Helsingin Sanomat pudotti ”holokaustilta” pohjan

Helsingin Sanomat syyllistyi eilen vakavaan antisemitistiseen ajatusrikokseen julkaisemalla psykologisen artikkelin, joka vie pohjan ”holokaustin” tärkeimmältä ”todisteelta” – silminnäkijälausunnoilta.

Mikko Puttosen artikkeli on otsikoitu ”Näin aivot vääristävät muistoja – sadat ihmiset muistivat nähneensä uutisvideon, jota ei ollutkaan”. Artikkelissa kerrotaan Amsterdamissa 1990-luvun alussa tehdystä tutkimuksesta.

1992 israelilainen lentokone törmäsi Amsterdamissa kerrostaloon ja syttyi palamaan. Kymmeniä kuoli, ja tapaus oli pitkään kansallinen ykkösuutinen. 10 kuukautta tragedian jälkeen tutkijajoukko päätti selvittää millaisia muistijälkiä tapaus oli jättänyt paikallisten aivoihin.

Johdattelevilla kysymyksillä valtaosa koehenkilöistä saatiin uskomaan, että nämä olivat nähneet uutisvideon lentokoneen törmäämisestä. Todellisuudessa sellaista videota ei ollut kuitenkaan olemassakaan! Helsingin Sanomat kertoo:

”Tapaus ei ole ainutlaatuinen. Psykologian tutkijat ovat osoittaneet lukuisin kokein, että ihmiset saa muistamaan sellaista, mitä ei ole koskaan tapahtunut.

’Jos antaa ihmisille virheellistä tietoa tapahtuman jälkeen, se voi tulla osaksi siihen liittyvää muistoa’, totesi professori Elizabeth Loftus Kalifornian yliopistosta. Hän puhui Yhdysvaltain tiedeviikolla San Josessa helmikuussa. […]

Todellisessa elämässä harhaanjohtavaa informaatiota on joka puolella. Saamme väärää tietoa, kun keskustelemme toisten silminnäkijöiden kanssa, kun meitä kuulustellaan johdattelevasti ja kun seuraamme median raportointia. Kaikki nämä voivat vääristää silminnäkijän muistikuvia […] Vaikka joku kertoo sinulle jotain yksityiskohtaisesti tai tunteellisesti, se ei tarkoita, että niin olisi todella tapahtunut.”

tormays

 

Holokausti – poikkeus, joka vahvistaa säännön

Tiedemaailmassa vallitsee yleinen konsensus siitä, etteivät ihmisten muistot ole uskottavia todisteita historiallisista tapahtumista. Yksi poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön: ”holokausti”.

Tutkijat eivät ole löytäneet yhtään Zyklon B –kaasulla murhattua ruumista, vaikka saksalaisten väitettiin kaasuttaneen myrkyllä miljoonia. Kaasukammioasiantuntija Fred Leuchter ja kemisti Germar Rudolf ovat myös osoittaneet, ettei väitetyistä murhakaasukammioista (kuten Auschwitzin Krematorium II:n Leichenkeller 1) ole löytynyt holokaustihypoteesia tukevia ferrosyanidijäämiä.

Josef Mengelen kaltaisten ”holokaustijulkkisten” rikoksista ei ole olemassa teknisiä todisteita – vain keskenään ristiriitaisia silminnäkijälausuntoja. Ennen yhdenmukaisen kaasukammiotarinan syntyä saksalaisia syytettiin juutalaisten murhaamisesta esimerkiksi sähkö- ja höyrykammioissa, tulikuopissa sekä tukehduttamalla.

Koska ”holokaustille” ei ole teknisiä todisteita, pohjautuvat tuhoamisleiritarinat kokonaan ”silminnäkijöiden” kertomuksille. Silminnäkijälausuntojen todenperäisyyttä epäileviä syytetään juutalaisvihaajiksi. Esimerkiksi Skepsis-yhdistys kirjoittaa artikkelissaan ”Holokaustin kieltäminen”: ”Todistusaineistoa ovat myös silminnäkijöiden todistukset.” Valtavirtaista holokaustitarinaa puoltavassa Wikipedia-tekstissä sama periaate toistuu: ”Holokaustin kiistävien tutkimusmenetelmiä on arvosteltu tarkoitushakuisuudesta ja piittaamattomuudesta silminnäkijöiden lausuntojen todistusarvoon.”

 

Politiikkaa, lobbausta, sotapropagandaa

Helsingin Sanomien artikkeli kuitenkin muistuttaa siitä, kuinka vajavainen ja tarkoituksenhakuinen ihmismuisti on. Vankien asenteet saksalaisia kohtaan vaikuttivat muistoihin. Suuri vaikutus oli myös liittoutuneiden sotapropagandalla, lobbausjärjestöjen toiminnalla sekä sodan jälkeen syntyneellä miljoonia kirjoja, elokuvia, museoita ja televisiosarjoja sisältävällä holokaustiteollisuudella.

Esimerkiksi tarinat Buchenwaldin ihmisennahkalampunvarjostimista olivat liittoutuneiden psykologisen sodankäynnin divisioonan valtavirtaistamia. Divisioonaa johti Arthur G. Rosenberg –niminen juutalainen, joka kirjoitti raportin Buchenwaldin ”rikoksista” yhdessä leirin entisten kommunistivankien kanssa. Lähes kokonaan juutalaisista koostunut psykologisen sodankäynnin divisioona alkoi kuvata propagandavideoita leireiltä ja levttää niitä julkisuuteen.

Nykyään valtavirtahistorioitsijatkaan eivät pidä näitä propagandadokumentteja uskottavina, mutta ne vaikuttivat voimakkaasti sodan aikana eläneiden ja vangittujen ihmisten muistoihin sekä asenteisiin. Esimerkiksi Billy Wildersin Death Mills –propagandafilmistä tuli pakollista katsottavaa kaikille saksalaisvangeille, jotka tahtoivat ruokaa. Näin muistoihin ja mielikuviin vaikutettiin.

Kommunistivangit tekivät yhteistyötä länsimaalaisten liittoutuneiden lisäksi myös Neuvostoliiton kanssa. Auschwitzin kokenut kommunistivanki Bruno Baum ylpeili avoimesti 1945 neuvostosanomalehdessä 1945 (Deutsche Volkszeitung, Neuvostoliiton lehti miehitetyssä itäisessä Saksassa, 31.7.1945): ”Me [saksalaiset kommunistivangit] kehitimme puolalaistovereidemme kanssa Auschwitz-propagandan, joka leviää nyt kaikkialla maailmassa.” Ei olekaan yllättävää, että monien saksalaisoikeudenkäyntien aikana selvisi, että useiden itäeurooppalaisten antamat lausunnot olivat johtavien kommunistien sanelemia.

Klikkaa suuremmaksi. Elie Wiesel on ”holokaustiselviytyjä”, josta Netanjahu halusi Israelin seuraavan presidentin. Teoksessaan Paroles d'étranger Wiesel kertoo silminnäkijälausuntoihin perustuen kuinka Babi Jarissa ”verigeissiiri" suihkusi juutalaisruumiskasasta."
Elie Wiesel on ”holokaustiselviytyjä”, josta Netanjahu halusi Israelin seuraavan presidentin. Teoksessaan Paroles d’étranger Wiesel kertoo silminnäkijälausuntoihin perustuen kuinka Babi Jarissa ”verigeissiiri” suihkusi juutalaisruumiskasasta.

 

Paul Rassinier – vasemmistolainen leirivanki ja holokaustirevisionisti

Paul Rassinieria kutsutaan holokaustirevisionismin isäksi. Hän ei kuitenkaan ollut nationalisti, antisemitisti tai saksalainen. Rassinier oli ranskalainen vasemmistoaktivisti, joka liittyi saksalaismiehityksen vastaiseen vastarintaliikkeeseen. Rassinier saatiin kiinni ja hänet kuljetettiin saksalaisten ylläpitämille keskitysleireille.

Sodan jälkeen Rassinieria alkoi raivostuttaa hänen entisten vankitovereidensa käytös. Nämä olivat alkaneet kerätä rahaa ja huomiota keksimällä mitä hirvittävämpiä tarinoita sadistisista saksalaisista ja keskitysleirien kauhuista. Tarinat myytiin skandaaleja rakastavalle ja Saksaa inhonneelle lehdistölle. Monet olivat alkaneet uskoa itsekin tarinoihinsa. Rassinier oli kuitenkin kokenut sodan aikana samat asiat eikä hän sietänyt valehtelua.

Rassinier oli vangittuna muun muassa Buchenwaldin keskitysleirillä. Siellä oli myös apotti Jean-Paul Renard, johon Rassinier tutustui. Renard kirjoitti ”kokemuksistaan” runokokoelman. Yhden runon nimi on ”Minä näin, minä näin ja selvisin!”:

”Näin kuinka suihkuihin asteli tuhansia ja tuhansia ihmisiä. Mutta heidän päälleen ei suihkunnutkaan vettä vaan hengityksen salpaavaa kaasua. Näin, kuinka työkyvyttömille annettiin [tappava] piikki sydämeen.”

Rassinier otti sodan jälkeen 1947 Renardiin yhteyttä ja muistutti tätä, että edes valtavirtainen historia ei usko, että Buchenwaldissa käytettiin murhakaasukammioita. Myöskään Renardin kirjoitukset tappavista pistoksista eivät olleet yhdenmukaisia valtavirtahistorian kanssa.

Tähän ”silminnäkijä” vastasi: ”Olet oikeassa, mutta puhuinkin kuvaannollisesti. Ja koska kaasukammioita ja tappavia piikkejä joka tapauksessa käytettiin muissa paikoissa, on minun kertomuksiini turha takertua.”

Renardin kaltaisia tarinoita paljastuu jatkuvasti lisää. Kun Amerikkaan sodan jälkeen muuttanut juutalainen Herman Rosenblat jäi televisiossa kiinni holokaustivalheistaan, oli hänen selityksensä: ”Kaikki mitä kerroin, on totta pääni sisällä.”

Muistikuvat toisesta maailmansodasta ovat siis propagandan, viihdeteollisuuden, huhujen, asenteiden, politiikan, huomiohakuisuuden ja rahanhimon vääristämiä.

 

Ryhmäpainetta

Holokaustimuistoja on myös tutkittu soveltamalla Solomon Aschin sosiaalipsykologisen konformisuuskokeen tuloksia. Kokeessa selvitettiin, miten valehteleva ympäristö vaikutti ihmisten todellisuuskuvaan:

”Janakokeessa tai viivakokeessa (line test) kortissa oli tietyn pituinen suora pystyviiva, jota vastaava samanpituinen viiva piti kertoa ääneen kolmesta vertailuviivasta. Kokeessa enemmistöä edustaneet valekoehenkilöt kertoivat välillä sovitusti vääriä vastauksia.

Enemmistön mielipide sai osan ihmisistä mukautumaan enemmistön kantaan, vaikka se ei vastannut heidän näköhavaintoaan.

Saksan väitetyt sotarikokset ja vankileireillä vietetty aika ovat tietysti paljon arvolatautuneempia asioita kuin viivan pituus. Tämän sai kokea esimerkiksi Rassinier, joka joutui vuosikymmenten vainojen kohteeksi kerrottuaan vain rehellisesti, mitä hän näki leireillä.

 

Holokausti ja unelma monikulttuurisesta Euroopasta

Kuten Yle Watch toteaa, on vapaata maahanmuuttoa ja liberalismia vaativilla yhteiskunnallisilla toimijoilla painava motiivi pitää holokaustitarinaa hengissä, vaikka yhtään kaasulla murhattua ruumista ei ole löydetty. Monikulttuurisuutta kannattava sosiaalipsykologi Inari Sakki kertoi historiallisen propagandan poliittisesta merkityksestä Aamulehden artikkelissa ”Talttuuko muukalaisviha näyttämällä ihmisille oman maan synkkää historiaa?” 2011:

”Käsitys oman maan uljaasta historiasta voi pönkittää muukalaisvastaisia asenteita. Jyrkät kannat voivat muuttua suvaitsevaisemmiksi, jos ihmisille muistutetaan historian häpeätahroista. […]

Sakki tutkii historiakäsitysten merkitystä maahanmuuttovastaisuuden suosioon. Tutkimus koostuu kahdesta osasta: tutkijan määrittelemän äärioikeiston retoriikasta ja kokeellisesta tutkimuksesta, manipulaatiosta.

Sakin mukaan Saksassa on jo tutkimusnäyttöä siitä, että kuvat keskitysleireistä herättävät häpeän ja syyllisyyden tunteita ja vaikuttavat siihen, että käsitykset muukalaisista muuttuvat suopeammiksi. […]

Manipulaatiossa on Sakin mukaan tärkeintä se, että ihmiset samaistuvat näkemäänsä. Kuvista täytyy herätä ajatus, että katsoja on osavastuussa.”

Clockwork'71

Sakki jatkaa Helsingin yliopiston verkkosivuilla:

”Kokeellisessa tutkimuksessa suomalaisille esitetään esimerkiksi muistoja toisen maailmansodan aikaisista Karjalan nälkäleireistä ja ruotsalaisille Ruotsin natsiyhteyksistä ja pakkosterilisaatioista. […]

Muun muassa Saksassa tehtyjen tutkimusten perusteella voidaan olettaa, että tällainen manipulaatio herättää kollektiivisia häpeän ja syyllisyyden tunteita, joilla on […] yhteys myönteisempiin käsityksiin ulkoryhmiä – esimerkiksi maahanmuuttajia – kohtaan.”

 

Lue myös: Helsingin Sanomat jätti jotain kertomatta USA:n vaalirahoittajista

18 kommenttia

 1. Juuri ne ”silminnäkijätodistukset”, joita esitetään mediassa ja kirjallisuudessa ja näytösoikeudenkäynneissä, eivät ole mitään ”väärin muistamista” tai ”haksahtamista”, vaan röyhkeää valehtelua. Tämän luulisi jokaisen näkevän selkeästi. Ryhmäpainetta kyllä voi olla valehteluun. Onhan totuudenpuhujia uhkailtu rangaistuksilla myös juutalaisten keskuudessa tässä asiassa. Harvemmin enää lasketaan ketään edes yrittämään päästä todistajaksi näytösoikeudenkäynneisstä. Ilmeisesti ainakin Gottfried Weisea yritti puolustaa myös ryhmä juutalaisia.

  Toisaalta juutalaisilla on esim. Warren Routledgen mukaan salaista eripuraa siitä, onko holohoax-bisnes ja sirkus mennyt lian röyhkeäksi. Esim. Elie Wieselin röyhkeää valehtelulle perustuvaa uraa paheksutaan. Mutta suurin osa tästä on vain sitä, että pelätään asian kääntyvän juutalaisia vastaan. Kyse on siis vain siitä, mikä on hyväksi juutalaisille. Kyse on siis talmudistisesta väännöstä, ehkä joskus pelkästä huumorista. Juutalaisten keskuudessa Wieselistä on voiutu jopa tehdä pilaa. Petosta ei kuitenkaan paljasteta ei-juutalaisille. Valitettavasti kyse ei ole useimmiten rangaistuksen pelosta edes, vaan juutalaisesta periaatteesta nimeltä mesirah. Tämän tradition mukaan juutalaiset eivät koskaan saa paljastaa toista juutalaista maallisille (ei-juutalaisille) viranomaisille petollisesta tai rikollisesta toiminnasta.

  Tuo mesirah-traditio ja Talmudin opit ovat melkoinen coctail. jatelkaa nyt hyvät ihmiset, millaista identiteettiä tämän porukan piirissä vaalitaan. Ei-juutalaisi aon lupa pettää ja tappaa. Rikollisia ei saa paljastaa. Salajuonia ja rikoksia maailmanvallan saavuttamiseksi tai yhteisön menestymisen hyväksi. Yhteisö sitten tukee jäseniään. Suhtautuminen ei-juutalaisiin on 100 % petkuttamista ja valehtelua. Pahanteko on välttämättömyys myös ikuisessa ”sodassa eijuutalaista maailmaa vastaan”. Ei-juutalaisten lait eivät merkitse mitään, vaan ovat kiertämistä varten. Ei-juutalaisilla ei ole mitään arvoa. Tällaisille ollaan sitten tarjoamassa kaikea omaisuuta ja valtaa ja tällaisten eteen heittäytymässä orjiksi vastaan panematta! Voi helposti arvata, millainen on tulevaisuutemme! Pitkä sota on käytännössä jo lähes hävitty tai on hävitty.

  Mielenkiintoinen on myös tuo Bad Arolsen holokustiarkiston tapaus. Kysehän on siis kansainvälisen jäljitystoimiston ylläpitämästä Saksan vankileirien arkistoista, joissa on tiedot 17 miljoonasta ihmisestä. Puolet näistä oli siirtotyöläisiä. Vuonna 2007 esim. Hesari huijasi uutisoiden arkistojen pikaisesta julkiseksi tulemisesta. Tämä kuulemma lopullisesti nitistäisi ”denialistien teoriat”. Arkistot eivät kuitenkaan tuleet julkisiksi, vaan päinvastoin ne siirrettiin USA:n holokaustimuseon haltuun. Se ei suinkaan päästä sinne edes kaikkia mallikelpoisiksi havaittuja pyrkijöitä. Tämä sensuuri ei voi johtua mistään muusta kuin siitä, että arkistot vapauttamalla koko holohoax paljastuisi tätäkin kautta törkeäksi valehteluksi ja suoraan sanoen rikolliseksi vihapuheeksi. Myös erinäiset huijarit paljastuisivat. Erityisen kummallista on se, että näin on annettu tapahtua, vaikka 75 % arkistoista koskee muita kuin juutalaisia! No onhan ei-juutalainen maailma muutenkin sallinut kv. juutalaisuuden tehdä itselleen yhtä ja toista. Pieni vähemmistö on pitkäjänteisellä ja tarkoin hiotulla strategialla ottanut vallan maailmassa itselleen.

  Plusääni(50)Miinusääni(4)
  1. Niin eihän holohoxin paljastaminen tai juutalaisten pimeiden puolien ole vihaa, vaan tiedonjanoa. Tietenkään ei kukaan tykkää pahanteosta ja pahantekjöistä, mutta kyllä tuo Talmud-rasistien viha on juuri jotain saatanallista ja aivan väärätmielistä vihaamista. Ja he vihaavat meitä todella pohjattomasti. Tuossahan tas tulee eteen eräänlainen rikollinen identiteetti. Muita viilataan linssiin ja halutaan estää laittomien projektien ja tekojen paljastuminen. Yhdessä petkutetaan muita ja kaikki lähtee tästä ja ylivaltapyrkimyksistä. Sekä vihaamisesta, joka ilmenee pahantekona ja jopa pahanteon siunaamisena. Se ei siis ole vain väline.

   Israelin valtion yksi käytännön tarkoitus on helpottaa rikollisten pakopaikkana kiinni jäämättömyyttä ja rangaistusten välttämistä. Kun totaalinen immuniteetti on vielä haussa, niin tällaista tarvitaan maailmassa.

   Plusääni(36)Miinusääni(3)
 2. Itse asiassa entisen ”päätoimittajan” sepuste ei mitenkään liity innokkaasti tuputtama aasinsilta ei mitenkään liity natsien joukkomurhaamiseen. Eli aika amatöörimäistä on Pihkalan propagandasepustelu.

  Eikä silminnäkijöitä tarvita. Kemiallinen ja arkeologinen tutkimus riittää. Puhumattakaan väestötilastoista. Eli jälleen kerran magneettimedia noudatti ansaitsemaansa mainetta Suomen uusnatsien päämölylähteenä.

  Plusääni(6)Miinusääni(48)
  1. ”Kemiallinen ja arkeologinen tutkimus riittää. Puhumattakaan väestötilastoista.”
   Kemialla vittaat luultavasti Zyklon B jäämiin seinissä. Kyllä sitä samaa kamaa on käytetty mm. USA maahanmuuttajien matkatavaroiden kaasuttamisessa, tapettiin syöpäläisiä, ei ihmisiä.
   Sama oli vankileireillä. Koska hygienia olot on tuollaisissa tilanteissa melko surkea, niin syöpäläisistä tulee ongelma ja nopeasti. Olihan rintamalla täisaunat samaan tarkoitukseen.
   Arkeologinen tutkimus? Löydetty luita? Kenen ne sitten onkaan puolalaisten hevosten??
   Väestötilasto! Salli minun nauraa. Ennen sotaa ei ollut 100% luotettavaa tai tarkkaa väestö tietoa saatika sodan myllerysten jälkeen, kun ihmiset muuttivat maasta toiseen ja menivät naimisiin tai muutoin vaihtoivat nimensä.

   Plusääni(16)Miinusääni(0)
 3. Totuudella täytyy olla lähde. Tämä lähde on Kristus. sanoo:

  Syyttämättä ja kertomalla totuuden, silmiini näyttää siltä, että siionistit eivät valehtele vain yksityiskohtaisesti TAI tunteellisesti, vaan yksityiskohtaisesti JA tunteellisesti.
  Heitä katsoessaan tuntee melkein myötähäpeää, että joku kehtaa laittaa maallisen hyvän, taivaallisen hyvän edelle. Säälittäviä olentoja.

  Plusääni(18)Miinusääni(3)
    1. Lucifer on todellinen olento, jota te ateistit palvotte. Sinäkin olet todellisuudessa saastainen paholaisen kätyri, murhanhimoinen kommunisti joka haluaa tappaa kaikki jotka eivät palvo laillasi ”tiedettä” ja Saatanaa.

     Sinä ja kaikki muut ”ateistit” -todellisuudessa te palvotte Luciferia, eli ette ole oikeasti ateisteja- olette isästänne perkeleestä, paholaisen huoria. Te olette syöpä. Tämä maa ja maailma ei parannu ennenkuin viimeinenkin ateisti on siitä poistettu.

     Plusääni(7)Miinusääni(13)
 4. Torilla

  Tehkääpä seuraava testi.

  Menkää pienen ryhmänne kanssa kaupunkinne torille, jossa on menossa vaikkapa markkinat. Alkakaa katsella ryhmänne kanssa taivaalle ja osoitella herkeämättä sormellanne sinnepäin. Tehkää tämä noin 10 neliömetrin alueella keskellä vilkasta ihmisruuhkaa. Osoitelkaa sormillanne taivaalle ja vahvistakaa sanomaanne ihmettelevillä lauseilla: Tuossa pilvien välissä ,,, nyt se on piilossa ,,, taas näkyvissä ,,, mikä tuo on ,,, mikä tuo on ,,, mitä tuolla tapahtuu jne.

  Kun olette saaneet töllistelijöitä ympärillenne, jatkakaa samaa vielä vähän aikaa ja siirtykää sitten torin laitaan. Saatte nauraa tosi makeasti. Porukkaa kokoontuu kaiken aikaa lisää ja sitten tapahtuu ihme. Ihmiset alkavat todellakin `nähdä` jotakin. Saattaapa paikallinen lehtikin raportoida tunnistamattomasta `lentävästä esineestä` tms.

  En tiedä mistä tämä johtuu, mutta se toimii!

  Plusääni(6)Miinusääni(1)
 5. Lucifer

  Lucifer on tosiaankin taruolento mitä Raamatun alkuperäiseen lukutapaan tulee. Raamatun alkuperäisessä lukutavassa ei mainita yhtään ainoaa kertaa nimeä `Lucifer`, mutta Hieronymuksen tekstilaitoksessa, Vulgatassa, kylläkin. Mikäli pitäydytte tuohon nimeen `Lucifer`, niin voin todistaa kuinka teidän kristittyjen sydämessänne asuu `Lucifer`.

  Seuraavassa kaksi historiallista henkilöä (1.-2.), joihin joutuu pakostakin tutustumaan, vaikka ei haluaisikaan, arvioidessaan nimen `Lucifer` merkitystä:

  Henkilö nro 1.:

  `Damasus oli läheisessä yhteydessä kirkkoisä Hieronymukseen ja teetti tällä uudistetun latinankielisen raamatunkäännöksen Vulgatan`:

  Damasus I:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Damasus_I

  Henkilö nro 2.:

  `Pyhä Hieronymus (Eusebius Sophronius Hieronymus) (n. 347 – 30. syyskuuta 420) tunnetaan parhaiten henkilönä, joka käänsi Raamatun hepreasta ja kreikasta latinan kielelle. Tämä käännös, Vulgata, on edelleen katolisen kirkon virallinen Raamatun versio`:

  Hieronymus:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Hieronymus

  `Paavi Damasus I (n. 305–384) antoi Hieronymukselle (n. 347–420) tehtäväksi vakiinnuttaa latinankielinen tekstin. Hieronymus laati psalmien käännökset Septuagintan pohjalta. Myöhemmin hän vakuuttui varhaisemmista hepreankielisistä teksteistä ja aloitti uuden käännöstyön niiden pohjalta`:

  Vulgata:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Vulgata

  Hieronymoksen tulkinta `Luciferista` lähtee tästä jakeesta:

  `Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika (hbr. הילל בן = Heilel ben Shahar = varhaisen aamunkoiton poika, aamuruskon poika)! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja`! (Jes 14:12).

  Kielenkääntäjä Jerome/Eusebios/Hieronymois käänsi tämän (hbr. הילל בן) nimen ymmärrettävämpään muotoon ja antoikin sille merkityksen `Lucifer`, jota ei mainita missään alkuperäisissä lukutavoissa – yhtään kertaa. Sen sijaan nimi `Heylel ben Shahar` (alias haSatan) mainitaan ainoastaan yhden ainoan kerran juuri tässä yhteydessä, hebrealaisen lukutavan mukaan.

  Varmemmaksi vakuudeksi Hieronymos käänsi (Betlehimäisessä luolassa) myös seuraavan Uuden Testamentin kohdan, jossa puhutaan `kointähdestä` vastaamaan kääntämäänsä VT:n asiasisältöä `kointähdestä`, jota käsitettä `tähti` ei tässä yhteydessä (alkuperäisessä) edes esiinny:

  `Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niin kuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne` (2 Pie 1:19).

  Edellinen jae Hieronymoksen kääntämän roomankielisen tekstin mukaan, Latinaksi (Vulgata,) menee näin (suluissa `Lucifer`):

  `Et habemus firmiorem propheticum sermonem cui bene facitis adtendentes quasi lucernae lucenti in caliginoso loco donec dies inlucescat et (lucifer) oriatur in cordibus vestris` (2 Pie 1:19).

  Eli ,,, teidän, jotka uskotte ,,, niin teidän sydämissänne asuukin Lucifer ,,, siis ainakin Hieronymoksen mukaan.

  Plusääni(1)Miinusääni(3)
 6. שָׁחַר -בֶּן הֵילֵל

  Koko nimi tässä `Helel ben Shahar`, vaikka se näyttääkin heittelevän miten sattuu kopioidessa.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 7. Taisi olla Vesa-Ilkka oikeassa Junnun suhteen. Juutalainen vedättäjä kun hepreaa kirjoittaa ja nyt vääntää Luciferista. Ja toisaalla eri artikkelissa oli lietsomassa homovainoa ja lynkkausmielialaa hyvin matalaotsaisesti.

  Magnus Hirschfeld ja homoliike

  Huom. En erityisesti pidä itsekään tuossa artikkelissa mainistusta Hirschfeldin harjoittamasta lobbauksesta, mutta avoin väkivaltaisuus rivihomoa kohtaan, johon Junnu lietsoo muitakin, on ehdottomasti tuomittavaa. Tähän pitää puuttua. Kyky empatiaan kertoo henkisen kehityksen tasosta ja kyvystä kristilliseen rakkauteen.

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
  1. Kyllä olet oikeassa. Ei pidä vihata ketään. Ainoastaan kirjoitukseni tarkoitus oli se kun homo kävi kimppuuni seksuaalisessa mielessä ja torjouin hänet en nyt ihan kovaa voimaa käyttäen. Siinä tais käydä silti pahasti. En ole syyllinen tähän. Mitä itse olisit tehnyt?

   Plusääni(2)Miinusääni(3)
 8. Nöyrimmät kiitokset toimitukselle!

  Meikällä menee joskus yli! Poistakaa se homoviesti, koska se ei ole linjassa edustamanne sanoman kanssa, joka on loukkaamaton ja siivo. En halua pilata mainettanne, vaan pysyä siinä asiallisessa käytännössä, jonka olete valinneet.

  Plusääni(3)Miinusääni(4)
  1. ”Homoseksuaaleilla” eli sodomiiteilla ei ole paikkaa sivilisaatiossa. Heille nöyristeleminen olisi sairasta itsessään.

   Suosittelen kaikkia tutustumaan Eric Huntin dokumentteihin ja kirjoituksiin. Hän on yksi niistä loistavista tutkijoista jotka murskaavat Holohoaxin, suuren juutalaisten valheen.

   Tiesittekö että sanaa ”holocaust” käytettiin ensimmäisen kerran Irlantilaisten kansanmurhasta 1800-luvulla jolloin viisi miljoonaa Irlantilaista kuoli Englannin (juutalaisten kontrollissa, ks. Cromwell) käsiin kun heiltä vietiin kaikki ihmisoikeudet ja ruokavarat? Kuinka monesti olette kuulleet Irlantilaisten kansanmurhasta? Juutalaiset siis varastivat tämän termin huijaukseensa.

   Plusääni(7)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat