Crohnin taudin parantaminen luontaiskeinoin, 8 askelta

Crohnin tauti on tulehduksellinen suolistosairaus, jossa osa ruoansulatusjärjestelmästä turpoaa, ja suolistoon kehittyy syviä haavaumia. Haavaumia syntyy yleensä ohutsuolen loppuosaan ja paksusuolen alkuosaan, mutta niitä voi puhjeta mihin tahansa ruoansulatuskanavan osaan, myös suuhun, vatsaan tai anukseen. Crohnin taudin syytä ei tunneta, mutta immuunivasteen poikkeavuudella, bakteereilla, viruksilla, perimällä ja tupakoinnilla on osansa.

Crohnin taudin yleisiä oireita ovat vatsakipu, löysät ulosteet tai ripuli, ja painon lasku. Taudin edetessä voi kehittyä haavaumia suuhun, sisäistä verenvuotoa (verta ulosteessa), suolitukoksia, peräaukon haavaumia tai fisteleitä (epätavallisia onkaloita elinten välillä). Osalle Crohnin taudista kärsivistä kehittyy anemia sisäisen verenvuodon seurauksena.

Crohnin tautista käytetään lyhennettä Crohn, ja joskus siitä käytetään koko nimitystä. Ohutsuolen tulehdusta kutsutaan myös enteriitiksi. Yleensä enteriitti johtuu bakteeri- tai virussairaudesta. Crohnin tauti liittyy läheisesti toiseen tulehdusperäiseen suolistosairauteen, ulseratiiviseen koliittiin. Ulseratiivisessa koliitissa tulehdus on rajoittunut suolistoon. Sekä ulseratiivinen koliitti että Crohnin tauti ovat molemmat valtavirtaisen lääketieteen mukaan kroonisia ja parantumattomia sairauksia.

Parannuttuani vakavasta Crohnin taudista, kysyttyäni neuvoa ihmisiltä jotka ovat kärsineet kaikenlaisista suolisto- ja vatsavaivoista yli 10 vuoden ajan, ja vastattuani tuhansiin kysymyksiin verkkofoorumillani, minusta on tullut kansainvälisesti tunnustettu luontaishoitoasiantuntija, jonka osaamisaluetta on ruoansulatuselimistön sairaudet. Vaikka olisit kokeillut kaikkia Crohn-hoitoja eikä niistä olisi ollut apua, älä luovuta – luontaislääkkeeni vatsan ja suoliston sairauksiin ovat auttaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa, ja kirjojani on myyty yli 40 maahan.

Crohnin taudin hoitaminen luontaismenetelmin

Vuonna 1989 olin luurangonlaiha, aliravittu, heikko ja kipujen runtelema – en voinut syödä lähestulkoon mitään kärsimättä sisäisestä verenvuodosta ja krampeista. Parhaista yrityksistä huolimatta lääketiede ei kyennyt tarjoamaan apua. Otin 13 pilleriä päivässä, ja lääkärini kertoivat minulle etten voisi koskaan tehdä töitä, saada lapsia tai elää normaalia elämää.

Olen lääkärien ja apteekkarien perheestä, ja jouduttuani kitumaan kolmen vuoden ajan sairauteni vuoksi, olin valmis parantamaan itseni tai kuolemaan sitä yrittäessä. Kieltäydyin leikkauksesta ja aloitin seitsemänvuotisen urakan, tutkien ja kokeillen vaihtoehtoisia ja alkuperäiskansojen käyttämiä hoitomuotoja:

Vuosien tutkimisen ja kokeilujen jälkeen tajusin kahdeksan askelta, jotka jokainen suolistosairaudesta kuten Crohnin taudista tai enteriitistä kärsivän tulee ottaa, jos haluaa parantua nopeasti ruoansulatuselimistön sairaudesta.

Kun hoitajani huomasivat kuinka paljon muita potilaita terveempi olin käyttäessä holistisia hoitomenetelmiä, he halusivat että kerron käyttämistäni luontaisista menetelmistä muillekin. Sen seurauksena päätin kirjoittaa ensimmäisen kirjani, Listen To Your Gut, jota on julkaistu yli 40 maassa.

Ohjeet Crohnin taudin luontaishoitoon

Kahdeksan askelta, joilla voit parantaa tulehduksellisen suolistosairauden:

 1. Suolistolle on annettava lepotauko noudattamalla erikoisnesteruokavaliota.
 2. Hankkiudutaan eroon suoliston huonoista bakteereista ja sienistä (taudinaiheuttajat).
 3. Annetaan hyvien bakteerien muodostaa bakteerikanta suolistoon.
 4. Parannetaan tulehdustila ja haavaumat.
 5. Korjataan ravinteiden puutostilat.
 6. Puhdistetaan elinympäristö myrkyistä.
 7. Hoidetaan kuntoon sairauteen vaikuttavat tunne-elämän tekijät.
 8. Saatetaan hormonit tasapainoon.

Yleensä siinä vaiheessa kun ihmiset tutustuvat menetelmääni, heidän suolistonsa bakteerikantansa on epätasapainossa. Jatkuva antibioottien käyttö (joka alkaa yleensä jo lapsuudessa) ja invasiiviset tutkimusmenetelmät tuhoavat suurimman osan ohut- ja paksusuolen ”hyvistä” bakteereista. Kun hyvät, suojaavat bakteerit ovat poissa, tauteja aiheuttavat organismit kuten hiivat (candida albicans), virukset, parasiitit ja pahat bakteerit voivat kukoistaa.

Tauteja aiheuttavien organismien paljous aiheuttaa tulehdusta ja vahingoittaa limakalvoa, mikä johtaa vuotavan suolen oireyhtymään, tilaan, jossa imeytymättömät ruokapartikkelit ja bakteerit päätyvät verenkiertoon ja laukaisevat allergisia reaktioita ja infektioita muualla elimistössä (nivelissä, iholla, silmissä jne.).

Tarkastellaan seuraavaksi yksityiskohtaisemmin jokaista kahdeksasta askeleesta. Käyn myös kohdat läpi oheisella videolla:

1.Anna suolistolle lepotauko

Ääritapauksissa paras ja nopein tapa parantaa Crohnin tauti on noudattaa erikoisnesteruokavaliota (ohjeet löytyvät toisesta kirjastani, The IBD Remission Diet), jotta suolisto saisi lepoa, jotta et söisi mitään tulehduksen laukaisevaa ruokaa, ja jotta ruoansulatuskanavan piilevä infektio ja tulehdus parantuisivat. Nesteruokavalio on myös hyväksi jos kärsit aliravitsemuksesta tai olet alipainoinen, tai jos kärsit sisäisestä verenvuodosta, suolisolmusta, suolen ahtaumasta tai tukoksesta.

Vuonna 2002 esittelin nesteruokavalmisteen nimeltä Absorb Plus, joka on tarkoitettu erityisesti paksusuolen ja vatsan sairauksista kuten Crohnista tai enteriitistä kärsiville. Absorb Plus on proteiinipirtelö, joka sisältää esipilkottuja ravinteita korkealaatuisista, luonnollisista raaka-aineista. Absorb Plus vaatii hyvin vähän ruoansulatukselta ja imeytyy nopeasti elimistöön, raviten jopa niitä joilla on vaikeuksia syödä ja/tai sulattaa kiinteää ruokaa.

Jos vähemmän radikaali muutos ruokavalioon riittää, noudata oireitasi varten räätälöityä parantavaa ruokavaliota (Listen To Your Gut –kirjan kolmas luku) ja muita ohjeita. Jos aloitat nesteruokavalion, noudata myös muita ohjeita samanaikaisesti. Jos elimistösi sietää ruokavaliota, moniulotteinen lähestymistapa on nopein keino hoitaa haavaumia aiheuttava Crohnin tauti.

Monet lukijoistani ovat testanneet raakamaitoa (pastöroimatonta, ruoholla ruokittujen lehmien tai vuohien maitoa) Absorb Plus:in sijaan nesteruokavalion aikana, ja jos he ovat sietäneet sitä, heidän tilansa on kohentunut selkeästi. Muut ovat käyttäneet Absorb Plus:n ja raa’an lehmän- tai vuohenmaidon yhdistelmää. Yleensä erittäin sairaat ihmiset sietävät vain esisulatettuja juomavalmisteita, kuten Absorb Plus:aa.

Vegaanipirtelöt – toinen vaihtoehto on käyttää vegaanijuomajauhetta, jos elimistösi ei siedä heraproteiini-isolaattia. Olemme yhdistäneet ne Vegan Elemental Diet –jauhesekoituksissa.

Ruokapohjaiset pirtelöt – vaihtoehtoinen ratkaisu, jos sinulla ei ole varaa jauheisiin tai ravintolisiin. Jos suosit tätä vaihtoehtoa, lue artikkelini aiheesta.

2.Pahoille pöpöille kyytiä

Jotta pääsisit eroon suoliston sairastuttavista bakteereista, viruksista, hiivoista, mykobakteereista (hoidoille vastustuskykyiset bakteerit, joilla on sienimäisiä ominaisuuksia) ja parasiiteista, noudata Jinin Wild Oregano Oil –protokollaa (Listen To Your Gut –kirjan toinen luku). Jos sinulla on mykobakteeritartunta, Crohnin hoitoprotokollaa on syytä noudattaa ja pitää taukoa 2-3 vuoden välein, jotta pääsisit eroon kaikista mykobakteereista, sillä niiden elinkierrossa on aktiivinen ja passiivinen vaihe.

Yleensä aloitetaan Jinin Wild Oregano Oil –protokolla, ja ensimmäisen kierroksen jälkeen otetaan suuri annos probiootteja. Ota huomioon, että he ovat jo saaneet probiootteja protokollan aikana, joten yleensä elimistö sopeutuu hyvin korkeampiin probioottiannoksiin.

3.Suolistoon uusi bakteerikanta

Crohnin taudin hoidossa käytetyt probiootit on otettava hyvin biosaatavassa muodossa (imeytyvät hyvin ja ovat elimistön hyödynnettävissä); bakteerien tulee kyetä muodostamaan pysyvä kanta (lisääntymään ja kiinnittymään) ruoansulatuskanavaan, ja niitä tulee ottaa riittävän suuria annoksia jotta hoitovaikutus saavutetaan. Kliinisten tutkimusten perusteella tarvitset päivässä vähintään 7-10 miljardia CFU:ta (yhdyskuntaa muodostavaa yksikköä) jokaista lajia. Opi valitsemaan oikeat probiootit hoitokäyttöön, jotta probiootit kykenevät oikeasti muokkaamaan suolistosi bakteerikantaa.

Jos ärtyneen suolen oireyhtymäsi on erittäin aktiivisessa vaiheessa, tai olet erittäin herkkä probiooteille, aloita pienillä annoksilla ja nosta annostusta asteittain. Näissä tapauksissa kannattaa yleensä aloittaa lasten B. infantis –kannan bakteereilla ja siirtyä vähitellen aikuisten L. acidophilukseen, B. bifidusiin ja L. bulgaricusiin.

Huomio: Jos joudut käymään tarpeillasi useammin kuin kolmesti päivässä, älä ota mitään kapselimuodossa (probiootteja tai ravintolisiä), sillä kun vatsa on löysänä niin siirtymisaika suoliston läpi on liian nopea riittävän imeytymisen ja hyödyntämisen kannalta. Tässä tapauksessa käytä jauhe- tai nestemuodossa tai avaa kapselit ja liuota sisältö nesteeseen.

Kun siedät korkeita annoksia hoitovaikutteisia probiootteja (monet sietävät välittömästi), parhain lopputulos saavutetaan nauttimalla useita eri probiootteja. Tämä tarkoittaa samanaikaista jauheen ja kapseleiden käyttöä, mikä maksimoi molempien hyötyvaikutukset. Tämän jälkeen suoritan Jinin Probiotic Retention Enema –suolihuuhtelu, jossa probioottinestettä pidetään suolessa niin kauan kunnes kaikki neste on imeytynyt, jolloin probiootit kykenevät välittömästi kolonisoimaan paksusuolen ilman että niiden täytyy kulkea ruoansulatuskanavan lävitse.

4.Paranna suoliston tulehdus ja haavaumat

Vaikka edellämainitut vaiheet edistävät suoliston tulehduksen ja haavaumien parantumista, myös varta vasten räätälöidyt yrttivalmisteet nopeuttavat paranemista.

Jos suolistosi vuotaa verta, käytä Jinin Healing Implant Enema –suolihuuhtelua, MucosaHeal-kapseleita ja George’s Aloe Vera –mehua nesteruokavalion ohella. Jos vuoto on vähäistä ja ajoittaista, tai vain ohutsuoli vuotaa, ota MucosaHeal-kapseleita yhdessä George’s Aloe Vera –mehun ja L-glutamiinin kanssa. Myös probiooteista on hyötyä yhdessä parantavan ruokavalion kanssa (johon olen antanut neuvoja Listen To Your Gut –kirjassani).

5.Korjaa ravinteiden puutostilat

Alla ravintolisät joita mielestäni lähestulkoon jokaisen Crohnin tautia sairastavan tulisi käyttää, koska ravinteita menetetään löysän ulosteen ja ripulin mukana, eivätkä ravinteet välttämättä imeydy yhtä hyvin kuin normaalisti:

 • Kaikkia mikroravinteita sisältävä monivitamiini ja monihivenainevalmiste – vaikka näitä olisi parempi nauttia ruoan muodossa, monet Crohnia sairastavat eivät pysty syömään kunnon ruokaa. Elimistö sietää hyvin nanokokoisia hivenainepartikkeleita, ja ne imeytyvät hyvin, mutta ovat paljon kalliimpia. Vaikka tavalliset hivenainelisät ei ole paras mahdollinen vaihtoehto, jos sinulla ei ole varaa nano-kokoisiin hivenainelisiin, ne ovat tyhjää parempi vaihtoehto. Hivenaineiden alkalisoivan (pH:ta nostava) vaikutuksen vuoksi suosittelen vahvasti Crohnia sairastavia käyttämään sekä Bone Support että Trace Minerals –nanohivenaineita, jotta parantuminen olisi mahdollisimman nopeaa.
 • 3000-4000 IU:ta D3-vitamiinia päivässä. Valitse oikea annostus ihonvärin ja elinolosuhteiden mukaan.
 • 4-6 kapselia kalanmaksaöljyä päivässä (tai 2 teelusikallista).
 • 2 ruokalusikallista Udon öljyä päivässä.
 • Pyknogenolia tai greipinsiemenuutetta.
 • Koentsyymi Q10:a
 • Monet enteriittiä tai Crohnin tautia sairastavat kärsivät myös anemiasta. Rautavalmisteet kuitenkin ärsyttää suolistoa ja voivat laukaista sisäisen verenvuodon. Jälleen kerran ratkaisu on ottaa rauta nanopartikkeleina, tai erittäin hienojakoisessa muodossa. Näin rauta imeytyy välittömästi verenkiertoon eikä elimistön tarvitse käsitellä sitä, eikä se näin ollen ärsytä ruoansulatuskanavaa tai laukaise verenvuotoa.
 • C-vitamiini mineraaliaskorbaattimuodossa< – tarvitaan immuunijärjestelmää ja veren hyytymistä varten. Älä ota askorbiinihappomuodossa, mikä tehdä ulosteesta löysää tai aiheuttaa ripulia.

Näistä ravintolisistä jokainen on tärkeä ruoansulatuskanavan oireiden parantamisessa, ja ne vahvistavat toistensa vaikutusta, mikä nopeuttaa paranemista. Suosittelen nimenomaan näitä tuotteita Crohnin luontaishoitoon (joiden siedettävyyttä tuhannet suolistosairauksista kärsivät lukijani ovat testanneet). Jos et halua tilata verkosta, kirjoita nimet ylös ja pyydä paikallista terveystuotekauppaasi tilaamaan niitä. Älä käytä muita kuin suosittelemiani merkkejä tai tulokset eivät ole samanlaisia ja voivat laukaista oireita lisättyjen täyteaineiden tai kofaktorien vuoksi.

Huomio: Jos joudut käymään vessassa useammin kuin kolmesti päivässä, käytä jauhe- tai nestevalmisteita, tai avaa kapselit ja liuota niiden sisältö nesteeseen.

Kun olet noudattanut kirjassa mainittuja ruokavalioita, terapioita ja käyttänyt ravintolisiä, ruoansulatuskanavasi paranee siinä määrin, että kykenet saamaan ravinteita myös ruoasta. Tämän jälkeen tulee noudattaa ylläpitoruokavaliota, jotta suolisto pysyy kunnossa jatkossakin. Monet noudattavat ylläpitoruokavalion suosituksia koko perheelle maalaisjärkevänä tapana eliminoida myrkyt ja haitalliset lisäaineet ruoasta.

6.Puhdista elinympäristösi tekijöistä jotka aiheuttavat Crohnin taudin

Crohnin taudin parantamisessa on erityisen tärkeää vähentää tai eliminoida kaikki mahdolliset myrkkyjen lähteet. On tärkeää tiedostaa kaikki ”normaalin” elämän asiat, jotka aiheuttavat Crohnin taudin, ja luoda ympäristö joka tukee eikä estä paranemista.

Kirjan neljännessä kappaleessa talosi käydään läpi huone huoneelta ja neuvotaan kuinka luoda turvallinen ja terveyttä edistävä ympäristö kotiisi. Millaisia paistinpannuja käytät? Kuinka paljon elektromagneettista säteilyä kodissasi on? Mitkä huonekalut vapauttavat haitallisia kemikaaleja nukkuessasi?

7.Tunnistaa ja korjata tunne-elämän syyt Crohnin taudin taustalla

Olen jo pitkään ollut vakuuttunut siitä, että jos et korjaa taustalla piileviä psykologisia ja emotionaalisia syitä, et tule koskaan olemaan terve pitkällä aikavälillä. Loppujen lopuksi, yli 60 % kehon välittäjäaineista ei sijaitse aivoissa vaan suolistossa!

Nykyään kokonainen tieteenala on omistettu mielen, tunteiden ja ruoansulatusjärjestelmän väliselle suhteelle, jota kutsutaan neurogastroenterologiaksi. (Jos haluat lukea lisää, tutustu Michael Gershonin kirjaan The Second Brain). Kyse ei ole huuhaasta vaan kovasta tieteestä. Mietitään vaikka punastumista – täysin tunteisiin perustuva ilmiö, joka tuottaa fyysisen reaktion.

Kokemukseni mukaan kaikkein tehokkaimpia mielen ja kehon hoitomuotoja Crohnin tautiin, enteriittiin ja muihin suoliston sairauksiin ovat EFT-tekniikat (Emotional Freedom Techniques), hypnoterapia ja kraniosakraaliterapia (taso II tai korkeampi). Tarvitset asiantuntevan terapeutin, ainakin alussa, jotta lopputulos on hyvä. Ja on parasta käyttää terapeuttia jolla on kokemusta kroonisista sairauksista kuten ruoansulatuselimistön sairauksista, jotka ovat monimutkaisempia kuin tavalliset sairaudet.

8.Hormonit tasapainoon

Jos sinulla on ollut Crohnin taudin oireita yli kahdeksan kuukauden ajan, tai jos olet käyttänyt mitään steroidia tai immunosuppressiivilääkettä, on erittäin todennäköistä että kilpirauhasesi ei toimi kunnolla, ja melko todennäköistä ettei myöskään adrenaliinirauhasesi. Ideaalitilanteessa sinun tulisi käydä lääkärillä, joka on erikoistunut hormonien tasapainottamiseen, ja joka tutkii umpieritysjärjestelmäsi (rauhaset jotka tuottavat hormoneja) kunnolla.

Tämän jälkeen sinun tulisi noudattaa hormonilisäohjelmaa, joka on räätälöity juuri sinun tarpeitasi varten. Koska monilla ei kuitenkaan ole varaa, tai ei vain ole aikaa tai energiaa tehdä sitä, alla oikoreitti joka todennäköisesti auttaa suurimmassa osassa tapauksista.

Umpieritysjärjestelmän asiantuntija, lääkäri Jonathan V. Wright, on kehittänyt holistisen umpieritysvalmisteen nimeltä Thyroplex. Hänen mukaansa rauhasia ei tulisi hoitaa erillään muista – sillä ne ovat kytköksissä toisiinsa kuten dominot. Näin ollen, koko umpieritysjärjestelmää tulee tukea jotta tasapaino saavutetaan. Monet lukijoistani ovat saaneet hyviä tuloksia ottamalla Thyroplexia (toinen versio miehille ja toinen naisille). Crohnin tautia sairastavat naiset hyötyvät yleensä luontaisesta progesteronivoiteesta (1/4 teelusikallinen kantapäihin kerran päivässä).

Tämä umpierityshoito auttaa yleensä suurinta osaa Crohnin tautia tai muita suolistosairauksia sairastavista ihmisistä. Mutta kuten totesin, on ehdottoman suositeltavaa että käyt lääkärillä joka on erikoistunut hormoneihin ja joka osaa arvioida juuri sinun tilanteesi oikein.

Mahdollisesti parannut Crohnin taudista tai enteriitistä nopeammin ja saat nopeamman helpotuksen käyttämällä myös seuraavia ravintolisiä:

FissureHeal auttaa peräsuolen/peräaukon haavaumiin; HemorrHeal auttaa parantamaan sisäiset ja ulkoiset peräpukamat; villioreganoöljy hoitaa fisteleitä (tulehtunut tunneli anaalikanavan ja ihon välillä); L-glutamiini, bentoniittisavi ja psylliuminsiemen hoitavat ripulia, ja StrictureHeal tai lämmin Castor-öljykääre lievittää kipua ja tukoksia.

Siinäpä ne! Jos noudatat kaikkien kahdeksan vaiheen ohjeita, hyödyt kaikkein nopeimmasta ja perusteellisimmasta luonnollisesta ruoansulatuselimistön hoitomuodosta joka on saatavilla nykyään. En ole tarvinnut lääkkeitä tai leikkauksia yli 20 vuoteen, sillä olen käyttänyt kehittämiäni luontaismenetelmiä. Kaiken avain on ottaa kaikki kahdeksan askelta – mieluiten samanaikaisesti – jättämättä yhtäkään välistä. Kirjassa on ohjeet vaihe-vaiheelta kuinka käyttää luontaishoitoja suoliston sairauksiin, sekä kohdennettuja parantavia ruokavalioita, itsearviointitestejä, oireidenmääritysohjeita, ja paljon muuta.

Muista, että jos haluat oikeasti vapautua Crohnin taudin kahleista, sinun täytyy selvittää ja parantaa kaikki siihen vaikuttavat tekijät ja piilevät syyt. Lue ihmisten parantumistarinoita ja kuinka luontaiset Crohn-hoidot ovat toimineet muilla suolistosairauksista kärsivillä.

 

Lähde: Listentoyourgut.com

Lue myös:

Ravintolisät Crohnin tautiin
Crohnin taudin todelliset syyt ja luonnolliset hoitomenetelmät
Crohnin taudin lääkkeetön hoito
Otsoniterapia colitis ulcerosan ja Crohnin taudin hoidossa

10 kommenttia

 1. Ei liity ylläolevaan aiheeseen, mutta kysyisin tietääkö kukaan, mistä saa ostettua Suomesta/tilattua elintarvikelaatuista 35 %:sta vetyperoksidia?? Yritin Amazonilta ja e-baysta, mutta sieltä ei toimiteta Suomeen. Magneettimediassakin on juttu vetyperoksidin käytöstä terveyden edistämiseksi ja siellä jotkut kirjoitti kokeilleensa. On vaan muutaman vuoden vanha artikkeli, niin tuskin käyvät enää lukemassa ja vastailemassa siellä.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Tämä Chronin tauti juttusarja tuli todella oikeaan aikaan. Lähiomaisellani on todettu kolme viikkoa sitten tämä tauti ja olen ollut ihan paniikissa. Lääkäreiden ehdottamat hoidot sisältävät todellisia myrkkyjä kuten kortisonia ja reumalääkkeitä ynnä muuta. Ruokavaliokin oli sellainen että ei pysty syömään oikein mitään. Ennuste tuntui olevan huono ja suuria leikkauksia odotettavissa. Nyt voin ehdottaa hänelle tutustumista vaihtoehtoisiin hoitoihin.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 3. Oletteko lukeneet, että tavallinen pöytäsuola sisältäisi lasia ja hiekkaa? Jossain ulkolaisella terveyssivuston keskustelupalstalla luin ohimennen tällaisen kommentin ja sivuutin sen saman tien. Se jäi kuitenkin vaivaamaan mieltä ja pitihän se googlettaa. Holistinen lääkäri Leonard Coldwell väittää näin olevan ja siitä johtuisivat suolan aiheuttamat sydän- ja verisuoniongelmat. Koska pienet pienet hiekka- ja lasikiteet repivät verisuoniin mikroskooppisia haavoja, kolesterolia tarvitaan niiden paikkaamiseen ja elimistö lisää kolesterolin tuotantoaan. Tiedä häntä, onko näin, jotenkinhan tuo pitäisi saada tutkittua. Mutta jostakin kumman syystä taidan ostaa seuraavan kerran käsittelemätöntä merisuolaa tai mieluiten koshersuolaa sertifikaatilla..

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
  1. Näin Wikipediassa kalsiumsilikaateista, jotka ovat betonin raaka-ainetta ja eräs pöytäsuolassa käytetyistä paakkuuntumisenestoaineista:

   ”Eräs yleisesti käytetty hydraatioreaktio on betonin kovettuminen. Sementtijauho sisältää lähinnä kalsiumsilikaatteja, joiden hydraatio tuottaa kovia mineraaleja, joista kovettunut betoni muodostuu. Betoni ei siis ”kuivu”, vaan hydrautuu.”

   Mitenhän hienojakoinen betoni käyttäytyy verisuonistossa?

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Crohnin taudit, vuotavat suolet ym. johtuvat aina loisista ja paranevat myös kun niistä on päästy eroon… Ennen tätä ravintoaineiden tankkaus on pääsääntöisesti turhaa, pahimmillaan jopa haitallista koska osa niistä ruokkii loisia ja näin vahvistaa niitä.

  Bioresonanssi on hyvä tapa kartoittaa mitä suolistossa on ja myöskin aineet joilla niistä pääsee eroon.

  Plusääni(5)Miinusääni(5)
  1. Ei taatusti johdu. Niin monta kuuria tuli syötyä loisiin+bakteereihin. Ettei siellä ollut välillä elämää ollenkaan. Vähähiilihydraattisella luolamies ruokavaliolla sain paksusuolen tulehduksen kuntoon. Verinen akuuttitila muuten loppuu ruokasoodalla parissa päivässä. Ohje :3 kertaa päivässä puolikas tl lasilliseen vettä. puolituntia ennen ruokailua tai kaksi tuntia ruokailun jälkeen ettei häiritä vatsahappojen toimintaa.
   Lääkäri sanoi että lääkkeitä lopun elämää. Sanoin sille että kirjota ittelles pillerit luulotautiin.
   Raakoja juureksia kannattaa popsia välipaloina. Saa oikeat bakteerit pureskeltavaa, muuten ne käy suolen seinän kimppuun. Ne ei pikahiilareista tykkää.

   Plusääni(4)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat