Goldman Sachs lahjoo amerikkalaispoliitikkoja vapaakauppasopimuksen edistämiseksi

Kriittinen talousjulkaisu Zero Hedge uutisoi, että juutalainen Goldman Sachs –pankki on päättänyt vauhdittaa takkuilevia TPP-vapaakauppaneuvotteluja lahjomalla senaatin jäseniä Yhdysvalloissa. Korruptio tuottaa jo tulosta.

Toukokuussa uutisoimme, että juutalaisen Richard Haassin johtama sionistinen Council on Foreign Relations –lobbausjärjestö pitää Amerikan vapaakauppasopimuksia tärkeinä ”geoekonomisina aseina” muita valtioita vastaan. Nyt juutalaisten Lloyd Blankfeinin ja Gary Cohnin johtama Goldman Sachs –rikollispankki vaatii Yhdysvaltojen poliittiselta johdolta ripeää toimintaa vapaakaupan edistämiseksi.

Blankfein ja Cohn.
Blankfein ja Cohn.

Goldman Sachs ryhtyi voitelemaan päättäjiä dollareilla sen jälkeen, kun Tyynenmeren vapaakauppasopimusta (Trans-Pacific Partnership, TPP) koskenut äänestys senaatissa ei johtanut toivottuihin tuloksiin toukokuun puolivälissä. Pankkien ja monikansallisten suuryritysten toiveena oli, että äänestys olisi antanut Obamalle valtuudet nopeuttaa vapaakauppasopimuksen käsittelyä kongressissa.

Vauhditetulla käsittelyllä estettäisiin se, että kongressi voisi syventyä salassa pidetyn sopimuksen sisältöön ja sen aiheuttamiin mahdollisiin haittoihin kansalaisille ja kotimaisille yrittäjille.


Goldman Sachs on voimakkaampi kuin hallitukset.

Pankkien pettymys oli kuitenkin vain väliaikaista, sillä hieman myöhemmin käsittelyn vauhdittamisen mahdollistava lakialoite menikin läpi uudessa äänestyksessä. Vapaakauppasopimuksen sisältö tullaan siis pitämään salassa kunnes se astuu voimaan. Kansa häviää, pankkiirit voittavat.

obamakipaJyrkän suunnanmuutoksen takana olivat lobbaajat, joista selkeästi suurin oli Goldman Sachs, jonka poliitikoille ”lahjoittama” summa oli yli kaksi kertaa suurempi kuin toiseksi merkittävimmän lahjoittajan, UPS-lähettiyrityksen. Lahjoitukset senaatin jäsenille tehtiin US Business Coalition for TPP –painostusjärjestön kautta. Sekä republikaanit että demokraatit saivat avokätisiä summia vastineeksi vapaakauppamyönteisestä äänestystuloksesta.

Kuten Helsingin Sanomatkin on uutisoinut, yli 60 % Yhdysvaltojen suurimmista vaalirahoittajista on juutalaisia, joista noin puolet tukee demokraatteja ja noin puolet republikaaneja. Puoluekannalla ei ole mitään väliä, kun raha ja kulissientakainen painostus ohjaa päätöksentekoa.

Obamaa ei maassa rehottava korruptio vaikuta nolottavan. Jewish Political News & Updates –julkaisu uutisoi maanantaina, että kuin kunnianosoituksena rahoittajilleen Obama totesi avustajalleen olevansa ”juutalaista eniten muistuttava presidentti Yhdysvaltojen historiassa”. Yhdysvallat lahjoittaa juutalaisvaltio Israelille 8 miljoonaa dollaria veronmaksajien rahaa joka päivä.

 

Lue myös:

Euroopan komissio valehtelee vapaakauppasopimuksesta
TTIP-vapaakauppasopimus uhkaa itsenäisyyttä
TTIP-sopimus on demokratian ja itsemääräämisoikeuden tuho

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat