Israelilaistuotteiden boikotoinnista laitonta Englannissa – hallitus vetoaa ”kansalliseen turvallisuuteen”

Englanti jatkaa sionismia tukevien mielipidelakien tiukentamista. Tuleva lakiuudistus kieltää esimerkiksi opiskelijajärjestöjä, kuntia ja muita julkisia elimiä boikotoimasta poliittisesti arveluttavia tuotteita.

Lakiuudistuksen mukaan julkisissa hankinnoissa ei saa enää ”syrjiä” yhtiöitä esimerkiksi sen perusteella, ovatko ne sekaantuneet ihmisoikeusrikoksiin tai kansainväliseen asekauppaan. Ministerien mukaan julkiset yhteisöt saavat kärsiä ”ankaran rangaistuksen”, mikäli ne jäävät vielä kiinni boikoteista.

Ainut poikkeus ovat hallituksen määräämät talouspakotteet; toisin sanoen eliitti on varannut itselleen yksinoikeuden päättää siitä, mitä yhtiöitä ja valtioita saa tukea tai vastustaa.

Lain polttopisteessä on kuitenkin rikollisen juutalaisvaltio Israelin (1, 2) suojelu, mistä kertoo kaksi seikkaa. Pääministerin kansliaa johtava konservatiivipoliitikko Matt Hancock aikoo tiedottaa lakiuudistuksesta virallisesti tällä viikolla Israelin-vierailunsa yhteydessä. Hancock on todennut, että nykyinen käytäntö uhkaa koko Britannian ”kansallista turvallisuutta”.

Hallituksen jäsenet ovat lisäksi kertoneet lehdistölle, että boikottikiellon tavoitteena on ”parantaa yhteiskunnallista ilmapiiriä, joka on nyt vastakkainasettelun ja antisemitismin myrkyttämä”. Toisin sanoen hallitus myöntää, että se rajoittaa kansalaisten demokraattista liikkumatilaa, jottei juutalaisten tarvitsisi kestää arvostelua.

Palestiinalaisten kärsimys unohtuu nopeasti.
Siviilimurhien vastustamisesta on tulossa Britanniassa laitonta. Kuvassa Israelin uhri.

Boikotit pelottavat Israelia

Israel-vastainen kansainvälinen boikottiliike on voimistunut; YK:n mukaan boikottiliikkeen vuoksi Israeliin tehdyt ulkomaalaiset investoinnit ovat pudonneet jo 46 prosentilla. Ei ihme, että juutalaisvaltio vaatii nyt sionistien valmistamille tuotteille erityissuojaa Euroopassa.

Israel murhaa ja sortaa järjestelmällisesti miehitetyn Palestiinan alueella asuvia ei-juutalaisia, minkä vuoksi monet kunnat ja kaupungit ovat aiemmin aloittaneet epävirallisia boikotteja juutalaisvaltiota vastaan. Viime vuosien tunnetuimpia tapauksia ovat Leicesterin kaupungin sekä Skotlannin Israel-boikotit.

Lakiuudistusta on kritisoitu kärjekkäästi. Sitä on kutsuttu hyökkäykseksi paikallista demokratiaa vastaan. Lisäksi uudistusta on arvosteltu, sillä se parantaa markkinoilla epäeettisesti toimivien yhtiöiden kilpailukykyä suhteessa eettisesti toimiviin.

Kun boikotointi on kiellettyä, ei yhtiöillä ole enää lainkaan taloudellisia kannustimia parantaa esimerkiksi työntekijöidensä oloja.

Poliittinen kontrolli kiristyy

Britannian juutalaistaustainen, nuoruudessaan sikaan sekaantunut pääministeri David Cameron on lisäksi ajanut lakiuudistusta, jonka tavoitteena on määritellä yhteiskuntakriittinen keskustelu yliopistoilla potentiaaliseksi ”terrorismiksi”.

Cameron perusteli ankaria sananvapauslakeja puheessaan, jossa hän totesi, ettei ”radikaaleille näkemyksille ja ideoille” tule antaa lainkaan kasvualustaa yliopistoissa.

Puhe toi monien mieleen Englannin yliopistoissa viime vuosikymmeninä vaikuttaneen juutalaisten ja äärivasemmiston No Platform –liikkeen, jonka tavoite oli niin ikään estää ”väärinajattelijoita” kertomasta ajatuksistaan opiskelijoille.

Channel 4:n 2009 lähettämän Dispatches-dokumentin mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan kaksi rikkainta lobbausjärjestöä ovat molemmat juutalaisia.

Toinen niistä on oikeistoa rahoittava Conservative Friends of Israel. Toinen on puolestaan vasemmiston uskollisuuden ostanut Labour Friends of Israel.

 

Lue myös:

Suuret juutalaisjärjestöt: Euroopassa liikaa sananvapautta
Israel haluaa rakentaa kansainvälisen sensuuriliiton Internetiin
Video: juutalaiset Internet-sensuurin takana

3 kommenttia

 1. Journalismin taso länsimaissa ja Suomessa nykyään:
  Aitoa rehellisesti taustoitettua uutisointia ei saa muualta kuin Magneettimediasta, MV-lehdestä, TASS:ilta ja Xinhua:lta

  Plusääni(16)Miinusääni(0)
 2. 08:00 17.2.2016 Aamu-uutisten uutisoinnin taso:

  Poliisiammattikorkeakoulun tutkimus: Suomi epäonnistunut maahantunkeutumisen hallinnassa, järjestäytynyt rikollisuus organisoi maahantunkeutumista, maahantunkeutujia radikalisoidaan tarkoituksellisesti jne.

  Nämä itsestäänselvyydetkö ovat muka yllättäviä uusia tietoja eli uutisia?

  Plusääni(12)Miinusääni(0)
 3. Totuuspuhe uhkaa Britannian ”Kansallista turvallisuutta”?
  Jyrääkö Israel Britannian ydinpommeillaan totuudenpuhumisesta?
  Vai lähettääkö Mossad uusia pommittajia Lontoon metroon totuuspuheen vuoksi?
  Siinä olisikin tekoja jotka totuuspuhuisivat kovaäänisen selkeästi ja kiistämättömästi lopullisen totuuden Israelista.

  Iso kiitos Magneettimedialle suomalaisen totuuspuheen esilletuomisesta!

  Plusääni(11)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat