Itsenäisyyspäivän mediamyräkkä: Kenen väkivalta sallitaan?

Sunnuntaina 6.12. Helsingissä järjestettiin historian toinen itsenäisyyspäivän 612-soihtukulkue. Tapahtuma on hallinnut tänään lööppejä vasemmistoväkivallan vuoksi. Magneettimedia haastatteli kulkueeseen osallistunutta pariskuntaa Juhoa ja Hannaa sekä selvitti, mitä sunnuntain väkivaltaisuudet kertovat Suomen poliittisesta tilasta.

On maanantaiaamu – edellisillan tapahtumat ovat tuoreena mielessä. Nautimme kahvia ja luemme valtamedian uutisotsikoita huvittuneena. Viime vuonna lehdistö kykeni luomaan valheellisia mielikuvia soihtukulkueen muodostamasta ”uhasta” julkaisemalla kuvia mellakkapoliiseista etnisten ravintoloiden edustalla, mutta nyt asetelma on haastavampi. Kuinka puolustella kommunisteja, jotka vastustavat ”rasismia” kylvämällä hätäsoihtuja itsenäisyyttä juhlistavien eläkeläisten ja lapsiperheiden niskaan?

Muun muassa Helsingin Sanomat onkin päättänyt kääntää lukijoiden huomion kiviä paiskovista ”rasisminvastustajista” poliisin uusiin paineilma-aseisiin. Toimittajien yritys on kova: Olisiko tässä saumaa suuren maailman poliisiväkivaltakohulle? Onko kyttä natsisika ja ”antifasisteiksi” itsensä määrittelevät elämäntaparikolliset jälleen pelkkiä viattomia ”sivullisia”, kuten Helsingin Sanomien perinteinen tiedottamislinja määrää (1, 2)?

Aloitan haastattelun tutulla ja turvallisella kysymyksellä: Miksi päätitte osallistua 612-itsenäisyyspäiväkulkueeseen?

Juho: Tahdomme, että isänmaalliset suomalaiset voivat näyttää avoimesti Suomen kaduilla, ettei aatteen palo ole hiipunut poliittisesti vaikeista ajoista huolimatta.

Hanna: Näinä aikoina on tärkeä osoittaa, ettei kansallisaatetta ole unohdettu, vaikka poliittisesti Suomi onkin jo menettänyt itsenäisyytensä. Kulkue oli siis meille paitsi menetetyn itsenäisyyden muistotapahtuma niin myös tapa vaatia itsemääräämisoikeus takaisin kansalle.

6121
Kuvat: 612.fi

6122 6123 6124 6125 6126 6127

Oliko tämä ensimmäinen kerta, kun osallistuitte 612-kulkueeseen?

J: Minulle tämä oli jo toinen kerta, eli osallistuin vuoden 2014 kulkueeseen ystävieni kanssa. Kulkueen koko ehti paisua vuodessa melkoisesti – viime vuonna soihtuja kantoi noin 200 suomalaista.

Tällä kertaa poliisin mukaan mielenosoittajia oli noin 300–400, mutta virkavalta arvioi väkimäärän julkilausumissaan yleensä alakanttiin. Saamiemme tietojen mukaan tapahtumaa varten oli varattu 300 soihtua, minkä vuoksi reilusti yli puolet osallistujista joutui marssimaan ilman. Todellinen osallistujaluku saattoikin kohota yli 700 henkeen. Pieniä kasvukipuja pystyi havaitsemaan siksi, etteivät järjestäjät itsekään varautuneet näin suureen osallistujamäärään. Nämä olivat kuitenkin ennen kaikkea positiivisia ”ongelmia”: kulkue oli paljon odotettua suositumpi!

H: Minä osallistuin ensimmäistä kertaa tänä vuonna, vaikka olin jo 2014 hyvin tietoinen kulkueesta. Tapahtumasta jäi erittäin hyvät fiilikset. Välillä kulkueen perässä roikkui alkoholisoituneita vasemmistolaisia suunsoittajia, mutta nämä eivät onnistuneet provosoimaan osallistujia.

Millainen tunnelma oli ennen kulkueen alkua? Millaista väkeä kulkueeseen osallistui?

H: Mukavalla tavalla jännittynyt ja odottava. Yhteenkuuluvuuden henki oli vahva. Oli erityisen hienoa, etteivät päivän aikana tapahtumia järjestäneet eri ryhmät yrittäneet kilpailla toisiaan vastaan, vaan 612-kulkueeseen osallistui esimerkiksi Itsenäinen Suomi –tapahtuman väkeä.

J: Paljon oli tosiaan porukkaa erilaisista kansanliikkeistä ja järjestöistä. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan olleet poliittisia aktivisteja, vaan paikalla oli runsaasti ihan normaaleja suomalaisia vanhoista rouvista kukkakimppuineen aina lapsiperheisiin. Tunnelma oli minusta rento heti alusta lähtien.

Poliisia on kritisoitu aiemmin syksyllä lepsusta toiminnastaan Rajat kiinni! –mielenosoituksissa. Miten poliisi käyttäytyi itsenäisyyspäivänä?

J: Poliisi käyttäytyi mielestäni tällä kertaa ihan asiallisesti ja vastaili esimerkiksi ihmisten kysymyksiin. Lukemani perusteella virkavalta ei syyllistynyt tällä kertaa voiman liialliseen tai liian vähäiseen käyttöön.

Mitä mieltä olitte valtamedian tavasta uutisoida kulkueesta?

J: Muutamia viikkoja ennen kulkuetta ihmettelin kuinka neutraalisti tapahtumasta kirjoiteltiin lehdissä. Loppua kohden sävy alkoi kuitenkin kiristyä, ja viimeiset päivät media rummutti skandaaliuutisia ”ääriryhmien” tulevasta yhteenotosta.

H: Mielestäni tuo ääriryhmäpelottelu oli erityisen törkeää kulkuetta kohtaan. Tarkoituksena oli selvästi potentiaalisten osallistujien pelottelu, mutta onneksi media ei siinä onnistunut.

Oliko itse kulkueen aikana mitään hämminkiä?

H: Sää oli melko ankea koko kulkueen ajan – myrskyä ja sadetta. Toisaalta huono sääkään ei haitannut meininkiä, koska yhteishenki oli niin hyvä.

Millaiset tunnelmat jäivät paljon puhutuista ”rasisminvastustajien” häirintäyrityksistä?

J: Se oli säälittävää räpellystä, jota ei kulkueesta käsin edes kunnolla nähnyt.

Punikit olivat aloittaneet avoimen väkivallalla uhkailun verkossa jo monta viikkoa ennen tapahtumaa. Veikkaan, että syy uhkauksille oli yksinkertainen: häiriköt eivät edes halunneet joutua tilanteeseen, jossa he olisivat joutuneet lunastamaan lupauksensa kulkueen pysäyttämisestä. He hankkivat poliisin huomion jo viikkoja ennakkoon ja saivatkin järjestettyä virkavallan kanssa oman pikku spektaakkelinsa. Näin he saivat jännitystä elämäänsä, eikä heidän tarvinnut ottaa riskejä, joita todelliseen hyökkäykseen ja yhteenottoon olisi liittynyt.

Mikä jäi tapahtumasta parhaiten mieleen?

J: Ehkä se yhteishenki. Pääsi tapaamaan eri puolilta Suomea tulleita ystäviä sekä kuuntelemaan musiikkia ja puheita hyvässä seurassa.

Hietaniemi 6.12.2015Tuokiokuvaa Hietaniemen sankarihautausmaalla 6.12.2015

Julkaissut 612.fi 7. joulukuuta 2015

 

Miten kulkue päättyi?

H: Tapahtuma päättyi sankarihaudoille. Osaanottajat laskivat seppeleitä ja sytyttivät kynttilöitä. Mellakkapoliisit poistuivat paikalta lähes heti virallisen ohjelman päätyttyä, mikä oli mielestäni luottamuksenosoitus 612-väkeä kohtaan.

Millaisia terveisiä teillä on niille, jotka eivät vielä tänä vuonna osallistuneet?

J: Isänmaalliset suomalaiset näyttivät jälleen, että joukossa on voimaa. Kenenkään ei kannata jännittää tapahtumaan osallistumista, vaan tulkaa ensi vuonna ja ottakaa myös ystävät ja perheenjäsenet mukaan!

Varsinaisen haastattelun jälkeen jatkoimme keskustelua median tavasta kirjoittaa kulkueesta. Lehdistö oli valinnut artikkeleihinsa kulttuurimarxistisia ”asiantuntijoita” moralisoimaan marssijoita. Ylen mukaan mielenilmauksesta muuttuu tuomittava siinä vaiheessa, kun ”isänmaallisuus käännetään nationalismiksi”. Lännen Media puolestaan valitteli, että kulkueen maltillinen symboliikka on ”tyypillistä äärioikeistolle”! Helsingin Uutiset taas parahti: ”Rähinästä ja rasismista on tullut kiinteä osa itsenäisyyspäivää!”

Lännen Media suivaantui siis siitä, ettei demonisoituun tapahtumaan liittynyt kauhukuvia vastaavaa ankaraa ”rasistista” kuvastoa. Media yritti pelastaa arvovaltansa väittämällä, että itse asiassa juuri hillitty ja arvokas käytös oli todiste siitä, että pahat äärioikeistovoimat terrorisoivat Helsinkiä.

Mitä tulee Ylen nationalismi–isänmaallisuus-vastakkainasetteluun, niin ehkä arvon toimittajien ja tutkijoiden tulisi tutustua Suomen historiaan. Jääkärit eivät olleet mitään kädenlämpöisiä liberaaleja vaan esivaltaa uhmanneita kansallismielisiä, jotka Suomen itsenäistymisen jälkeen loivat vielä pohjan esimerkiksi Lapuan liikkeelle ja IKL:lle.

Nationalismin ja isänmaallisuuden välille kiilan iskevillä onkin selvät poliittiset motiivit vääristellä Suomen historiaa.

Isänmaallisuus on kansainvälisyyttä?

Valtamedia vietti itsenäisyyspäivää huomattavasti 612-väkeä kosmopoliittisemmissa tunnelmissa. 6.12. suomalaiset saivat todellisen tehokuurin toiseutta.

”Ihmettelen, miksi suomalaiset ovat niin yllättyneitä tai pettyneitä siitä, että Suomen kansan etninen koostumus muuttuu. Etnisesti puhtaita maita ei enää ole Euroopassa kovin paljon,” julisti juutalaisen Jeanette Bonnierin ex-mies Jörn Donner. Pitseriaa pyörittävä Aso vaati tietää, miksei häntä pidetä suomalaisena. Pääministeri Sipilä tuskasteli suomalaisten maahanmuuttopoliittisia näkemyksiä ”monikulttuurisessa itsenäisyyspäiväjuhlassa”.

Lännen media kauhisteli kuntapäättäjiä, jotka eivät pidä toisen tai kolmannen polven siirtolaisia suomalaisina. Miksi pitäisivätkään? Tutkimustenhan mukaan esimerkiksi terroristeiksi ryhtyvät ensimmäisen maahanmuuttajapolven sijaan nimenomaan näiden jälkikasvu.

Lännen Media asettui myös varovasti puolustamaan kulkuetta häiriköineitä vasemmistolaisia artikkelillaan ”Poliisin voimankäyttö sai ristiriitaisen vastaanoton”. Lännen Median mukaan sosiaalisessa mediassa poliisin toimia on kritisoitu terävästi. Esimerkiksi Twitter-keskustelua aiheesta seuranneet huomasivat kuitenkin pian, että ”kriitikot” itse ovat parkkiintuneita punaisia, kuten Dan ”Taktinen väkivalta” Koivulaakso sekä Jussi ”Sossun rahat riittävät tupakkaan mutteivät liikuntaharrastukseen” Marttila.

Julkisessa keskustelussa 612-kulkue yhdistettiin vahvasti syksyllä puhjenneeseen pakolaiskriisiin, joka on johtanut lukemattomiin inhimillisiin katastrofeihin, kuten raiskauksiin, pahoinpitelyihin ja ryöväämiseen. Marxin, Trotskin, Hirschfeldin, Boasin ja Goldmanin henkiset perilliset yrittivät parhaansa mukaan häiritä isänmaallista tapahtumaa, puolustellen väkivaltaansa vetoamalla ”siirtolaisten oikeuksiin”. Punakaarti oli valmis hakkaamaan sivullisia sekä asettumaan poliisin tulilinjalle varjellakseen globaalin suurpääoman – Rockefellrin, Sutherlandin ja Sorosin – maahanmuuttopoliittisen ohjelman toteutumista. Historia toistaa itseään.

Isänmaallisten julkisten tapahtumien kieltoa on vaadittu vetoamalla esimerkiksi Pariisin rauhansopimukseen, vaikka idän Suuri ja mahtava sortui jo vuosikymmeniä sitten. Monikulttuurifanaatikot ovat olleet hukassa koko syksyn ajan, koska toisen maailmansodan jälkeen syntynyt suomettumisen kulttuuri takasi punaisille arvohegemonian vuosikymmenten ajaksi. ”Fasistiset” järjestöt kiellettiin ja kansallismielinen liike ajettiin maanalle.

Viimeisen vajaan 10 vuoden aikana tilanne on kuitenkin alkanut hiljalleen muuttua. Ruohonjuuritason liikehdintää on syntynyt eri puolille Suomea, ja syksyn pakolaiskriisi katkaisi kamelin selän: yhtäkkiä maahanmuuttovastaiset protestit keräsivät monta kertaa enemmän osallistujia kuin ”antirasistiset” vastamielenosoitukset. Lauantain Itsenäinen Suomi 2015 –tapahtumassa ainut vastamielenosoittaja oli höpsähtänyt kulttuurimarxilainen pastori. 612 oli puolestaan vähintään kolme kertaa suurempi kuin vastamielenosoitus.

Vasemmisto käy julkista vuoropuhelua väkivallan käyttämisestä

612-kulkuetta uhkaillut Vapaus pelissä –ryhmä uskoi voittavansa bluffilla. Isänmaalliset yritettiin säikäyttää uhkaamalla näitä etukäteen väkivallalla. Aggressiivisen retoriikan toivottiin säikyttävän pois ainakin vanhukset ja lapsiperheet, mikä olisi ”marginalisoinut” kulkueen vihaisten nuorten miesten tapahtumaksi.

Bluffi ei kuitenkaan onnistunut, kuten kulkuevalokuvista selviää. Osallistujakaarti oli huomattavasti monipuolisempi kuin edellisvuonna. Tilanne turhautti psykoosiin itsensä lietsoneita marxisteja niin paljon, että kivien, soihtujen ja ilotulitteiden (olipa mukaan varattu myös laittomia kaasusumuttimia) annettiin lentää joka tapauksessa – luokkavihollinen kun on luokkavihollinen ikään ja sukupuoleen katsomatta.


Video: Kohdassa 0:23 monikulttuurisuusfanaatikko yrittää paiskata soihdun kulkueeseen osallistuneiden päälle.

Järjettömän hyökkäyksen jälkeen alkoi tietysti historiallisen mittava uhriutuminen, kun virkavalta ei jäänyt katsomaan tavaran nakkelua sivusta. Ensin parkui vain väkivaltavasemmisto itse; seuraavaksi kuoroon liittyivät esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Meillä on unelma –tapahtuman järjestänyt Radio Helsinki.

Erityisen ahkerasti poliisia on kritisoinut vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja Kansan Uutiset (KU). Valtamedia on leimannut kaikki Vapaus pelissä –häiriköt kärjistetysti ilmaisten työttömäksi anarkistikuonaksi, mutta tutustumalla KU:n kirjoituksiin huomaa pian, että myös salonkikelpoisempi vasemmisto käy täysin julkisesti vuoropuhelua väkivallan roolista politiikan työkaluna.

Osa äärivasemmiston mielenosoittajista oli pukeutunut Angry Birds –hahmoiksi, osa taas prostituoiduiksi.
Osa äärivasemmiston mielenosoittajista oli pukeutunut Angry Birds –hahmoiksi, osa taas prostituoiduiksi.

peltokangasvapauspelissa

Puoluelehteen 612-tapahtumasta sekä vastamielenosoituksesta runoillut raahelainen Niko Peltokangas esimerkiksi kieltäytyi jo ennakkoon tuomitsemasta väkivaltaisten häiriköiden toimintaa. Peltokangas matkusti itse Helsinkiin ”toimittajan” roolissa ja jakoi Vapaus pelissä –tapahtumakutsua sosiaalisessa mediassa. Peltokangas on myös vasemmistonuorten Libero-julkaisun päätoimittaja.

Maanantaisessa Libero-artikkelissaan raahelaiskommunisti summasi sunnuntain kokemuksiaan ja oli huolissaan siitä, että saivatko ”natsit, fasistit ja rasistit” selville pakettiautolla mielenosoituksen keskelle kurvanneiden anarkistiraukkojen henkilöllisyyden.

Kansan Uutisissa latentti väkivaltauho alkoi jo kauan ennen itsenäisyyspäivää, mutta muut mediat eivät tähän mennessä ole noteeranneet ilmiötä lainkaan. Peltokankaan kollega Pontus Purokuru julkaisi lokakuussa Rajat kiinni! –mielenosoituksesta artikkelin otsikolla: ”Kuvakertomus: Rasistit voivat osoittaa mieltään vain kaksinkertaisen poliisimuurin takana”. Kynäniskaisen kynäniekan väite siis kuuluu, että ilman poliisin väliintuloa punakaarti hajottaisi väärinajattelijoiden kokouksen.


Video: Äärivasemmisto pahoinpiteli kaksi naista Turun Rajat kiinni! -mielenosoituksessa lokakuussa.


Video: Äärivasemmisto pahoinpiteli aivovammaisen Marko Parkkolan Tampereen Rajat kiinni! -mielenosoituksessa lokakuussa.

Vasemmistoliitolle Purokurun vihjailevat tekstit eivät selvästikään ole ongelma, sillä kirjoittelu on jatkunut myös itsenäisyyspäivän jälkeen. Parissa kuukaudessa sävy on muuttunut lannistuneemmaksi, mutta passiivimuotoon häivytetty uhkailu on yhä pop: ”Itsenäisyyspäivän iltana kylvettiin paljon katkeruutta. On mahdollista, että molemminpuolinen väkivalta tulee kärjistymään tulevissa mielenosoituksissa.”

2015 kesän ja syksyn tapahtumat vaikuttavat iskeneen aiempaa leveämmän railon rauhanomaisia ja aggressiivisia taktiikoita kannattavien kommunistien välille. Aiheeseen vihkiytymättömille äärivasemmistolaisen liikkeen sisäiset koukerot ja riitelevät koulukunnat voivat olla absurdiudessaan vaikeaa seurattavaa. Lyhyen johdatuksen aiheeseen saa lukemalla esimerkiksi artikkelit ”Kuka uhkailee kirjailijaa”, ”Tietovuoto: vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakso vaatii ’taktista väkivaltaa’ ja kaasusumuttimia”, ”Valtamedia: pakolaisten ja vasemmiston väkivalta ON parempaa” sekä ”Poliisi ja valtamedia esittävät: väkivaltaa suvaitsevaisuuden nimissä”.

Viikkoa ennen itsenäisyyspäivää KU:ssa julkaisemassaan synkässä yksinpuhelussa Purokuru puntaroi fyysisen iskun etuja ja haittoja. Taktinen väkivalta on moraalisesti oikeutettua, mutta strategisesti se voisi sataa ”natsien” laariin:

Konfliktin hakeminen ja konfrontaatio poliisin ja median kanssa – mikäs siinä, jos ne ovat yhteisesti sovittuja päämääriä. […]

612:hta vastaan on vaikea käydä suoraan, koska tapahtuma yrittää omia isänmaallisina pidettyjä symboleja ja ottaa etäisyyttä fasistisiksi tulkittaviin lausumiin. Natseille, uusfasisteille ja muille itseään kainosti ’kansallismielisiksi’ nimittäville olisi – ainakin heidän omasta näkökulmastaan – voitto, jos kulkueeseen eksyisi niin sanottuja tavallisia ihmisiä, ja media sitten näyttäisi, kuinka vastamielenosoittajat häiritsevät näitä. […]

’Parhaassa’ tapauksessa tämän vuoden itsenäisyyspäivästä tulee sellainen kaaos, että poliisi käytännössä hajottaa sekä 612-marssin että vastamielenosoituksen. Silloin mielenosoittajat saavat tavoitteensa läpi poliisin välityksellä.”

Näin siis vasemmistoliiton virallisessa puoluelehdessä. Vielä avoimempaa keskustelu väkivallan hyödyistä ja haitoista on ollut vasemmistoliiton ja vihreiden rahoittamassa suomenruotsalaisessa Ny Tid –lehdessä. Lokakuussa lehti julkaisi artikkelin ”Debatt: det fascistiska våldet i Finland”, jossa vasemmistotoimittaja Mikael Brunila keskusteli suorasta toiminnasta väkivaltaa avoimesti kannattavan Varisverkoston anonyymin edustajan kanssa. Pääpaino oli Suomen Vastarintaliike –järjestössä, jonka lakkauttaminen on keskustelun molempien osapuolten vanha päiväuni.

Kumpikaan osapuoli ei tuominnut väkivaltaa sinänsä. Sen sijaan erimielisyyksiä aiheutti usko vasemmiston kykyyn rikkoa isänmaalliset yleisötapahtumat tosipaikan tullen (vertaa: ”Rasistit voivat osoittaa mieltään vain kaksinkertaisen poliisimuurin takana”). Brunila antoi pyyhkeitä ”antifasisteille”, jotka Vapaus pelissä –ryhmän tavoin uhkailevat kansallismielisiä Internetissä jatkuvasti iskuilla, mutta eivät esimerkiksi edes pyrkineet estämään Jyväskylän kansallissosialistista mielenosoitusta elokuussa.

Suomalaisvastainen väkivalta muhii sekä täyteen ahdetuissa vastaanottokeskuksissa että suurten puolueiden rahoittamissa lehtitaloissa. Siksi olikin ilahduttavaa nähdä, että isänmaallinen kulkue onnistui kolminkertaistamaan kokonsa vastustuksesta huolimatta. Tästä on hyvä jatkaa.

Twiitti: Vasemmistotoimittajan mukaan soihtukulkue oli kuin toisinto Leni Riefenstahlin klassikkoelokuvasta.

Twiitti: Rasisminvastustajat paiskoivat soihtuja kulkueen päälle.

Twiitti: Jotkut häiriköineistä antifasisteista ovat jo ponnistaneet Internet-julkkiksiksi.


Twiitti: Vasemmisto on hukassa, kun Neuvostoliitto ei enää valvo ”rauhansopimusten” noudattamista.

 

E. S.

7 kommenttia

 1. Oli mukava tapahtuma vaikka vettä tuli kuin Esterin p…

  Hyvä tolla yhdellä videolla tuo ”Ha Ha Ha Antifa”-huuto. Peittyy se kommunistien kimitys tyylikkäästi.

  Ensi vuonna enemmän meteliä kansallismielisten puolelta! Hiljaiset kulkueet on hautajaisia varten.

  Plusääni(21)Miinusääni(1)
 2. Aivan loistavaa, osallistujia odotettua enemmän sateesta huolimatta! Olen ensi vuonna mukana, toivotaan parempaa säätä.

  Plusääni(10)Miinusääni(1)
 3. Kommunistihomojen video. Kansallissosialistien jalo symboli ja siis kristillinenkin risti Israelin juutaklaismurhaajien mielipuolisuuksiin rinnastettuna. Lisäksi väitettiin alussa heti, että Eurooppa olisi sulkenut rajansa turvapaikanhakijoilta.

  Tuo sterilointijuttu (jos siinä on sitä, koska en viitsinyt ktsioa pidemmälle) on muissakin esityksissä. Pohjimmiltaan sellainen asenne Israelissa, että aivan vierasta väkeä ai maahan oteta eikä toivota sen risteytyvän kantaväestön kanssa, on oikea. Kulttuuri on vain psykopaattinen jqa tribalistinen ja moraaliton.

  Itse asiassa video edustaa juuri juutalaisuutta eli kommunismia goyimeile

  Plusääni(3)Miinusääni(2)
  1. ”Kansallissosialistien jalo symboli ja siis kristillinenkin risti”

   Njoo-o. Katolisuus EI ole kristinuskoa, ei sitten sinne päinkään! Minkä takia te jankutatte tota valhetta kokoajan. Katolisuudessa ei ole mitään Raamatullista, ei sitten mitään. Katolisuus edustaa kaikkia pakana tapoja, ei Jumalaa, Luojaa, josta Raamattu kertoo. Täysin antikristillinen organisaatio suoraan perkeleestä.

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
 4. Lippu korkealle

  Nyt rintamaan, ja lippu korkealle!
  Niin vakaa isku meill’ on askelten.
  Ja henget veljien, mi’ vaipui vainon alle,
  käy riveihimme meitä seuraten!
  Tie auetkoon, kun joukko aamuruskon
  käy ryntäämään päin uutta huomentaan.
  Tuo hakaristi miljoonille uuden uskon,
  ja leipä, vapaus nyt turvataan!
  Nyt viimeinen soi lähtömerkki meille,
  pian valmihit kaikk’ oomme taistohon.
  Ja voiton viiri nousee kaduille ja teille,
  yö orjuuden jo kohta mennyt on.

  ja sävelhän oli Horst Wessel

  Plusääni(4)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat