Etelä-Afrikka: ANC:n ehdokasvalinta johti mellakkaan

Etelä-Afrikan pääkaupunki Pretoriassa on puhjennut levottomuuksia, kun mustien kommunistipuolue ANC päätti nimittää maanantaina Thoko Didizan ehdokkaaksi elokuun kaupunginjohtajavaaleihin.

Pretoria on ollut perinteisesti pedi-, tsonga-, shangaani- ja venda-heimojen asuinaluetta. Didiza taas kuuluu zulu-heimoon, mikä on nostattanut kiihkeää vastustusta. Didizan sanotaan olevan ”Zuman roistoista”. Myös istuva presidentti Jacob Zuma on zulu.

”ANC ei voi tuoda zulua hallitsemaan pedeja, tsongaaneja, shangaaneja ja vendoja,” sanoi paikallinen musta taksikuski News24:n haastattelussa. ”Mitä hän tietää Pretoriasta? Missäpäin Pretoriaa hän syntyi? Hänen täytyy mennä takaisin KZN:aan.” KZN on lyhenne ja tarkoittaa KwaZulu-Natalin provinssia.

Protestit alkoivat heti maanantaina valinnan tultua julki. Vähintään 19 linja-autoa sytytettiin palamaan samana iltana. Autoja, renkaita ja roskaa on poltettu pitkin yötä ja koko tiistain ajan. Liiketiloihin on murtauduttu, mustat mellakoijat ovat seisauttaneet liikenteen tunneleissa ja valtateillä. Yksi mies on kuoli kun häntä ammuttiin ANC:n tilaisuudessa Pretorian länsiosassa. Mellakoijat ovat tukkineet kaikki Atteridgevillen‚ Hammanskraalin‚ Mamelodin ja Garankuwan kaupunginosiin johtavat tiet.

Presidentti Jacob Zuma tuomittiin maaliskuussa 2016 korruptiosta. Hän oli käyttänyt yli 20 miljoonan euron edestä verorahoja yksityisasuntonsa kunnostamiseen.

Lue myös:

Miksi Afrikka ei menesty?
Etelä-Afrikka: apartheidin kaatuminen ja juutalaisten rooli
Etelä-Afrikka tarjoaa maailman huonoimman tieteellisen ja matemaattisen koulutuksen
Etelä-Afrikka syrjii valkoisia työelämässä – tappavin seurauksin
Järkyttävää materiaalia: mustien ”sorkkarautajengit” terrorisoivat valkoisia Etelä-Afrikassa

2 kommenttia

  1. Kuinka monikulttuurinen yhteiskunta voi toimia jos mustat eivät tule toimeen edes keskenään? 😀

    Plusääni(11)Miinusääni(0)
  2. Niinpä, jos aikuinen ihminen on henkisesti kuin lapsen tasolla, niin ei sille voi antaa aikuisen ihmisen oikeuksiakaan.

    Plusääni(6)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat