Tunnettu lääkäri paljastaa sydän- ja verisuonitautien todellisen syyn

Usein lääkäreille muodostuu vuosien kokemuksen, työn, tiedon ja vaikutusvallan karttumisen myötä suuri ego, mikä tekee vaikeaksi tunnustaa olevansa väärässä. Lääkäri Dwight Lundell on toiminut sydänkirurgina 25 vuotta ja tehnyt yli 5000 avosydänleikkausta toimiessaan Banner-sydänsairaalan johtavana lääkärinä ja kirurgian ylilääkärinä sekä oman praktiikkansa parissa Arizonassa. Vuosikymmenien ajan hän toisteli samoja vakiintuneita oppeja ruokavaliosta muiden lääkärien kanssa, mutta nyt hän haluaa paljastaa vuosikymmeniä kestäneen valheen kolesterolista sydäntautien syntipukkina, mistä hän on myös kirjoittanut kirjankin.

Alan johtavia lääkäreitä pidetään oppi-isinä ja mentoreina. He ovat yhteisrintamassa väittäneet sydän- ja verisuonitautien johtuvan korkeasta kolesterolista vedoten tieteellisiin tutkimuksiin ja artikkeleihin sekä toistuviin koulutusseminaareihin. Ainoa hyväksyttävä hoitokeino oli määrätä kolesterolilääkkeitä ja vähentää huomattavasti rasvan osuutta ruokavaliossa. Jälkimmäisen piti tietysti vähentää kolesterolia ja altistumista sydän- ja verisuonitaudeille. Näistä käytännöistä poikkeamista pidettiin kerettiläisyytenä ja saattoi johtaa jopa virkavirhesyytteeseen.

Näitä suosituksia ei voi enää hyvällä omallatunnolla puolustella tai perustella tieteellä. Pari vuotta sitten tapahtunut läpimurto sydäntutkimuksessa paljasti, että verisuonen seinämän tulehdus on todellinen syy sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä on vähitellen johtamassa suureen muutokseen sydän- ja verisuonitautien hoitokeinoissa.
Kauan sitten vakiintuneet ruokavaliosuositukset ovat luoneet ylipainon ja diabeteksen epidemian, jonka seuraukset ylittävät minkä tahansa historian ruton kuolleisuudessa, kärsimyksissä ja taloudellisissa kustannuksissa. Vuosittain ihmisiä kuolee sydän- ja verisuonitauteihin enemmän kuin koskaan ennen, huolimatta vähärasvaisemmasta ruokavaliosta tai siitä, että jo neljännes amerikkalaisväestöstä popsii kalliita statiinilääkkeitä. Yhdysvaltojen sydänliiton tilastojen mukaan sydän- ja verisuonitaudeista kärsii 75 miljoonaa amerikkalaista, diabeteksesta 20 miljoonaa ja diabeteksen esiasteesta 57 miljoonaa. Näistä ongelmista kärsii joka vuosi enemmän ihmisiä ja yhä nuorempina.

Yksinkertaistettuna ilman verenkierrossa olevaa tulehdusta kolesteroli ei voi mitenkään kerääntyä verisuonen seinämään ja tukkia verenkiertoa aiheuttaen sydänkohtauksia ja valtimosairauksia. Tulehduksitta kolesteroli kulkisi kehon läpi, kuten luonto on suunnitellut. Yksinkertainen tulehdus aiheuttaa kolesterolin kertymisen verisuonien seinämiin. Se on kehon luonnollinen puolustuskeino tunkeutujia vastaan, kuten myrkyt, bakteerit ja virukset. Kehossa esiintyy normaalistikin tulehduksia, mutta ne ovat lyhytkestoisia ja täydellisesti tasapainossa puolustaessaan kehoa näitä tunkeilijoita vastaan. Jos kuitenkin altistamme jatkuvasti elimistömme myrkyille ja lisäaineille, joita kehomme ei ole suunniteltu käsittelemään, aiheutamme kroonisen tulehduksen tilan. Krooninen tulehdus on aivan yhtä haitallinen kuin akuutti tulehdus on hyödyllinen.

Kuka muu kuin tupakoitsija tiedostaen suostuisi jatkuvasti myrkyttämään keholle vahingollisilla aineilla? Olemme seuranneet suositeltuja ruokavaliosuosituksia, jotka ovat vähärasvaisia ja sisältävät suuria määriä sokereita ja monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka vastoin tietoamme jatkuvasti vahingoittavat verisuoniamme. Tämä toistuva verisuonien vaurioituminen aiheuttaa kroonisen tulehduksen ja johtaa sydän- ja verisuonitauteihin sekä aiheuttaa diabetesta ja lihavuutta.

Mitkä ovat siis kroonisen tulehduksen pahimmat aiheuttajat? Lyhyesti sanottuna tulehduksen aiheuttaa elimistön ylikuormittaminen teollisesti käsitellyillä sokereilla (keinomakeutusaineet ja tärkkelykset) ja omega-6 kasviöljyillä, kuten soijaöljy, maissiöljy ja auringonkukkaöljy, joita löytyy kaikista teollisista eineksistä. Tulehduksen syntyä voisi kuvailla ihon harjaamiseksi toistuvasti jäykällä harjalla, kunnes pehmeä iho alkaa punottaa ja ihonalainen kudos menee rikki. Jos pystyisi kestämään kipua ja tuskaa jatkamalla tätä monta kertaa päivässä viiden vuoden ajan, olisi tuloksena ihossa tulehtunut, märkivä paise, joka pahenisi jokaisella käsittelykerralla. Meissä jokaisessa saattaa olla juuri nyt syntymässä vastaavanlainen kudosvaurio verisuonissamme.

Huolimatta siitä, onko tulehduksen synty sisäinen, vai ulkoinen, prosessi on sama. Tuhansien ihmisten tulehtuneita verisuonia nähnyt lääkäri kertoo niiden näyttävän siltä kuin suonen seinämää olisi hangattu toistuvasti harjalla. Monta kertaa päivässä, joka päivä, syömämme ruoka aiheuttaa pieniä vaurioita verisuonissamme ja keho taistelee jatkuvasti ja tarkoituksenmukaisesti tulehduksella vaurioita vastaan. Vaikka makea leivonnainen maistuu meistä ihanalta, kehomme nousee hälytystilaan, ikään kuin tunkeilija olisi julistanut sodan. Sokerilla ja makeutusaineilla tai teollisilla omega-6 rasvoilla hyvin säilyviksi kyllästetyt ruoat ovat muodostaneet pääpainon amerikkalaisten ruokavaliosta jo 60 vuotta. Nämä kaikille tutut teolliset ruoat ovat hitaasti myrkyttäneet meidät kaikki.

Miten nämä tavalliset ruoat voivat aiheuttaa toistuvia tulehduksia, jotka tekevät meidät hyvin sairaaksi? Elimistön saadessa sokeria verensokeri nousee nopeasti ja haima alkaa erittää insuliinia nopeuttaakseen sokerin imeytymistä soluihin energiavarastoksi. Jos solu on jo täysi, eikä tarvitse glukoosia, se torjuu ylimääräisen sokerin, ettei solun toiminta häiriinny ja lisääntynyt insuliinin eritys johtaa glukoosin muuttumiseen rasvavarastoksi.

Tämä liittyy tulehduksiin veren sokeritasapainon kautta, joka pysyy hyvin kapealla alueella. Ylimääräiset sokerimolekyylit tarttuvat erilaisiin proteiineihin, jotka vuorostaan vahingoittavat verisuonten seinämiä. Toistuvat vauriot verisuonien seinämissä aiheuttavat tulehduksen. Kun verensokeria lisätään nopeasti monia kertoja päivässä joka päivä, on se sama kuin hieroisi verisuonia hiekkapaperilla sisältä päin.

Lähemmin tarkasteltuna viattoman näköinen leivonnainen ei ole ainoastaan makea monista erilaisista sokereista vaan se sisältää myös useita erilaisia omega-6 rasvoja, kuten soijaöljy. Samantapaisia ovat useimmat uppopaistorasvat, joissa paistetaan ranskanperunat, eineksiin käytetään omega-6 rasvoja pidempää säilyvyyttä varten. Vaikka omega-6 rasvahapot ovat välttämättömiä elimistön toiminnalle – ne ovat osa solukalvoja, jotka hoitavat aineenvaihdunnan solujen pinnalla – omega-6 rasvojen täytyy olla tasapainossa omega-3 rasvojen kanssa.
Mikäli rasvojen tasapaino muuttuu liiallisen omega-6 rasvojen saannin vuoksi, alkaa solukalvo tuottaa sytokiinia, joka itsessään aiheuttaa tulehduksia. Nykyamerikkalaisen ruokailutottumuksissa on suuri epäsuhta näiden rasvahappojen välillä. Suhdeluku vaihtelee 15 suhteesta yhteen jopa 30 suhde yhteen omega-6:n hyväksi. Tämä aiheuttaa suunnattoman määrän sytokiineja elimistössä edistämässä tulehduksia. Nykypäivänä suositeltava ja terveellinen suhde pitäisi olla 3:1.

Tilannetta pahentaa vielä ihmisten lisääntynyt ylipaino, jossa turvonneet rasvasolut vapauttavat tulehdusta edistäviä kemikaaleja, jotka pahentavat korkean verensokerin aiheuttamia vaurioita. Jokapäiväisistä ruokatuotteista alkaa elimistöä tuhoava kierre, joka johtaa sydän- ja verisuonisairauksiin, korkeaan verenpaineeseen, diabetekseen ja lopulta Alzheimerin tautiin, jos tulehduskierre jatkuu pitkään hoitamattomana.
On tosiasia, että mitä enemmän syömme päivittäin teollisesti valmistettuja ja käsiteltyjä eineksiä, sitä herkemmin laukaisemme tulehduksia elimistössämme joka päivä. Ihmisen elimistö ei  pysty, eikä sitä ole suunniteltu, käsittelemään sokereilla ja omega-6 rasvoilla kyllästettyjä eineksiä.

Tulehdusten vähentämiseen on vain yksi keino: palata lähemmäksi ruoan luonnollista alkuperää ja tilaa. Lihasten rakennusaineeksi pitää syödä proteiinia. Sokerina pitäisi nauttia mahdollisimman luonnollisia monimutkaisia sokereita, kuten hedelmistä ja kasviksista saatavat. Ruokavaliosta pitää poistaa, tai vähentää, tulehduksia aiheuttavat omega-6 rasvat, kuten maissiöljy ja soijaöljy sekä niistä valmistetut ruoat. Yksi ruokalusikallinen maissiöljyä sisältää 7,28 g omega-6:tta, soijaöljy 6,94 g. Näiden sijaan kannattaa käyttää oliiviöljyä tai voita luonnonmukaisesti ruokituista lehmistä.

Eläinrasvat sisältävät alle 20 % omega-6:tta ja ovat paljon vähemmän todennäköisiä tulehdusten aiheuttajia kuin niin sanotut terveysrasvat, eli monityydyttymättömät. Voidaan unohtaa vakiintuneet uskomukset ravintotieteestä, joka on toitottanut jo vuosikymmeniä tyydyttyneiden rasvojen aiheuttavan sydän- ja verisuonitauteja. Tutkimustulokset tyydyttyneiden rasvojen kolesterolia nostavasta vaikutuksesta ovat hyvin heikkoja. Nyt kun tiedämme, ettei kolesteroli ole syynä sydän- ja verisuonitauteihin, on tyydyttyneiden rasvojen pelko täysin perusteetonta.

Kolesteroliteoria johti rasvattomien tai vähärasvaisten ruokavalioiden suosituksiin, jotka puolestaan loivat kokonaisen einesteollisuuden, joka on jo vuosikymmenien ajan aiheuttanut tulehduksia epidemian lailla. Lääketiede teki hirvittävän virheen alkaessaan suositella ihmisille tyydyttyneiden eläinrasvojen välttämistä ja omega-6 kasvirasvojen suosimista. Nyt käsissämme on verisuonitulehdusten epidemia, joka johtaa sydän- ja verisuonitauteihin ja muihin salakavalasti tappaviin tauteihin.

Jokaisen pitäisi valita ruokia, joita isoäiti valmisti itse tuoreista raaka-aineista ja välttää supermarketista ostettavia teollisia eineksiä. Poistamalla ruokavaliosta tulehdusta aiheuttavat ruoat ja lisäämällä välttämättömiä ravintoaineita tuoreista luonnollisista raaka-aineista voimme parantaa vuosien länsimaisen ruokavalion aiheuttamat vauriot verisuonissamme ja kehossamme.

Alkuperäinen juttu:
http://preventdisease.com/news/12/030112_World-Renown-Heart-Surgeon-Speaks-Out-On-What-Really-Causes-Heart-Disease.shtml

145 kommenttia

 1. Ei kai siittä plakista suonissa ollut kuin muutama % kolesterolia ja loput kalkkia. Mitähän tapahtuu jos tuo kolesteroli/plakki systeemi ei tulekkaan korjaamaan suonen vauriota…

  Plusääni(15)Miinusääni(1)
  1. Artikkelissa mainitun lääkärin (joka tosin kommenttien mukaan on menettänyt lääkärioikeutensa hoitovirheiden vuoksi) näkemyksessä tulehduksista voi hyvnkin olla perää.

   Kummaa on se, että artikkelissa syytetään nykyisiä ravitsemussuosituksia sydäntaudeista. Toisaalta siinä kerrotaan tarkemmin miten teolliset rasvat,makeutusaineet, valmisruoka, liika sokeri ja ylipaino aiheuttavat tulehdusta. Mikä ravitsemussuositus suosittelee eineksiä, makeutusaineita, valkoista viljaa, runsasta sokeria ja ylensyöntiä? En minä ainakaan ole nähnyt yhtään sellaista. Tuo ”isoäidin” ruokavalio lienee kovia rasvoja lukuunottamatta aika lähellä Puskan ja kumppaneiden suosituksia ruokaympyröineen ja lautasmalleineen, eikö?

   Plusääni(38)Miinusääni(18)
   1. Ruokavaliosuositukset, joissa suositeltiin vähärasvaisuutta ja kasviöljyjä johtivat juuri tuohon einesruokateollisuuteen joissa rasvan puutteesta johtuva elintarvikkeiden rakenteiden heikkous korvattiin sokerilla ja lisäaineilla. Mitä vähemmän rasvaa ja mitä enemmän sokeia ja säilöntäaineita ja muita lisäaineita niin sitä vähemmän härskiintymistä ja saatiin pidennettyä eineksien hyllyikää…

    Plusääni(52)Miinusääni(4)
    1. Einesruokateollisuus on seurausta ihmisten mukavuudenhalusta, ei mistään muusta.

     Itsekkin valmistaisin pinattilättyni yms. itse jos osaisin/kerkeäisin.

     Tietysti teolliset valmistajat tekevät tuotteensa myynnin (maku/rakenne/osin myös terveyssuositukset ja dietit) JA taloudellisuuden perusteella.

     Plusääni(14)Miinusääni(3)
     1. Toivottavasti oli huumorilla kirjoitettu. Pitää olla aika hemmetin vieraantunut normaalista arjesta, jos pinaattilettujakaan ei osaa tai ehdi tehdä. Eineksiä (valmiit lihapullat, veriletut, nakit) syön ehkä korkeintaan viisi kertaa vuodessa, mökkireissulla tms.

      Plusääni(8)Miinusääni(17)
    2. kymmenen vuotta sitten meillä vaihdettiin mongicnac tyyppiseen ruokavalioonja puolisolta aleni kolesteroli vaikka rasvoja käytettiin enemmän (voi, kerma kasviöljyt oliivi ja kotimainen). ero oli huomattava, lääkitystä vaativasta arvosta normaaliin. vain sokeri, valkoinen vilja ja muut tärkkelykset jäi pois. kaikki puolivalmisteet ja einekset samoin. mene ja tiedä, toi oli todellinen tapahtuma.

     Plusääni(42)Miinusääni(3)
   2. Missä ihmeessä olet tällaisiin suosituksiin törmännyt? Koskaan en ole tällaista nähnyt ja erilaiset ”toisinajattelijat” keksivät itse tai uskovat muiden tyhjästä keksimiä muka ”virallisia suosituksia”. Viralliset suositukset suosittelevat paljon kasviksia sekä näiden lisäksi kalaa, kanaa, hedelmiä, vähän täysjyvää ja muita hiilihydraatteja, kasviöljyjä kuten rypsi- tai oliiviöljyä sekä suositellaan että vain mahdollisimman harvoin esim. Pullaa tai karkkia. Eineksiä ei suositella mitenkään erikseen, ellet luule mainoksien olevan virallisia suosituksia.

    Plusääni(20)Miinusääni(5)
    1. Mongicnac tyyppinen ruokavalio. Mielenkiinnosta vastaan kysymykseesi vaikka se ei koskekkaan minun kirjoitustani. Käyppä kuule katsomassa TRI Tolosen Itsehoidon artikkelit, vähähiilihydraattinen ruokavalio. Artikkelista löytyy mm. Esko Ahon käyttämänä tämä mainittu mongicnac ruokavalio jonka avulla Aho on kuulema laihtunut. Liekö sitten vaarallinen ruokavalio skeptikoille sitähän voi vapaasti itse kokeilla.

     Plusääni(5)Miinusääni(2)
  2. Tämä ei ole kannanotto kriittiseen tarkasteluun kolesteria kohtaan. Tämä on kannanotto hra Lundellin luotettavuuteen.

   Hra Lundell menetti lääkärinoikeutensa vuonna 2008.

   Hra Lundell määrättiin konkurssiin vuosina 1990 ja 2005. Alla tarkempaa selvitystä hra Lundellista.

   Financial and Legal Trouble

   Lundell also ran into considerable difficulty in his nonmedical affairs. Although the full records are not readily available, documents I found on the Internet indicate the following:

   In 1990 Lundell filed for bankruptcy. At that time, there were several lawsuits pending in state court on the theory that he was a partner in a construction business called West Coast Construction in which he had invested. I don’t know the outcome of these suits, but he ultimately wound up owing at least $20 million dollars.

   In 2005, he again filed for bankruptcy, claiming to have assets of $12,990 and liabilities of $20,185,769.60. The liabilities included $74,264.77 in credit card debts, $78,932.48 for accounting services, the $20 million debt related to the previous bankruptcy, and ”unknown amounts” of state and federal taxes owed. The financial statement also listed his earnings as $0 for 2005, $0 for $2004, and $288,436 for 2003 [8].

   In 2004, Lundell leaded guilty in federal court to three counts of willful failure to file income tax returns. A newspaper report indicates that he had become a client of ”tax protestor” Wayne C. Bentson after a long-running dispute with the IRS and that rather than filing tax returns from 1992 to 1996, Lundell had filed affidavits contesting the government’s right to levy taxes [9]. In 2005, Lundell was sentenced to three years’ probation, but the probation was terminated after 16 months. Bentson was ordered to pay $1,129,937 to the Internal Revenue Service and was sentenced to four years in prison, to be followed by three years of supervised release [10].

   Other Activities

   Lundell says he founded the Healthy Humans Foundation ”to help the human race free themselves of chronic diseases such as obesity, diabetes, heart disease, mental disorders, and other diseases caused by improper nutrition and misleading consumer information.” [11] I was unable to find an entry in the business listings of the Arizona Secretary State or the IRS’s database of nonprofit organizations.

   From 2007 through May 2010, Lundell was listed as an advisor to NourishLife, a company that markets vitamins, fish oil supplements, and conjugated linoleic acid supplements as ”pharmaceutical grade” products claimed to help children with speech problems. After the Chicago Tribune criticized the products and mentioned that Lundell had lost his medical license [12], he was removed from the page of advisors on the NourishLife Web site.

   Lundell’s book, The Great Cholesterol Lie, is offered for $49.95 through The Truth About Health Disease Web site, which also invites people to sign up as members:

   Silver membership ($47/month) includes ”a vast amount of information” every month.”
   Platinum membership: (77/month) adds access to month;y teleseminars in which Lundell answers questions and twice-monthly interviews with ”cutting edge experts.”
   Gold membership: ($245/month) adds a one-hour or two half-hour private consultations with Lundell.

   A free copy of The Great Cholesterol Lie is included in all three categories or can be obtained for $4.95 with a ten-day ”trial membership.” However, the site says that it is not accepting new members at this time.
   The Bottom Line

   Dr. Lundell would like you to believe that he has special knowledge of heart disease prevention. I do not trust his advice.

   Voit itse katsoa lisää ja tarkistaa lähdetietojen laadun täältä: http://www.quackwatch.org/11Ind/lundell.html

   Plusääni(7)Miinusääni(3)
 2. Tässä voisi mainita myös viljan, joka sisältää juuri tuota pirullista omega- 6 rasvaa. Saman tekee viljalla ruokittujen eläinten liha.. eli tervehtymisessä on oleellista lopettaa tuo järjetön viljan käyttö, varsinkin vaaleiden viljojen.

  Plusääni(31)Miinusääni(2)
   1. Kiitos.

    Eli meillä on myös Suomessa näitä Quackwatch / Barretin koulukuntalaisia, ainakin tyy valvomassa lääkemafian etuja 🙂 No suotakoon jokaiselle harrastuksensa. Kasvattaapahan ihmisten kriittisyyttä.

    Plusääni(8)Miinusääni(1)
    1. aatos: ”Eli meillä on myös Suomessa näitä Quackwatch / Barretin koulukuntalaisia”
     Eli niinku Myllykangas, joka haukkuu pillerikauppiaat ja muut puoskarit maanrakoon. Millä tavoin hän muka edistää pillerikauppaa?

     Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. ”hoitovirheet” olivat ehkä niitä ruokasuosituksia tuolta tohtorilta. Eli terveempiä elintapoja , jolla olisi potilaat saaneet terveytensä takaisin. Se on myrkkyä lääketehtaiden myynnille. Eihän semmonen käy koululääketieteelle, koska se on kimpassa lääketehtaiden kanssa

   Plusääni(64)Miinusääni(4)
  2. Tai sitten suuressa maailmassa toisiajattelijat ja kaapista ulos tulleet vaan lakastaan maan alle.

   Kuka tietää totuuden. Lääkäri itse.

   Venäjällä tuollaiset totuuden kertojat tai kaapista ulostullut tapetaan.

   Meillä on Tolonen, Somppi ja Heikkilä hyvinkin hengissä ja töissä. Tolonen on toisn eläkkeellä.

   Ja Ruotsissa monikin lääkäri töissä, jotka puhuvat samoja asioita kuin tuo kyseinen lekuri.

   Plusääni(36)Miinusääni(1)
   1. Tässä yhteydessä kannattaa muistaa myös psykologi Aku Kolpakkalan tapaus.

    Hänhän meni kesällä 2014 lausumaan julkisuudessa, että iso osa masennuslääkkeistä on käytännössä tehottomia, ja saattavat jopa pahentaa potilaan tilannetta. Tämän lausunnon seurauksena hänen työnantajansa (yksityinen lääkärifirma Mehiläinen) antoi hänelle välittömästi potkut.

    Tuollaista asiaa kun ei olisi saanut mennä kertomaan ääneen! Sellainen kun vaarantaa monien tahojen bisnekset…

    Plusääni(16)Miinusääni(0)
  3. Siis USA:n lääkäriliitto AMA on erottanut miehen joukoistaan, koska on hoitanut potilaitaan ’kerettiläisin’ menetelmin. Tulee mieleen tarina lääkäristä, joka aikoinaan ehdotti, että kädet pitäisi pestä kun tulee ruumiinavauksesta lasta päästämään. Kollegansa raivostuivat niin moisesta, että ’diagnosoivat’ miehen hulluksi… No, onneksi nykyään jo pestään kädet…

   Plusääni(52)Miinusääni(0)
 3. Tai sitten sionistimurhaajat vievät oikeudet niiltä, jotka puhuvat jotain sellaista, jota iso bisnes ei siedä.

  Plusääni(16)Miinusääni(2)
 4. Huh huh, magneettimedia, kuin joku kehtaa edes lukee näitä juttuja…

  Plusääni(5)Miinusääni(24)
  1. Huvittavaa kun joku ihmettelee että ” Huh huh, magneettimedia jne. Magneettimedia on todella hyvä väylä lukea tosiasioista joista esim. muu media vaikenee. Kannattaa lukea esim. Arginiini ja Terveys Jyrki Penttinen Hannele Penttinen. Kirjassa käsitellään eräitä asioita jotka voivat vaikuttaa vakavienkin sairauksien syntyyn. Todella mielenkiintoinen kirja, luin sen läpi yksiltä istuimilta en malttanut lopettaa ja luulen että ei jää ainoaksi kerraksi tämän kirjan lukeminen. Kannattaa ottaa hiukan laajakatseisempi maailmankuva elämään niin tulee tietoisemmaksi siitä mitä kaikkea hyvää tai pahaa tähän maalliseen vaellukseen liittyykään. Kaikki ei ole niin mustavalkoista. Esim. Lääketeollisuus perustuu suuriin valheisiin joita viljelemällä se rikastuttaa omia ”pörssejään” ja käyttää häikäilemättömästi sairaita koekaniineinaan. Eikä sen tarkoitus ole edes parantaa sairaita vaan vähän lievittää ja pahentaa ja lisätä uusilla sairauksilla ihmisten tuskaa entisestään. En ole enkä tule lääketieteen kannattajaksi, jos lääketiedettä voi edes tieteeksi mainostaa. Raakaa peliä ihmisten kustannuksella ei mitään muuta.

   Plusääni(40)Miinusääni(1)
 5. Eipä tossa edellä taas oltu perillä mistään. Onhan oliiviöljy 100 x parempaa kuin mikään kasvisöljy. Sinä ei näet ole yhtään O6 eikä O3, kun esim.rypsiöljy sisältää pelkästään O6.

  Plusääni(8)Miinusääni(1)
  1. Kyllä molemmissa öljyissä on sekä omega 3 ja omega kutosta, mutta rypsiöljyssä kutosta on vaan 20 enemmän, tiki rypsiöljyssä on kyllä enemmän myös omega kolmostakin…. silti suosisin oliiviöljyä!

   Plusääni(4)Miinusääni(1)
  2. Itse asiassa sekä oliivi- että rypsiöljyissä on molemmissa omega-6 ja omega-3 rasvahappoja.
   Rypsiöljyssä on omega-3:a on kuitenkin paremmassa suhteessa verrattuna oliiviöljyyn. Rypsiöljyssä kannattaa kuten muissakin ruoka-aineissa kannattaa suosia luomua myrkkyjäämien minimoimiseksi.

   Plusääni(4)Miinusääni(4)
 6. No nyt on kyllä tämä kirjoittaja sekottanut aika pahasti totuutta ja tarua. Tosiasia on, että Yhdysvalloissa käytetään liikaa rasvaa, liikaa sokeria, liikutaan liian vähän ja lihotaan. Seurauksena on nk. metabolinen oireyhtymä, minkä seurauksena myös aikuistyypin diabetes voi syntyä. Glukoosi on kyllä osallisena tässä tulehdusprosessin synnyssä, mutta haima pitää normaalisti insuliininerityksellä tämän glukoositasapainon kontrollissa. Diabeteksessa glukoositasapainoa ei pystytä säilyttämään normaalina, ja glukoosi tosiaan liittyy nuihin proteiineihin, ja aiheuttaa tuhoa mm. munuaisissa ja verisuonissa. Mielestäni syyn etsiminen on näiden asioiden äärellä vähän kuin veden etsiminen koivunoksan avulla. Ei ehkä paras vertauskuva, mutta ihmiset haluavat helppoja ratkaisuja tänä aikana. Ratkaisuja jotka miellyttävät omaa mieltä. Sydän- ja verisuonitautien taustalla on selvästi todistettu olevan ylipaino.

  TL;DR:
  Hyvät ihmiset, tehkää kuten Arvo Ylppö aikanaan sanoi: Kohtuus kaikessa.
  Syökää sopivasti suhteessa teidän kulutukseenne, niin ette liho. Muistakaa liikkua tarpeeksi. Näin saatte oikotien terveellisempään elämään.

  Ystävällisesti, ja ketään (toivottavasti) loukkaamatta toivottaen,
  Jeppe

  Plusääni(11)Miinusääni(4)
  1. Ei se asia ole ihan niikään, että Amerikoissa syödään liikaa rasvaa. Sokeria ja muuta makeata, kuten kokista menee litra kaupalla.
   Pulla se on suurin syylinen. Tiedäthän sinä sen,että hiilarit muuttuu sokeriksi systeemissä. Se on sama kuin muut makeet, jos ei pahempi. No mitä siitä seuraa? Lihominen.
   Hamburilainen on Amerikkalaisten, voisi sanoa melkein kansallisruoka. Hambuger on ok. jos jättää sen pullan pois. Tietysti toinen paha on se, että otetaan sen hamburgerin kanssa kokista.
   Oli miten oli, niin pitäkää siitä huoli, ettei insuliini hyppele liikaa. Sillä on suora yhteys syövän kehityksessä.

   Plusääni(11)Miinusääni(0)
 7. Tosi hyvä kirjoitus ja uskon tässä moneenkin asiaan..se on totta että aika useilla ihmisillä on jatkuva ”tulehdustila”..ruokavaliolla on todella suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin ja sairauksiin..itse söin joka päivä 30 vuoden ajan pullaa keksiä suklaata karkkia , koko ajan tiesin viimeisen parin vuoden ajan että ne ei sovi, ja tekevät ihme oireita..aina oli turvotus, kipua mahassa, helicobakteereja (jotka ei kuolleet lääkkeillä , 3 kuuria söin) pohjukkaissuolihaavauma, jatkuvat mahaoireet. Ajatustasolla oli tunne kun kroppansa tuntee , että kohta tapahtuu jotain elimistö on nii lujilla jotenkin . Väsy oli aina, ei koskaan ollut oikeasti virkeä . Onneksi elimistö teki stopin ja pukkas allergian, iho alkoi reagoimaan , yskä oli jatkuva ja löytyi maitoproteiini ja vehnä allergiat..aika shokki heittää herkut ja vehnäpullat pois:)

  En ole tämän paremmin voinut koskaan , ei koskaan ruokavaliomuutoksen jälkeen ole maha kipeä, Iho on kuin uusi, 50 nainen ja ei uskois..painokin putos 10 kg, aika hoikas kunnos koska lihava en ollut sillonkaan mutta iso nainen kuitenkin…Ruoka on valitettavasti tosi käsiteltyä nykyisin, luomu ruokaa pyrin syömään ja itse valmistaan , sillon tiedän mitä suuhuni laitan. Aivan iljettää katsoa kun ihmiset munttaa kaikkia moskaa suuhun ja valittavat ihme vaivoja , ja suurin osa on lhavia, läski ei ole kivaa katsottavaa, lihavat loukkaantuu tästä mutta se on totta, joka rasvakerros on verisuonten vihamies. Ihminen on sitä mitä syö, tiedän se satavarmasti kokemuksesta ja myös työni kautta potilaista. Juon myös vesiliukoista ravintolisää , aivan huippujuttu, koskaan en purkista ota tabletteja, niistä ei ollut mitään hyötyä mutta nestemäisestä on ja paljon. Tukena ja palautusjuomana niitä tarvin. voi tästä voisin puhua viikon mutta katsokaa oikeasti mitä suuhunne laitatte..ja tuo professori vihdoin sanoo sen mitä ei koululääketiede vain anna ulos kakistaa..onneksi lääkärit alkavat jo tänä päivänä uskoa vähän muuhunkin kun koulukirjoihin

  Plusääni(22)Miinusääni(1)
  1. Olen lapsesta asti ollut kiinnostunut ruuan terveysvaikutuksista ja kokeillut lähes kaiken mahdollisen itse. Kannattaa, sillä silloin tietää, mikä itselleen sopii parhaiten.

   Olen lopulta päätynyt melko runsasrasvaiseen ruokavalioon, jossa proteiineilla ja hiilareilla on oma tärkeä osansa. Syön toki sokereita, kuitenkin mahdollisimman luonnollisessa muodossa, mutta en syö lainkaan vehnää, ruista, ohraa, enkä kauraa. Silti vielä merkittävämpi vaikutus on sillä, mitä juon ja siihen kiinnitän vielä enemmän huomiota. Vesi paras voitehista.

   Joka kerta, kun syön elintarviketeollisuuden eineksiä, huomaan sen olevan haitaksi keholleni. Luomu-ruoka ja mahdollisimman vähän prosessattu ja kypsennetty pitää kehoni virkeänä ja toimintakykyisenä. Tähän kun lisää vielä pöytäsuolan korvaamisen merisuolalla (mineraalit ja luonnollinen koostumus), niin johan alkaa keho olla toimintakykyinen, eikä turhia kipuja ja tauteja ole. Kovempaa voin myös harjoitella kuin ennen ja olen elämäni kunnossa.

   Olen kokeilujeni perusteella täsmälleen samaa mieltä artikkelin kanssa, eli verisuonten tulehdustila on ongelma nykypäivänä. On muistettava, että ääripäät, kuten karppaus, ei ole hyväksi. Tärkeää todellakin on kohtuus ja liikunta. Ne taitavat ollakin ainoat hyvä ohjeet, mitä olen ravintoasiantuntijoilta ja lääkäreiltä kuullut terveyteemme liittyen.

   t. ennen kuin antaa muille ohjeita, kannattaa kokeilla itse.

   Plusääni(14)Miinusääni(3)
    1. Karppaamisessa jätetään hiilihydraatit pois ruokavaliosta, jolloin kehon suurin energianlähde poistetaan. Karppaaminen on vain yksi näistä ”helpoista” ravintobuumeista, jolla saavutetaan väliaikaisia tuloksia.

     Plusääni(5)Miinusääni(5)
     1. Karppaaminen. Älä kirjoita tuollaista moskaa, kun et näytä tietävän tarpeeksi mitä karppaamisella tarkoitetaan. Ja toiseksi miten voit tietää kun ja jos et itse ole sitä kokeillut. Karppaajana voin kertoa että siitäkin näyttää olevan monia erilaisia versioita. Olen itse harrastanut VHH pitoista ruokavaliota usieta vuosia ja ensimmäinen asia mikä tapahtui ihan itsestään oli että paino putosi 7 kiloa pienessä ajassa. Meillä osa porukasta syö lihaa, kalaa ym. eläintuotteita noin 100g /pv, vähäglykeemisiä kasviksia n. 500 g /pv. marjoja joka pv 100g, pähkinöitä 1-3 kourallista pv, VHH hedelmiä, avokaadoja, kaalia joku , jugurttia, kermaa, voita, täysipainoisia öljyjä, kanamunia unohtamatta. jne. Mutta kaikki kevyttuotteet ja turhat kalorit olemme hylänneet. Herkuttelemme omatekoisilla esim. jäätelö, letut mantelijauhoja yms. käyttäen marjakiisselit ilman maissi tai perunajauhoja jne. Luulempa että tällainen ruokavalio voittaa ne tavanomaiset, ja kukin elää tyylillään ja sen voin sanoa että yhtä en vaihda ja se on karppaaminen. KOKEILE niintiedät ei siihen kuole.

      Plusääni(17)Miinusääni(1)
  2. Minulla on ihan samat kokemukset. Sokeri, maito ja viljatuotteet pois ja olo on kuin keijulla. Syön tummaa sukaata joskus, juon viiniä, juureksia, marjoja, hunajaa, hedelmiä, vihanneksia, ei mitään vaikeuksia pitää ruokavaliota. Vaikeinta on löytää mitään ostettavaa nykyään kaupoista. Varsinkin iltamyöhällä

   Plusääni(9)Miinusääni(1)
  3. Olen ollut nyt yli vuoden paleo-ruokavaliolla (kivikautinen dieetti nykyaikaan väljästi sovellettuna: ei vilja- eikä maitotuotteita) ja aion jatkaa hautaan asti. Olo on parempi kuin koskaan, nälkä ei vaivaa ja syön niin paljon kuin hyvältä tuntuu – lihomatta! (laihduin n. 2 kk:ssa ihannepainooni, ja se on säilynyt). Suosittelen tutustumista.
   Monet paleota noudattavat tuttavani raportoivat hyvistä muutoksista kehossaan, huonoista en ole kuullut keneltäkään. Toimii sydän-, vatsa-, iho-, nivel- ym ikäviin oireisiin parantavasti, kun noudatetaan pitempään kuin pari viikkoa (yleensä ensimmäiset hyvät tuntemukset alkavat noin kahdessa viikossa, krooninen niveltulehdus tarvitsee jopa vuoden).

   Plusääni(13)Miinusääni(1)
   1. Hei,mielestäni kokonaisuus näyttää nyt kyllä menevän raviinon suhteen oikeaan rsuuntaan.Olen kauan seurannut näitä ravinto terveys syy seuraus asioita.Tulehdus taitaa olla suurin syy elimistön sairauksiin ja kehon happamuuden tasapainon vaikutukset tiedettiin jo 1800- luvulla.Itse käytän maidon sienipalleroista tekemääni piimää sisäisesti ja nyt kokeilussa ulkoisesti.Solujen sisäiseen hoitoon myös syötävää rikkiä sekä valkosipulia, kurkumajauhetta.Iholle sianpuolan kanervan liotusvettä iholle poispesten myöhemmin.Sokerina käytän ruokosok tai lakritsinjuurijauhoa mm kahvissa.Suolankukkaa,sormisuolaa tai kristallisuolaa.Nämä laitoin koska jos arvostelen on myös jotain annettava.Monesti olen saanut lukea terveydenalan henkilöiden saamista sanktioista ,erottamisista, siirtämisistä eri tehtäviin tutkimustuloksia julkituotuaan. Taustat voi jokainen päätellä itse.Nyt kyllä ihmetyttää omavaraistalouden siementen saanti ja yrttikasvatuskieltoa lukiessani mihin olemme menossa ja juurikin kun krs taloalueillakin on innostuttu omiin vihannestuotantoihin.

    Plusääni(6)Miinusääni(0)
 8. Mielenkiintoinen ja hyvä kirjoitus, mutta täytyy sanoa että…

  1. ”Kohtuus kaikessa” on paras ohje.
  – ei kandee syödä, liikkua, tehhä töitä eikä syyvä liikaa kerralla. Kaikkee kohtuudella.
  2. ”Opi lähdekriiitisyys” on ehkä toiseksi paras neuvo tähän kirjoitukseen liittyen.

  Plusääni(8)Miinusääni(2)
 9. Repe, sujuvasti pääsit Juutalaisvastaiseen aiheeseen. Noita rasistisia kommentteja varten lienee omatkin sivunsa.

  Plusääni(4)Miinusääni(5)
     1. Kyllä pitää, jokaisen fundamentalistisen uskonnon ajatus on että Me, oikeat Jumalan valitut olemme
      parempia kuin muut.

      Oletkos lukenut vanhan testamentin läpi?
      Se sisältyy myös kristinuskoon.
      Sieltä löytyy mielenkiintoisia ohjeita muunmaanmuriaanien kohteluun, sodankäyntiin, sotavankien kohteluun jne.
      Voit tietysti väittää noita juutalaisten teksteiksi, mitä ne tietysti ovatkin, mutta kristinuskon ja islamin juuret ovat juutalaisuudessa, siitähän ei mihinkään pääse.

      Plusääni(5)Miinusääni(8)
     2. Ne ohjeet on siinä juutalaisille. Muut uskonnot eivät niistä piittaa eikä islam edes lue sitä testamenttia. Juutalaist taas uhoavat, että Raamattu on heidän ohjenuornsa ja Talmud. Sen huomaa.
      rabbi Manis Friedmanilta (Bais Chana Institute of Jewish Studies, St. Paul, Minnesota, kirjoitus lehdessä Moment (May/June 2009):

      “En usko länsimaisiin moraalioppeihin eli :älä tapa siviiliväestöä tai lapsia, tuhoa pyhäkköjä, älä taistele loma-aikana,älä pommita hautausmaita, älä ammu ensin ennen kuin toinen on ampunut, koska se olisi moraalitonta. Ainoa tapa sotia moraalisesti on juutalainen tapa: Tuhoa pyhäköt. Tapa miehet, naiset ja lapset (ja karja).”

      Näin puhuvat siis hengelliset johtajat! Miksi nettitrolit kaivavat Memristä ym. vain oletettuja islamilaisten mullahien palopuheita?

      Plusääni(3)Miinusääni(2)
 10. Raakavegaanina ihmiskeho voi parhaiten. Eläinproteiinia emme tarvitse yhtään mihinkään, aminohapot proteiinimme rakennusaineiksi saamme vihreistä kasvinosista parhaiten. Lehmät ovat kalkkeutumiemme syy, siis lehmässä elävät nanobakteerit, jotka rakentavat lehmän maidosta ja lihasta saatavasta kolesterolista, proteiinista ja kalkista kaikki patologiset kalkkeutumamme. Tutkikaa Olavi Kajanderin tukahdutetut tutkimukset.

  Plusääni(4)Miinusääni(7)
 11. Lundell: ”keinomakeutusaineet ja tärkkelykset) ja omega-6 kasviöljyillä, kuten soijaöljy, maissiöljy ja auringonkukkaöljy, joita löytyy kaikista teollisista eineksistä. ”

  Mutta eihän suomessa edes noita käytetty vaan voita kun sydäntaudit pomppasi taivaisiin ja aspartaamikin keksittiin vasta 1965 ja käyttöön joskus 70-90-luvulla. Sensijaan sydäntautikuolleisuus romahti 80-luvulla kun siirryimme voista keveisiin kasviöljyihin (ja keinomakeutusaineet virtasi kauppoihin).
  Kannattaa pysyä siinä nyt eikä uskoa pilipali poppaukkojen höpinöitä.

  Plusääni(5)Miinusääni(14)
  1. Sodan takia melkein koko maailma näki nälkää. Kun ruokapula helpotti sodan jälkeen tuli diabetes-, lihavuus- ja sydäntautiepidemia. Tämä ilmiö havaitaan mm. kidutuksen uhreilla; kidutuksen uhreja pidetään myös nälässä vankeutensa aikana ja pois päästyään melkein kaikki saavat diabeteksen.

   Plusääni(9)Miinusääni(0)
 12. Eihän kuolleisuuden heti tulisi romahtaa, jos siirtyy johonkin. Kyllä sen syynon pitänyt sattua aikaisemmin, sillä kuolemat kehittyvät valehtelijoidenkin mukaan hitaammin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 13. Repe:
  En puolusta Israelin toimia miehitysalueilla jne.
  Vastustan vain tyhmää yksipuolista näkemystä, jonka mukaan joku ihmisryhmä on syypää kaikkeen pahaan maailmassa.
  Tuo juutalaisvastaisuutesi on yksinkertaisen vastauksen hakemista monimutkaisiin asioihin.

  Jos tiedotusvälineet ovat mielestäsi sionistien käsissä, mistä johtuu että YLE:n ohjelmista välittyy Israelista sangen negatiivinen kuva?
  Uskonnonllisista syistä Israelia puolustavat valittavat toistuvasti että Israelia parjataan tiedotusvälineissä.

  Lukemani mukaan muuten Mooseksenkirjat sisältyvät Koraaniin.
  En tosin ko. kirjaa ole lukenut, Raamatun kylläkin.

  Koska olemme kaukana kommentoitavan artikkelin aiheen ulkopuolella, lopetan tut tästä tähän.

  Plusääni(3)Miinusääni(3)
  1. ”lopetan tut tästä tähän.” tämän aiheen ulkoa, toisaalta näinhän siinä näyttää käyvän skepsiksenkin palstalla joka kerta, kun ensin ’faktoina’ tarjotuille omille ajatuksille ja olettamuksille pyydetään lähdeviitteitä ja/tai lisäperusteluja.

   Plusääni(0)Miinusääni(3)
  1. Ei miehen ammattitaito ja tieto mihinkään häviä sillä, että joku yhdistys tai virasto tekee jonkunlaisen hallinnollisen toimenpiteen. Mies on lääkiksen käynyt ja harjoittanut ammattiaan vuosikymmeniä. Kyllä pitää paremmin perustella miksi mies ei olisi asiantuntija. Jonkun liiton tai viraston vaino itse asiassa vain indikoi totuudenpuhujaa.

   Plusääni(15)Miinusääni(1)
  2. Onneksi omalla kohdalla kun olen syönyt voita ja ruisleipää ja muutenkin kiertänyt kaukaa lisäaineet ja eineet(suurimman osan) on käynyt onnekas virhe nähtävästi? En ole ollut 5 vuoteen sairaana! Mutta keke syö tosiaan margariinia ja muitakin terveystuotteita oikein minunkin edestä niin päästään tyhmistä ihmisistä nopeampaa eroon!

   Plusääni(4)Miinusääni(1)
 14. Ihmettelen vaan sitä, kun Itä-Suomen kantaväestö valmisti epäterveelliset ruokansa kotona luomusti kasvatetuista lihoista ja eivät käyttäneet soijaa, tai muitakaan teollisia valmisteita, sen enempää, kuin paljoja sokereitakaan. Silti he johtivat sydän ja verisuoni taudeissa siihen asti, kunnes nykyinen valistus alkoi korjata tilannetta.

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
 15. Between 2000 and 2008, Lundell was subjected to five regulatory actions by the Arizona Medical Board:

  * In 2000, the board concluded that his postoperative management of a patient who died following carotid artery surgery was substandard and insufficiently documented. He was censured for unprofessional conduct, assessed a $2,500 civil penalty, and placed on probation during which he was required to take continuing medical education courses in carotid artery surgery and medical recordkeeping. He was also required to submit to monitoring of his patient records [4].
  * In 2003, the board noted that 13 out of 20 charts reviewed by the consultant were deficient because they did not include adequate initial evaluations of the patients. Lundell was censured again and was placed on probation that included quarterly chart reviews [5].
  * In 2004, the board found fault with his management of two patients and concluded that his records for these patients were inadequate. He was reprimanded and ordered to serve two more years of probation, during which he was required to undergo an extensive evaluation of his fitness to continue practicing medicine [6].
  * In 2006, the board sent him an advisory letter for failure to maintain adequate records and for a technical surgical error [7].
  * In 2008, the board reviewed Lundell’s management of several more patients and revoked his medical license. The board’s order indicated that the board began investigating his care of seven patients after the Banner Desert Medical Hospital suspended Lundell’s surgical privileges [7].

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 16. Taustalla myös veropetoksia ja muuta hämärää. Loistava kaveri antamaan neuvoja ihmisten terveyteen liittyen!

  * In 1990 Lundell filed for bankruptcy. At that time, there were several lawsuits pending in state court on the theory that he was a partner in a construction business called West Coast Construction in which he had invested. I don’t know the outcome of these suits, but he ultimately wound up owing at least $20 million dollars.
  * In 2005, he again filed for bankruptcy, claiming to have assets of $12,990 and liabilities of $20,185,769.60. The liabilities included $74,264.77 in credit card debts, $78,932.48 for accounting services, the $20 million debt related to the previous bankruptcy, and ”unknown amounts” of state and federal taxes owed. The financial statement also listed his earnings as $0 for 2005, $0 for $2004, and $288,436 for 2003 [8].
  * In 2004, Lundell leaded guilty in federal court to three counts of willful failure to file income tax returns. A newspaper report indicates that he had become a client of ”tax protestor” Wayne C. Bentson after a long-running dispute with the IRS and that rather than filing tax returns from 1992 to 1996, Lundell had filed affidavits contesting the government’s right to levy taxes [9]. In 2005, Lundell was sentenced to three years’ probation, but the probation was terminated after 16 months. Bentson was ordered to pay $1,129,937 to the Internal Revenue Service and was sentenced to four years in prison, to be followed by three years of supervised release [10].

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
  1. USA:ssa veroviranomaiset jahtaavat säännöllisesti toisinajattelijoita. Etenkin takavuosina ryöstöt ja tuomiot oliva mielivaltaisia, kun syyttömyys tuli osoittaa tai muuten tuomi napsahti., Suomessa on yhä tällainen mielivalta päällä, vaikka ei niin organisoituna ehkä kuin Jenkkilässä taannoin. Eräs Trafficant sai paranusta asioihin jouduttuaan itse syyttömänä puille paljaille, mutta oltuaan kongressimies.

   Muutenkin noita häväistysjuttuja juutalaiset pyörittöävät aina medioissan. Esim. Haider kun kuoli, niin media latoi ties mitä väitteitä ja skandaaleja täysin hatusta.

   Plusääni(5)Miinusääni(1)
 17. Totta toinen puoli, se mitä sokerista todetaan, harhaa toinen puoli, mitä rasvoista kerrotaan.
  On vaikea tietää kirjoittajan motiivia väitteilleen, joten jätetään hänen tuomitseminensa sikseen,

  Plusääni(0)Miinusääni(2)
 18. kyllä vain on omakohtaista kokemusta. kolesterolini oli korkealla, sain syödä vuoden verran lääkkeitä ja arvot senkun nousivat. lopetin tabujen syönnin en puhunut lääkärille siitä mitään ja aloin laittaa harmaan rannun voita leivälle, ostin sianlihaa ruokiin, söin lisäksi marjoja, juureksia ja hedelmiä. kolesteroliarvot putosi keskiarvon alapuolelle, lääkäri sanoi että ”lääke on vaikuttanut hyvin” sanoin etten ole syönyt niitä lääkkeitä lainkaan ja kerroin ruokavalioni. lääkäri meni ihan hiljaiseksi, ei käskenyt enää syödä kolesterolilääkkeitä. tapio rautavaaran mukaisesti: ”tämä tarina on tosi”.

  Plusääni(24)Miinusääni(1)
 19. Olen saanut perintötekijöinä korkean huonon kolesterolin (LDL). Siihen ei ruokavaliolla ole mitään vaikutusta, olen sen kokeillut useamman kerran. Ainoastaan HDL ja Trigly muuttuu ruokavalion mukana jolloin kokonaisarvo muuttuu. Olen kokeillut useimpia statiineja, punaistariisiä ja näitä ruokatuotteisiin lisättyjä kol.alentavia tuotteita. Haitta vaikutukset ovat rajuja apteekin tuotteista ja viiveellä luontais-ja ruokatuotteilla. Suolentoiminta pysähtyy, yleinen voimattomuus, hengästyy jopa istualtaan. Jos olisin toteuttanut näitä lääkäreiden hoitosuosituksia, en olisi kyllä elävien kirjoilla.

  Plusääni(7)Miinusääni(1)
 20. Eipä ihme että ko lääkäri mustalla listalla….hän on antautunut markkinavoimien ristiinnaulittavaksi, kunnioitukseni siitä! Sitä totuutta ei mikään muuta, että ruokavaliolla tietysti on merkitystä sv-tauteihin(kin). Sopii lähteä kokeilun tielle, vasta kun itsellä on kokemuksia, voi tietää jotain. Yksilöitäkin ollaan kaiken lisäksi. Kaiken suhteen. Itselläni hyvä ruokavalio ei riittänyt (kova sukurasitekin, puhumattakaan stressistä!).
  Lopulta kun oireet jo kovat, löytyi apu lähimmäiseltä joka saanut itse avun arginiini-pohjaisesta monivalmis-teesta. Kuulin että lääkäri Jyrki Penttinen on kirjoittanut kirjan Arginiini-2000-luvun ihmelääke ja luin sen. Se onkin paljon monipuolisempi mielipide/näkemys-kirja kuin nimestä voisi päätelläkään! Nyt happi riittää joka paikkaan elimistössä eikä sydänperäisiä oireita enää esiinny. Olenko terve? Tuskinpa täysin kaikilta osin, mutta ainakin sv-oireet poissa ja voin hyvin – ja olen tyytyväinen. Syön edelleen itselleni sopivaksi kokemaani ruokaa ylilyöntejä välttäen.

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
 21. http://uscl.info/edoc/doc.php?doc_id=89&action=inline

  Tuossa linkissä on 20.3.1969 tri Lawrence Duneganin kuulemia asioita Pittsurghin Pediatric Societyn luennolla, puhujna tri Richard Day, insider. Day visioi uudesta maailmanjärjestyksestä, ns. “uudeksi barbaarien järjestyksestä”, jossa hän määritteli n. vuoteen 2000 mennessä tapahtuvia muutoksia. Systeemi vaati sopivien ihmisten sijoittamista oikeille paikoille etukäteen. Tri Dayn mukaan hän saattoi suhteellisen vapaasti puhua asioista, jotka ennen pidettiin visusti salassa, sillä “kaikki on nyt valmiina eikä kukaan voi meitä enää nyt pysäyttää”. Hän kuitenkin kielsi kaikki muistiinpanot, nauhoitukset ym. vuodot. Vuona 1988 Dunegan purki nauhalle kuulemansa.

  Tri Day sanoi, että “kaikella on kaksi tarkoitusta. Näennäinen syy on saada asia hyväksytyksi kansalaisten taholta. Toinen on todellinen tarkoitus, joka liittyy uuden systeemin perustamiseen ja johdon todelliseen tarkoitukseen” (yleensä näennäinen, ihmisille kerrottu perustelu on kai täyttä potaskaa). Day esitti seuraavia taktiikoita, joiden avulla kulttuuria muutettaisiin ja väestöä vähennettäisiin, focus perheessä, yhteiskunnan perusyksikössä:

  1. Ihmisten määrää planeetalla on rajoitettava. 2. Ihmisten ei ole lupa hankkia enää lapsia halujensa mukaan tai vapaasti/huolettomasti. 3. Ihmisten on erotettava seksi lisääntymistarkoituksesta ja silti heitä kannustettaisiin seksuaaliseen aktiivisuuteen. Ehkäisyä suositeltaisiin vahvasti ja ehkäisylääkkeitä olisi saatavilla kaikkialla amerikkalaisissa apteekeissa vapaasti. 4. Seksiopetusta kouluissa lisättäisiin, jopa alkeis- / peruskoulussa (elementary school), jotta lapset vieteltäisiin aikaisin. Teiniraskaudet tulisivat lisääntymään. 5. Abortti tullaan sallimaan eikä se ole enää rikos missään. Veronmaksajat kustantavat sen niille, joilla ei ole siihen varaa. Aborttia tullaan pitämään normaalina asiana. 6. Enemmän ihmisiä tulee omaksumaan homoseksuaalisen elämäntyylin. 7. Avioerot lisääntyvät. Perheiden merkitys vähenee. 8. Lääketieteen asiantuntijat tulevat suosittelemaan eutanasiaa niille, jotka ovat saattaneet itsensä hyödyttömiksi. 9. Vakuutusyhtiöt ja yksityinen teollisuus kytkevät terveydenhoidon työllisyyteen (työterveyshoito). Terveydenhoitokulut lisääntyvät ja viranomaiset joutuvat säännöstelemään lääkkeitä ja sairaanhoitoa. Ilmainen / julkinen terveydenhuolto lopetetaan asteittain. 10. Hallitus ja korporaatiot tulevat vaatimaan työntekijöiltään valokuvatunnistetta ja julkisiin rakennuksiin tulevilta. 11. Tohtoreista tulee pitkälle erikoistuneita spesialisteja. 12. Uusien sairauksien diagnosointi vaikeutuu ja myös parantumattomia uusia sairauksia ilmenee. 13. Tri Day sanoi: “Me voimme jo nyt parantaa lähes kaikki syövät jo nyt. kaikesta tästä on tiedot olemassa Rockefeller-instituutissa.” Kuitenkin, jos ihmiset eivät enää kuolisi syöpiin, me ylikansoittaisimme alueita. Hän sanoi myös, että salamurhaajat tulevat pystymään stimuloimaan sydänkohtauksia. 14. Convenience (mukavuuslaitos? herkut?) tai valmisruoat muuttuvat vaarallisiksi (hazardous). 15. Ihmisille mainostetaan ja suositellaan maailmanlaajuista uutta uskontoa. Raamattu muutetaan.16. Toimittajat/kustantajat muuttavat vähitellen/huomaamattomasti (subtly) kirjallisuuden klassikoita.17. Lapset tulevat viettämään enemmän aikaa koulussa, mutta heistä tulee lahjattomampia/tuottamattomampia. 18. Eliitti tulee rajoittamaan julkaisutoimintaa: kirjat katoavat kirjastosta. 19. Lakeja muutetaan, myös sinistä lakia, joka kieltää kauppojen sunnuntaiaukiolot. 20. Valtiot laillistavat uhkapelin ja tekevät siitä instituution. Ne kontrolloivat korporaatioiden kilpailua, muuttavat antitrusti-lakeja ja luomaan uudet säännöt, jotka mahdollistavat monopolikapitalismin ja yksityiset julkiset kumppanuudet. 21. Alkoholin ja huumeiden kulutus lisääntyy ja siitä taas syntyy tarvetta tehokkaampaan poliisien valvontaan ja ihmisten vangitsemisiin, mahdollisesti yksityisesti omistettuihin vankiloihin. Veronmaksajat maksavat vankien kulut. Rikosta käytetään yhteiskunnan ohjaamiseen. 22. Matkustusrajoituksia säädetään ja matkustamista vaikeutetaan. Ihmiset tulevat tarvitsemaan lupia maan sisälläkin matkustamiseen. Auto-onnettomuudet ja lento-onnettomuudet lisääntyvät. 23. Hallitus luo keskitetyn valvontajärjestelmän. Ehkäpä kotejakin valvotaan kaapelimedian välityksellä. 24. Infrastruktuurin annetaan rapistua, mikä saa aikaan masentuneen ilmapiirin. 25. Teollisuutta rajoitetaan sillä perusteella, että muiden maiden olisi mahdollista saavuttaa samat asemat. Työpaikojen väheneminen saa aikaan ihmisten uudelleen sijoittumista, joissain tapauksissa väestö lisääntyy hirmuisesti. Teollisuussabotaashi saattaa myös aiheuttaa tuottavuuden vähenemistä ja väestön siirtymisiä. 26. Viihteestä tulee enemmän seksuaalisesti suorasukaisempaa, eloisampaa ja väkivaltaisempaa, jotta ihmiset muuttuisivat vähemmän herkiksi ja hienojakoisiksi. Kuoleman esittäminen hyväksytään helpommin. 27. Eliitit, mahdollisesti maatalousbisneksen kautta, Rockefeller-säätiön esityksen mukaisesti, keskittävät ruoan tuotannon ja jakelun aiheuttaen tällöin tahallaan pulaa ruoasta. Pienet maatilat tulevat katoamaan. 28. Tri Day sanoi: “Me voimme tai voimme pian kontrolloida säätä”. 29. Asumiskulut nousevat rajusti (Muodossa: niistä tulee estäviä (prohibitive)). 30. Eliitti kontrolloi taloutta inflaatiolla. Rahasta tulee luottoa ja sen vaihtamisesta sähköistä. kaikesta huolimatta yksinkertainen pankkijärjestelmä kontrolloi kaikkia finanssitoimintoja. 31. Eliitti käyttää terrorismia yhdyskuntien kontrolloimiseksi ja drakonisen lainsäädännön aikaan saamiseksi.

  Plusääni(11)Miinusääni(0)
 22. Jospa jätetään kaikki Huuhaa pois ja todetaan että itse tehty ruoka tuoreista raaka-aineista, ilman lisäaineita on tie terveyteen. Kala, liha pariloituna tai nopeasti kypsennettynä suikaleita, muutama peruna, ja muutama muna keitettynä pehmeäksi. lisäna paljon hedelmiä, vihanneksia ( höyrykypsennettynä) riisiä keitettynä päivän annokseksi. juomana vihreä tee. eli periaatteessa japanilainen ruokavalio. Ei yhtään sokeria viljatuotteita eikä juurikaan suolaa.Öljynä joko oliviöljy tai avocado öljy. maukasta ja ravitsevaa. ja annoskoko sellainen että on lautasella ”Oman nyrkin kokoinen”. Tämä on Ana Heikkilän ohje ollut jo aikoja ja toimii taatusti.

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 23. Mitenköhän toi luonnonmukaisesti ruokittujen lehmien maidon terveellisyys perustellaan? Mitä vikaa on ihan tavallisesti ruokituissa lehmissä? Samoilla aineilla ne ruokitaan, luomussa vaan viljelijät pistetään tekemään kaikki vaikeemmin ja byrokraattisemmin, vaikka lopputulos on ihan sama kuin tavanomaisessa viljelyssä. Muutenki koko ”luonnonmukaisuus” ja ”luomu” on kamalaa snobeilua, joka muka jakaa maanviljelijät hyviin ja pahoihin.
  Kaupassa myytävä Valion luomumaito on tosin homogenoimatonta, joten se maistuu niin paljon paremmalta kuin tavan maito, vaikka samalta ne maistuu ku ne tulee lehmän utareesta. Ärsyttää tommone luomuviljely parantaa maailman hössötys, tavanomainen viljely on kyllä ihan yhtä kehittynyttä ja turvallista toimintaa kuin luomukin. Sitä on tutkittu yhtälailla siinä missä kuin luomuviljelyäkin, ehkä enemmänkin, eikä viljelijät omia peltojaan halua myrkyttää, kyllä he tietävät mitä tekevät.

  Plusääni(2)Miinusääni(4)
  1. Djaa’a. Sanoppas tuo viljelijöille. Itse tunnen muutaman luomua kasvattavan ja myös näitä normaali tilallisia ja täytyy sanoa että kyllä se normaaliviljely välillä itseä hirvittää. Varsinkin ku kuivatetaan niitä viljapeltoja Round up -vastikkeilla ja sitte todetaan että ihan hyvää tulee. Sellanen myrkky että ei tapa muuten pelkästään niitä haitta ja hyöty kasveja vaan myös ne ravinteet maaperästä. Ja sitte me syödään sillä samalla pellolla seuraavana vuonna kasvatettua tavaraa ihan ku ei oltais tiedettääkseenkään….

   Luomussa ku tuota ongelmaa ei ole, eikä saa olla. Eikä muutenkaan myrkkyjä, mikä tietysti näkyy hinnoissa. Mutta jos itseltä kysytään nii mielestäni hyvä saaki maksaa. Jos ei sais nii se olis vähän sama ku ostais vaatteet aina Halpa-Hallista ja odottais sitte jotain Pukumies-laatua. Tosi asia on se, että mitään kemikaaljea ei ole ihmisen kehoon alunperin ajateltu päätyväksi, eikä se siksi osaa niitä myöskään poistaa. Siitä ei päästä yli eikä ympäri. Saatikka sitten siitä paljonko ihmisen oikeasti tulisi syödä… jos miettii millä sitä alunperin on eletty, niin ei se ylisyöminen ainakaan hyvästä voi olla.

   Plusääni(5)Miinusääni(0)
 24. Lehmille syötetty luujauho ei ole luonnonmukaista ja on aiheuttanut mm. hullun lehmän tautia.
  Jyviä syöttämällä ym soijarehuilla, joissa saattaa olla GM-myrkkyjä omien soijamyrkkyjen lisäksi
  vähentää omega-3 pitoisuutta maidossa
  Round-Upin sisältämä glyfosaatti aiheuttaa hedelmättömyyttä niin karjassa kuin ihmisissä syövän
  jne vitsuksien lisäksi.

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 25. Niin moni ihminen elää siinä uskossa, että viranomaiset ajattelisivat ihmisten parastan. Vieläpä omassa fiksuudessaan kopiovat QUACKWATCH.org juttuja. Luulis nyt tajuavan, että sen ainoo tarkotus on suojella isojen lääke/ruoka firmojen etuja. HUOH sentään…

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 26. itse voin vain todeta, että Suomessa asuessani myös käytin runsaasti eineksiä ja muita reilusti lisäaineellisia ruokia… siellä myös sairastin jatkuvasti keuhkoputkentulehdusta (4-5/vuosi, tupakoija kun olen), atooppista ihottumaa, joka ikinen flunssa iski…

  sitten muutinkin maasta pois, ja huomasin olevani tilanteessa, että kaupasta ei löytynytkään eineksiä.. joten ruokailutottumukset muuttuivat ihan vahingossa juuri tuhon ”isoäidin aikaiseen” – perus raaka-aineista valmistettuun ravintoon… ja yllätys, yllätys… 11v poissta maasta, syöden puhtaampaa ruokaa… atooppinen ihottuma hävisi vuodessa, flunssassa olen ollut viimeisen kerran 8v sitten, ja keuhkoputkentulehdukseen olen syönyt antibiootti kuurin 6v sitten…. sattumaako vai ei… itse uskon vakaasti ruokailutottumusteni parantaneen minun jatkuvat sairastelut…

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 27. Artikkelin kirjoittaja lienee ensin kääntänyt tekstin verkosta löytyvällä kääntäjällä ja sen jälkeen yrittänyt muokata tekstiä selkokielelle, siinä kovinkaan hyvin kuitenkaan onnistumatta. Sen verran täynnä kirjoitusvirheitä oli tämä ”artikkeli”. Asiapitoisuudelle kuitenkin hatunnosto: Sitä Magneetti median (kuten se pitäisi oikeaoppisesti kirjoittaa koska suomenkielen sanaa ”magneettimedia” ei ole olemassa”) artikkelit harvemmin ovat.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 28. Allen Carr – kilot kuriin! -kirja, siinä on asiaa! Lukekaa jos uskallatte…

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 29. Noin vuosi julkaistun krijoituksen jälkeen voitaneen sanoa että tämä oli ensimmäisiä kirjoituksia jotka johtvat Puska-ravintosuositusten romuttumiseen. Ollaan kaverin lääkräin oikeuksista tai taloudellisesta tilanteesta mitä mieltä tahansa, niin hän on kuitenkin leikannut useita valtimotauteja eivätkä ne kaikki ole kuolleet. Lääkrärin oikeuksien menettäminen johtuu yksinomaan siitä, että hän on syyllistänyt virallista lääketeidettä sekä kertonut totuuden joka oli tiettyjen tahojen mukaan väärin.

  Nyt kun siis Suomessakin tiedetään että meille on puhuttu Puskaa lautasmallista ja ravinnosta Pohjois-Karjala projektin testikuolleisuuden piikistä asti, voidaan sanoa että tänään tiedetään enemmän kuin eilen. Ruotsalaiset kun ovat todistaneet oikeaksi sen, että saamme syödä normaalisti voita ja lihaa. Ja että soki on terveellisempää kuin metanolin ja formaldehydin yhdistelmä.

  Tätä Ruotsalaisten tutkimusta tukee Suonekin kuolleisuus tilastot. Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ei yksikään ihminen ole kuollut 11 vuoden aikaan sydän- ja verisuonitauteihin, jos hänen kolestoriarvonsa on ollut yli 8. Sen sijaan kuolleisuus em. tauteihin on ollut suurinta henkilöillä, joiden kolestroli on ollut alle 5. Jos minulla olisi kolestroli alle viisi, niin hankkisin siihen äkkiä kolme pykälää lisää. Onneksi se oli viime mittauksessa 8.6. Ja kun lääkäri piti ripityksen ruokavalion muutoksesta, niin sanoin selkeästi että ”En muuta”.

  Plusääni(8)Miinusääni(0)
 30. kannatta lukea kirja parantavat rasvat (Somppi joka on verisuonikirurgi), maailman tunnetuin omega tutkija Simopouloksen artikkelit.. Sama asia lyhennettynä: ihmisellä rasvahappotasapainon epätasaisuus aiheuttaa lähes kaikki länsimaaiset hyvivointi sairaudet. Eli jos omega 3:n ja 6:n suhde on enemmän kuin 1:9:ään solut ovat tulehdustilassa jolloin keho on herkempi taudeille (astma, reuma, syövät, 2 diapetes, sydän ja verisuonitaudit ym.). ”Jos suhde olisi alle 1:3 lähes kaikki lääkitykset olisivat turhia…” -Simopoulos, Ennen ihmisillä oli suhde 1:5 tai alle ja suositus on EU:SSAKIN 1:5 tai alle Japanissa 1:2 tai alle muta ruokateollisuus jyrää lääketeollisuuden kanssa ne romukoppaan:)!! Ja lopuksi epäilijöille http://www.avoin.helsinki.fi/oppimateriaalit/ravitsemustieteen_perusteet/04_rasvat_rakenne.shtml

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 31. Sokeri on se todellinen viikatemies kyllä. Ensin se vie energiat, tekee ihosta kauhean näköisen ja samaan aikaan syö suonia sisältä ja aiheuttaa sitten sydänkohtauksen tai verisuonitukoksen joka on sitten soronoo.

  Mulle tää oli wake up call. Olen kunnon sokeriaddikti, monta litraa viikossa jäätelöä… mutta nyt löytyi se motivaattori.

  Pitää vielä kehittää jotain muuta millä paikkaan sen tyydytyksen tunteen jonka olen saanut sokerista.. se on se pahin haaste…

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
  1. Aika äkkiä se muuttuu, kun viitsii vaan pari viikkoa syödä marjoja, hedelmia ja muuta terveellistä makeaa. Kokeileppas muuten laittaa banaani pakkaseen pariksi tuntia, kuoria se ja sekoittaa siitä sitten jäätelömäistä mössä esim. tehosekoittimella. Itselle ainakin maistuu jos kaipaa jotain jäätelön tapaista, vaikka eihän se toki ihan sama juttu ole. Onpahan edes hedelmäsokeria.

   Ja jos syöt maustamatonta jogurttia niin sekoita sinne reippaasti marjoja ja anna pikkusen pakastimessa olla. Ja mahdollisesti sekaan voi laittaa esim. sitä banaania makeuttamaan. SItten vaan syöt kun on tarpeeksi kylmää.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
   1. Kiitti vinkeistä, pitääkin koittaa tuota hedelmä/jogurttijuttua.. tosin oon tosiaan kuullut, että pari viikkoa kun on erossa, niin ei tee edes enää mieli. Todella toivon näin..

    Noi haitat, jotka auennut on kyllä sitä luokkaa fataaleja, että ainakin nyt tuntuu motivaation olevan niin kohdillaan ettei pitäisi tulla ongelmia. Etenkin kun suvussa muutenkin sydän ja verisuonisairauksia, korkeaa verenpainetta jnee.. sellainen pelon aalto tuossa eilen kävi läpi, että luulen sen jo kantavan pitkälle..

    Jokken kommentit myös asiaa..

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
 32. Ei kaikki sokerit ole pahasta, ainoastaan teollinen valkaistu sokeri on paskaa. Kannattaa syödä mieluummin intiaanisokeria, sama juttu suolassa, kannattaa unohtaa kaikki teolliset paska tuotteet ja käyttää aitoja raaka-aineita esim. ruususuolaa. Kaikki margariinit ja rypsiöljytkin kannattaa unohtaa sinne kaupan hyllyyn ja käyttää aitoa voita, oliiviöljyä tai kookosöljyä

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 33. Todellakin lukemisen arvoinen kirjoitus Repeltä. En vielä ehtinyt lukea tekstiäsi kokonaan mutta todellakin mielipuolisia juttuja joita varmaan ihan oikeasti suoritetaan jo tänäpäivänä ja kiihtyvällä tahdilla. Esim. Kohta ”8. Lääketieteen asiantuntijat tulevat suosittelemaan eutanasiaa niille jotka ovat saattaneet itsensä hyödyttömiksi.” 12. Uusien sairauksien diaknosointi vaikeutuu ja myös parantumattomia uusia sairauksia ilmenee.” Tämäkin totta jo nykyisellään, sillä lääkkeissähän on jo kaikenlaisia sivuvaikutuksia jotka luovat niiden käyttäjille mitä moninaisempia uusia sairauksia, joista voi lukea esim Fimean sivuilta ja jokaisen lääkkeen pakkausselosteista. Myös rokotteet kuuluvat samaan sarjaan, sillä ei ole olemassa yhtäkään täysin turvallista rokotetta. Ihmiskunnan vähentäminen on alkanut kiihtyvällä vauhdilla ympäri maailmaa. Yhteiskunnan päättäjät eivät todellakaan ole auttamassa ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin lisäämisessä vaan nimenomaan tuhoamassa sitä kaikin epäeettisin keinoin. ”HEIKOT OVAT JULMIA, LEMPEYTTÄ VOI ODOTTAA VAIN VOIMAKKAILTA Leo Rosten.”

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 34. Kiitos kirjoituksestasi Repe! Vaikkakin tieto lisää tuskaa.
  Haluan uskoa edelleen, että meillä on vielä mahdollisuus jarruttaa NWO:n eli uuden maailmanjärjestyksen etenemistä. Paljon takapakkia kylläkin tuli, kun Kokoomus on saanut olla päättämässä maamme asioista ja Katainen sekä kumppanit ovat EK:n ja ylipäätään suurfirmojen talutusnuorassa. Maamme kansalaisten etuja eivät todellakaan aja. Mutta miten tämän saat ymmärtämään vähän koulutetun ja yksinkertaisen väestön?!

  Olen itse opettaja ja ikävä kyllä olen havainnut tämänkin, että lasten ja nuorten oppimiskyky, osaaminen ja ilmeisesti myös älykkyys (senhän saa selville vain mittaamalla) on romahtanut huomattavasti viimeksi kuluneen 10 vuoden aikana. Mistä tämä johtuu? En ihmettele, että tämäkin on tarkoituksella aiheutettu.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Freman..Hyvä ja erittäin huolestuttava huomio lasten älykkyyden vähenemisestä..
   Pari vuosikymmentä sitten lasten ”tyhmentämistä”hoidettiin lisäämällä bensiiniin lyijyä..
   toinen tehokas aine on fluori,suomessakin on kokeiltu fluorin lisäämistä vesijohtoveteen..

   Mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana..?hmmm.Ainakin rokotukset on lisääntyneet,joka vuosi tarjotaan influenssa piikkiä, hpv, ym..
   Rokotteissa käytetään jo nanoteknologiaa,jossa partikkeli koko ei rajoita aineen(alumiini)liikkuvuutta elimistössä.Pääsee vaivatta mm.aivoihin ja estää siellä elintärkeitten antioksidanttien toimintaa..

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 35. Mahtavaa, että tätä oikeaakin tietoa on alettu julkaista ja vielä upeampaa on huomata, että kommentoijien joukossa on hyvinkin tietoista porukkaa!

  Prosessoidut kevyttuotteet (myrkyt) ovat lisääntynee parin kymmenen vuoden aikana ihan järkyttävästi ja samaa tahtia lisääntyvät nämä mukavat sydän- ja verisuonitaudit. Miten ihminen on erkaantunut omasta kehostaan ja luonnollisesta ajattelusta niin, että mieluummin pumppaa itsensä täyteen prosessoituja, keinotekoisia mömmöjä, (jotka kirsikkana kakun päällä käytetään mikrossa) kuin söisi puhdasta ja luonnollista ruokaa kuten esim. intiaanisokeria ja himalaya suolaa?

  ”Apuna” tälle kehon myrkyttämiselle on lääkärin määräämä kolesterolilääkerespeti. suolaiseen hintaan, kuinkas muutenkaan. Sitten jatketaan prosessoidun ”ruoan” syömistä ja oireita häivytetään myrkyllisillä lääkkeillä. Mikä järkyttävä rasite ja kierre keholle. Suorastaan aikapommi! Nuoriakin ihmisiä kuolla kupsahtaa sydänkohtauksee, vaikka ” päälle päin oli niin terve kaveri”.

  On todella surullista ja vaarallistakin, että ihmiset uskovat naurettavia ravintosuosituksia täysin sokeasti. Muistakaa, että näissä päätöksissä on mukana raakas bisness ja lääkemafia, jossa muuten kiertää enemmän kahisevaa kuin aseteollisuudessa. Ja mitä tämän tohtorin hoitovirheisiin tuleen, niin eivätköhän ne ole langetettu juurikin näiden oikeiden asioiden puolestapuhumisen takia. Eihän puhtaan ruuan suositteleminen lääkkeeksi tuo lääkefirmoille minkäänlaista hyötyä. Pikemminkin haittaa.

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 36. Googlatkaapa K-vitamiinia 🙂 se liuottaa verisuonista kalkin. Ilman k-vitamiinia ei imeydy b,c-vit eikä rauta. Ilman k-vit luusto haurastuu, kun kalkki jää suoniin. Japanissa ei ole osteoporoosia, kun syövät nattoa, jossa PALJON k-vitamiinia. Olen syönyt vuoden k-vitamiinia. Mieskin on syönyt ja loppui nenäverenvuodot KOKONAAN. K-vit on tummanvihreissä kasiksissa, joita ei kukaan syö riittävästi.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 37. Pieni tarkennus: kyseinen vitamiini on K2-vitamiini, jota on pitkään kypsytetyissä juustoissa , voissa ja japanilaisten suosimassa natossa. K1-vitamiini on se jota on vihreissä kasviksissa ja edesauttaa mm. veren hyytymistä. Itse syön K2-vitamiinilisää joka päivä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 38. Pieni tarkennus: kyseessä on K2-vitamiini, jota on juustoissa, voissa ja japanilaisten suosimassa natossa. K1-vitamiinia on vihreissä kasviksissa ja edesutaa veren hyytymistä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 39. Sydänlääkkeenä kuoliaaksi haudattu Strofantiini, Strophanthin. Ouabaiini. Tehoaa lukemani mukaan Ebolaan. Sama lääke on kiellettyjen listalla kuitenkin, sydänlääkkeenä hyväsi ja haitattomaksi havaittu, jolla näyttää tehoavan esim: sydämenvajaatoimintaan jopa parantaa sen, aivohalvauksiin, korkean verenpaineenhoitoon, astmaan jne.
  Taisi tuo Ebola olla lääketeollisuuden levittämä tilaustyö kun lääke taas näin pian löytyi hoitoon, taisi olla keksitty jo ennen taudin puhkeamista. Piti tietysti saada ensin lietsoa pelkoa ihmisten keskuudessa ja massiiviset kuolemat aikaiseksi että liiketoiminta kukoistaa. Ja jälleen ihmisten kustannuksella. Mikähän lääke onkaan seuraavaksi keksittynä ja tietysti täytyy keksiä uusi tauti. Pienin väliajoin puhkeaa uusia sairauksia, ei ole todellista vaan lääketeollisuuden mielivaltaista tarkoitushakuista toimintaa.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 40. Ei kerro, puhutaan vaan rasvoista, kolestrolista.ja rasvojen aiheuttamista tulehduksista!? En ole lääkäri mutta on jonkun verran tietoa kovalevyllä tästäkin aiheesta. Esim.hoitamaton korkea verenpaine= Verenpainetauti aiheuttaa pitkässä saatossa valtimotautia mikä taas ahtauttaa valtimoitten ja verisuonien seinämiä ja tulehduttaa niitä eli ns. kerää kalkkia verisuonten ja valtimoiden seinämiin . Eli mitä tästä opimme ,seuratkaa verenpainettanne ! Kaikki vaikuttaa kaikkeen !! Luentoa en jaksa kirjoittaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 41. Isoisäni söi mummoni tekemä ruokaa, silti hän sairastui Altzheimerin tautiin ennen kuin täytti 55…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Madalle..keittelikö mummo alumiinimaijjalla mehut tai käytti muita alumiini astioita,,tai ottiko vuosittain rokotteita.Kaikista kertyy alumiinia elimistöön.
   Alzhaimer on liitetty kohonneisiin alumiinipitoisuuksiin aivoissa..

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 42. Kaverilla havaittiin syksyllä 1984 diabetes.keväällä 1985 sydänjuttu kun oli juuri poliorokote sokeripalalla jaettu.Jonka jälkeen tammik.1986 ensimmäinen ohitusleikkaus.toinen syksy 1994.Kaiken aikaa tiukkaa ruokavaliota.ei suolaa,sokeria,rasvaa,voita.Kurria maitona.margariinit ja kevyt levitteet,muutkin tuotteet.Kolestroli lääkitys,sydänlääkitys,diabetes lääkitys.disperiniä.
  Mistään ei tainnut olla muuta kuin haittaa.Oikeaa kunnon ruokaa.Kaikki piti olla öljyssä tai teflonilla paistettua.Vihanneksia ja liikuntaa .Ihan raskasta työtäkin kaiken aikaa.Eipä noilla rajoituksilla mikään korjaantunut paitsi vatsaa vaivasi ja 2001 vatsasyöpä.Joka päätti kesällä 2002 taistelun.Eikä taatusti oikean ruuan käyttämisellä olisi päättynyt yhtään huonompaan loppuun.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
  1. Jospa lähdettäisi pohtimaan verenpaineen tasoja.Mikä on korkea ja matala.Jospa verenpaineen pitääkin olla kylmillä seuduilla kuten meillä korkeampi jotta veri pääsisi kunnolla suonistossa kiertämään.Matalataso pohdittaessa voisi lisätä hyytymisriskiä.Verrataampa vaikka koneiden hydrakiikkaan.Lämpimien maiden voisi olla hitaammat.Millaisia lukuja euroopan eri alueilla on.ja mitä pidetään paikallisesti normina.
   Meillä lääkitään melkoisesti ja suositus tasoja on menneistä ajoista käsittääkseni alennettu.Hyvä vai huono mutta olisi hyvä saada tutkimusta tuostakin.ja vertailuja etelän asukkaista.Myös lääkinnällistä vertailua.

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
 43. Kansainväliset suuryritykset (eli se tunnettu valtaeliitti) hallitsevat lihan ja eläinperäisten elintarvikkeiden tuotantoa. Toisaalta joku salamyhkäinen taho (eli se tunnettu valtaeliitti) syöttää meille jatkuvasti väärää informaatiota terveellisestä ruoasta ja myrkyttää kehomme prosessoiduilla eineksillä tervellisen ruokavalion, esim. eläinperäisten elintarvikkeiden kuten kerman ja voin, sijaan.

  Kuinka monta valtaeliittiä täällä oikein mellastaa, vai onko tässä kysymys kaikkien aikojen salaliitosta?Valtaeliitti huijaa meitä välttämään valtaeliitin tuotteita (esim. kerma ja voi), jotta voisimme ostaa valtaeliitin tuotteita (prosessoidut kasvisrasvat).

  Hyvin te vedätte!

  Plusääni(5)Miinusääni(1)
  1. Mielestäni ihmiset, jotka uskovat vaikkapa ”markkinoiden” olevan jokin itsenäinen, itsestään mellastava entiteetti tai että muutenkaan kukaan ei kontrolloi kaikkea, ovat melkoisen huvittavia.

   Se joka kontrolloi rahaa, kontrolloi TAATUSTI kaikkea. On kivaa olla niin fiksu, että näkee kaiken tämän sumutuksen läpi. Olen lapsesta asti ollut jo fiksu, joten paljon valheita on saanut suodatella tässä elämänsä aikana. Mutta tyhmäksi kun syntyy, niin tyhmänä sitä kuoleekin. Kukaan ei voi muuttua fiksuksi. Oivalluksen hetki on aina upea.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 44. Mutta kukaan ei selviä hengissä vaikka kulkisi kenenkä kenkissä lauloi Juise vainaa,söi tai joi lähtö tulee ja moni elää 100 vuotiaaksi,polttavat tupakkaa juovat viinaa syövät mitä sattuu olemaa pöydässä,moni asia on geeneistä kiinni

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 45. Uusi uhka sydämmelle, Fukushiman Cesium-137 .

  Cesium-137 hakeutuu suoraan sydämmeen koska se jäljittelee kalium mineraalia , kun Cesium-137 on jo sydämmen kudoksissa se alkaa aiheuttaa tuhoa. Fukushimasta on päässyt tuota ainetta ja se on kulkenut yli ison meren aina Amerikkaan asti.

  http://nuclearworld.net/category/heart-attacks/

  Valitettavasti typerät ja rahan ahneet business ihmiset tekevät rahaa myymällä esim kalaöljyjä jotka peräisin Tyynestä valtamerestä, ja voivat olla saastuneita Fukushimasta kaikesta vakuutteluista huolimatta. Kalaöljyjä markkinoidaan muun muaassa hyväksi sydämmelle.

  Huomioitavaa varmaan kai myös on ne monet mystiset kalojen ja merenelävien kuolemat viime vuosina, mistäköhän voisi johtua ?

  Lähes kaikilla on ilmeisesti iso kalium puutos, tai ainakin sen puutos on ”yleinen” sitä kannattaisi varmaan saada itseensä esim tuon Cesium-137 :n johdosta, hyvät mineraalit , jos tarpeeksi pystyvät osittain syrjäyttämään haitalliset .

  http://drsircus.com/general/expect-whole-range-sicknesses-fukushima-radiation/

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
  1. Tieteisfantasiaa. Näytä minulle se rikastetun uraanin kimpale joka lämpenee aivan itsekseen ilman ulkoapäin siihen johdettua energiaa?

   Niin kauan, kuin ns. normaali sukankuluttaja ei pääse näihin atomitieteen ihmeisiin käsiksi – pidän näitä huijauksena. Tämä atomiteoria on kuitenkin jo yli satavuotta vanha ja vieläkin vain harvojen ja valittujen käsissä. Pitää olla kuulemma kouluttautunut jne.

   Puolijohde transistorinkin pystyy jo rakentamaan lähes kuka vaan ja se on keksitty huomattavasti myöhemmin v. 1947

   Tieteen pitäisi olla empiiriseen näyttöön perustuvaa, tätä atomiteoria ei ole. Minulle ei riitä televisiossa näytetyt kuvat atomipommeista, ne ovat elokuvaa.

   Plusääni(9)Miinusääni(0)
 46. Tuskinpa tieteisfantasiaa. Jos olisi niin olisi tarvittu useampi sukupolvi tiedemiehiä, sotilaita , turisteja, uhreja kaikki sopimaan esittämään samaa hoaxia. Esim usa:n Nevadassa poksautettiin 12 vuoden aikana noin joka 3 viikko ydinpommi , ja se oli vielapä ennen aikaa milloin ruvettiin poksauttelemaan niitä maan alla. Kymmenet tai jopa sadat tuhannet tuhannet ihmiset näkivät niitä yhtäaikaa hyvin monessa eri paikassa siellä ja se oli turistikohde, esim Las Vegasissa mentiin nimenomaan katsomaan niitä korkeimpien rakennusten ylimpiin osiin , 235 ydinpommia 12 vuoden aikana . Liian paljon silminäkijöitä miten pommi räjähtää ollakseen pelkkä teoria

  Fukushiman jälkeen on esim kilpirauhas syövät yleistyneet Japanissa ja usa:ssa .

  Plusääni(3)Miinusääni(2)
  1. Mistä tiedät, etteivät ne olleet jotain dynamiittia, tms. Iso dyny räjähdys tekee myös sienipilven.
   Tottakai sotilas uskoo mitä hänelle kerrotaan, ja eräillä on taipumus valehteluun. Se kuuluu jopa ”uskontoon”.

   Silti edes nykyaikainen länsimainen oikeuslaitos ei luota 100% silminnäkijä lausuntoihin, vaan useinkin haluaa teknistä näyttöä. Ja juuri sitä ei atomiteoriassa ole.

   Plusääni(6)Miinusääni(0)
   1. Dynamiitti kyllä myös tekee pilven mutta pilven lisäksi on todettu lukuisissa onnettomuuksissa vakavia terveydellisiä seurauksia aina kuolemaan asti , mutaatioita ja muuta kamalaa.

    Kyseessä on myös yksi isoimmista peittelyistä, IAEA ja WHO ovat systemaattisesti salanneet & peitelleet esim Chernobylin aiheuttamaa kuolin lukua tyyliin 4000 kuollutta , vaikka arvostetut tiedemiehet päätyiväät lukuun 985000 .

    http://www.globalresearch.ca/new-book-concludes-chernobyl-death-toll-985-000-mostly-from-cancer/20908

    Tuon vajaan miljoonan voi kerrata aika monella jos mukaan laskettaisiin myös kaikki ne jotka ovat säteilyn takia saaneet terveydellisiä ongelmia Chernobylin onnettomuuden seurauksena, ja kyseessä oli vain yksi onneottomuus ainakin 20 muusta ja voi olla onnetomuuksia mistä ei ole tietoa koska ne on salattu.

    Nyt esim usa:ssa alkaa olla säteily arvot sitä luokkaa että se tulee varsin pian näkymään ihmisten terveydessä, ilmeisesti viranomaiset siellä ovat nostaneet ”turvallisen säteilyn ” arvoja ylöspäin yrityksenä vakuutella ettei tässä ole mitään hätää, mutta perästä kuuluu ja ei ihmisten terveys noin yleisesti kestä vuosikymmeniä mitään isompaa säteily määrää, puhutaan alle vuosikymmenestä , monessa tapauksessa vain muutamasta vuodesta tai vain kuukauksista joidenkin kohdalla.

    Toivoisin että atomiteoria olisi vain keksitty juttu, mutta uhreja on jo liian paljon .

    http://www.citylab.com/politics/2014/08/atomic-tests-were-a-tourist-draw-in-1950s-las-vegas/375802/

    Ydin-teknologian käyttöön ottaminen on ollut ihmiskunnalta totaalinen fuck up alusta lähtien.

    Alkakaapa huviksenne tästä lähtien seuraamaan kuinka moni tunnettu ihminen kuolee sydämmen pettäessä, ennustan että sydän kuolleisuus käyrä alkaa kipuamaan ylös. Carrie Fisher menehtyi juuri kun sydän petti, no se ny voi pettää ilman säteilyäkin,mutta itse ainakin aion seurata sillä silmällä näitä sydän pettää kuolemia että voivat liittyä radioaktiivisten isotooppien aikaansaamiin elin muutoksiin.

    Plusääni(0)Miinusääni(2)
    1. Tuon perusteella meidän pitäisi kuolla jo auringon säteilyynkin. Auringosta tulee kaikki samat aallonpituudet.

     Kaiken tuon Chernobyl -pelottelun tarkoituksena on saada meidät pitämään atomiteoriaa ja neutronin olemassa oloa totena. Tätä agendaa ajavat niin ydinvoiman vastustajat kuin kannajatkin, mutta empiiristä näyttöä aineen radioaktiivisuudesta en vain vieläkään ole päässyt näkemään missään.

     Mm. Chernobyliin tehdään jo turistimatkoja, vaikka sen paikan piti olla tyyliin satojen vuosien ajan elämälle kelpaamatonta. Näin meille valehdeltiin. Luonto kukoistaa siellä, eikä mitään vaikutusta ydinsäteilystä siellä ole ollut mihinkään. Se oli ns. landclear. Ehkä sotatoimi.

     Plusääni(12)Miinusääni(1)
 47. kiinnitän huomitota Laurion sinänsä hyvin (erittäin ) totuudelliseen viestintään nyt ja aiemmin , mutta ikävä kyllä pelkään olevani oikeassa atomiteorian suhteen.

  Juuri nyt en jaksa murehtia vaan kuuntelen musiikkia

  Ah kumpa saisinkin auringon säteilyä——this place is killing me …

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 48. Viranomaiset eivät todellakaan ajattele ihmisten parasta vaan sitä mistä eniten voi nyhtää rahaa ja se on tietysti tämä sairauskeskeinen lääkehoito joka pilaa lopunkin terveyden. Esim. tyypin 2 diabetesta hoidetaan insuliinilla vaikka se on suoraan sanottuna rikollista toimintaa niinkuin Antti Heikkilä on sen noteerannut ja olen samaa mieltä hänen kanssaan. On todella järjenköyhyyttä vetää diabeetikon suonet täyteen insuliinia jota siellä on jo muutenkin liikaa. Diabeetikko tarvitsee ravintorikasta vähähiilihydraattista ruokaa, paljon luonnollisia vitamiineja, mineraaleja ym. tarpeellisia elämää ylläpitäviä ainesosia. Mutta ”lääketieteentirehtöörit” eivät ymmärrä höykösenpöläystä mistään muustakaan saatikka sitten diabeteksen tai sydämen vajaatoiminnan hoidoista. Kyllä on koulutus mennyt hakoteille kun kaikkia sairauksia hoidetaan vain kemiallisilla mömmöillä. Terveenä pysyäkseen ihminen tarvitsee nimenomaan ravintoaineita että elimistö toimii normaalisti. Sydän tarvitsee mm. ubikinonia sillä kun ubikinoni on alakantissa niin silloin astuu herra kuolema mustassa kaavussaan, ja sehän sopii viranomaisille jotka eivät ajattele mitään muuta kuinbisnestensä kukoistamista. Moni makaa nytkin esim. sydänvalvomoissa henkihieverissä, ei saa magnesiumia suonenvetoon joka on erittäin tärkeä aine jo sydämenkin kannalta + diabeteksen ehdoton hoitoaine myös. Antibioottia vaan kehoon että loppukin immuniteettisuoja saadaan hävitettyä. pölvästien takia moni on henkensä menettänyt ja tulee menettämäänkin.

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
 49. Opiskelin itsenäisesti ravinto-oppia ja ihmisen fysiologiaa noin 30v. sitten muutamia vuosia. Nostelin puntteja vuosikymmeniä ja haaveilin kokeilla kilpakehonrakennusta mutta jouduin luopumaan ajatuksesta koska on mahdotonata päästä lavalle ilman lääkeaineiden väärinkäyttöä.
  Jos on oikein superlahjakas voi saada kohtuullisen massan kyllä ajan kanssa, mutta kova miinusdieetti vie lihakset mennessään väistämättä. Katabolia eli lihaskato on väistämätön dietillä koska rasva lähtee viimeisenä.
  Kiinnitin jo silloibn huomiota tähän margariini ja statiiniteollisuuden lobbaamiseen ja voi sekä kananmunien syönnin vaaroista heristelyyn.
  Täyttä roskaa ja äärettömän ristiriitaista ja noin viidentuhannen sivun jälkeen heivasin ravinto-opit oman mielenrauhan vuoksi.
  Uskon kyllä että ei ole viisasta syödä valkuasta ja hiilihydraattia yhtä aikaa koska lihansulattaja pepsiini ja hiilarin pilkkova entsyymi neutraloivat toisiaan ja suolistoon lähtee huonosti sulava mätänevä massa, joka aiheuttaa sitten vaikka mitä. Se sitä mutta kyllä paksu 250 gramman pihvi sulaa salaatin ja muiden vihannesten kanssa paremmin eikä väsytä niin riivatusti.
  Olin jonkin verran komennuksilla muilla paikkakunnilla ja Ruotsissa pariin otteeseen. Treenattiin iltasella pohjia ja aamulla todella järeä rasvainen hotelliaamupala täytenä sarjana ja paljon. Vihanneksia kuupallinen ja kahvia pari mukillista.
  Sitten töihin sähköasemaa saneeraamaan ja kuden viikon jälkeen olin tosi tiukassa ja hyvässä kunnossa ja talven mittaan voimaa tuli tosi hyvin. Olin tankannut aika paljon sokeria, pitkäketjuista maltodekstriiniä ja sitä vähensin paljon vaikka mun pää huutaa ja huusi klukoosia. Mutta se johtui paljon hiilihydraattikoukusta ja oli pitkälti kuviteltua. Paino pysyi korkealla melko rankasta työstä riippumatta ja vyötärö kapeni tosi hyvin ja läskiä hävisi kuudessa viikossa paljon. Olin treenannut parikymmentä vuotta ja olin silloin nelikymppinen. Sanoin kavereille että otan penkistä 180kg naturana, mutta seiskakympi’ lahti merkistä ja sit nupuilin ja korotin vain viitosen kun piti laittaa se 180kg. Eli jäin viisi kiloa tuloksena 175 ja kyynerpäät kipeytyivät senverran että lopetin rekan jahtaamisen ja otin 160kg ykkösiä, kyykky 5x225kg ja veto sama. Olin 190/110kg ja takki oli pullollaan ja voimaa oli tosi kivasti natikkaliittolaiseksi. Ainoa aine jota käytin oli kreatiini.
  Sillonheitin romuihin nämä margariinimannekiini THL Fogelholmin jutut kolesterolista ja sen vaaroista.
  Tietysti tuotantoeläinten pitää saada hyvää ja hyvän rasvahappokoostumuksen sisältävää rehua niin se juttu toimii.
  Siis jos ihminen on terve, en voi käsittää miten ei rasva-aineenvaihdunta hoida kolesterolia ja triklyjä ym. kohdalleen, ja verenpaineet ja paastosokeriarvoja myös.
  Metabolinen oireyhtymä saa paljon vauhtia kehon sisäisestä rasvasta kun liika rasva haittaa hermoston toimintaa ja sympaticus ei toimi normaalisti jolloin verenpaine seilaa.
  Itse uskon pitkälti tuohon tulehdusteoriaan. Yhdessä vaiheessa 60% Japanilaisista poltti röökiä ja silti he ovat erittäin pitkäikäinen kansa. Tai välimeren asukkaat. Täällä potkitaan juurekset ja vihannekset rurvoksiin turbo väkilannoitteilla ja keinovalossa pitkälti.
  Jos lääkäri menettää lääkärinoikeutensa eihän se ole mikään juttu. Hyökkäsihän Valvira Suomessakin kahden lääkärin kimppuun ,Unesta-Klinikka Olli Polon ja toisen jonka nimeä en muista. Olli Polo hoiti narkolepsiaa neurologisena sairautena ja kirjoitti Low Naldroxen reseptejä . Kelan ja THL:n lääkärit valittivat ja homma piti aloittaa alusta.
  Silkkaa politiikkaa kun KELA ei ole antanut narkolepsialle edes sairausnumeroa eli sitä ei virallisesti ole eikä siis tarvitse korvatakaan.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 50. Vanhempani saivat varoituksen, aivoinfarktin -75 ja 82 vuosina, siitä asti on perhe ja tuttavat elelleet vähärasvaisella ruokavaliolla. Kolesterolilääkkeitä aloitimme syömään noin 1993. Kun se 3-kuukauden annos maksoi hurjasti 700 mk, ajattelimme syödä vain muutaman vuoden. Nyt olemme muuttaneet mielemme, syömme elämämme loppuu asti. Itse olen 76, vaimo 75-v. Vanhempani 97v., isä kuoli 93-vuotiaana. Ei kolesterolilääke ainakaan paljoa ikää lyhennä- Aloitimme Lipitorilla ja nyt saman tehtaan halpatuotetta, 20 mg. Lipitorin antanut lääkärini eli 96 vuotiaaksi.
  Taistelemme jatkuvasti lievän ylipainon kanssa, kun tulee 10 kg liikaa, olemme masentuneita ja sen motivaation saaminen laihduttamiseen kestää puoli vuotta. Mutta kun se 10 kg lähtee, on elämä todella hienoa. Olemme olleet lievästi ylipainoisia aivan alle 10-v lapsesta alkaen.

  Plusääni(4)Miinusääni(8)
 51. Minä olen opiskellut lääketiedettä kaksi vuotta Helsingin yliopistossa, ja muistan luennolta, että vialliset proteiinit voivat aiheuttaa tulehduksia. Minä olen sitä mieltä, että eläinproteiini on viallista proteiinia, koska se on kierrätettyä proteiinia. Alun perin aminohapot olivat peräisin kasveista, näitä kasveja syötettiin eläimille, jotka ihminen taas käytti ravinnokseen. Vaikka, ihminen voisi suoraan hyödyntää kasviproteiinit omaan käyttöönsä. Kasviproteiini on priimaproteiinia, koska se ei ole kiertänyt eläimen elimistön kautta. Kierrätysprosesseissa, aminohapot vaurioituvat, eivätkä ne pysty kunnolla toimimaan ihmisen elimistössä, vaan aiheuttavat tulehduksia ja muita sairauksia.

  Vähärasvaista ruokavaliota ei voida suositella, koska ihminenhän tarvitsee rasvaa ravinnosta. Rasvan tulee olla terveellistä kasvirasvaa. Ihminen tarvitsee lisäksi proteiinia, hiilihydraattia, vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita. Jos näistä on puutetta, siitä aiheutuu sairauksia. Sairaudet siis paranevat terveellisen kasvisruokavalion avulla. Terveellisiä ruokavalioita on vain yksi, ja se vaikuttaa koko kehon ja mielen terveyteen. Tuo ruokavalio minun mielestäni on vegaaniruokavalio, josta puuttuvat ravintoaineet on täydennetty lisäravintein. Mikä ei ole terveellistä keholle, ei ole sitä myöskään mielelle. Koska ihmisten elimistöjen toimintojen taustalla vaikuttavat samat mekanismit, niin voisi olettaa, että mikä sopii yhdelle, sopii myös toiselle.

  Tässä maailmassa vallitsee täysi kaaos. Minun mielestäni se johtuu siitä, että ihmiset käyttävät ravinnokseen eläinkunnan tuotteita. Ne vaikuttavat kehon terveyden lisäksi myös mielenterveyteen, ja aiheuttavat siellä vakavia häiriöitä, joista maailman ongelmat johtuvat.

  Plusääni(1)Miinusääni(3)
  1. Elina, veganismi on osa globalistista Agenda 21:tä. Todella vaarallista ja epäterveellistä ja epäinhimillistä. Aluksi voi tuntua ihanalta, mutta pian menee huonoksi. Ex-vegan testimoniaali videoita löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Raakamaito on erittäin hyvää. Ja monet ovat tervehtyneet ihan karnivori(carnivore) dieetillä eli syöden vain lihaa ja suolaa. Etenkin suolisairauksia tuolla voi hoitaa.

   https://www.youtube.com/results?search_query=ex-vegan+

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
    1. Tuo kuulostaa ihan hyvältä normi dieetiltä jos ei ole kroonisia sairauksia. Pelkän lihan syönti voi olla tosin kuuriluontoisesti (2-3 kk) hyvä joillekin. Julkkiksista ilmeisesti Jordan Peterson on juurikin tuolla dieetillä ja hänen tyttärensä tuli tunnetuksi sen hoitavan vaikutuksen tiimoilta myös.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat