Äärivasemmisto värväämässä alaikäisiä ilmaiskonsertilla Jyväskylässä

Kansallinen Vastarinta otti tänään vaihtoehtomedioihin yhteyttä, kun julkaisun verkkosivut otettiin alas kahden tuoreen paljastusartikkelin jälkeen. Magneettimedia julkaisee eilen kirjoitetun ”Äärivasemmisto värväämässä alaikäisiä ilmaiskonsertilla Jyväskylässä” –artikkelin kokonaisuudessaan.

Muistutamme myös sananvapauden vihollisia siitä, etteivät itsenäiset mediat tule hiljentymään painostuksen vuoksi.

* * *

Viime aikoina äärivasemmisto on merkittävästi menettänyt kannatustaan ja toimintakykyään Suomessa. Nyt kuihtumassa oleva liike yrittää kerätä uusia kannattajia houkuttelemalla nuorisoa Jyväskylän Lutakossa pidettävään ikärajattomaan ilmaiskonserttiin.

Äärivasemmiston toiminta Suomessa on pitkään keskittynyt käytännössä pelkästään kansallismielisten ja maahanmuuttokriitikoiden häirintään ja uhkailuun. Jopa maltillinenkin kritiikki hallituksen harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan tulkitaan “rasismiksi”, jolloin äärivasemmiston kohteiksi on voinut joutua täysin tavallisiakin suomalaisia.

Yksi räikeimpiä esimerkkejä tästä lienee viime itsenäisyyspäivänä Helsingissä nähty äärivasemmiston laiton mielenosoitus, jossa “rasisminvastustajat” heittelivät hätäsoihtuja ja kiviä isänmaalliseen kulkueeseen, jonka osallistujissa oli myös tavallisia lapsiperheitä ja eläkeläisiä. Viime vuoden lokakuussa taas äärivasemmisto pahoinpiteli joukolla lailliseen maahanmuuttovastaiseen mielenosoitukseen osallistuneen aivovammaisen miehen! Turussa niin ikään lokakuussa järjestetyssä Rajat kiinni! -mielenosoituksessa äärivasemmistolaiset pahoinpitelivät kaksi nuorta naista.

Usean vuoden ajan pelottelu ja väkivalta ovat toimineet keskivertosuomalaisiin, eivätkä monet ole uskaltaneet julkisesti vastustaa hallituksen lepsua maahanmuuttopolitiikka. Kuitenkin viime syksynä alkanut pakolaiskriisi sai suomalaisia jalkautumaan kaduille lähes kaikissa kaupungeissa, ja ihmiset lakkasivat välittämästä äärivasemmiston uhkailuista. Edellä mainittu kehitys yhdistettynä väkivaltavasemmiston omaan tohelointiin on johtanut siihen, ettei poliittista väkivaltaa harjoittavalla liikkeellä ole enää samanlaista jalansijaa kuin aiemmin. Huhujen mukaan myös monet sen omista kannattajista ovat tulleet järkiinsä.

Nyt kuihtumassa oleva liike yrittää värvätä uusia kannattajia, ja yhdeksi välineeksi on keksitty nuorison houkuttelu ilmaiskonserttiin. Tulevana lauantaina 3. syyskuuta äärivasemmistolaiset aikovat järjestää Jyväskylässä konsertin, johon on kutsuttu soittamaan venäläinen antifa-yhtye Moscow Death Brigade. Tapahtuma on osa viikonlopun mittaista kiertuetta. Hieman yllättäen Tanssisali Lutakko on päättänyt tarjota tilat Jyväskylän keikalle, ja tapahtuma on avoin myös alaikäisille. “KEIKKA JA PUNK-KIRPPIS OVAT ILMAISIA JA IKÄRAJATTOMIA!!!”, järjestäjät mainostavat Facebook-sivuillaan.

Samalla sivulla myös kerrotaan, että keikan yhteistyökumppanina toimii poliittista väkivaltaa julkisesti kannattava Varisverkosto. Punk in Finland -musiikkifoorumilla tapahtumaa mainostaa anarkistinen JKLDIY-järjestö, jonka jäsen Arto Savolainen on tuomittu muun muassa huumausaine-, väkivalta-, ampuma-ase- ja omaisuusrikoksista sekä suorittanut ehdottoman vankeusrangaistuksen.

On erittäin huolestuttavaa, että Lutakkoa pyörittävä Jelmu Ry tarjoaa tilat tapahtumalle, jossa on selvästi aikomus värvätä nuorisoa äärivasemmistolaiseen toimintaan. Jelmu Ry:n kanssa yhteistyötä tekee puolestaan Suomen suurin lipunvälityspalvelu lippu.fi, jossa tuskin ollaan ilahtuneita asiakkaan kyseenalaisista yhteyksistä.

Konserttikiertueella mukana oleva Varisverkosto on Suomessa toimivista äärivasemmistolaisista ryhmistä kaikkein innokkain väkivallan puolestapuhuja. Se pyrkii toimimaan anonyymisti, mutta olemme paljastaneet joitain järjestön toimijoita artikkelissa “Kuka uhkailee kirjailijaa?”.

Alun perin ryhmä aloitti toimintansa kovalla uholla, ja siitä oli tarkoitus rakentaa samanlainen kuin ruotsalaisesta esikuvastaan Revolutionära Frontenista (RevFront). Jopa järjestön logossa nimi kirjoitetaan VaRis, mikä tulee suoraan lyhenteenä RevFrontin nimen suomennoksesta “vallankumouksellinen rintama”. Suomen äärivasemmisto on järjestänyt lukuisia avustus- ja tukitempauksia RevFrontin jäsenille, kuten Varisverkoston kotisivuilla kerrotaan.

Toimintansa aikana RevFront tuli tunnetuksi muun muassa poliittisten vastustajiensa koteihin suunnatuista yöllisistä hyökkäyksistä, joissa usein loukkaantui myös täysin sivullisia. Järjestön johtohahmoja on epäilty törkeiden pahoinpitelyiden ja laittomien uhkausten lisäksi muun muassa useammasta murhan yrityksestä (1, 2) ja jopa raiskauksesta! Lopulta järjestö kaatui viime vuonna omaan väkivaltaansa ja johtavien jäsenten vankilatuomioihin. Esikuvansa tavoin Suomen “variksellakaan” ei mene kovin hyvin, joten se yrittää nyt saada uusia jäseniä ja luoda näin pohjaa katutoiminalleen, mikä käytännössä tarkoittaa poliittista väkivaltaa ja vastustajien uhkailua.

Alkuvaiheissaan vuonna 2014 Varisverkosto perusti “toimintaryhmiä” eri kaupunkeihin ja julkaisi netissä valokuvia naamioituneista jäsenistään. Sen jäseniä myös osallistui naamioituneina joihinkin äärivasemmistolaisiin ja “rasisminvastaisiin” mielenosoituksiin, joista se on huonolla menestyksellä yrittänyt värvätä osallistujia mukaan toimintaansa. Jopa muut äärivasemmistolaiset suhtautuvat epäilevästi Varisverkostoon, joka on niittänyt mainetta epäonnistuneilla hyökkäysyrityksillään. Ryhmä esimerkiksi uhkaili toistuvasti väärien asuntojen asukkaita pääkaupunkiseudulla ja yritti kerran hyökätä huonolla menestyksellä kansallismielisen katupartion kimppuun rautaputkin varustautuneena.

Varisverkoston Aleksi Lilleberg on antanut tukensa tanskalaisille vasemmistolaisille, jotka estivät väkivalloin mielenosoituksen, johon oli määrä osallistua esimerkiksi Danish Defence Leaguen väkeä.
Varisverkoston Aleksi Lilleberg on antanut tukensa tanskalaisille vasemmistolaisille, jotka estivät väkivalloin mielenosoituksen, johon oli määrä osallistua esimerkiksi Danish Defence Leaguen väkeä.
Kun Suomen Sisu järjesti 15-vuotisjuhlansa, Varisverkoston Dmitry Gurbanov uhosi sosiaalisessa mediassa, että “väkivalta on sallittu metodi” isänmaallisia ihmisiä vastaan.
Kun Suomen Sisu järjesti 15-vuotisjuhlansa, Varisverkoston Dmitry Gurbanov uhosi sosiaalisessa mediassa, että “väkivalta on sallittu metodi” isänmaallisia ihmisiä vastaan.
Varisverkoston Joel Esteban Lasikari on vaatinut toistuvasti aloitteellista väkivaltaa katupartioita vastaan, vaikka katupartiot eivät olisikaan syyllistyneet rikoksiin. Hän on tukenut myös murhan yrityksestä epäiltyä RevFrontin Joel Almgrenia.
Varisverkoston Joel Esteban Lasikari on vaatinut toistuvasti aloitteellista väkivaltaa katupartioita vastaan, vaikka katupartiot eivät olisikaan syyllistyneet rikoksiin. Hän on tukenut myös murhan yrityksestä epäiltyä RevFrontin Joel Almgrenia.
Varisverkosto innostui tänä kesänä uutisista, joiden mukaan äärivasemmisto teki lukuisiin puukotuksiin johtaneen hyökkäysyrityksen Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.
Varisverkosto innostui tänä kesänä uutisista, joiden mukaan äärivasemmisto teki lukuisiin puukotuksiin johtaneen hyökkäysyrityksen Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

Tällä hetkellä ryhmän toiminta pohjautuu lähinnä poliittisten vastustajien vakoilemiseen sosiaalisessa mediassa, mutta se haluaisi toimia myös kaduilla. Nettisivuillaan Varis kertoo tavoittelevansa asemaa, jossa se voisi toteuttaa aloitteellista väkivaltaa fasisteiksi nimeämiään kansalaisia vastaan. “Työmme koostuu muun muassa mielipidevaikuttamisesta, keskusteluista, tapahtumien järjestämisestä sekä tarvittaessa fyysisistä yhteenotoista fasistien kanssa”, sivuilla kerrotaan. Ryhmä myös kerää “solidaarisuusapua” useille ulkomailla vankiloissa oleville äärivasemmistolaisrikollisille.

Pidämme erittäin omituisena sitä, että selvästi poliittista väkivaltaa ja häirintää kannattavalle ryhmittymälle tarjotaan tiloja värväystilaisuuksia varten. Erityisen huolestuttavaa on, että Jyväskylässä jopa alaikäisiä houkutellaan mukaan ikärajattomilla konserteilla, joissa mukana häärii Varisverkosto. On tietenkin mahdollista, etteivät konserttikiertueen järjestäjät ole kertoneet tapahtumapaikkojen tilanvuokraajille, millainen poliittinen luonne tapahtumalla on.

Mikäli olet huolissasi suomalaisvastaisesta poliittisesta väkivallasta ja alaikäisten rekrytoinnista siihen, voit ottaa yhteyttä Tanssisali Lutakkoa isännöivään Jelmu Ry:hyn ja kysyä heidän kantaansa asiaan.

 

Puhelin: 014 617 866
Sähköposti: info[at]jelmu.net
Facebook: https://www.facebook.com/lutakkoclub/
Twitter: https://twitter.com/Lutakkoclub
Henkilökunta: http://www.jelmu.net/yhteystiedot

2 kommenttia

  1. Häpeällistä vasemmistomädätystoimintaa rakkaassa kotikaupungissani Jyväskylässä! Nyt isänmaalliset voimat, yhdistäkäämme rivimme ja käykäämme vastaiskuun! ELÄKÖÖN VOITTO!

    Plusääni(18)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat