EU ei uskalla tuomita israelilaisjohtajan murhapuheita

EU:n suurlähettiläs Israelissa ei uskalla tuomita juutalaisen tiedusteluministeri Yisrael Katzin verenhimoista puhetta. Katz uhkasi aloittaa salamurhakampanjan antisionistista boikottiliikettä vastaan.

Tanskalaissyntyistä EU-lähettiläs Lars Faaborg-Andersenia on vaadittu ottamaan kantaa Katzin murhakiihotukseen. EU on kuitenkin YK:n tavoin tiukasti Israelin kuristusotteessa, joten Faaborg-Andersen on pitänyt suunsa supussa.

Kohu syntyi, kun tiedusteluministeri Katz käytti ”sikul ezrachi memukad” –termiä kuvatakseen, mitä ”Israel-vastaisen boikottiliikkeen johtajille” tulisi tehdä. Israelin armeijan jargonissa ”sikul memukad” tarkoittaa salamurhaa eli teloitusta ilman oikeudenkäyntiä. Sana ”ezrachi” viittaa siihen, että teloitus voi olla tavallisten kansalaisten suorittama.

Toisin sanoen israelilaisen tiedusteluministerin mukaan on oikein, että juutalaiset siviilit alkavat oma-aloitteisesti murhata ihmisoikeusaktivisteja.

Katz esitti uhkauksen konferenssissa, johon myös Faaborg-Andersen osallistui. Tapahtumaan osallistui myös äärijuutalaisen laittoman siirtokuntaliikkeen edustajia.

Jopa Yhdysvaltojen presidentit ovat kerta toisensa vahvistaneet, että väkivaltaista etnistä puhdistusta ajavat juutalaissiirtokunnat palestiinalaisalueilla rikkovat kansainvälisiä lakeja. EU-lähettilään mielestä tämä ei ollut kuitenkaan hyvä syy boikotoida konferenssia.


Video: Gilad Erdanin puhe.

EU vastustaa Israel-boikottia

Samassa konferenssissa Israelin julkisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan ”lupasi”, etteivät boikottiliikkeet saa enää tulevaisuudessa toimia rauhassa. Erdan käytti tarkoituksellisen monitulkintaista kieltä todetessaan, että boikotoijat ”saavat maksaa kalliin hinnan” toiminnastaan.

Erdan pyrki oikeuttamaan vainokampanjan valehtelemalla, että Israel on ”maailman ainut juutalainen valtio”, minkä vuoksi se ansaitsee erityissuojelua. Todellisuudessa maailmalla on tällä hetkellä kaksi juutalaisvaltiota. Niistä ensimmäinen, Birobidžan, perustettiin jo vuonna 1934 eli lähes 15 vuotta ennen Israelia Venäjän kaukoidän eteläosaan Kiinan rajalle.

Rauhallinen ja syrjäinen Birobidžan ei kuitenkaan hivellyt kansainvälisen sionistiliikkeen itsetuntoa samalla tavalla kuin maailmanpolitiikan keskiössä sijaitseva Palestiina.

Konferenssissa puhunut EU-lähettiläs Faaborg-Andersen julisti, että ”EU:n linja on jo kauan ollut, että [Israel-vastaiset] boikotit ovat haitallisia ja rikkovat kommunikaatioyhteyksiä”. Juutalaisten iloksi hän myös painotti, että laittomissa siirtokunnissa valmistetut tuotteet ovat ”tervetulleita EU-markkinoille”.

mossadmurhaa
Kun juutalaisministeri ehdottaa laittomia teloituksia, on EU hiljaa.

Tapahtumaa kommentoinut palestiinalaisaktivisti Omar Barghouti piti pöyristyttävänä, että EU ja Yhdysvallat lähetti edustajia konferenssiin, jossa kiihotettiin rasistiseen vainoon ja jopa väkivaltaan ei-juutalaisia vastaan.

”Kieltäytymällä tuomitsemasta [israelilaispoliitikkojen tekemiä] uhkauksia Yhdysvallat ja EU antavat Israelille käytännössä luvan satuttaa meitä,” Barghouti totesi.

Israel-vastainen kansainvälinen boikottiliike on viime aikoina vain voimistunut; YK:n mukaan boikottiliikkeen vuoksi Israeliin tehdyt ulkomaalaiset investoinnit ovat pudonneet jo 46 prosentilla. Ei ihme, että juutalaisvaltio vaatii nyt sionistien valmistamille tuotteille erityissuojaa vähintäänkin kyseenalaisin keinoin.

 

Lue myös: Israelilaistuotteiden boikotoinnista laitonta Englannissa – hallitus vetoaa ”kansalliseen turvallisuuteen”

4 kommenttia

  1. Yisrael Katz. Tyypillinen juutalaisgangsteri.

    Plusääni(26)Miinusääni(0)
  2. Israel käyttää meitä kuin huo*aa, kuten amerikkalainen ex-kansanedustaja tässä sanoo,

    Traficant USAn ja Israelin suhteesta

    Ilmeisesti myös EU:n tulevaisuus..tai nykyaikaa.

    Plusääni(14)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat