisuonisairauksien kofaktori kolesterolitasoista riippumatta, sitä tulisi arvioida sitä tosiasiaa vasten, että sen ansiosta on tehty jatkotutkimuksia ja kehitetty lääkeaineita luopumatta lopullisesti väärästä sydän- ja verisuonisairauksien lipiditeoriasta.

Johtava tutkija tri Paul Ridker kommentoi:

”Kardiologien täytyy oppia tulehduksesta samalla tavoin kuin opimme kolesterolista 30 vuotta sitten. … nyt meidän täytyy erotella ne sydäntautipotilaat joilla on ’kolesterolista johtuva riski’ ja joilla on ’tulehduksesta johtuva riski.’ Näitä kahta ryhmää on hoidettava eri tavoin.”

Tavanomaisen lääketieteen ratkaisu tähän valheelliseen kolesteroli sydänsairauden aiheuttajana on ollut lähes eliminoida terveellinen kolesteroli laajalle levinneillä ja hyvin tuottavilla statiinilääkkeillä, luoden tilan joka edistää Alzheimeria, muita neurologisia sairauksia ja fyysisiä vaivoja. (lähde)

Kaikesta huolimatta tämä tutkimus tukee ”virallisesti” sitä mitä jotkin kardiologit ja muut ovat väittäneet viimeisten kuluneiden vuosien aikana, uhmaten tavanomaisen lääketieteen käsitystä tyydyttyneiden rasvojen kolesterolista syypäänä ja samalla osoittaen verisuonten tulehdusta syynä.

Kuinka torjua tulehdus luontaiskeinoin

On olemassa monia muita luonnollisia ja turvallisia ratkaisuja tulehduksen torjuntaan. Yksi on kurkuman kurkumiini. On myös olemassa luontaisia ratkaisuja sepelvaltimotautiin, joita tulisi tavoitella. Muutama niistä mainitaan tämän artikkelin lopussa.

Tulehduksen ravintoperäiset syyt on helppo minimoida tai eliminoida kroonisen tulehduksen estämiseksi: sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi ja muut ravitsemukselliset tekijät joihin lukeutuu osittain hydrogenoidut prosessoidut transrasvaöljyt ja margariini, jotka luotiin korvaamaan luontaiset, terveelliset tyydyttyneet rasvat kuten kookosöljyn ja voin.

Lääketieteen tohtori Dwight Lundell oli yksi harvoista ensimmäisistä kardiologeista, jotka myönsivät että koko lipidi(rasva)- ja kolesteroliteoria oli väärässä. Kirurgina hän piti sydän- ja verisuonisairauksien todellisena syynä tulehdusta, todeten:

”Havainto muutama vuosi takaperin siitä että suonten seinämien tulehdus on sepelvaltimotaudin todellinen syy on hitaasti johtamassa paradigman muutokseen kuinka sepelvaltimotautia ja muita kroonisia vaivoja tullaan hoitamaan.

… jos altistamme kehomme säännöllisesti myrkyille tai ruoille, joita ihmiskehoa ei ole suunniteltu prosessoivan, syntyy tila jota kutsutaan krooniseksi tulehdukseksi. Krooninen tulehdus on aivan yhtä haitallinen kuin akuutti tulehdus on hyödyllinen.”

Tri Lundell kertoi kroonista tulehdusta aiheuttavista ruoka-aineista tässä artikkelissa.

Syö siis tyydyttyneitä rasvoja, sillä ne ovat hyvästä:

 

Lähde: Health Impact News

Lue myös:

Kaiken takana on tulehdus?
Tunnettu lääkäri paljastaa sydän- ja verisuonitautien todellisen syyn

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat