Yrttirohdolla eroon tupakasta ja keuhkot kuntoon

Herbalistit ovat käyttäneet lobeliaa auttaakseen tupakoitsijoita lopettamaan ja parantamaan heidän keuhkonsa. Kasvista käytetään myös nimitystä intiaanitupakka. Sitä ei tarvitse polttaa, vaan sitä voidaan käyttää tinktuurana, tabletteina tai höyrystämällä (hengittämällä vaporisaattorin avulla).

Lobeliaa käytetään huolimatta siihen liittyvästä ennakkoasenteista, jotka ovat peräisin ajalta jolloin FDA oli kieltänyt sen käytön. Samat tahot ovat sallineet Pfizerin tehottoman lopettamislääke Chantixin myynnin sivuvaikutuksista huolimatta. Lääke voi aiheuttaa sydänkohtauksen, itsetuhoisuutta tai jopa väkivaltaista käytöstä. Kyseinen virasto sallii sellaisten masennuslääkkeiden myynnin, jotka on yhdistetty itsetuhoisuuteen. Samaan aikaan he ratsaavat raakamaidon tuottajia ja tukevat elimistön toimintaa häiritseviä GMO-tuotteita.

Lääkeherbalisti ja naturopaatti, tri Richard Schulze, on käyttänyt lobeliaa monien vaikeiden tapausten hoidossa. Hän kertoo, kuinka FDA:n kielto on antanut lobelian käytölle kyseenalaisen maineen. Sen käyttö on nykyään laillista, ja osa harjoittajista määrää sitä potilailleen. Kaikesta huolimatta monet eivät uskalla määrätä sitä, sillä lääkintäviranomaiset alkavat häiritä heitä jos potilailla ilmenee minkäänlaisia sivuvaikutuksia.

Lobeliaa pidetään yhtenä voimakkaimmista yrteistä. Se sisältää 14 alkaloidia, joista yksi on lobeliini, joka muistuttaa tupakan sisältämää nikotiinia. Schulze suosittelee tupakoinnin vähentämistä asteittain polttamalla joka päivä yhden savukkeen vähemmän ja käyttämään lobeliaa kun himo tupakoida nousee sietämättömäksi. Monet ovat onnistuneet lopettamaan hänen ansiostaan, ja monien krooniset keuhkovaivat ovat parantuneet lobelian avulla.

Hoito ei kuitenkaan toimi ellei ole todellista tahtoa lopettaa.

Intiaanit polttivat tupakkaa mutta eivät sairastuneet keuhkosyöpään – miksi?

Intiaanien käyttämä tupakka ei sisältänyt 600 lisättyä kemikaalia, joiden tarkoituksena on tehdä nikotiinista paremmin imeytyvää. Tämä synnyttää addiktion, jolloin kehoon kertyvien myrkkyjen määrä kasvaa. Löydät täältä listan tupakkaan lisätyistä kemikaaleista. Ei ihme, että tupakan haittavaikutukset ovat niin suuret.

Yrttien puolestapuhuja David Wolfe on tehnyt havaintoja Amazonin ja Uuden-Guinean heimoista, jotka polttavat puhdasta tupakkaa vielä 80-vuoden iässä ja ovat hyvässä kunnossa.

Vuoteen 1994 mennessä Terveyden ja sosiaalipalveluiden virasto on hyväksynyt 599 lisäainetta, joita saa käyttää tupakassa. Näihin lukeutuu monia ammoniakkiyhdisteitä, jotka parantavat nikotiinin imeytymistä. Lisäksi paperiin lisätään myrkyllisiä lisäaineita mikä saa tupakan palamaan tasaisesti.

Vuonna 2010 49 osavaltiossa astui voimaan laki, jonka myötä kaupoissa saa myydä vain itsestään sammuvia savukkeita sen jälkeen kun nykyiset on myyty loppuun. Itsestään sammuvien savukkeiden paperi sisältää myrkyllistä kemikaalia, jota käytetään lattialiimoissa. Kemikaalin avulla savuke sammuu itsestään kun savuketta ei enää imetä.

Ennen kemikaalihullutusta tupakan kaupallisessa kasvatuksessa käytettiin fosfaattilannoitteita, minkä vuoksi tupakkakasveissa on radioaktiivista polonium-210-isotooppia. Henkonen henkoselta isotoopit kertyvät tupakoitsijan keuhkoihin.

Lempinimi ”syöpäkääryle” on erittäin osuva. Jos haluat lopettaa tupakoinnin, lopettamisvinkkien ja oikeiden ruokien syömisen lisäksi kannattaa hyödyntää lobeliaa.

 

Lähde: Natural Society

Lue myös:

Intiaanien tupakka auttaa lopettamaan tupakoinnin ja korjaa keuhkot
Säteily on tupakkaperäisten syöpien suurin syy
Lopeta tupakointi: 10 askelta vapauteen
Maarianohdake voi parantaa keuhkosyövän

9 kommenttia

 1. Kaikille tupakoinnin lopettamista haaveileville voin suositella sähkötupakkaa, eli oikeammin höyryttelyä. Käyttökokemus on erittäin lähellä aitoa tupakkaa ja voit itse mixailla sopivat nikotiini/maku suhteet. Aluksi hieman sekavaa ja hankalankin oloista, mutta nopeasti ne taitaa, kun jaksaa lueskella ja kysellä. Itse en enää pysty polttamaan tupakkaa, liian hapokasta 🙂 Silti tupruttelusta ei tarvitse kokonaan luopua. Säästyy terveys ja rahaa.

  Plusääni(7)Miinusääni(5)
 2. Ei se tupakka juuri mitään haittaa, vaan kokonainen kemikaali kuorma mitä nyky yhteiskunnissa saadaan kaikista mahdollisista myrkyistä!!

  TOdella syrjässä elävät ja puhtaassa luonnossa olevat tupakoivat ihmiset eivät juuri koskaan kuole! alle !% keuhkosyöpään ym, muihin tupakka sairauksiin!!

  Ei muutakun kiinaan,iraniin tai new yorkiin maratoonille!!

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
 3. Tupakkariippuvuus aiheutuu kofeiinista, joka kiihdyttää kofeiininn pilkkoutumista maksassa. Kun lopetat polttamisen, kofeiinimetabolia hidastuu, sen pitoisuus veressä nousee jua alat saamaan kofeiinimyrkytyksen oireita, joita luulet nikotiinin vieroitusoireiksi.

  Asiasta on useita tieteellisiä tutkimuksia, ja tästä on julkaistu artikkeli Duodecimissä, mutta ko. artikkeli poistettiin lehdestä sen jälkeen , kun vaadin THL:n julkaisemaan tupakointiriippuvuuden oikeat syyt.

  Itse lopetin kofeiinin käytön kun poltin 40-50 savuksetta päivässä. Nyt tupakan tarve on laskenut itsestään noin 1-10 savuketta päivässä puhdistettuani kofeiinijäämiä kehostani 2011 lähtien.

  Ehdin kopioida artikkelista tieteelliset tutkimustulokset ennen jutun piilottamista.

  ”Jo varsin vähäinen päivittäinen tupakointi saa aikaan CYP1A2-entsyymi-induktiota, ja induktiovaikutus voimistuu tupakointimäärän kasvaessa. Tupakoimattomaan verrattuna 1-5 savukkeen päivittäisen tupakoinnin on raportoitu lisäävän kofeiinin puhdistuman 1,22-kertaiseksi, 6-10 savukkeen 1,47-kertaiseksi, 11-20 savukkeen 1,66-kertaiseksi ja yli 20 savukkeen 1,72-kertaiseksi (Tantcheva-Poór ym. 1999).”

  ”Entsyymi-induktio alkaa palautua pian tupakoinnin lopettamisen jälkeen mutta normalisoituu vasta 2-4 viikon kuluessa. Kofeiinin puhdistuman on raportoitu laskevan kahden päivän tupakoimattomuuden jälkeen 20 % (vaihteluväli 6 %-33 %), ja 1-2 viikon kuluttua puhdistuma oli 36 % (vaihteluväli 24 %-58 %) pienempi tupakoinnin lopettamista edeltäneeseen tasoon verrattuna (Faber ja Fuhr 2004). Tuoreessa tutkimuksessa seurattiin CYP1A2-entsyymiaktiviteetin muutosta tupakoinnin lopettamisen myötä. Ennen tupakoinnin lopettamista entsyymiaktiivisuus oli tupakoijilla keskimäärin 1,55-kertainen tupakoimattomiin verrattuna. Neljä viikkoa tupakoinnin lopettamisen jälkeen entsyymiaktiivisuuden todettiin pienentyneen 79 %:lla tutkituista (jopa 7,3-kertainen lasku) ja suurentuneen 4 %:lla. Aktiviteetissa merkittävää muutosta ei todettu 17 %:lla (Dobrinas ym. 2011). Nikotiinikorvaustuotteiden käyttäminen tupakasta vieroituksessa ei estä tai hidasta entsyymi-induktion palautumista, sillä induktiovaikutus ei liity nikotiiniin vaan tupakansavun PAH-yhdisteisiin.”

  ”PAH-yhdisteet eivät ole ominaisia pelkästään tupakansavulle, vaan niitä syntyy orgaanisen aineen epätäydellisen palamisen seurauksena yhtä lailla kannabista poltettaessa (Zullino 2002) tai hiiligrillissä ruokaa valmistettaessa (Sweeney ja Grayling 2009). Myös ristikukkaisten vihannesten kuten parsakaalin tai ruusukaalin runsas syöminen voi aiheuttaa CYP1A2-entsyymin induktiota (Sweeney ja Grayling 2009).”

  ”Teofylliini metaboloituu pääasiallisesti CYP1A2-entsyymin kautta. Sen puhdistuman on tupakoijalla todettu suurentuvan 58-100 % tupakoimattomiin verrattuna, ja tupakoinnin lopettamisen jälkeen pienenevän jo viikossa 35 % (Zevin ja Benowitz 1999). Teofylliini on tyypillinen pienen terapeuttisen leveyden omaava lääke. Teofylliinipitoisuuden suurentuessa tupakoinnin lopettamisen myötä voi tyypillisinä haittavaikutuksina ilmaantua takykardiaa, vapinaa, päänsärkyä ja vatsaoireita. Annosmuutoksen tarpeen arvioimiseksi kliinistä tilaa tulee seurata ja tarvittaessa määrittää teofylliinipitoisuus. Kofeiini metaboloituu lähes täysin CYP1A2-reittiä. Mikäli kahvin tai muiden kofeiinipitoisten tuotteiden nauttiminen on ollut runsasta, tupakoinnin lopettamisen myötä kofeiinipitoisuus voi nousta suureksi. Siitä aiheutuvat oireet kuten sydämen tykyttely ja vapina tulkitaan usein vieroitusoireiksi tai nikotiinikorvaustuotteista aiheutuviksi. Kofeiinin saantia suositellaan vähentämään tupakointia lopettaessa (Kroon 2007).”

  ”CYP1A2-entsyymin perusaktiivisuudessa on monikymmenkertaisia yksilökohtaisia eroja (Gunes ja Dahl 2008). Erot ovat siis huomattavasti suurempia kuin ne muutokset, joita tupakointi voi aiheuttaa. Jos käytetty lääkeannos määräytyy kliinisen vasteen tai tiettyjen seurattavien suureiden mukaan, ei tätä taustaa vasten lääkkeiden annostelun kannalta ole niinkään olennaista, tupakoiko potilas vai ei, vaan se aloittaako tai lopettaako hän tupakoinnin tiettyjen kapean terapeuttisen alueen lääkkeiden käytön aikana. Kun on kyse lääkkeestä, jota käytetään vakioannoksella tai muulla kuin vasteen perusteella säädettävällä annoksella, on oleellista tietää tupakoinnin mahdollinen vaikutus lääkkeen tehoon. Tieto tupakoinnin heikentävästä vaikutuksesta lääkehoidon tehoon on omiaan lisäämään potilaan motivaatiota tupakoinnin lopettamiseen.”

  Lainaukset; Duodecim

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
  1. Tässäkö se vastaus tuli. Lopetin kahvin juonnin n. 8 vuotta sitten, kun en kestänyt enää kofeiinia, prosessiin meni toista vuotta. Juon vihreää teetä kahvin korvikkeena.
   Sitten loppui tupakointikin siitä parin vuoden kuluttua melkein itsestään. Se vain väheni ja väheni.

   Yhtenä päivänä päätinkin juoda mukillisen kahvia, oliko tee loppu tai ihan muuten vaan. Iski aivan karmea tupakanhimo. Se paheni vain ja iltaan mennessä oli pakko polttaa muutama tupakka.
   Olin aivan ihmeissäni tästä reaktiosta. Ymmärsin heti että se liittyi siihen kahviin, mutta jäin hämmästelemään että miksi?
   Tässäpä siihen selitys. Kiitos jutusta, ei tarvitse tätäkään asiaa enää ihmetellä.

   Plusääni(3)Miinusääni(1)
 4. Mistä Lobeliaa saa ostaa / tilata suomessa?
  Entä onko tietoa saako Lobeliaa ostettua Thaimaasta?
  Mikä on Lobelian tarve vuorokadessa?

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
  1. Iherbistä saa tilattu lobelia-uutetta. Itse tilasin Christopher´s Lobelia Alcohol extractia. Vaikuttaa ihan oikeasti vähentävän tupakan himoa, mutta muutaman päivän kokemuksella ei voi vielä tietää, auttaako todella tupakoinnin lopettamisessa. Ennen kaikkea motivaatio lopettaa pitää olla kohdallaan.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
    1. Tilasin nimenomaan alcohol extractia (ei vinegar), mutta lieneekö vaikutus sama? Itse en googlettamalla löytänyt lobeliauutetta Suomesta, mutta yritäpäs sinä vielä. Parashan olisi, jos saisi juuri tuon lobelia inflatan siemeniä ja kasvattaisi itse.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Tosiasiaa, että tupakkaan lisätyt kemikaalit aiheuttavat riippuvuutta, syöpää ja muita sairauksia, tulisi todella levittää kansan keskuuteen. On törkeää, että lisättyjä myrkkyjä ei tarvitse luetella savukeaskeissa. Kaikki ainesosat on lueteltava elintarvikkeissa, purukumeissa, hammastahnoissa jne. Miksi savukkeiden valmistajat ovat saaneet erikoisvapauden?

  Plusääni(5)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat